|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze się Wam nie pochwaliłam, że mam nowego pupilka (czyt. hemoroida Jak ja się z takim czymś na porodówce pokażę? Wstydzę się ich troszkę
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie
ale może paluszkiem, paluszkiem, a tu małż się buntuje , by choć namiastkę mi dać ![]() własnie ja tez ale chętnie bym sobie przypomniała ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4744 |
|
Rozeznanie
|
Ja też sie odmeldowuję
Jutro muszę ścignąć przychodnię o moje wyniki Hbs i Hiv (tydzień czasu czekam) a potem do laboratorium zanieść wymaz na paciorkowca... Spokojnej nocki )
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do pupilka, to ja chyba też takiego mam, chociaż na razie nie ujawnia się tak mocno jak u CIebie Ale w ciąży to chyba norma, wiec nie ma czego się wstydzić. "Zaopiekujemy" się nimi po porodzie |
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Już one tam nie dadzą o sobie zapomnieć
Po porodzie idą do odstrzału
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też się żegnam na dzisiaj i ogólnie na parę dni z forum
Pewnie jak wrócę to będzie już nowa część i nowe dzieciaczki Do zobaczenia niebawem Dobranoc |
|
|
|
#4750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Kapki nie najgorzej, ale wolałaby być w domu ![]() Cytat:
Ostatnio coraz bardziej daje popalić, ale takich niespodzianek nie mam jeszcze. Co stosujesz? A wstydzić się nie ma czego bo to normalne w ciąży![]() Dłonie i stopy, tak miałam spuchnięte tylko po przejściu 300km z pielgrzymką ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej- słuchajcie- szukam ciągle gaci poporodowych(już od zeszłego tyg), które chyba nawet ktoś wklejał- takie jednorazowe szorty. Poratujcie noooooooo na all ich nie widzę, w aptece koło mnie nie było
|
|
|
|
|
#4752 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam za szybki powrót i żeby wszystko było ok ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy za słowo
Cytat:
![]() A wstydzę się, bo to tak dziwacznie wygląda ![]() Cytat:
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierzymy wierzymy, moja bratowa z tym walczyła, poszła na zabieg, jedyne czego żałowała, to że tak późno poszła ![]() ja to moge powiedzieć o swoich rozstepach.. wiem temat nie jest do porównania z panami H. ale wyglądają okropnie szpetnie i nie zniknie mi to nigdy jak mam popękany cały brzuch. Nie nawidze strojów jednocześciowych, jeszcze niech mi cycki popękają to już się nie rozbiorę
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wredziocha i tyle
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
A mi tak dupala urosła że ja się nie mieszczę w te gaciochy jednorazowe co zamówiłam
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam pod chłodny prysznic i spać, oby rennie pomogło i noc była spokojna ![]() Dobranoc mamuśki |
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tej mojej rozpisce do szpitala mam napisane, że majty jednorazowe, ale chyba mi nikt nic nie powie, jak będę mieć inne? ![]() Moi teściowie są niemożliwi! Dzwonimy do nich dziś, no i oczywiście relacja z obu stron co tam się u nas dzieje, no i oni mówią, że S. przyjechał (to taki przyjaciel z dzieciństwa mojego M. teraz mieszka w UK) i teściowa z nim rozmawiała i cieszył się, jak się dowiedział, że dziecko nam się zaraz urodzi. No i S. mówi "To pewnie pochwalą się potem zdjęciami syna na FB", a moja teściowa do niego "No, na pewno te z chrztu wrzucą". Jak nam to opowiadała to oboje z teściem ryknęli śmiechem Haha, widzę, że mój tatuś nie znajdzie w nich sojuszników, a mi aż ulżyło, że tak prędko się z tym pogodzili ![]() I tym optymistycznym akcentem kończę i odmeldowuję się. Idę dalej oglądać mój serialik. Papa, spokojnej nocki Edit: Ooo, Eveline na pasku Napisz co tam u Ciebie.I Rysiki też coś z nami pisała przez moment
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-22 o 22:46 |
|
|
|
|
#4763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
!!!!odpoczywajcie sobie i dochodzicie do siebie... Czekamy na wasz szybki powrot Cytat:
Zezarlo mi reszte postow co zaznaczylam ![]() Pisalyscie o pampersach.. ja mam narazie mala paczke 1 i mam zamiar dokupic jakas duza pake nr. 2 Jak dzidziolek bedzie maly to jak bede jeszcze w szpitalu tz pojdzie kupic paczke jedyneczek.. agnyska.... Buziaczki dla Ciebie... Na pewno bedzie wszystko dobrze z tata.... Trzymam kciukaski.. Cos czuje ze jutro to zadna nie urodzi..... ![]() U mnie bez zmian.. Czyli boli ciag dalszy... ![]() Jutro mam wizyte u poloznych.. Ciekawe co powiedza... ide polezec bo nie dam rady dluzej siedziec... Dobranoc... Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-08-22 o 22:57 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do badan - to oprocz moczu, cisnienia, KTG i moze ewentualnie jakichs badan krwi to raczej nic wiecej nie beda robic. Nie martw sie tym szpitalem - tam sprawdza cie na wszystkie strony dla dobra Twojego i maluszka. Ja tam akurat na badaniach w szpitalu sie uspokajalam, bo przynajmniej jasno okresla sytuacje, a tak co chwile latam na wizyty kontrolne i gin sam nie wie co ze mna zrobic i tylko sie tym stresuje.
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
witam Was z samego rana, próbowałam Was wczoraj nadrobić, ale poległam i zasnęłam Mam na wakacjach dzieciaki i niestety będzie mnie mniej na forum do końca tygodnia (caltea wiem co czujesz ) bo muszę się z nimi dzielić kompem ale co zrobić, trzeba przeżyć, choć nie ukrywam, że teraz to by trzeba mieć non stop wizaż włączony, bo tu takie newsy![]() Dziewczynki, które zaplanowały na dziś poród, to trzymam aby Wasze dzieciaczki dzielnie posłuchały mamusiek![]()
|
|
#4767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie już ostatnio badania normalnie bolą, no nic trzeba się przyzwyczajać do bólu ![]() Mówisz że cesarke Ci proponuje? A on też w Wodzisławiu pracuje, bo tam chcesz rodzić, co nie? ![]() jak chce rodzić to może ![]() Cytat:
![]() kochana sprawdzą, poobserwują i wrócisz do domku ![]() aż popatrzałam od razu na swoje stopy - od rana spuchnięte jak baloniki ![]() co do krwi to pewnie po badaniu, mi ostatnio bo badaniu wypał kawałek czopa z krwią, potem miałam jeszcze podbarwiony śluz. Nic dziwnego jak tak nam tam grmyrają i wsadzają paluchy swoje wielgachne. Cytat:
poza tym nie jedną z nas to czeka na pewno.U mnie skurczowa nocka ... miałam bóle, takie od krzyża i skurcze - ale nie aż jakieś super mocne, ot po prostu bolało. Muszę przyznać przyjemne to nie jest bo ciągle myślałam, że kupe mi sie chce ![]() Powiedziałam rano o tym tż to się śmiał że mam jeszcze nie rodzić ale już poczekać do 12 aż wróci z pracy, bo się zwalnia dzisiaj żeby mnie zawieśc do tego spzitala i przytachać torbe w razie potrzeby ![]() Zaraz sie biore za przepakowanie tej torby ![]() Wczoraj widziałam się z "moim" Wojtaskiem i jego mamą, dostałam prześliczny ręcznie robiony album z jego fotkami - od momentu jak zaczęłam się nim opiekować do teraz, wzruszyłam się niesamowicie cały wieczór go przeglądałam. W ogóle Wojtasek był wczoraj pierwsyz dzień w przedszkolu, na zajeciach integracyjnych. Co prawda był z dziadkiem ale podobno super się bawił, dziadek to mógłby wyjść a mały by nie zauważył, jestem z niego taaaaaaka dumna |
||||
|
|
|
#4768 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a gdzie pracujesz jeśli można wiedzieć?Cytat:
![]() Cytat:
za przeprowadzkę, też przez to właśnie przechodziłam, i jakoś ostatnio coraz ciężej mi ze wszystkim![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
i jak się czujesz?? będzie dziś Natalka z Tobą na świecie?![]()
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to się boje ze mnie lekarz zostawi na patologii ze względu na te spuchnięte stopy i kolana nie chce tam bezsensu leżeć, jak już to urodzić i już a nie się wylegiwać ![]() czuję się ok jakieś tam skurczyki dalej mam, te od krzyża też kończe śniadanko i biore się za torbe potem troche chce poprasować i takie tam
|
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
No to mamy wtorek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

to tak jak ja... porodu sobie nie wyobrażam...ale chce jutro... i chce by było to za mną...bo mam dość 
Dam im troche ochłonąć a potem wypytam o szczegóły...
Jak ja się z takim czymś na porodówce pokażę? Wstydzę się ich troszkę 

).

ale może paluszkiem, paluszkiem, a tu małż się buntuje , by choć namiastkę mi dać 

za szybki powrót i żeby wszystko było ok
!!!!

cały wieczór go przeglądałam. W ogóle Wojtasek był wczoraj pierwsyz dzień w przedszkolu, na zajeciach integracyjnych. Co prawda był z dziadkiem ale podobno super się bawił, dziadek to mógłby wyjść a mały by nie zauważył, jestem z niego taaaaaaka dumna
nie chce tam bezsensu leżeć, jak już to urodzić i już a nie się wylegiwać