|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
A Brumku - wielbicielu rymowanek przypomniało mi się dla Ciebie polecam Bogdanowicz - rymowanki, przytulanki (mam gdzies chyba wersje w pdf. Nawet chyba J. Stuhr to nagrał)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Bo te inne to już znam, bo na wszytskich stronach te same się powtarzają... Ale Tymciowi nic a nic się jeszcze nie znudziły i podejrzewam że długo jeszcze nie znudzą ![]()
![]() |
#4743 |
Zadomowienie
|
ojejej dzieje sie na watku, a myslalam ze bedzie przestoj w dlugi weekend!
w kwestii lizania smoczkow to mam takie zdanie jak iustyna i wiekszosc dziewczyn - nie, nie, nie nalezy! ![]() I mysle, ze dobrych rad i madrych wypowiedzi powinno sie sluchac i sie nie obrazac Zanetko - ale ja wiem, ze Ty z tych narwanych nerwuskow... ![]() Sto lat Lili (spoznione sorry) i Stapelko! ![]() ![]() ![]() Oliweczka - nie zegnaj sie, potraktujemy twoj post jako info, ze rzadko sie bedziesz udzielac.. i tyle. Zobaczysz - znajdziesz czas zeby cos skrobnac chocby raz na miesiac ![]() Vaniliova, Wodaqua - bez takich! ![]() Telik - ja daje tylko cycka, nie dopajam- bo po co?? youyou - ja tez przy drugim dziecku jestem wyluzowana nieslychanie ![]() ![]() Brumek - nasze dzieci z tego samego dnia i jak narazie w tym samym czasie zmieniaja pampki. My tez dzisiaj przeszlismy na 3! ![]() Paticzku - poniewaz zostalam wywolana do tablicy odnosnie zdjec to powiem, ze hmmm postaram sie zobaczyc jak to sie robi i wstawic jakies w ciagu najblizszych kilku dni ![]() acha, mialam Ci odpowiedziec o testowaniu - @ mi sie nie spoznia, bo jej od roku nie widzialam ![]() i trzymam za wizyte jutro! pewnie badania beda powtorzone albo zrobione inne... no i jeszcze cos mialam napisac, ale o tej porze dostaje sklerozy.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Scio kochana - znalazłam sobie te rymowanki w wersji Stuhra i fajniutkie są! ![]() ![]()
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
No trudno. Ale widze, ze w rossie po 2,99 ale 3+ 1 gratis. No nic podjade 16 moze cos się trafi
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, ale właśnie znalazłam i ściągnęłam
![]()
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
#4750 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze takie:
Idzie jeż, mały jeż może ciebie pokłuć też Pełznie wąż, śliski wąż i łaskocze ciebie wciąż Idzie słoń, ciężki słoń i nadepnie ci na dłoń Idą kurki, małe kurki i wbijają tu pazurki... Lata osa koło nosa Lata mucha koło ucha Lata bąk koło rąk Lecą ważki koło paszki Lata pszczoła koło czoła Lata mucha koło brzucha Lecą muszki koło nóżki Biegną mrówki koło główki Tu podkóweczka tu, tu, tu (rysujemy palcem na stopie dziecka kształt podkowy) Tu gwoździczek tu, tu, tu (delikatnie kłujemy dziecko w stopę) I młoteczkiem: puk, puk, puk (delikatnie palcem udajemy uderzenia młotka) I pilniczkiem: pitu pitu, pitu (jeździmy dziecku po stopie palcem, udając, ze szlifujemy pilnikiem gwoździe. Dziecko ten ruch łaskocze, więc się śmieje i wyciąga zaraz drugą nogę do podbicia podkóweczki) O a tu takie jak dawała Brumek tylko dłuższe: Rączki robią klap, klap, klap Nóżki robią tup, tup, tup Tutaj swoja główkę mam, A na brzuszku sobie gram. Buźka robi: am, am, am Oczka patrzą tu i tam Tutaj swoje uszka mam, A na nosku sobie gram. Idzie, idzie stonoga a tu... noga! Idzie, idzie malec a tu... palec! Idzie, idzie koń a tu... dłoń! Leci, leci sowa a tu... głowa! Leci, leci kos a tu...nos! Idzie pani stuk, stuk, Dziadek z laską puk, puk, Skacze dziecko hop, hop, Wieje wietrzyk fiu, fiu, Pada deszczyk kap, kap Deszcz ze śniegiem chlup, chlup, A grad w szyby łup, łup. Woda z kranu: kap, kap, kap Konik człapie: człap, człap, człap Mucha bzyczy: bzy, bzy, bzy a waż syczy: sy, sy, sy. Lata osa koło nosa Lata mucha koło ucha Lata bąk koło rąk Lecą ważki koło paszki Lata pszczoła koło czoła Lata mucha koło brzucha Lecą muszki koło nóżki Biegną mrówki koło główki |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja je wszystkie znam i już stosuję, bo to właśnie te które poznajdywałam w necie, ale ... ten który zacytowałam znam tylko w połowie, jak się okazuje, a to jeden z moich ulubionych. Jak fajnie że napisałaś dalszy ciąg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Jeszcze mam ciąg dalszy jednej: biegnie gąsienniczka dokoła policzka ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zadomowienie
|
Heh, kto jeszcze czeka do północy na pobranie kodów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Czemu ja jeszcze nie śpie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Scio zapisałam sobie rymy
![]() Idę spać, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Ja tez ide. Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zadomowienie
|
Z rana zaznaczyłam sobie tylko:
Cytat:
A później mnie nie było i widzę, że rozwinęła się gorąca dyskusja ![]() Napiszę tylko, że ja nie oblizuję. W sprawie powrotu do pracy, to ja także od tego momentu będę radykalnie rzadziej tu zaglądać, ale będę robić tak jak ktoś tu napisał i jak robiłam w poczekalni kiedy jeszcze pracowałam - czytałam kilka ostatnich stron - tyle na ile czas mi pozwalał i odpisywałam jak coś mnie zainteresowało. W pracy nie ma mowy o wizazu. Na koniec zbiorowo: spóźnione życzenia dla solenizantek, brawa za skończone miesiące oraz życzenia powrotu do zdrowia dla chorych. Chyba tyle na dziś, będę kończyć, bo mąż się mnie domaga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ![]() ![]() Bo sobie tu gadasz w miłym towarzystwie ![]() ![]() Dobranoc ![]() Tymek tez już nakarmiony i poszedł (znowu) spać ![]()
![]() |
#4759 |
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam
![]() ![]() Odnośnie gorącego tematu oblizywania smoczka - ja nie oblizywałam, nie oblizuję i oblizywać nie będę ![]() Teliku ja karmię piersią i nie dopajam ![]()
#4760 |
Zakorzenienie
|
Hello!
Witam cudownie wyspana, po cudownej nocy ! ![]() to żarcik oczywiście !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||||
Zakorzenienie
|
Kurcze, widzę że wczoraj jakoś gorąca atmosfera Wam się udzieliła
![]() ale dobrze że już emocje opadły. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
![]() ja na szczęście na przedostatnim semestrze studiów nie mam statystycznych przedmiotów ![]() ![]() a ty na którym roku jesteś - bo chyba też ekonomię studiujesz, prawda? ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Kajool - wyobraziłam sobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dziś nawet się wyspałam, Adaś domagał sie oczywiście 2 razy jeść, ale szybko usypiał i niedawno się zbudził ![]() Cytat:
Kubeczek Tommee Tippee - Pierwszy Kubek. http://www.nokaut.pl/szukaj/naczynia...-190ml-4m.html Ja też chcę z Wami na kawę ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- no to nadrobione i mogę zacząć dzień ![]() kurcze, co to się wczoraj działo w Wawie? Brumek to gdzieś niedaleko Ciebie? dzisiaj jakieś wiadomości rano po 6 włączyłąm a tu jakieś zamieszki były - oczywiście moja pani już od 5,20 buszowała - o 6,30 poszła spać - takie dosypianie - i właśnie wstała radosna i się śmieje koło mnie - zaraz robimy śniadanko Juli więc na chwilę zmykam ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-12 o 09:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zadomowienie
|
Wita się z Wami zombie
![]() ![]() ![]() jeśli tak będzie dalej, bardzo poważnie rozważam wprowadzenie wieczorem przed snem butli ze sztucznym mlekiem... Może to coś pomoże... Bo nie wyrobię bez porządnego snu długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
w superpharm jest promocja słoiczków Hipp http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_172011_8.jpg
Zmykam, jadę z mężem na małe zakupy ![]()
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam tak jak pisałam Marinie, wpisałam w google, zobaczyłam co mnie interesuje i o czym bym chciała pisać. Witam z rana ![]() Jesli któraś chce ten kod z rossmana to ja też pobrałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Wstawiam ankietę już teraz,bo najprawdopodobniej nie pojawię się przez weekend.I to, że wczoraj nie pisałam wieczorem to nie znaczy, że się obraziłam, mąż wrócił na weekend i chcemy się wybrać na jakaś małą wycieczkę. Jak będzie takie małe zaangażowanie odnośnie tematów to na następny raz będzie bidnie.W sumie już teraz jest. Dziękuje tym dziewczyną które miały czas i ochotę na wymyślenie tych aż 9 tematów. I nie mam PMS czy jakoś tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |||||
Rozeznanie
|
Ojej, jden dzień mnie nie było a tu tak o? Ja podzielam zdanie Zanety, a nawet mam jeszcze mniej 'higieniczne poglądy', ale każdy ma prawo chować dzieci jak uważa. Myślę, że są na świecie wieksze zadrozenia i patologie, przed którymi trzeba chronić dzieci i byłyby bardziej warte takiej dyskusji.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Znowu mi nie zacytowało wszystkiego ![]() Dzień dobry ![]() Patik - Kciuki za gina ![]() brunetka - ![]() Madziara - super ze chrzes sie udał, ale tesciowa - ![]() ![]() U nas noc jak wczoraj ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my na razie hasamy w 68 w najlepsze - są w sam raz ![]() Cookie, skarbie - na pewno dacie radę z Zuzą - pomyśl że te zmiany będą dla Was obu najlepszą decyzją - Zuza będzie Ci za to kiedyś wdzięczna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
mam pytanie do wszystkich chce dzisiaj iśc do tesco, i mam pytanie czy jest coś fajnego z promocji ? bo w gazetce nic takiego nie widziałam odnośnie Żanety, bardzo ja lubię, i lubię czytac jej posty, ale to co napisała odnośnie tematów, to mnie troszkę wkurzyło, ja nie wymysliłam tematu, nie mam do tego głowy,( ja to taki poeta tylko glowa nie ta) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.