|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
hej dziewczyny!
ja jestem mega niewyspana. snila mi sie Agus, ktora rodzila i dzwonila do mnie, ze ona czuje ze ja tez bede, obudzila mnie o 4 rano Zoska kopniakami w zebra strasznymi a potem probowalam dospac, ale nie moglam i potem gdzies kolo 5 tej zlapaly mnei takie bolesne skurcze, i to nagle eden po drugim1 tak sie wystraszylam, ze polezalam pol godzinki i dostalam takiego stresu, ze sciagnelam pranie , nowa czapeczke dla malusiej, pomyslalam trudno juz nie uprasuje ![]() ![]() patrzy a tu lazienka wyszorowana ![]() ![]() ![]() mary ja jestem pewna ze agus urodzila, w koncu mi sie snilo prawda ??! ![]() a kociaki tez uwielbiam ![]() andziotku u nas juz 13 w cieniu a mialo byc dzisiaj chlodniej ![]() ![]() ![]() daj znac jak dojedziecie do domu wieczorkiem cobysmy sie nei martwily ![]() aga pe mam taka fajna strone internetowa z superowymi naklejkami ![]() ![]() ![]() dziewczonka ![]() matall moge podac linka do kotow jak ktos ma ochote ![]() fajnie, ze udalo ci sie skonczyc prace ![]() ![]() AGUS TRZYMAMY KCIUKI! CHOC JESTEM PEWNA; ZE JUZ TRZYMASZ OLUSKE W OBJECIACH ![]() atiz dziekuje ![]() ![]() moria ja sie na te koty napatrzyc rano nie moglam ![]() ![]() ![]() klaterina tam na tej stronie maja mnostwo fajnych nalkejek ![]() princi gratuluje udanej wizyty wymiarami si enie przejmuj, czesto one i tak sie nie zgadzaja po porodzie, jestem pewna, ze wszystko z Flawciem ok ![]() ![]() no i... EWESKAAAA powodzenia, kciuki za chlopakow ![]() milego dnia, my dzisiaj na zakupy spozywcze swiateczne bo czwartek piatek do poniedzialku wielkanocnego u nas sklepy pozamykane ![]() Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-04-19 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
dzień dobry
![]() widzę że jest szansa że dzisiaj będzie jakiś dzieciaczek w końcu ![]() muszę być na bieżąco żeby czegoś nie pominąć ![]() ![]() ![]() violisia ![]()
#4743 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a w koszulce Rolling Stonsów to mi się jeszcze nie śniła ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do kości udowej to moja w 30tc miała 59 mm .... długie girki po tatusiu chyba ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aleee słodkieeeee ![]() też chcęęęę ... ![]() i wszystkie inne , które zamierzają się na dniach rozpakowywać ![]()
![]() |
#4744 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Wczoraj padłam o 20:30 ![]() Później zasnąć nie mogłam i poszłam spać jakoś koło 3 ![]() Eweska powodzenia ![]() ![]() Kwiatecek, Aguś urodziłyście w końcu ?? Czy dzidziom się nie spieszy ?? Matall, Moria powodzenia na KTG Gratuluję nowych tygodni ![]() Enchantresss oby to uczulenie minęło jak najszybciej ![]() Anula śliczny pokój dla małej Zosieńki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię Może być przyjacielem Edytowane przez Martulka000 Czas edycji: 2011-04-19 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Rozeznanie
|
anula wariatko szorować łązienkę nad ranem !!!
violisia powodzonka
#4746 |
Raczkowanie
|
Anula ładne masz pomysły
![]() ![]() Mój TŻ tak się cyka od wczorajszej wizyty, że szok. A najgorsze było jak się dowiedział, że jest rozwarcie to stwierdził, że na spacer nie będziemy chodzić, że będę cały czas leżeć... O nie. ![]() ![]() ![]()
#4747 |
Raczkowanie
|
A co do obiadów, to ja już wymiękam dziś... nie mam pomysłu, szukam po necie, nie wiem na co mam ochotę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
widzę dzieci/porody coraz częściej nawiedzają Nas w snach .. może to takie przygotowanie ![]() co do uczulenia to narazie nie swędzi (odpukać) , ale czerwone nadal ![]() gusiagatko , spóźnione życzenia urodzinowe (wyczytałam, że miałaś urodzinki ? ale nie było mnie wtedy na forum) .. bezbolesnego rozwiązania życzę ![]() ![]() a i bardzo podoba mi się ta bluzeczka w której zdjęcie dodałaś .. śliczna , też chcę taką ![]()
![]() |
#4749 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!
Kurde przeczytalam pobieznie, bo nie moge sie doczekac niusow odnosnie Agus ![]() ![]() Snilo mi sie, ze Kwiatecek urodzila o swicie ![]() Ewesko powodzenia kochana!!!!!!!!!!!!!!! Zaciskamy mocno ![]() ![]() ![]() Anula spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kotki siuper i widze, ze tez masz biedronecke ![]() Poziomka jak ja Ci zazdraszczam tych 12 kilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- No u mnie dzisiaj gyros z pieczonymi ziemniaczkami i salata z pomidorami, ogorkiem, xebulka i szczypiorkiem ![]()
#4750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Ja naleśniki wymyśliłam z serem coby za dużo roboty nie było:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Wtajemniczenie
|
jak nie mam pomysłu na obiad, to idę do sklepu i przeglądam te gotowce z serii pomysł na winiary, albo knorr... szybko i smacznie
![]()
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
Paulizia,ja też czekam na wieści!
![]() ![]() Gusiaczku spóźnione życzenia urodzinkowe, nie gniewaj się, ale wczoraj co miałam napisać na forum życzenia, to mnie coś odrywało od kompa i w rezultacie nie napisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale i tak się cieszę , bo bardzo lubię takie polane masełkiem przysmażone na patelni , mniam ![]()
![]() |
#4754 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczynki,
wczoraj zniknęłam bez słowa, bo znowu netu nie było ![]() Ciesze sie, że udało mi sie przekazać Wam seska od Kwiatecka bo bałam się, że nie zdążyłam. Jejjj ja obstawiam, że Aguś już na porodówce, wczorajszy masażyk może pomógł.. oby ! Ja chyba nie wytrzymam i napiszę do niej seska... przecież jak nie będzie mogła odpisać to nie odpisze, no nie? Byłybyscie zły na jej miejscu, gdybym w takiej chwili pisała Wam seska? ![]() Lolus, na pewno nie będzie na Ciebie !! I nauczona doświadczeniem najpierw zadzwonię. Małż wczoraj potwierdził, że już ma zaaprobowany urlop na jutro, więc wykorzystam go do granic możliwości ![]() andziotko, wiesz, że ja też zaczynam mieć schizy, że się boje o Gabryske! Ale już chyba nawet nie o jakiekolwiek komplikacje przy porodzie (tfu,tfu) tylko boję się o jutrzejsze USG... bo nie miałam od 17. stycznia więc to szmat czasu.... Twój Maluszek był niedawno podglądany, wszystko jest dobrze, nie nakręcaj sie! Jesteś w dobrych rękach i wszystko skończy się szczęśliwym rozwiązaniem ![]() A co z Waszym autkiem? Ten wyciek to nie było nic poważnego ?? U Ciebie tak słonecznie już z rana? O nie! Tu wstrętnie i pochmurno ![]() Poziomeczko, a co Ty wczoraj robiłaś,że padaszna twarz? Jesteś chora !! Odpoczywać Ci tylko wolno ![]() Wiesz, ja tez z tych niskopiennych a nawet bardzo niskopiennych (158) i również wszystkie kg to brzuch, dup*ko, uda, nawet łydki (bo kozaków juz w grudniu nie dopinałam !!) Utyły mi też ręce i rozrosłam sie w ramionach ![]() Jedna wielka kulka. Te reeboki nam przecież mają pomóc, no nie ![]() anulka, no własnie po Twoich zdjęciach, sprzed ciaży zorientowałam się, że lubisz sobie połazikować ![]() ![]() Oj to doczekac się nie moge, jak spotkamy się Wszystkie w Krk, to mi powiesz gdzie mogę się szwędac. Nawet jeszcze nad Zakrzówkiem nie byłam ![]() Mam nadzieje, ze jak bedzie Gabik, to już wówczas nie będzie zmiłuj się, tylko rozpoczniemy piesze eskapady ![]() Odpukać wczoraj moje problemy już nie wróciły, dziś boję sie pić kawę ![]() principessina, brawo za wizytkę ![]() ![]() A od kiedy to się mierzy?? Mam nadzieje, że jutro tj. 33tc tez moja mała zostanie wymierzona wzdłuż i wszerz ![]() Torby jeszcze nie pakowałam ale hmmm moze coś tam z kolorówki wezme w sensie puder, tusz do rzęs, róż do policzków jak bede blada jak sciana.. i tyle... atiz; Ty ptaszku poranny !! Że też Ci się chciało ![]() Dobrze kojarzę, że Twój małż ma jakoś teraz na dniach b. ważne spotkanie? Pewnie szykowałaś go własnie na powyższe? ![]() Kochana Żonka ![]() Ja mojemu od 2 dni także do pracki robię kanapki i dziś takie bardzo wymyslne zrobiłam ![]() ![]() ![]() Juz 39 ??!! No to także możesz zacząć odliczac ![]() ![]() Renessme a dobrego wczoraj robiłaś ?? ![]() Co do tej Ikei, przypomnij sobie, że nie masz autka pod domem i nie możesz jechac, choć taaaak bardzo chcesz ![]() Pewnie zadziała i pojedziec ![]() Też często myslalam o naszym wątku, odpukać naprawdę wszystko szczęśliwie idzie.... bez "drobnych" przygód się nie obyło, ale w końcu na przestrzeni 9 msc ciężko uniknąć jakichkolwiek przykrych niespodzianek, jednakże reasumując jest dobrze i oby tak Bozia miała nas w swojej opiece do końca !! ewesko, POWODZENIA ! Niech szybko się za Ciebie wezmą ![]() sania; najwazniejsze ze TŻ ma mozliwości dorobienia pieniażków ![]() ![]() ![]() Ja też siedzę gdzies do 19 sama ![]() Ewesko miłego pobytu w szpitalu i trzymam kciuki za szybkie cc i święta w domu z dzieciaczkami ![]() Atiz gratuluję 39 tygodnia! i powiem Ci, że mam tak samo, że nie dociera do mnie, że w środku jest synuś i że niedługo będzie po tej stronie. coś niesamowitego ![]() Renessme zgadzam się- szczęśliwie obyło się u nas bez przedwczesnych porodów. i oby tak dalej ![]() matallewar; ![]() ![]() ![]() mamaoptymistka, odnośnie Twojego pytania - polecę maszynką na zero całkowicie, aczkolwiek totalne zero to na pewno nie będzie bo nie dostaję wszędzie idealnie a przede wszystkim nie widze ![]()
#4756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wogule to dzisiaj jest 19 i został mi równy miesiąc do porodu czyli....zaczynam 9 miesiąc ![]()
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
W ogóle to Wam powiem, że ta zgaga to mnie wykończy, mam ochotę wyciąć sobie przełyk, kto to w ogóle wymyślił,żeby coś piekło w gardle, ta natura to trochę źle niektóre rzeczy wymyśliła;/
Muszę iść na pocztę wysłać kartki na Święta. Mam nadzieję że dojdą, bo trochę się opóźniłam w tym roku:P ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Zytus...Moim zdaniem nie...Wymerdać wszystko w naczyniu i wlewać na patelnię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
Violisiu za wizytkę
![]() ![]() ![]() Paulis, Ty już na nózkach ![]() ![]() ![]() Gyyyyyyyyyyyros !! Własnie miałam plan go jutro zrobić, tylko czy jutro jest post ???
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pisz pisz .. jak nie będzie mogła to nie odpisze najwyżej ![]() niby napisała w ostatnim poście 'napiszę jak już będzie PO' , ale chyba Nas zrozumie , że umieramy z ciekawości .. ![]()
![]() |
#4761 |
Wtajemniczenie
|
Ha ha Spice ja tez mialam plan byc mama fit, a jestem fat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Takie dziury to musza fajnie wygladac wow. Ja czegos takiego nie mam... moze mi sie porobia za tydzien dwa? To chyba tak przed porodem wyskakuja te opuchlizny? ![]()
#4762 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ewesko trzymamy z Miśkiem kciuki za Was!! ![]() Aguś URODZIŁAŚ??? ![]() Trzymamy też kciuki za wizyty ![]() Ja wczoraj robiłam pierwsze Miśkowe pranie, wszystkie body poprasowałam, miałam dość już o 22 ![]() ![]() ![]() No i dziś wstałam tradycyjnie z mężem o 6.30 zrobiłam mu sniadanko, wyprawiłam do pracy i nastawiłam Miśkowe pranie nr2 ![]() Tylko słońce coś mozolnie przebija się zza chmur. Jutro bedzie paczka z Irlandii ![]() Mam 2 pytania: 1.Jakie macie torby do szpitala? Zamawiała któraś coś na allegro i może mi polecić? Bo nie mam i chyba faktycznie w końcu pójdę zapakowana w Lidlowy wór ![]() 2.Powiedzcie mi jak wy czujecie ruchy dzieciaczków? Bo ja w zasadzie w dzień jak jestem zabiagana to tylko pare razy odczuje jakieś wystające kolano a dopiero jak się wieczorem położe to jest akrobacja... Wy też tak macie czy u Was dzieci kręcą się 24h/d??
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
anulka, nie wywołuj wilka z lasu tymi porządkami !!
![]() fajnie, ze jestes enchantresss ![]() spice i rozumiem, że meżów ciężarnych kobiet też nie obowiązuje? ![]() ![]() ![]() Paulis, fit-fat haha co za różnica ![]() Kochane, tu sie wspieramy i potem tez bedziemy !! SCHUDNIEMY !!!!!!!!!! Uwierzmy w to ![]() Ja nie planuje wymieniać całej garderoby. Każda z nas podrzuci jakiś pomysł i znów będziemy szprychy ![]() Obiecuję Wam ![]() ![]() ![]() Dobra, to piszę do AGUŚ
#4764 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie gniewam się ![]() Cytat:
![]() ddaaiissyy Ja bym nie była zła, cieszyłabym się, że ktoś o mnie myśli. Cieszę, się że dolegliwości minęły ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Wtajemniczenie
|
Daisy ja juz tak smigam od 9. Wczoraj dosc szybko usnelam. Wstalam raz na siku i o 9 jak sie przebudzilam to nie moglam zejsc z lozka, bo strasznie mnie brzuch w dole bolal... co sie okazalo mialam pelny pecherz
![]() ![]() Kurde tez uwazam, ze w ciazy post nie obowiazuje, poniewaz mieso trzeba jesc bo to zrodlo zelaza, a my go najbardziej potrzebujemy ![]() ![]() ![]() Tez zapowiedzialam mezowi, ze chce easy tony, ale nie wiem teraz czy chinki czy adidaski ![]() Pisz eska do Agus!!!!!!!! ![]() Spice ja juz mowilam, ze mialam dosc zgagi i kupilam sobie Ranigast max. Przed wczoraj wzielam tabletke i do dzisaj zgagi nie mam. Tylko spytaj sie w aptece czy mozna w ciazy. Ja zaryzykowalam... chyba nic zlego nie zrobilam, a zgagi ni mam ![]() ![]()
#4767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() długość 45 cm, szerokość 20cm ![]() 2. Jak chodziłam do szkoły to czasem czułam w dzień jakieś lekkie pukanie, a wieczorem jak się kładłam to były akrobacje, że aż brzuch podskakiwał . Czyli w dzień mało, prawie wcale, a na wieczór bardzo bardzo dużo .. ale teraz jak całymi dniami nic nie robię to czuję od rana do rana .. ![]() ![]() Paulizia, też uważam, że w ciąży mamy dyspensę na mięsko , nawet w post ![]() Pamiętam, że jak byłam mała i nienawidziłam mięsa to się wykręcałam, że post, a mama mówiła 'dzieci mają dyspensę na mięsko, jedz jedz' .. ![]() ![]()
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-19 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też chcę Easy Tony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Mam tak jak Ty. Jak duzo sie ruszam, spaceruje, zalatwiam cos to malego w ogole nie czuje. Dopiero wieczorem lub w nocy. Przez to jakis czas temu wyladowalam na ktg, bo przez 3 dni mialam straszne urwanie glowy i spedzalam dnie na zalatwianiu roznych rzeczy na miescie co wiazalo sie z chodzeniem. Przez te 3 dni prawie w ogole go nie czulam. Czwartego dnia cos tam kopnal, ale slabo i pojechalam na ktg. Od tego czasu dziecko jakby spida dostalo w tym szpitalu ![]() Takze nie martw sie. Twoje ruszajaca mama to kolyska dla Misia ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Spice Rennie to w ogole nie dzialalo... tylko na 15 minut. Wiec wolalam zaaplikowac sobie jedna konkretna tabletke i miec spokoj, a nie 15 tych gowienek do ssania i sie mimo wszytsko meczyc w dzien i w nocy. Ranigast wymiata!!!! Jestem jego fanka!!! ![]() Juz zaraz sie zorientuje, bo juz wczesniej lookalam, ale tylko tak orientacyjnie. ide przebuszowac eBaya ![]() Enchatresss mama wiedziala co mowi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.