Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 17:58   #4741
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziewczynki a jak cos slicznego jest np w promocji, ale rozmiar jest powiedzmy 74 czy 82... to kupujecie ?? Czy poki co tylko 56 i 62 ?
Ja kupuję, jak mi się podoba i jest w dobrej cenie najwięcej teraz promocji na zimowe, wiadomo.. ale kupuję tylko 68 i mam jeden komplet na 74.. tak czy tak trzeba będzie kupić, a skoro teraz okazja, to ja się nie waham Mam nawet upatrzony kombinezon zimowy hehe nie kupiłam od razu, ale teraz sobie przemyślałam, że się wrócę po niego, bo śliczny i własnie na wyprzedaży.. wezmę na 74.

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-25 o 18:00
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:59   #4742
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Dziewczynki a jak cos slicznego jest np w promocji, ale rozmiar jest powiedzmy 74 czy 82... to kupujecie ?? Czy poki co tylko 56 i 62 ?
Ja narazie mam ciuszki do rozmiaru 68, ale tylko dlatego, że Zuzia w pozostałych jeszcze chodzi ( używa ). Ale pewnie w przyszłym miesiącu dostanę następną przesyłkę z większymi.
Jak jutro znajdę chwilę, zrobię fotki i wrzucę.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:00   #4743
bzyczka1
Zakorzenienie

Daisy ja myślę że ak fajna promocja to można kupić tylko weź pod uwagę porę w jakiej dziecko będzie mogło to założyć, porę roku oczywiście

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:04   #4744
Catia88
Rozeznanie

ddaaiissyy Jak coś ślicznego i na promocji to pewnie,że kup ja mam kilka ubranek w wiekszych rozmiarach- przecież Franek do wszystkiego dorośnie

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:05   #4745
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja to sie boję, żeby dzieciaczki za bardzo ni chciały sie spieszyć na świat, 7 miesiąc to już coś Oby jak najdłużej w brzuszku siedziały
eweska ja tam myślę, że za dwa miesiące to Ty już możesz swoich chłopców tulić 8-9 tyg. i z dwóch facetów w domu zrobiły się czterech

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ostatnio czytałam że wszystko co ma napisane od 1 miesiąca życia można używać, jest przeznaczone od dnia narodzin. Że nikt nie liczy 0 miesiąc i ileś tam dni że to jest już ten pierwszy miesiąc życia.
To samo chciałam napisać Od 1 miesiąca czyli od dnia narodzin.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:07   #4746
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hahah wiem wiem, ze pore roku a nie dnia
Aha, no to dzieki za wskazówki Bo wczoraj widzialam duzo ładnych rzeczy w promocji ale nie wiedziałam czy brac czy nie...
CZyli tak jak Lola mówi, rozmiar 74 powinien byc cieplejszy? bo to trafi na jesien/zime??
Wlasnie tak jak mówicie , zal czegoś nie brac jak fajna cena..

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:26   #4747
Lolka1212
Zadomowienie

Ddaaiissyy, ale pamiętaj, że rozmiar rozmiarowi nierówny.. z grubszych ja kupuję 68 i 74, zależy jak wygląda..

Anulinka trzymamy Cię za słowo i czekamy na fotki

Czytam sobie teraz na temat pięlęgnacji pępka i wiecie co, przeraża mnie ta myśl! A jak coś zawalę i zrobię małemu krzywdę? A będę musiała sama sobie radzić, bo moja mama, czy siostry daleko i nikogo do pomocy nie mam.. nawet soli fizjologicznej do noska się boję!! A im więcej na ten temat czytam, tym więcej się boję.. Ale taka moja natura panikary

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 18:37   #4748
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Jakoś nie mam weny dzisiaj i tylko Was podczytuje
Byłam dzisiaj na ponad godzinnym spacerze, wysprzatalam całą chatę, zmieniłam pościel, pomyłam podłogi - ja chcę w nocy spac .
Czytałyście o Liszowskiej? http://www.pudelek.pl/artykul/29952/...e_miala_corke/
dziwne jest w 3 miesiącu i jej dziecko przyjdzie przed wakacjami??
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:39   #4749
MoniaK
Zakorzenienie

Mary, ja też na początek nie mam zamiaru bawić się w te wszystkie Oilatum. Jeśli coś się będzie działo ze skórą to dopiero się zaopatrzę, a tak standardowo postawię na Hippcia
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:42   #4750
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Jakoś nie mam weny dzisiaj i tylko Was podczytuje
Byłam dzisiaj na ponad godzinnym spacerze, wysprzatalam całą chatę, zmieniłam pościel, pomyłam podłogi - ja chcę w nocy spac .
Czytałyście o Liszowskiej? http://www.pudelek.pl/artykul/29952/...e_miala_corke/
dziwne jest w 3 miesiącu i jej dziecko przyjdzie przed wakacjami??
Tak i już płeć zna
Ach Ci celebryci
Stary 2011-01-25, 18:43   #4751
Paulizia
Wtajemniczenie

: jupi:
Wszystkie Wasze argumenty pomogly!!!! Lece 16 lutego!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Dziekuje, dziekuje dziekuje
Kocham Was!!!!!!!!!!!!!!
: jupi:

Co ja bym bez Was zrobila???
Nawet nie potrzebuje zaswiadczenia od lekarza, bo Wizzair zyczy sobie od 28 tygodnia

Jestem prze HAPPY!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 18:45   #4752
eweska
Moderatoreska

No i jestem
Płeć jednego potwierdzona na 253% jak to ujął mój lekarz drugiego ciężko znowu było uchwycić i lekarz nie jest pewien czy to chłopak, ale raczej tak, ale już bez takiego przekonania jak przy pierwszym.
No ale mnie się wydaje że to chłopaki, no i chyba was wszystkie przebiję moje synalki ważą jeden około 1500g a drugi ok 1400g, moja macica jak na ten tydzien ciąży jest bardzo wysoko, dzieciaczki również spore jak na 26 tydzień ciąży, dlatego lekarz kazał mi sie bardzo oszczędzać bo może dojść zbyt wczesnie do porodu ze względu na wymiary dzieciaczków, zbyt wcześnie jest już spore obciązenie no i macica wysoko. Ale szyjka w normie i zamknieta. Z dzieciaczkami wszystko ok, rozwijają się prawidłowo.

Muszę powtórzyć wyniki morfologii bo babka przeoczyła i wczoraj mi nie zrobiono, muszę zrobić na dniach i zadzwonić do gina i powiedziec jakie wyniki, dostałam antybiotyk bo z pęcherzem coś nie tak, choc nie odczuwam nic niepokojącego, ale wyniki mówią same za siebie no trudno.

Co do glukozy to na czczo 80, a po obciązeniu 94 więc jest dobrze tym razem cukrzyca jak na razie mnie minęła, nie tak jak w pierwszej ciąży

Jeden chłopaczek nadal leży sobie bardziej w poprzek, drugi jest ułożony prawidłowo.

Od ostatniej wizyty 1kg na plusie, sam lekarz się zdziwił bo spodziewał się wiecej po tym jak mnie zobaczył w poczekalni to mówił że mi brzusio urósł sporo Ale wagowo mało przytyłam

No i to chyba tyle jak sobie coś przypomnę jeszcze to napisze
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:46   #4753
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Tak i już płeć zna
Ach Ci celebryci
Bo ona chyba zamiast do lekarza, chodzi do jasnowidza
Stary 2011-01-25, 18:50   #4754
andziot
Zakorzenienie

no to jestem wieczorem

przeczytałam jedną stronę w komórce, ciężko było bo nie widziałam kto pisze ale po treści i podpisach mniej wiecej kojarzyłam

Zosia właśnie usnęła
mała się wierci w brzuszku (raczej pod pępekiem ale już potrafi tez ponad, często też czuję rączki w okolicach pachwiny, no i chyba zaczyna czkać )

ja też już 7 miesiąc
(dziś jeszcze powiedziałam ze 6, gdybyście mnie nie oświeciły to bym pewnie dalej żyła w nieświadomości)

wiecie co, zważyłam się u mamy i kg mam tyle samo co ostatnio (co prawda może ciuchow miałam mniej) ale chyba zwolniłam tempo tycia co mnie ciut cieszy

24kasia86 ale masz brzusio !!!!!!!!!
skąd wiadomo ze ta dziewczyna ma kiłe ???
wrodzona kiła u dziecka to jest masakra mnóstwo wad może mieć !!!

anulinka2009 tęskniłam

caffelate05 niewesoło z tą glukozą może nie będą kazać powtarzać, kiedyś się w ogóle tego nie robiło i jakoś szło

Aliczka88 oilatum jest bardzo dobry, polecam ale nie widze sensu uzywania go gdy skóra jest zdrowa i nic sie nie dzieje ...
poza tym uwazajcie na przyszłość dziewczyny bo dziecko po oilatum jest strasznie śliskie i ciezko je sie z wanienki wyciaga

widze ze nie tylko ja taka odwazna jestem

Paulizia nie rozumiem jak tż moze Ci zabronić lecieć (nie wspomnę już o rodzinie), ja strasznie nie lubie jak ktos mi sie wtraca do zycia i raczej sie nie słucham, wiec ja bym poleciała, ale to musi być twoja decyzja

kasia1361 fajnie ze mozesz wytłumaczyć swoim synkom ze bedzie nowa dzidzia, chyba tak łątwiej, bo ja Zosi niby tłumaczę ale nie wiem ile do niej dociera, pokazuje na brzuszek i mówi "dzidzi" ale chyba nie czai o co chodzi, a nie chciałabym żeby to byl dla niej steres ...

listopadowa80 Iza !!! hmmm brzmi fanie, ja ciągle szukam i jakoś nic na 100% mnie nie przekonuje, może jednak tam nie dziewuszka ??

eweska jakie wielkie chłopaki !!!!!!!!!!!!! (moze jednak parka??)

A ja jutro idę na wizytę !!!!!!!!!!!!!!!
boję się trochę, ale też nie mogę doczekac

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 18:51   #4755
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
No i jestem
Płeć jednego potwierdzona na 253% jak to ujął mój lekarz drugiego ciężko znowu było uchwycić i lekarz nie jest pewien czy to chłopak, ale raczej tak, ale już bez takiego przekonania jak przy pierwszym.
Super Eweska! Cieszę się,że z synkami wszystko ok i jacy już są duzi Trzymaj ich w brzuchu jak najdłużej i super,że tylko 1kg na plusie od ostatniej wizyty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 18:55   #4756
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
No i jestem
No ale mnie się wydaje że to chłopaki, no i chyba was wszystkie przebiję moje synalki ważą jeden około 1500g a drugi ok 1400g, moja macica jak na ten tydzien ciąży jest bardzo wysoko, dzieciaczki również spore jak na 26 tydzień ciąży, dlatego lekarz kazał mi sie bardzo oszczędzać bo może dojść zbyt wczesnie do porodu ze względu na wymiary dzieciaczków, zbyt wcześnie jest już spore obciązenie no i macica wysoko. Ale szyjka w normie i zamknieta. Z dzieciaczkami wszystko ok, rozwijają się prawidłowo.
Eweska, ale rewelacyjne wieści jestem pod wrażeniem wagi Twoich maluszków Leżałam z dziewczyną z trojaczkami i jej miały w 32 tyg. 1700g, i 2x1400g i lekarze się cieszyli, że takie duże, a tu proszę
Stary 2011-01-25, 18:55   #4757
Catia88
Rozeznanie

Andziot! i czego się boisz?? Super,że jutro masz wizytę u gina na pewno przyniesiesz nam same dobre wiadomości

Stary 2011-01-25, 19:01   #4758
eweska
Moderatoreska

Dzięki dziewczyny
Sama byłam w szoku jak lekarz powiedział ile ważą, raczej spodziewałam się wagi w granicach 1000g , a nie aż tyle
Ale dobrze niech sobie zdrowo rosną

No i mi dziś mózg zbudyniał, synal bawił się moim telefonem w poczekalni i go wyłaczył, ja go chciałam właczyć i już dwa razy podałam zły pin, zawsze pamiętałam a dziś mi wyleciał z głowy
Boję się wbic kolejny raz bo jak zle wbiję to mi zablokuja, jest to telefon na abonament więc będe chyba musiała jechać do punktu aby mi go odblokowali ?
Stary 2011-01-25, 19:02   #4759
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
No i jestem

Muszę powtórzyć wyniki morfologii bo babka przeoczyła i wczoraj mi nie zrobiono, muszę zrobić na dniach i zadzwonić do gina i powiedziec jakie wyniki, dostałam antybiotyk bo z pęcherzem coś nie tak, choc nie odczuwam nic niepokojącego, ale wyniki mówią same za siebie no trudno.

Co do glukozy to na czczo 80, a po obciązeniu 94 więc jest dobrze tym razem cukrzyca jak na razie mnie minęła, nie tak jak w pierwszej ciąży

Jeden chłopaczek nadal leży sobie bardziej w poprzek, drugi jest ułożony prawidłowo.

Od ostatniej wizyty 1kg na plusie, sam lekarz się zdziwił bo spodziewał się wiecej po tym jak mnie zobaczył w poczekalni to mówił że mi brzusio urósł sporo Ale wagowo mało przytyłam

Super, ze wszystko jest ok!!! A ja nadal mysle, ze tam mala bronchildka u Ciebie jest a dzieciaczki to spore. Prawie 3 kilo w sumie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 19:03   #4760
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Andziot! i czego się boisz?? Super,że jutro masz wizytę u gina na pewno przyniesiesz nam same dobre wiadomości
jak to czego się boje ????
wszystkiego ...
czy rośnie ładnie,
czy nerki ok (bo ostatnio coś tam szepnął)
czy szyjka długa,
czy serduszko ładnie bije,
czy ....... mnóstwo innych rzeczy
ale pisac Wam o tym nie będę
bo nie chcę straszyć siebie i Was

no i cieszę się, że
znów tą piękną buziuchnę zobaczę
i w końcu zacznę zakupy jak usłyszę ponownie że to dziewczynka

Stary 2011-01-25, 19:04   #4761
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=agus87;24604286]
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

palant palant, tz chcial zmieniac
ale kurcze nie usmiecha mi sie zmieniac lekarza teraz
w 7 miesiacu
No wiesz ja właśnie zmieniłam hihi,ale nie maialam wyjscia, bo jezdzic 200km to juz mi sie nie chcialo.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
agus87 ja tez nie chce schudnac i nawet na to nie licze, ale tez uwazam na to co jem bo tak jak ty dostalam op**** za wage ( wciagu miesiaca 4kg)... jutro poznam wyniki na glukoze strasznie sie boje
Dołączam do Was dietowiczki

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochane z tym pepkiem nie ma reguly, nie nastawiajcie sie
kasienko ja obstawiam, ze bede ordzic ok 37-38 tygodnia nie wiem dlatego haa
no mi z Julia nie wyszedł pępek i teraz z Gabrielkiem tez nie zanosi sie .

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Lepiej częściej myć dupkę i wietrzyć niż smarować.
To ja tym razem nie mam takich problemów,bo moje zakupy zweryfikowała sama Julka.
Jedyny krem jaki tolerowała to Tormentiol i do tej pory czasem uzywamy,żadnych chusteczek tylko wata+woda i mycie w krochmalu,
miałam Oilatum i niestety nie mogłysmy uzywac,bo mala miała na wszystko alergie.
Pieluchy tez tylko pampersa,po ok 3-4 mies na huggiesy sie pzrezuciłam,ale poza tymi to nic nie mogła,i wez tu kobieto zazalej z kosmetykami.

[QUOTE=Catia88;24610679]
W sumie jakby się urodził przed Świętami to byłabym spokojna

a ja czuje ,ze na Wielkanoc wyladuje w szpitalu Takie przeczucia mam

Czasem tak bardzo żałuję,że wyprowadziłam się z Krakowa... tam miałam WSZYSTKO praktycznie na wyciągnięcie ręki.[/QUOTE]

Znam to kochana ja tez sie pzreprowadziła z miasta "do lasu" i tez baaardzo żałuje.

Cytat:
hihihi ja juz mam pół szafy w r 68-74

a tak poza tym to juz jestem po wizytce,26t4d !!! 7 mies jak nic !!!
Siusiaczek nadal wystaje,wiec jak nic Gabryś !!!

Tylko troszke mały mi sie wydaje jak na 27tc -780g
a ja myslalam,ze juz ok 1kg ma
Niby Pan doktor mówił,ze jest ok,ale sama nie wiem.
Na wadze hmmm + 11kg i sie gin smiał,ze mi sie juz limit na tą ciąże wyczerpal.ha ha ha
Mam powtórzyc glukoze 75g i mocz
Odstawic cukier prosty i na dietke zeby sie cukier wyregulował,a pzrytyc moge max 15 wiec nie jest zle hihi

No i najgorsze! Szyjka ma tylko 2,5cm i to troche malo,uwazac mam,bo mały b.nisko ułozony,i bedziemy obserwowac aby sie nie skracała szyjka uff,normalnie taka jestem zmeczona tą wizyta,ze ide zaraz spac.

zdjecia mam tylko stópki i ptaszka,bo sie maly raczka zakrywał.
kurcze oby ta szyjka sie nie skracała

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:12   #4762
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jak to czego się boje ????
wszystkiego ...
czy rośnie ładnie,
czy nerki ok (bo ostatnio coś tam szepnął)
czy szyjka długa,
czy serduszko ładnie bije,
czy ....... mnóstwo innych rzeczy
ale pisac Wam o tym nie będę
bo nie chcę straszyć siebie i Was
spokojnie na pewno jutro nam napiszesz,że z córcią (?) wszystko w porządku i pokażesz nam fotki rzeczy które kupiłaś
W każdym bądź razie, mocno trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

[QUOTE=mazianka81;24615637]
a ja czuje ,ze na Wielkanoc wyladuje w szpitalu Takie przeczucia mam

Znam to kochana ja tez sie pzreprowadziła z miasta "do lasu" i tez baaardzo żałuje.
[/QUOTE]

Jakie przeczucia! Jaki szpital! No coś Ty! Spędź sobie Wielkanoc spokojnie w domu

Czyli z tym "lasem" nie jestem sama...

Kurcze tą szyjką ja też się troche martwie
Ostatnio jak byłam u gin to powiedziała "szyjka nie za długa, zamknięta" no i co to znaczy... "nie za długa"-czyli? mam się martwić? :/ Nie mogę doczekać się nastepnej wizyty i zapytam się jak z szyjką.

Stary 2011-01-25, 19:12   #4763
bzyczka1
Zakorzenienie

No właśnie rano czytałam o Liszowskiej i też się zastanawiałam że jakoś jej ciąża szybciej przebiega niż te 9 miesięcy, skoro jest w 3 miesiącu a urodzi przed wakacjami
No a co do płci...no to my też w 3 miesiącu poznaliśmy na usg genetycznym, w 12 tygodniu. Fakt że trzeba wziąć sporą poprawkę na to ale zawsze można się pochwalić

Eweska fest te Twoje dzidziole spore jak na bliźniaki

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:14   #4764
Zytus
Rozeznanie

Kurcze dziewczyny chyba nie dam rady Was nadrobic!!
Milam sie udzielac wiecej jak tylko poszlam na L4,a tu zaraz drugiego dnia limit netu mi sie skonczyl!!!Probowalam sie zalogowac ktoregos dnia,ale zaraz mi sie cos rozlączylo. No a dzis jak weszlam na wizaż to szok, chyba z 70stron przybylo
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:16   #4765
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki!!!
Pomozcie prosze mi bo zwariuje!!!! Wczoraj bylam u lekarza by zapytac sie czy moge leciec w 25 tygodniu samolotem i wrocic w 26 tygodniu. POwiedzial, ze nie ma zastrzezen, ciaza przebiega prawidlowo wiec nie powinno sie nic stac. No to ja szczesliwa, a moj maz powiedzial, ze on nie jest za tym zebym w ogole leciala. Bardzo bym chciala sie zobaczyc z Babcia i on mowi, ze lece na wlasna odpowiedzialnosc. Zarzucil mi jeszcze, ze mysle tylko o sobie i ze cos malo instynktu macierzynskiego mam w sobie, bo gdyby bylo inaczej to bym nie decydowala sie na lot...
Szukam po wszystkich stronach i jest napisane, ze z lataniem powino sie wstrzymac po 32 tygodniu. TO samo powiedzial lekarz i moj maz przy tym byl, ale on stwierdzil ze ma i tak odmienne zdanie na ten temat Tesciowa [pielegniarka srodowiskowa] tez mi gada zeby nie latac, bo ona sie dowiadywala od swoich lekarzy, ze to niebezpieczne... ostatnio nawet dostalam od niej smsa "zabraniam ci leciec'' de facto niezle mi tym cisnienie podniosla!!! Ale ja strasznie chce sie zobaczyc z babcia i mama... pobyc z nia troche przed porodem. Gdyby lekarz mial jakiekolwiek obiekcje to nie zdecydowalabym sie w ogole, ale powiedzial, ze w porzadku i nie widzi przeszkod bym leciala.
Czy ja naprawde jestem wyrodna matka, ze chce leciec??
kochana, ja od lekarzy nie wiem ilu slyszalam ze nie ma lepszego okresu niz 2 trymestr, to juz gorsze sa loty w 1 trymestrze, a i tak pomimo plamien w 6 tyg lekarz nie zabronil mi leciec, powiedzial ze spokojnie tylko mamy byc w kontakcie i miec tam w razie czego lekarza

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Lolka - mój synek ma na imię Adrian
A dla córeczki zastanawialiśmy się m-dzy Joanną, Dominiką, Igą i Izabelą no i chyba zostanie Iza . Typy wśród znajomych i rodziny były bardzo rozbieżne, a imię Izabela było jedynym, które podobało się wszystkim. No i to mój typ
wszystkie imiona bardzo bardzo bardzo ladne

Cytat:
kukuk przepchalam sie przez te korki i juz z Wami jestem.
TESKNIŁAM !!!
anulinka2009, proszę powiedz mi czy to 650zł to za samo bycie przy porodzie czy np jeszcze jakieś spotkania np po porodzie i wskazówki jak zajmować sie maluszkiem ??

dziekuję, nabędę

ahaaaa Juz jestem oświecona listopadowa No to jeszcze coś takiego mnie nie spotkało I te skurcze zwiastujące TĄ chwilę tez w tym samym miejscu? Jejku, nie wyobrazam sobie jakoś, ze to może byc az tak bolesne ale pewnie sie zdziwię
Nie mam jescze bladego pojęcia, które to skurcze swiadczą o tym, ze to juz? Rozumiem z tego co piszecie, ze nie kazdy skurcz to poród? Boziu jak mi wstyd... ja nic nie wiem na temat porodu a to o czym piszesz tzn skurcze braxtona-hicksa to juz calkiem abra kadabra :P ale zaraz wujek google mi powie

Paulizia , pamietasz moze, ja przed wylotem do tajlandii byłam u 3 lekarzy i wszyscy kategorycznie odradzali mi wylot w I trymestrze tak daleko.. jak zrobiłam Wszystkie wiecie i jak sie to skonczyło też wiecie Chciałam Ci powiedziec, ze wszyscy wówczas mówili mi, że jak chce na wakacje, to w II trymestrze gdyż jest to najbezpieczniejszy czas na tego typu podróże.
Ja na Twoim miejscu bym sie nie zastanawiała, tylko leciała, zwłaszcza, że masz już jedną pozytywną opinię od lekarza. No a po drugie, przecież to nie lot 12 h a jedynie ok 2....

I jeszcze jedno Ci powiem, gdy wylatywałam na wakacje, zatrzymalismy się w Londynie u kolegi siostry (zapalona podróżniczka) Wyobraz sobie, ze w 6msc ciązy była z mezem na wakacjach, na Zanzibarze.... Oczywiscie dzidzia urodziła sie zdrowa. We wcześniejszej ciazy była z kolei w Australii ale niestety nie pamiętam w którym msc, jednakże wszystko przebieglo prawidłowo i nie odbiło się negatywnie na dzidzi

Lolka Witamy Cie dawno Cie nie widziałam
Jeszcze nie mam zdjęcia brzuszka Poczekam az mąz mi zrobi jednak on siedzi nadal w pracy ...... I zdjecia ciuszków tez miałam zrobic... Może sie zbiore do tego, gdyż to akurat mogę zrobić siama

ja sie zgodze z toba w temacie lotow, masz racje, dokaldnie to samo slyszalam i chyba tylko my w pl jestesmy tak przewrazliwieniu bo moja kolezanka jakos na poczatku leciala ho ho ho , wiele godzin byla 2 tyg na super wakacjach i oczywiscie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Jeszcze w sprawie tych wszelkich Emolium i Oilatum. Wiem, że i tak zrobicie, jak uważacie, natomiast napiszę moje zdanie i NOŁ OFĘS, ok?

Uważam, że nie ma potrzeby od razu stosować do kąpieli tych kosmetyków. I tak zamierzamy używać czegoś do mycia, jakieś Nivea, Babydream etc., a one nie mają aż takich właściwości wysuszających, potem na to balsam/oliwka, na pupę Linomag/Alantan, więc skóra będzie nawilżona i odżywiona. Nie ma co przyzwyczajać jej do mocniejszych preparatów.

Moim zdaniem Oilatum, Emolium, Oillan powinno się stosować dopiero w razie jakichś wysypek, wysuszenia, AZS, a tak nie ma potrzeby.

Ale to moje zdanie i tak, o.
my sie kapiemy wszyscy w oilatum. tz ma sucha skore, ja teraz mam te swedzenia wec mi dobrze robi, a maly niby reaguje ok na te dzeiciece, ale co jakis czas ma rewolucje ze skora, a od czasu oilatum jest super, takze to moj faworyt i nie biegam z kilkoma plynami do kupowania, takze male tez bedzei kapane w oilatum

Cytat:
No i jestem

jej ewsko! jak pieknie! cudownie, jakie duze chlopaki!!!!! no gratuluje tez wagi, naprawde super wiesci

paulizia sluszna decyzja
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:17   #4766
mazianka81
Rozeznanie

Eweska kochana jak Twoje maluszki taakie juz duze,to mój jest taaaki maciupki???
Kurcze nie za mały??
teraz mam doła
Ale ciesze sie,ze Twoje dzieciaczki zdrowiutkie i moze faktycznie tam jest dziewuszka ???

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 19:19   #4767
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

eweska, super ale duże chłopaki!!

Ciekawe, ile nasz Piotruś waży.
A kopie dzisiaj, jak szalony. Czuję go ponad pępkiem i przy bronchildzie też Pytanie tylko, gdzie rączki, a gdzie nóżki ( obstawiam, że nóżki jeszcze na dole ).
Stary 2011-01-25, 19:26   #4768
eweska
Moderatoreska

Dzieki dziewczyny

Mazianka nie masz się czym martwić, dzieciaczki różnie rosną, tak jak pisałam wcześniej moje są za duże względem tygodnia ciąży no i macice mam tak wysoko już jakbym była co najmniej w 30 tygodniu ciąży, powinnam mieć trochę ponad pępek a mnie sięga zdecydowanie wyżej.
Nie ma co się przejmować wagą kochana, najważniejsze że zdrowy jest, nie ma nic niepokojącego
Ja mam szyjkę 3cm i od samego początku taka mam, więc też długa nie jest, ale najwazniejsze że się nie skraca i u ciebie będzie ok jeśli szyjka nie będzie sie skracała, ale to już gin zaobserwuje

co do dziewczynki to wątpię, lekarze stawiają raczej na chłopaczków i bardziej jest to prawdopodobne, chyba że chce nam zrobić psikusa i się dobrze kamufluje

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-01-25 o 19:27
Stary 2011-01-25, 19:26   #4769
Lolka1212
Zadomowienie

Eweska same dobre wieści ale dzieciaczki duże, wow!

Ja też chce już do lekarza iść beee a tu jeszcze mam póltora tygodnia do wizyty
Stary 2011-01-25, 19:28   #4770
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

a tak poza tym to juz jestem po wizytce,26t4d !!! 7 mies jak nic !!!
Siusiaczek nadal wystaje,wiec jak nic Gabryś !!!

Tylko troszke mały mi sie wydaje jak na 27tc -780g
a ja myslalam,ze juz ok 1kg ma
Niby Pan doktor mówił,ze jest ok,ale sama nie wiem.
Na wadze hmmm + 11kg i sie gin smiał,ze mi sie juz limit na tą ciąże wyczerpal.ha ha ha
Mam powtórzyc glukoze 75g i mocz
Odstawic cukier prosty i na dietke zeby sie cukier wyregulował,a pzrytyc moge max 15 wiec nie jest zle hihi

No i najgorsze! Szyjka ma tylko 2,5cm i to troche malo,uwazac mam,bo mały b.nisko ułozony,i bedziemy obserwowac aby sie nie skracała szyjka uff,normalnie taka jestem zmeczona tą wizyta,ze ide zaraz spac.

zdjecia mam tylko stópki i ptaszka,bo sie maly raczka zakrywał.
kurcze oby ta szyjka sie nie skracała

Cytat:

Eweska kochana jak Twoje maluszki taakie juz duze,to mój jest taaaki maciupki???
Kurcze nie za mały??
teraz mam doła
Ale ciesze sie,ze Twoje dzieciaczki zdrowiutkie i moze faktycznie tam jest dziewuszka ???
nie przejmuje się,
dzidzia piękna i zdrowa, nie każdy może sobie wychodować takich facetów jak Eweska
wiesz przeciez ze kazde dziecko inaczej sie rozwija i rośnie
też jestesm ciekawa ile moja już wazy

no i musisz się zacząć oszczędzać !!!
dźwigasz małą jeszcze ????

aaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu
ale mała mi dała kopniaka,
coś mnie w brzuszku zabolało

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-25 o 19:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości