|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Cytat:
![]() A w sprawie weekendu to sobota aktywnie na świeżym powietrzu z córcią, w naszym ulubionym parku, rolki, rower (o ile ten wiatr się uspokoi) no a później zakupowe szaleństwo (buty sobie wypatrzyła, balerinki, z paskiem na kostkę) i smętne obowiązki czyli doprowadzenie mieszkania do ładu po całym tygodniu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też lubię przy takiej pogodzie zabunkrować się w ciepłym domu i snuć po domu w piżamie i szlafroku ![]() A te romantyczne plany to co takiego? ![]() Matko, sto lat nie byłam na randce ![]() U mnie dziś spokojnie na razie. Czekam na kolegę, który wpadnie na obiad, potem jakaś kawka, a wieczorem tańce z przyjaciółką w klubie ![]() ![]() Dirtyy, co tam u Ciebie? Relaksujesz się od pracy? Dawno Samary i Mindless nie było, Tynusia i Misia się nie odzywają... A Promyczek miał wrócić i co? ![]()
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
Ja cały czas Was czytam. I wiem co u Was. A u mnie raz lepiej, raz gorzej jak zawsze.
Dostałam pracę w pubie. Joasia Twoje jadłospisy wymiatają, chętnie bym u Ciebie zamieszkała i jadła takie pyszności. Miałam robioną sesję zdjęciową, bo kumpel jest fotografem i chciał mi humor poprawić. Do mnie też dzisiaj kumpel przyjeżdża ;P
#4744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam wygodnie o tyle, że gotuję tylko dla siebie, więc nie muszę iść na jedzeniowe kompromisy, no i mam sporo czasu na gotowanie - a poza tym bardzo to lubię ![]() A zdjęciami koniecznie się pochwal, na pewno wszystkie chętnie zobaczymy efekty sesji ![]() A co będziesz robić w pubie, zostałaś barmanką?
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Tak, na razie na 1/2 etatu, ale zawsze coś, a dopóki się teraz uczę zaocznie to mi to pasuje.
Mogę wysłać Ci na prywatnego emaila, tylko napisz na priv. Tynusia widziała i chwaliła. No ja też gotuję tylko dla siebie, chociaż mieszkam z bratem, ale jakoś lepiej nam się żywić oddzielnie. Ale mi się często nie chce, bo musiałabym połowę rzeczy chyba mrozić.
#4746 |
Zakorzenienie
|
No ja czasami podczytuje no ale ostatnio mnie choróbsko jakieś dopadło.
A w nocy nie mogłam złapać tchu i mnie potem zalało byłam robić badania krwi itp. zobaczymy co będzie. A w brzuchu to mam istną boląca rewolucje =/ nie wiem czemu normalnie jak się wali to wszystko.
#4747 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To napiszę na PW mój mail w takim razie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4748 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nic, że nie na pełny etat. Zawsze coś do portfela wpadnie Cytat:
Może jakieś ziołowe herbatki pomogą, mięta? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26249667]W takim razie udanej, romantycznej niedzieli
![]() Ajj a zwłaszcza latem kiedy z kawą rano można wyjść na świeże powietrze, na słoneczko ![]() Gratuluję pracy ![]() To nic, że nie na pełny etat. Zawsze coś do portfela wpadnie Kurczę, coś często masz problemy z brzuchem. Może jakieś ziołowe herbatki pomogą, mięta?[/QUOTE] No ja pije codziennie mięte. Ale przy najbliższej wizycie u lekarza o tym powie wole dmuchać na zimne bo coś mnie nie pokoi to wszystko.
#4750 |
Zakorzenienie
|
Misia, super, że się odezwałaś
![]() ![]() Joasia, w sprawie weekendów jest czasami tak jak mówisz..jak sobie zbyt dużo zaplanujemy to latamy jak zwykle w tygodniu, a to średni odpoczynek...Ja akurat uwielbiam włóczyć się po parkach, lasach itp..nigdzie się nie spieszyć gdy aura sprzyja, ale muszę iść na kompromisy aby mi dziecko nie wybrało kolegów zamiast mnie lada chwila. Więc centra handlowe też zaliczamy bo ona lubi ![]() ![]() ![]() Ir, dziękuję bardzo ![]() ![]() A Samara pewnie się uczy ![]() A dzisiaj menu takie: -jajecznica ze szczypiorkiem, filiżanka owsianki -kawałek ciasta francuskiego zapieczonego z oliwkami, pomidoraami, fetą i serem żółtym -cukinia zapiekana z cebulą i serkiem typu włoskiego, kasza z sosem sojowym i pewnie jakiś lód wpadnie na mieście.. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-09 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | ||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No ale nic na siłę, widać tak ma teraz być. Cytat:
![]() Już po spotkaniu z kolegą i przyznaję bez bicia, że nagrzeszyłam megaczekoladowym ciastem w Coffe Heaven ![]() ![]() A przede mną jeszcze dzisiejsze tańce, do których staram się właśnie pozytywnie nastroić, bo straszliwie mi się nie chce ruszać z domu. Leń ![]() Misiu, bardzo ładnie wychodzisz na zdjęciach. Podobają mi się szczególnie te w dużych kolczykach. Mam nadzieję, że zarzuciłaś pomysł odchudzania, bo jesteś naprawdę szczuplutka.
Sama skóra i kości nie dadzą Ci radości! ![]() Edytowane przez joasia_sia Czas edycji: 2011-04-09 o 17:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26256858] Wieczorem też Katyń planuje, co prawda już raz widziałam, ale wart obejrzenia jeszcze raz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Też trochę nagrzeszyłam bo były lody, ale prawie pół litra więc to już przegięcie. Niestety muszę przyznać uczciwie, że były pyszne i warte grzechu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() jestem po owsiance z otrębami, jogurtem, avocado i winogronkiem ![]() wagi magicznej nie mam hehehe, wczoraj byłam u kuzynki na wsi i eh kiełbaski z ogniska i takie tam i dzisiaj znów więcej na wadze ![]() ![]() ![]() ![]()
#4756 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W tym momencie doszłam w swoim życiu do takiego moment jak opisałaś. Jeszcze kilka miesięcy temu miałam ciągłe poczucie braku - braku faceta, związku i takich tam ![]() Wybaczcie górnolotny ton, tak mnie wzięło od samego rana ![]() A co do weekendowego grzeszenia, to moja sobota była wyjątkowo grzeszna - zaczęło się od megaczekoladowego ciasta do kawy, a skończyło na ginie z tonikiem. Ale za to w klubie wytańczyłam się za wszystkie czasy, było cudnie ![]() Cytat:
![]() U mnie już jedzeniowo dzisiaj zdrowiej mam nadzieję: (sok z marchwi i kiszonej kapusty) 1. zupa pieczarkowa z quinoa, miso i olejem lnianym 2. kawał ciasta wegańskiego, słodzonego bananami i przecierem z daktyli ![]() 3. omlet z wędzonym łososiem, kapusta kiszona i brokuły 4. duszony schab z resztą kapusty i brokułów 4 posiłki, bo późno wstałam. Za chwilę chyba zacznę się zbierać, bo piękne słońce u mnie dziś (chociaż nadal wieje i zimnawo) i postanowiłam zrobić sobie wycieczkę do Ikei i uzupełnić brakujące rzeczy w domu. Wieczorkiem za to może poczytam wreszcie - coś ostatnio książki omijam szerokim łukiem ![]()
![]() |
#4757 |
Wtajemniczenie
|
kto polata ze mną na paralotni?
![]()
#4758 | |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() [/QUOTE] dziękuję za słowa otuchy ![]() ![]() ja już się pouczyłam, posprzątałam mieszkanie, niedługo idziemy z TŻ na rowery, a potem idę porobić na działce, także bardzo aktywnie u mnie, mam nadzieję, że u Was też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Raczkowanie
|
Dirtyy, ładnie wyglądasz
![]() Ja już po zakupach w Ikei - kupiłam tylko kolejne pojemniki na przyprawy i kilka większych słoików jako pojemniki na kasze, ryż etc. Za to kiedy chodziłam po centrum handlowym, poczułam, że dojrzałam już do zakupów ubraniowych. Nie cierpię kupować ciuchów, więc to już coś ![]() Wróciłam do domu, pogotowałam jedzenie na przyszły tydzień, ale jak zwykle źle obliczyłam ilości i wyszło jak dla pułku wojska ![]() A teraz dumam, co ze sobą zrobić, żeby nie zasnąć, bo czuję, że już mnie morzy sen, a to by nie było dobre teraz zasnąć. Takie mam oto niedzielne dylematy ![]()
![]() |
#4760 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Wtajemniczenie
|
dzięki klaski
![]() to nie kurteczka tylko jeansowe bolereczko ![]()
#4762 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
joasia_sia wiem,że miałam wrócić na stałe,ale jakoś czasu brak oraz ostatnio internet mi świruje raz jest raz go nie ma ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Dzisiaj w końcu wolne czyli cały dzionek dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tymi słodyczami rozumiem dobrze, jaki to wyczyn ![]() Cytat:
![]() A ja mam dziś od rana świetny humor, bo wieczorem postanowiłam, że pojadę jednak nad morze. Miałam nie jechać w tym roku, bo w sierpniu planuję Bułgarię i trochę już kasy nie mam na tyle wyjazdów, ale strasznie mi się marzy taki tydzień nad morzem w samotności ![]() ![]() ![]() ![]() Co oznacza, że od dziś zaczyna się oszczędzanie na wyjazd - założyłam już nawet w tym celu skarbonkę ![]() A propos oszczędzania (pytam, bo kompletnie kasa się mnie nie trzyma) - na czym oszczędzacie, jak to robicie? Podzielcie się pomysłami, może coś zgapię. A jedzeniowo u mnie dziś tak: 1. dwie orkiszowe drożdżówki ślimaki z domowymi powidłami śliwkowymi 2. miseczka zupy warzywnej z boczniakami, białą fasolą i miso 3. kasza gryczana niepalona z potrawką warzywną po indyjsku z olejem lnianym 4. omlet z wędzonym łososiem, świeżymi ziołami i parowanymi brokułami 5. klops z mieszanego mięsa z fetą z resztą brokułów
![]() |
#4766 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Joasia zazdroszczę morza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Raczkowanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26284577]
Joasia zazdroszczę morza ![]() ![]() W zeszłym roku byłam na przełomie sierpnia i września i faktycznie było mniej ludzi, lepiej się tak odpoczywa - mnie ![]() Ale w tym roku Bułgaria w sierpniu, a nie doczekam do września bez urlopu, niestety.
#4768 |
Wtajemniczenie
|
a ja przechodzę na tydzień diety w 80% białkowej
![]() ![]() ![]() ![]() niestety zmieniam stopkę ![]()
#4769 |
Zakorzenienie
|
joasia_sia moi rodzice oszczędzają na lokacie codziennie zarabiającej, a ja mam konto oszczędnościowe na które przelewam kasę i tam sobie leży i czeka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam na myśli raczej takie codzienne oszczędzanie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.