|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Mnie dzisiaj takie kwasy podeszły do gardła,że szok... ale dzisiaj dużo mleka piłam, jadłam nabiał, serki wiejskie itp .. także jest nawet ok
![]() aa jadłam dzisiaj prince polo w białej czekoladzie co za pychota!
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
ale na prawdę tak jest, tzn. wiem to tylko z opowiadań, moja siostra leżała tak 9 godzin zanim jej zrobili cc, a np. bratowa tż, która rodziła 2 miesiące temu przeleżała 15h, i z tego co rozumiem to właśnie cały czas była pod ktg ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w szpitalu klinicznym, i ona też była cały poród pod ktg, tylko dzięki temu, ze trafił na całkiem przyjemną położną była czasami odłączana i mogła pochodzić trochę
|
|
#4743 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety mnie żaden nabiał nie pomaga, własnie niedawno wypiłam szklanke mleka i nic, okropnie mi jest ![]() Cytat:
dżizas, bron mnie pamboze przed takimi rutynami, na szczęście tam gdzie w razie czego bym jechała wiem, ze stawiaja na naturalny poród i jak najmniej niepotrzebnych medykalizacji
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-30 o 20:26 |
||
|
|
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
Eirene te wynalazki to jakaś masakra
Ktoś pytał o rożki ja jeden mam zwykły miękki i drugi właśnie zamówiłam usztywniany. |
|
|
|
#4745 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nadzieję cały czas mam
|
|||
|
|
|
#4746 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo, fajna strona, dzięki za linka! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o smaki to ja nie miałam szczególnego parcia albo na słodkie, albo na kwaśne. w sumie jadłam na początku bardzo dużo owoców i jest chłopczyk
|
|
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez sie wkręcałam w wielorazówki, ale jednak chyba nie będzie mnie stac jednorazowo na taki duzy wydatek, no bo kupic byle jakie i potem wywalic, to tak średni, a te z najwyższej półki sa za około minimum 100 zł sztuka, a musziąłabym miec z 10 sztuk, żeby tak komfortowo sobie zmieniac bez stresu, z kolei kupowac np 2 szt na próbe tez mi sie średnio opłaca, bo za moge mieć juz zapas papmków na 2-3 tygodnie, a tak jak sie nie sprawdza, to co te 200 zł wyrzuce w błoto, bo na all uzywanych juz a tyle nie sprzedam.
chyba będe uzywac pampków na początek na przemian z takimi z materiałów ekologicznych np. "wiona", "moltex" i pewnie jeszcze jakies inne by sie znalazły ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- wiaderko to tummy tub, juz kiedys na forum była o nim mowa, ja osobiście spotkałam sie z negatywnymi opiniami, jest moze dobre jako "turystyczne", ale na co dzien cięzko sie w tym myje dziecko, które jeszcze nie siedzi, bo trzeba je wtedy tzrymac za głowe, bo nie ma jak inaczej rak włozyć jednak wanienka, to wanienka, dzieciaczki lubia sie pochlapać, nózkami pomachac i wygodnie jest dziecko umyć
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
ja też nie jestem za wiaderkami.Dziecko na poczatku bardziej obmywa się szybko wodą i koniec a potem im większe tym bardziej chce się bawić i chlapać.Dlatego najbardziej praktyczne są wanienki.A turystycznie wolałabym miskę większą wziąść
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem za zwykłą wanienką ;-)
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Z takim wiaderkiem to na ryby można iść a nie dziecko w tym myć
|
|
|
|
#4752 |
|
Wtajemniczenie
|
też mamy wanienkę
ale ciekawa jestem, jak to w ogóle wygląda, kąpiel w takim wiaderku i dlaczego im się podobało, popytam
|
|
|
|
#4753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() laseczki idę spać......jakoś brzuszek mi się napina dziś, wzięłam nospe i zobaczymy. mam tylko nadzieję, że moja niunia posiedzi jeszcze troszke w brzuszku...... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-12-30 o 22:13 |
|||
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
Ptysza cieszę się że już jest lepiej z Emilką!
Wanilia, Monti gratuluję udanych wizyt A ja mam problem, bo mąż pomalował dziś nasz pokój na zielono, a mi się nie podoba
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
mokra6 to może bejcą pomalujcie? ona nada połysk ścianom i rozjaśni.
|
#4756 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale i tak duży nie chciał bo się wstydził co go będziecie tak podglądać co rusz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak nie to może jednak mąż da się namówić na powtórne malowanie, a ogólnie to co z tym kolorkiem jest nie tak?
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo akurat bratowa mówiła, że podczas tego bólu nie miała na nic więcej ochoty jak tylko leżeć, najlepiej zwinąć się w kłębek, i żeby nikt jej nie ruszał i się do niej nie odzywał
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj byłam u gina i przyplątał mi się grzybek
dostałam natamycyne brała ktoraś z was może to? A jutro ide na usg pooglądać mojego skarba
|
#4760 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego mozna pozbierac tez mniej wiecej co jest w innych szpitalach i ewentualnie sie w te rzeczy zaopatrzyc. Nie sa one drogie i ewentulanie przydadza sie juz w domu. Jednak fakt lepiej sie tak na 100% nie sugerowac, ze aha u niej kaza to zabrac to widac ja tez powinnam. Beda sobie te szpargalki lezaly w torbie pod lozkiem i jak cos to z nich skorzystam ![]() Z wodami u szwagierki to bylo tak, ze w domu w nocy zaczely jej odchodzic i to chyba dosc gwaltwonie, bo jak tylko zamienila podpache to znowu leciala do kibelka ja zmieniac. Jak ja podlaczyli pod ktg to polozna prawie jej wiadro podkladala tak lecialy i podklady moment byly cale przesiakniete. Pozniej wazyly te wody i wyszlo ok 10kg Jak ja polozyli do wyrka to zas sie lalo, a chodzic nie chodzila, bo miala rozwarcie i parte sie zaczely nad ranem, wiec gdyby mala byla prawodlowo ulozona to porod sn mialaby w sekunde. A tak meczyla sie ona, dziecko i maz, bo nie wiedzial co jej robic, zeby nie bolalao. Ona byla podlaczona pod jakas maszyne, ktora okreslala stopien bolu. Tz pigula powiedziala, ze jak cyferki pokaza nie wiem np 3,7 to bedzie oznaczalo, ze zaczyna rodzic. Wiec lezala, wody sie laly, a ona tylko sprawdzala poziom bolu. Chodzila chyba czasem, ale nie za duzo, bo nie bylo potzreby ze wzgledu na to, ze rozwarcie samo sie robilo i wszystko szlo elegancko, ale wlasnie jak wstawala to zdarzalo sie, ze robila sie kaluza Podpasek malo jej zeszlo, bo sam polog byl znosny, ale wlasnie tych podkladow zuzyla prawie caly zapas. Ja wole miec czegos za duzo niz stresowac sie, ze za chwile mi sie skonczy.Cytat:
Zastanawiam sie czy nie isc sobie, zeby ogolnie sparwdzic czy wszystko ok. Fikac fika, wiec zyje , ale tak dla spokoju ducha hmm.---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no i obudziłam sie i nie moge zasnąć, mała skacze sobie w najlepsze...
Cytat:
Ja teraz mam wizyty co 2- 2,5 tygodnia Cytat:
Kobiety sa rózne, no mnie osobiście by szlag trafił jakbym miała leżeć, ja mam tak, ze w trakicie 1 okresu porodu ( skurcze zwykłe) musze byc spionizowana i najlepiej czyms zajęta, tak jak np w trakcie drugiego porodu, jako, że był w domu, to chodziłam i przygotowywałam sobie rzeczy na poród i dla malucha na po porodzie i dzięki temu ta godzina to mi migiem zleciała. a w szpitalu w tej wannie to tez tylko leżałam, ale i sobie tak klęczałam, siedziałam w wodzie... w ogóle własnie najlepiej byc czyms zajętym, niby te skoki na piłce itd... ja nie próbowałam, ale mysle, że jako zabijacz czasu, bardzo ok dlatego rozumiem ta laske z innego wątku, co siedziała na kompie w trakcie 1 okresu porodu, bo to zajmowało jej umysł i czas szybciej mijał... Jakbym tak miała leżec na łóżku i się zwijać, to wydawałoby mi się, że to trwa wieki, chyba, że własnie lapka zabrać i buszowac po necie ![]() no, a moja przyjacióła to wisiała na komórce zdając mi relacje co chwila, co i jak lub śląc smsy...
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-12-31 o 03:20 |
||
|
|
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
Niutka ja tez nie spie od 1
Jeszcze dzis spie u brata, bo u nas smierdzi farba i tu jest strasznie niewygodnie, i jesc mi sie chce.IZA ten zielony wyszedl brzydki, chciałabym rózowy- dla Niuni
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo helou Mokra
myslałam, że sama jedna na świecie nie śpię ![]() mam strasznie rozregulowany sen, w dzien podsypiam, w nocy sie budze w środku nocy, albo nie moge spac do nad ranem ha, he ,mnie tez się chciało jeść, pożarłam sucharki maczane w herbacie, mniam
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cholera juz mnie bierze, a dzis Sylwster i pewnie padne o 21, bo potem mi wyjdzie zmeczenie...
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...U mnie 4.50 a ja wcinam sniadanko ....spac nie moge niestety....A tak wogole to witam kobietki.....bede pierwsza,ktora zlozy wam zyczonka noworoczne hihihi a wiec skromnie Szczesliwego Nowego 2011 Roku...aby byl lepszy od tego mijajacego a juz na pewno nie gorszy....aby spelnily sie wszystkie Wasze pragnienia te male i duze....a przede wszystkim ddduuuuuuuuuuuuuzooooo zdrowka dla was i rodziny...oraz szczesliwego rozwiazania |
|
|
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
witam. ja tylko na chwilke
__________#’+*.’ _________#’+*. _______(' " " () ______("( 'o' , )___ ______.(")(")(,,)__ ______(¨`.´¨) _____`.¸(¨`.´¨) " ________ ×`.¸.´×" _______§§§§§§§§§§§§§§§§§§ §§§§§ _______§§________________ ___§§ _________§§_SZCZESLIWY___ _§§ __________§§___ Rok_______§§ ___________§§____2011___§ § ____________§§ ________§§ _______________§§___§§ _________________§§§§ __________________§§ __________________§§ __________________§§ __________________§§ __________________§§ __________________§§ ____________s§§§§§§§§§§§§ s Szampańskiej zabawy z picolo nam tylko to wolno udanego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego 2011 Roku... 12 miesięcy zdrowia 53 tygodni szczęścia 8760 godzin wytrwałości 525600 minut pogody ducha i 31536000 sekund miłości. |
|
|
|
#4767 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś sylwester: W Nowym Roku życzę Wam Kochane Ciężaróweczki samych wesołych dni, szybkiego i łatwego porodu, a potem błogich chwil ze swoimi maleństwami!!!! |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
KOCHANE! Niech Nowy Rok przyniesie Wam radośc,miłośc,pomyślnosc i spełnienie najskrytszych marzeń! Życzę Wam wszystkiego najpiękniejszego...wielu niezapomnianych chwil,duuużo zdrówka dla Was i maluszków oraz powodzenia w każdej dziedzinie życia!
Całus
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
Agus grzybkiem się nie martw. ja miałam też i brałam dopochwowo gyno-feminazol coś w tym stylu i poprawa była już po 3 globulkach a kuracja ogólnie trwała 15 dni. Także spoko. teraz już nie mam
Dobrze że oprócz tego wszystko ok.... A tak ogólnie to koszmarnie mi się dziś spało.....zgaga całą noc. myślałam że będę spać na siedząco. W ogóle głupoty mi się takie śniły że szok...nawet nie mówie co. A na Nowy Rok 2011 życzę Wam kochane zdrówka, pomyślności, radości z każdego dnia i wiele wiele radosnych chwil w Nowym Roku !!!! Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2010-12-31 o 09:27 |
|
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
![]() Ale się za Wami stęskniłam, nie miałam internetu przez tydzień Mam tyle nadrabiania, że hoho Życzę Wam kochane na Nowy Rok dużo zdrówka, spełnienia marzeń, pociechy z tż i naszych dzieciaczków |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

dostałam natamycyne brała ktoraś z was może to? A jutro ide na usg pooglądać mojego skarba