Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 16:05   #4741
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
zaczyna mi się faza na narzekanie
mam już dość wszystkiego, chcę już mieć za sobą poród, chcę w końcu spać na brzuchu, w ogóle wyspać się ja człowiek, chcę zacząć chudnąć i nie łapać zadyszki po wyjściu po schodach, chcę normalnie się ubrać, umyć i nie chcę już chodzić jak kaczka
dopiero 33.t.c. a ja już chcę urodzić... na serio czuję się dziś jakoś fatalnie
chce mi się płakać
Ja zaczełam 32 tyd i mam to samo!!
Aż mąż mi mówi że widziwiam, ale zaraz przytula i pociesza.
Okropność!

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
No kobiety... wreszcie TROCHĘ nadrobiłam czytając Wasze posty A miałam co nadrabiać, bo od 12 kwietnia leżę w szpitalu i z netem różnie bywało, a tym bardziej z ochotą do czytania...[...]
Boże! jaka Ty dzielna. Dobrze że się odezwałaś!! Ja tu się zamartwiam że do spodni nie wchodzę a TY aż mi wstyd!

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 34 tc Wczoraj tak sobie z P. leżeliśmy i lekko się przeraziliśmy na myśl że nawet już za 4 tygodnie możemy mieć Młodego przy sobie, a my pojęcia nie mamy jak dbać o takie maleństwo Chyba od dzisiaj intensywnie będziemy studiować książkę i płytę Zawitkowskiego i ćwiczyć na lalce
Gratuluje! Spokojnie, wszystko samo przyjdzia - chyba

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zrobiłam listę co muszę jeszcze kupić dla małej i się przeraziłam, bo tyle tego. Znając życie to pewnie coś pominęłam tylko co ???
Pokaż listę!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
widziałyście coś takiego ??
http://www.kimono.pl/HIT-DNIA-C-stri...-GLUPOTA-a2384

co Ci amerykanie nie wymyślą
Hehe facetom by to chyba nie odpowiadało, a może i tak chociaż nie mieli by czego ściągać, a nie raz w tym mają frajdę

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Ja własnie co wróciłam, dwa egz. z filozofii zaliczone, co prawda na 3, ale zawsze to do przodu.
Jeszcze nie czytałam co u Was, więc korzystając z dzisiejszego, już wolnego dnia ide nadrobić uważnie.
Kurde ale mi strasznie stopy spuchły, nie poznaję ich...wyglądają jak nadmuchane balony... To normalne, że puchną, prawda ?
Gratuluje zaliczenia

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dla mnie to tylko płacisz za firmę i za to że się nazywa "do pępuszka" bo możesz przemywać pępek zwykłym wacikiem dla niemowlaków bądź patyczkiem

Byliśmy z mężem na spacerze,
choć nie powinnam...
Ale takie piękne słoneczko wyszło,
achh
Padnięta jestem..

Teść znowu grilla robi NUDZI mnie on już!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 16:06   #4742
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

ja linomag zielony napewno kupię miała go z córką i lepiej goi odparzenia jak sudokrem ja może coś z hippa kupię a zwracacie uwagę na skład chemiczny ?? ja zaczełam jak Oliwkę urodziłam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 16:07   #4743
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a jakich będziecie używać kosmetyków dla dziecka ?? z używałam nivea ale teraz patrze na parabeny słyszałam że hipp jest dobry osobiście mam oliwkę hippa i jestem zadowolona
Moim jedynym kosmetykiem jest mydło Bambino.Smarować będę parafiną a nie olejkami, potem ewentualnie zacznę używać nivea bo Ja osobiście jestem do niej przekonana

Stary 2011-05-29, 16:20   #4744
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Moim jedynym kosmetykiem jest mydło Bambino.Smarować będę parafiną a nie olejkami, potem ewentualnie zacznę używać nivea bo Ja osobiście jestem do niej przekonana
mi ostatnio koleżanka powiedziała że parafina to oczyszczona ropa naftowa weszłam na google wpisałam skład parafiny i rzeczywiście trochę mnie to przeraziło juz chyba lepsza gliceryna

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

oczywiście chodzi mi o roślinna glicerynę

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

może rok może dwa było głośno o kosmetykach i ich składzie podaję Wam stronę zobaczcie sobie same

http://www.pro-test.pl/article_suple...yk%C3%B3w.html

http://www.pro-test.pl/article_suple...ubstancji.html

http://www.pro-test.pl/article_suple...aln%C4%85.html

wiem że ni ma co panikować ale w około nas tyle chemi ja to pal go sześć ale przynajmniej trochę dziecko oszczędze

Stary 2011-05-29, 16:27   #4745
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
mi ostatnio koleżanka powiedziała że parafina to oczyszczona ropa naftowa weszłam na google wpisałam skład parafiny i rzeczywiście trochę mnie to przeraziło juz chyba lepsza gliceryna

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

oczywiście chodzi mi o roślinna glicerynę

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

może rok może dwa było głośno o kosmetykach i ich składzie podaję Wam stronę zobaczcie sobie same

http://www.pro-test.pl/article_suple...yk%C3%B3w.html

http://www.pro-test.pl/article_suple...ubstancji.html

http://www.pro-test.pl/article_suple...aln%C4%85.html

wiem że ni ma co panikować ale w około nas tyle chemi ja to pal go sześć ale przynajmniej trochę dziecko oszczędze
Wiesz co ja podchodze do tego w ten sposób, że na olejki i inne pierdy śmierdy może być dziecko uczulone, więc wolę nie kupować jakiś super olejków na sam początek bo nie daj Boże kupię i okaże się że dziecko ma na nie alergie.Zacznę od parafiny która jest bezbarwna i przede wszystkim bezwonna, a potem kiedy uznam że jest czas zmiany to kupię inny olejek czy balsamik. A parafina jest od wieków stosowana przy niemowlakach i nigdy (przynajmniej ja o tym nie wiem ) nie było tak że dziecko jest na nią uczulone i były jakieś skutki uboczne.Natomiast co do olejków to jak sama piszesz zdarzały się że dzieciaki łapały alergie i potem problemy ze skórą...

Stary 2011-05-29, 16:29   #4746
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
a jakich będziecie używać kosmetyków dla dziecka ?? z używałam nivea ale teraz patrze na parabeny słyszałam że hipp jest dobry osobiście mam oliwkę hippa i jestem zadowolona
ja kupiłam Mustele a krem do buzi kupię Bambino.

Cytat:
ja słyszałam różne opinie na temat parafiny.Ja się skłaniam ku mleczku lub balsamie do ciała.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 16:38   #4747
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
No kobiety... wreszcie TROCHĘ nadrobiłam czytając Wasze posty A miałam co nadrabiać, bo od 12 kwietnia leżę w szpitalu i z netem różnie bywało, a tym bardziej z ochotą do czytania...

Jak tu trafiłam z cieknącymi wodami płodowymi,to byłam w 26, prawie 27 tc i lekarze dawali mi kilka dni do porodu, a to z powodu infekcji, które zwykle wdają się bardzo szybko od pęknięcia pęcherza. Nie mogłam wstawać nawet do wc - leżenie plackiem (nawet bez siadania), mycie gąbką i basen. No porażka, do tego dochodził strach o dziecko (infekcja mogłaby być dla niego dosłownie zabójcza, a 26 tc to skrajny wcześniak). Ale jakoś... wody przestały cieknąć (miałam ich prawidłową ilosć) i po 2 tygodniach mogłam już wstawać raz dziennie żeby się umyć, co nie było proste, bo od leków rozkurczowych i leżenia miałam zwiotczenie mięśni. Potem mogłam wstawać 2x, a teraz chodzę do toalety kiedy chcę Podobno mam wielkie szczęście; myślę że mam też niezłe plecy tam "na górze"

Tyle, że w międzyczasie pojawiły się nowe problemy. Dziecko miewa na ktg strasznie wysokie tętno - jest owinięte pępowiną, ale nie wiadomo, czy to przez to, całe szczęscie to tylko okresowo. Potem - mniej więcej 2 tyg. temu - stwierdzono IUGR. Ale w ostatni wtorek, czyli około 32 tc mały ważył 1745 g, a to nie jest żadna tragedia, no wypasiony to on nie jest, ale od przeciętnej wagi odbiega niewiele. Mam nadzieję, że już mi się do końca ciąży nic nowego nie przytrafi. Przez jakiś czas dwa razy dziennie przygotowywałam się psychicznie na CC (w wypadku złego ktg) i na usg też chodzę z drżącym sercem. Mam też krótką szyjkę macicy - w sumie 2 cm - i dziecko uciska na nią główką, więc tak czy siak pionizowanie nie jest wskazane. Skurcze jak na razie miewam tylko przepowiadające.

Fizycznie szpital mnie wykończył, po prostu marzę o takich prostych rzeczach jak swoje łóżko, wanna, chodzenie po trawie i tak dalej. O seksie i innych przyjemnościach nawet nie myślę, a to co piszecie, to dla mnie abstrakcja. Zwykłe czynności typu zakupy albo gotowanie naprawdę by mnie uszczęśliwiły. Jak się łatwo domyślić, od leżenia i jedzenia kondycja fizyczna się nie poprawia, więc nawet cieszę się, że tu nie ma luster, bo czuję się jak prosiaczek...

Ale - co jest najważniejsze - mój z założenia lipcowy bobas nie będzie kwietniowy ani nawet majowy (taki jest plan ), tylko czerwcowy. pewnie zrobią mi CC, chociaż nie wiadomo. Miałam nadzieję na poród SN, ale w sytuacji, kiedy nic nie wyszło ze szkoły rodzenia i straciłam kompletnie kondycję nie wiem jak by to wyglądało, przypuszczalnie niewesoło.

Podczytuję teraz o Waszych zakupach i doszłam do wniosku, że kilku rzeczy mi brakuje. Całe szczęście zdążyłam zachomikować pokaźną ilość ubranek przed szpitalem, a różne akcesoria kupiłam przez allegro. Wczoraj mąż pojechał po wózek - kupiliśmy niebieskiego xlandera xa. Nakupiłam też cały stos pieluszek wielorazowych. Myślę dzisiaj nad laktatorem i monitorem oddechu, zaraz jeszcze poczytam opinie, tylko waham się ciągle, bo nie wiem, czy te cuda będą mi w ogóle potrzebne.
Podziwiam Cię kochana-trzymaj się, ja nie dałabym rady....

Cytat:
widziałyście coś takiego ??
http://www.kimono.pl/HIT-DNIA-C-stri...-GLUPOTA-a2384

co Ci amerykanie nie wymyślą
Nie widziałam czegoś takiego, ale kto wie, może kiedyś

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa. Myślę, że każda normalna kobieta by się zachowała "po bohatersku" gdyby jej dziecko było zagrożone. Wiadomo - lepiej spędzić czas w szpitalu leżąc w dwupaku niż patrzeć na swoje dziecko w inkubatorze pod tymi wszystkimi kablami i rurami i zastanawiać się, czy będzie zdrowe. Bo niestety nie ma takiej opcji, że się dziecko rodzi w 7 miesiącu i wychodzi od razu do domu zdrowiutkie jak donoszone. Ja wolę, żeby bolało mnie niż dziecko. Wiadomo - czasem się ryczy i wymięka, kryzysy są nieuniknione. Jedno jest niesprawiedliwe - nie wszystkim się udaje wyleżeć, ale o tym lepiej nie myśleć. Ja akurat jestem jakimś wybrykiem medycznym w tym pozytywnym sensie Mój mąż się do tego przyłożył, bo na początku wydrukował mi kalendarz z zaznaczoną datą, kiedy najwcześniej Tomek może się urodzić (skończony 32 tc), a potem z drugą datą, po której ma się urodzić (skończony 36 tc) i jest jeszcze jedna data - 6 lipca, czyli męża urodziny, ale nie wiem, czy dotrwam. I jakoś się psychicznie nastawiłam na te daty i skreślałam po kolei dni (jak w więzieniu albo w wojsku ), w chwilach kryzysu pożeram truskawkową czekoladę i idzie do przodu

Jest tu jeszcze taka dziewczyna, której szans nie dawali nawet donosić kilkanaście tygodni ze względu na nietypową budowę macicy i ułożenie dziecka, w dodatku jest stałe ryzyko krwotok u wewnętrznego, który mógłby ją zabić. Uparła się, że ciąży nie usunie - chyba już prawie 30 tygodni jej stuknęło Do diagnoz lekarzy nie ma co się przywiązywać...
Jasne, że tak-jakby odrazu się zgadzac na to co lekarze mówią, to połowy noworodków by nie było na świecie.

Cytat:
Teść znowu grilla robi NUDZI mnie on już!!

Zrobiłam obiad, byłam u babci, ale jej nie zastałam i poszłam z Tofkiem na spacer.
Rano było strasznie zimno, a teraz gorąco
Za niedługo mąż wraca z pracy, zje obiadek i wyciągam go na zakupy.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 16:38   #4748
agadus
Wtajemniczenie

zaneta oliwka hipp o której wcześniej pisałam to żaden rarytas kosztuje ok 12 zł i starcza na bardzo długoa co do parafiny słyszałam o uczuleniach ale dzieci sa różne natomiast jeżeli chodzi o firmy to johnsona na pewno nie kupię bo moje trzy koleżanki po urodzeniu dzieci stosowały produkty tej firmy i uczulały dzieci nie wiem może to przypadek

Stary 2011-05-29, 16:43   #4749
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
zaneta oliwka hipp o której wcześniej pisałam to żaden rarytas kosztuje ok 12 zł i starcza na bardzo długoa co do parafiny słyszałam o uczuleniach ale dzieci sa różne natomiast jeżeli chodzi o firmy to johnsona na pewno nie kupię bo moje trzy koleżanki po urodzeniu dzieci stosowały produkty tej firmy i uczulały dzieci nie wiem może to przypadek
tak J&J lubi uczulać dzieci a nawet dorosłych.Na kosmach powinno być napisane że można stosować od 1 dnia życia.W razie uczuleń lub inny problemów skórnych świetne jest Emolium.
Stary 2011-05-29, 16:44   #4750
sygine
Zadomowienie

Jeśli chodzi o kosmetyki dla noworodka, to nam położne na SR poleciły J&J. Wiem że większość z was miała negatywne opinie na ich temat, ale jak na razie to żel do kąpieli i mleczko do ciała kupiłam właśnie z tej firmy A jak nie podpasuje, to kupię Hipp pewnie, a J&J ja zużyję, bo lubiłam kosmetyki z tej firmy
Z hippa mam krem na odparzenia, a z babydream krem do buźki z filtrem 50
Stary 2011-05-29, 16:48   #4751
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o kosmetyki dla noworodka, to nam położne na SR poleciły J&J. Wiem że większość z was miała negatywne opinie na ich temat, ale jak na razie to żel do kąpieli i mleczko do ciała kupiłam właśnie z tej firmy A jak nie podpasuje, to kupię Hipp pewnie, a J&J ja zużyję, bo lubiłam kosmetyki z tej firmy
Z hippa mam krem na odparzenia, a z babydream krem do buźki z filtrem 50

babydream tez są fajne kosmetyki pracowałam w rssie rok i nie raz kupowałam te kosmetyki nie wszystkie ale .....pieluchy też chyba kupie ponoć dobre z córka to kupowałam tylko pampersa ale przeciekały falbanki a juz kilka moich koleżanek kupują pieluszki z rossa i mówią że sa ok i cena przystępna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 16:48   #4752
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

u mnie przy Olim się spr sudocrem na odparzenia.Jest b.wydajny Oli ma 2 lata a zużyliśmy 1,5 małego pudełka.A co do kosmów Babydream mi jakoś one nie pasują.Miałam kiedyś coś do mycia.
Stary 2011-05-29, 16:57   #4753
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
u mnie przy Olim się spr sudocrem na odparzenia.Jest b.wydajny Oli ma 2 lata a zużyliśmy 1,5 małego pudełka.A co do kosmów Babydream mi jakoś one nie pasują.Miałam kiedyś coś do mycia.

jeżeli chodzi o produkty babydream to miałam chusteczki do rąk oliwkę chociaż dla mnie lepsza jest hipp ale miałam jeszcze mleczko miałam chusteczki nasaczone oliwka stosowałam ją dla siebie po depilacji sa produkty których bym nie kupiła bo mi zapach nie odpowiada ale ogólnie skład ma ok

Stary 2011-05-29, 17:05   #4754
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja kupiłam z babydream właśnie z powodów składów i ceny. Mam żel do mycia (ten niebieski z pompką i lotion - ten lotion jest bardzo rzadki, ale świetny po depilacji ) krem z filrem i do dupska tez chyba kupie z babydream (choć się jeszcze nad linomagiem zastanawiam i tym penatenem).

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:13   #4755
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
No kobiety... wreszcie TROCHĘ nadrobiłam czytając Wasze posty A miałam co nadrabiać, bo od 12 kwietnia leżę w szpitalu i z netem różnie bywało, a tym bardziej z ochotą do czytania...
Elu dzielna jestes! Tak wiele przeszlas. Ale juz coraz blizej i bezpieczniej dla synka!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Też miałam obawy i przy synu zanim podałam skonsultowałam to z jego pediatrą. A te kropelki to była u nas ostateczność po wszystkich aptecznych specyfikach jak herbatki, woda koperkowa, infacol, viburcol (to chyba raz dałam bo to są silne leki, o ile pamiętam).... i wielu jeszcze innych, których nie pamiętam. Dopiero Sab Simplex pomogły.

Szczerze mówiąc jak poczytasz ulotkę do każdego leku to strach go brać.
Viburcol to czopki homeopatyczne, wiec raczej bezpieczne...

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z was może cierpi na ból nadgarstka? Najpierw myślałam, że ma to związek z tym że 3 dni z rzędu prasowałam wszystkie lumpki dla dziecka i zajmowało mi to sporo czasu. Jednak od ponad dwóch tygodni nie miałam żelazka w ręce, ani jakoś tej ręki nie przesilałam, a przy każdym ruchu boli i chrupie, jakbym miała coś połamane Nie smaruję niczym, bo wolę nie ryzykować, ale noszę opaskę usztywniającą. I jakoś nie chce przejść

Mam nadzieje, ze Ci to faktycznie minie...aczkolwiek ja mialam bole nadgarstka jak juz mala byla na swiecie, ale to chyba bylo przeciazenie reki od m.in. noszenia dziecka...

Cytat:
ludzie jak sie najadłam.. zjadłam pół puszki brzoskwiń zaraz będzie mnie dzidziuś kopał ,,,,,,,kurcze Wam to fajnie jak piszecie o swoich dzieciaczkach to piszecie córka lub synek ja dopiero się dowiem przy porodzie jakos nie chce sie pokazać z córka wiedziałam od 21 tygodnia co urodzę a z drugim będzie niespodzianka

Ja tez jeszcze nie wiem, co tam sie u mnie chowa w brzuchu... A nie bedziesz miec juz usg? Ja bede miec na pewno jeszcze jedno, ale w sumie zastanawiam sie, czy nie zrobic sobie niespodzianki.

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Kurcze a ja ostatnio wytrzymać nie mogę, bo ciągle chodzę sikać :[ W nocy wstaje kilka razy nawet.... Z domu wyjść to męka, bo jak gdzieś mnie złapie to masakra... A jak mi mój mały zacznie cisnąć na pęcherz, to już w ogóle.... Tak już do końca będzie?

Raczej juz do konca, moze byc jeszcze gozej, jak dziecko zejdzie jeszcze nizej, wiec ucisk bedzie wiekszy. Mnie w nocy pecherz jeszcze nie meczy tak bardzo, bo potrafie przespac cala noc bez wstawania, ale za to jak chodze albo mam jakis wysilek, to czesto sikam.

Cytat:
Ja oilatum do kapieli i cos do pupy i to wszystko.

Cytat:

Ja mysle, ze tu duzo zalezy od dziecka, bo my obecnie uzywamy J&J i nie uczula, natomiast Nivea tak, ale tylko starsza corke.

Dobiegaja konca nasze wakacje...maz wlasnie spi przed droga, ja z dziewczynami siedze w bawialni. Ehhh zlecialy te 2 tygodnie. Nie chce sie wracac, ale sa tez plusy: od jutra (no moze od pojutrza) bede na biezaco z wizazem!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:15   #4756
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja kupiłam z babydream właśnie z powodów składów i ceny. Mam żel do mycia (ten niebieski z pompką i lotion - ten lotion jest bardzo rzadki, ale świetny po depilacji ) krem z filrem i do dupska tez chyba kupie z babydream (choć się jeszcze nad linomagiem zastanawiam i tym penatenem).

jakbym ja miała kupować do pupy to bym kupiła linomag nie miałam natomiast penatenu i nie wypowiadam się

Stary 2011-05-29, 17:15   #4757
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja miałam kiedyś też te chusteczki z rossmanna i były fatalne.Suche i takie cienkie.Wczoraj kupiłam małemu chusteczki Pampers naturally clean i są super.Muszę jutro dla dzidziola kupić
Stary 2011-05-29, 17:21   #4758
agadus
Wtajemniczenie

tak masz racje dużo zależy od dziecka oilatu też miałam i byłam zadowolona miałam też emolium i też było ok a co do viburcolu to podawałam córce jak miała kolkę ale średnio pomagało moja koleżanka podaje synkowi biogaie i ponoć dobre my nie stosowałyśmy ale zastanawiam się czy by nie kupić bo jak stosuje koleżanka ta biogaie to synek nie ma problemów z brzuszkiem a jak odstawiła to popłakiwał

Stary 2011-05-29, 17:22   #4759
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
jakbym ja miała kupować do pupy to bym kupiła linomag nie miałam natomiast penatenu i nie wypowiadam się
ja zgupiałam z tymi kremami. Ten penaten to krem stary jak świat, bardzo gęsty i czytałam o nim dobre opinie. Linomag też ma opinie świetne. I bądź tu człowieku mądry

Agatka jest już z nami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 17:25   #4760
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja miałam kiedyś też te chusteczki z rossmanna i były fatalne.Suche i takie cienkie.Wczoraj kupiłam małemu chusteczki Pampers naturally clean i są super.Muszę jutro dla dzidziola kupić

ja te chusteczki miałam dla siebie smarowała nogi po depilacji i były ok ale nie były suche ale i takie się zdażaja pamiętam jak kiedyś klientka nam przyniosła takie opakowanie

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
ja zgupiałam z tymi kremami. Ten penaten to krem stary jak świat, bardzo gęsty i czytałam o nim dobre opinie. Linomag też ma opinie świetne. I bądź tu człowieku mądry
tak jak mi kiedys lekarz powiedział że jak jest juz pupa podrażniona to linomag lepiej sie sprawdza bo ma lżejszą konsystencję a też jest tłusty a gęstszy krem to trudniej się rozprowadza a penaten tak to bardzo stary krem i kiedys to był rarytas ale osobiście nie miałam

Stary 2011-05-29, 17:29   #4761
Madziulka_17
Wtajemniczenie

My dzisiaj z Szymonkiem zaczynamy 32 tydzień

Jutro mam wizytę w poradni diabetologicznej.

Obiecuję, że od jutra będę podczytywać Was i udzielać się regularniej

Moniczko zastanawiam się jak Ty znosisz tą rozłąkę z mężem, bo ja znoszę ją strasznie, ale z każdym dniem jest bliżej do jego powrotu

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:45   #4762
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

http://www.abcmalucha.eu/141,hartman...-s-m-l-xl.html

my po porodzie to takie majty możemy nosić trochę podobne do tych stringów
o dokładnie tak!

odpowiednia bielizna dla nas

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
normalne, mnie też puchną, ale juz nie długo.

Podziwiam Was za wasze chęci na psoty, ja może i bym chciała, ale nie mam siły i jakoś tak z tym wielki bebzonkiem nie wygodnie, nie moge znaleźć dobre pozycji

A ja własnie zrobiłam liste rzeczy do szpitala, przykleje na szafke, zeby w razie w nie pakować się w chaosie i tak sie zastanawiam w co ja się spakuje
ja ogólnie też mam lenia w tym względzie ale czasem po prostu to silniejsze ode mnie, a jeszcze jak mi mężuś kawałek ciałka z rana pokaże to ja normalnie wyglądam tak-->>

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

Mąż z Big Milkiem właśnie pojawił się w pokoju...
ja też bym zjadła loda... ale jakiegoś w czekoladzie na patyku - Granda albo Magnum najlepiej

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Kurcze a ja ostatnio wytrzymać nie mogę, bo ciągle chodzę sikać :[ W nocy wstaje kilka razy nawet.... Z domu wyjść to męka, bo jak gdzieś mnie złapie to masakra... A jak mi mój mały zacznie cisnąć na pęcherz, to już w ogóle.... Tak już do końca będzie?
sądzę że tak

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:49   #4763
DaKaro
Zadomowienie

Aga rzeczywiście zleciał ten Wasz urlop, wracaj już do nas.
Cytat:
kurcze Wam to fajnie jak piszecie o swoich dzieciaczkach to piszecie córka lub synek ja dopiero się dowiem przy porodzie jakos nie chce sie pokazać z córka wiedziałam od 21 tygodnia co urodzę a z drugim będzie niespodzianka
Ja też nie wiem, co będziemy mieć. Jednego dnia myślę, że chłopca, a na drugi, że dziewczynkę i bądź tu mądry.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 17:55   #4764
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Mąż z Big Milkiem właśnie pojawił się w pokoju...
Jedz póki możesz- niedługo same będziemy big milki
Cytat:
Wszystkie babki na mojej sali szpitalnej wstają w nocy. Ale jak się na noc mniej pije i je mniej owoców, to można wstać raz albo góra dwa, tylko potem bardzo rano trzeba też.
Cytat:
Leżałam na sali z położną z oddziału noworodków. Powiedziała, że im mniej kosmetyków, tym lepiej. Żeby kąpać dziecko w czymś delikatnym (szampon na początku niepotrzebny), a pupę smarować dopiero w sytuacjach awaryjnych, a nie zapobiegawczo. Raz że olejki, kremy, pudry itp. zmniejszają chłonność pieluszek i powodują podrażnienia i odparzenia kiedy nic dobrze nie wsiąka, a dwa, że skóra dziecka powinna sobie sama radzić, a jak będzie oliwiona i smarowana od początku, to już później trzeba będzie z tym jechać cały czas.

I tak: na odparzenia podobno najlepiej mieć sudocrem albo linomag, a do kąpieli zwykłe mydło dla dzieci typu bambino albo białego jelenia (są zwykłe i w płynie i żele). Przemywać pupę najlepiej w czystej wodzie lub w rumianku - zamiast traktować ją mokrymi chusteczkami nasączonymi chemią. Mąka ziemniaczana też jest OK - chodziło chyba o krochmal jako dodatek do kąpieli.

Te kosmetyki emolium czy oliatum są do skóry z problemami i nie ma potrzeby ich stosowania zapobiegawczo. Co do firm kosmetycznych dziecięcych, to te najbardziej znane i reklamowane najczęściej uczulają i warto spojrzeć na te, o których już napisałam - bambino, biały jeleń i jeszcze baby dream.

Nie wypróbowałam tego, ale wydaje mi się to bardzo prawdopodobne, że te wszystkie kosmetyki wcale nie są potrzebne, marketing jest wszechobecny; ja pierwsze próbki, ulotki i 'materiały dydaktyczne' dostałam już w 2 miesiącu ciąży u ginekologa. Wystarczy porównać przeciętną serię kosmetyków dla noworodków jednej firmy (płyn do kąpieli, szampon, krem do pupy, oliwka, puder, ...) do zestawu zalecanego przez położną czyli jednego kosmetyku do kąpieli, np. z serii biały jeleń, która po kieszeni nie bije. Różnica w cenie takich zestawów to jakieś ... 1000%..?

Zawsze można wypróbować zestaw okrojony, a jak się okaże, że to za mało, to dokupić coś jeszcze, przecież te kosmetyki są dostępne dosłownie wszędzie.
Stary 2011-05-29, 17:59   #4765
Zmalowana
Zakorzenienie

ela fajnie, że jesteś z nami

Też się zastanawiam nad baby dream bo ma najmniej sztucznych składników i jest tani. A oillatoum też chciałam kupić bo wszyscy polecają, ale sama przemyślałam, że bez sensu przyzwyczajać skórę do czegoś co jest do skóry mega wrażliwej.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:01   #4766
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ela a u nas w szpitalu położne znów mówią, ze dupsko musi być za każdym razem posmarowane grubą warstwą kremu, zeby stworzyć bariere izolacyjną

Agatka jest już z nami
Stary 2011-05-29, 18:12   #4767
agadus
Wtajemniczenie

tak tak ja też jestem tego zdania żeby jak najmnie kosmetyków kupiłam nivea 2w1 bo nie zawiera parabenów i dodam do wody ze dwie pompki i wystarczy a szampon to jak bedzie starsze bo na poczatku nie ma potrzeby do pupci linomag i skórkę lekko nawilże i tyle zadnych zasypek i zadnych takich

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

a jeszcze co do pupci to ja jednak będę smarować bo u dziecka to bardzo szybko sie pupcia odparza a później płacz bo siusiu i szczypie kupka i szczypie a linomag to inaczej olej lniany więc naturalny i nic nie zaszkodzi

Stary 2011-05-29, 18:16   #4768
Natka_
Zakorzenienie

U nas mówili, żeby smarować na co dzień linomagiem, a jeżeli już będą odparzenia to wtedy dopiero sudocrem. I tak mam zamiar też robić.

Dziewczyny, wiem że już kiedyś bylo tu takie pytanie, ale nie pamiętam odpowiedzi dlatego pytam raz jeszcze-czym się różnią te zielone pampersy od tych białych Premium care (czy coś takiego)? Bo są te białe w takiej dużej pace i chciałam kupic.

Od 6 dni odczuwam ból, który od pośladka promieniuje wzdłuż nogi. Podejrzewam, że macica musi cos uciskać, ale dzisiaj ból jest jeszcze większy i mam problem z chodzeniem
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:19   #4769
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas mówili, żeby smarować na co dzień linomagiem, a jeżeli już będą odparzenia to wtedy dopiero sudocrem. I tak mam zamiar też robić.

Dziewczyny, wiem że już kiedyś bylo tu takie pytanie, ale nie pamiętam odpowiedzi dlatego pytam raz jeszcze-czym się różnią te zielone pampersy od tych białych Premium care (czy coś takiego)? Bo są te białe w takiej dużej pace i chciałam kupic.

Od 6 dni odczuwam ból, który od pośladka promieniuje wzdłuż nogi. Podejrzewam, że macica musi cos uciskać, ale dzisiaj ból jest jeszcze większy i mam problem z chodzeniem

te białe są do skóry wrażliwej bez zapachu delikatniejsze dla alergików może być też

dopiero teraz doczytałam że nie chodzi o chusteczki tylko pieluchy te białe nie maja tego zielonego paska w środku i wyściółkę maja delikatniejszą

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2011-05-29 o 18:25
Stary 2011-05-29, 18:25   #4770
Zmalowana
Zakorzenienie

Natka też mam problem z nogą. Taki dziwny promieniujący ból całej nogi.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości