Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 20:30   #4741
mezaga
Zakorzenienie

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

Daniu GRATULACJE:ju pi:
Stary 2011-07-28, 05:51   #4742
magdulec
Zadomowienie

DANIA GRATULACJE!!!!!!!!!
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 14:00   #4743
dra
Zakorzenienie

Daniu gratki kochana Zosiu witaj po tej stronie
Stary 2011-07-28, 14:11   #4744
karolca
Zakorzenienie

Dania, gratuluję

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:01   #4745
malinka123108
Wtajemniczenie

czesc kochane!!!
Dania GRATULUJE!!!!!!!!

DZIEWCZYNKI!ja tak a szybkiego pisze bo mala mi marudzi chyba ma problemy z brzuszkiem chcialam zapytac mam doswiadczonych bo wczoraj przy kapaniu zauwazylm u MAlej krostki malutkie drobniutkie ale czerwone tam gdzie sie zapina pampersy i pod broda ..martwie sie ze to uczulenie na pampersy albo o wlasnie ...nie wiem na co....doradzcie bo mam pake jeszcze dada i nie wiem co z nimi czy musze kupic te z pampersa one sa drogie ale coz jak trzeba to trzeba...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

ale na zabce i pupie nie ma tych krostek...wiec skoro na pampersy to czemu tylko w tych miejscach...
Stary 2011-07-28, 15:03   #4746
mezaga
Zakorzenienie

Malinka a może to są potówki.
Stary 2011-07-28, 15:24   #4747
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Malinka a może to są potówki.
oby to byly tylko potowki....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 15:29   #4748
karolca
Zakorzenienie

malinko, to mogą być potówki tak jak pisze mezaga.
Przemyj je delikatne spirytusem salicylowym aby zasuszyć a miejsce ich występowania posmaruj kremem nivea baby na odparzenia (świetnie goi drobne ranki i zapobiega nowym), może także uzyć zwykłej kartoflanki albo innej zasypki.
One robią się właśnie w takich miejscach, gdzie maluszek może się bardziej pocić.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 05:42   #4749
alexa83
Raczkowanie

Daniu Gratulacje pochwal się maleństwem!

alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:39   #4750
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
czesc kochane!!!
Dania GRATULUJE!!!!!!!!

DZIEWCZYNKI!ja tak a szybkiego pisze bo mala mi marudzi chyba ma problemy z brzuszkiem chcialam zapytac mam doswiadczonych bo wczoraj przy kapaniu zauwazylm u MAlej krostki malutkie drobniutkie ale czerwone tam gdzie sie zapina pampersy i pod broda ..martwie sie ze to uczulenie na pampersy albo o wlasnie ...nie wiem na co....doradzcie bo mam pake jeszcze dada i nie wiem co z nimi czy musze kupic te z pampersa one sa drogie ale coz jak trzeba to trzeba...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

ale na zabce i pupie nie ma tych krostek...wiec skoro na pampersy to czemu tylko w tych miejscach...
no pod brodą to na pewno nie od pampersów

pewnie potówki albo trądzik niemowlęcy...

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Mam nadzieję, że Dania się nie pogniewa - znalazłam fotkę jej laleczki
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1727
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:17   #4751
danika
Zakorzenienie

Daniu GRATULACJE !!!

o rany teraz Xhankax i następna w kolejce ja
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 11:01   #4752
malinka123108
Wtajemniczenie

kotek rzecz jasna ze pod broda nie z pampersow ale juz nie mam sil do tego wszystkiego chyba jestem zla matka i tyle nic nie wiem ...

przepraszam ze pisze to tu na forum chociaz tematy inne ale ja juz nie mam sil mala teraz spi wiec napisze moze ktoras poradzi bo ja siedze i placze...
boli ja ten brzuszek w ciagu dnia pare razy po godzine,po pol....ma twardy ,spina sie i tak jakby miala gazy w srodku albo nie mogla zrobic kupy ...chociaz kupe robi pare razy w ciagu dnia nie wyglada ona podejrzanie ale ma grudki i troche sluzu podobno to normalne jeszcze...
zastanawialam sie co ja jem zle ...jem normalnie staram sie jak moge,rosol,bulki ,szyneczka,fakt zajadam sie biszkoptami ale ja jadlam tone slodyczy przed ciaza i w ciazy to chyba biszkopty mozna jesc....zaczelam po 2 tyg wprowadzac jej bebiko 1 po prostu dalej ja boli nie daje sobie rady psychicznie nie mowie ze placze ciagle ale ma chwile ktore ja nie wiem co robic mleko wtedy nie,noszenie nie,nic nie chce tylko sie spina i beczy,jeczy pojekuje spina nozki...a ja wtedy swiruje probowalam wyluzowac ale co zaraz konczy sie to stresem i placzem.Dzis pomyslalam ze zaczne ja karmic tylko bebikiem bo ja juz ne mam sil do cyca..nie mam brodawek ciagle jej wypada sutek ona sie stresuje i ja...wiec sciagalam mleko ale to tez juz mnie wkurzac zaczyna,mysle sobie co za wysilek jak ona i tak przez moj pokarm placze i cierpi u teraz nie wiem po czym ja boli,co jej dawac no nie wiem nie bede jechac do lekarza bo tam slysze jeden tekst ze piersia piersia kazdy wywiera na mnie presje z ta piersia,mama dzis mi nawet powiedziala ze co jestem za matka ze nie potrafie dziecka wykarmic ....strasznie mi ciezko do tego zmeczenie dochodzi i zamartwianie sie ciagle...chce juz karmic ta butla i miec spokoj tylko skad miec pewnosc czy bebiko jest ok moze zmienie na inne jakies pewne mm ?
Stary 2011-07-29, 11:47   #4753
magdulec
Zadomowienie

malniko popierwsze nie słuchaj tych którzy mówią ze "co z ciebie za matka" bo to psychicznie nie pomaga, dopiero się uczysz jak być mamą i nikt nie ma prawa Ciebie krytykować! wiem ze jest Wam ciężko (zobaczymy jak u nas bedzie) i wiem ze łatwo mi pisac, ale tak jak pisałas spróbuj na samym bebiko i zobaczysz czy mala dalej bedzie sie zle czuła, może poprostu ma nietolerancję na dużą ilosc zjadanych przez ciebie produktów (chociaż nie wiem czy to mozliwe) niech doswiadczone mamuski cos Ci doradzą, ja pewnie tez bym się załamała jakbym byla na twoim miejscu.

dla Ciebie na wytrwałość i

Pamietaj jesteś Najlepszą mama dla Waszej córci!! tylko potrzebujecie czasu aby wszystko sie pomału unormowało.
Stary 2011-07-29, 12:50   #4754
kotek81
Zakorzenienie

Malinko - po pierwsze nie jesteś złą matką! za takie myślenie.

A odpisałam ci na waszym wątku mamusiowym, zeby tutaj dziewczynom nie zaśmiecać
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 22:36   #4755
velluto
Zadomowienie

DAnia - gratulacje klask i: śliczna ta Twoja Zosia I jaką bujną fryzurkę juz ma!

velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 12:16   #4756
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Jakieś pustki tu ostatnio...ale ja też jakoś nie mam weny
U mnie nic nowego...@ już sobie poszła, a spóźniła się franca 3 dni i już zdążyła nadziei narobić ehh..

Daniu Gratuluję ślicznej córci czekamy na Was dziewczyny

Malinko Kochana powoli się dotrzecie z córcią, słuchaj doświadczonych mamuś

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek
Pozdrawiam Paulinaizabela.

Niech letni dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 17 staraczek

paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone
Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone
KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone

Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01
Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02
Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02
Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02
Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03
Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04
Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04
Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 2, last @ 22,05
Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 32, last @ 23,06
Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 28, last @ 30,06
Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 38, last @ 04,07
Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 43, last @ 6,07
Kadia83 (Anna, 27 lat, Anglia) cykl 3, last @ 09,07
Alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 15, last @ 10,07
Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 45, last @ 13,07
Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 3, last @ 13,07
Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 28, last @ 18,07

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 7 zafasolkowanych:

xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011)
Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011)
Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011)
Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011)
Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011)
Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011)
Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 7 cyklu (t.p połowa marca 2012)

Kobra 913, Ewakol, Becik_4, Malami82, Nina_k, Agawaaa Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać
Stary 2011-07-31, 12:21   #4757
mezaga
Zakorzenienie

Alexa spełnienia marzeń
Stary 2011-07-31, 12:36   #4758
dra
Zakorzenienie

malinko spokojnie,na początku jest trudno troche minie zanim dotrzecie się z córcią,hormony też buzuja,ale to mija jeszcze trochę.Nie jesteś złą matką i nie mów więcej tak.Co do krosteczek to mogą to być potówki,w pampku się poci,i to samo bródka to minie.
Jesli chodzi o karmienie jeśli cię to męczy to nie ma co ciągnąć tylko przechódz na mm,mój to os samego poczatku jak sie dossał do oderwać się nie mógł,ale ja to miałam suty oblbrzymie jak wentyle jakieś

jak mała skończy miesiac to kup kropelki jakieś na wzdęcia.
Niestety trzeba to przetrwać,mój mały miał też problemy z brzuszkiem do 3 miesiąca najgorzej było,teraz też ma,ale teraz już wiem co i jak i nie są tak jak na początku,a możesz jeszcze masaż brzuszka robić.

Zosia jest śliczna
Stary 2011-07-31, 14:39   #4759
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
kotek rzecz jasna ze pod broda nie z pampersow ale juz nie mam sil do tego wszystkiego chyba jestem zla matka i tyle nic nie wiem ...

przepraszam ze pisze to tu na forum chociaz tematy inne ale ja juz nie mam sil mala teraz spi wiec napisze moze ktoras poradzi bo ja siedze i placze...
boli ja ten brzuszek w ciagu dnia pare razy po godzine,po pol....ma twardy ,spina sie i tak jakby miala gazy w srodku albo nie mogla zrobic kupy ...chociaz kupe robi pare razy w ciagu dnia nie wyglada ona podejrzanie ale ma grudki i troche sluzu podobno to normalne jeszcze...
zastanawialam sie co ja jem zle ...jem normalnie staram sie jak moge,rosol,bulki ,szyneczka,fakt zajadam sie biszkoptami ale ja jadlam tone slodyczy przed ciaza i w ciazy to chyba biszkopty mozna jesc....zaczelam po 2 tyg wprowadzac jej bebiko 1 po prostu dalej ja boli nie daje sobie rady psychicznie nie mowie ze placze ciagle ale ma chwile ktore ja nie wiem co robic mleko wtedy nie,noszenie nie,nic nie chce tylko sie spina i beczy,jeczy pojekuje spina nozki...a ja wtedy swiruje probowalam wyluzowac ale co zaraz konczy sie to stresem i placzem.Dzis pomyslalam ze zaczne ja karmic tylko bebikiem bo ja juz ne mam sil do cyca..nie mam brodawek ciagle jej wypada sutek ona sie stresuje i ja...wiec sciagalam mleko ale to tez juz mnie wkurzac zaczyna,mysle sobie co za wysilek jak ona i tak przez moj pokarm placze i cierpi u teraz nie wiem po czym ja boli,co jej dawac no nie wiem nie bede jechac do lekarza bo tam slysze jeden tekst ze piersia piersia kazdy wywiera na mnie presje z ta piersia,mama dzis mi nawet powiedziala ze co jestem za matka ze nie potrafie dziecka wykarmic ....strasznie mi ciezko do tego zmeczenie dochodzi i zamartwianie sie ciagle...chce juz karmic ta butla i miec spokoj tylko skad miec pewnosc czy bebiko jest ok moze zmienie na inne jakies pewne mm ?
Malinko napisalam ci na priv....a czemu myslisz ze twoje mleko jest dla malej niedobre..nie wprowadzaj tak szybko sztucznego mleka...Wiesz nikt nie wywiera presji tylko chca dobrze..bo szczerze sobie powiedzmy ze mleko mamy jest najlepsze...no nikt nie mowil ze bedzie latwo..mi sie tez tak zdawalo ze bedzie bez problemu..a sie nacierpialam ale bylo warto...Nie poddawaj sie i musisz to przezyc...mam nadzieje ze dasz rade..jestes mama i musisz walczyc o jedzonko dla malej...

Moze kup malej herbatke kopru wloskiego..ja mozna podawac juz od 1 tyg.zycia...bo pewnie boli ja brzuszek jak sie tak spina..albo kolki sie zaczynaja...
Stary 2011-07-31, 17:42   #4760
rinco
Wtajemniczenie

Witajcie Wczoraj w nocy wróciliśmy z urlopu. Powoli wszystko nadrabiam... Ale było suuuuper...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 17:43   #4761
mezaga
Zakorzenienie

Rinco super, że urlop się udał. Jak z pogodą?
Stary 2011-07-31, 17:53   #4762
rinco
Wtajemniczenie

Mezaga było różnie, ale nie tak źle jak na południu i ogólnie bilans wyszedł na plus
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:41   #4763
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór Właśnie wróciliśmy z mężusiem z kilkudniowego pobytu na Podbeskidziu (w moich rodzinnych stronach)

Daniu serdecznie GRATULUJĘ!!!: jupi: Masz śliczną córeczkę Czekamy na Was

Malinko Kochana nie jesteś złą matką Nie myśl tak. Po prostu musisz się nauczyć rozumieć swoją Malutką, jak każda nowa mama. Jestem pewna, że to przyjdzie z czasem. A dla swojej córeczki jesteś najważniejszą osobą na świecie, pamiętaj o tym. Mocno trzymam za Was kciuki

Paulinko proszę o zmianę last @ 28.07 Mnie też małpa zrobiła w konia, bo spóźniła się 2 dni Ale wierzę, że w końcu i Twoja i moja @, gdzieś zaginą i spóźnią się o 9 m-cy

U mnie jutro badania krwi przed laparo. Ale najpierw chcę odebrać wyniki czystości, bo nie wiadomo czy coli już sobie poszła
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 19:45   #4764
mezaga
Zakorzenienie

A cały czas czekam na wyniki AMH, 17OH i inhibiny Już 2,5 tygodnia minęło. A dowiedziałam się, że możliwe, że materiał poleciał aż do Gdańska i mog czekać nawet 4 tygodnie. Już w międzyczasie zdążyłam zrobić inne a w czwartek idę na kolejne, które będą wysłane do Krakowa. Umówiłam się już na kolejną wizytę na 1 września - mam nadzieję, że do tego czasu wszystkie wyniki będę miała u siebie.
Stary 2011-07-31, 20:18   #4765
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A cały czas czekam na wyniki AMH, 17OH i inhibiny Już 2,5 tygodnia minęło. A dowiedziałam się, że możliwe, że materiał poleciał aż do Gdańska i mog czekać nawet 4 tygodnie. Już w międzyczasie zdążyłam zrobić inne a w czwartek idę na kolejne, które będą wysłane do Krakowa. Umówiłam się już na kolejną wizytę na 1 września - mam nadzieję, że do tego czasu wszystkie wyniki będę miała u siebie.
Trzymam kciuki, żebyś zdążyła odebrać wszystkie wyniki przed 1 września I oczywiście za to, żeby były dobre
Stary 2011-07-31, 20:22   #4766
mezaga
Zakorzenienie

Hehe lepiej trzymaj kciuki, żeby były złe Bo wtedy będzie co obwiniać o moją niepłodność
A jak będą dobre to dalej będę tkwić w martwym punkcie.
Stary 2011-07-31, 20:59   #4767
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe lepiej trzymaj kciuki, żeby były złe Bo wtedy będzie co obwiniać o moją niepłodność
A jak będą dobre to dalej będę tkwić w martwym punkcie.
No w sumie racja To w takim razie: oby się coś wyjaśniło po badankach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 05:59   #4768
alexa83
Raczkowanie

Mezaga dziękuję faktycznie długo czekasz na te wyniki, mam nadzieję, że coś się wyjaśni!
Cora gratuluję 3 miejsca
Paulinko proszę o zmianę wieku na 28

alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:09   #4769
magdulec
Zadomowienie

paulinko i irmusia i na kolejny cykl!!

rinco super ze urlop się udał.

mezaga oby w koncu wszystko jakos zaczęło się wyjaśniać.

cora Gratuluje 3 miejsca
Stary 2011-08-01, 14:12   #4770
mezaga
Zakorzenienie

Przyszły moje wyniki
Tyle, że będę je mogła odebrać dopiero jutro. Ale ten jeden dzień wytrzymam, skoro tyle wytrzymałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości