XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 23:04   #4741
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
A co myślicie o tych moich przyjętych B,W,T?
Skoro nie krzyczymy to B/T/W są ok xD
Tzn.skoro ja nie krzyczęęę
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:05   #4742
LadyTo0fat
Rozeznanie

Haha, ok!

Chcę sobie jutro zrobić rosołek... Co mogę tam wrzucić oprócz kostki rosołowej, ryżu i wody?
O, albo ogórkową z kiszonych! Jak to zrobić?
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:06   #4743
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Chcę sobie jutro zrobić rosołek... Co mogę tam wrzucić oprócz kostki rosołowej, ryżu i wody?
duuuużo świeżych warzyw
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:06   #4744
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Kostka rosołowa(jesli nie chcesz na mięsie gotować) marchew,pietruszka, por, seler, przypieczona cebulka,maggi eee ryż? wolę makaron xD
Stary 2012-01-16, 23:11   #4745
LadyTo0fat
Rozeznanie

Dzięki Dziś makaron jadłam, to jutro sobie ryżusia trochę dorzucę.
Stary 2012-01-16, 23:56   #4746
f_ola
Zakorzenienie

zrobiłam sobie genialnego tosta- wprawdzie z chleba ale pychaaa z tuńczykiem tylko mi przez sok pomarańczowy w dzień wyszło dużo kalorii xD Trudno mi się wyrobić z kaloriami uczac się całą noc ;/
Ale tost- 2 kromki małe razowca+2łyżki tuńczyka z wody+plaster sera light geniuuus! Potem będzie marchewka i lulu
Stary 2012-01-17, 09:41   #4747
Bottega
Zakorzenienie

Lady, kurcze, strasznie lecisz z tą wagą W ogóle to ilu kg chcesz dojść?

U mnie spadek Pół kg mniej niż wczoraj Jest 71,6kg! Łącznie -16,9kg, jeszcze trochę i w końcu zobaczę 6!

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:52   #4748
malinka123108
Wtajemniczenie

hej laski malo pisze bo malo czsu z mala ...u mnie bez zmian 30 dag jak narazie spadlo i pooowoooli mysle ze bedzie spadac dalej,ale ostatnio nie mam sil...pozdrawiam
Stary 2012-01-17, 11:46   #4749
f_ola
Zakorzenienie

Ja się nie ważę nic nie sprawdzam chce żeby było po sesji juuuuż. Mamooo wszystko czego się uczyłam do koła grudniowego z łba wyparowało i się miesza :/
Stary 2012-01-17, 13:39   #4750
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość

U mnie spadek Pół kg mniej niż wczoraj Jest 71,6kg! Łącznie -16,9kg, jeszcze trochę i w końcu zobaczę 6!
jeszcze troszkę i na pewno będzie 6

kurczę współczuję Wam tych egzaminów i zaliczeń itp ...ja męczę się z katarem jak co miesiąc i nawet apetytu nie mam
Stary 2012-01-17, 14:32   #4751
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jałma z groszkiem kukurydzą i 1/3 opakowania ryżu

abraxas, jak to 7 egzaminów? Jeszcze o czymś takim nie słyszałam. Chyba 7 łącznie z zaliczeniami Zazwyczaj są 2-4 egz.
Ja mam łącznie 9 zaliczeń (w tym 4 egz.) + ćwiczenia ofc.
Ja studiuję 2 kierunki na waszawskim uniwerku - w tym jeden jest międzywydziałowy, więc muszę tam mieć zajęcia z więcej niż jednego wydziału. Czyli - egzaminy na 3 wydziałach, z czego na 2 robię dyplom. 7 to naprawdę nie dużo - nie u mnie - na wcześniejszych latach miałam o wiele więcej. A co do tych zaliczeń/egzaminów - u mnie jest tak, że z jednego wykładu semestralnego zaliczenie nazywa się egzaminem a z drugiego - tak samo prowadzonego, tyle samo trwającego i generalnie wymagającego identycznego nakładu pracy nazywa się zaliczeniem na ocenę. Nie mam przedmiotów, które składałyby się z ćwiczeń + wykładów. Dlatego dla mnie wszystko jest egzaminem - nie ważne w jakiej rubryce ocena stoi w indeksie skoro formuła i materiał do zaliczenia są takie same.

Sesja sesją, ale obejrzałam nowy odcinek Gossip girl (oglądacie?). Rozwalił mnie całkowicie - tylko amerykanie mogą coś takiego wymyślić!
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 14:39   #4752
Bottega
Zakorzenienie

wyborowa,

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
Ja studiuję 2 kierunki na waszawskim uniwerku - w tym jeden jest międzywydziałowy, więc muszę tam mieć zajęcia z więcej niż jednego wydziału. Czyli - egzaminy na 3 wydziałach, z czego na 2 robię dyplom. 7 to naprawdę nie dużo - nie u mnie - na wcześniejszych latach miałam o wiele więcej.
aa no to normalne! U nas też tyle ludzie mają
Cytat:
A co do tych zaliczeń/egzaminów - u mnie jest tak, że z jednego wykładu semestralnego zaliczenie nazywa się egzaminem a z drugiego - tak samo prowadzonego, tyle samo trwającego i generalnie wymagającego identycznego nakładu pracy nazywa się zaliczeniem na ocenę. Nie mam przedmiotów, które składałyby się z ćwiczeń + wykładów. Dlatego dla mnie wszystko jest egzaminem - nie ważne w jakiej rubryce ocena stoi w indeksie skoro formuła i materiał do zaliczenia są takie same.
u nas jest to samo - ja mam 6 (egz. + zal. z oceną) + jeden wykład na samą zalkę. Również wszystko przebiega tak samo. Nawet powiedziałabym, że wolę egz. - zawsze masz możliwość poprawy, a na zal z oceną to zalezy (bynajmniej u nas) od prowadzącego.

Stary 2012-01-17, 15:30   #4753
f_ola
Zakorzenienie

Czy żal czy ocena =>trzeba dupę ruszyć i ogarnąć materiał.
Stary 2012-01-17, 17:42   #4754
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:

Spooko, mi się waga uspokoiła już dziś i nie było z kosmosu mało, tylko lekko poniżej 68, i dobrze, bo to niepokojące by było trochę, jakby nagle mi spadło do 66ileś.
Na pewno nie do 5, szósteczka rządzi Jeszcze nie jestem do końca zadowolona, bo nie spada mi z niektórych miejsc, ale to chyba po prostu muszę się przyzwyczaić no. Brzuch doobrze byłoby wyćwiczyć.
Gratulacje za spadek! Szóstkaaaa! Widzę tam, za rogiem heej!

Cytat:
Sesja sesją, ale obejrzałam nowy odcinek Gossip girl (oglądacie?). Rozwalił mnie całkowicie - tylko amerykanie mogą coś takiego wymyślić!
O rany, są już napisy? Oglądam dzisiaj OBOWIĄZKOWO!

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Zupy to nie dla mnie - słona taka była, a im więcej dolewałam wody, tym bardziej oprócz smaku soli, uciekał jakikolwiek smak w tym rosołku, haha. Ale w sumie nigdy nie przepadałam za zupami, dziś tak jakoś miałam ochotę po prostu.
Tak sobie lipnie rozplanowałam dzisiejszy dzień, że tylko śniadanie ledwo przekraczało 200kcal i teraz muszę ogarnąć, jak do wieczora wszystko zjeść.

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2012-01-17 o 17:43
Stary 2012-01-17, 18:05   #4755
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Spooko, mi się waga uspokoiła już dziś i nie było z kosmosu mało, tylko lekko poniżej 68, i dobrze, bo to niepokojące by było trochę, jakby nagle mi spadło do 66ileś.
Na pewno nie do 5, szósteczka rządzi Jeszcze nie jestem do końca zadowolona, bo nie spada mi z niektórych miejsc, ale to chyba po prostu muszę się przyzwyczaić no. Brzuch doobrze byłoby wyćwiczyć.
nie narzekaj, ani mi się waż! Twoją wagę to bym całowała ze szczęścia chyba xD kobieto, tak cudownie dużo kg zgubiłaś, że to szok normalnie! Na -20kg nie było żadnego okrzyku radości ani nic nawet! Ja to chyba jakieś salta będę robić czy coś

Cytat:
widzisz ją? tak? GDZIE? Daleeeekooooooo jeszcze?!

u mnie na obiad w końcu było tak: 36g ryżu brązowego, 100g brokułu, 100g kukurydzy, 100g groszku, 50g ogórka kiszonego, 60g jajka, 50g szynki pieczonej z indyka. Smakowało! A takie sycące ;O

A u królicy popsuło się poidełko i zalało jej pół klatki ehhhhhhh.

Stary 2012-01-17, 18:19   #4756
abraxas2871
Wtajemniczenie

Cytat:

O rany, są już napisy? Oglądam dzisiaj OBOWIĄZKOWO!
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Zupy to nie dla mnie - słona taka była, a im więcej dolewałam wody, tym bardziej oprócz smaku soli, uciekał jakikolwiek smak w tym rosołku, haha. Ale w sumie nigdy nie przepadałam za zupami, dziś tak jakoś miałam ochotę po prostu.
Tak sobie lipnie rozplanowałam dzisiejszy dzień, że tylko śniadanie ledwo przekraczało 200kcal i teraz muszę ogarnąć, jak do wieczora wszystko zjeść.
a nie wiem - jak oglądałam online ok.13-14 to nie było jeszcze. Mi tam na szczęście nie potrzebne - chyba bym się nie doczekała. Napisz jak wrażenia - bo nie wiem czy to mój sesyjny pesymizm tam mi wszystko zohydza czy rzeczywiście ten odcinek był... przegięciem.
Cytat:
nie narzekaj, ani mi się waż! Twoją wagę to bym całowała ze szczęścia chyba xD kobieto, tak cudownie dużo kg zgubiłaś, że to szok normalnie! Na -20kg nie było żadnego okrzyku radości ani nic nawet! Ja to chyba jakieś salta będę robić czy coś

u mnie na obiad w końcu było tak: 36g ryżu brązowego, 100g brokułu, 100g kukurydzy, 100g groszku, 50g ogórka kiszonego, 60g jajka, 50g szynki pieczonej z indyka. Smakowało! A takie sycące ;O

A u królicy popsuło się poidełko i zalało jej pół klatki ehhhhhhh.
A masz takie kulkowe? Z rurką, kulkami, które królik musi pocierać jęzorkiem? Bo takie są średnie - mój z uporem maniaka wyrywał zębami tę rurkę (szukanie po klatce pełnej trocin i siana 2 małych kulek - bezcenne). W sumie to zawsze miałam takie, ale w przypadku króli ich nie polecam - na wątku królikowym dziewczyny na pewno podpowiedzą ci jakie poidło jest najlepsze
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 18:28   #4757
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
A masz takie kulkowe? Z rurką, kulkami, które królik musi pocierać jęzorkiem? Bo takie są średnie - mój z uporem maniaka wyrywał zębami tę rurkę (szukanie po klatce pełnej trocin i siana 2 małych kulek - bezcenne). W sumie to zawsze miałam takie, ale w przypadku króli ich nie polecam - na wątku królikowym dziewczyny na pewno podpowiedzą ci jakie poidło jest najlepsze
tak, mam takie, ale ona jego NIE gryzie. Ani razu nie próbowała. Mój poprzedni królik szarpał je bardzo często i się nie popsuło, a ta tylko z niego pije (zresztą rzadko, bo dostaje dużo warzyw, a w nich jest sporo wody), czasami wącha. Kuleczka jest, tyle, że jest jakby nieszczelna. W sensie takim, że mimo, że królik nie dotyka jej, to woda leci kroplami (sporymi), jakby ją lizał. Cała noc musiała lecieć :/ Teraz dostała miseczkę z wodą, ale co wieczór ma "napady" ADHD () i na 100% niechcący wyleje.
W ogóle ten królik jest wyjątkowy xD Dziś rano chodziła do tyłu...xDD później okręcała się na tyłku wokół własnej osi, kolejno wierzgała jak koń i ponownie chodziła (wręcz biegła!) tyłem. xDwidoki niezapomniane. Idzie się poryczeć ze śmiechu

Stary 2012-01-17, 18:30   #4758
LadyTo0fat
Rozeznanie

Czy na miejscu będzie zjeść po 20 łyżeczkę oliwy do sałatki warzywnej, jeśli po dwóch godzinach od tego będzie jeszcze twaróg i serek wiejski, a po kolejnych dwóch spanko? Bo brakujeee mi tłuszczy w bilansie.

Cytat:

Nie narzeekam, i tak jestem zadowolona A nie było okrzyku na -20, bo to i tak takie orientacyjne - nie wiem dokładnie, ile ważyłam na początku (może nawet więcej ), teraz też waga świruje czasami, także wiesz. Ja tam widzę 6 i jestem szczęśliwa. Właściwie już mi nie robi większej różnicy, co za tą szóstką stoi
Bliiisko!
P.S. Ale słodko z tym króliczasem! Aaah wariat mały

Cytat:
a nie wiem - jak oglądałam online ok.13-14 to nie było jeszcze. Mi tam na szczęście nie potrzebne - chyba bym się nie doczekała. Napisz jak wrażenia - bo nie wiem czy to mój sesyjny pesymizm tam mi wszystko zohydza czy rzeczywiście ten odcinek był... przegięciem.
Nie ma jeszcze napisów, buuu. Dam znać!

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2012-01-17 o 18:33
Stary 2012-01-17, 19:17   #4759
f_ola
Zakorzenienie

wróciłam z żala xD Jak mi nie zaliczy to będzie żal bo wznosiłam się na wyżyny erudycji lejąc wodę

Nic mi nie smakuje. Nawet makaron ze szpinakiem.

Zjadłam dzisiaj
jaglanke,
2 kanapki,
pół piersi kurczaka,kilka nitek makaronu
teraz mandarynkę wcinam i muszę coś wymyślić na kolacje ;/
chce mi się again pieczywa ;/

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2012-01-17 o 19:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-17, 21:57   #4760
LadyTo0fat
Rozeznanie

Właśnie zeżarłam nadprogramową dużą bułkę, full dodatkowych kalorii i węgli, na noc, pozdrawiam. Yh!
Stary 2012-01-17, 22:34   #4761
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zeżarłam nadprogramową dużą bułkę, full dodatkowych kalorii i węgli, na noc, pozdrawiam. Yh!
Zaaarwj tęęęę noc, tę jednąąąa noc xD I bułka staje się hmm ee posiłkiem środkowym xD Ja zjadłam dwa tosty przed 20. Ale sądzę że ujdzie skoro idę spać nad ranem xD
Stary 2012-01-17, 22:38   #4762
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Zaaarwj tęęęę noc, tę jednąąąa noc xD I bułka staje się hmm ee posiłkiem środkowym xD Ja zjadłam dwa tosty przed 20. Ale sądzę że ujdzie skoro idę spać nad ranem xD
Haha, taa, Tobie ujdzie płazem ale akurat na jutro ja za dużo nie mam, a z rana wstać muszę. Chociaż i tak skończy się na tym, że dopiero zaraz się zacznę uczyć i i tak się przedłuży - i dobrze. Nie ma bata, najwcześniej spać idę 1.
Stary 2012-01-17, 22:47   #4763
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja sobie jutro rano zrobię 8minutówki... ćwiczenia rano dodają mi energii
Stary 2012-01-17, 22:49   #4764
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja sobie jutro rano zrobię 8minutówki... ćwiczenia rano dodają mi energii
Padłabym chyba
Stary 2012-01-17, 22:55   #4765
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Padłabym chyba
rano mi jest się w sumie łatwiej zmobilizować
Stary 2012-01-18, 13:16   #4766
happenstance
Raczkowanie

ogłoszenia parafialne:
niezaliczyłam anatomi. SHIIIT!
miałam dzisiaj koło i jesli nie dostanę 12 pkt pisze zbója.
zjadłam wczoraj jabłko wieczorem ( jaaaaaa straszne!) i zupke chinska
zaraz zrobie sobie musli.
sprzątnę pokój,

moja waga przyjechała, ale nie mam baterii
więc chwila prawdy nastapi ... jutro o ile zmobilizuję się żeby wyjść z mojej nory
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 13:28   #4767
f_ola
Zakorzenienie

Zjadłam śniadanie o 13-mały jogurt/
Nie mam apetytu, jest do dupy, gotuje kapuśniak i kawę
koniec użalania się.
Stary 2012-01-18, 14:02   #4768
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

a ja mimo że podziębiona zaliczyłam drugi dzień saneczkowania , śnieg na szczęśliwicach po kolana i ja konik biegający z saniami , może udało się coś spalić aH czekałam na to .
śniadanie :płatki owsiane na mleku z musli /kawa z mlekiem i słodzik
2śniadanie : 0,5 bułki fitness z wędlinką \
obiad : 50g kuskusa z kurczakiem i pieczarkami
podwieczorek:pomarańcz
kolacja: grahamka zapiekana w piekarniku z odrobinką masełka i czosnkiem

F_oluś co to za śniadanie o 13 ? toż to już 2 śniadanie powinno być o 12 wstałaś? i do tego mały marny jogurcik no wiesz co . A takiego apetytu mi ostatnio narobiłaś tym swoim śniadaniem na blogu czeko
Stary 2012-01-18, 14:20   #4769
f_ola
Zakorzenienie

Wstałam po 10 a przed 11.
Miałam doła i bardzo złe złe myśli. Pół nocy nie spałam- ryczałam bo chciałam iść spać a nie mogłam, a uczyć sie też nie mogłam. Prawie zrobiłam coś koszmarnego- dobrze że kolega mną wstrząsnął. Poszłam się przewietrzyć z nim do apteki, wróciłam pije kawusię i zaraz będzie kapuśniak z dwoma kromkami chleba razowego potem zrobię jakąś owsiankę(mam zapas satino,serków wiejskich,orzechów i homo więc szykują się kolejne wypasione śniadania potem kurczaka z warzywami a koło drugiej wiejskiego z pomidorem lub rybkę wędzoną
Stary 2012-01-18, 14:26   #4770
happenstance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Wstałam po 10 a przed 11.
Miałam doła i bardzo złe złe myśli. Pół nocy nie spałam- ryczałam bo chciałam iść spać a nie mogłam, a uczyć sie też nie mogłam. Prawie zrobiłam coś koszmarnego- dobrze że kolega mną wstrząsnął. Poszłam się przewietrzyć z nim do apteki,
nie strasz... pamietaj że mieszkam prawdopodobnie niedaleko, jak wpadnę i nakrzyczę

wybOOrowa ja też chce na saaanki (co dziwne bo nażekam na śnieg, ale pod względem sanek i kuligów ewentualnie, łaskawie toleruję)
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości