Odchudzanie czas zacząć - część IV. - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-08, 22:25   #4741
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.

Cytat:
Napisane przez joasia_sia Pokaż wiadomość

Marzy mi się taki croissant, ale jakoś nigdzie nie widziałam. Może to i lepiej

Jakie macie plany na weekend?
Croissanty są cieplutkie, pieczone na miejscu w lidlu, podobno pycha
A w sprawie weekendu to sobota aktywnie na świeżym powietrzu z córcią, w naszym ulubionym parku, rolki, rower (o ile ten wiatr się uspokoi) no a później zakupowe szaleństwo (buty sobie wypatrzyła, balerinki, z paskiem na kostkę) i smętne obowiązki czyli doprowadzenie mieszkania do ładu po całym tygodniu a niedziela romantycznie się zapowiada
Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
Kurde u mnie taka wichura teraz i deszcz ze az chyba pojde spac zaraz .
A ja lubię tak siedzieć w ciepełku z książką i herbatką i słuchać jak hula ten wicher
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 09:24   #4742
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Croissanty są cieplutkie, pieczone na miejscu w lidlu, podobno pycha

A ja lubię tak siedzieć w ciepełku z książką i herbatką i słuchać jak hula ten wicher
Dobrze, że Lidl daleko

Ja też lubię przy takiej pogodzie zabunkrować się w ciepłym domu i snuć po domu w piżamie i szlafroku

A te romantyczne plany to co takiego?
Matko, sto lat nie byłam na randce

U mnie dziś spokojnie na razie. Czekam na kolegę, który wpadnie na obiad, potem jakaś kawka, a wieczorem tańce z przyjaciółką w klubie Jutro za to cały dzień mam domowy - poczytam, pośpię, pojem, pogotuję na cały tydzień. Sto razy to mówiłam, ale lubię takie leniwe weekendy. Zauważyłam, że wcale nie odpoczywam, kiedy zaplanuję sobie za dużo wyjściowych atrakcji

Dirtyy, co tam u Ciebie? Relaksujesz się od pracy?

Dawno Samary i Mindless nie było, Tynusia i Misia się nie odzywają... A Promyczek miał wrócić i co?
Stary 2011-04-09, 10:23   #4743
misia332
Zakorzenienie

Ja cały czas Was czytam. I wiem co u Was. A u mnie raz lepiej, raz gorzej jak zawsze.

Dostałam pracę w pubie.

Joasia Twoje jadłospisy wymiatają, chętnie bym u Ciebie zamieszkała i jadła takie pyszności.

Miałam robioną sesję zdjęciową, bo kumpel jest fotografem i chciał mi humor poprawić.

Do mnie też dzisiaj kumpel przyjeżdża ;P

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 10:31   #4744
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja cały czas Was czytam. I wiem co u Was. A u mnie raz lepiej, raz gorzej jak zawsze.

Dostałam pracę w pubie.

Joasia Twoje jadłospisy wymiatają, chętnie bym u Ciebie zamieszkała i jadła takie pyszności.

Miałam robioną sesję zdjęciową, bo kumpel jest fotografem i chciał mi humor poprawić.

Misiu, dziękuję za komplement jadłospisowy
Mam wygodnie o tyle, że gotuję tylko dla siebie, więc nie muszę iść na jedzeniowe kompromisy, no i mam sporo czasu na gotowanie - a poza tym bardzo to lubię

A zdjęciami koniecznie się pochwal, na pewno wszystkie chętnie zobaczymy efekty sesji

A co będziesz robić w pubie, zostałaś barmanką?
Stary 2011-04-09, 10:38   #4745
misia332
Zakorzenienie

Tak, na razie na 1/2 etatu, ale zawsze coś, a dopóki się teraz uczę zaocznie to mi to pasuje.

Mogę wysłać Ci na prywatnego emaila, tylko napisz na priv. Tynusia widziała i chwaliła.

No ja też gotuję tylko dla siebie, chociaż mieszkam z bratem, ale jakoś lepiej nam się żywić oddzielnie. Ale mi się często nie chce, bo musiałabym połowę rzeczy chyba mrozić.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 10:47   #4746
Tynusia
Zakorzenienie

No ja czasami podczytuje no ale ostatnio mnie choróbsko jakieś dopadło.
A w nocy nie mogłam złapać tchu i mnie potem zalało byłam robić badania krwi itp. zobaczymy co będzie.
A w brzuchu to mam istną boląca rewolucje =/ nie wiem czemu normalnie jak się wali to wszystko.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 11:04   #4747
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
Tak, na razie na 1/2 etatu, ale zawsze coś, a dopóki się teraz uczę zaocznie to mi to pasuje.

Mogę wysłać Ci na prywatnego emaila, tylko napisz na priv. Tynusia widziała i chwaliła.

No ja też gotuję tylko dla siebie, chociaż mieszkam z bratem, ale jakoś lepiej nam się żywić oddzielnie. Ale mi się często nie chce, bo musiałabym połowę rzeczy chyba mrozić.
Noo, ja właśnie mrożę - tak jest dużo łatwiej, bo gotuję hurtowo, mrożę porcjami, a potem tylko wyciągam

To napiszę na PW mój mail w takim razie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Pokaż wiadomość
A w nocy nie mogłam złapać tchu i mnie potem zalało byłam robić badania krwi itp. zobaczymy co będzie.
A w brzuchu to mam istną boląca rewolucje =/ nie wiem czemu normalnie jak się wali to wszystko.
Tynusiu, zdrówka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 11:07   #4748
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
a niedziela romantycznie się zapowiada

W takim razie udanej, romantycznej niedzieli

Cytat:

U mnie dziś spokojnie na razie. Czekam na kolegę, który wpadnie na obiad, potem jakaś kawka, a wieczorem tańce z przyjaciółką w klubie Jutro za to cały dzień mam domowy - poczytam, pośpię, pojem, pogotuję na cały tydzień. Sto razy to mówiłam, ale lubię takie leniwe weekendy. Zauważyłam, że wcale nie odpoczywam, kiedy zaplanuję sobie za dużo wyjściowych atrakcji
Ajj a zwłaszcza latem kiedy z kawą rano można wyjść na świeże powietrze, na słoneczko

Cytat:

Dostałam pracę w pubie.

Gratuluję pracy
To nic, że nie na pełny etat. Zawsze coś do portfela wpadnie

Cytat:
Kurczę, coś często masz problemy z brzuchem.
Może jakieś ziołowe herbatki pomogą, mięta?
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 12:22   #4749
Tynusia
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26249667]W takim razie udanej, romantycznej niedzieli

Ajj a zwłaszcza latem kiedy z kawą rano można wyjść na świeże powietrze, na słoneczko

Gratuluję pracy
To nic, że nie na pełny etat. Zawsze coś do portfela wpadnie

Kurczę, coś często masz problemy z brzuchem.
Może jakieś ziołowe herbatki pomogą, mięta?[/QUOTE]

No ja pije codziennie mięte.
Ale przy najbliższej wizycie u lekarza o tym powie wole dmuchać na zimne bo coś mnie nie pokoi to wszystko.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 14:35   #4750
laisla
Zakorzenienie

Misia, super, że się odezwałaś I fajnie, że jakoś się wszystko układa, też z pracą
Joasia, w sprawie weekendów jest czasami tak jak mówisz..jak sobie zbyt dużo zaplanujemy to latamy jak zwykle w tygodniu, a to średni odpoczynek...Ja akurat uwielbiam włóczyć się po parkach, lasach itp..nigdzie się nie spieszyć gdy aura sprzyja, ale muszę iść na kompromisy aby mi dziecko nie wybrało kolegów zamiast mnie lada chwila. Więc centra handlowe też zaliczamy bo ona lubi Dzisiaj jeszcze wieczorem chciałabym Katyń obejrzeć w tv bo nie byłam w kinie a obsada rewelacyjna..A co to będzie za romantyczna niedziela..ano zobaczymy, pewnie kawiarnia lub kino a później posiedzimy w domku też od roku (do zeszłego tyg.) nie randkowałam, ale jeszcze pamiętam nieco jak to się robi
Ir, dziękuję bardzo Tobie życzę również samych miłych chwil tego weekendu
A Samara pewnie się uczy

A dzisiaj menu takie:
-jajecznica ze szczypiorkiem, filiżanka owsianki
-kawałek ciasta francuskiego zapieczonego z oliwkami, pomidoraami, fetą i serem żółtym
-cukinia zapiekana z cebulą i serkiem typu włoskiego, kasza z sosem sojowym
i pewnie jakiś lód wpadnie na mieście..

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-04-09 o 14:38
Stary 2011-04-09, 15:20   #4751
samaraNW
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Misia, super, że się odezwałaś I fajnie, że jakoś się wszystko układa, też z pracą
Joasia, w sprawie weekendów jest czasami tak jak mówisz..jak sobie zbyt dużo zaplanujemy to latamy jak zwykle w tygodniu, a to średni odpoczynek...Ja akurat uwielbiam włóczyć się po parkach, lasach itp..nigdzie się nie spieszyć gdy aura sprzyja, ale muszę iść na kompromisy aby mi dziecko nie wybrało kolegów zamiast mnie lada chwila. Więc centra handlowe też zaliczamy bo ona lubi Dzisiaj jeszcze wieczorem chciałabym Katyń obejrzeć w tv bo nie byłam w kinie a obsada rewelacyjna..A co to będzie za romantyczna niedziela..ano zobaczymy, pewnie kawiarnia lub kino a później posiedzimy w domku też od roku (do zeszłego tyg.) nie randkowałam, ale jeszcze pamiętam nieco jak to się robi
Ir, dziękuję bardzo Tobie życzę również samych miłych chwil tego weekendu
A Samara pewnie się uczy

A dzisiaj menu takie:
-jajecznica ze szczypiorkiem, filiżanka owsianki
-kawałek ciasta francuskiego zapieczonego z oliwkami, pomidoraami, fetą i serem żółtym
-cukinia zapiekana z cebulą i serkiem typu włoskiego, kasza z sosem sojowym
i pewnie jakiś lód wpadnie na mieście..
Cytat:
Dobrze, że Lidl daleko

Ja też lubię przy takiej pogodzie zabunkrować się w ciepłym domu i snuć po domu w piżamie i szlafroku

A te romantyczne plany to co takiego?
Matko, sto lat nie byłam na randce

Dirtyy, co tam u Ciebie? Relaksujesz się od pracy?

Dawno Samary i Mindless nie było, Tynusia i Misia się nie odzywają... A Promyczek miał wrócić i co?
miło, że o mnie pamiętacie ja ciągle podczytuję, co u Was, niestety mam zbyt mało czasu, żeby posiedzieć i popisać z Wami 12-go maja już będę po wszystkich maturach i na pewno wrócę na wątek
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 17:30   #4752
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość

miło, że o mnie pamiętacie ja ciągle podczytuję, co u Was, niestety mam zbyt mało czasu, żeby posiedzieć i popisać z Wami 12-go maja już będę po wszystkich maturach i na pewno wrócę na wątek
To już tuż tuż powodzenia, nie stresuj się

Cytat:
Dzisiaj jeszcze wieczorem chciałabym Katyń obejrzeć w tv bo nie byłam w kinie a obsada rewelacyjna..A co to będzie za romantyczna niedziela..ano zobaczymy, pewnie kawiarnia lub kino a później posiedzimy w domku też od roku (do zeszłego tyg.) nie randkowałam, ale jeszcze pamiętam nieco jak to się robi
Wieczorem też Katyń planuje, co prawda już raz widziałam, ale wart obejrzenia jeszcze raz

Cytat:
No ja pije codziennie mięte.
Ale przy najbliższej wizycie u lekarza o tym powie wole dmuchać na zimne bo coś mnie nie pokoi to wszystko.
Koniecznie, bo dziwne trochę
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 17:51   #4753
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
A co to będzie za romantyczna niedziela..ano zobaczymy, pewnie kawiarnia lub kino a później posiedzimy w domku też od roku (do zeszłego tyg.) nie randkowałam, ale jeszcze pamiętam nieco jak to się robi
No, ja to już chyba na amen zapomniałam, co do czego na randkach
No ale nic na siłę, widać tak ma teraz być.

Cytat:
witam

Samaro, powodzenia na maturze, chociaż jestem pewna, że dasz radę

Już po spotkaniu z kolegą i przyznaję bez bicia, że nagrzeszyłam megaczekoladowym ciastem w Coffe Heaven Szkoda tylko, że samo grzeszenie nie było tak fajne jak kiedyś, bo ciasto mnie niesamowicie zmuliło i strasznie mi się po nim spać zachciało Nie wiem, jak to się stało, ale chyba już odwykłam od niezdrowego jedzenia.

A przede mną jeszcze dzisiejsze tańce, do których staram się właśnie pozytywnie nastroić, bo straszliwie mi się nie chce ruszać z domu.
Leń

Misiu, bardzo ładnie wychodzisz na zdjęciach. Podobają mi się szczególnie te w dużych kolczykach. Mam nadzieję, że zarzuciłaś pomysł odchudzania, bo jesteś naprawdę szczuplutka.

Edytowane przez joasia_sia
Czas edycji: 2011-04-09 o 17:52
joasia_sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 01:39   #4754
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko się nie stresuj za bardzo..to już prawie finisz, raz dwa i będzie po wszystkim Doskonale sobie poradzisz ze wszystkim bo zdolna z Ciebie bestia Wcale nie dziwi, że nie masz dla nas czasu, w końcu matura raz w życiu A kasztany dzisiaj w parku jeszcze nie wyglądały jakby miały lada chwila zakwitnać

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26256858]
Wieczorem też Katyń planuje, co prawda już raz widziałam, ale wart obejrzenia jeszcze raz[/QUOTE]Kurcze, ta końcówka filmu była trochę zbyt mocna jak na moje nerwy

Cytat:
No, ja to już chyba na amen zapomniałam, co do czego na randkach
No ale nic na siłę, widać tak ma teraz być.
Zgadzam się, tak samo myślę co do stanu samotności może być super gdy człowiek cieszy się życiem, a nie czuje ciśnienia, że czegoś mu ciągle brakuje Jeśli mi można tym razem zaryzykować ocenę to wydaje mi się, że potrafisz czerpać z życia pełnymi garściami..i nie oceniam tylko po przebogatych jadłospisach chociaż to podejście do kwestii jedzenia też świadczy o stosunku do świata
Też trochę nagrzeszyłam bo były lody, ale prawie pół litra więc to już przegięcie. Niestety muszę przyznać uczciwie, że były pyszne i warte grzechu
Stary 2011-04-10, 07:50   #4755
dirtyy
Wtajemniczenie

hej ja teraz mam do środy wolne więc odpocznę od pracy
jestem po owsiance z otrębami, jogurtem, avocado i winogronkiem

wagi magicznej nie mam hehehe, wczoraj byłam u kuzynki na wsi i eh kiełbaski z ogniska i takie tam i dzisiaj znów więcej na wadze Ale od dzisiaj na najbliższy czas nie mam planów imprezowo-towarzyskich więc pełna kultura dietkowa i jazda w dół z wagą i cm OBIECUJĘ zastanawiam się czy nie iść sobie pobiegać
Stary 2011-04-10, 09:12   #4756
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam się, tak samo myślę co do stanu samotności może być super gdy człowiek cieszy się życiem, a nie czuje ciśnienia, że czegoś mu ciągle brakuje Jeśli mi można tym razem zaryzykować ocenę to wydaje mi się, że potrafisz czerpać z życia pełnymi garściami..i nie oceniam tylko po przebogatych jadłospisach chociaż to podejście do kwestii jedzenia też świadczy o stosunku do świata
Też trochę nagrzeszyłam bo były lody, ale prawie pół litra więc to już przegięcie. Niestety muszę przyznać uczciwie, że były pyszne i warte grzechu
Dziękuję za komplement, bardzo miły
W tym momencie doszłam w swoim życiu do takiego moment jak opisałaś. Jeszcze kilka miesięcy temu miałam ciągłe poczucie braku - braku faceta, związku i takich tam i czułam się z tego powodu jakoś ograniczona i trochę nieszczęśliwa. Nie bardzo umiałam się cieszyć swoim życiem takim, jakie jest teraz - bez tego związku i faceta. A potem coś mi się w głowie przestawiło i zaakceptowałam obecny stan. I jest mi z tym duuużo lepiej - jestem zadowolona i nie czekam, aż zjawi się ktoś, kto nada mojemu życiu sens i kolory, bo robię to sama.
Wybaczcie górnolotny ton, tak mnie wzięło od samego rana

A co do weekendowego grzeszenia, to moja sobota była wyjątkowo grzeszna - zaczęło się od megaczekoladowego ciasta do kawy, a skończyło na ginie z tonikiem. Ale za to w klubie wytańczyłam się za wszystkie czasy, było cudnie

Cytat:
Napisane przez dirtyy Pokaż wiadomość

wagi magicznej nie mam hehehe, wczoraj byłam u kuzynki na wsi i eh kiełbaski z ogniska i takie tam i dzisiaj znów więcej na wadze Ale od dzisiaj na najbliższy czas nie mam planów imprezowo-towarzyskich więc pełna kultura dietkowa i jazda w dół z wagą i cm OBIECUJĘ zastanawiam się czy nie iść sobie pobiegać
No ja też najbliższe plany grzeszenia zostawiam na święta

U mnie już jedzeniowo dzisiaj zdrowiej mam nadzieję:

(sok z marchwi i kiszonej kapusty)
1. zupa pieczarkowa z quinoa, miso i olejem lnianym
2. kawał ciasta wegańskiego, słodzonego bananami i przecierem z daktyli
3. omlet z wędzonym łososiem, kapusta kiszona i brokuły
4. duszony schab z resztą kapusty i brokułów

4 posiłki, bo późno wstałam.

Za chwilę chyba zacznę się zbierać, bo piękne słońce u mnie dziś (chociaż nadal wieje i zimnawo) i postanowiłam zrobić sobie wycieczkę do Ikei i uzupełnić brakujące rzeczy w domu. Wieczorkiem za to może poczytam wreszcie - coś ostatnio książki omijam szerokim łukiem
Stary 2011-04-10, 09:15   #4757
dirtyy
Wtajemniczenie

kto polata ze mną na paralotni?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mama1 102 [1024x768].jpg (193,6 KB, 29 załadowań)
Stary 2011-04-10, 12:13   #4758
samaraNW
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Tylko się nie stresuj za bardzo..to już prawie finisz, raz dwa i będzie po wszystkim Doskonale sobie poradzisz ze wszystkim bo zdolna z Ciebie bestia Wcale nie dziwi, że nie masz dla nas czasu, w końcu matura raz w życiu A kasztany dzisiaj w parku jeszcze nie wyglądały jakby miały lada chwila zakwitnać
Cytat:
Samaro, powodzenia na maturze, chociaż jestem pewna, że dasz radę
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26256858]To już tuż tuż powodzenia, nie stresuj się
[/QUOTE]

dziękuję za słowa otuchy na pewno się przydadzą

ja już się pouczyłam, posprzątałam mieszkanie, niedługo idziemy z TŻ na rowery, a potem idę porobić na działce, także bardzo aktywnie u mnie, mam nadzieję, że u Was też
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 17:42   #4759
joasia_sia
Raczkowanie

Dirtyy, ładnie wyglądasz

Ja już po zakupach w Ikei - kupiłam tylko kolejne pojemniki na przyprawy i kilka większych słoików jako pojemniki na kasze, ryż etc. Za to kiedy chodziłam po centrum handlowym, poczułam, że dojrzałam już do zakupów ubraniowych. Nie cierpię kupować ciuchów, więc to już coś

Wróciłam do domu, pogotowałam jedzenie na przyszły tydzień, ale jak zwykle źle obliczyłam ilości i wyszło jak dla pułku wojska Gorsza rzecz, że nie bardzo mam miejsce w zamrażarce, żeby to wszystko upchnąć. Niby ciągle coś z niej wyjmuję i zjadam zapasy, a i tak ciągle pełno.

A teraz dumam, co ze sobą zrobić, żeby nie zasnąć, bo czuję, że już mnie morzy sen, a to by nie było dobre teraz zasnąć.

Takie mam oto niedzielne dylematy
Stary 2011-04-10, 19:50   #4760
Konto usunięte

Cytat:
kto polata ze mną na paralotni?
Ja
Fajną masz kurteczkę

Cytat:
Takie mam oto niedzielne dylematy
Swietne te dylematy
Stary 2011-04-10, 20:39   #4761
dirtyy
Wtajemniczenie

dzięki klaski
to nie kurteczka tylko jeansowe bolereczko
Stary 2011-04-10, 22:07   #4762
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Dobry wieczór
joasia_sia wiem,że miałam wrócić na stałe,ale jakoś czasu brak oraz ostatnio internet mi świruje raz jest raz go nie ma ale dietkę trzymam i ćwiczę jak narazie zaliczam dwa dni bez słodyczy
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 02:54   #4763
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle kg ostatnio zrzuciłaś, że normę za nas wszystkie razem wzięte wyrobiłaś więc mały resecik nie zaszkodzi kiełbaski z ogniska..

Cytat:

dziękuję za słowa otuchy na pewno się przydadzą

ja już się pouczyłam, posprzątałam mieszkanie, niedługo idziemy z TŻ na rowery, a potem idę porobić na działce, także bardzo aktywnie u mnie, mam nadzieję, że u Was też
No to super bo trochę sobie odpoczniesz i resztki wiedzy, które jeszcze zostały do przyswojenia same sobie wmaszerują do głowy

Cytat:
Napisane przez Promyczek Nadziei Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
joasia_sia wiem,że miałam wrócić na stałe,ale jakoś czasu brak oraz ostatnio internet mi świruje raz jest raz go nie ma ale dietkę trzymam i ćwiczę jak narazie zaliczam dwa dni bez słodyczy
No to szacunek

---------- Dopisano o 03:54 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ----------

Cytat:
Dziękuję za komplement, bardzo miły
W tym momencie doszłam w swoim życiu do takiego moment jak opisałaś. Jeszcze kilka miesięcy temu miałam ciągłe poczucie braku - braku faceta, związku i takich tam i czułam się z tego powodu jakoś ograniczona i trochę nieszczęśliwa. Nie bardzo umiałam się cieszyć swoim życiem takim, jakie jest teraz - bez tego związku i faceta. A potem coś mi się w głowie przestawiło i zaakceptowałam obecny stan. I jest mi z tym duuużo lepiej - jestem zadowolona i nie czekam, aż zjawi się ktoś, kto nada mojemu życiu sens i kolory, bo robię to sama.
Wybaczcie górnolotny ton, tak mnie wzięło od samego rana
Całkowita racja..szkoda życia na czekanie gdy można po prostu żyć a to co ma się przytrafić, wtedy z pewnością się przytrafi, nawet szybciej niżby człowiek zgorzkniały i smutny siedział i tęsknie patrzył w przyszłość
Stary 2011-04-11, 07:57   #4764
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Dzisiaj w końcu wolne czyli cały dzionek dla mnie Teraz lece szykować śniadanko, a później pojeżdzę na rowereku i posprzątam
Stary 2011-04-11, 08:05   #4765
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
Dobry wieczór
No to pięknie
Z tymi słodyczami rozumiem dobrze, jaki to wyczyn

Cytat:

Całkowita racja..szkoda życia na czekanie gdy można po prostu żyć a to co ma się przytrafić, wtedy z pewnością się przytrafi, nawet szybciej niżby człowiek zgorzkniały i smutny siedział i tęsknie patrzył w przyszłość
No więc właśnie postanowiłam wyjść z założenia, że jeśli coś ma mi się w tej sprawie zdarzyć, to się zdarzy samo i po prostu przyjdzie kiedyś. A jak nie, to nie i też będzie dobrze

