Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-05, 07:54   #4741
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

[QUOTE=anciaahk;26718719
Aha i ktoś pytał, czy trzeba kupić glukozę, z tego co wiem, to tak-nie spotkałam się, by była w laboratorium.[/QUOTE]

w luxmedzie jest w laboratorium - ja nie kupowałam nigdzie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie ma męskiej wersji imienia Wanda.
Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Wandek albo ewentualnie Waldek
Wandal?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 07:57   #4742
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Wpadłam na momencik, powiedzieć Wam, żebyście kciuki 3mały!!! Jadę na badania (mam chyba za mało nasikane i jakiś pomarańczowy mocz ) jadę z synkiem, morfologie z ciekawości mu zrobić - o niego się jakoś martwię - boję o wyniki
Trzymamy mocniutko ja ostatnio jak bylam u gin, musialam zrobic badanie moczu a wcale mi sie nie chcialo jak na zlosc chociaz normalnie chodze do lazienki co 30 min; wiec wzielam pojemniczek i dzielnie poszlam do toalety, siedze, siedze a tu po 10 min w koncu cos leci, uradowana i ucieszona zamknelam pojemniczek, otoczylam go jeszcze husteczka i polozylam na zlewie, gdy chcialam odkrecic kran i umyc rece przez przypadek trafilam w ten pojemniczek.. czaicie to? nie dosc ze taki wysilek bo czlowiekowi sie nie chcialo to wszystko poszlo na marne no moze nie wszystko, zostalo gdzies na 1 cm wiec szybko popedzilam do pielegniarki, odstawilam i pognalam do wyjscia
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:01   #4743
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
O jejku kobiety powiedzcie mi dlaczego faceci tak uwielbiają napić się do utraty nieprzytomności????????? Bo ja tego nie rozumiem Wrócił właśnie mój TŻ z imprezy strażackiej. Ledwo trzymający się na nogach, cały brudny, bluza rozdarta, bez kurtki, bez telefonu i kluczy!!!!! No cholera masakra jakaś...myślę, że tel i reszta się jutro znajdzie tam gdzie balował. Ale ludzie, dlaczego my kobiety możemy kulturalnie się spotkać z psiapsiółami, wrócić z imprezy i jeszcze obiad ugotować np. No szlak mnie trafia jak na niego patrzę. Rozumiem jego święto, nie zabraniałam mu, ale do cholery z umiarem.... Oczywiście śpi już na całym wyrze, a ja siedzę bidolka i Wam się żale i chyba tu przy kompie zasne
ojej biedna mnie się to nigdy nie zdarzyło, ale to dlatego że mój małż ma totalnego hopla na punkcie samochodów i motorów i zawsze woli prowadzić ale nawet jak nie jest samochodem to jakoś nie przegina, nie wiem w sumie czemu
Stary 2011-05-05, 08:09   #4744
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja tam kurcze nic nie czuje i im bliżej wizyty to sie bardziej boje zeby było ok, ostatnie usg miałam po 12 tyg a teraz juz długo długo nie i jakos sie niepokoje, jakby maluszek mnie kopnoł to byłabym spokojniejsza
Aa2 to chyba normalne, że każda z nas przed wizytą ma stresa. Na pewno wszystko będzie w porządku . Ty teraz będziesz miała połówkowe czy już jesteś po?
I jestem w szoku, że w medicoverze robią rzadko usg. Ja akurat jeszcze nie miałam okazji z nich korzystać i pewnie nie będę miała, u nas nie ma ich placówki, a w placówkach współpracujących jest masakra.

Acelinka słodkie są te Twoje zakupy . Kurcze ja nie mam żadnych takich spodenek, chyba zakupię jakąś pakę z allegro.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Co porządna firma, to porządna .

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Aha i ja zmykam - jedziemy zamówić schody, do biblioteki i na zakupy. Odezwę się wieczorkiem, bo muszę dzisiaj nadrobić braki w swojej wiedzy .
Miłego dnia!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:19   #4745
archinta
Zakorzenienie

Witajcie z pracy Wiem wiem- monotematyczna jestem o poranku!

anciaahk- Pajac H&M - allegro- ten z krową - rewelka!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
nasz mały polubił jak mu czytamy książeczkę "Fifi. Opowieści z ogrodu" (czy jakoś tak), bo wyczynia wtedy takie fikołki.
mam ydwie książeczki z tej serii: "Zapomniane śniadanie" i "konkurs talentów".

W sumie miałam wiecej poczytac i dopiero cos popisać, ale odpowiedzi na zapytanie irmith o badaniu usg dowcipnym przy małżu mnie powaliły- zwłaszcza bianeczka

Ja jakoś jak ancia- męża się nie wstydzę, ale gmeranie przy nim przez lekarza, wkładanie tamponów czy np. załatwianie spraw w WC to nie dla mnie- i tez nie dla niego. Jakoś odrobine prywatności wolimy zachować dla siebie Jestesmy razem juz bardzo długo i to się nie zmienia
W gabinecie mojej dr jest jej biurko oddzelone parawanikiem od fotela- takze małż najpierw siedzi tam jak pani mnie bada, potem ide sie ubrac do łazienki obok i na kozetkę gdzie jest badanie przez brzuszek- wtedy też wołamy małża.
Tylko na 1 bad. byłam sama- bo wiedziałam, ze na pewno nie bedzie przez brzuch Potem jak wyszlo ze nastepne tez jeszcze dowicpne to sama lekarka mowila ze maż za parawanem moze siedziec i na tv ogladac usg. Obojgu nam to odpowiadało

Dobra czytam dalej- bo jeszcze jestem przed wizytą Agnyski - noramlnie jak telenowela- nie mogę sie doczekać co na kolejnej stronie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:24   #4746
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
jest mi to kompletnie obojętne, najważniejsze, żeby było zdrowe. To nasze 1sze dziecko więc będzie kochane bez względu na płeć. Przy drugim może będę myśleć nad tym, żeby mieć do pary
właśnie przy drugim to już bym chciała odwrotność , aby mieć parkę

wogóle wczoraj mąż po barabara,stwierdził że fajnie by było po porodzie odczekać ze 3-4mc i zrobić następne no niee będzie miał dość po jednym na jakiś czas

Cytat:
O jejku kobiety powiedzcie mi dlaczego faceci tak uwielbiają napić się do utraty nieprzytomności????????? Bo ja tego nie rozumiem. Wrócił właśnie mój TŻ z imprezy strażackiej. Ledwo trzymający się na nogach, cały brudny, bluza rozdarta, bez kurtki, bez telefonu i kluczy!!!!!No cholera masakra jakaś...myślę, że tel i reszta się jutro znajdzie tam gdzie balował. Ale ludzie, dlaczego my kobiety możemy kulturalnie się spotkać z psiapsiółami, wrócić z imprezy i jeszcze obiad ugotować np. No szlak mnie trafia jak na niego patrzę. Rozumiem jego święto, nie zabraniałam mu, ale do cholery z umiarem.... Oczywiście śpi już na całym wyrze, a ja siedzę bidolka i Wam się żale i chyba tu przy kompie zasne
Tacy są faceci, dobrze że się nie awanturuję, widziałam czasem takich, mój z tych pokornych co to idą spać spokojnie ale widziałam w życiu już nie jednego co po piciu się mocno awanturował a to tragedia...
Telefon i klucze się znajdą

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
To ja prezentuję mój brzucho w 22t3d no i papcioszki kupione jakiś czas temu
no śliczny! Naprawdę z przodu większy niż z boku

Cytat:
Dziewczyny a Wy nie imprezujecie? Ja mam troszkę grzeszków na sumieniu, włącznie z tym, że do domu raz się nie mogłam dostać hihi.
Chłopy też czasem potrzebują resetu.
Oj i to ile , dlatego nie wypominam mojemu lubemu jak więcej wypije , aby nie za często
Pamiętam raz jak mnie wycieło, to się w opakowaniu obudziłam ale zmieszałam z lekami i tak wyszło

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry wieczor kochane wybaczcie ze przez ostatni prawie tydz sie nie odzywalam, ale mialam mnostwo rzeczy na glowie, pozniej ten weekend majowy, pozniej dwa dni mega przykrej klotni z TŻ i tak jakos wyszlo...poczytam sobie co naskrobalyscie przez ten czas, stesknilam sie za wami
ważne że już wszsytko dobrze

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
DziękujęNa zdjęciu tego nie widać ale jak siedzę to się pępek wywija na "lewą stronę"Niezły ubaw dzisiaj z tego mieliśmy z tż
Mój też tak robi wogóle widze że pępek jest z dnia na dzień coraz bardziej wypchnięty
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kochana jak kopie to i tak zawsze się doszuka czegoś do niepokoju
Nie martw się na pewno wszystko ok Ja też już wypatruję kolejnej wizyty, chociaż teraz kopniaki to większa atrakcja niż usg nawet dla mnie
No nie ? Kopniaki to taki naoczny dowód że ktoś tam z nami jest cały czas
Mój synio mnie dziś w nocy skopał, ja się przebudziłam to tylko kopańsko było, chyba dlatego że lekko na brzuchu leżałam

Cytat:
Weź nic nie mów haha. Ja się do tego zawsze zabieram i zabieram. Niby brzucha nie ma ale kilogramy ciążą, trochę tu i tam już przeszkadza i to mordęga
No nie, dlatego dochodzi do tego że nie chce mi się nigdzie wychodzić a ubierać o zgrozo

Cytat:
Hahah już kiedyś była mowa o tym goleniu przez tż
No nic, trafi im sie fucha co zrobić a przed porodem to już na pewno. Lepszy wprawiony już tż niż tępa golarka po 5 innych osobach
Hahah, ja ostatnio jak szłam do gina, ogoliłam się sama, ale poszłam do TŻ co by sprawdzil czy równo , trochę zaskoczony był moją prośbą
Cytat:
Hej dziewczyny!
Wpadłam na momencik, powiedzieć Wam, żebyście kciuki 3mały!!! Jadę na badania (mam chyba za mało nasikane i jakiś pomarańczowy mocz ) jadę z synkiem, morfologie z ciekawości mu zrobić - o niego się jakoś martwię - boję o wyniki
Trzymamny kciuki, napewno wszsytko dobrze bedzie

Wstałam dziś z mega napięciem brzucha, teraz już mniej, wypiłam herbatkę, zjadłam, ale się trochę wystrachałam nie powiem

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:35   #4747
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
No i po raz pierwszy poryczalam sieprzez Wizaz. Dziewczyna z innego watku nazwala wozek ktory wybralam workiem na dziecko na malych kolkach. Cos we mnie peklo i zaczelam plakac tak, ze maz mnie nie mogl upokoic. Komentarz pewnie nie mial mnie zranic, ale...
Glupia jestem pewnie, ale skoro jedna osoba tak pomyslala to inne tez tak moga myslec. I znow chce mi sie plakac
to chyba świadczy o niej samej. Ja rozumiem - gust jak dupa, każdy ma swoją - ale żeby zaraz tak obraźliwie pisać? olej i ciesz się wózkiem jaki Ci się podoba

poza tym kciukasy za wszystkie wizyty, już mi się miesza kto i kiedy, ale mam nadzieję, że wszystko będzie pomyślnie

Kasia a czemu boisz się o Filipa? moj mały ma ostatnio zielone rozwolnienie - powtarza się co kilka dni. Już sama nie wiem co mu szkodzi

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Hahah, ja ostatnio jak szłam do gina, ogoliłam się sama, ale poszłam do TŻ co by sprawdzil czy równo , trochę zaskoczony był moją prośbą
ja zawsze swojego o to proszę a on zaczyna mnie podejrzewać, że mi się gienek podoba

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-05, 08:41   #4748
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah już kiedyś była mowa o tym goleniu przez tż
No nic, trafi im sie fucha co zrobić a przed porodem to już na pewno. Lepszy wprawiony już tż niż tępa golarka po 5 innych osobach
ja to sobie musze kupić baterie nowe do golarki rosmanowej i zobaczymy czy dobrze działa, bo tnie baardzo krótko ale fakt chyba czas zacząć ćwiczenia

Cytat:
A tam, w sumie mają już doświadczenie trenują co rano na brodzie więc powinno pójść gładko... Mimo to przeraża mnie powierzenie tego zadania komuś innemu tym bardziej facetowi ...

Tż pije piwo z kolegami i kuzynem A ja idę nasłuchiwać malucha. To już jak uzależnienie.

dobranoc
mój się nie chce golić codziennie i chodzi jak menel

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Witam Was. Dawno się nie odzywałam ale niedługo mam ślub i w związku z tym dużo latania i załatwiania. Codziennie na bierząco Was podczytuje. Ostatnio miewam zmienne nastroje i humory. Kiecka, ktora zakupiłam m-c temu juz mi sie nie podoba i codziennie wymyslam nowe problemy. Chcialabym, zeby juz bylo po 14-tym i po ślubie bo zaczynam chyba wariowac. Poza tym 19-tego maja mam usg i tego najbardziej nie mogę sie doczekac. Mam nadzieje, ze lekarz potwierdzi płec (wczesniej na 70% obstawial chlopca) i strasznie napalilam sie na synalka. Co do wózków ja stawiam na MUTSY. Pozdrawiam Was serdecznie.
a który model ??

Cytat:

Wandal?
tak tak. Koszt 17 lub chyba 20? zależy od obciążenia

anuska, no ja go nie bronię, ale trochę rozumiem po prostu nigdy chyba na maxa nie "wyluzowałaś" Mnie się kilka razy zdarzyło, że to mój mąż musiał za mną latać na imprezie i sie mną później "zaopiekować" bo sama bym nie dała rady ale tak się jeszcze nigdy nie zeszlajałam, żeby wrócić w podartych i brudnych ubraniach Swoje rzeczy niejednokrotnie zostawiałam, łącznie z wypakowaną torebką i ubraniami Jest jedna rada. Urżnij się podczas dobrej zabawy a zobaczysz jak to jest Nie zmienia to faktu, że nie lubie jak mąż dużo pije Raz jak tak się mega upił, to rzucili go na wyro, spał w dziwnej pozycji w opakowaniu, tylko go zepchnęłam w kont, żeby mi miejsca nie zajmował,a przedtem jeszcze mu dokuczała, np łaskotałam po nosie a on "odganiał muchę" ' wszystko nagrałam telefonem i się później śmiałam z niego

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-05 o 08:51
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:43   #4749
tusia872
Zadomowienie

agnyska81 gratulacje chłopczyka nie martw sie nastepnym razem bedzie dziewczynka i ciesz sie bo przynajmniej juz wiesz kto ci w brzuszku siedzi

ja na poczatku byłam pewna ze bedzie chłopak a raczej kazdy mi to wmawiał a ja tak marzyłam o dziewczynce a teraz jakos tak od tygodnia sobie mysle zrob wszytkim na złosc i na usg pokaż pipke ciekawe czy mnie posłucha

Ulcia2512 nie przyjmuj sie co inni mysla ważne ze tobie sie podoba!! kazdy ma inny gust wiec nie smutaj sie juz

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:49   #4750
beti801
Raczkowanie

hej
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty &&&

Kasiakuleczka ja się zawsze boję jaki wynik bedzie jak Kubie jakieś badania robię. Wczoraj mocz mu badałam, ale wszystko ok. Morfologie też mu chcę zrobic, ale on jak tylo o tym słyszy to w płacz uderza .. Musze mu coś naobiecywać to może pójdzie... A Twój synek jak znosi igły?

Z tym goleniem nie jest tak źle.. ja przed pierwszym porodem sama się ogoliłam - chyba całkiem nie najgorzej, bo położna nic nie narzekała

Anuska ja mam o tyle dobrze, że mój P wypije dwa piwa a potem choruje, głowa boli i wogóle masakra, więc sporadycznie mu sie zdarza. A jestem na takie picie na umór baaardzo uczulona. Z drugiej strony raz na ruski rok każdemu może się zdarzyć - niepokoic powinno jak sie często powtarza.

Agnyska przyzwyczaisz sie do synka Mi tez było ciężko, bo okrutnie córki chciałam ( aż momentami wyrzuty sumienia mnie gryzły, że się nie cieszę z niego tak jak powinnam ) ale już jest zecydowanie lepiej Z imieniem tez mamy problem- nasze typy to Filip i Szymon. Zdecydowalismy się prawie na Szymona, ale ponoć to teraz najczęściej nadawane chłopcom imie.. Dla dziewczynki juz miałam wybrane

Natko sliczny brzuszek Taki zgrabniutki!
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:50   #4751
bianeczkaa
Zakorzenienie

Oj dziewczyny, po co wy to wszystko tak bierzecie do siebie Po co się denerwować, wyluzujcie trochę. Ludzie gadają i będą gadać, a przecież nikt nie kieruje tych słów do was Przepraszam, ale uważam że przejmowanie sie takimi bzdurami jest absolutnie głupie i niepotrzebne przecież to źle wpływa na dziecko Ja nie latam po wątkach i nie podczytuje o porodach bo się denerwuje wtedy, więc radzę wziąć przykład i siedzieć na pupie w swoim

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-05, 08:54   #4752
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, po co wy to wszystko tak bierzecie do siebie Po co się denerwować, wyluzujcie trochę. Ludzie gadają i będą gadać, a przecież nikt nie kieruje tych słów do was Przepraszam, ale uważam że przejmowanie sie takimi bzdurami jest absolutnie głupie i niepotrzebne przecież to źle wpływa na dziecko Ja nie latam po wątkach i nie podczytuje o porodach bo się denerwuje wtedy, więc radzę wziąć przykład i siedzieć na pupie w swoim
zdadzam sie ja tez nie latam po innych watkach bo po co mam sie juz stresowac np. porodem a tak to nie mysle o tym jeszcze i nie ma zle

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:58   #4753
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =) nadrobiłam z czytaniem, ale nie mam weny do pisania =) za dwa tygodnie idziemy złożyć papiery na cywilny. Wczoraj narzeczony pojechał do Swojej matki i zrobił mega awanturę (aż sąsiadka z domu obok słyszała, bo dzwoniła do Mnie i pytała się co się stało) że się wtrąca i że to Nasze życie. Obrączki będą 21 maja (narzeczony załatwił je bez Mojej wiedzy, mam nadzieje że Mi się spodobają). Będę Was podczytywała =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:10   #4754
mooonik
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
cieszę się baaardzo, że jutro wizyta, ale dziś musiałam się doprowadzic do stanu umiarkowanego owłosienia hehe..wiecie o co chodzi I powiem, że to było bardzo męczące
miałam wczoraj to samo a na koniec zawołałam męża co by sprawdził czy równo i czy coś nie zostało

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
No i po raz pierwszy poryczalam sieprzez Wizaz. Dziewczyna z innego watku nazwala wozek ktory wybralam workiem na dziecko na malych kolkach. Cos we mnie peklo i zaczelam plakac tak, ze maz mnie nie mogl upokoic. Komentarz pewnie nie mial mnie zranic, ale...
Glupia jestem pewnie, ale skoro jedna osoba tak pomyslala to inne tez tak moga myslec. I znow chce mi sie plakac
Ulcia nie denerwuj się, takie opinie najlepiej olać ciepłym moczem zawsze możesz napisać, że to Twoje dziecko będzie jeździć w worku i nikomu nic do tego

a jaki to wózek? bo chyba coś przegapiłam?

Cytat:
Hej dziewczyny!
za Was

Cytat:
wogóle wczoraj mąż po barabara,stwierdził że fajnie by było po porodzie odczekać ze 3-4mc i zrobić następne no niee będzie miał dość po jednym na jakiś czas
mój to od początku ma taki plan
ciekawe w jakim czasie po urodzeniu dziecka im się odmieni

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:13   #4755
lausanne
Wtajemniczenie

Dzasta, OrangeJuice - gratuluje Wam ślubów

a mnie porod się śni teraz co noc teraz. Sama sobie zazdroszczę że jestem juz po urodzeniu konrada, a teraz znów mnie to czeka. Boję się jak cholera. Poprzednio olewka - nie bałam się w ogóle i szłam na luzaka. Ale teraz mnie nikt nie oszuka że "to nie jest takie straszne" Może dlatego że mialam skurcze od środy do piątku i jakoś u mnie opornie szło rozwieranie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-05, 09:16   #4756
DzastaW
Zadomowienie

Ja nie mam naszczęscie snów o porodzie =) dziękuje za gratulacje =)

Stary 2011-05-05, 09:17   #4757
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzasta, OrangeJuice - gratuluje Wam ślubów

a mnie porod się śni teraz co noc teraz. Sama sobie zazdroszczę że jestem juz po urodzeniu konrada, a teraz znów mnie to czeka. Boję się jak cholera. Poprzednio olewka - nie bałam się w ogóle i szłam na luzaka. Ale teraz mnie nikt nie oszuka że "to nie jest takie straszne" Może dlatego że mialam skurcze od środy do piątku i jakoś u mnie opornie szło rozwieranie
No ja się dziwię, że nie dali czy czegoś na przyspieszenie. Przecież to się idzie wykończyć Rodzic 3 dni

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-05, 09:19   #4758
Caltea
Zadomowienie

Cześć Kobietki! Stęskniłam się za Wami
Dziś, niestety tylko się przywitam, mówię, że żyję (bo na pewno strasznie się martwiłyście) i już mnie nie ma.
Gorący okres świąteczny, potem wesele kumpeli (oj, odchorowałam to siedzenie na twardej ławie i skakanie po parkiecie), moja własna rocznica ślubu, długi weekend majowy i wreszcie wczoraj USG genetyczne, na którym wszystko w porząsiu. Maluch rośnie jak na drożdżach, mam jedno zdjęcie 3D (zamieszczę w wolnej chwili), na którym maluszek wtula się we mnie jednym policzkiem. Żadne perswazje lekarza nie wpłynęły na zmianę pozycji synusia, więc na zdjęciu widać tylko lewą część buźki (oj rośnie maminsynek). Córki, na moje pytanie, na kogo wygląda ich braciszek (chodziło mi o jakieś pasujące do niego imię, bo jednak ciągle nie możemy się do końca zdecydować na Miśka) stwierdziły, że tym zdjęciu wygląda na koguta. No cóż, takie imię nie przejdzie...
A dzisiaj wybieram się do lek. ogólnego po skierowania na badania, bo jednak w obecnej chwili prywatnie mi szkoda tych pewnie z 200 zł (powtórka z toxo, hormony tarczycy, antygen na Hasimoto, glukoza, zwykła morfologia i mocz).

Będę próbowała Was podczytać. Z tego co widzę to wysyp chłopaczków. Ancia ma synusia i Agnyska ma Synusia. Agnysko, będzie dobrze, chłopaczki też są pocieszne.
Wszystkim innym mamom, które poznały płeć, również bardzo gratuluję.

Co do pasów mam takie jak na tej aukcji http://moda.allegro.pl/pas-ciazowy-m...596437926.html , tylko w rozm. 36, nr 12 i 22. Jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza z tego w paseczki. Materiał przyjemny, mięsisty, dobrze przylega do brzuszka. Ten w biało-czarne wzory używam na co dzień, bo jednak materiał jest trochę cieńszy. Nie wyobrażam sobie bez nich życia, zwłaszcza, że nie mam typowo ciążowych spodni, poza leginsami, dlatego m.in.: zasłaniam nimi niedopięty rozporek.

Oki, miłego dnia i do jutra

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2011-05-05 o 09:30
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:20   #4759
OrangeJuice
Raczkowanie

bianeczkaa jeśli chodzi o MUTSY to moimi faworytami są 4rider i transporter.
lausanne dziękuję

Edytowane przez OrangeJuice
Czas edycji: 2011-05-05 o 09:21
OrangeJuice jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-05, 09:25   #4760
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja się dziwię, że nie dali czy czegoś na przyspieszenie. Przecież to się idzie wykończyć Rodzic 3 dni
bianeczka - dali w piątek, bo przyszedl normalny lekarz. Wcześniej na dyżurze był ordynator wredota a ja nie bylam od nich, więc mi nie pomógł
Stary 2011-05-05, 09:26   #4761
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
anciaahk- Pajac H&M - allegro- ten z krową - rewelka!!!!!!!!!!!!!!!!
A na zywo mi się najmniej podoba, hehe a tu zebrał najlepsze pochwały .
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
W sumie miałam wiecej poczytac i dopiero cos popisać, ale odpowiedzi na zapytanie irmith o badaniu usg dowcipnym przy małżu mnie powaliły- zwłaszcza bianeczka
Bianeczka wymiata!!!

Cytat:
Oj i to ile , dlatego nie wypominam mojemu lubemu jak więcej wypije , aby nie za często
Pamiętam raz jak mnie wycieło, to się w opakowaniu obudziłam ale zmieszałam z lekami i tak wyszło
U nas ogólnie jest tak, że to ja jestem bardziej rozrywkowa , mąż sporadycznie gdziekolwiek wychodzi, ewentualnie rządzi na wspólnych imprezach . A ja imprezowa dusza jestem . Rzadko teraz już się to zdarza, ale jak już zadzieje, to hej!
Cytat:
To chyba kwestia charakteru, jeden olewa to co mowią inni, a drugi bardzo się tym przejmuje. Ja czasem też się mocno przejmę, chociaż niepotrzebnie.
A inne wątki fajnie podczytywać, bo piszą dziewczyny o kolejnych badaniach, zakupach itp - zawsze od bardziej doświadczonych wiele można wynieść.

Stary 2011-05-05, 09:27   #4762
DzastaW
Zadomowienie

Dziewczyny apropo wózków: uważacie że lepsze są 3 w 1 czy osobno gondolka i spacerówka? Mi się podobają bardzo 2 wózki 3 w 1 (i mają dobre opinie) i w dodatku duże gondolki (co będzie Mi napewno potrzebne)

Stary 2011-05-05, 09:32   #4763
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Co do pasów mam takie jak na tej aukcji http://moda.allegro.pl/pas-ciazowy-m...596437926.html , tylko w rozm. 36, nr 12 i 22. Jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza z tego w paseczki. Materiał przyjemny, mięsisty, dobrze przylega do brzuszka. Ten w biało-czarne wzory używam na co dzień, bo jednak materiał jest trochę cieńszy. Nie wyobrażam sobie bez nich życia, zwłaszcza, że nie mam typowo ciążowych spodni, poza leginsami, dlatego m.in.: zasłaniam nimi niedopięty rozporek.
Caltea ja kupiłam pas z innej aukcji, którą dziewczyny polecały i mnie mocno uciska a potem boli brzuch, masakra. Raz założyłam i leżą bezczynne. Mogę więc komuś odstąpić. Może te z Twojej aukcji przez to że mają różne wymiary są lepsze, bo luźniejsze.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

A mnie dzisiaj wzięło, słucham i beczę
http://www.youtube.com/watch?v=XUSfE6bRy6c

Stary 2011-05-05, 09:33   #4764
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dziewczyny apropo wózków: uważacie że lepsze są 3 w 1 czy osobno gondolka i spacerówka? Mi się podobają bardzo 2 wózki 3 w 1 (i mają dobre opinie) i w dodatku duże gondolki (co będzie Mi napewno potrzebne)
My już się zdecydowaliśmy na 3w1. Mężowi zależy na tym żeby dało się wpiąć fotelik w wózek. Bo sporo jeździmy, ale po mieście, więc żeby było szybciej i sprawniej. Wczoraj widziałam ten mój upatrzony wózek i siedziało w nim na oko 2 letnie dziecko i jeszcze miało miejsce (spacerówka) więc się tylko utwierdziłam w wyborze. Gondole oglądałam i też była nawet spora, więc myślę, że powinno wystarczyć. 3w1 są zwykle cięższe, ale dla mnie to nie ma znaczenia bo mieszkam w domku, więc nie mam dużo schodów do przebycia
Myślę, że 3w1 czy pojedyncza gondola zależy w sporej mierze od tego gdzie się mieszka i co będzie dla nas wygodniejsze
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:34   #4765
DzastaW
Zadomowienie

kiciulec a jakiej firmy masz upatrzoną?

Stary 2011-05-05, 09:38   #4766
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
w związku z tą szyjką, masz zakaz współżycia ?

Mój mężuś z takich co by mnie przykrywał jakby tylko mógł, jak mam dekolt to czasem mi zapina polara pod szyję albo jaki mi się spódnica podwinie, too pierwszy poprawia, na szczeście w gabinecie się nie krępował, ale lubi gdy jestem tylko jego
Zakaz przytulanek mam od początku...czyli tak od połowy stycznia, a jak założą krążek to już można zapomnieć. Mój tż-cik w żartach ostatnio stwierdził, że jakby wiedział, że bzykanko tylko raz do roku... to by się nad adopcją zastanowił. Ale teraz jak widzi na usg swojego potomka... da radę chłopak

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Chłopak
gratulacje kochana!!!! Pokochasz go najmocniej na świecie

gratuluję udanych wizyt: bruma, irmith, Patisia

19natka...cudowny bebzolek
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:38   #4767
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Ja nawet jak cos czasem czytam to i tak mnie nie rusza. Co ma być to będzie. Dziewczyny przestańcie sie stresowac wszystkim co przeczytacie lub usłyszycie. To nawet bez ciąży jest nie zdrowe. Ludzie piszą co im przyjdzie do głowy i gadaja bez zastanowienia.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-05, 09:39   #4768
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
kiciulec a jakiej firmy masz upatrzoną?
x-lander model xa. Jesteśmy już na 100% zdecydowani. Oglądałam go najpierw na allegro, potem w sklepie, a potem podglądałam na ulicy
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:42   #4769
DzastaW
Zadomowienie

Ja narazie tylko oglądałam w necie. Może dam radę namówić za dwa tygodnie narzeczonego by pójść do sklepu i pooglądać

Stary 2011-05-05, 09:45   #4770
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

mój to od początku ma taki plan
ciekawe w jakim czasie po urodzeniu dziecka im się odmieni
Wydaje mi się że szybko

Cytat:
U nas ogólnie jest tak, że to ja jestem bardziej rozrywkowa , mąż sporadycznie gdziekolwiek wychodzi, ewentualnie rządzi na wspólnych imprezach . A ja imprezowa dusza jestem . Rzadko teraz już się to zdarza, ale jak już zadzieje, to hej!
My oboje z mężem z tych rozrywkowych, wiele znajomych mi teraz mówi że się uspokoiłam, jestem ztonowana, nie szaleje, no heloł, przy ciąży to jakoś nie możliwe

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Zakaz przytulanek mam od początku...czyli tak od połowy stycznia, a jak założą krążek to już można zapomnieć. Mój tż-cik w żartach ostatnio stwierdził, że jakby wiedział, że bzykanko tylko raz do roku... to by się nad adopcją zastanowił. Ale teraz jak widzi na usg swojego potomka... da radę chłopak
w niedziele rozmawiałam z nowo poznaną dziewczyną, miała bliżniaki, też opowiadała o tym krążku, i zakazie od początku na seks, ale mówi że i tak kilka razy im się zdarzyło i krążek nie przeszkadzał

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości