|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() też mam express ale nie korzystam z niego bo ja wole rozpuszczalną ostatnio, ale patent z cynamonem mi się podoba ![]() anula u nas jest podobnie po nocy, tak jak w dzień zjada ponad 200ml tak rano dzisiaj zjadła tylko 130 i więcej nie chciała... Jak dorosły wstanie rano to też od razu nie jest głodny więc może to o to chodzi.
|
|
#4742 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry.
Cytat:
.ja nie wiem czy będe miała auto wtedy (jesli częścuie dojadą), ale coś wykombinuję i możemy się umówić . hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraa aaaaa .Cytat:
dawaj przepisiora .Cytat:
Cytat:
ja miałam kupić własnie tą cukinię.... ale chyba się wstrzymam .Cytat:
jestem jestem, dużo pracy, kryzys na całego, pilnuję stołka coby mnie z niego nie wykopali .po wizycie neurologa: z badania ogólnego OK. Szymonek ma obniżone napięcie, ale da się to "naprawić" rehabilitacją (na którą chodzimy). jesli chodzi o płaczki nocne to kazał nam stawić się w poniedziałek rano w szpitalu gdzie pracuje i zrobić badania krwi: tsh na tarczycę i jakieś enzymy mięśniowe. ale mówi że robimy te badania żeby wszystko inne wykluczyć, bo zazwyczaj takie płaczki to z powodu niedojrzałego układu nerwowego. więc w poniedziąłek będa pobierać krew Szymonkowi aha - pytanie z serii żywieniowych: jak wprowadzacie lub jak wprowadza się mleko następne? pediatra do którego nie mam za grosz zaufania (no może tylko odrobinę), powiedział, żeby 1 miarkę mleka 1 zastępować miarką 2. i tak przez tydzień, dwa, a potem zwiększać. tak robię, ale mam wrażenie że Szymonek zaczął bardziej ulewać .ps. nowe fotki w albumie .
|
|||||
|
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas wszystko w porządku
Czasem nigdzie nie wychodzę ale wtedy pochłaniają mnie obowiązki domowe i nie mam czasu aby choćby wejść i podczytać ![]() Iga super, coraz fajniej spędza mi się z nią czas a że ilość snu w dzień znów się zmniejszyła i czasem są to dwie drzemki po 30m to zabaw mamy sporo i często wychodzimy na pół dnia aby nie kisnąć w domu.Huśtawkę odstawiamy! Drzemki są w łóżeczku co jest trochę trudniejsze bo w huśtawce nie da się sadzić obrotów a od kiedy Igulec ogarnął przewroty na lewo i prawo, turla się od jednego do drugiego końca łóżeczka. Szukam więc znów jakiegoś super ochraniacza, macie jakieś typy? Gratuluję wszystkich ząbków, mam nadzieję, że wstawiacie jakieś zdjęcia do albumów a nie tylko ten fejs i fejs ![]() Zosiu u nas też zęboli brak ale to przecież nic złego! Don’t worry! Ja miałam pierwszego zęba w wieku 10 miesięcy a chodziłam już w 8’mym! amarcia uwielbiam Twoje poczucie humoru ![]() Edzik siada? ![]() daisy mam nadzieję, że podałaś przepis na tą marynatę … nie widziałam jednak, może w klubie jest (?) mimbi Igulec zjada 1 duży obiadek 190g a po południu kleik na mleku 120g + pół słoiczka deserku. Żółtka jeszcze nie podawałam. Dla Misiatki dużo zdrówkaaaa! Rozmiaru Twoich spodni nie skomentuję, bo to nie jest klubowy fwm anula zazdroszczę nocek! U nas trochę lepiej w tym temacie ale mówię po cichu aby nie zapeszyć
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nareszcie jesteś! Co u Ciebie i Igusi? ![]() Dzień dobry! Noc fajna ![]() Eda poszedł spać koło 20:00 i spał do 8! Z 2 pobudkami (2 - jedzenie, 5:30 smok). Także jest fajnie
|
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak delikatnie ci kazal? ja po 6 mcu kupilam dwojke, ostatnie mleko 1ke mieszalam z dwojka pol na pol a potem juz dwojke. zero roznicy pytalas o ta kaszke nestle no to najpierw zrobilam na gesto w malej ilosci z jego mlekiem, potem coraz wiecej, ale nie trzymam sie sztywno miar daisy TA KASZKA JEST BEZ DODATKU CUKRU ![]() oliwko zapraszam
|
|
|
#4746 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.i dziękujemy za oklaski .Cytat:
a tak to dzisiaj obudził się 0 3.48 - przesikany ja piję zieloną herbatkę z cytrynką .Cytat:
wygońcie mnie do roboty. ych. |
|||
|
|
|
#4747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie moge przysunac bo nie mam jak, tzn pokoj za maly, i lozeczkow wchodzilo by na drzwi. ale gdybym mogla to bym na pewno miala lozeczko jego przy swoim a tam, po co bedziesz pracowac, posiedz z nami ![]() moria to mi wyglada na odwyk wizazowy ![]() ja tez bym musiala isc ![]() fajnie sie czyta ze u was dziewczyny ok, ze iguska coraz lepiej
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
bry bry
ja tak na szybko dzisiaj, doczytam sobie później, przede wszystkim dla solenizantów - wczorajszego i dzisiejszych ![]() Flavio ![]() Maya ![]() Iza ![]() zaraz mam gości, muszę mieszkanie jakoś ogarnąć ![]()
|
#4749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za info o kaszce, zastanawiałam się ile dawać żeby to była ekspozycja na gluten. Cytat:
jeju idę stąd . robota się sama nie zrobi.a ktos zakłada część szóstą? .
|
||
|
|
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!
![]() Noc ok tylko, ze obudzil sie o 3 z placzem i nawet nie zdazylam mleka przyrzadzic. Musialam go na rekach trzymac, bo taka syrena od razu Udalo sie zrobic mleczko i zasnal. Nie wiem czmeu tak dziwnie sie obudzil. jakby mu sie cos przysnilo...![]() Andziot my tez mowimy NIE lososiowi! Identyczna reakcja u nas!!! A na koniec wielki chaft! Ja to nawet nie probowalam, bo zapach juz sam odstraszal. Moj tata wieczorem polozyl sie na kanapie gdzie Antek jadl tego lososia i mowi ''cos tu ryba smierdzi'' Princi w Polszy super. naprawde dobrze sie tutaj czujemy Troszke tesknimy za tatusiem, ale dzieki mamy pomocy mialam nawet czas by zrobic sobie wczoraj wlosy i makijaz na spokojnie i bez pospiechu Olliwka ![]() Agus87 pochwal sie zakupami ![]() Moria super, ze jestes Z ikei chyba sa fajne te ochraniacze na cale lozeczko choc wydawalo mi sie, ze Ty masz taki Ja wstawiam fotki do albumu, ale Ty juz nas nie odwiedzasz. Na fejsie wiadomo wiecej, ale ja z wizazu nie rezygnuje! Nou łej Matall Eda nie tylko stoi! Eda zaczyna spac ![]() Fajnie, ze sie wyspalas! Anula za nocke!!!Izuniu i Mayeczko z okazji waszych miesiecznic wsyztskiego najlepszego
|
#4751 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
nocka do kitu.... kilkanaście pobudek, kończy mi się pokarm Wszystkiego Najlepszego dla świętujących dzisiaj dzieciaczków !!!
|
|
#4752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszego dnia 1 miarka "2" i pozostałe miarki "1". Drugiego dnia 2 miarki "2" i pozostałe "1". Itd. aż zostanie samo "2". Kochana, lepiej spytaj, czego Edzik NIE ROBI ![]() No moria wróciła, to chyba założy, co? ![]() Eda mi zaczął strasznie ulewać/wymiotować... Nawet 2 h po posiłku
|
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dla mnie nocka lepsza ale dla mojego męża niekoniecznie Tymek miał pierwsze spanie do 1.30 więc super, jednak później standard ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moria, odwyk sobie robisz od nas czy jak idę do klubu, bo ostatnio zastanawiam się nad aparatem
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Na tą umiejętność czekam od dawna
Gdyby tak doszedł do jednej pobudki na smoka
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniaqc daje tak z pol albo 3/4 lyzeczki do deserku. zalezy jak mi sie sypnie
![]() Aga_pe... ale noc moja Ty biedna przyjedz jutro to Cie pociesze ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Matall, a moze on taki nespokojny w nocy bo kombinuje co by tu jeszcze nowego pokazac bysmy wszyscy z zachwytu popadali? ![]() Wproawdzilas bebilon 2 jak Eda skonczyl 6 miesiecy tak? Dziewczyny gdzie mozna kupic najtaniej BEBILON???? W tesco dalam 40 zl, a w kerfurze 50 sobie krzycza
|
|
#4756 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia, Bebilon 2 jest w promocji w Shelkerze. Po 36,99 zł
Pepe już pije dwójkę, pomimo tego, że pół roku skończy pojutrze. |
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
hej
aga pe widze ze noc podobna do naszej ![]() moria heloł babo! codo edzika to on :siada i siedzi raczkuje wstaje! i sądząc po zdjeciach na fejsie gra na gitarze ![]() matal daje mu chyba jakies pigułki na przyszpieszenie rozwoju:P matal zauwazyłas tą prawidłowość że jak u mnie nocka jest fajna to u Ciebie koszmar i na odwrót?? wiec juz wiesz jaka mialam noc ![]() poszlam spac o 00 seba wstał o 00 30 potem nie wiem ile razy wstawałam ale do 5 około 7 razy ![]() o 5 taki krzyk!!! zmieniłam pieluche, obsikłą mnie i wyłdałam cyca zasnał na chwile ale ja musiałam go za jedna reke trzymac a tz za drugą o 6 30 obudził sie na dobre ja poszłam spac do drugiego pokoju a on wyl przez 30 min ![]() dałam czopka przeciwbólowego dałam cyca i zasnelismy obije na godzine ale szczerze to nie wiem jak sie nazywam a jakby mnie ktos zapytał jaki jest dzień to musiałabym sie grubo zastanowic gdzie mi kalendarz wisi i bym powiedziała dopiero ![]() za godz przychodzi moja mama i powiedizała wczoraj ze porywa go na 4 h i da mu obiadek w miedzyczasie zebym odpoczeła. obawiam sie ze go przywiezie oi godzinie jak tak bedzie dawał w dupe teraz lezy na kocu, raczkuje do tułu i udaje ze jest grzecznym dzieckiem ![]() ![]() ide podłaczyć szlauch pod kawe
|
#4758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymonek też, tzn jak się go podniesie to odbije mu się i uleje, tak śmierdząco . musze zapytać pediatrę.moria - Edzik stoi .
|
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe Ja sie chetnie takiej pysznej kawki napije
![]() gosiek Ja tez zauwazylam, ze mam od wczoraj mniej pokarmu Mam nadzieje, ze to tylko maly kryzys bo Nadia ani butli, ani MM !!Cytat:
?"Grazin, Agnieszka_pe Wspolczuje nocek Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-11-09 o 09:36 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() gdyby nie męczące wstrętne katarro u mojego dziecka byłabym dziś na południu... Częstochowa Kraków chyba Gliwice... no ale cóż... moria śniłaś mi się dziś
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
seba chyba raczkuje:P
zostawiłąm go na srdoku pokoju a za chwile był przy moejj nodze i chciałm mi zjesc papcia:P
|
#4762 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam
U nas dzien marudy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daissy mogłabyś podac przepis na ta marynatę? Ktoś (przepraszam ale nie zapamietałam kto) pisał o szaszłykach ze schabu
|
|
#4763 |
|
Raczkowanie
|
zaraz doczytam, kawka stoi obok, pierwsza pobudka o 4 i jedzonko, później dospaliśmy do 7 ![]() Mayeczko i Izuniu z okazji Waszego święta Lolko i mamooptymistko co u WAS ???? moniqac no, to mi się podoba - praca nie zając, nie ucieknie- rób tam dobre wrażenie, bo przecież nie ulega wątpliwości, że CAŁY czas pracujesz pilnie przed komputerem i pisz z nami
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
dobry dzień
|
|
#4765 |
|
Wtajemniczenie
|
bzyczka no całkiem dobry
|
#4766 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
gdzie to pisze bo nie widzę :P |
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
anula dziś Zosia pobiła Gabi
moja obudziła się o 5:30, a że o 6 zawsze ją biorę do karmienia to nakaramiłam dziś wcześniej i sałyśmy do po 8mi się wydaje ze to nie jest tak że Zosia mało Ci je rano, tylko że po takiej ilości godzin w piersiach jest dużo mleka i szybko leci i ona nasyca się już jedną co do rybki to Gabi lubi, bo np łososia z marchewką zjadła duży słoik, tylko ta cukinia z rybą była obleśna w smaku ![]() Oliwka ![]() aga pe moniqac ja bym się tak nie pałowała z tym mlekiem, bo przechodzenie Ci zajmie z 2 miesiące, dałabym pół na pół przez jakiś czas i zwiększała moria ![]() Maya Izunia dużo szczęścia dla Was !!!!!!!!!!!!!! Paulizia w biednej bronce jest bebilon za 38 dzień dobry i słoneczny ![]() ogłoszeń parafialnych żadnych nie ma
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Flavio, Maya, Iza - najlepszego ![]() noc straszna... do północy co chwile pobudki z rykiem o 1 w nocy taki płacz, nie dało sie jej uspokoić, jęczała, płakała, drapała się dostała voburcol i spała do 5 od 5 to samo aż do 8 jesteśmy nieprzytomni Pauliziu wrzuciłam do prania mam sweterek czarny guziki i środek obszyty białym atłasikiem z kropeczkami i kokardki na malutkich kieszonkach na dole tez w kropki a w top secret taka fioletowa bluzeczka z szarym kwiatem kolo obojczyka mam z top secret - taka w rzywistosci jasniejsza Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-09 o 10:09 |
|
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wpadam przywitać się, powiedzieć że żyję i pozdrowić z Dojczlandu Nie było mnie trocccchę, nadrobiłam po łebkach, zniknęłam bez słowa.. sama sobie jaką karę nadam!! Nie wracam jeszcze na stałe do was, bo ciągle coś się dzieje.. a ja mimo ciągłych wrażeń, przecież muszę Antonka ogaraniać i chronić przed wszelkimi bodźcami, które mogłby by mi go tu rozregulować!! Jak mnie przygarniecie spowrotem, to melduję się w piątek i zostaje na zawszzzzeeee Dziękuję Delizatezie, Ddaaiissyy, Gusiagatko i in. które tez być może o mnie myślały A i jeszcze wam coś powiem - kocham Niemcy, kocham miasto Aachen!! ![]()
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
moria Brakuje mi tu Twojego optymizmu i spokoju !! Zaglądaj częściej !!
JAk to sprzedajesz lustrzankę? Ale rozumiem, że wymieniasz po prostu na nowszy model ?? A obiektywy jakieś dodatkowe też masz i sprzedajesz? Mój mąż jeszcze jeden chce dokupić Nie no, Ty musisz mieć lustrzankę! Zdjęcia Igutki przecież są najpiękniejsze na całym wizażu dzięki Twojej sprawnej ręce, dobremu aparatowi no a co najważniejsze uroczej modelce U nas te obroty często nie pozwalają zasnąc Gabi bo rzuca się na prawo i lewo... a update w albumie zrobiłam Co do marynaty to podstawę stanowił niestety gotowiec ale bez konserwantów Winiary mają taki pyszny sos BBQoraz firma Develey również. Obie bardzo polecam, do tego ciut wody aby marynata za szybko się nie skarmelizowała, chili - bo lubię ostre i sól. Wrzuciłam do tej marynaty żeberka i mają się 2 dni marynować. W smaku podobno ma być niebo w gębie ![]() Anulka, nie zamartwiaj się tym, że głodzisz Zosieńke! Przecież gdyby była głodna na bank byś o tym wiedziała (słyszała )Cudownie Ci śpi !! Zazdroszczę. Ja myślę, że już tak zostanie Dziś też słonko u Ciebie? W PL jeszcze tak... U nas ta kaszka na S (zapomniałam nazwy) też jest - to nestle, tak ? Paulizia, a Antoś dobrze się poza tym czuje? Wymioty poszły już mam nadzieję w zapomnienie? Lepiej Ci sypia w PL niż w UK ? Jak porównujesz ceny to gdzie drożej? PL czy UK ? Moniqac, a bardzo jesteś niewyspana w pracy? O której wstajesz? Jejku cieszę się, że troszkę lepiej z pobudkami ! Trzymam kciuki by tak zostało !! No i za wyniki. Kiedy je idziecie robić ? Oby rehabilitacja przyniosła efekt! Słuchaj, a sobota by Ci pasowała? Bo jeszcze nie wiem, czy mój mąż jednak nie pójdzie 11.11 do pracy Dla niego nie ma znaczenia czy Wszystkich świetych, czy inne świeto......... zresztą sama wiesz, jak korporacje pracują. Miałabyś w weekend czas? I to samo pytanie dotyczy DELICADEZY !! Mayeczko i Izuniu !!
Wszystkiego dobrego dla Was Dzeciaczki ! Grazynko, ło matko boska............ ale noc !!!! Chodzisz na rzęsach na pewno To pewnie zębole, co? A kiedy idziesz na badania Sebulka? Zosiaa, daj cynk jak podszedł Mateo do opiekunki po przerwie Amarcia, dawaj częściej kawały Magda060184, i od 5 zero już spania?? PRzytulam ![]() Marynata gotowiec - szczegóły wykonania dania w poście do Morii powyżej, to kuknij sobie a w ogóle przepis pochodzi STADRobiłam już kilka przepisów od tego chłopaka, pyszne i bardzo proste !! Polecam ![]() Andziotku, czy mogę Cię coś spytać? Troszkę jakoś nie wyobrażam sobie gotowania łyżki kaszki manny na wodzie by rozpocząć ekspozycję glutenu... czy mogę podać kaszkę Hollę, np TAKĄ albo TAKĄ ? Myślę, że tak.. no bo obie mają gluten. (Sama zadałam pytanie i sama sobie odpowiedziałam kwestia czy dobrze )Bardziej chodzi mi o to czy mam jej przez miesiąc dawać po 1 łyżce tej kaszki, tak ? Aga_pe ![]() ![]() ![]() ![]() Hejka Noo musze się pochwalić, wczoraj położyliśmy Gabi o 21 !! Tylko, że 40 min zasypiała Była tak śpiąca, tarła oczka... a mimo to marudziła. No ale liczy się chyba o której położyłam a nie o której zasneła, nie? Pobudka pierwsza o północy Stwierdziłam, że nie będzie cyca na każde żądanie, bo już duża dziewuszka jest i dałam smoczka. Pomogło. Karmienie o 3 potem o 6.30Niestety pobudka na dobre o 7.45 Słonce swieci prosto w oczy i pewnie tak już będzie. Dopiero jak pojadę do rodziców znów pośpimy mam nadzieję do 10-11No co z tą Lolką???? Chyba sesa napiszę Mamęoptymistkę widuje na FB
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

.
za wagę i wzrost Szymonka !
)
. To dlatego tak tu pusto...
.

.

Udalo sie zrobic mleczko i zasnal. Nie wiem czmeu tak dziwnie sie obudzil. jakby mu sie cos przysnilo...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
moja Ty biedna
przyjedz jutro to Cie pociesze