|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-25 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Jak jutro znajdę chwilę, zrobię fotki i wrzucę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
Daisy ja myślę że ak fajna promocja to można kupić
![]() ![]()
![]() |
#4744 |
Rozeznanie
|
ddaaiissyy Jak coś ślicznego i na promocji to pewnie,że kup
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
hahah wiem wiem, ze pore roku a nie dnia
![]() Aha, no to dzieki za wskazówki ![]() CZyli tak jak Lola mówi, rozmiar 74 powinien byc cieplejszy? bo to trafi na jesien/zime?? Wlasnie tak jak mówicie , zal czegoś nie brac jak fajna cena..
#4747 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy, ale pamiętaj, że rozmiar rozmiarowi nierówny.. z grubszych ja kupuję 68 i 74, zależy jak wygląda..
Anulinka trzymamy Cię za słowo i czekamy na fotki ![]() Czytam sobie teraz na temat pięlęgnacji pępka i wiecie co, przeraża mnie ta myśl! A jak coś zawalę i zrobię małemu krzywdę? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Wtajemniczenie
|
Jakoś nie mam weny dzisiaj i tylko Was podczytuje
![]() Byłam dzisiaj na ponad godzinnym spacerze, wysprzatalam całą chatę, zmieniłam pościel, pomyłam podłogi - ja chcę w nocy spac ![]() Czytałyście o Liszowskiej? http://www.pudelek.pl/artykul/29952/...e_miala_corke/ dziwne jest w 3 miesiącu i jej dziecko przyjdzie przed wakacjami??
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Mary, ja też na początek nie mam zamiaru bawić się w te wszystkie Oilatum. Jeśli coś się będzie działo ze skórą to dopiero się zaopatrzę, a tak standardowo postawię na Hippcia
![]()
#4750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ach Ci celebryci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkie Wasze argumenty pomogly!!!! Lece 16 lutego!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Dziekuje, dziekuje dziekuje ![]() ![]() Kocham Was!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Co ja bym bez Was zrobila??? ![]() ![]() Nawet nie potrzebuje zaswiadczenia od lekarza, bo Wizzair zyczy sobie od 28 tygodnia ![]() Jestem prze HAPPY!!!! ![]()
#4752 |
Moderatoreska
|
No i jestem
![]() Płeć jednego potwierdzona na 253% jak to ujął mój lekarz drugiego ciężko znowu było uchwycić i lekarz nie jest pewien czy to chłopak, ale raczej tak, ale już bez takiego przekonania jak przy pierwszym. No ale mnie się wydaje że to chłopaki, no i chyba was wszystkie przebiję moje synalki ważą jeden około 1500g a drugi ok 1400g, moja macica jak na ten tydzien ciąży jest bardzo wysoko, dzieciaczki również spore jak na 26 tydzień ciąży, dlatego lekarz kazał mi sie bardzo oszczędzać bo może dojść zbyt wczesnie do porodu ze względu na wymiary dzieciaczków, zbyt wcześnie jest już spore obciązenie no i macica wysoko. Ale szyjka w normie i zamknieta. Z dzieciaczkami wszystko ok, rozwijają się prawidłowo. Muszę powtórzyć wyniki morfologii bo babka przeoczyła i wczoraj mi nie zrobiono, muszę zrobić na dniach i zadzwonić do gina i powiedziec jakie wyniki, dostałam antybiotyk bo z pęcherzem coś nie tak, choc nie odczuwam nic niepokojącego, ale wyniki mówią same za siebie no trudno. Co do glukozy to na czczo 80, a po obciązeniu 94 więc jest dobrze tym razem cukrzyca jak na razie mnie minęła, nie tak jak w pierwszej ciąży ![]() Jeden chłopaczek nadal leży sobie bardziej w poprzek, drugi jest ułożony prawidłowo. Od ostatniej wizyty 1kg na plusie, sam lekarz się zdziwił bo spodziewał się wiecej po tym jak mnie zobaczył w poczekalni to mówił że mi brzusio urósł sporo ![]() ![]() No i to chyba tyle jak sobie coś przypomnę jeszcze to napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Wtajemniczenie
|
Bo ona chyba zamiast do lekarza, chodzi do jasnowidza
![]()
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
no to jestem wieczorem
![]() przeczytałam jedną stronę w komórce, ciężko było bo nie widziałam kto pisze ale po treści i podpisach mniej wiecej kojarzyłam ![]() Zosia właśnie usnęła mała się wierci w brzuszku (raczej pod pępekiem ale już potrafi tez ponad, często też czuję rączki w okolicach pachwiny, no i chyba zaczyna czkać ![]() ja też już 7 miesiąc ![]() (dziś jeszcze powiedziałam ze 6, gdybyście mnie nie oświeciły to bym pewnie dalej żyła w nieświadomości) wiecie co, zważyłam się u mamy i kg mam tyle samo co ostatnio (co prawda może ciuchow miałam mniej) ale chyba zwolniłam tempo tycia co mnie ciut cieszy 24kasia86 ale masz brzusio !!!!!!!!! ![]() skąd wiadomo ze ta dziewczyna ma kiłe ??? wrodzona kiła u dziecka to jest masakra ![]() anulinka2009 ![]() ![]() caffelate05 niewesoło z tą glukozą ![]() ![]() Aliczka88 oilatum jest bardzo dobry, polecam ale nie widze sensu uzywania go gdy skóra jest zdrowa i nic sie nie dzieje ... poza tym uwazajcie na przyszłość dziewczyny bo dziecko po oilatum jest strasznie śliskie i ciezko je sie z wanienki wyciaga ![]() widze ze nie tylko ja taka odwazna jestem ![]() Paulizia nie rozumiem jak tż moze Ci zabronić lecieć (nie wspomnę już o rodzinie), ja strasznie nie lubie jak ktos mi sie wtraca do zycia i raczej sie nie słucham, wiec ja bym poleciała, ale to musi być twoja decyzja kasia1361 fajnie ze mozesz wytłumaczyć swoim synkom ze bedzie nowa dzidzia, chyba tak łątwiej, bo ja Zosi niby tłumaczę ale nie wiem ile do niej dociera, pokazuje na brzuszek i mówi "dzidzi" ale chyba nie czai o co chodzi, a nie chciałabym żeby to byl dla niej steres ... ![]() listopadowa80 Iza !!! hmmm brzmi fanie, ja ciągle szukam i jakoś nic na 100% mnie nie przekonuje, może jednak tam nie dziewuszka ?? eweska jakie wielkie chłopaki !!!!!!!!!!!!! ![]() A ja jutro idę na wizytę !!!!!!!!!!!!!!! boję się trochę, ale też nie mogę doczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
Andziot! i czego się boisz?? Super,że jutro masz wizytę u gina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() Sama byłam w szoku jak lekarz powiedział ile ważą, raczej spodziewałam się wagi w granicach 1000g , a nie aż tyle ![]() Ale dobrze niech sobie zdrowo rosną ![]() No i mi dziś mózg zbudyniał, synal bawił się moim telefonem w poczekalni i go wyłaczył, ja go chciałam właczyć i już dwa razy podałam zły pin, zawsze pamiętałam a dziś mi wyleciał z głowy ![]() Boję się wbic kolejny raz bo jak zle wbiję to mi zablokuja, jest to telefon na abonament więc będe chyba musiała jechać do punktu aby mi go odblokowali ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego ... czy rośnie ładnie, czy nerki ok (bo ostatnio coś tam szepnął) czy szyjka długa, czy serduszko ładnie bije, czy ....... mnóstwo innych rzeczy ale pisac Wam o tym nie będę ![]() bo nie chcę straszyć siebie i Was ![]() no i cieszę się, że znów tą piękną buziuchnę zobaczę ![]() i w końcu zacznę zakupy jak usłyszę ponownie że to dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||||
Rozeznanie
|
[QUOTE=agus87;24604286]
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To ja tym razem nie mam takich problemów,bo moje zakupy zweryfikowała sama Julka. Jedyny krem jaki tolerowała to Tormentiol i do tej pory czasem uzywamy,żadnych chusteczek tylko wata+woda i mycie w krochmalu, ![]() miałam Oilatum i niestety nie mogłysmy uzywac,bo mala miała na wszystko alergie. Pieluchy tez tylko pampersa,po ok 3-4 mies na huggiesy sie pzrezuciłam,ale poza tymi to nic nie mogła,i wez tu kobieto zazalej z kosmetykami. [QUOTE=Catia88;24610679] W sumie jakby się urodził przed Świętami to byłabym spokojna ![]() a ja czuje ,ze na Wielkanoc wyladuje w szpitalu ![]() Czasem tak bardzo żałuję,że wyprowadziłam się z Krakowa... tam miałam WSZYSTKO praktycznie na wyciągnięcie ręki.[/QUOTE] Znam to kochana ja tez sie pzreprowadziła z miasta "do lasu" i tez baaardzo żałuje. Cytat:
![]() a tak poza tym to juz jestem po wizytce,26t4d !!! 7 mies jak nic !!! Siusiaczek nadal wystaje,wiec jak nic Gabryś !!! Tylko troszke mały mi sie wydaje jak na 27tc -780g a ja myslalam,ze juz ok 1kg ma ![]() Niby Pan doktor mówił,ze jest ok,ale sama nie wiem. Na wadze hmmm + 11kg i sie gin smiał,ze mi sie juz limit na tą ciąże wyczerpal.ha ha ha Mam powtórzyc glukoze 75g i mocz Odstawic cukier prosty i na dietke zeby sie cukier wyregulował,a pzrytyc moge max 15 wiec nie jest zle hihi No i najgorsze! Szyjka ma tylko 2,5cm i to troche malo,uwazac mam,bo mały b.nisko ułozony,i bedziemy obserwowac aby sie nie skracała szyjka uff,normalnie taka jestem zmeczona tą wizyta,ze ide zaraz spac. zdjecia mam tylko stópki i ptaszka,bo sie maly raczka zakrywał. kurcze oby ta szyjka sie nie skracała ![]()
![]() |
#4762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W każdym bądź razie, mocno trzymam kciuki! ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- [QUOTE=mazianka81;24615637] a ja czuje ,ze na Wielkanoc wyladuje w szpitalu ![]() Znam to kochana ja tez sie pzreprowadziła z miasta "do lasu" i tez baaardzo żałuje. [/QUOTE] Jakie przeczucia! Jaki szpital! No coś Ty! Spędź sobie Wielkanoc spokojnie w domu ![]() Czyli z tym "lasem" nie jestem sama... Kurcze tą szyjką ja też się troche martwie ![]() Ostatnio jak byłam u gin to powiedziała "szyjka nie za długa, zamknięta" no i co to znaczy... "nie za długa"-czyli? mam się martwić? :/ Nie mogę doczekać się nastepnej wizyty i zapytam się jak z szyjką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
No właśnie rano czytałam o Liszowskiej i też się zastanawiałam że jakoś jej ciąża szybciej przebiega niż te 9 miesięcy, skoro jest w 3 miesiącu a urodzi przed wakacjami
![]() No a co do płci...no to my też w 3 miesiącu poznaliśmy na usg genetycznym, w 12 tygodniu. Fakt że trzeba wziąć sporą poprawkę na to ale zawsze można się pochwalić ![]() Eweska fest te Twoje dzidziole ![]() ![]()
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny chyba nie dam rady Was nadrobic!!
Milam sie udzielac wiecej jak tylko poszlam na L4,a tu zaraz drugiego dnia limit netu mi sie skonczyl!!!Probowalam sie zalogowac ktoregos dnia,ale zaraz mi sie cos rozlączylo. No a dzis jak weszlam na wizaż to szok, chyba z 70stron przybylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja sie zgodze z toba w temacie lotow, masz racje, dokaldnie to samo slyszalam i chyba tylko my w pl jestesmy tak przewrazliwieniu bo moja kolezanka jakos na poczatku leciala ho ho ho , wiele godzin byla 2 tyg na super wakacjach i oczywiscie wszystko ok Cytat:
Cytat:
jej ewsko! jak pieknie! cudownie, jakie duze chlopaki!!!!! no gratuluje tez wagi, naprawde super wiesci ![]() paulizia sluszna decyzja |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Eweska kochana jak Twoje maluszki taakie juz duze,to mój jest taaaki maciupki??? Kurcze nie za mały?? teraz mam doła ![]() Ale ciesze sie,ze Twoje dzieciaczki zdrowiutkie i moze faktycznie tam jest dziewuszka ???
#4767 |
Wtajemniczenie
|
eweska, super
![]() Ciekawe, ile nasz Piotruś waży. A kopie dzisiaj, jak szalony. Czuję go ponad pępkiem i przy bronchildzie też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Moderatoreska
|
Dzieki dziewczyny
![]() Mazianka nie masz się czym martwić, dzieciaczki różnie rosną, tak jak pisałam wcześniej moje są za duże względem tygodnia ciąży no i macice mam tak wysoko już jakbym była co najmniej w 30 tygodniu ciąży, powinnam mieć trochę ponad pępek a mnie sięga zdecydowanie wyżej. Nie ma co się przejmować wagą kochana, najważniejsze że zdrowy jest, nie ma nic niepokojącego ![]() Ja mam szyjkę 3cm i od samego początku taka mam, więc też długa nie jest, ale najwazniejsze że się nie skraca i u ciebie będzie ok jeśli szyjka nie będzie sie skracała, ale to już gin zaobserwuje ![]() co do dziewczynki to wątpię, lekarze stawiają raczej na chłopaczków i bardziej jest to prawdopodobne, chyba że chce nam zrobić psikusa i się dobrze kamufluje ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-01-25 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
Eweska same dobre wieści
![]() ![]() ![]() Ja też chce już do lekarza iść beee a tu jeszcze mam póltora tygodnia do wizyty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzidzia piękna i zdrowa, nie każdy może sobie wychodować takich facetów jak Eweska ![]() wiesz przeciez ze kazde dziecko inaczej sie rozwija i rośnie też jestesm ciekawa ile moja już wazy ![]() no i musisz się zacząć oszczędzać !!! dźwigasz małą jeszcze ???? aaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu ale mała mi dała kopniaka, coś mnie w brzuszku zabolało ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-25 o 19:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.