A ja mam dziś od rana świetny humor, bo wieczorem postanowiłam, że pojadę jednak nad morze. Miałam nie jechać w tym roku, bo w sierpniu planuję Bułgarię i trochę już kasy nie mam na tyle wyjazdów, ale strasznie mi się marzy taki tydzień nad morzem w samotności Byłam tak w zeszłym roku i bardzo dobrze wspominam tamte wakacje. I zaklepałam już noclegi
Co oznacza, że od dziś zaczyna się oszczędzanie na wyjazd - założyłam już nawet w tym celu skarbonkę

A propos oszczędzania (pytam, bo kompletnie kasa się mnie nie trzyma) - na czym oszczędzacie, jak to robicie? Podzielcie się pomysłami, może coś zgapię.

A jedzeniowo u mnie dziś tak:

1. dwie orkiszowe drożdżówki ślimaki z domowymi powidłami śliwkowymi
2. miseczka zupy warzywnej z boczniakami, białą fasolą i miso
3. kasza gryczana niepalona z potrawką warzywną po indyjsku z olejem lnianym
4. omlet z wędzonym łososiem, świeżymi ziołami i parowanymi brokułami
5. klops z mieszanego mięsa z fetą z resztą brokułów
Stary 2011-04-11, 08:21   #4766
Konto usunięte

Cytat:

I jak niedziela? udana?

Cytat:
Dzień Dobry
Dzisiaj w końcu wolne czyli cały dzionek dla mnie Teraz lece szykować śniadanko, a później pojeżdzę na rowereku i posprzątam
Odpocznij trochę

Joasia zazdroszczę morza sama planuje się tam wybrać, ale to zależy od pracy no i jeszcze chciałąbym tak we wrzesniu kiedy będzie mniej tłoczno
Stary 2011-04-11, 08:29   #4767
joasia_sia
Raczkowanie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26284577]

Joasia zazdroszczę morza sama planuje się tam wybrać, ale to zależy od pracy no i jeszcze chciałąbym tak we wrzesniu kiedy będzie mniej tłoczno[/QUOTE]

W zeszłym roku byłam na przełomie sierpnia i września i faktycznie było mniej ludzi, lepiej się tak odpoczywa - mnie
Ale w tym roku Bułgaria w sierpniu, a nie doczekam do września bez urlopu, niestety.
Stary 2011-04-11, 08:39   #4768
dirtyy
Wtajemniczenie

a ja przechodzę na tydzień diety w 80% białkowej oczywiście, żaden Dukan tylko więcej białka + od razu do białka warzywa i owoce itd, żadnego ograniczania, faz itd, a najdzie mnie ochota to i zjem co innego po prostu chcę zrzucić nadmiar bo @ mi się tydzień spóźnia a ja tylko jem a u mnie jedna kuzynka na Dukanie, druga i trzecia szok
niestety zmieniam stopkę
Stary 2011-04-11, 08:53   #4769
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

joasia_sia moi rodzice oszczędzają na lokacie codziennie zarabiającej, a ja mam konto oszczędnościowe na które przelewam kasę i tam sobie leży i czeka
Stary 2011-04-11, 09:05   #4770
joasia_sia
Raczkowanie

Cytat:
a ja przechodzę na tydzień diety w 80% białkowej oczywiście, żaden Dukan tylko więcej białka + od razu do białka warzywa i owoce itd, żadnego ograniczania, faz itd, a najdzie mnie ochota to i zjem co innego po prostu chcę zrzucić nadmiar bo @ mi się tydzień spóźnia a ja tylko jem a u mnie jedna kuzynka na Dukanie, druga i trzecia szok
niestety zmieniam stopkę
Żadnych bułeczek i owsianki? Buuu, współczuję, ale życzę rychłego spadku. Ja na @ też czekam, ale u mnie to się chyba lekarzem skończy

Cytat:
joasia_sia moi rodzice oszczędzają na lokacie codziennie zarabiającej, a ja mam konto oszczędnościowe na które przelewam kasę i tam sobie leży i czeka
Aaa, takie konto też mam
Miałam na myśli raczej takie codzienne oszczędzanie.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości