Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 14:44   #4741
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
tak słyszałam,
że to jest pigment, który przez opalanie może się utrwalić

ale nie wiem czy to wiarygodne info
wolałabym, żeby mi to nie zostało

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
diatoma ja wylicytowałam w koncu taki
http://allegro.pl/show_item.php?item=1625792602
jołłłl wreścieee a TZ powiedział że i może mate kupimy na pierwszy dzień dziecka naszej laleczki

a w czwartek dla większości z nas pierwszy DZIEŃ MAMY i znowu kolejne święto nam przybędzie. nim się obejrzymy a będziemy świętować dzień Babci
o, też nad tym leżaczkiem myślałam, bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez paulac1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim mamusiom
pewnie, pisz
co do skoku rozwojowego nie pomogę, bo mój szkrab ma ledwie 5 tygodni i albo jeszcze skoku nie przechodził jednak albo wyjątkowo łagodnie się to objawia, jak porównuję z innymi

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Wybrałam wreszcie karuzele ;-) Tzn wybrałam caly komplet bo wzielam hustawke, karuzele i mate z RAINFOREST tajka dzieki za link do karuzeli ;-) Mam nadzieje,ze kurier ja niedlugo przywiezie ;-)

Czy ktoras z Was uzywała wkladek laktacyjnych z rossmana?? Podobno sa duzo tansze ale jak jest z ich jakoscia?? Bo wydawanie 17zl na wkladki na 5dni mi sie kompletnie nie oplaca ;-/
ja używam i są ok, nie przesiąka nic tak natychmiast, ale też ze mnie się jakoś strasznie ten pokarm nie leje tyle że nie mam porównania

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
przyznam się że przejrzałam ostatnie dwie strony.
a ja tak myślałam, co u Ciebie, fajnie, że piszesz
ja też czasem o urlopie myślę, a to dopiero 5 tygodni

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam,
ja od wczoraj w domku, tżcik sie niepostaral w domu burdel jak nie wiem!!! a tylko 10 dni nas nie bylo...
korzystajac z tego ze Tymo ma dzis senny dzien i w wiekszosci spi, posprzatalam smieci i wyszly mi 4 wielkie wory, zastawilam pol mojego pietra ale jeszzcze przejscie jest!!!
zaraz was nadrobie, wstawie tylko obiecane zdjecie szablonu w pokoju Tyma , aha i pochwale sie szablonem z kuchni
Załącznik 3979185Załącznik 3979186Załącznik 3979187
ale fajny żółwik!

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Ptysza dzielne z Was dziewczyny

Monti Fabianek mały urwis minka łobuziaka

iweczka wszystkiego najlepszego
Mirabilka ja podawałam Alankowi Nutramigen przez tydzień raz dziennie 90ml zamiast piersi. Faktycznie śmierdzi...ale smakuje jeszcze gorzej Lekarka nam go doradziła i miał pomóc w bólu brzuszka ale niestety nie pomógł - nie było żadnej różnicy. Dopiero jak od kilku dni Alan dostaje soczek to brzuch nie boli a ja dalej mogę go karmić tylko piersią Ale mam nadzieję, że Wam Nutramigen pomoże

Oddałam dzisiaj pracę promotorowi do sprawdzenia mam nadzieję, że nie będzie dużo poprawek bo mam już dosyć tej pracy

diatoma super ten żółw
no to trzymam kciuki, żeby promotor do niczego się nie przyczepił

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:03   #4742
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Castia a jak duże te pampki? te po 82 sztuki?

Też już używamy 3, ale jak chciałam kupić Dady 3 i zobaczyłam ze są dużo większe od 2 to pobałam się i kupiłam huggisy premium 3 bo przez opakowania wydawały się mniejsze.
tak te po 82szt przynajmniej tak jest w gazetce

diatoma świetny ten żółwik!!

patrycja to trzymam kciuki i mam nadzieję że wszystko będzie gitez majonez w pracy
pamiętam co to znaczy pisać prace ;/ mnie bardziej męczyły poprawki niż samo jej pisanie

a ja w ogóle nie używałam prawie wkładek laktacyjnych nie mam tego mleka dużo bardzo. starcza mi żeby wykarmić mojego ssaka i tyle
jedynie po nocy troszkę mi leci bo Malwinka się budzi tylko o 5 i jak je z jednej piersi to z drugiej coś tam kapie ale malutko.
czasami jak mnie wydoi tak koło 18 to mam nawet problem żeby ją wykarmić o 21 po kapieli bo piersi nie są bardzo pełne.
tak w ogóle to się zastanawiam czy przez to nie będzie mi w końcu brakować pokarmu, bo widzę że ona coraz więcej potrzebuje ale pokarm chyba staje się gęstszy i powinien ją bardziej sycić. no zobaczymy co będzie dalej. narazie nadążamy z produkcją

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-23 o 15:05
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:20   #4743
gosiawolna
Rozeznanie

witam wlasnie wrocilismy do domku w koncu jakas normalna cywilizacja maly tak sie zmienil ze normalnie szok czekamy na reakcje pozostalych domownikow. maly wlasnie nie zla kupe robi to chyba z wrazenia bo polozylismy go na macie. za nim trafilismy do szpitala musielismy mu glowe trzymac bo lezala na boku i nic, a teraz lezy i tak sie patrzy na nia i podziwia, tz trzesie to maly prubuje misia w buzie zlapac
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:51   #4744
wanilia83
Zadomowienie

właśnie wróciłam z marketowego świata byliśmy w ikei i silesi, młoda grzeczna że aż zaskoczeni byliśmy bo zazwyczaj jak nie spała to się darła a dziś rozglądała się zaciekawiona

Iweczka
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was uzywała wkladek laktacyjnych z rossmana?? Podobno sa duzo tansze ale jak jest z ich jakoscia?? Bo wydawanie 17zl na wkladki na 5dni mi sie kompletnie nie oplaca ;-/
nie są może rewelacyjne ale jak dla mnie są ok
najgorsze bella

diatoma
żółwik zarąbisty napisz mi kochana ile wlewałaśdo wanienki bubchena dwufazowego bo w końcu kupiłam i nie wiem ile go nalać: P

patrycja

Cytat:
niom wrzynały się ale jakoś wykończyłyśmy całą pakę bo zakładałam jej raz Dade raz oryginalnego pampka no i przeszłyśmy już na 3. z Dady jestem zadowolona na pewno będę ich używać wczoraj kupiłam Rossmanowskie BabyDream też fajne, tylko grubsze, ale mięciutkie i jak narazie jestem na tak. testujemy od wczoraj więc jak będą dobre to już mam dwie alternatywy zamiast oryginalnych pampków
oryginalne będziemy kupowac tylko jak będzie jakaś fajna promocja

a własnie w Realu od czw Pampersy 84 zł coś z groszami za dwie paczki

dzięki a duża jest różnica w wielkości dady 3 a rosmanowskich 3 bo mamy próbki 3 z rosmana i są za duże , pampersy 3
też za duże

w biedronce od 25 będą dady w promocji sto coś sztuk za 39 zeta i dlatego tak wypytuje o te 3 bo bym wzięła a nie wiem czy nie będą za wielkie i znowu by mi kolejna paczka leżała w domu

http://gazetka.biedronka.pl/g12,nasze_dzieci.html

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
krusiak z rossmana mi sie nie podobaja ale z belli tez mnie drażnią, chyba zamowię żelowe z Lovi

a moje bobo lezy sobie w rozowych bodach wyglada slodko hehe nie wiem skad sie wziely u mnie w szafce cud malina hehe

wypróbuj sobie też z johnson's baby jak dla mnie są fajne

Fabianek w różowym to woła o pomstę do nieba
na pewno słodko wygląda

gosiawolna witaj z powrotem dobrze że już wszystko ok

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:52   #4745
blackrose4u
Wtajemniczenie

a w Biedronce Dady będą po 39,99 128sztuk rozmaru 3 a rozmiaru 2 156 sztuk

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:08   #4746
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a Oli lubi na brzuszku spać i leżeć też ale krótko, a tu na zdj bolał go brzuszek i chciałam mu pomóc trochę, bo on strasznie płacze jak bąki puszcza
mój to samo - boli go to ma straszne wzdęcia... delicol coś nie pomaga na razie... wydaje mi sie że po espumisanie było ciut lepiej jednak...

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewczyny moj Rafcio od wczoraj wymiotuje nie tylko po jedzeniu ktoras to przeszla??
mój dwa razy wymiotował ale to z przejedzenia raczej...

Cytat:
i oto fotka z dzisiejszych porannych zabaw a mamusia obok ledwo na ślepia widziała bo to po 7...
szelmowski uśmieszek mamo nie ma spania

mój tż się śmieje że nasz Oli po prostu dba o rodziców aby za długo nie spali bo jak się długo śpi to niedobrze

[QUOTE=iweczka;27072477a tak poza tym stawiam dziś szampana, wino, piwo - co kto może bo mam dziś imieninki
[/QUOTE]

ooo wszystkiego co najlepsze
a nospę chyba ,można skoro w ciąży można to przy karmieniu chyba też...

Cytat:
niom wrzynały się ale jakoś wykończyłyśmy całą pakę bo zakładałam jej raz Dade raz oryginalnego pampka no i przeszłyśmy już na 3. z Dady jestem zadowolona na pewno będę ich używać wczoraj kupiłam Rossmanowskie BabyDream też fajne, tylko grubsze, ale mięciutkie i jak narazie jestem na tak. testujemy od wczoraj więc jak będą dobre to już mam dwie alternatywy zamiast oryginalnych pampków
oryginalne będziemy kupowac tylko jak będzie jakaś fajna promocja
my to samo , dada nam pasuje nawet lepiej mi się je zakłada niż pampersy... są takie fajne sztywniejsze jakby a pampersy ciężko mi podkładać pod pupcię. no i ta cena...

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam wlasnie wrocilismy do domku w koncu jakas normalna cywilizacja maly tak sie zmienil ze normalnie szok czekamy na reakcje pozostalych domownikow. maly wlasnie nie zla kupe robi to chyba z wrazenia bo polozylismy go na macie. za nim trafilismy do szpitala musielismy mu glowe trzymac bo lezala na boku i nic, a teraz lezy i tak sie patrzy na nia i podziwia, tz trzesie to maly prubuje misia w buzie zlapac

witajcie w końcu

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:16   #4747
traicionera
Zakorzenienie

Montii, daj fote Fabianka w różowym
taki mała rozrabiaka w różu to musi być widok

dziś próbowałam małą ułożyć na brzuchu na kolanach, bo tak niby łatwiej dziecko przyzwyczaić, to jak zaczęła nadawać na mnie wybitnie niezadowolona była i ani myślała próbować główkę podnosić czy coś, tylko jak zawsze ślinienie pieluchy

iweczka- najlepszego z okazji urodzin, mamusiu
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:32   #4748
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
przyznam się że przejrzałam ostatnie dwie strony.

Mam nadzieje że nie zapomniałyście o nas i przyjmniecie mnie spowrotem nawet jak będę pisać rzadko
pewnie, że nie zapomniałyśmy

Cytat:
witam,
ja od wczoraj w domku, tżcik sie niepostaral w domu burdel jak nie wiem!!! a tylko 10 dni nas nie bylo...
korzystajac z tego ze Tymo ma dzis senny dzien i w wiekszosci spi, posprzatalam smieci i wyszly mi 4 wielkie wory, zastawilam pol mojego pietra ale jeszzcze przejscie jest!!!
zaraz was nadrobie, wstawie tylko obiecane zdjecie szablonu w pokoju Tyma , aha i pochwale sie szablonem z kuchni
super ta ściana

Cytat:
witajcie w domku

mój mały dziś przez cały dzień może spał w sumie godzinę i cały czas marudzi i nie wiem co mu jest, nawet na rączkach mu nie pasuje
idę bo wyje
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:44   #4749
traicionera
Zakorzenienie

moze to skok
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-23, 17:51   #4750
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze ze juz w domku zagladaj do nas

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
mój dwa razy wymiotował ale to z przejedzenia raczej...
no od rana jakos sie uspokoilo ale juz mu temperature mierzylam i czytalam w necie co to moze oznaczac dochodzac do straszliwych wiadomosci

a z DADA to ja chusteczxek nawilanych uzywam i sa super

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-05-23 o 17:52
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:52   #4751
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity a od kiedy Twoj synek sie sam rpzewraca? mój narazie jaklez y u mnie nakolanach uzywa sily natyle zeby sie przerwocic ale na lozeczku jeszcze nie!!! i czy trzyma już główkę???
Od paru dni dopiero. Ale też mu nie zawsze wychodzi, bo się szybko denerwuje i trze buzią w podłoże Główkę trzyma, ale i tak nie lubi na brzuszku leżeć
iweczka wszystkiego najlepszego!

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:01   #4752
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mój mały dziś przez cały dzień może spał w sumie godzinę i cały czas marudzi i nie wiem co mu jest, nawet na rączkach mu nie pasuje
idę bo wyje
skok rozwojowy?

Stary 2011-05-23, 18:14   #4753
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dzięki a duża jest różnica w wielkości dady 3 a rosmanowskich 3 bo mamy próbki 3 z rosmana i są za duże , pampersy 3
też za duże

w biedronce od 25 będą dady w promocji sto coś sztuk za 39 zeta i dlatego tak wypytuje o te 3 bo bym wzięła a nie wiem czy nie będą za wielkie i znowu by mi kolejna paczka leżała w domu

http://gazetka.biedronka.pl/g12,nasze_dzieci.html
no to na pewno odwiedzę biedronke

wiesz co na wielkość 3 są wszystkie takie same jak oryginalne bo mierzyłam z tym Ze BabyDream są grubsze jakoś tak ale mięciutkie bardzo, Dada sa sztywniejsze ale też super my już na 3 niby troszkę przyduze bo na plecy nawet sporo zachodzą ale nam sie w udka nie wrzynaja wiec z 2 już się pożegnałyśmy

gosiawolna witajcie ponownie i już proszę mi nie chorować!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-23 o 18:20
Stary 2011-05-23, 18:16   #4754
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
nie wiem w zwiazku z tym czy w nocy wstawac jak maly spi 5-6h moze bede i sie ida z ta laktacja, a powiedz mi jeszcze Harrods bo sciagam po karmieniu i daje 60ml jak mi utyl w ciau tego tyg to zmniejszyc na 30 ml??
A ile przybrał przez ten tydzień, tzn. ile średnio na dobę? Bo powinno być co najmniej 30g. Jeśli przybrał tyle lub więcej, to możesz zmniejszyć ilość dokarmiania. I po kilku dniach skontrolować wagę i sprawdzić jak mu idzie.

Ja najpierw dokarmiałam 60ml i mały przybierał średnio 60g na dobę, więc zmniejszyłam do 30ml. I przy tym przybierał 30g na dobę i wtedy odstawiłam dokarmianie i młody sobie poradził, bo zaczął wyciągać więcej i na samej piersi przybiera teraz średnio 60g na dobę.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:28   #4755
paulac1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A ile przybrał przez ten tydzień, tzn. ile średnio na dobę? Bo powinno być co najmniej 30g. Jeśli przybrał tyle lub więcej, to możesz zmniejszyć ilość dokarmiania. I po kilku dniach skontrolować wagę i sprawdzić jak mu idzie.

Ja najpierw dokarmiałam 60ml i mały przybierał średnio 60g na dobę, więc zmniejszyłam do 30ml. I przy tym przybierał 30g na dobę i wtedy odstawiłam dokarmianie i młody sobie poradził, bo zaczął wyciągać więcej i na samej piersi przybiera teraz średnio 60g na dobę.

Skad wiedzialas ze wyciaga wiecej niz do tej pory?tzn jak to zauwazylas?bo moj sciaga wszystko do zera i szuka dalej tak strasznie ze musze go dokarmici nie ma szans zeby powisial dluzej i cos wiecej pociagnal bo tam poprostu nic nie ma...

no i jak mu zmniejszylas ilosc dokarmiania to przystal na to?nie krzyczal po tych 30ml o wiecej?

ja juz walcze z cyckami tydzien, i szczerze mowiac powalajacej poprawy nie widze chociaz...wczoraj zwazylismy malego i od poniedzialku zeszlego przybral 330g wiec moze,moze...

albo to ja sobie wmawiam,takie pobozne zyczenia

kasiapruszkow a jak tobie idzie?pobudzilas cos?jak wogole wyglada karmienie u ciebie,piers i mm?

Edytowane przez paulac1
Czas edycji: 2011-05-23 o 18:33
paulac1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:31   #4756
gosiawolna
Rozeznanie

dziekuje za mile powitanie maly ma antybiotyk jeszcze 4 dni ale doustnie bo na rtg wyszly resztki jeszce po zapaleniu pluc ale juz ok mozna powiedziec. niestety nie dam rady was nadrobic bo to 2,5 tygodnia
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:38   #4757
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Montii, daj fote Fabianka w różowym
taki mała rozrabiaka w różu to musi być widok
chyba mu sie nie podoba

[LEFT]

Edytowane przez Montii
Czas edycji: 2011-05-23 o 20:45
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:45   #4758
87czarna
Zakorzenienie

krusiak ja uzywałam tych wkładek i w zasadzie byłam zadowolona- jedyny minus taki,że mają słabą przyczepnosc i wkładka nie raz latała po całym staniku,co w efekcie powodowało mokre plamy na bluzkach
trzyrazyi rozstepy nadal są i jak na razie nie widze poprawy...smaruje się oczywiście,ale czy to cokolwiek pomaga...nie wiem!? ;]
iweczka a to ci Tż... zostawił na pastwę losu :P
izabela Ty mnie nawet nie strasz tym 'pigmentem' ,bo te z wystawiałam kilka razy brzuchol do poprawy kolorytu
Castia Dzień Matki... aż mam dreszcze!
paulac witaj
gosiawolna witajcie w domku
wanilia ijaaaaaaaa,jak ja dawno nie byłam w Silesii...zazdroszcze! :P
traicionera u nas tez nizadowolenie z lezenia na brzuszku..uparta jest jak cholera!

Kurcze,Maja ma spłaszczona prawą częsc główki. To musiało sie tak skończyc,bo praktycznie cały czas spi na tej stronie. W ogóle zauważyłam,ze cały czas patrzy na prawo. Niby teraz obraca też na lewo,ale i tak ciągle stara się zmieniac ułozenie... Mała spi na pleckacj z główką obróconą na prawo... jestem trochę zdezorientowana,bo za żadne skarby nie chce lezec na boku,a juz nie mowie o leżeniu na brzuchu! Czytałam, że kształt głowki zmienia sie do roku czasu. Kurcze,tak tego pilnowałam i wkońcu gdzieś popełniłam błąd... :/

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Montii hahahahahhahaha,sikaaaaaa aaaaaam! Fabian,co ta matka z Toba zrobiła???

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:53   #4759
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
chyba mu sie nie podoba
Nawet w rozowym wyglada jak facet... niegrzeczny i rzeczywiscie mu sie nie podoba
Cytat:
moze to skok
Moja ma cyba teraz skok 8 tygodnia bo od kilku dni je 8-9 razy na dobe(liczac ze w nocy przeciez sie nie budzi:/), marudzi, placze bez powodu... pozniej sie smieje. zasypia co piec minut, pozniej placze przez sen, a za chwilke sie smieje...
Dzis sama sobie smoka trzymala hehe az jej foty cyknelam;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lena.jpg (16,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leena.jpg (17,7 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-05-23 o 19:00
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 18:58   #4760
Montii
Zakorzenienie

to jest moja ksiezniczka z jajkami

w ogole nie mowilam wam chyba,po porodzie ubrali mi go w niebieski komplecik, wszystko fajnie i w ogole ale ciagle wymiotowal mi wodami ;/ i 2x pielegniarki go przebieraly i w koncu przynoszą mi go w rozowych spioszkach ;p
wieczorem pielegniarka bierze do kąpieli i mowi '' chodź ślicznotko, taka grzeczna dziewczynka, idziemy się kapać '' ... ciekawe jakie miala zdziwko kiedy po sciagnieciu pampersa zobaczyla siurka?!

[LEFT]
Stary 2011-05-23, 19:20   #4761
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
chyba mu sie nie podoba
hahaha padliśmy z tżtem aż mu pokazałam !!! normalnie popłakałam się ze śmiechu Fabian jak zobaczy to zdjęcie jak będzie duży to padnie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kurcze,Maja ma spłaszczona prawą częsc główki. To musiało sie tak skończyc,bo praktycznie cały czas spi na tej stronie. W ogóle zauważyłam,ze cały czas patrzy na prawo. Niby teraz obraca też na lewo,ale i tak ciągle stara się zmieniac ułozenie... Mała spi na pleckacj z główką obróconą na prawo... jestem trochę zdezorientowana,bo za żadne skarby nie chce lezec na boku,a juz nie mowie o leżeniu na brzuchu! Czytałam, że kształt głowki zmienia sie do roku czasu. Kurcze,tak tego pilnowałam i wkońcu gdzieś popełniłam błąd... :/
kochana mój Oli też ma prawą spłaszczoną stronę główki, lekarz powiedział że to tak był ułożony w brzuchu... no i teraz mu pieluchę podkładam na prawą stronę żeby nie przekręcał głowy, od kilku dni się nauczył i śpi tylko na lewej stronie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moja ma cyba teraz skok 8 tygodnia bo od kilku dni je 8-9 razy na dobe(liczac ze w nocy przeciez sie nie budzi:/), marudzi, placze bez powodu... pozniej sie smieje. zasypia co piec minut, pozniej placze przez sen, a za chwilke sie smieje...
ale wysoko głowę trzyma

Cytat:

w ogole nie mowilam wam chyba,po porodzie ubrali mi go w niebieski komplecik, wszystko fajnie i w ogole ale ciagle wymiotowal mi wodami ;/ i 2x pielegniarki go przebieraly i w koncu przynoszą mi go w rozowych spioszkach ;p
wieczorem pielegniarka bierze do kąpieli i mowi '' chodź ślicznotko, taka grzeczna dziewczynka, idziemy się kapać '' ... ciekawe jakie miala zdziwko kiedy po sciagnieciu pampersa zobaczyla siurka?!
no pewnie się zdziwiła że grzecznej dziewczynce coś wyrosło
a mojego Oliego też ubrali w sexi różowe śpiochy
ale jak to mówią : prawdziwy facet różu się nie boi

Stary 2011-05-23, 19:25   #4762
87czarna
Zakorzenienie

tajka no,no.. ładnie zadziera główkę do góry

Eirene ja jej tez podkładam,ale ona za wszelką cenę chce ta głowę obrócic...

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2011-05-23 o 19:27
Stary 2011-05-23, 19:25   #4763
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
chyba mu sie nie podoba

jaka mina
Cytat:
Nawet w rozowym wyglada jak facet... niegrzeczny i rzeczywiscie mu sie nie podoba

tak wysoko główkę trzyma
moja przytrzymywała smoka, kiedy jej dawałam, ale teraz już jakoś nie dajemy i się przyzwyczaiła. Za to nieraz łapie butle i sobie przytrzymuje

Cytat:

jaka historia

czarna- moja znowu na lewo cały czas, lewusek jeden i ile bym jej nie podłożyła pod lewa stronę, to i tak się obróci.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-23, 19:33   #4764
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
witam,
diatoma super ten żółw, skąd masz ten szablon, z allegro? jak możesz to daj link

Mamusie karmiące tylko mm ile razy na dobę Wasze dzieciaczki jedzą i ile wypijają, bo moja Anastazja pije 6 razy na dobę po 120-130 ml a w piątek kończy 11 tygodni. Tak się zastanawiam czy to nie za mało. Dzisiaj było tylko 5 razy i trochę się martwię. Jest bardzo grzeczniutka i w dzień ładnie śpi i szkoda mi ją budzić specjalnie na karmienie. Karmię raczej na żądanie. A wy jak karmicie na żądanie czy tak co 3 godziny?

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:39   #4765
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
diatoma super ten żółw, skąd masz ten szablon, z allegro? jak możesz to daj link

Mamusie karmiące tylko mm ile razy na dobę Wasze dzieciaczki jedzą i ile wypijają, bo moja Anastazja pije 6 razy na dobę po 120-130 ml a w piątek kończy 11 tygodni. Tak się zastanawiam czy to nie za mało. Dzisiaj było tylko 5 razy i trochę się martwię. Jest bardzo grzeczniutka i w dzień ładnie śpi i szkoda mi ją budzić specjalnie na karmienie. Karmię raczej na żądanie. A wy jak karmicie na żądanie czy tak co 3 godziny?

Moja pije 7 czasem 8 razy w ciągu doby i jak na razie wypija po 90 ml,więc to raczej ja powinnam się martwic,a nie Ty.. Każde dziecko jest inne-mojej Mai najwyraźniej tyle potrzeba,bo jak próbuje jej wcisnąc więcej,to automatycznie jest płacz Karmię ją różnie,bo też ona rożnie chce jesc. Czasem woła po 2 godzinach,a czasem przesypia te 3 godziny. Wcześniej ją zostawiłam,jeśli spała,ale teraz ją budze albo karmie na spaniu. Jedyny wyjątek robię w nocy i karmie ją dopiero jak się przebudzi...czyli zwykle po 6,7 godzinach

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2011-05-23 o 19:43
Stary 2011-05-23, 19:44   #4766
Krusiak
BAN stały

Dzieki dziewczyny za opinie o wkladkach laktacyjnych ja mam z cycuchami duzy problem bo ze mnie sie wrecz leje mleko ;-/ dlatego uzywam wkladek mega duzo i opakowanie 50sztuk szybko mi schodzi
Ile kosztuje te rosmanowskie??

Co do dady pieluch pamietam raz kupilam corce zeby przetestowac /5lat temu no prawie 6/ i powiedzialam,ze nigdy wiecej-one sie tak bryliły,ze szok-moze teraz sa lepsze ale moj Janek ma tak delikatna dupcie,ze teraz jak zmieniam pieluche co max 2h /nawet w nocy/ za kazdym razem sudocrem na dupcie to ma takie mega odparzenie ze szok z 3dni a tylko pampersow uzywamy ;-/ nie wiem co robic
A i czekam na lekarza ma za chwile byc-maly dzis w nocy wymiotował 2 razy, raz w dzien i nadal ma ten katar taki mega poza tym kolki tragiczne juz espunisan nie pomaga wiec niech pediatra go zobaczy
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:46   #4767
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

ale sliczna glowke elegancko trzyma

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hahaha padliśmy z tżtem aż mu pokazałam !!! normalnie popłakałam się ze śmiechu Fabian jak zobaczy to zdjęcie jak będzie duży to padnie

kochana mój Oli też ma prawą spłaszczoną stronę główki, lekarz powiedział że to tak był ułożony w brzuchu... no i teraz mu pieluchę podkładam na prawą stronę żeby nie przekręcał głowy, od kilku dni się nauczył i śpi tylko na lewej stronie

ale wysoko głowę trzyma

no pewnie się zdziwiła że grzecznej dziewczynce coś wyrosło
a mojego Oliego też ubrali w sexi różowe śpiochy
ale jak to mówią : prawdziwy facet różu się nie boi
no nie? haha mam nadzieje,ze nie bedzie mial do mnie zalu ;p

Cytat:
jaka mina
taka podkówka mnie rozwala ;p

moj lubil na prawo glowke ale kladlam go tak zeby po lewej stronie byl tv i ogolnie pokoj dzienny takze co on sie bedzie w prawo patrzyl jak widzi sciane, odwracal glowke na lewo bo tam bylismy my itp itd

[LEFT]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-23, 19:49   #4768
87czarna
Zakorzenienie

Krusiak to rzeczywiście delikatny jest. A myślałam,że to ja przesadzam z częstym przewijaniem

Ja juz przetestowałam pampers'y,Huggies'y,a teraz kupiłam rossmanowskie BabyDream i jak na razie jestem MEGA zadowolona! Huggies'ydo dupy,bo mała przesikiwała pieluche i w ciagu dnia musiałam ją kilka razy przebierac. Pampersy fajne,ale wiadomo..cena szalona ;] A Babydream naprawdę rewelacyjne-sama jestem zaskoczona,bo koszt bardzooo niski.

Stary 2011-05-23, 19:51   #4769
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość

na zadanie karmie
próbowałam co trzy godziny, ale tyle wrzasku miałam w domu, ze za rada pani pediatra odpuściłam. I za każdym razem 90-120 ml

montii- moja to woli patrzeć w ścianę czy oparcie kanapy, byleby na lewo.

Kurcze, tak chwalicie babydreamy, a mi jakoś nie podeszły, takie podpachy , chyba za bardzo się przyzwyczaiłam do pampkow oryginalnych.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-23 o 19:53
Stary 2011-05-23, 19:55   #4770
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba mu sie nie podoba
o dżizasss boskooo wygląda jakie ma bufki na rękawkach
rewelacja!!!!!!!

moje bobo właśnie odlatuje do krainy snów
a ja muszę zdjęcia wybrać i wywołać bo wstyd się przyznać ale od urodzenia nie wywoływaliśmy zdjęć jeszcze- wieczny brak czasu i tylko je gromadze na kompie i wiecznie dysk zapchany

tajka silna kobietka z córci, moja też dzielnie trzyma główkę w górze a jak się męczy to biadoli strasznie i lamentuje

czarna my właśnie testujemy Baby Dreamy ale hmm po 2h była już pieluszka mokra i dupka też co przy pampkach i Dadach nam się nie zdarzyło w tak krótkim czasie. nie wiem czy akurat była faza na duże sikanie czy jak... no zobaczymy co będzie dalej.co ile Majce zmieniasz pieluszkę? nie przesikuje ich?

Cytat:
Huggies'ydo dupy
no w końcu po to są stworzone

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-23 o 20:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości