Wszystko o Oriflame cz. IX - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 14:05   #4741
Buniat
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
moje klientki powiedzialy, ze zapach przypomina im wode Amethyst Fatale
mi udalo sie sprzedac jedna wode by Marcel za 89,9 bez dodatkowego gadzetu (wtedy akurat byl to pasek), ale ja ogolnie przedaje malo tych drozszych zapachow
podjęłam decyzję
nie biorę, szkoda kasy
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 14:08   #4742
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Ale firma porobiła ceny kremów w próbkach - lepsze kremy 3 - 3,5zł za sztuke - ja zamawiałam za czasów klasy biznes za 50 groszy mamie time reversing i diamond i sobie z próbek przelewała do słoiczka teraz juz sie nie opłaca. Tak samo na allegro królowały próbki szczególnie podkładów teraz juz jest ich coraz mniej....
Stary 2012-02-12, 14:10   #4743
aprilrain
Rozeznanie

Ja w ciemno raczej bym się nie odważyła go wziąć, bo jest zapachem specyficznym. No ale ja lubię takie skórzaste zapachy, a do tej pory od kupna Marcela odpychała mnie tylko cena.
aprilrain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:51   #4744
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Ale firma porobiła ceny kremów w próbkach - lepsze kremy 3 - 3,5zł za sztuke - ja zamawiałam za czasów klasy biznes za 50 groszy mamie time reversing i diamond i sobie z próbek przelewała do słoiczka teraz juz sie nie opłaca. Tak samo na allegro królowały próbki szczególnie podkładów teraz juz jest ich coraz mniej....
Moim zdaniem to uczciwe, że nie opłaca się kupować próbek zamiast kosmetyków pełnowymiarowych. Nie do tego służą przecież próbki Nie mniej jednak szkoda, że przez to my konsultantki musimy wydawać więcej... Przykład z ostatnich dni: koleżanka chce kupić u mnie krem do twarzy. Ma 27 lat i suchą cerę i widoczne już zmarszczki. Nie jest zdecydowana czy woli na noc czy na dzień - najlepiej taki, żeby mogła używać i rano i wieczorem Zaoferowałam jej kilka kremów, ale kompletnie nie wiem, który będzie dla niej najlepszy. Poprosiła o próbki:
- Optimals Oxygen Boost - 1,5
- Aqua Rhythm na dzień - 1,5
- Aqua Rhythm na noc - 1,5
- Bioclinic liftingujący na noc - 3
- Royal Velvet na dzień - 2
- Royal Velvet na noc - 1,5
- Swedish Spa serum - 1,5 (bo lubi tą serię)
W sumie z 50% zniżką zapłaciłam 6,25. Jeśli zamówi krem dotleniający za 24,9 z K3, to zarobię na nim 5,75, czyli do interesu jeszcze dokładam 50 gr Gdyby nadal obowiązywały próbki po 50 gr, to zapłaciłabym za nie 3,5 i nie miałabym dylematów "zamówić, czy nie"
Druga klientka chciała pomadkę, ale nie pomaluje się używanymi próbkami. Wybrała kilka z mojej palety i poprosiła, czy może dostać swoje na własność. Niektóre klietki chyba myślą, że my mamy próbki za darmo... W sumie za 7 próbek zapłaciłam 4,15. Ostatecznie zamówiła pomadkę Studio Artist z K3 za 19,90, więc zarobię na tym 4,59. Licząc swój czas i wysiłek jaki wkładam maszerując do niej na mrozie, to mi się zupełnie nie opłaca. Na dodatek nie mam gwarancji czy mi nie zwróci tej pomadki, bo zachowywała się, jakby robiła mi łaskę, że cokolwiek u mnie zamawia
Poza tym zamawiałam jeszcze inne próbki. Łącznie zapłaciłam za nie prawie 20 zł. Przyznać muszę, że próbki nie przynoszą większych korzyści niż ich brak, ale bez nich czasem ciężko coś sprzedać...
Stary 2012-02-12, 16:09   #4745
moris221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to uczciwe, że nie opłaca się kupować próbek zamiast kosmetyków pełnowymiarowych. Nie do tego służą przecież próbki Nie mniej jednak szkoda, że przez to my konsultantki musimy wydawać więcej... Przykład z ostatnich dni: koleżanka chce kupić u mnie krem do twarzy. Ma 27 lat i suchą cerę i widoczne już zmarszczki. Nie jest zdecydowana czy woli na noc czy na dzień - najlepiej taki, żeby mogła używać i rano i wieczorem Zaoferowałam jej kilka kremów, ale kompletnie nie wiem, który będzie dla niej najlepszy. Poprosiła o próbki:
- Optimals Oxygen Boost - 1,5
- Aqua Rhythm na dzień - 1,5
- Aqua Rhythm na noc - 1,5
- Bioclinic liftingujący na noc - 3
- Royal Velvet na dzień - 2
- Royal Velvet na noc - 1,5
- Swedish Spa serum - 1,5 (bo lubi tą serię)
W sumie z 50% zniżką zapłaciłam 6,25. Jeśli zamówi krem dotleniający za 24,9 z K3, to zarobię na nim 5,75, czyli do interesu jeszcze dokładam 50 gr Gdyby nadal obowiązywały próbki po 50 gr, to zapłaciłabym za nie 3,5 i nie miałabym dylematów "zamówić, czy nie"
Druga klientka chciała pomadkę, ale nie pomaluje się używanymi próbkami. Wybrała kilka z mojej palety i poprosiła, czy może dostać swoje na własność. Niektóre klietki chyba myślą, że my mamy próbki za darmo... W sumie za 7 próbek zapłaciłam 4,15. Ostatecznie zamówiła pomadkę Studio Artist z K3 za 19,90, więc zarobię na tym 4,59. Licząc swój czas i wysiłek jaki wkładam maszerując do niej na mrozie, to mi się zupełnie nie opłaca. Na dodatek nie mam gwarancji czy mi nie zwróci tej pomadki, bo zachowywała się, jakby robiła mi łaskę, że cokolwiek u mnie zamawia
Poza tym zamawiałam jeszcze inne próbki. Łącznie zapłaciłam za nie prawie 20 zł. Przyznać muszę, że próbki nie przynoszą większych korzyści niż ich brak, ale bez nich czasem ciężko coś sprzedać...

dziwne, mi płacą za próbki
Stary 2012-02-12, 16:20   #4746
Pogrom_czyni
Raczkowanie

Li O zupełnie Ci się nie opłaca rozdawać kilku próbek, żeby ktoś łaskę zrobił i zamówił coś (jeszcze będziesz się cieszyć, bo Ci się zwróciło i zarobiłaś kilka groszy dosłownie). Ja kiedyś jak próbki były za 0,50zł kupowałam i każdemu klientowi wkładałam próbkę, teraz wcale nie wkładam, bo nie dość, że katalogi zdrożały, to zwyczajnie w świecie kupując próbki przy moich "zarobkach", gdzie na katalogu mogę wyciągnąc z 5 dych (czasem więcej, czasem mniej, do 100zł już nie dobijam, kiedyś więcej zarabiałam na Ori), kupię katalogi, próbki i co zarobię? Zresztą te próbki wcale nie skłaniały kobiety to zakupu (chyba, że próbki wody), owszem zdarzało się, ale raczej rzadko.

Edytowane przez Pogrom_czyni
Czas edycji: 2012-02-12 o 16:28
Pogrom_czyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:42   #4747
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moris221 Pokaż wiadomość
dziwne, mi płacą za próbki
Dla mnie zaś dziwne jest pobieranie pieniędzy za próbki. Czułabym się jak naciągacz Ale oczywiście to tylko moje podejście. Skoro ktoś CHCE próbki, to mu je daję. Choć np. na początku grudnia dałam 8 próbek kremów do twarzy innej koleżance i nie zamówiła żadnego do dzisiaj

Nie wiem czy widziałyście ULOTKĘ do K3?
Jeśli nie to proszę: https://poland.secure.oriflame.com//...towa_do_C3.pdf

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-12, 16:49   #4748
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Super,że dali ulotkę..

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 16:53   #4749
201607110949
Konto usunięte

Cytat:

aaale fajna ulotka!
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:02   #4750
Pogrom_czyni
Raczkowanie

jak znalazlas ta ulotke? a cennik tez widzisz?
Stary 2012-02-12, 17:05   #4751
Banshee666
Raczkowanie

ulotka jest przegenialna! ;D
ja robię tak: jak ktoś chce np próbkę perfumu i złoży zamówienie u mnie na cokolwiek to daję ją gratis, a jak nic nie zamawia to biorę 2zł (jeszcze nie miałam możliwości brania próbek za pół ceny), a jak chce dużo próbek to albo musi za część zapłacić gdy cośtam zamawia, albo za wszystkie gdy chce same próbki
Banshee666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:14   #4752
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pogrom_czyni Pokaż wiadomość
jak znalazlas ta ulotke? a cennik tez widzisz?
Znalazłam wpisując 3 zamiast 2 w nazwę strony
Proszę: https://poland.secure.oriflame.com//...NTERNETOWY.xls

Mnie się średnio podoba ta ulotka. Dla siebie biorę tylko kosmetyczkę. Wzięłabym kredkę Visions tą Glitzy w kolorze Bronze, bo ją mam i jestem bardzo zadowolona, ale zanim tą zużyję, to minie termin ważności A nie mam zbytnio komu sprzedać. Ale za to mama się na nią zdecydowała
Stary 2012-02-12, 17:15   #4753
wikti
Raczkowanie

Jeśli ktoś składa u mnie zamówienia to albo dołączam próbkę lub tani produkt (krem, błyszczyk, mydełko) lub obniżam cenę, którą biorę od klientki - np. cena katalogowa jest 24,90 a ja biorę 24 i nie dodaję próbki.. wszystko zależy od tego na ile mam zrobione zamówienia.. jeśli wyrobię 80pkt to oczywiście rabaty są większe..
główny mój cel: nie dokładać do interesu.
Niestety ceny katalogów, próbek i brak możliwości składania po kilka zamówień w katalogu utrudnia mi pozyskiwanie nowych klientów - ile to razy koleżanka w ostatnim dniu katalogu przypomniała sobie o czymś a ja niestety nie mogłam jej tego zamówić natychmiast bo już złożyłam wcześniej zamówienie.. a jak wiemy następne poniżej 80pkt wiąże się z opłatami.
wikti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 17:15   #4754
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Wzięłabym kredkę Visions tą Glitzy w kolorze Bronze, bo ją mam i jestem bardzo zadowolona, ale zanim tą zużyję, to minie termin ważności A nie mam zbytnio komu sprzedać. Ale za to mama się na nią zdecydowała
Też ją chcę wziąć. Jest w miarę miękka?
Stary 2012-02-12, 17:18   #4755
Pogrom_czyni
Raczkowanie

Cytat:
Znalazłam wpisując 3 zamiast 2 w nazwę strony
Proszę: https://poland.secure.oriflame.com//...NTERNETOWY.xls
Dzięki
Stary 2012-02-12, 17:52   #4756
201607110949
Konto usunięte

jeszcze mam pytanie odnośnie zestawu Love Potion - któraś miała i może coś na jego temat powiedzieć?
Stary 2012-02-12, 17:53   #4757
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie zaś dziwne jest pobieranie pieniędzy za próbki. Czułabym się jak naciągacz Ale oczywiście to tylko moje podejście. Skoro ktoś CHCE próbki, to mu je daję. Choć np. na początku grudnia dałam 8 próbek kremów do twarzy innej koleżance i nie zamówiła żadnego do dzisiaj

Dzięki za ulotkę
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:12   #4758
Sumi
Zadomowienie

Połowa w nowej ulotce to stara ulotka, nie podoba mi się.
Stary 2012-02-12, 18:14   #4759
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Też ją chcę wziąć. Jest w miarę miękka?
Nie chcę jej wychwalać zbytnio, bo przechwalę, ale mówiąc za siebie, to najlepsza kredka jaką miałam w życiu. Jest bardzo miękka (maluje nią oko robiąc kreski w "szachownicę", czyli od źrenicy górną część powieki w stronę nosa i dolną powiekę w stronę skroni, nad linią rzęs - czyli tą część bliżej oka), ale o dziwo nie ściera się i nie znika. Po 8 h w pracy nadal jest widoczna. Czasem użyję jej zamiast cienia do powiek i też daje radę Kolor jest taki jak na zdjęciu, czyli bardziej złoty niż brąz...
Cytat:
jeszcze mam pytanie odnośnie zestawu Love Potion - któraś miała i może coś na jego temat powiedzieć?
Ja mam cały zestaw z wodą. Olejku rzadko używam, bo niezbyt lubię takie tłuste smarowidła, ale czasem posmaruję sobie nim nogi (zwłaszcza, że teraz mam troszkę przesuszone poniżej kolan). Olejek ma taki sam zapach jak woda i długo utrzymuje się na skórze. Natomiast żel nie ma zapachu. Na początku nie wiedziałyśmy do czego służy, ale odważyłam się wypróbować go wewnętrznie i sprawdził się w 100%. Bardzo mi się spodobał, a jeszcze bardziej mojemu TŻ

Edytowane przez Li O
Czas edycji: 2012-02-12 o 18:15
Li O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 18:18   #4760
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Nie chcę jej wychwalać zbytnio, bo przechwalę, ale mówiąc za siebie, to najlepsza kredka jaką miałam w życiu. Jest bardzo miękka (maluje nią oko robiąc kreski w "szachownicę", czyli od źrenicy górną część powieki w stronę nosa i dolną powiekę w stronę skroni, nad linią rzęs - czyli tą część bliżej oka), ale o dziwo nie ściera się i nie znika. Po 8 h w pracy nadal jest widoczna. Czasem użyję jej zamiast cienia do powiek i też daje radę Kolor jest taki jak na zdjęciu, czyli bardziej złoty niż brąz...

Ja mam cały zestaw z wodą. Olejku rzadko używam, bo niezbyt lubię takie tłuste smarowidła, ale czasem posmaruję sobie nim nogi (zwłaszcza, że teraz mam troszkę przesuszone poniżej kolan). Olejek ma taki sam zapach jak woda i długo utrzymuje się na skórze. Natomiast żel nie ma zapachu. Na początku nie wiedziałyśmy do czego służy, ale odważyłam się wypróbować go wewnętrznie i sprawdził się w 100%. Bardzo mi się spodobał, a jeszcze bardziej mojemu TŻ
Wielkie dzięki za opinie ja właśnie lubię miękkie kredki, tak żeby nie trzeba było się przebijać do źrenicy malując powiekę odnośnie żelu - jak nie pachnie to nie biorę a szkoda, bo zapach Love Potion jest bardzo fajny, myślałam, że go przemycę do sypialni
Stary 2012-02-12, 18:24   #4761
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Natomiast żel nie ma zapachu. Na początku nie wiedziałyśmy do czego służy, ale odważyłam się wypróbować go wewnętrznie i sprawdził się w 100%. Bardzo mi się spodobał, a jeszcze bardziej mojemu TŻ
nam tez sie bardzo podoba ten zel a to, ze nie ma zapachu to jest dla mnie plus

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 19:06   #4762
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
nam tez sie bardzo podoba ten zel a to, ze nie ma zapachu to jest dla mnie plus
ja się cieszę, że zapytałam bo liczyłam bardzo na zapach. kiedyś mieliśmy taki żel o zapachu pina colady, w kolejce czeka truskawkowy
Stary 2012-02-12, 19:12   #4763
Darianna4
Raczkowanie

Możecie dziewczyny mi napisać jakie produkty zwalniające z opłaty będą w katalogu 3? Za chwile robię zamówienie i się zastanawiam co brać, czy ten krem do stóp, czy krem do twarzy...
Darianna4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-12, 19:25   #4764
kashka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darianna4 Pokaż wiadomość
Możecie dziewczyny mi napisać jakie produkty zwalniające z opłaty będą w katalogu 3? Za chwile robię zamówienie i się zastanawiam co brać, czy ten krem do stóp, czy krem do twarzy...
Tusz do rzęs Revelation czarny i kojący krem do twarzy z aloesem i arniką.
Stary 2012-02-12, 19:37   #4765
Darianna4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Tusz do rzęs Revelation czarny i kojący krem do twarzy z aloesem i arniką.
Dziękuje
Darianna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:23   #4766
kasjankowa
Raczkowanie

Cytat:
mam cały zestaw woda pacnie cudnie identyczny zapach ma olejek który zarówno nadaje się do nawilżania skóry jak i do masażu żel intymny jest moim zadaniem bez tego zapachu rozgrzewa a to nie każdy lubi
kasjankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 20:58   #4767
Agneskaa
Raczkowanie

Ja biorę próbki jak chcę sama przetestować jakiś produkt, bo są drogie jak dla mnie zbyt drogie. Nie mam zamówień na 120PP, więc mogę próbki zamówić sobie i klientką od święta. A szkoda...
Agneskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-12, 20:59   #4768
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:

Po pierwsze: ja też mam tak z próbkami. Jednej klientce wręczyłam 5 próbek fluidów, drugiej 3 próbki perfum i od żadnej zamówienia się nie doczekałam. A na próbki zniżki nie miałam. Dodam, że tym klientkom udzielam rabatu. I dołożyłam do interesu w K2 w sumie.

Po drugie: dziękuję Ci dobra kobieto za ulotkę. Podoba mi się bardzo ze względu właśnie na kredkę, na którą czekałam!
Stary 2012-02-12, 21:19   #4769
Narrhien
Zakorzenienie

Ależ wspaniała jest ta ulotka do K3, moje mydełka Christmas są! jestem szczęśliwa Zamówię na zapas.
Mam tylko nadzieję, że nie skończą się super szybko, bo zamówienie będę mogła zrobić dopiero wieczorem Albo nawet we wtorek,zależy od jednej klientki.

Szkoda, że jeszcze kremu do rąk nie dorzucili, ale cóż, nie można mieć wszystkiego

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 21:20   #4770
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się cieszę, że zapytałam bo liczyłam bardzo na zapach. kiedyś mieliśmy taki żel o zapachu pina colady, w kolejce czeka truskawkowy
Nie uczula cię taki zapachowy? Ja jakoś nie mam zaufania i boję się późniejszych niespodzianek...
Ten zestaw wzięłam po 1 z ciekawości, a po 2 stwierdziłam, że może się sprzeda. Jednak przemyślałam, wypróbowałam i mi się spodobał, więc go zostawiłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości