|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Aż mąż mi mówi że widziwiam, ale zaraz przytula i pociesza. Okropność! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy z mężem na spacerze, choć nie powinnam... Ale takie piękne słoneczko wyszło, achh Padnięta jestem.. Teść znowu grilla robi ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
ja linomag zielony napewno kupię miała go z córką i lepiej goi odparzenia jak sudokrem ja może coś z hippa kupię a zwracacie uwagę na skład chemiczny ?? ja zaczełam jak Oliwkę urodziłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- oczywiście chodzi mi o roślinna glicerynę ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- może rok może dwa było głośno o kosmetykach i ich składzie podaję Wam stronę zobaczcie sobie same http://www.pro-test.pl/article_suple...yk%C3%B3w.html http://www.pro-test.pl/article_suple...ubstancji.html http://www.pro-test.pl/article_suple...aln%C4%85.html wiem że ni ma co panikować ale w około nas tyle chemi ja to pal go sześć ale przynajmniej trochę dziecko oszczędze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja słyszałam różne opinie na temat parafiny.Ja się skłaniam ku mleczku lub balsamie do ciała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam obiad, byłam u babci, ale jej nie zastałam i poszłam z Tofkiem na spacer. Rano było strasznie zimno, a teraz gorąco ![]() Za niedługo mąż wraca z pracy, zje obiadek i wyciągam go na zakupy. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Wtajemniczenie
|
zaneta oliwka hipp o której wcześniej pisałam to żaden rarytas kosztuje ok 12 zł i starcza na bardzo długoa co do parafiny słyszałam o uczuleniach ale dzieci sa różne natomiast jeżeli chodzi o firmy to johnsona na pewno nie kupię bo moje trzy koleżanki po urodzeniu dzieci stosowały produkty tej firmy i uczulały dzieci nie wiem może to przypadek
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o kosmetyki dla noworodka, to nam położne na SR poleciły J&J. Wiem że większość z was miała negatywne opinie na ich temat, ale jak na razie to żel do kąpieli i mleczko do ciała kupiłam właśnie z tej firmy
![]() ![]() Z hippa mam krem na odparzenia, a z babydream krem do buźki z filtrem 50 ![]()
#4751 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
babydream tez są fajne kosmetyki pracowałam w rssie rok i nie raz kupowałam te kosmetyki nie wszystkie ale .....pieluchy też chyba kupie ponoć dobre z córka to kupowałam tylko pampersa ale przeciekały falbanki a juz kilka moich koleżanek kupują pieluszki z rossa i mówią że sa ok i cena przystępna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
u mnie przy Olim się spr sudocrem na odparzenia.Jest b.wydajny Oli ma 2 lata a zużyliśmy 1,5 małego pudełka.A co do kosmów Babydream mi jakoś one nie pasują.Miałam kiedyś coś do mycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o produkty babydream to miałam chusteczki do rąk oliwkę chociaż dla mnie lepsza jest hipp ale miałam jeszcze mleczko miałam chusteczki nasaczone oliwka stosowałam ją dla siebie po depilacji sa produkty których bym nie kupiła bo mi zapach nie odpowiada ale ogólnie skład ma ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam z babydream właśnie z powodów składów i ceny. Mam żel do mycia (ten niebieski z pompką i lotion - ten lotion jest bardzo rzadki, ale świetny po depilacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze Ci to faktycznie minie...aczkolwiek ja mialam bole nadgarstka jak juz mala byla na swiecie, ale to chyba bylo przeciazenie reki od m.in. noszenia dziecka... Cytat:
Ja tez jeszcze nie wiem, co tam sie u mnie chowa w brzuchu... A nie bedziesz miec juz usg? Ja bede miec na pewno jeszcze jedno, ale w sumie zastanawiam sie, czy nie zrobic sobie niespodzianki. Cytat:
Raczej juz do konca, moze byc jeszcze gozej, jak dziecko zejdzie jeszcze nizej, wiec ucisk bedzie wiekszy. Mnie w nocy pecherz jeszcze nie meczy tak bardzo, bo potrafie przespac cala noc bez wstawania, ale za to jak chodze albo mam jakis wysilek, to czesto sikam. Cytat:
Cytat:
Ja mysle, ze tu duzo zalezy od dziecka, bo my obecnie uzywamy J&J i nie uczula, natomiast Nivea tak, ale tylko starsza corke. Dobiegaja konca nasze wakacje...maz wlasnie spi przed droga, ja z dziewczynami siedze w bawialni. Ehhh zlecialy te 2 tygodnie. Nie chce sie wracac, ale sa tez plusy: od jutra (no moze od pojutrza) bede na biezaco z wizazem! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakbym ja miała kupować do pupy to bym kupiła linomag nie miałam natomiast penatenu i nie wypowiadam się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
ja miałam kiedyś też te chusteczki z rossmanna i były fatalne.Suche i takie cienkie.Wczoraj kupiłam małemu chusteczki Pampers naturally clean i są super.Muszę jutro dla dzidziola kupić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Wtajemniczenie
|
tak masz racje dużo zależy od dziecka oilatu też miałam i byłam zadowolona miałam też emolium i też było ok a co do viburcolu to podawałam córce jak miała kolkę ale średnio pomagało moja koleżanka podaje synkowi biogaie i ponoć dobre my nie stosowałyśmy ale zastanawiam się czy by nie kupić bo jak stosuje koleżanka ta biogaie to synek nie ma problemów z brzuszkiem a jak odstawiła to popłakiwał
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja te chusteczki miałam dla siebie smarowała nogi po depilacji i były ok ale nie były suche ale i takie się zdażaja pamiętam jak kiedyś klientka nam przyniosła takie opakowanie ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- tak jak mi kiedys lekarz powiedział że jak jest juz pupa podrażniona to linomag lepiej sie sprawdza bo ma lżejszą konsystencję a też jest tłusty a gęstszy krem to trudniej się rozprowadza a penaten tak to bardzo stary krem i kiedys to był rarytas ale osobiście nie miałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj z Szymonkiem zaczynamy 32 tydzień
![]() Jutro mam wizytę w poradni diabetologicznej. Obiecuję, że od jutra będę podczytywać Was i udzielać się regularniej ![]() Moniczko zastanawiam się jak Ty znosisz tą rozłąkę z mężem, bo ja znoszę ją strasznie, ale z każdym dniem jest bliżej do jego powrotu ![]()
#4762 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() odpowiednia bielizna dla nas ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- ja też bym zjadła loda... ale jakiegoś w czekoladzie na patyku - Granda albo Magnum najlepiej ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Zadomowienie
|
Aga rzeczywiście zleciał ten Wasz urlop, wracaj już do nas
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | ||
Raczkowanie
|
Jedz póki możesz- niedługo same będziemy big milki
![]() Cytat:
Cytat:
I tak: na odparzenia podobno najlepiej mieć sudocrem albo linomag, a do kąpieli zwykłe mydło dla dzieci typu bambino albo białego jelenia (są zwykłe i w płynie i żele). Przemywać pupę najlepiej w czystej wodzie lub w rumianku - zamiast traktować ją mokrymi chusteczkami nasączonymi chemią. Mąka ziemniaczana też jest OK - chodziło chyba o krochmal jako dodatek do kąpieli. Te kosmetyki emolium czy oliatum są do skóry z problemami i nie ma potrzeby ich stosowania zapobiegawczo. Co do firm kosmetycznych dziecięcych, to te najbardziej znane i reklamowane najczęściej uczulają i warto spojrzeć na te, o których już napisałam - bambino, biały jeleń i jeszcze baby dream. Nie wypróbowałam tego, ale wydaje mi się to bardzo prawdopodobne, że te wszystkie kosmetyki wcale nie są potrzebne, marketing jest wszechobecny; ja pierwsze próbki, ulotki i 'materiały dydaktyczne' dostałam już w 2 miesiącu ciąży u ginekologa. Wystarczy porównać przeciętną serię kosmetyków dla noworodków jednej firmy (płyn do kąpieli, szampon, krem do pupy, oliwka, puder, ...) do zestawu zalecanego przez położną czyli jednego kosmetyku do kąpieli, np. z serii biały jeleń, która po kieszeni nie bije. Różnica w cenie takich zestawów to jakieś ... 1000%..? Zawsze można wypróbować zestaw okrojony, a jak się okaże, że to za mało, to dokupić coś jeszcze, przecież te kosmetyki są dostępne dosłownie wszędzie.
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
ela fajnie, że jesteś z nami
![]() Też się zastanawiam nad baby dream bo ma najmniej sztucznych składników i jest tani. A oillatoum też chciałam kupić bo wszyscy polecają, ale sama przemyślałam, że bez sensu przyzwyczajać skórę do czegoś co jest do skóry mega wrażliwej. ![]()
#4766 |
Zakorzenienie
|
Ela a u nas w szpitalu położne znów mówią, ze dupsko musi być za każdym razem posmarowane grubą warstwą kremu, zeby stworzyć bariere izolacyjną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Wtajemniczenie
|
tak tak ja też jestem tego zdania żeby jak najmnie kosmetyków kupiłam nivea 2w1 bo nie zawiera parabenów i dodam do wody ze dwie pompki i wystarczy a szampon to jak bedzie starsze bo na poczatku nie ma potrzeby do pupci linomag i skórkę lekko nawilże i tyle zadnych zasypek i zadnych takich
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- a jeszcze co do pupci to ja jednak będę smarować bo u dziecka to bardzo szybko sie pupcia odparza a później płacz bo siusiu i szczypie kupka i szczypie a linomag to inaczej olej lniany więc naturalny i nic nie zaszkodzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
U nas mówili, żeby smarować na co dzień linomagiem, a jeżeli już będą odparzenia to wtedy dopiero sudocrem. I tak mam zamiar też robić.
Dziewczyny, wiem że już kiedyś bylo tu takie pytanie, ale nie pamiętam odpowiedzi dlatego pytam raz jeszcze-czym się różnią te zielone pampersy od tych białych Premium care (czy coś takiego)? Bo są te białe w takiej dużej pace i chciałam kupic. Od 6 dni odczuwam ból, który od pośladka promieniuje wzdłuż nogi. Podejrzewam, że macica musi cos uciskać, ale dzisiaj ból jest jeszcze większy i mam problem z chodzeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te białe są do skóry wrażliwej bez zapachu delikatniejsze dla alergików może być też dopiero teraz doczytałam że nie chodzi o chusteczki tylko pieluchy te białe nie maja tego zielonego paska w środku i wyściółkę maja delikatniejszą Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-05-29 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Natka też mam problem z nogą. Taki dziwny promieniujący ból całej nogi.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.