|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pewnie, pisz ![]() co do skoku rozwojowego nie pomogę, bo mój szkrab ma ledwie 5 tygodni ![]() Cytat:
![]() a ja tak myślałam, co u Ciebie, fajnie, że piszesz ![]() ja też czasem o urlopie myślę, a to dopiero 5 tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() diatoma świetny ten żółwik!! ![]() patrycja to trzymam kciuki i mam nadzieję że wszystko będzie gitez majonez w pracy ![]() pamiętam co to znaczy pisać prace ;/ mnie bardziej męczyły poprawki niż samo jej pisanie ![]() a ja w ogóle nie używałam prawie wkładek laktacyjnych ![]() ![]() jedynie po nocy troszkę mi leci bo Malwinka się budzi tylko o 5 i jak je z jednej piersi to z drugiej coś tam kapie ale malutko. czasami jak mnie wydoi tak koło 18 to mam nawet problem żeby ją wykarmić o 21 po kapieli bo piersi nie są bardzo pełne. ![]() tak w ogóle to się zastanawiam czy przez to nie będzie mi w końcu brakować pokarmu, bo widzę że ona coraz więcej potrzebuje ale pokarm chyba staje się gęstszy i powinien ją bardziej sycić ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-23 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |||
Zadomowienie
|
właśnie wróciłam z marketowego świata
![]() ![]() Iweczka wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
najgorsze bella diatoma żółwik zarąbisty ![]() patrycja ![]() Cytat:
dzięki ![]() też za duże w biedronce od 25 będą dady w promocji sto coś sztuk za 39 zeta ![]() ![]() http://gazetka.biedronka.pl/g12,nasze_dzieci.html Cytat:
wypróbuj sobie też z johnson's baby jak dla mnie są fajne Fabianek w różowym ![]() ![]() na pewno słodko wygląda gosiawolna witaj z powrotem ![]() ![]()
![]() |
#4745 |
Wtajemniczenie
|
a w Biedronce Dady będą po 39,99 128sztuk rozmaru 3 a rozmiaru 2 156 sztuk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mój tż się śmieje że nasz Oli po prostu dba o rodziców aby za długo nie spali bo jak się długo śpi to niedobrze ![]() [QUOTE=iweczka;27072477a tak poza tym stawiam dziś szampana, wino, piwo - co kto może bo mam dziś imieninki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ooo wszystkiego co najlepsze ![]() a nospę chyba ,można skoro w ciąży można to przy karmieniu chyba też... Cytat:
Cytat:
witajcie w końcu ![]() ![]()
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Montii, daj fote Fabianka w różowym
![]() ![]() taki mała rozrabiaka w różu to musi być widok ![]() dziś próbowałam małą ułożyć na brzuchu na kolanach, bo tak niby łatwiej dziecko przyzwyczaić, to jak zaczęła nadawać na mnie ![]() ![]() iweczka- najlepszego z okazji urodzin, mamusiu ![]()
![]() |
#4748 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój mały dziś przez cały dzień może spał w sumie godzinę i cały czas marudzi i nie wiem co mu jest, nawet na rączkach mu nie pasuje idę bo wyje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
moze to skok
#4750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no od rana jakos sie uspokoilo ale juz mu temperature mierzylam i czytalam w necie co to moze oznaczac dochodzac do straszliwych wiadomosci ![]() a z DADA to ja chusteczxek nawilanych uzywam i sa super Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-05-23 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() iweczka wszystkiego najlepszego! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz co na wielkość 3 są wszystkie takie same jak oryginalne bo mierzyłam z tym Ze BabyDream są grubsze jakoś tak ale mięciutkie bardzo, Dada sa sztywniejsze ale też super ![]() ![]() gosiawolna witajcie ponownie i już proszę mi nie chorować!!! ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-23 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja najpierw dokarmiałam 60ml i mały przybierał średnio 60g na dobę, więc zmniejszyłam do 30ml. I przy tym przybierał 30g na dobę i wtedy odstawiłam dokarmianie i młody sobie poradził, bo zaczął wyciągać więcej i na samej piersi przybiera teraz średnio 60g na dobę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skad wiedzialas ze wyciaga wiecej niz do tej pory?tzn jak to zauwazylas?bo moj sciaga wszystko do zera i szuka dalej tak strasznie ze musze go dokarmic ![]() no i jak mu zmniejszylas ilosc dokarmiania to przystal na to?nie krzyczal po tych 30ml o wiecej? ja juz walcze z cyckami tydzien, i szczerze mowiac powalajacej poprawy nie widze ![]() albo to ja sobie wmawiam,takie pobozne zyczenia ![]() kasiapruszkow a jak tobie idzie?pobudzilas cos?jak wogole wyglada karmienie u ciebie,piers i mm? Edytowane przez paulac1 Czas edycji: 2011-05-23 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Rozeznanie
|
dziekuje za mile powitanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2011-05-23 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
krusiak ja uzywałam tych wkładek i w zasadzie byłam zadowolona- jedyny minus taki,że mają słabą przyczepnosc i wkładka nie raz latała po całym staniku,co w efekcie powodowało mokre plamy na bluzkach
![]() trzyrazyi rozstepy nadal są i jak na razie nie widze poprawy...smaruje się oczywiście,ale czy to cokolwiek pomaga...nie wiem!? ;] iweczka a to ci Tż... zostawił na pastwę losu :P izabela Ty mnie nawet nie strasz tym 'pigmentem' ,bo te z wystawiałam kilka razy brzuchol do poprawy kolorytu ![]() Castia Dzień Matki... aż mam dreszcze! ![]() paulac witaj ![]() gosiawolna witajcie w domku ![]() wanilia ijaaaaaaaa,jak ja dawno nie byłam w Silesii...zazdroszcze! :P traicionera u nas tez nizadowolenie z lezenia na brzuszku..uparta jest jak cholera! Kurcze,Maja ma spłaszczona prawą częsc główki. To musiało sie tak skończyc,bo praktycznie cały czas spi na tej stronie. W ogóle zauważyłam,ze cały czas patrzy na prawo. Niby teraz obraca też na lewo,ale i tak ciągle stara się zmieniac ułozenie... Mała spi na pleckacj z główką obróconą na prawo... jestem trochę zdezorientowana,bo za żadne skarby nie chce lezec na boku,a juz nie mowie o leżeniu na brzuchu! Czytałam, że kształt głowki zmienia sie do roku czasu. Kurcze,tak tego pilnowałam i wkońcu gdzieś popełniłam błąd... :/ ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Montii hahahahahhahaha,sikaaaaaa aaaaaam! ![]() ![]()
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Nawet w rozowym wyglada jak facet... niegrzeczny
![]() ![]() Moja ma cyba teraz skok 8 tygodnia bo od kilku dni je 8-9 razy na dobe(liczac ze w nocy przeciez sie nie budzi:/), marudzi, placze bez powodu... pozniej sie smieje. zasypia co piec minut, pozniej placze przez sen, a za chwilke sie smieje... Dzis sama sobie smoka trzymala hehe az jej foty cyknelam;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-23 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
to jest moja ksiezniczka z jajkami
![]() ![]() w ogole nie mowilam wam chyba,po porodzie ubrali mi go w niebieski komplecik, wszystko fajnie i w ogole ale ciagle wymiotowal mi wodami ;/ i 2x pielegniarki go przebieraly i w koncu przynoszą mi go w rozowych spioszkach ;p wieczorem pielegniarka bierze do kąpieli i mowi '' chodź ślicznotko, taka grzeczna dziewczynka, idziemy się kapać '' ... ciekawe jakie miala zdziwko kiedy po sciagnieciu pampersa zobaczyla siurka?! ![]()
#4761 | |||
Zakorzenienie
|
hahaha padliśmy z tżtem aż mu pokazałam !!! normalnie popłakałam się ze śmiechu Fabian jak zobaczy to zdjęcie jak będzie duży to padnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a mojego Oliego też ubrali w sexi różowe śpiochy ![]() ale jak to mówią : prawdziwy facet różu się nie boi ![]()
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
tajka no,no.. ładnie zadziera główkę do góry
![]() Eirene ja jej tez podkładam,ale ona za wszelką cenę chce ta głowę obrócic...
![]() Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2011-05-23 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | ||
Zakorzenienie
|
jaka mina ![]() ![]() Cytat:
moja przytrzymywała smoka, kiedy jej dawałam, ale teraz już jakoś nie dajemy i się przyzwyczaiła. Za to nieraz łapie butle i sobie przytrzymuje ![]() Cytat:
![]() czarna- moja znowu na lewo cały czas, lewusek jeden i ile bym jej nie podłożyła pod lewa stronę, to i tak się obróci. ![]()
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamusie karmiące tylko mm ile razy na dobę Wasze dzieciaczki jedzą i ile wypijają, bo moja Anastazja pije 6 razy na dobę po 120-130 ml a w piątek kończy 11 tygodni. Tak się zastanawiam czy to nie za mało. Dzisiaj było tylko 5 razy i trochę się martwię. Jest bardzo grzeczniutka i w dzień ładnie śpi i szkoda mi ją budzić specjalnie na karmienie. Karmię raczej na żądanie. A wy jak karmicie na żądanie czy tak co 3 godziny?
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pije 7 czasem 8 razy w ciągu doby i jak na razie wypija po 90 ml,więc to raczej ja powinnam się martwic,a nie Ty.. ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2011-05-23 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
BAN stały
|
Dzieki dziewczyny za opinie o wkladkach laktacyjnych ja mam z cycuchami duzy problem bo ze mnie sie wrecz leje mleko ;-/ dlatego uzywam wkladek mega duzo i opakowanie 50sztuk szybko mi schodzi
Ile kosztuje te rosmanowskie?? Co do dady pieluch pamietam raz kupilam corce zeby przetestowac /5lat temu no prawie 6/ i powiedzialam,ze nigdy wiecej-one sie tak bryliły,ze szok-moze teraz sa lepsze ale moj Janek ma tak delikatna dupcie,ze teraz jak zmieniam pieluche co max 2h /nawet w nocy/ za kazdym razem sudocrem na dupcie to ma takie mega odparzenie ze szok z 3dni a tylko pampersow uzywamy ;-/ nie wiem co robic A i czekam na lekarza ma za chwile byc-maly dzis w nocy wymiotował 2 razy, raz w dzien i nadal ma ten katar taki mega poza tym kolki tragiczne juz espunisan nie pomaga wiec niech pediatra go zobaczy |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() taka podkówka mnie rozwala ;p moj lubil na prawo glowke ale kladlam go tak zeby po lewej stronie byl tv i ogolnie pokoj dzienny takze co on sie bedzie w prawo patrzyl jak widzi sciane, odwracal glowke na lewo bo tam bylismy my itp itd
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Krusiak to rzeczywiście delikatny jest. A myślałam,że to ja przesadzam z częstym przewijaniem
![]() Ja juz przetestowałam pampers'y,Huggies'y,a teraz kupiłam rossmanowskie BabyDream i jak na razie jestem MEGA zadowolona! Huggies'ydo dupy,bo mała przesikiwała pieluche i w ciagu dnia musiałam ją kilka razy przebierac. Pampersy fajne,ale wiadomo..cena szalona ;] A Babydream naprawdę rewelacyjne-sama jestem zaskoczona,bo koszt bardzooo niski.
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałam co trzy godziny, ale tyle wrzasku miałam w domu, ze za rada pani pediatra odpuściłam. I za każdym razem 90-120 ml montii- moja to woli patrzeć w ścianę czy oparcie kanapy, byleby na lewo. ![]() Kurcze, tak chwalicie babydreamy, a mi jakoś nie podeszły, takie podpachy ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-23 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
o dżizasss boskooo wygląda
![]() ![]() rewelacja!!!!!!! ![]() moje bobo właśnie odlatuje do krainy snów ![]() a ja muszę zdjęcia wybrać i wywołać bo wstyd się przyznać ale od urodzenia nie wywoływaliśmy zdjęć jeszcze- wieczny brak czasu i tylko je gromadze na kompie i wiecznie dysk zapchany ![]() tajka silna kobietka z córci, moja też dzielnie trzyma główkę w górze a jak się męczy to biadoli strasznie i lamentuje ![]() czarna my właśnie testujemy Baby Dreamy ale hmm po 2h była już pieluszka mokra i dupka też co przy pampkach i Dadach nam się nie zdarzyło w tak krótkim czasie. nie wiem czy akurat była faza na duże sikanie czy jak... no zobaczymy co będzie dalej.co ile Majce zmieniasz pieluszkę? nie przesikuje ich? Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-05-23 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.