Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 19:22   #4741
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Mnie dzisiaj takie kwasy podeszły do gardła,że szok... ale dzisiaj dużo mleka piłam, jadłam nabiał, serki wiejskie itp .. także jest nawet ok

aa jadłam dzisiaj prince polo w białej czekoladzie co za pychota!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:22   #4742
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
normalnie, nie chce mi się az wierzyć i powiedzmy, ze 1 okres trwa 8 godzin, to cały czas lezy przypieta do ktg? nie, to po prostu fizycznie niemozliwe
zazwyczaj jest tak, ze przy przyjeciu podpinaja do ktg na 30 min do godziny, a potem po jakims czasie ( zalezy od przebiegu porodu, czy krótki, czy długi, czy widza potzrebe) znów monitorują, na kolejne 30-60 min, chyba, ze cos jest nie tak z tętnem, np. nierównomierne i musza cały czas miec podpięte

ale na prawdę tak jest,
tzn. wiem to tylko z opowiadań,
moja siostra leżała tak 9 godzin zanim jej zrobili cc,
a np. bratowa tż, która rodziła 2 miesiące temu przeleżała 15h,
i z tego co rozumiem to właśnie cały czas była pod ktg

ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w szpitalu klinicznym,
i ona też była cały poród pod ktg,
tylko dzięki temu, ze trafił na całkiem przyjemną położną
była czasami odłączana i mogła pochodzić trochę
Stary 2010-12-30, 19:25   #4743
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj takie kwasy podeszły do gardła,że szok... ale dzisiaj dużo mleka piłam, jadłam nabiał, serki wiejskie itp .. także jest nawet ok

niestety mnie żaden nabiał nie pomaga, własnie niedawno wypiłam szklanke mleka i nic, okropnie mi jest

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ale na prawdę tak jest,

dżizas, bron mnie pamboze przed takimi rutynami, na szczęście tam gdzie w razie czego bym jechała wiem, ze stawiaja na naturalny poród i jak najmniej niepotrzebnych medykalizacji no i juz raz tam rodziłam, więc wiem, że jest ok
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-30 o 19:26
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:37   #4744
megi2015
Zadomowienie

Eirene te wynalazki to jakaś masakra

Ktoś pytał o rożki ja jeden mam zwykły miękki i drugi właśnie zamówiłam usztywniany.
Stary 2010-12-30, 19:46   #4745
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja ci nie podpowiem bo montii tu juz miała objawy jak na dziewczynkę ciągle słodkie jadła a ma chłopaka i wiele innych dziewczyn tak ma
no właśnie każda ciąża inna....

Cytat:
tak czy siak jest duużym chłopcem mam nadzieję,że jakoś go urodzę a usg wypada mi co wizytę, więc co 2,5 tyg
gin od niedawna ma sprzęt, wcześniej miałam w 12 i 20 tc
teraz tak dość często, ale trwa ono z 3-5 minutki, wszystko mierzy, chwilkę pokaże buzie i koniec
oj zazdroszcze też bym chciała widzieć moje maleństwo tak często

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Oj nie sugerowałabym się mimo wszystko zmianami fizycznymi, u każdej kobiety inaczej ciąża wpływa na organizm i wątpię, że płeć noszonego dzidziusia ma jakikolwiek wpływ na rodzaj zmian więc cały czas możesz obstawiać córeczkę

dzięki za miłe słowa ...
nadzieję cały czas mam
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:50   #4746
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Co do biustonoszy to w sklepie z brafittingiem Pani mi odradzała z Alles, że sie strasznie rozciągając, polecała z Benefitu szczególnie przy duzym biuście:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/szukaj.php

Mi się podobają te:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Eko-Flower.php
http://www.biustonoszedokarmienia.pl...-Raspberry.php

Chyba się skusze ale to dopiero w lutym, marcu

Prunelle też czytam na temat wielorazowych i chyba spróbuje z nimi

oo, fajna strona, dzięki za linka!

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Prunelle dzięki za namiary na pieluszkowe forumJa na pewno zamówie kilka na próbe,zobaczymy jak się z moją Małą sprawdzi.Najwyżej poużywam na początku na zmiane z jednorazowymi, a jak będzie git to przerzuce się tylko na wielorazowe.
właśnie, ja też tak planuję zrobić, bo nie wiem jeszcze, co mi będzie bardziej pasować

Cytat:
a tak na koniec podpatrzyłam na innym wątku linka :
http://dzieci.pl/chgid,11772386,titl...at_dzieci.html
dwie koleżanki miały takie wiaderko i bardzo sobie chwaliły, chociaz nie umiem dokładnie powiedziec, jak kąpiel wygląda, bo nie asystowałam

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:53   #4747
megi2015
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o smaki to ja nie miałam szczególnego parcia albo na słodkie, albo na kwaśne. w sumie jadłam na początku bardzo dużo owoców i jest chłopczyk
Stary 2010-12-30, 20:01   #4748
niutka1
Wtajemniczenie

ja tez sie wkręcałam w wielorazówki, ale jednak chyba nie będzie mnie stac jednorazowo na taki duzy wydatek, no bo kupic byle jakie i potem wywalic, to tak średni, a te z najwyższej półki sa za około minimum 100 zł sztuka, a musziąłabym miec z 10 sztuk, żeby tak komfortowo sobie zmieniac bez stresu, z kolei kupowac np 2 szt na próbe tez mi sie średnio opłaca, bo za moge mieć juz zapas papmków na 2-3 tygodnie, a tak jak sie nie sprawdza, to co te 200 zł wyrzuce w błoto, bo na all uzywanych juz a tyle nie sprzedam.
chyba będe uzywac pampków na początek na przemian z takimi z materiałów ekologicznych np. "wiona", "moltex" i pewnie jeszcze jakies inne by sie znalazły

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

wiaderko to tummy tub, juz kiedys na forum była o nim mowa, ja osobiście spotkałam sie z negatywnymi opiniami, jest moze dobre jako "turystyczne", ale na co dzien cięzko sie w tym myje dziecko, które jeszcze nie siedzi, bo trzeba je wtedy tzrymac za głowe, bo nie ma jak inaczej rak włozyć jednak wanienka, to wanienka, dzieciaczki lubia sie pochlapać, nózkami pomachac i wygodnie jest dziecko umyć
Stary 2010-12-30, 20:05   #4749
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja też nie jestem za wiaderkami.Dziecko na poczatku bardziej obmywa się szybko wodą i koniec a potem im większe tym bardziej chce się bawić i chlapać.Dlatego najbardziej praktyczne są wanienki.A turystycznie wolałabym miskę większą wziąść

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 20:12   #4750
Montii
Zakorzenienie

też jestem za zwykłą wanienką ;-)

[LEFT]
Stary 2010-12-30, 20:30   #4751
megi2015
Zadomowienie

Z takim wiaderkiem to na ryby można iść a nie dziecko w tym myć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 20:38   #4752
prunelle
Wtajemniczenie

też mamy wanienkę ale ciekawa jestem, jak to w ogóle wygląda, kąpiel w takim wiaderku i dlaczego im się podobało, popytam

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:05   #4753
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

tak robiłam kuchnie wiesz co ja bardzo chciałam taką szybę miedzy szafkami ale niestety mój TZ sie nie zgodził, po pierwsze że jest troche droga a po drugie bo komus tam pekla i sie rozsypała na drobny maczek i dla niego był to powazny argument
a ona była po prostu zle zamontowana
ale widziałam taka szybe miedzy szafkami u znajomych - super wyglada
no i w koncu połozylismy duze plytki takie 30x60 ciemne wenge a pod okapem jasne
ładnie wyszło, ja jestem zadowolona
cos takiego jak na fotce. moja kuchnia jest prawie identyczna
a ty jakie masz meble, jaki kolor?
castia super kuchnia, takie własnie mi się podobają

Cytat:
a to jedna z najlepszych lekarzy u nas niby normalnie mi sie potem śmiać już chciało. nie no - spoko jelita mi tak pracują że mi brzuch podskakuje super sprawa

heh no to przesada już

no ja miałam to szczęście że jajka swoje mięsko swoje to wiadomo co jem bo takiego ze sklepu bym nie tknęła zjadłam jedną kanapeczkę było pyyyszne

oj ja też jeszcze go biorę teraz mi się isoptin skończył na szczęście tylko do 5 i koniec na początku faktycznie ręce się trzęsą i serce kołacze ale teraz już luzik

ja ci nie podpowiem bo montii tu juz miała objawy jak na dziewczynkę ciągle słodkie jadła a ma chłopaka i wiele innych dziewczyn tak ma

hehe wyobrażam sobie takie podpachy 60x60

świetna kuchnia o takiej marzę

a tak na koniec podpatrzyłam na innym wątku linka :
http://dzieci.pl/chgid,11772386,titl...at_dzieci.html
no szok!!! jak normalne wiadro, ja bym w czymś takim nie mogła kąpać dziecka....
Cytat:
tak czy siak jest duużym chłopcem mam nadzieję,że jakoś go urodzę a usg wypada mi co wizytę, więc co 2,5 tyg
gin od niedawna ma sprzęt, wcześniej miałam w 12 i 20 tc
teraz tak dość często, ale trwa ono z 3-5 minutki, wszystko mierzy, chwilkę pokaże buzie i koniec
to często masz wizyty, ja mam co 28 dni, ostatnio miałam usg w 29 tygodniu więc teraz pewnie nie będe miała....a tez bym chciała pdejrzec moją kruszynkę

laseczki idę spać......jakoś brzuszek mi się napina dziś, wzięłam nospe i zobaczymy. mam tylko nadzieję, że moja niunia posiedzi jeszcze troszke w brzuszku......

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-12-30 o 21:13
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:17   #4754
mokra6
Zadomowienie

Ptysza cieszę się że już jest lepiej z Emilką!

Wanilia, Monti gratuluję udanych wizyt

A ja mam problem, bo mąż pomalował dziś nasz pokój na zielono, a mi się nie podoba I już nie chce przemalować Co tu zrobic, żeby jakoś ulepszyć te ściany

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:36   #4755
Montii
Zakorzenienie

mokra6 to może bejcą pomalujcie? ona nada połysk ścianom i rozjaśni.

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 21:45   #4756
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
wróciłam od lekarza wiecie co gapa ze mnie, na ostatnim usg źle usłyszałam wagę..to nie 1,700 a 1,070 !
teraz synek w 31 tc waży 1,666 kg

i uwaga,wsadził sobie pięść do oka
i nie chciał nam pokazać buzi
następna wizyta dopiero 17 stycznia
no ale i tak duży nie chciał bo się wstydził co go będziecie tak podglądać co rusz

Cytat:
a jakby się urodził z 55 cm i 3,300 kg to bym powiedziała ,że mi go podmienili
jakoś tak czuje,że on będzie duuży nie wiem skąd
ja niby drobna jestem ale też jakoś czuję że mały duży będzie, takie przeczucie jakieś

Cytat:
ale na prawdę tak jest,

masakra, u nas widziałam jak leżałam na patologii że na położniczym chodziły kobiety o ścianę się opierały itp do ktg podłączają co jakiś czas chyba że naprawdę coś się dzieje ale 15godzin leżeć plackiem to bym zwariowała i jeszcze ten ból na dodatek

Cytat:

wiaderko to tummy tub, juz kiedys na forum była o nim mowa, ja osobiście spotkałam sie z negatywnymi opiniami, jest moze dobre jako "turystyczne", ale na co dzien cięzko sie w tym myje dziecko, które jeszcze nie siedzi, bo trzeba je wtedy tzrymac za głowe, bo nie ma jak inaczej rak włozyć jednak wanienka, to wanienka, dzieciaczki lubia sie pochlapać, nózkami pomachac i wygodnie jest dziecko umyć
jakoś mnie nie przekonuje to wiadro dziecku chyba niewygodnie strasznie a ja bym się bała że coś nie tak zrobię nie ma to jak wanienka

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:45   #4757
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Ptysza cieszę się że już jest lepiej z Emilką!

Wanilia, Monti gratuluję udanych wizyt

A ja mam problem, bo mąż pomalował dziś nasz pokój na zielono, a mi się nie podoba I już nie chce przemalować Co tu zrobic, żeby jakoś ulepszyć te ściany
może jak się prześpisz z tym kolorem to jutro wyda ci się lepszy
a jak nie to może jednak mąż da się namówić na powtórne malowanie,

a ogólnie to co z tym kolorkiem jest nie tak?
Stary 2010-12-30, 21:50   #4758
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
masakra, u nas widziałam jak leżałam na patologii że na położniczym chodziły kobiety o ścianę się opierały itp do ktg podłączają co jakiś czas chyba że naprawdę coś się dzieje ale 15godzin leżeć plackiem to bym zwariowała i jeszcze ten ból na dodatek
no to zależy od kobiety,
bo akurat bratowa mówiła, że podczas tego bólu nie miała na nic więcej ochoty jak tylko leżeć,
najlepiej zwinąć się w kłębek,
i żeby nikt jej nie ruszał i się do niej nie odzywał
Stary 2010-12-30, 22:00   #4759
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Dzisiaj byłam u gina i przyplątał mi się grzybek dostałam natamycyne brała ktoraś z was może to? A jutro ide na usg pooglądać mojego skarba

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 22:06   #4760
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
no, totez własnie dlatego zamiast rozpisywac sie tutaj co trzeba zabrac, a co nie, napisałam, że najlepiej zajrzec na strone swojego szpitala, a jak nie mają strony to zapytac w szkole rodzenia przy tym szpitalu lub zadzwonic na IP. bo tak, to każda pisze co potrzebne, a co nie, święcie przekonana, że ma rację, a tak naprawde w kazdym szpitalu jest inaczej i niepotrzebnie sie człowiek sugeruje kims innym, bo potem sie okaże , ze to sie nie zgadza w tym konkretnym szpitalu do którego trafi.

Ja akurat nie pisałam, ze miałam sucho, nie zrozumiałas mnie,
pisałam, że raczej sie nie lezy na tych podkładach, tylko chodzi w trakcie porodu, robi różne rzeczy, więc do chodzenia na sączące się wody przydadzą sie bardziej podpaski, zwykłe lub te poporodowe, jak komus sie więcej sączy.
Chyba, ze szpital taki zacofany, ze każe lezec w trakcie całego porodu, no to wtedy moze faktycznie te podkłady sie przydają, ale to trzeba zapytac w swoim szpitalu, tak jak chyba Izabela pisała, ze w jej szpitalu każą cały czas leżeć
Ja caly czas szukam jakiejs listy, ale podejrzewam, ze moge sie nie doczekac, bo szpital nowo otwarty i moze nie maja czasu, zeby zrobic strone Dlatego mozna pozbierac tez mniej wiecej co jest w innych szpitalach i ewentualnie sie w te rzeczy zaopatrzyc. Nie sa one drogie i ewentulanie przydadza sie juz w domu. Jednak fakt lepiej sie tak na 100% nie sugerowac, ze aha u niej kaza to zabrac to widac ja tez powinnam. Beda sobie te szpargalki lezaly w torbie pod lozkiem i jak cos to z nich skorzystam

Z wodami u szwagierki to bylo tak, ze w domu w nocy zaczely jej odchodzic i to chyba dosc gwaltwonie, bo jak tylko zamienila podpache to znowu leciala do kibelka ja zmieniac. Jak ja podlaczyli pod ktg to polozna prawie jej wiadro podkladala tak lecialy i podklady moment byly cale przesiakniete. Pozniej wazyly te wody i wyszlo ok 10kg Jak ja polozyli do wyrka to zas sie lalo, a chodzic nie chodzila, bo miala rozwarcie i parte sie zaczely nad ranem, wiec gdyby mala byla prawodlowo ulozona to porod sn mialaby w sekunde. A tak meczyla sie ona, dziecko i maz, bo nie wiedzial co jej robic, zeby nie bolalao. Ona byla podlaczona pod jakas maszyne, ktora okreslala stopien bolu. Tz pigula powiedziala, ze jak cyferki pokaza nie wiem np 3,7 to bedzie oznaczalo, ze zaczyna rodzic. Wiec lezala, wody sie laly, a ona tylko sprawdzala poziom bolu. Chodzila chyba czasem, ale nie za duzo, bo nie bylo potzreby ze wzgledu na to, ze rozwarcie samo sie robilo i wszystko szlo elegancko, ale wlasnie jak wstawala to zdarzalo sie, ze robila sie kaluza Podpasek malo jej zeszlo, bo sam polog byl znosny, ale wlasnie tych podkladow zuzyla prawie caly zapas. Ja wole miec czegos za duzo niz stresowac sie, ze za chwile mi sie skonczy.

Cytat:
wkleje bo może sie znów przyda

10 centyl małe, , 50 centyl średnie, 90 centyl to duże dziecko.

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
A ja nie wiem ile moj maluch wazy i jaki jest dlugi, bo teraz patzre na ostatnie usg czyli 2 prenatalne, ktore mialam w 20 tyg i maluch mial wtedy 313 gram. Kurcze bylam pewna, ze ostatnie usg bylo jakos ok 28 tyg,a tu 20 Zastanawiam sie czy nie isc sobie, zeby ogolnie sparwdzic czy wszystko ok. Fikac fika, wiec zyje , ale tak dla spokoju ducha hmm.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
no to zależy od kobiety,
bo akurat bratowa mówiła, że podczas tego bólu nie miała na nic więcej ochoty jak tylko leżeć,
najlepiej zwinąć się w kłębek,
i żeby nikt jej nie ruszał i się do niej nie odzywał
Szwagierka to samo. Jak juz te bole byly konkretne to najlepiej jej sie lezalo na boku i maz masowal jej plecy. Podejrzewam, ze ostatnie na co miala ochote to spacerowanie czy skakanie na pilce
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 02:15   #4761
niutka1
Wtajemniczenie

no i obudziłam sie i nie moge zasnąć, mała skacze sobie w najlepsze...

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

to często masz wizyty, ja mam co 28 dni, ostatnio miałam usg w 29 tygodniu więc teraz pewnie nie będe miała....a tez bym chciała pdejrzec moją kruszynkę
.

Ja teraz mam wizyty co 2- 2,5 tygodnia a od połowy stycznia to tak zaczne co półtora tygodnia, w lutym co tydzień. ale usg mam osobno robione, u innych lekarzy, więc nie widze małej tak często, zreszta powiem wam, że odkąd sa ruchy, to nie mam takiej dużej potrzeby

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Szwagierka to samo. Jak juz te bole byly konkretne to najlepiej jej sie lezalo na boku i maz masowal jej plecy. Podejrzewam, ze ostatnie na co miala ochote to spacerowanie czy skakanie na pilce
Ja osobiście moge polecic, jesli w danym szpitalu będzie mozliwość- skorzystanie z wanny i posiedzenie w wodzie. Siedziałam ze 2 godziny z przerwami i super.
Kobiety sa rózne, no mnie osobiście by szlag trafił jakbym miała leżeć, ja mam tak, ze w trakicie 1 okresu porodu ( skurcze zwykłe) musze byc spionizowana i najlepiej czyms zajęta, tak jak np w trakcie drugiego porodu, jako, że był w domu, to chodziłam i przygotowywałam sobie rzeczy na poród i dla malucha na po porodzie i dzięki temu ta godzina to mi migiem zleciała.
a w szpitalu w tej wannie to tez tylko leżałam, ale i sobie tak klęczałam, siedziałam w wodzie...

w ogóle własnie najlepiej byc czyms zajętym, niby te skoki na piłce itd... ja nie próbowałam, ale mysle, że jako zabijacz czasu, bardzo ok
dlatego rozumiem ta laske z innego wątku, co siedziała na kompie w trakcie 1 okresu porodu, bo to zajmowało jej umysł i czas szybciej mijał...
Jakbym tak miała leżec na łóżku i się zwijać, to wydawałoby mi się, że to trwa wieki, chyba, że własnie lapka zabrać i buszowac po necie
no, a moja przyjacióła to wisiała na komórce zdając mi relacje co chwila, co i jak lub śląc smsy...

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-12-31 o 02:20
Stary 2010-12-31, 02:47   #4762
mokra6
Zadomowienie

Niutka ja tez nie spie od 1 Ostatnio mam tak co noc Jeszcze dzis spie u brata, bo u nas smierdzi farba i tu jest strasznie niewygodnie, i jesc mi sie chce.
IZA ten zielony wyszedl brzydki, chciałabym rózowy- dla Niuni ale maz sie napracowal i juz nie przemaluje Ogladałam jakies naklejki na sciany-moze dodałyby lepszego efektu

Stary 2010-12-31, 02:52   #4763
niutka1
Wtajemniczenie

ooo helou Mokra
myslałam, że sama jedna na świecie nie śpię

mam strasznie rozregulowany sen, w dzien podsypiam, w nocy sie budze w środku nocy, albo nie moge spac do nad ranem

ha, he ,mnie tez się chciało jeść, pożarłam sucharki maczane w herbacie, mniam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 04:07   #4764
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
ooo helou Mokra
myslałam, że sama jedna na świecie nie śpię

mam strasznie rozregulowany sen, w dzien podsypiam, w nocy sie budze w środku nocy, albo nie moge spac do nad ranem

ha, he ,mnie tez się chciało jeść, pożarłam sucharki maczane w herbacie, mniam
ja to sie budze na siku i potem nie moge zasnac Cholera juz mnie bierze, a dzis Sylwster i pewnie padne o 21, bo potem mi wyjdzie zmeczenie...

Stary 2010-12-31, 04:53   #4765
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Ach skad ja to znam ...U mnie 4.50 a ja wcinam sniadanko ....spac nie moge niestety....A tak wogole to witam kobietki.....bede pierwsza,ktora zlozy wam zyczonka noworoczne hihihi a wiec skromnie Szczesliwego Nowego 2011 Roku...aby byl lepszy od tego mijajacego a juz na pewno nie gorszy....aby spelnily sie wszystkie Wasze pragnienia te male i duze....a przede wszystkim ddduuuuuuuuuuuuuzooooo zdrowka dla was i rodziny...oraz szczesliwego rozwiazania
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 07:51   #4766
gosiawolna
Rozeznanie

witam. ja tylko na chwilke
__________#’+*.’
_________#’+*.
_______(' " " ()
______("( 'o' , )___
______.(")(")(,,)__
______(¨`.´¨)
_____`.¸(¨`.´¨) "
________ ×`.¸.´×"
_______§§§§§§§§§§§§§§§§§§ §§§§§
_______§§________________ ___§§
_________§§_SZCZESLIWY___ _§§
__________§§___ Rok_______§§
___________§§____2011___§ §
____________§§ ________§§
_______________§§___§§
_________________§§§§
__________________§§
__________________§§
__________________§§
__________________§§
__________________§§
__________________§§
____________s§§§§§§§§§§§§ s

Szampańskiej zabawy z picolo nam tylko to wolno , szalonych chwil,
udanego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego 2011 Roku...

12 miesięcy zdrowia
53 tygodni szczęścia
8760 godzin wytrwałości
525600 minut pogody ducha
i 31536000 sekund miłości.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:00   #4767
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochane za trzymanie kciuków bardzo nam pomogły bo szpital na razie mi nie grozi
jakie super wieści, gratuluję

Cytat:
Kupiła dzisiaj na allegro pościel, rożek i ręczniczek

http://allegro.pl/joko-design-5-cz-p...385098328.html
http://allegro.pl/rozek-becik-frotte...390099691.html

ale to dopiero pierwszy zestaw, teraz trzeba by znaleźć jeszcze jeden zestaw pościeli i jeszcze jeden ręczniczek
to joko mi się zawsze p;odobało, bo by mi pasowało do sypialni, ale ten fiolet nie pasuje do chłopca

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
byliśmy z mężem przed chwilą u Emilki, dalej jest podłączona do respiratora - to na pewno wymaga czasu, ale takie grymasy na buzi dzisiaj były, że się śmialiśmy do niej strasznie, nawet język nam pokazała, i jednym oczkiem zaglądała kto przyszedł
piękne

Cytat:
wróciłam od lekarza wiecie co gapa ze mnie, na ostatnim usg źle usłyszałam wagę..to nie 1,700 a 1,070 !
teraz synek w 31 tc waży 1,666 kg

i uwaga,wsadził sobie pięść do oka
i nie chciał nam pokazać buzi
następna wizyta dopiero 17 stycznia
i tak jest duży chłopak, ciekawe ile mój waży

dziś sylwester:

W Nowym Roku życzę Wam Kochane Ciężaróweczki samych wesołych dni, szybkiego i łatwego porodu, a potem błogich chwil ze swoimi maleństwami!!!!
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:15   #4768
87czarna
Zakorzenienie

KOCHANE! Niech Nowy Rok przyniesie Wam radośc,miłośc,pomyślnosc i spełnienie najskrytszych marzeń! Życzę Wam wszystkiego najpiękniejszego...wielu niezapomnianych chwil,duuużo zdrówka dla Was i maluszków oraz powodzenia w każdej dziedzinie życia! Całus

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:25   #4769
megi2015
Zadomowienie

Agus grzybkiem się nie martw. ja miałam też i brałam dopochwowo gyno-feminazol coś w tym stylu i poprawa była już po 3 globulkach a kuracja ogólnie trwała 15 dni. Także spoko. teraz już nie mam
Dobrze że oprócz tego wszystko ok....

A tak ogólnie to koszmarnie mi się dziś spało.....zgaga całą noc. myślałam że będę spać na siedząco. W ogóle głupoty mi się takie śniły że szok...nawet nie mówie co.

A na Nowy Rok 2011 życzę Wam kochane zdrówka, pomyślności, radości z każdego dnia i wiele wiele radosnych chwil w Nowym Roku !!!!

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2010-12-31 o 08:27
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:30   #4770
patrycja_22
Rozeznanie

Witam kochane
Ale się za Wami stęskniłam, nie miałam internetu przez tydzień
Mam tyle nadrabiania, że hoho
Życzę Wam kochane na Nowy Rok dużo zdrówka, spełnienia marzeń, pociechy z tż i naszych dzieciaczków

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości