Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-01, 10:50   #4741
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Witam w Nowym Roku!!!!!!

ja wczoraj spałam dwie godziny po południu, a pózniej od 22.30 do 23.30 myślałam, że nie będe mogła spać póżniej.. ale zasnęłam o 3 i spałam do 10 z kawałkiem.. Mieliśmy jechać dziś na SR obejrzeć film, ale obudziłam się z bólem gardła i katarem więc nie wychodzę dziś z łózka..

Ogólnie to o północy popatrzyliśmy na fajerwerki z 7 piętra, a pożniej poszliśmy zimne ognie zapalic i spowrotem do ciepłego..

calisa, na którego miałaś TP?

lilijka - ostatni wątek zakończyliśmy na 4736 poście

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2011-01-01 o 10:51
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:05   #4742
olbka
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

calisa, witamy!

my mieliśmy bardzo grzecznego sylwestra Troszkę u znajomych, o 2:30 poszliśmy lulu. oczywiście od 6 nie mogłam spać... ale jakoś potem dałam rade
Jutro kończę 36 tydzień. I niech się dzieje co chce bo ja osobiście mam już dość...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:06   #4743
karinaaa
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego z Nowym Rokiem

Witam cieplutko nowa mamusie

u nas sylwester spokojnie ale fajnie ,byli u nas znajomi z dziecmi ,wiec my siedzielismy sobie a dzieciaki ganialy po domku
fajerwerkow nie patrzylam tylko tyle co w tv
i ok 2 sobie zasnelam ,choc cala noc bolala mnie glowa i sie przebudzalam ,a zrobilam tylko lyczek szampana
teraz pije kawke i zasnawiam sie czy moge zjesc druga muffinke
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:06   #4744
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość

ale to z przyczyn technicznych zakonczylismy przed czasem

calisa Witam

ja też w dwupaku hehe ale ja to jeszcze miesiac mam jak nic, a podobno mam sie przeterminowac tym razem, a mowia ze dziewczynki szybciej sie rodza... a tu syn przed terminem był
Stary 2011-01-01, 11:14   #4745
Justyna M
Rozeznanie

Witajcie w Nowym Roku życzę Wszystkiego Najlepszego

calisa witaj i gratuluję że wytrwałaś tak długo te ostatnie dwa tygodnie to pewnie jedne z najdłuższych

teraz to już się posypiemy .............. aby Nam to szło łatwo i gładko,ale o terminie

po tych kilku godzinach spędzonych w czwartek na wyprzedażach ,czuję się jakoś tak lekko , ciąża mi nie ciąży nie wiem może mała się jakoś obróciła
U mnie sylwestra również z Picolo wiśniowym
dzisiejszy obiad mój M załatwił u teściowej więc mamy labę

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
teraz pije kawke i zasnawiam sie czy moge zjesc druga muffinke
a kiedy jak nie teraz

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:21   #4746
calisa
Raczkowanie

GG do calisa

Mysiopez termin z om wyznaczył mi na 28 grudnia- chociaż brał pod uwagę cykl 28 dniowy a ja mam 26 dni. Aczkolwiek trochę mi się to wszystko przed ciążą rozlegulowało. Miałam jeden gratisowy okres w ciąży.
calisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:34   #4747
olbka
Zadomowienie

Calisa, ja też mam 26 dniowe cykle. To jak to się wtedy liczy? Bo do tej pory nie wiem i też mam wyliczone dla 28-dniowych ...

Kasia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-01, 11:37   #4748
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
myślę, że spokojnie dzisiaj popiszemy jeszcze na tym wątku, a nowy założę wieczorem lub jutro z samego rana
mam nadzieję, że nie będzie takiego ruchu
I część była zakończona na 4822 poście
do 5000 posta mamy jeszcze czas

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Calisa, ja też mam 26 dniowe cykle. To jak to się wtedy liczy? Bo do tej pory nie wiem i też mam wyliczone dla 28-dniowych ...
ja miałam cykle 28-29 dniowe, a położna wyliczyła mi z cyklu 32-dniowego, to dopiero frajda............
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:38   #4749
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

calisa witaj

Witam noworocznie wszystkie przyszłe mamusie
widzę, że na razie żadna sylwestrowego prezenciku nie dostała
mój mały się dzisiaj tak wierci, jakby chciał wyjść już za to wczorajszy wieczór spędził na spokojnie, nie ruszał w ogole, aż się wystraszyłam [chyba się opił tego picolo ;p albo to od oparów piwska ;p]

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:43   #4750
cytrynka3002
Zadomowienie

A my wróciliśmy z filmu o porodzie w szkole rodzenia. Niestety, film obejrzeliśmy raczej w kategorii "cud porodu", bo pokazywane w nim były Niemki rodzące w domu, w pozycji kucznej, z doulami, bez nacinania etc....także nijak miał się film do rzeczywistości szpitalnej.

No, ale przynajmniej popatrzyliśmy sobie, jak sam poród wygląda, jak dziecko zaraz po wyjściu na świat się "prezentuje".

Teraz sobie odpoczywam, a mąż robi obiadek.
Ale jak to dobrze wstać w Nowy Rok bez kaca dziewczyny.

calisa - podziwiam, dajesz radę! Pewnie jeszcze kilka dni i już na odchowalni będziesz siedziała.

LadySith
- za to mój Mały wczoraj oszalał i harcował cały wieczór, dopiero na fajerwerkach się uspokoił . Czuł chyba, ze wkracza w Nowy Rok .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-01 o 11:45
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:45   #4751
mysiopez
Zadomowienie

dziewczyny czy na ból mięsni przy przeziębieniu można wziąć apap? ja sie dziś wykończe.. niecierpie być przeziębiona. a to w połączeniu z bólem kręgosłupa to mieszanka wybuchowa..

ja miałam dłuzszy cykl, bo do zapłodnienia doszło w granocy 18/19 dnia cyklu a wyliczone mam dziwnie...

Stary 2011-01-01, 11:45   #4752
calisa
Raczkowanie

GG do calisa

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Ja korzystałam z tego kalkulatora http://dziecko.haczewski.pl/ i mi wyszło, że 4 dni wcześniej powinnam urodzić- ale sama widzisz jak to u mnie wyszło- dziecko przenoszone. Także generalnie to trzeba wszystko z przymróżeniem oka traktować- mój gin twierdzi, że dwa tygodnie przed lub po obliczonym terminie wszystko jest jak najbardziej ok i uważane jest za dziecko urodzone w terminie.
W ogóle to na ostatnim usg które miałam 6 grudnia wyszło, że mój syn jest dość duży i wg niego powinien wyjść 20 grudnia. Także zaczynam się obawiać, że ja wielkoluda urodzę
Stary 2011-01-01, 11:51   #4753
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calisa Pokaż wiadomość
Ja korzystałam z tego kalkulatora http://dziecko.haczewski.pl/ i mi wyszło, że 4 dni wcześniej powinnam urodzić- ale sama widzisz jak to u mnie wyszło- dziecko przenoszone. Także generalnie to trzeba wszystko z przymróżeniem oka traktować- mój gin twierdzi, że dwa tygodnie przed lub po obliczonym terminie wszystko jest jak najbardziej ok i uważane jest za dziecko urodzone w terminie.
W ogóle to na ostatnim usg które miałam 6 grudnia wyszło, że mój syn jest dość duży i wg niego powinien wyjść 20 grudnia. Także zaczynam się obawiać, że ja wielkoluda urodzę
pociesze CIę tym, że moja sąsiadka miała termin na 22 grudnia a dalej jest w dwupaku.. dziś przez 2 godziny jej chłopak próbował ją zmusić, zeby do szpitala pojechała.. a ona dzielnie, że nie ma skurczy, więc nie ma sensu jechać.. a wywoływanego porodu się boi. Zresztą nie wie kiedy by jej go wywołali...

Stary 2011-01-01, 11:54   #4754
Patrilla
Zakorzenienie

Hej Caliso moja córeczka też się przeterminowała 2 tyg była spora 3910 ale wody już były zielone i poród wywoływany na szczęście ma normalnych ginów ni na matkę naturę nie czekali
jestem zmęczona jak po mega imprezie ktoś sobie taką ostatnio urządza w moim brzuchu
Stary 2011-01-01, 11:57   #4755
ligotka
Rozeznanie

cytrynko moja mala wczoraj od switu az do 1 w nocy buszowala, na palcach jednej reki moge policzyc chwile spokoju Smieje sie ze poszalala na sylwestra, a dzis odsypia....
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 11:59   #4756
calisa
Raczkowanie

GG do calisa

Cytat:
pociesze CIę tym, że moja sąsiadka miała termin na 22 grudnia a dalej jest w dwupaku.. dziś przez 2 godziny jej chłopak próbował ją zmusić, zeby do szpitala pojechała.. a ona dzielnie, że nie ma skurczy, więc nie ma sensu jechać.. a wywoływanego porodu się boi. Zresztą nie wie kiedy by jej go wywołali...
No a co jej lekarz powiedział? Nie kazał jej się zgłosić do szpitala?
Nie ma co ukrywać, że też się boję wywoływanego porodu. No ale jak nie urodzę do poniedziałku to pójdę do tego szpitala. Na pewno zanim zaczną wywoływać to jakieś badania porobią. Bo w końcu dzidz nie może w brzuszku siedzieć w nieskończoność. Łożysko też ma swój czas starzenia i po pewnym czasie to chyba niebezpieczne jest. Musisz namówić tą swoją koleżankę, żeby do szpitala się wybrała- albo przynajmniej skonsultowała się z lekarzem. Zapytać się o coś nic nie kosztuje- a przynajmniej człowiek sobie nerwy uspokoi. I wie na czym stoi.
Stary 2011-01-01, 12:04   #4757
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
Witajcie w Nowym Roku życzę Wszystkiego Najlepszego

calisa witaj i gratuluję że wytrwałaś tak długo te ostatnie dwa tygodnie to pewnie jedne z najdłuższych

teraz to już się posypiemy .............. aby Nam to szło łatwo i gładko,ale o terminie

po tych kilku godzinach spędzonych w czwartek na wyprzedażach ,czuję się jakoś tak lekko , ciąża mi nie ciąży nie wiem może mała się jakoś obróciła
U mnie sylwestra również z Picolo wiśniowym
dzisiejszy obiad mój M załatwił u teściowej więc mamy labę

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

a kiedy jak nie teraz
a zjadlam ,jeszcze polałam bita smietanka ,a co tam

dalej glowa mnie boli ,chyba bez paracetamolu dzis znow ani rusz ,wrr

ja chce do NORMALNEGO lekarza
mam we wtorek wizyte z polozna ale ona tylko pyta sie jak sie czuje a kiedy mowie ze zle bo i to i tamto to odpowiedz brzmi ze to normalne.
Stary 2011-01-01, 12:15   #4758
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku
dalej 2w1
To "siku" to chyba jednak siku było :P
Co prawda się nie znam, bo pierwszy raz w ciąży jestem, ale podobno jak wody odejdą to potem powoli dalej wypływają, bo są produkowane na bieżąco, a że nic ze mnie nie ciekło to zostaliśmy w domq, tym bardziej, że nie było też żadnych bóli, ze 2 razy mnie zabolało w nocy jak na miesiączkę, ale to były lekkie bóle i szybko przeszły, więc nawet nie budziłam TŻta. Jak nic się nie będzie działo, to we wtorek mam wizytę u ginekologa
A TŻ jest wniebowzięty, bo dzisiaj rodzice przywiozą łóżeczko od siostry TŻta (od razu powiedziała, że ona kupuje, jako prezent od chrzestnej) i będzie mógł je poskręcać.
My Nowy Rok przywitaliśmy z Piccolo tropikalnym, a potem stałam przy oknie i obserwowałam fajerwerki
nie chce Cie niepotrzebnie straszyc ale jak mi wody z Amelka odeszły raz to pozniej nic ze mnie nie wyciekało i zanim Amelke urodziłam mineło 14 godzin wiec nie jest powiedziane ze wody jak zacznął odchodzic to juz beda cały czas

Calisa, witamy

witam i ja w NOWYM ROKU..

ja spac nie moglam bo pod nami wnuczus sasiadki patologicznej robił impreze.. po 23 komus najwyrażniej to przeszkadzało, przyjechała policja, wzieła ich ale nie na długo wrócili i chyba do 4 była taka rozruba ze spac nie moglismy..
rozumie ze był sylwester itp, ale wczoraj to normalnie przegięcie było co oni robili.. nie dosc ze ciagle ku.., h.. i inne na całą jape, muzyka o ile mozna to tak nazwac na full, wydzieranie sie na całą jape, rzucami cos po oknach.. palili fajki i nie wiem co jeszcze na klatce, pozniej standardowo rzyganie, ..
i oczywiscie policja przyjechała i nic nie zdziałała..
takze głowa mnie dzis boli masakrycznie..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 12:16   #4759
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calisa Pokaż wiadomość
No a co jej lekarz powiedział? Nie kazał jej się zgłosić do szpitala?
Nie ma co ukrywać, że też się boję wywoływanego porodu. No ale jak nie urodzę do poniedziałku to pójdę do tego szpitala. Na pewno zanim zaczną wywoływać to jakieś badania porobią. Bo w końcu dzidz nie może w brzuszku siedzieć w nieskończoność. Łożysko też ma swój czas starzenia i po pewnym czasie to chyba niebezpieczne jest. Musisz namówić tą swoją koleżankę, żeby do szpitala się wybrała- albo przynajmniej skonsultowała się z lekarzem. Zapytać się o coś nic nie kosztuje- a przynajmniej człowiek sobie nerwy uspokoi. I wie na czym stoi.
ona nie ma normalnego lekarza i nawet nie może się z nim skonsultować. w pon była na IP i powiedzieli jej, że jak nie urodzi to w piątek ma się zgłosić to przyjmą ja na oddział patologii. Ale ona nie chce jechać. Ja nie chce jej straszyć a boje się, że może mieć zielone wody - jak oni to w szpitalu sprawdzą? Ona nawet na KTG nie chce jechać teraz bo nie chce w kolejce siedzieć..

Stary 2011-01-01, 12:19   #4760
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
ona nie ma normalnego lekarza i nawet nie może się z nim skonsultować. w pon była na IP i powiedzieli jej, że jak nie urodzi to w piątek ma się zgłosić to przyjmą ja na oddział patologii. Ale ona nie chce jechać. Ja nie chce jej straszyć a boje się, że może mieć zielone wody - jak oni to w szpitalu sprawdzą? Ona nawet na KTG nie chce jechać teraz bo nie chce w kolejce siedzieć..
ja bym sie bała.. to juz 10 dni po terminie, wody moga byc juz zielone.. ale ja z tych bardziej przewrażliwionych wiec pewnie jechałabym szybciej..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 12:21   #4761
dewi
Rozeznanie

Cytat:
to trochę niepoważne podejście, bo 2 tyg po terminie to już może coś zagrażać dziecku. Znam chłopaka który za długo siedział w brzuszku w zielonych wodach i normalnie ma skórę pomarszczoną, o zielonkawym zabarwieniu pomimo że ma 30 lat... Dobrze że tylko się to tak skończyło...
Stary 2011-01-01, 12:23   #4762
mysiopez
Zadomowienie

ona się boi oxytocyny - bo jakaś jej ciotka miała wywoływany poród i strasznie cierpiała. Dlatego ona nie chce jechać...

Stary 2011-01-01, 12:23   #4763
karinaaa
Zadomowienie

przegladam sklep internetowy Tchibo i jest przeceniona pizamka dla mam karmiacych
http://www.tchibo.pl/Pizama-dla-mate...200005904.html

jeszcze jest stanik do karmienia
http://www.tchibo.pl/Biustonosz-do-k...200005855.html

sama bym zamowila ale do uk pewnie nie wysylaja i sie nie oplaca

Edytowane przez karinaaa
Czas edycji: 2011-01-01 o 12:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-01, 12:43   #4764
marleen32
Rozeznanie

Witam noworocznie i jeszcze raz dobrego Nowego Roku zycze
Mnie mimo Picollo glowa boli, ale ja czesto w tej ciazy bol glowy mam .
Calisa witaj
Mysiopez to fakt, ze oxytocyna to nic przyjemnego, ja mimo tego ze mialam bole, to i tak mnie do oxytocyny podlaczyli, bo rozwarcie nie postepowalo, takze nie ma gwarancji, ze jak pojedzie ze skurczami, to tego uniknie, a dla dobra dziecka lepiej jechac, moze cesarke bedzie miala??
Poza tym pochopnie pewno nikt oksytocyny nie poda, a zawsze spokojniejsza by byla.
Ja pierwsza core przenosilam 4 dni, a druga 8 dni, wiec moje dziewczynki sie pozniej rodzily, tu smieja sie, ze dziewczynki potrzebuje wiecej czasu, na przygotowanie sie do wyjscia, bo chca ladnie od poczatku wygladac , ale jak widac nie ma reguly, czasem przenosi sie dziewczynke, czasem chlopca, moja siostra swoja urodzila miesiac wczesniej .
Ciekawe kiedy moja najmlodsza zdecyduje sie na wyjscie , za 2 tygodnie juz prawie bedzie mogla
Moja szalala wczoraj strasznie dopiero na fajerwerkach sie uspokoila, ale to chyba ze strachu, bo glosno bylo, siedziala biedna jak myszka pod miotla, wiec przyszlam do domu, co by jej nie stresowac, a wtedy od nowa tance hulanki w brzuchu byly
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 12:51   #4765
mysiopez
Zadomowienie

właśnie z nią rozmawiałam. Ale do niej nic nie dociera. Ona nie ma zielonych wód - tak twierdzi i chce zeby wszystko było naturalne.. Dla mnie to złe podejscie, bo jak się z dzieckiem coś stanie (pfu...) to będzie na lekarzy zwalać a nie na siebie. Ona teraz mi mówi, że ma zły termin wyliczony.. ale okres miała 17 marca a cykl jakoś 30 dniowy..

masakra

Stary 2011-01-01, 13:05   #4766
vilya
Zadomowienie

No moja gin mówi że termin porodu może być pomiedzy 37 a 42 tygodniem ciąży a nawet 43 tygodniem ciąży. Że te 3 tygodnie w przód lub w tył to ok. A to i tak jest troszkę nie tak, bo co jak na przykład do zapłodnienia dosżło później. Tak jest u mnie i z Usg wychodzi młodsza córa o tydzień do dwóch tygodni i co będzie jak ona by chciała urodzić się w 42 tygodniu ciąży od zapłodnienia a to będzie 44 od @. Boję się , ze będą prowokować a ona będzie tak na prawdę jeszcze nie gotowa bo jest mniejsza. W pon byłam u gin i jeszcze wszystko jest wysoko, pozamykane wszystko a mała jest malutka jak na swój wiek licząc od @. Ja właśnie boję się prowokacji z tego powodu, że to będzie dla niej za wcześnie jak będą patrzeć na @ a nie popatrzą na nią.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
właśnie z nią rozmawiałam. Ale do niej nic nie dociera. Ona nie ma zielonych wód - tak twierdzi i chce zeby wszystko było naturalne.. Dla mnie to złe podejscie, bo jak się z dzieckiem coś stanie (pfu...) to będzie na lekarzy zwalać a nie na siebie. Ona teraz mi mówi, że ma zły termin wyliczony.. ale okres miała 17 marca a cykl jakoś 30 dniowy..

masakra

a skąd ona może wiedzieć jaki kolor wód ma????
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 13:11   #4767
olbka
Zadomowienie

podejrzewam, że przenoszenie mi nie grozi, ale jakbym miała tyle czekać po terminie to bym się chyba wściekła... serio

Kasia
Stary 2011-01-01, 13:14   #4768
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
serdecznie witamy i zapraszamy

Agape też myślę, że 2 wystarczą, a zamówienie Ci wysłałam. Zawahałam się przy pieluszkach Happy za 19.99 oczywiście.
też myśle nad tymi happy bo cena fajna i waham się między tymi a rossmanowskimi... mam juz pampersy ale chce jakas tania alternatywe

calisa witamy

wera a ja pierwszy raz obudziłam się w Nowym Roku bez kaca i aż się zastanawiałąm czy to aby napewno już Nowy Rok a za rok sobie odbijemy

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
No moja gin mówi że termin porodu może być pomiedzy 37 a 42 tygodniem ciąży a nawet 43 tygodniem ciąży. Że te 3 tygodnie w przód lub w tył to ok. A to i tak jest troszkę nie tak, bo co jak na przykład do zapłodnienia dosżło później. Tak jest u mnie i z Usg wychodzi młodsza córa o tydzień do dwóch tygodni i co będzie jak ona by chciała urodzić się w 42 tygodniu ciąży od zapłodnienia a to będzie 44 od @. Boję się , ze będą prowokować a ona będzie tak na prawdę jeszcze nie gotowa bo jest mniejsza. W pon byłam u gin i jeszcze wszystko jest wysoko, pozamykane wszystko a mała jest malutka jak na swój wiek licząc od @. Ja właśnie boję się prowokacji z tego powodu, że to będzie dla niej za wcześnie jak będą patrzeć na @ a nie popatrzą na nią.[COLOR="Silver"]
mam podobną sytuacje bo cykle miałam baaardzo nieregularne i przedostatni to było nawet 40 dni a gin mi tp wyliczył tradycyjnie na 28dni (12 luty) a wg usg w 7, 18 i 26 tc wychodzi tp na 20-21 luty a to spora różnica i boje się że nikt nie będzie tego uwzględniać ...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 13:18   #4769
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
ja spac nie moglam bo pod nami wnuczus sasiadki patologicznej robił impreze.. po 23 komus najwyrażniej to przeszkadzało, przyjechała policja, wzieła ich ale nie na długo wrócili i chyba do 4 była taka rozruba ze spac nie moglismy..
rozumie ze był sylwester itp, ale wczoraj to normalnie przegięcie było co oni robili.. nie dosc ze ciagle ku.., h.. i inne na całą jape, muzyka o ile mozna to tak nazwac na full, wydzieranie sie na całą jape, rzucami cos po oknach.. palili fajki i nie wiem co jeszcze na klatce, pozniej standardowo rzyganie, ..
i oczywiscie policja przyjechała i nic nie zdziałała..
takze głowa mnie dzis boli masakrycznie..
Bidulko!! Policja faktycznie w takich wypadkach nie wiele może zdziałać.

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
cytrynko moja mala wczoraj od switu az do 1 w nocy buszowala, na palcach jednej reki moge policzyc chwile spokoju Smieje sie ze poszalala na sylwestra, a dzis odsypia....
Witaj w klubie. Mój też od rana szaleje.

Cytat:
Ta dziewczyna jest jak dla mnie niepoważna...dobro dziecka jest najważniejsze i sorki, ale w tym przypadku jej facet już dawno powinien być z nią na IP, nawet, jakby się zapierała rękami i nogami...nie jest powiedziane, że ma dziś rodzić, ale taką sytuację na pewno trzeba skontrolować!! Wiadomo, że każdy się boi, ale czy z nią jest wszystko w porządku, że wie, jaki ma kolor wód.
Wiesz, mnie dziwiło, że ona chodziła bez problemu do tej ginekolog, od której każda normalna kobieta ucieka, gdzie pieprz rośnie...do tej pani można pójść po receptę na tabletki anty co najwyżej...

Zepsuła mi się waga, także zajadam się babką, a co . We wtorek u położnej na wadze pewnie zrobię wielkie oczy .

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-01 o 13:20
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 13:23   #4770
vilya
Zadomowienie

dziewczyny, a wy w Polsce chodzicie dodatkowo do położnej?? Bo właśnie piszecie coś o tym, ze położna powiedziała czy zbadała? A ja nic o takim czymś nie wiem tylko do gina chodzę?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości