Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-19, 09:29   #4741
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

hej dziewczyny!

ja jestem mega niewyspana. snila mi sie Agus, ktora rodzila i dzwonila do mnie, ze ona czuje ze ja tez bede, obudzila mnie o 4 rano Zoska kopniakami w zebra strasznymi a potem probowalam dospac, ale nie moglam i potem gdzies kolo 5 tej zlapaly mnei takie bolesne skurcze, i to nagle eden po drugim1 tak sie wystraszylam, ze polezalam pol godzinki i dostalam takiego stresu, ze sciagnelam pranie , nowa czapeczke dla malusiej, pomyslalam trudno juz nie uprasuje umylam lazienke, juz mialam isc pod prysznic ale skurcze ucichly troche, wiec sie polozylam, ale nadal mnie bolalo, wiec poczytalam gazete i o 7:30 zasnelam i pospalam do 9 tej. moj tz dpiero sie obudzil
patrzy a tu lazienka wyszorowana ale sie zaczal smiac

mary ja jestem pewna ze agus urodzila, w koncu mi sie snilo prawda
??!
a kociaki tez uwielbiam
andziotku u nas juz 13 w cieniu a mialo byc dzisiaj chlodniejtez juz planuje jakies spacery ale niedalekie bo spojenie dalej mnie bolii wylegiwanie sie w parku
daj znac jak dojedziecie do domu wieczorkiem cobysmy sie nei martwily
aga pe mam taka fajna strone internetowa z superowymi naklejkami te sie nazywaly Kocia Mafia nie moglam sie oprzec, bo sobie pomyslalam, ze Zosi bedzie smutno u nas w sypialni jak nie bedzie miala swojego slicznego kacika
dziewczonka

matall moge podac linka do kotow jak ktos ma ochote
fajnie, ze udalo ci sie skonczyc prace daj znac jak po ktg

AGUS TRZYMAMY KCIUKI! CHOC JESTEM PEWNA; ZE JUZ TRZYMASZ OLUSKE W OBJECIACH**
atiz dziekujewidze ze tez wstalas o tak nieprzyzwoitej porze jak ja

moria ja sie na te koty napatrzyc rano nie moglam a ja uwierzyc nie moge, ze 3 dni i Iguska bedzie z wami! normalni az mi slabo jak mysle, z ete nasze dzieciaczki na dniach sie beda pokazywaCpowodzenia na ktg

klaterina tam na tej stronie maja mnostwo fajnych nalkejek

princi gratuluje udanej wizyty wymiarami si enie przejmuj, czesto one i tak sie nie zgadzaja po porodzie, jestem pewna, ze wszystko z Flawciem ok i tez moze bedzie wczesniej na swiecie??

no i...
EWESKAAAA powodzenia, kciuki za chlopakow

milego dnia, my dzisiaj na zakupy spozywcze swiateczne bo czwartek piatek do poniedzialku wielkanocnego u nas sklepy pozamykane

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Edytowane przez anula_81
Czas edycji: 2011-04-19 o 09:30
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:33   #4742
zosiaaa
Zadomowienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

dzień dobry

widzę że jest szansa że dzisiaj będzie jakiś dzieciaczek w końcu
muszę być na bieżąco żeby czegoś nie pominąć

za eweske i jej facecików bądź parkę

violisia za wizytę

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:34   #4743
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
s
aaaa... i jeszcze Wam powiem, że jak któraś z Was nie ma dzisiaj pomysłu na obiadek, to polecam to

http://kuchniaagaty.blogspot.com/200...ka-masala.html

Jest pychotka, a prosto się robi... podaję z ciabattą (chociaż dzisiaj rano Pani w piekarni miała taką minę jak ją zapytałam czy mają, że jestem pewna, że nie wiedziała o co mi chodzi ), a mleczko kokosowe czasem zastępuję zwykłą śmietanką
uwielbiam oglądać blogi jedzeniowe ! Te dziewczyny czarują cuda , takie pyszności , że aż ma się ochotę ekran wylizać

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ach i zapomniałam napisać, że zaczynamy z Edzikiem 37 tc, czyli za tydzień będzie donoszony wg info od położnych
gratuluję ! Już bliziutko a skoro Edzik większy z tego co pamiętam, to może i wyjść zechce wcześniej?
Cytat:
Napisane przez Anuu91 Pokaż wiadomość
JA też już chcę mieć poród za sobą... i mieć taką maleńką śliczną kruszynkę obok, a nie w środku, bo już chcę ją wycałować i chyba dostaję fioła...
jej , ja tak samo .. nie mogę się doczekać , odliczam dni .. (u mnie jeszcze 50 do terminu .. ) .... a jak wyczuwam pod skórą rączkę/nóżkę to najchętniej bym brzuch rozcięła i zacałowała tego Skarba

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Śniła mi się dziś Hanka, po raz pierwszy! Urodziłam, szybko mi Ją zabrali, a potem oglądałam małą dziewczynkę w wózku, w koszulce Rolling Stonesów
mi też się dziś Gabi śniła .. ale już drugi raz mam sen , że nie potrafię jej cyckiem nakarmić mam nadzieję , że to nic nie znaczyy
a w koszulce Rolling Stonsów to mi się jeszcze nie śniła

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość

Zaczynam dziś 39 t.c. !!!!!

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Meldujemy sie z Flawciem po wizycie Wszystko ok, mielismy tez monitoring serduszka i skurczow, najprawdopodobniej urodze wczesniej, bo dzidzius juz jest b.duzy i dorodny (po tatusiu zapewne), jedyne co mnie martwi to to, ze dzidzius ma duza glowke w stosunku do mojej miednicy, wiec porod moze byc ciezki, raczej na 99% zdecyduje sie na zzo bezwzgledu na cene
Dziewczynki obecnie dlugosc kosci udowej mojego synka wynosi 69mm, a jestem w 36tym tyg i 4 dniu, poprosze o wymiary Waszych dzidziusiow w tym tygodniu, bo na poprzednim usg ginek mowil, ze dzidzius bedzie krotki, ale teraz ze nadgonil:rolley es:
Kochana , nie zamartwiaj się tak tymi wynikami ! Dzieci to nie maszyny, że będą idealnie co do milimetra rosnąć wg. książkowych wymiarów.. Moja Gaba ma główkę za małą o 2 tygodnie, jak raz przeczytałam, że to oznacza jakieś okropne wady genetyczne to się poddałam i już więcej nie czytam, bo zwariować można.. A dzieci teraz szybką rosną i na pewno uda im się wszystko w brzuszku nadgonić! A jeśli nie to już poza brzuszkiem na 100%
a co do kości udowej to moja w 30tc miała 59 mm .... długie girki po tatusiu chyba

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cieszę się, że mój tytuł na razie jest na pierwszej pozycji, ale tak myślę, że nie będzie on adekwatny do całego wątku, bo na pewno zahaczymy o maj. Aż tak szybko go nie wykończymy, bo jeszcze święta po drodze i w ogóle czasu będzie brak. Kilka z was to zauważyło, a ja uświadomiłam to sobie jak spojrzałam na kalendarz (szczęśliwi czasu nie liczą). Może więc jednak skorzystamy z propozycji, która wygrywa w drugiej kolejności?? To tylko moja luźna sugestia... A teraz idę spać. Może jutro juz będzie któraś dzieciata?

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
to te moje firanki z kubusia puchatka. słabo widać pod słońce...
aleee słodkieeeee
też chcęęęę ...

za Kwiatecka, agus i eweske
i wszystkie inne , które zamierzają się na dniach rozpakowywać

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:36   #4744
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Dzień dobry mamusie

Wczoraj padłam o 20:30 i spałam do 1:15 bo obudziłam się na sik. Śnił mi się poród. Ha ha ha.
Później zasnąć nie mogłam i poszłam spać jakoś koło 3 . I spałam do 9.

Eweska powodzenia . Jak coś będzie wiadomo daj znać
Kwiatecek, Aguś urodziłyście w końcu ?? Czy dzidziom się nie spieszy ??
Matall, Moria powodzenia na KTG
Gratuluję nowych tygodni
Enchantresss oby to uczulenie minęło jak najszybciej
Anula śliczny pokój dla małej Zosieńki
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem

Edytowane przez Martulka000
Czas edycji: 2011-04-19 o 09:40
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:37   #4745
atiz
Rozeznanie

anula wariatko szorować łązienkę nad ranem !!!

violisia powodzonka

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:43   #4746
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Anula ładne masz pomysły ale przynajmniej TŻ się ucieszył

Mój TŻ tak się cyka od wczorajszej wizyty, że szok. A najgorsze było jak się dowiedział, że jest rozwarcie to stwierdził, że na spacer nie będziemy chodzić, że będę cały czas leżeć... O nie.

za dzisiejsze wizytki
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:43   #4747
Anuu91
Raczkowanie

A co do obiadów, to ja już wymiękam dziś... nie mam pomysłu, szukam po necie, nie wiem na co mam ochotę...
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 09:43   #4748
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość

ja dyis mam wiyzte 3majcie kciuki
!!!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

ja jestem mega niewyspana. snila mi sie Agus, ktora rodzila i dzwonila do mnie, ze ona czuje ze ja tez bede, obudzila mnie o 4 rano Zoska kopniakami w zebra strasznymi a potem probowalam dospac, ale nie moglam i potem gdzies kolo 5 tej zlapaly mnei takie bolesne skurcze, i to nagle eden po drugim1 tak sie wystraszylam, ze polezalam pol godzinki i dostalam takiego stresu, ze sciagnelam pranie , nowa czapeczke dla malusiej, pomyslalam trudno juz nie uprasuje umylam lazienke, juz mialam isc pod prysznic ale skurcze ucichly troche, wiec sie polozylam, ale nadal mnie bolalo, wiec poczytalam gazete i o 7:30 zasnelam i pospalam do 9 tej. moj tz dpiero sie obudzil
patrzy a tu lazienka wyszorowana ale sie zaczal smiac

milego dnia, my dzisiaj na zakupy spozywcze swiateczne bo czwartek piatek do poniedzialku wielkanocnego u nas sklepy pozamykane
co zaa snyyy .. bliżej rozwiązania coraz to lepsze , aż się boję co będzie u mnie ?? ..a i myślę , że skoro już takie regularne skurcze Cie dopadają coraz częściej ( i to bolesne ) to już naprawdę jest bliziutko

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Wczoraj padłam o 20:30 i spałam do 1:15 bo obudziłam się na sik. Śnił mi się poród. Ha ha ha.
Później zasnąć nie mogłam i poszłam spać jakoś koło 3 . I spałam do 9.

Enchantresss oby to uczulenie minęło jak najszybciej

widzę dzieci/porody coraz częściej nawiedzają Nas w snach .. może to takie przygotowanie

co do uczulenia to narazie nie swędzi (odpukać) , ale czerwone nadal

gusiagatko , spóźnione życzenia urodzinowe (wyczytałam, że miałaś urodzinki ? ale nie było mnie wtedy na forum) .. bezbolesnego rozwiązania życzę , spełnienia marzeń , zdrowia duuuużo i wszystkiego czego tylko chcesz
a i bardzo podoba mi się ta bluzeczka w której zdjęcie dodałaś .. śliczna , też chcę taką

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-19, 09:48   #4749
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!!!

Kurde przeczytalam pobieznie, bo nie moge sie doczekac niusow odnosnie Agus az czuje laskotanie w brzuchu z wrazenia

Snilo mi sie, ze Kwiatecek urodzila o swicie

Ewesko powodzenia kochana!!!!!!!!!!!!!!! Zaciskamy mocno z Antosiem za Was!!!!

Anula spokojnie a ja mysle, ze by Ci pomoglo tez w cuda nie wierzylam, ale juz wczesniej mi kumpela mowila! Zgagi juz mialam co polgodziny, a teraz.. juz drugi dzien po tabletce i ani widu ani slychu
Kotki siuper i widze, ze tez masz biedronecke super wyglada. Moja jeszcze nie powieszona!

Poziomka jak ja Ci zazdraszczam tych 12 kilo Ty juz bedziesz super lachon mamuska pomykac z wozeczkiem, a ja sie bede toczyc jeszcze jak ten wieprz No nic... trzeba bylo mniej zrec

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

No u mnie dzisiaj gyros z pieczonymi ziemniaczkami i salata z pomidorami, ogorkiem, xebulka i szczypiorkiem
Stary 2011-04-19, 09:53   #4750
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anuu91 Pokaż wiadomość
Ja właśnie pakuję torby dla mnie i dla Zosieńki Ja ledwo wszystko zmieściłam w swoją, teraz kolej na Zosię

Trzymam kciuki za wizyty!!!
Ja już swoją mam 2 tyg spakowaną Ale wydaje mi się za mała....ciasno jakoś, a taka zwykła treningowa;>

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ja naleśniki wymyśliłam z serem coby za dużo roboty nie było:P

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:55   #4751
the_sania
Wtajemniczenie

jak nie mam pomysłu na obiad, to idę do sklepu i przeglądam te gotowce z serii pomysł na winiary, albo knorr... szybko i smacznie

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 09:55   #4752
spice1985
Zadomowienie

Paulizia,ja też czekam na wieści! A Twój sen to pewnie się proroczy okaże Nie przejmuj się wagą, ja też się toczę... 20 kg na plus, a taki ambitny plan miałam na początku przytyć nie więcej niż 15 kg:P Pocieszam się że duża część z tego to woda, bo mam strasznie spuchnięte nogi, jak sobie wbije palec w łydkę lub stopę to mi zostaje dziura potem:P

Gusiaczku spóźnione życzenia urodzinkowe, nie gniewaj się, ale wczoraj co miałam napisać na forum życzenia, to mnie coś odrywało od kompa i w rezultacie nie napisałam Ale szczerze i z całego serca: WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ!!!

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-19, 09:56   #4753
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

No u mnie dzisiaj gyros z pieczonymi ziemniaczkami i salata z pomidorami, ogorkiem, xebulka i szczypiorkiem
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

ja dziś sama w domu, więc odgrzewane , wczorajsze pierogi ruskie ..
ale i tak się cieszę , bo bardzo lubię takie polane masełkiem przysmażone na patelni , mniam

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-19, 10:00   #4754
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Przy nalesnikach nie ma duzo roboty??Ja to czasami jak mnie naszło i robilam, to po usmażeniu dwóch juz mialam dosyc i tż konczyl
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:01   #4755
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

czesc Dziewczynki,
wczoraj zniknęłam bez słowa, bo znowu netu nie było
Ciesze sie, że udało mi sie przekazać Wam seska od Kwiatecka bo bałam się, że nie zdążyłam.
Jejjj ja obstawiam, że Aguś już na porodówce, wczorajszy masażyk może pomógł.. oby !
Ja chyba nie wytrzymam i napiszę do niej seska... przecież jak nie będzie mogła odpisać to nie odpisze, no nie?
Byłybyscie zły na jej miejscu, gdybym w takiej chwili pisała Wam seska?

Lolus, na pewno nie będzie na Ciebie !! I nauczona doświadczeniem najpierw zadzwonię. Małż wczoraj potwierdził, że już ma zaaprobowany urlop na jutro, więc wykorzystam go do granic możliwości

andziotko, wiesz, że ja też zaczynam mieć schizy, że się boje o Gabryske!
Ale już chyba nawet nie o jakiekolwiek komplikacje przy porodzie (tfu,tfu) tylko boję się o jutrzejsze USG... bo nie miałam od 17. stycznia więc to szmat czasu....
Twój Maluszek był niedawno podglądany, wszystko jest dobrze, nie nakręcaj sie! Jesteś w dobrych rękach i wszystko skończy się szczęśliwym rozwiązaniem
A co z Waszym autkiem? Ten wyciek to nie było nic poważnego ??
U Ciebie tak słonecznie już z rana? O nie!
Tu wstrętnie i pochmurno

Poziomeczko, a co Ty wczoraj robiłaś,że padaszna twarz?
Jesteś chora !! Odpoczywać Ci tylko wolno
Wiesz, ja tez z tych niskopiennych a nawet bardzo niskopiennych (158) i również wszystkie kg to brzuch, dup*ko, uda, nawet łydki (bo kozaków juz w grudniu nie dopinałam !!) Utyły mi też ręce i rozrosłam sie w ramionach
Jedna wielka kulka.
Te reeboki nam przecież mają pomóc, no nie

anulka, no własnie po Twoich zdjęciach, sprzed ciaży zorientowałam się, że lubisz sobie połazikować A TŻ również dzieli Twoją pasję ?? Bo pamietam, że jego priorytetem, to przede wszystkim autka
Oj to doczekac się nie moge, jak spotkamy się Wszystkie w Krk, to mi powiesz gdzie mogę się szwędac.
Nawet jeszcze nad Zakrzówkiem nie byłam I nie wiem gdzie to dokładnie jest...
Mam nadzieje, ze jak bedzie Gabik, to już wówczas nie będzie zmiłuj się, tylko rozpoczniemy piesze eskapady
Odpukać wczoraj moje problemy już nie wróciły, dziś boję sie pić kawę

principessina, brawo za wizytkę Flawcio rośnie !! Już nie musisz się martwić kością udową, Listopadowa Ci podała wyniki swoich Dzieciątek.... jesteś a właściwie Flawcio jest w normie !!
A od kiedy to się mierzy?? Mam nadzieje, że jutro tj. 33tc tez moja mała zostanie wymierzona wzdłuż i wszerz
Torby jeszcze nie pakowałam ale hmmm moze coś tam z kolorówki wezme w sensie puder, tusz do rzęs, róż do policzków jak bede blada jak sciana.. i tyle...

atiz; Ty ptaszku poranny !!
Że też Ci się chciało Ale rozumiem, że po prostu spać już nie mogłaś ?
Dobrze kojarzę, że Twój małż ma jakoś teraz na dniach b. ważne spotkanie? Pewnie szykowałaś go własnie na powyższe?
Kochana Żonka
Ja mojemu od 2 dni także do pracki robię kanapki i dziś takie bardzo wymyslne zrobiłam bo z serem żółtym wędzonym, ogórkiem świeżym, papryką świeżą, sałatą, czarnymi oliwkami, serem pleśniowym, ukochanym boczusiem mojego męża i odrobinką majonezu Ja bardzo lubię takie wyyypasione kanapki, ale chyba maż mniej, jednak w pracy nie bedzie miał wyjscia - musi zjeśc
Juz 39 ??!! No to także możesz zacząć odliczac Gratulacje

Renessme a dobrego wczoraj robiłaś ??
Co do tej Ikei, przypomnij sobie, że nie masz autka pod domem i nie możesz jechac, choć taaaak bardzo chcesz
Pewnie zadziała i pojedziec A masz już swoje nowe ??
Też często myslalam o naszym wątku, odpukać naprawdę wszystko szczęśliwie idzie.... bez "drobnych" przygód się nie obyło, ale w końcu na przestrzeni 9 msc ciężko uniknąć jakichkolwiek przykrych niespodzianek, jednakże reasumując jest dobrze i oby tak Bozia miała nas w swojej opiece do końca !!

ewesko, POWODZENIA ! Niech szybko się za Ciebie wezmą

sania; najwazniejsze ze TŻ ma mozliwości dorobienia pieniażków Zleci Ci Słonko, jestesmy Wszystkie razem
Ja też siedzę gdzies do 19 sama

Ewesko miłego pobytu w szpitalu i trzymam kciuki za szybkie cc i święta w domu z dzieciaczkami

Atiz gratuluję 39 tygodnia! i powiem Ci, że mam tak samo, że nie dociera do mnie, że w środku jest synuś i że niedługo będzie po tej stronie. coś niesamowitego

Renessme zgadzam się- szczęśliwie obyło się u nas bez przedwczesnych porodów. i oby tak dalej

matallewar; klask i: za Ciebie i Edzika

mamaoptymistka, odnośnie Twojego pytania - polecę maszynką na zero całkowicie, aczkolwiek totalne zero to na pewno nie będzie bo nie dostaję wszędzie idealnie a przede wszystkim nie widze

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:01   #4756
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
jak nie mam pomysłu na obiad, to idę do sklepu i przeglądam te gotowce z serii pomysł na winiary, albo knorr... szybko i smacznie
ja właśnie dzisiaj będę miała pomysł na jakieś tam żeberka

a wogule to dzisiaj jest 19 i został mi równy miesiąc do porodu czyli....zaczynam 9 miesiąc

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:02   #4757
spice1985
Zadomowienie

W ogóle to Wam powiem, że ta zgaga to mnie wykończy, mam ochotę wyciąć sobie przełyk, kto to w ogóle wymyślił,żeby coś piekło w gardle, ta natura to trochę źle niektóre rzeczy wymyśliła;/
Muszę iść na pocztę wysłać kartki na Święta. Mam nadzieję że dojdą, bo trochę się opóźniłam w tym roku:P

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Zytus...Moim zdaniem nie...Wymerdać wszystko w naczyniu i wlewać na patelnię Mi szybko idzie.

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-19, 10:03   #4758
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Violisiu za wizytkę

Paulis, Ty już na nózkach
Gyyyyyyyyyyyros !! Własnie miałam plan go jutro zrobić, tylko czy jutro jest post ???

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-19, 10:03   #4759
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Violisiu za wizytkę

Gyyyyyyyyyyyros !! Własnie miałam plan go jutro zrobić, tylko czy jutro jest post ???
Ciężarnych post nie obowiązuje

Zęby Hanusi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 10:04   #4760
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
czesc Dziewczynki,
wczoraj zniknęłam bez słowa, bo znowu netu nie było
Ciesze sie, że udało mi sie przekazać Wam seska od Kwiatecka bo bałam się, że nie zdążyłam.
Jejjj ja obstawiam, że Aguś już na porodówce, wczorajszy masażyk może pomógł.. oby !
Ja chyba nie wytrzymam i napiszę do niej seska... przecież jak nie będzie mogła odpisać to nie odpisze, no nie?
Byłybyscie zły na jej miejscu, gdybym w takiej chwili pisała Wam seska?
nie byłybyśmy absolutnie złe , przynajmniej ja
pisz pisz .. jak nie będzie mogła to nie odpisze najwyżej
niby napisała w ostatnim poście 'napiszę jak już będzie PO' , ale chyba Nas zrozumie , że umieramy z ciekawości ..

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-19, 10:04   #4761
Paulizia
Wtajemniczenie

Ha ha Spice ja tez mialam plan byc mama fit, a jestem fat Nie wyszlo juz w pierwszym miesiacu, bo z dnia na dzien rzucilam fajki i sie zaczelo zarelko... ale jednak wole byc mama otyla niz mama palaca Nie wiem jak w Polsce, ale tutaj to jest mnostwo matek co jaraja. W szpitalu, w ktorym rodze to tylko wisza plakaty o paleniu w ciazy, bo matki z brzuchami wywalonymi i szlugami w gebie pod szpitalem stoja Nawet jelsi bym palila to bym sie z tym tak nie obnosila wstyd by mi bylo!!! Mam tez dwie kolezanki niby takie fafarafa, a obie pala... ich wybor tylko strasznie szkoda mi tych maluszkow w brzuszku
Takie dziury to musza fajnie wygladac wow. Ja czegos takiego nie mam... moze mi sie porobia za tydzien dwa? To chyba tak przed porodem wyskakuja te opuchlizny?
Stary 2011-04-19, 10:06   #4762
Aliczka88
Zadomowienie

Witam

Ewesko trzymamy z Miśkiem kciuki za Was!!
Aguś URODZIŁAŚ???

Trzymamy też kciuki za wizyty

Ja wczoraj robiłam pierwsze Miśkowe pranie, wszystkie body poprasowałam, miałam dość już o 22 w nocy dopadł mnie świąd prawej stopy i myślałam że urwe chadre!!! Ni to się poskrobać bo to gdzieś pod naskórkiem swędziało...

No i dziś wstałam tradycyjnie z mężem o 6.30 zrobiłam mu sniadanko, wyprawiłam do pracy i nastawiłam Miśkowe pranie nr2 i już się suszy.
Tylko słońce coś mozolnie przebija się zza chmur.

Jutro bedzie paczka z Irlandii

Mam 2 pytania:
1.Jakie macie torby do szpitala? Zamawiała któraś coś na allegro i może mi polecić? Bo nie mam i chyba faktycznie w końcu pójdę zapakowana w Lidlowy wór

2.Powiedzcie mi jak wy czujecie ruchy dzieciaczków? Bo ja w zasadzie w dzień jak jestem zabiagana to tylko pare razy odczuje jakieś wystające kolano a dopiero jak się wieczorem położe to jest akrobacja...
Wy też tak macie czy u Was dzieci kręcą się 24h/d??

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:07   #4763
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulka, nie wywołuj wilka z lasu tymi porządkami !!
fajnie, ze jestes enchantresss

spice i rozumiem, że meżów ciężarnych kobiet też nie obowiązuje? Po prostu mamy dyspense Oki
Paulis, fit-fat haha co za różnica

Kochane, tu sie wspieramy i potem tez bedziemy !!
SCHUDNIEMY !!!!!!!!!!
Uwierzmy w to
Ja nie planuje wymieniać całej garderoby.
Każda z nas podrzuci jakiś pomysł i znów będziemy szprychy
Obiecuję Wam

Dobra, to piszę do AGUŚ

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-19, 10:08   #4764
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Violisiu za wizytkę

Post dopiero w Wielki Piątek. Zdążysz wszamać
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:08   #4765
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
gusiagatko , spóźnione życzenia urodzinowe (wyczytałam, że miałaś urodzinki ? ale nie było mnie wtedy na forum) .. bezbolesnego rozwiązania życzę , spełnienia marzeń , zdrowia duuuużo i wszystkiego czego tylko chcesz
a i bardzo podoba mi się ta bluzeczka w której zdjęcie dodałaś .. śliczna , też chcę taką

Cytat:
Gusiaczku spóźnione życzenia urodzinkowe, nie gniewaj się, ale wczoraj co miałam napisać na forum życzenia, to mnie coś odrywało od kompa i w rezultacie nie napisałam Ale szczerze i z całego serca: WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ!!!

nie gniewam się

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
ja dziś sama w domu, więc odgrzewane , wczorajsze pierogi ruskie ..
ale i tak się cieszę , bo bardzo lubię takie polane masełkiem przysmażone na patelni , mniam
Ja własnie takie 'wczorajsze' lubię najbardziej

ddaaiissyy Ja bym nie była zła, cieszyłabym się, że ktoś o mnie myśli.
Cieszę, się że dolegliwości minęły

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 10:11   #4766
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy ja juz tak smigam od 9. Wczoraj dosc szybko usnelam. Wstalam raz na siku i o 9 jak sie przebudzilam to nie moglam zejsc z lozka, bo strasznie mnie brzuch w dole bolal... co sie okazalo mialam pelny pecherz sik zalatwil wszytsko i juz nie boli
Kurde tez uwazam, ze w ciazy post nie obowiazuje, poniewaz mieso trzeba jesc bo to zrodlo zelaza, a my go najbardziej potrzebujemy
Tez zapowiedzialam mezowi, ze chce easy tony, ale nie wiem teraz czy chinki czy adidaski

Pisz eska do Agus!!!!!!!!

Spice ja juz mowilam, ze mialam dosc zgagi i kupilam sobie Ranigast max. Przed wczoraj wzielam tabletke i do dzisaj zgagi nie mam. Tylko spytaj sie w aptece czy mozna w ciazy. Ja zaryzykowalam... chyba nic zlego nie zrobilam, a zgagi ni mam
Stary 2011-04-19, 10:11   #4767
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Ha ha Spice ja tez mialam plan byc mama fit, a jestem fat Nie wyszlo juz w pierwszym miesiacu, bo z dnia na dzien rzucilam fajki i sie zaczelo zarelko... ale jednak wole byc mama otyla niz mama palaca Nie wiem jak w Polsce, ale tutaj to jest mnostwo matek co jaraja. W szpitalu, w ktorym rodze to tylko wisza plakaty o paleniu w ciazy, bo matki z brzuchami wywalonymi i szlugami w gebie pod szpitalem stoja Nawet jelsi bym palila to bym sie z tym tak nie obnosila wstyd by mi bylo!!! Mam tez dwie kolezanki niby takie fafarafa, a obie pala... ich wybor tylko strasznie szkoda mi tych maluszkow w brzuszku
Takie dziury to musza fajnie wygladac wow. Ja czegos takiego nie mam... moze mi sie porobia za tydzien dwa? To chyba tak przed porodem wyskakuja te opuchlizny?
Mi wyskoczyła jakoś w 8 mscu na początku, czyli 32 tc. Z tymi fajkami to przesada... jak takie coś widzę to aż mnie skręca z oburzenia. Szok.

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-19, 10:12   #4768
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Mam 2 pytania:
1.Jakie macie torby do szpitala? Zamawiała któraś coś na allegro i może mi polecić? Bo nie mam i chyba faktycznie w końcu pójdę zapakowana w Lidlowy wór

2.Powiedzcie mi jak wy czujecie ruchy dzieciaczków? Bo ja w zasadzie w dzień jak jestem zabiagana to tylko pare razy odczuje jakieś wystające kolano a dopiero jak się wieczorem położe to jest akrobacja...
1. Torba do szpitala .. Nie wiem jak Ci wytłumaczyć jaką mam , najlepiej jakbym zrobiła zdjęcie, tylko ciekawe czym ?
długość 45 cm, szerokość 20cm .. ale czuję , że się w nią nie zmiesczę ze wszystkim i nie wiemmmm ..

2. Jak chodziłam do szkoły to czasem czułam w dzień jakieś lekkie pukanie, a wieczorem jak się kładłam to były akrobacje, że aż brzuch podskakiwał . Czyli w dzień mało, prawie wcale, a na wieczór bardzo bardzo dużo .. ale teraz jak całymi dniami nic nie robię to czuję od rana do rana .. czyli kręci się malutka jak opętana .. A doktor kazał 10 ruchów w ciągu dnia naliczyć .. to ja 10 mam w ciągu kilku minut czasem ..

Paulizia, też uważam, że w ciąży mamy dyspensę na mięsko , nawet w post
Pamiętam, że jak byłam mała i nienawidziłam mięsa to się wykręcałam, że post, a mama mówiła 'dzieci mają dyspensę na mięsko, jedz jedz' .. a że w naszych brzuchach dzieci to i my mamy dyspensę teraz ..

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-04-19 o 10:16
Stary 2011-04-19, 10:13   #4769
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Daisy ja juz tak smigam od 9. Wczoraj dosc szybko usnelam. Wstalam raz na siku i o 9 jak sie przebudzilam to nie moglam zejsc z lozka, bo strasznie mnie brzuch w dole bolal... co sie okazalo mialam pelny pecherz sik zalatwil wszytsko i juz nie boli
Kurde tez uwazam, ze w ciazy post nie obowiazuje, poniewaz mieso trzeba jesc bo to zrodlo zelaza, a my go najbardziej potrzebujemy
Tez zapowiedzialam mezowi, ze chce easy tony, ale nie wiem teraz czy chinki czy adidaski

Pisz eska do Agus!!!!!!!!

Spice ja juz mowilam, ze mialam dosc zgagi i kupilam sobie Ranigast max. Przed wczoraj wzielam tabletke i do dzisaj zgagi nie mam. Tylko spytaj sie w aptece czy mozna w ciazy. Ja zaryzykowalam... chyba nic zlego nie zrobilam, a zgagi ni mam
Ja miałam Rennie ale mi się skończyło, jednak nie działało tak długo jak Twój Ranigast Parę dziennie trzeba było wziąć.
Też chcę Easy Tony Nawet nie wiem ile one kosztują...Pewnie u Ciebie w UK taniej;/ Tu pewnie koło 400 zł...Jak się zorientujesz w cenie to daj znać, może z UK zamówię

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-19, 10:19   #4770
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
[...] Mam 2 pytania:

1. Ja biore swoja podreczna torbe Tam zapakuje i siebie i rzeczy dla Antosia

2. Mam tak jak Ty. Jak duzo sie ruszam, spaceruje, zalatwiam cos to malego w ogole nie czuje. Dopiero wieczorem lub w nocy. Przez to jakis czas temu wyladowalam na ktg, bo przez 3 dni mialam straszne urwanie glowy i spedzalam dnie na zalatwianiu roznych rzeczy na miescie co wiazalo sie z chodzeniem. Przez te 3 dni prawie w ogole go nie czulam. Czwartego dnia cos tam kopnal, ale slabo i pojechalam na ktg. Od tego czasu dziecko jakby spida dostalo w tym szpitalu
Takze nie martw sie. Twoje ruszajaca mama to kolyska dla Misia

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Spice Rennie to w ogole nie dzialalo... tylko na 15 minut. Wiec wolalam zaaplikowac sobie jedna konkretna tabletke i miec spokoj, a nie 15 tych gowienek do ssania i sie mimo wszytsko meczyc w dzien i w nocy. Ranigast wymiata!!!! Jestem jego fanka!!!
Juz zaraz sie zorientuje, bo juz wczesniej lookalam, ale tylko tak orientacyjnie. ide przebuszowac eBaya

Enchatresss mama wiedziala co mowi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości