Tatuaż!!! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 23:04   #4741
Benek23
Zakorzenienie

Dot.: Tatuaż!!!

Cytat:
Napisane przez Feaa Pokaż wiadomość

powiedzcie mi - cena ok 400zł za taki tatuaż, to ok czy zbyt wygórowana/za mała?
http://pics.livejournal.com/trasdockan/pic/0001p1w7
Jak dla mnie to cena za wysoka jak za taki tatuaż.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 23:54   #4742
jasnosz
Zakorzenienie

jak dla mnie też dużo ale może w Warszawie to wszystko takie drogie
jasnosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 07:43   #4743
Feaa
Raczkowanie

No właśnie...
wysłałam zapytanie do kilku studio i wszyscy rzucili mi ceną 350-400zł.

Moim skromnym zdaniem to z 200zł powinnam za taki zapłacić, ale może się nie znam. Wobec tego myślę o tatuowaniu się w innym mieście - w grę wchodzi Kraków, Poznań, może być Łódź... jak tam z cenami jest?
Feaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:38   #4744
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez jasnosz Pokaż wiadomość
jak dla mnie też dużo ale może w Warszawie to wszystko takie drogie
Mnie powiedzieli 350 zł w Warszawie właśnie za tatuaż 21x5 cm. W efekcie zapłaciłam 300 zł. 400 zł za takie maleństwo to gruba przesada.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 11:12   #4745
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to cena za wysoka jak za taki tatuaż.
też tak sądzę, ja 300zł dawałam za tatuaż wielkości kobiecej dłoni w kolorze...

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

hmm dziewczyny jak to jest z maskami? Tatuażysta powinien ją mieć? Powiem szczerze, że autor moich dwóch tatuaży zawsze miał, teraz oglądam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=pQmH8FDXhf4 i jakoś żadnej nie widzę ;p

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 12:28   #4746
t_89
Zakorzenienie

Powoli czas się zapisywac
możecie polecic kogoś z Lublina lub okolic ?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 13:33   #4747
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Zależy chyba od studia.

Bo ja za swój (wstawiłam kilka stron wcześniej) zapłaciłam 300, a to sam kontur, napis, bez cieniowania. Z tym, że spory.

A i muszę powiedzieć, że zdecydowanie lepszy jest jednak bepanthen, bo kupiłam sobie wczoraj z racji tego, ze alantan plus jest meeega tłusty. I jestem pod ważeniem, do wczoraj jest kolosalna różnica w "chropowatości" tatuażu. n plus dla bepanthenu.

Jasnosz, a Ty jak? Zapisana już?

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
też tak sądzę, ja 300zł dawałam za tatuaż wielkości kobiecej dłoni w kolorze...

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

hmm dziewczyny jak to jest z maskami? Tatuażysta powinien ją mieć? Powiem szczerze, że autor moich dwóch tatuaży zawsze miał, teraz oglądam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=pQmH8FDXhf4 i jakoś żadnej nie widzę ;p
U mnie nie było żadnej maski.

Edytowane przez CzerwonaKokarda
Czas edycji: 2012-02-02 o 13:37
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-02, 18:30   #4748
trommelka
Zadomowienie

U mnie również bez masek..

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 18:48   #4749
invisible_01
Zakorzeniona

U mnie też bez maski.
Stary 2012-02-02, 19:03   #4750
Feaa
Raczkowanie

Będę szukać dalej, zobaczymy czy gdzieś uda mi się znaleźć taniej...
Stary 2012-02-02, 19:25   #4751
t_89
Zakorzenienie

ja przeglądam sobie opinie o studiach w lublinie i polecają :
http://www.tatuaz.republika.pl/_kontakt.html
znalazłam również turaj fajne prace
http://www.mrluckytattoo.pl/
co sadzicie?
Stary 2012-02-02, 20:19   #4752
jasnosz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
Zależy chyba od studia.

Bo ja za swój (wstawiłam kilka stron wcześniej) zapłaciłam 300, a to sam kontur, napis, bez cieniowania. Z tym, że spory.

A i muszę powiedzieć, że zdecydowanie lepszy jest jednak bepanthen, bo kupiłam sobie wczoraj z racji tego, ze alantan plus jest meeega tłusty. I jestem pod ważeniem, do wczoraj jest kolosalna różnica w "chropowatości" tatuażu. n plus dla bepanthenu.

u mnie też bez masek

nie jeszcze się nie zapisałam, legwan mnie w noge upierdzielił ledwo chodze
w temacie cen to ja mam farta :P mam sporego tribala za 150zł i czache za 350zł. Co do ceny czaszki to dla mnie akurat bardzo mało jak za 3 godziny pracy.
jasnosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:01   #4753
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Też miałam robione bez żadnej maski.

11.02 jadę robić tatuaż
Elifcę na wewnętrznej stronie ramienia, coś czuję, że to może boleć Chociaż, stopą też straszyli (prawie spałam w trakcie tatuowania), na mostku też miał boleć, a śmiałam się pierwszą godzinę, bo łaskotało jak cholera. Po 3 godzinach faktycznie zdychałam z bólu, ale początek to prawie wyłam ze śmiechu
Wklejam coś podobnego do tego, co ma być - w sumie to jeszcze nie postanowione, wyjdzie w praniu jak dokładnie będzie wyglądała Pewnie wyjdzie w efekcie coś pomiędzy jedną a drugą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 355.jpg (17,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg elf.jpg (54,0 KB, 18 załadowań)

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:28   #4754
invisible_01
Zakorzeniona

Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie. Ja póki co mam jeden tatuaż idący od łopatki do początku karku. Jestem w stanie zasłonić go ubraniem. Chciałabym więcej tatuaży - po jednym obok obojczyków, marzy mi się też nadgarstek. Ale martwię się o przyszłe zatrudnienie... Póki co studiuję i pracuję w miejscach, gdzie tatuaż nikogo nie razi, ale nie wiem, co będzie, jak będę szukała poważnej pracy. Mam jakieś tam swoje plany na życie, ale nie wiem, gdzie mnie los poniesie i po prostu się boję, że w naszym nadal jeszcze uprzedzonym kraju ktoś mi z powodu tatuaży podziękuje. Jakie są Wasze doświadczenia w tej materii?
Stary 2012-02-02, 22:41   #4755
7aszter
Przyczajenie

odradzam tatuaży na nadgarstkach itd przyszli pracodawcy źle na to patrzą, lepiej pomyśl nad bardziej zakrytym miejscem
7aszter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 07:06   #4756
gozia
Zakorzenienie

U mnie też bez masek (tatuowałam sie u 4 osób)
Ja wpadłam na cudowny pomysł nowego, ale wiem, że będzie duży i zastanawiam się gdzie go umieścić - albo cała łydka, albo składniam się ku górnej połowie pleców (bo tam jest miejsce ), całą dolną mam już wytatuowaną
Stary 2012-02-03, 08:04   #4757
Feaa
Raczkowanie

Popisałam do różnych studiów, i w jednym mi odpisali, że około 300zł bym za takie cacko zapłaciła.
Spróbuję znaleźć opinie w necie nt tego studia jeszcze, jak będzie ok, to w przyszłym tygodniu zadzwonie umówić się na jakieś spotkanie, a i tak dopiero w marcu bym miałą robiony, gość odpisał, że na termin czeka się ok. 3 tygodni
Stary 2012-02-03, 08:32   #4758
cynnamon
Zadomowienie

mam prośbę
chciałam zrobić tatuaż na dole pleców, myślałam o kwiecie lotosu na falach
9ce395ae692868a4a5a7d9c57767f124-d2z6r29.jpgLotus_day_two_by_inkjunky5.jpg

ale może macie jakieś pomysły albo zdjęcia fajnych tatuaży w tym miejscu?
chodzi mi o całą szerokość pleców
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg waves-and-flowers-lower-back-tattoo.jpg (84,7 KB, 44 załadowań)

cynnamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 11:17   #4759
fankam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
ja przeglądam sobie opinie o studiach w lublinie i polecają :
http://www.tatuaz.republika.pl/_kontakt.html
znalazłam również turaj fajne prace
http://www.mrluckytattoo.pl/
co sadzicie?
Ja sie tatuowalam w Slayer tattoo (pierwszy link) u IGORA i wyszedl cudny obrazeczek, kazdemu sie podoba.
Tatuowalam sie tez w Valhhala tattoo u Doroty i tez fajnie mi zrobila
fankam jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-03, 11:52   #4760
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fankam Pokaż wiadomość
Ja sie tatuowalam w Slayer tattoo (pierwszy link) u IGORA i wyszedl cudny obrazeczek, kazdemu sie podoba.
Tatuowalam sie tez w Valhhala tattoo u Doroty i tez fajnie mi zrobila
o slayer slyszalam dobre opinie ;]
znalazłam jeszcze Łukasz Miskacz Antosik ma fajne prace, ale on chyba jest w Olsztynie, ale pochodzi z Lublina już nie wiem. Wie ktoś cos
Znalazłam fajny tatuaz na plecy, ale takiego to ja sobie nie zrobie bo jak dla mnie za duzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wolf tattoo.jpg (33,9 KB, 80 załadowań)
Stary 2012-02-03, 12:53   #4761
cynnamon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
o slayer slyszalam dobre opinie ;]
znalazłam jeszcze Łukasz Miskacz Antosik ma fajne prace, ale on chyba jest w Olsztynie, ale pochodzi z Lublina już nie wiem. Wie ktoś cos
Znalazłam fajny tatuaz na plecy, ale takiego to ja sobie nie zrobie bo jak dla mnie za duzy
nie robiłam u niego więc osobiście nie mogę nic złego o nim powiedzieć ale ponoć szału nie ma

cynnamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-03, 16:42   #4762
Monisia_1331
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
Zależy chyba od studia.

Od pierwszego do czwarttego dnioa uzywalam alantan masc i mislam strasznie przesuszony tatuaz mimo ze go smarowalam,byl chropowaty,piatego dnia zaczelam uzywac bepanthen i juz 6 dnia nie mialam zadnych strupkow,calkowicie zmyly sie pod prysznicem...bepanhen sprawil ze te strupki ladnie namiekly.Przy nastepnym tatuazu na pewno nie bede uzywac alantanu...jak dla mnie bepanthen masc to cudo...zaluje ze moj tatuazysta polecil mi wlasnie alantan,pomimo ze chcialam wlasnie bepanthen to posluchalam jego. Co do tatuazysty to nie uzywal on maski i pierwsze slysze zeby jakis uzywal.

"Dance is a universal language. Dance is freedom and dance is life...Dance4live"
Monisia_1331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 13:09   #4763
blackberry456
Zadomowienie

Hej!

Jestem umowiona na swoj pierwszy tatuaż na początku marca ale mam pewnien problem - bielactwo (choroba objawiająca się "depigmentacją" fragmentów skóry - takie jaśniejsze plamki ). Poczytalam troche o tym na necie i wszedzie widze sprzeczne informacje - jedni mowia, że nie ma wplywu, inni ze na jasniejszych plamach na skórze tusz szybciej blaknie, inni, że bielactwo calkowicie wyklucza jakiekolwiek tatuaże.. Gdy pytalam dermatologa stwierdził, zebym "sobie darowala, bo to sprawa immunologii i nigdy nic nie wiadomo, lepiej nie ryzykować". Z tym, że on jest ogolnie bardzo anty tatuaże - zaczal mi wykladac ze to tylko "glupia moda, i nie ma co robic, bo to minie", wiec nie wiem juz co o tym mysleć.. Ktokolwiek z Was ma moze doświadczenie w tej sprawie/slyszal cokolwiek/zna sie na tym? Nie ukrywam ze te info mnie podlamalo, bo kocham tatuaze i nie traktuje ich jak mode, wzor ktory mialam robic w marcu jest przemyslany itp. Dodam, ze moje bielactwo jest rowiniete w bardzo małym stopniu - mam doslownie kilka maleńkich plamek w kilku miejscach na ciele, w lekko jasniejszym kolorze niz moja skora normalnie - i zadna z nich w okolicy planowanej dziary.

Rozpisalam sie, ale moze ktos przeczyta i mi pomoze..
blackberry456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 14:54   #4764
hanna_f
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Feaa Pokaż wiadomość
A jeszcze jakieś inne dobre studia w Wawie?

powiedzcie mi - cena ok 400zł za taki tatuaż, to ok czy zbyt wygórowana/za mała?
http://pics.livejournal.com/trasdockan/pic/0001p1w7
Jak dla mnie to zdecydowanie za dużo! Jak mam tatuaż wielkości otwartej dłoni na karku i płaciłam 200 (a właściwie nie ja, a przyjaciółki). Wydaje mi się, że cena takiego tatuażu powinna wynosić 200-300 zł maks. Ale może drożej biorą, bo miejsce takie? Sama nie wiem. Chyba bym nie dała 400 zł za taki tatuaż.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez 7aszter Pokaż wiadomość
odradzam tatuaży na nadgarstkach itd przyszli pracodawcy źle na to patrzą, lepiej pomyśl nad bardziej zakrytym miejscem
Moi bliscy też mi to ciągle powtarzają. Ostatnio nawet patrzyłam na ofertę pracy jako stewardessa i oprócz umiejętności pływania () kandydat nie może mieć tatuażu w widocznym miejscu...
Ale na takie argumenty ja zawsze odpowiadam : skoro człowiek nie będzie chciał mnie zatrudnić ze względu na tatuaż, to dobrze, bo ja wcale nie chciałabym pracować z tak nietolerancyjnym człowiekiem.
Zdecydowanie popieram akcje "Tatuaż w pracy"!
hanna_f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 16:39   #4765
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Thumbs down Dot.: Tatuaż!!!

Cytat:
Napisane przez blackberry456 Pokaż wiadomość
Hej!

Jestem umowiona na swoj pierwszy tatuaż na początku marca ale mam pewnien problem - bielactwo (choroba objawiająca się "depigmentacją" fragmentów skóry - takie jaśniejsze plamki ). Poczytalam troche o tym na necie i wszedzie widze sprzeczne informacje - jedni mowia, że nie ma wplywu, inni ze na jasniejszych plamach na skórze tusz szybciej blaknie, inni, że bielactwo calkowicie wyklucza jakiekolwiek tatuaże.. Gdy pytalam dermatologa stwierdził, zebym "sobie darowala, bo to sprawa immunologii i nigdy nic nie wiadomo, lepiej nie ryzykować". Z tym, że on jest ogolnie bardzo anty tatuaże - zaczal mi wykladac ze to tylko "glupia moda, i nie ma co robic, bo to minie", wiec nie wiem juz co o tym mysleć.. Ktokolwiek z Was ma moze doświadczenie w tej sprawie/slyszal cokolwiek/zna sie na tym? Nie ukrywam ze te info mnie podlamalo, bo kocham tatuaze i nie traktuje ich jak mode, wzor ktory mialam robic w marcu jest przemyslany itp. Dodam, ze moje bielactwo jest rowiniete w bardzo małym stopniu - mam doslownie kilka maleńkich plamek w kilku miejscach na ciele, w lekko jasniejszym kolorze niz moja skora normalnie - i zadna z nich w okolicy planowanej dziary.

Ja też mam bielactwo, ale jakoś nigdy nie wiązałam tego z przeciwwskazaniem do zrobienia tatuażu. Mój pierwszy także w planach.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 17:33   #4766
xRaissa
Raczkowanie

GG do xRaissa

Marzą mi się od kąt pamiętam 2 tatuaże jeden na pewno zrealizuje - motyw jaskółki, pierwotny pomysł obejmował kości biodrowe jednak po długim namyśle zdecyduje się na łopatki bo tam skóra aż tak się nie rozciąga . Ostatnio wpadły mi te w oko 'podwiązki', jednak raczej się na nie nie zdecyduje gdyż nie mają symboliki i nic prywatnie dla mnie nie oznaczają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PODWIĄZKA.jpg (14,3 KB, 98 załadowań)
Stary 2012-02-06, 18:49   #4767
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xRaissa Pokaż wiadomość
Marzą mi się od kąt pamiętam 2 tatuaże jeden na pewno zrealizuje - motyw jaskółki, pierwotny pomysł obejmował kości biodrowe jednak po długim namyśle zdecyduje się na łopatki bo tam skóra aż tak się nie rozciąga . Ostatnio wpadły mi te w oko 'podwiązki', jednak raczej się na nie nie zdecyduje gdyż nie mają symboliki i nic prywatnie dla mnie nie oznaczają
A czy od razu tatuaż musi mieć symbolikę i coś wielkiego znaczyć? Ja np. planuję wytatuować sobie kokardki na udach bo mi się taki wzór bardzo podoba
Niestety większość takich ludzi od razu jest komentowana, że jak to można zrobić tatuaż który nie ma "znaczenia" W każdym bądź razie moje ciało i mam prawo robić z nim co chcę.
Tatuaż z załącznika - piękny
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 18:56   #4768
xRaissa
Raczkowanie

GG do xRaissa

Cytat:
Napisane przez Perfekcj0nistka Pokaż wiadomość
A czy od razu tatuaż musi mieć symbolikę i coś wielkiego znaczyć? Ja np. planuję wytatuować sobie kokardki na udach bo mi się taki wzór bardzo podoba
Niestety większość takich ludzi od razu jest komentowana, że jak to można zrobić tatuaż który nie ma "znaczenia" W każdym bądź razie moje ciało i mam prawo robić z nim co chcę.
Tatuaż z załącznika - piękny
Ja jestem fanatyczką i muszę mieć symbolikę, chociaż te podwiązki na udach, mojemu facetowi też się strasznie podoba - jak to on zostanie moim mężem to chyba się skusze
Stary 2012-02-06, 19:00   #4769
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez blackberry456 Pokaż wiadomość
Hej!

ja nie wiem czy sa jakies przeciwskazania czy nie, ale moj kolega ma bielactwo i zrobil sobie tatuaz i wszystko jest ok
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 19:04   #4770
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xRaissa Pokaż wiadomość
Świetny

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości