|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]()
![]() |
#4742 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
To naprawde nie jest takie smieszne... ![]() Cytat:
Spac chodzi jak zawsze o 19, tu nic sie nie zmienilo...a w ciagu dnia spi mniej wiecej miedzy 12.20 - 14.00 wiec ok. 1,5 godz... A wstaje tak od pobytu w Pl czyli ponad miesiac juz... ![]() Cytat:
Hehehe...a ty smialas sie z mojej pamieci slonia... ![]() Nie ta wizyta akurat nie, bo przedluzylam jeszcze dziekanke...te zmiany musialby zaczac sie od kwestii, ze taki powiem, mieszkaniowej, ale poki co zwolnily tempo... ![]() Cytat:
![]() ![]() Pomysl sobie co bedzie w zimie jak Stas bedzie juz w kombinezon ubrany.... ![]() Kciuki trzymam mocne od rana!! ![]() Cytat:
Wspolczuje.... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie ma to jak rodzina... ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja szczerze mowiac myslalam, ze André jeszcze nie dorosl do ciastoliny i bedzie jedna wielka masakra, ale poki co zabawa jest ladna...nie mamy jeszcze zadnych bajerow do wyciskania, ale dokupie, bo widze, ze faktycznie sie mu podoba... ![]() ![]() ![]() Dzien doberek ![]() nie mam weny cos...zbieram sily na spacer jak maly wstanie... ![]() Oto, co moj synio lubi teraz naaaaajbardziej... ![]()
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
Hej
Póki co tylko planuję zrobić właśnie te torty, o których pisałam, choć kusi mnie też tort w kształcie motylka - wtedy może zaciągnęłabym do pomocy moją mamę. Co do barwników, to moim zdaniem bez przesady. Robię mały tort, zwykle każdy zjada po jednym kawałku, więc nie sądzę, żeby coś komuś zaszkodziło. No i pewnie drugi raz już takiego tortu nie powtórzę więc chyba nie ma co panikować. ![]() Maria - analizę kolorystyczną zwykle przeprowadza wizażystka ale wśród stylistek też widziałam taką ofertę. kachula - jakiś specjalnych trudności w tym torcie nie ma. Środek pieczesz jaki chcesz, na górę pokruszone herbatniki a na resztę masę i tyle. Myślę, że nie jest to aż takie trudne jak się wydaje. No i przecież nie musi być identyczne jak na tych zdjęciach ![]() Lecę doodkurzać, bo za chwilę znów szkółka piłkarska... Milucha wciąż z katarem, w dzień niewiele śpi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Rozeznanie
|
I tak sobie myślę, że zabarwienie ciasta jakimiś sokami nie wyjdzie. Tam jest napisane, że te barwniki żelowe muszą być, bo w płynie się nie sprawdzają. No i sok musiałby naprawdę być intensywny, żeby zabarwił ciasto, równocześnie go za bardzo nie rozrzedzając.
Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-10-19 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zadomowienie
|
heloł
u mnie bez zmian, zasiadłam do pisania pracy i Was odwiedziłam ![]() Oczy mi się zamykają, ale praca sama się nie napisze, niestety.. Cytat:
my nie mamy specjalnych stempelków do play doh, wykorzystujemy różne kształty i figurki z domu ![]() bo ma ![]() pozdrawiam Was i lecę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my sie zastanawiamy wlasnie nad takim biegowym, albo cos z hamulcami... sama nie wiem ![]() A w ogole to ja jestem wykonczona... wczorajsza noc praktycznie nieprzespana, dzisiejsza zapowiada sie nie lepiej... a to z powodu choroby... co jest, pojecia nie mam. Sandra jest tylko marudna, placzliwa, ma goraczke, olbrzymie migdaly (na szczscie poki co nie ma bielego nalotu, wiec mam nadzieje, ze tym razem to nie angina ![]() Jutro mielismy miec kontrole rozwojowa... bedzie kontrola chorobowa... ![]() W sumie od tego ciaglego wstawania w nocy i dzisiejszego pochloniecia przez moja choruszke, troche mnie brzuch i plecy pobolewaja ![]() Nic. Pozdrawiam was i zmykam sie troche zdrzemnac zanim znow trzeba bedzie wstawac ![]()
![]() |
#4747 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4749 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Kamilko, spóźnione ale jak najbardziej szczere życzenia dla Andre z okazji ukończenia dwóch latek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja chciałam tylko Wam przekazać żebyście uważały na maluszki i nie lekceważyły upadków bo... Wiktor przedwczoraj upadł na rączke, pękła mu jakaś kostka i ma rękę w gipsie. Oczywiście jakoś specjalnie nie płakał i na drugi dzień normalnie ruszał ręką. Ale pediatra wysłała nas do ortopedy no i okazało się że jest pęknięcie. Gips ma mieć przez 3 tygodnie, jakoś sobie radzimy ale w momencie gdzie ja mam tyle zajęć+ jeszcze obrona pracy i egzamin ten wypadek to jakaś katastrofa po prostu... No ale nikt nie mówił że będzie łatwo... Proszę tylko o kciuki żeby Wikiemu się rączka dobrze zrosła i żebym ja tego 30 października zdała te egzaminy i w końcu sobie trochę odpoczeła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Karenina moja mama chce mi upiec ciasta i z robić sałatke i w razie gdyby miała być moja babcia przyjechać dzień wcześniej, a na przyjęciu się nie pojawić... Widac u mnie zawsze juz tak musi być... Szkoda gadać co ja przeżyłam zapraszając na ślub najblizszą rodzine! Ten nie chciał przyjśc, bo będzie tamten itd. To była jedyna impreza, na której się wszyscy dogadywali, ale dzisiaj jest tak jak było...
Joasiu też mysle, że tyle tortu by nikomu nie zaszkodziło... Ile mama zamawia torty takie kolorowe, że hej- też same barwniki napewno. Raz w roku nie zabije to nikogo ![]() Pogoda była dzisiaj bardzo fajna ![]() Kate szybkiego powrotu do zdrowia dla Wikiego! I kicuki za Twoją obrone. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-10-19 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bry
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zadomowienie
|
Kate trzymam kciuki!
no i oczywiscie 100 lat dla Twojego duzego chlopca! ![]() ![]() Guciu zdrowka dla Sandry! Kareninka ciastolina jest naprawde super. Andre bardzo ladnie sie bawi ![]() u nas dzis paskudny dzien ![]() co do tortu- ja chyba zrobie zwykly biszkopt z kremem, a na wierzch zamowie opłatek np. z Ukim, bo kocha te bajke ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-10-20 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Wasze dzieci tez tak maja ze rzucaja dosłownie wszystkim?Moj Mati ostatnio rzuca wszystkim co mu w ręce wpadnie,nie pomagaja tłumaczenia,nawet ostatnio go do kąta za to postawiłam i nic,co wezmie w reke to nie odłozy tego normalnie tylko musi tym rzucic ![]() Mam nadzieje ze mu to minie
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Wtajemniczenie
|
Wiktorku w datę Twego urodzenia
sto lat życia w miłości, zdrowia, szczęścia i radości uśmiechu na buzi i spełnienia marzeń życzy Grześ z mamą |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4759 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie to samo pomyslalam... ![]() Nic nowego...i tak powiedziala mi juz i pewnie powie jeszcze nie raz, ze nie czuje sie u mnie dobrze, bo WIE, ze nie jest mile widziana...mowie wam, przykre to jak nie wiem, wysluchiwac takie rzeczy na swoj temat od wlasnej mamy...taka powykrecana wersje rzeczywistosci, w ktorej ja jestem zla, najgorsza i tak naprawde jestem przyczyna wszystkich jej niepowodzen, smutkow i problemow...a nie moge jej odpowiedziec, co naprawde o tym mysle, bo mi jej zal.... ![]() Cytat:
Aaaaa....super pomysl!! ![]() Serio?? ![]() Cytat:
A po co hamulce na poczatek? Przeciez dziecko hamuje swietnie nogami ![]() Zreszta dopiero te wieksze modele maja hamulce a najmniejsze Puky nie maja.. a widzialam ostatnio malucha, ktory jechal dosc szybko i nacisnal hamulec (chyba nie do konca swiadomie ![]() ![]() ![]() ![]() Oh....jak sie dzisiaj czujecie - Ty i Sandra?? Zdrowka zdrowka i tobie sil zycze... ![]() Cytat:
![]() Kurcze, wspolczuje...ale macie teraz...ja sobie nie wyobrazam mojego urwisa w gipsie...a jak juz sobie wyobrazam to na sama mysl robi mi sie goraco... ![]() Cytat:
Moja tez miala przywiezc ciasta...dobrze, ze powiedziala mi teraz to jeszcze zdaze przeorganizowac wszystko... ![]() Cytat:
André tez tak mial...powoli mu przechodzi oczywiscie z lekkimi nawrotami jeszcze ![]() Troche bylo w tym winy malza, bo przebijal z malym "piatke" i ten zamach reka jeszcze bardziej André nakrecal i czesto nie robilo mu roznicy czy ta reka jest pusta czy jest w niej np. metalowe autko... ![]() ![]() Ja ostro na to reagowalam na rozne sposoby, bo przeciez chodzimy bawic sie z dziecmi i nie chcialam, zeby zrobil komus krzywde... ![]() Sprobuj mowic Matiemu - jak widzisz, ze chce cos rzucic - ze to czym rzuci zostanie zabrane...i trzymaj sie tego - rzucone autko mama zabiera do odwolania itp. Maluchy rozumieja juz takie ciagi przyczynowo-skutkowe ![]() ![]() ![]() teddy.jpg samego usmiechu na buzce, duuuzo zdrowka i zebys byl sloneczkiem Mamusi jak do tej pory ![]() ![]() od cioci Kamili i André ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-10-20 o 12:07 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Wiki słonko sto latek i jak najwięcej radości!
![]() ![]() Kachula Piotrek nie rzuca, ale za to wylewa i wlewa wszędzie wode, którą bierze do picia... Karenina ech to co napisałaś o mamie... Jakbym o mojej babci czytała... Tylko ona mi mówi, że wcale nie obwinia mnie o nic, po czym gada tak, że wychodzi na to, że jednak... I też nic nie mozna powiedzieć, bo się obraża na śmierć i wypomina latami co się jej powiedziało... |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamilko ![]() ![]() A moze Twoja mama jest pod kogos wpływem?Moze ktoś ja buntuje przeciwko Tobie?Bo przeciez tak nagle przemyslala i zadzwoniła ze nie przyjedzie?tak bez niczego?rozumiem gdybyscie sie troszke np pokłóciły to wtedy przemysli i mowi ze nie przyjedzie a tutaj tak bez niczego???? A Andre to dokładnie Twoja kopia,uwazam tak samo jak Konspi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
To samo z lustrami,idzie i wylewa specjalnie picie i albo zlizuje albo rekoma rozmazuje ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Wtajemniczenie
|
Kachula dzieci generalnie sa niezmordowane - taki ich urok
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
WIKI 100 lat!!!!!!!!!
#4764 |
Zakorzenienie
|
Kiedys tego nie wiedziałam ,teraz juz wiem
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Wiki wszysykiego naj najlepszego DUZO ZDRÓWKA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja juz po pracy, zmeczona jak nie wiem, wyskoczyłam sobie na zakupy jeszcze ale kupiłam tylko pantofelki po pracy a chciałam sobie kupic jakies buty do pracy ale nic fajnego nie znalazłam ![]()
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
A zostawiłam odrazu w samochodzie co by na jutro do pracy nie zapomniec i nie chce mi sie po nie leciec
![]()
#4769 | |||
Zadomowienie
|
heloł
jak dziś odbierałam Olcie ze żłoba to była cała roześmiana- takie coś mi się podoba. Widzę, że jej się tam podoba Cytat:
![]() a żebyś wiedziała, że poprzez FB mam kontakt z koleżankami ze studiów ![]() ![]() ![]() Cytat:
biedny Wiki ![]() I 100 lat dla Wikiego ![]() Cytat:
![]() ostatnio też rzuciła niezłym tekstem: akurat zasiadaliśmy do obiadu kiedy zadzwoniła ciocia, że wuja zmarł (brat mojej mamy) i oczywiście wielkie załamanie i tekst: teraz to już mi nikt nie został, zostałam kompletnie sama. Bardzo miło mi się zrobiło, nie ma co.. A kiedy jej mówię że ma przecież nas i jeszcze 2 moje siostry (mieszkają w UK) to oczywicie odpowiedź pada- przecież one są daleko czyli tak jakby ich nie było ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | ||
Zakorzenienie
|
Wiktorku kochany, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Sandra dzis czuje sie lepiej, troche z rana miala jeszcze goraczke, ale potem rozrabiala po swojemu, takze ma sie ku dobremu. Jedyne co, to zatkany nos i opuchniete migdaly nie pozwalaja jej spokojnie oddychac i zasnac... wczoraj wstawalismy z tztem do niej chyba z 25 razy, takze wygladamy jak wygladamy ![]() No i dzis mielismy kontrole. Mala wazy 13,5 kg, mierzy 88 cm, rozwoj zarowno motoryczny jak i intelektualny w normie. No i jeszcze jak lekarz ja osluchal i obejrzal, to stwierdzil, ze ta infekcja to jest jakies nastepstwo anginy sprzed miesiaca, zapisal syrop wykrztusny, kropelki na bol gardla i krople do nosa. I na szczescie nie trzeba antybiotyku... ufffff... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.