| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-11-07, 08:42 | #4741 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: Płock 
				 | 

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

| 
|     | 
|  2011-11-07, 08:44 | #4742 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Nikaa, Darusia tyle, ze wczesniej on sam chcial tydzien przed tp wziac urlop, zebysmy mogli jakos szczegolnie spedzic te ostatnie chwile kiedy jestesmy we 2. Najbardziej zabolalo mnie to jak mi to powiedzial " ze szkoda mu urlopu na siedzenie ze mna". Bo tez uwazam, ze wolne mu sie przyda potem ale dlaczego musial to tak powiedziec   A ze faceci sa prymitywni to wiem... napisal mi sms przed chwila, ze bardzo mu przykro i ze przeprasza. To takie wlasnie meskie nie powiedziec twarza w twarz tylko sms wyslac. XXI wiek  Domi ja pralam wszystko w 40st. Tetre w 90st natomiast  Cytat: 
  Kredyty sa gorsze niz malzenstwo bo sa na okreslona ilosc lat   | |
|     | 
|  2011-11-07, 08:48 | #4743 | 
| Zakorzenienie | 

30 dni tez mi minelo-i co teraz???;/ fatal nawet nie wiesz jak ja bym chciala czasami polezec! serio! brzuch cie boli -ale sie nie polozysz, nie polezysz bo nad glowa maluch z pilką, klockami czy innymi dupsami stoi ,zaciskasz zeby i sie bawisz....do tego wszystkiego nie moge sie bawic we "wszystko" a ona za mala by to zrozumiec i nieraz patrzy takimi oczami kota ze shreka a tu dupa blada;/ nie tak latwo! serio, poza tym jej prawie 15 kg nie ulatwia sprawy;/ caly tydzien od 7 do 24 jestem teraz sama, mama tez konczy prace pozniej, tesciowa sie nie pofatyguje bo i po co takze wiesz.... ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- GOLDIKAbo to jest facet, po prostu, nie pomyslal a powiedzial i tyle. Nam tez hormony bija i z niczego potrafimy mega dymy robic, ja widze po sobie ze potrafilabym zrobic awanture ze gwiazda na niebie nie w tym miejscu swieci. 
				__________________ Oliwcia 05.04.2010r.  Amelcia 02.12.2011r. "Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem. "                                                           A.Camus | 
|     | 
|  2011-11-07, 08:49 | #4744 | 
				 | 

Fatal jeszcze tylko troche musisz polezec   a co na wsi gadaja to ich sprawa, tego wlasnie nie lubie w malych miejscowosciach, ze kazdy zna kazdego i gadaja glupoty   | 
|     | 
|  2011-11-07, 08:51 | #4745 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

Cytat: 
 ja prałam w 40 stopniach plus dodatkowe płukanie  i mam ze 3 szt ciuszków, które mama przywiozła gdzie w pasie poszła jakaś gumka i się ściągnęły i jak weźmiesz za rękawki to wygląda jak ubranko na kurczaka               | |
|     | 
|  2011-11-07, 08:59 | #4746 | 
| Zadomowienie | 

Dzień dobry. Wpadłam na chwilkę zanim do gina polecę - to znaczy zanim mnie tż odwiezie, na razie jeszcze nie wrócił z pracy, bo miał mieć jakieś szkolenie i zebranie związkowe. basiula trzymam kciukasy Anusiak, goldika współczuję przejść z tż-tami. Co do urlopu tżta to mój też bierze dopiero po porodzie. Co prawda od 18-tego do 22-giego ma lukę w grafiku wiec jak sie przeterminuję to troszkę czasu spędzimy razem. Darusiaaaa z tym robieniem dymu to sie z Tobą zgodzę - też tak czasami mam że fuczę i ciskam się nie wiadomo o co. To są chwilę kiedy podziwiam swojego faceta za cierpliwość. | 
|     | 
|  2011-11-07, 09:01 | #4747 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

Cytat: 
 nie ma to jak mieszanka naszych hormonów z ich prymitywnością... doskonale Cie rozumiem... ja ostatnio też potrafie się na maxa wkurzyć na wszystko i wszystkich, bo zupa jest niedoprawiona... dlatego oczekuje rozwiążania żeby chociaż ciut te hormony zeszły, bo cięęęęęężko ze mna teraz wytrzymać... zwłaszcza że jak już max osiągne to nie licze się ze słowami   | |
|     | 
|  2011-11-07, 09:02 | #4748 | 
| Zadomowienie | 

Zapomniała wspomnieć o praniu - skleroza. Ja prałam na 95st wszystkie bawełniane rzeczy, resztę w 60st - wybrałam tak wysokie temperatury bo ja mam wszystkie rzeczy używane. Szczerze przyznam, że nic sie z nimi nie stało, ale nowe to bym prała w takiej temperaturze jak na metce pokazują. | 
|     | 
|  2011-11-07, 09:02 | #4749 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

dzień doberek kochane  Za mną cieżka noc ,miałam okropne skurcze w nocy-nigdy w życiu czegoś takiego nie czułam ,w pewnym momencie miałam wrażenie jakby brzuch osunął mi się na kolana -ale po 4-5 godzinach przeszło. Miałam iśc przed 8 do lidla -bo chciałam coś z gazetki-ale byłam taka śpiąca że nie dałam rady-zaraz pójdę może jeszcze coś będzie. Basiula - na pewno dasz rade ,ja też już zaczynam panikować ,a do tp 2 tyg. goldika -normalnie   dla Twojego tż -jak można gadać takie rzeczy. My jesteśmy małżeństwem ale czasem ,ale to takie spore dziecko-w życiu się nie domyśli niczego i nie obchodzi go jak się bardzo staram i że nie mam siły na codzienne obowiązki czasem-ale mimo to lepiej grać sobie w gierki. No to zaraz będe miała dwoje dzieci ! A ubranka prałam wg metek-białe bieliźniane i tetre 60 ,a kolorowe w 40 ,ale to zalezy od materiału. ZMykam do lidla -potem zaglądne   
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvj44jjchbjht4.png | 
|     | 
|  2011-11-07, 09:03 | #4750 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Pewnie macie racje, ale jesli 2 ciaza by miała tak przebiegac to córka bedzie jedynaczka.Teraz jestem na l4 i bez zadnych zobowiazan, a gdybym miała taka 2latke i musiałabym lezec to bym....... Ja ciuszki prałam na 40 z praniem wstepnym i 2 płukania a tetre na 60. 
				__________________ Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011  ))    | 
|     | 
|  2011-11-07, 09:04 | #4751 | 
| Zadomowienie | 

Idę sie jeszcze kawy napić. Tż dzwonił, ze już jedzie wiec czas powoli zacząć sie zbierać. Dam Wam potem znać co mi gin powiedział.

| 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-11-07, 09:05 | #4752 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-05 
				 | 

jak minął termin to nie wiem, chyba po prostu złożyć jak najszybciej   mój tż jednak przyszedł przed pracą, przytulał i przepraszał że nie wrócił, a jak mu mówiłam co robił bądź też czego nie robił to stwierdził, że mu się film urwał i nic nie pamięta  i jeszcze chyba liczył, że go po główce pogłaszcze bo on się źle czuje  ja to chyba jakaś dziwna jestem, bo miałam szczerą ochotę się do niego przytulić, ale niech się pomęczy z wyrzutami sumienia chociaż do wieczora  kurcze, ucieszyłam się że przyszedł, i musiałam się z uśmiechem nieźle maskować, a dobra w tym to nie jestem   | 
|     | 
|  2011-11-07, 09:30 | #4753 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Muffinko wzruszajacy opis  dreamnes,muffinko slodkie sa wasze maluszki  Cytat: 
  Wspolczuje przezyc z TZ, nikt nie potrafi tak skrzywdzic/ wyprowadzic z rownowagi jak ktos bliski. mnie moj raczej ostatnio nie denerwuje, a przynajmniej sie stara  Cytat: 
  Cytat: 
 Nie pralam ochraniacza na lozeczko ani przybornika materiałowego- mam ten z milpolu- bo sie boje co sie z nim stanie, chyab tylko uprasuje- takie male dziecko to chyba mnie bedzie sie do niego przytulac. Ktos prał ochraniacz na lozeczko? 1 mam mala paczke huggisow i duza pake pampersow, mam nadzieje, ze wystarczy. mam tez 3 jumbo paki 2. W ogole wczoraj czytalam sporo o wielorazowkach i jak mi sie skonczy to co mam to mysle, zeby je uzywac. pewnie mi z 3 miesiace zajmie zanim akurat sie zdecyduje jakie kupic  Milego dnia i porodow przeterminowanym zycze   | |||
|     | 
|  2011-11-07, 09:41 | #4754 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  A potem dwa dni później stałam cały dzień nad garami, coby małżowi żarła pomrozić na czas po porodzie, żeby mogła spać razem z młodą jak ona będzie spała i się nie martwic, że nie ma co żreć. Po czym menda przyszła i jak się go spytałam po ile mu pierogów pakować na porcję, to ten mi mówi, że jak do pracy to tyle, a jak na obiad to tyle. No to mi ręce opadły, bo sobie myślałam, że do pracy to akurat może sobie jakąś kromkę wziąć, bo kurde z takim wsysaniem żarła to i tydzień mi nie starczy na robienie zapasów. No to jak się oburzyłam i spytałam, czy będzie dwa obiady jadł w dzień, to ten się obruszył i prawie obraził no i wtedy nie wytrzymałam. Fontanna była piękna! To mu się głupio zrobiło. Wygarnęłam mu, że jak na ciężarówkę to jestem i tak grzeczna  a poza tym ledwo stoję na nogach po 8h przy garach i przytoczyłam przykład koleżanki z którą mąż w ciązy nie mógł wytrzymać, no to mu się wtedy głupio zrobiło. ... o matko jak się rozpisałam  No i byłam dziś na badaniach. Nie mogła mi baba znaleźć żyły taka opuchnięta jestem. Jak jej moje kończyny pokazałam popuchnięte to zrobiła oczy. I też wpadła na to co ja wczoraj, że to może być jakieś zatrucie ciążowe.... dobrze, że w czwartek mam wizytę, bo kurde na prawdę wydaje mi się to dziwne. Do Glam napisałam. Jak odpisze, to zaraz tutaj wrzucę. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Wieści od Glam: Cytat: 

__________________ Anielka 6.12.2011r. Hania 20.11.2013r. i Leon w drodze...   | |||
|     | 
|  2011-11-07, 09:41 | #4755 | |
				 | 

Cytat: 
  znaczy poszewkę od niego, bo u mnie jest na suwak, powyciągałam gąbki ze środka a tą poszewkę wyprałam i wyprasowałam rojku mam nadzieję że to nie zatrucie   | |
|     | 
|  2011-11-07, 09:42 | #4756 | 
| Rozeznanie | 

Cześć dziewczyny,  Zbieram się do gin. Mam nadzieję, że powie mi, że coś się rusza. Kurcze jak byłam u niego 2 tyg. temu, to mówił, że dziś już się nie spotkamy  a tu proszę  Aniolina ... ja z milpola prałam wszystko, ochraniacze, nawet wypełnienie poscieli, rożki... Nic się z nimi nie stało. Aaaa... prałam chyba w 40 stopniach + dodatkowe płukanie  Trzymajcie kciuki, bo przeterminować się to nie chcę  Dziewczyny współczuję sytuacji z tż. Mój teraz tyle pracuje, że go wogóle w domu nie ma, a jak wraca to jest tak zmęczony, że nie ma nawet sił ze mną rozmawiać ... no ale wiem, że on to wszystko robi dla mnie i dla Martynki. Na razie staram się być wyrozumiała. A do urlopu po urodzeniu dziecka. Mój bierze tylko te 2 dni co mu przysługują  Niestety jako dyrektor fabryki teraz nie może wziąść więcej. Więc dziewczyny zazdroszczę Wam, ze będziecie mieć swoich tż. Mój dopiero po 19 grudnia ma wolne, bo wtedy produkcja staje na 2 tygodnie. A tak będę cały czas sama z maleństwem ....   
				__________________  Martynka jest już z nami 13.11.2011     http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1    | 
|     | 
|  2011-11-07, 09:45 | #4757 | 
| Zakorzenienie | 

Rojku mozesz przytoczyc moj przyklad mezowi -NIGDY NIE ROBIE MU KANAPEK DO PRACY-jak sobie sam nie zrobi, to albo cos sobie kupi, albo nie je. -NAWET PRZEZ MYSL MI NIE WPADLO DO GLOWY-co by mu obiady pomrozic, raczki ma wiec i dla mnie tez bedzie mogl cos zrobic  wyrodne, ale prawdziwe. 
				__________________ Oliwcia 05.04.2010r.  Amelcia 02.12.2011r. "Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem. "                                                           A.Camus | 
|     | 
|  2011-11-07, 09:51 | #4758 | 
				 | 

Darusiaaa powitam go dziś po pracy tym przykładem    kkkasikkk bierzesz torbę? a nóź widelec zostaniesz od razu odesłana na porodówkę  trzymam kciuki, żeby ruszyło   
				__________________ Anielka 6.12.2011r. Hania 20.11.2013r. i Leon w drodze...   | 
|     | 
|  2011-11-07, 09:56 | #4759 | 
				 | 

Rojku tez mam nadzieje, ze to nie zatrucie.  Anusiak dobrze, ze chociaz rano sie pojawil. Moj na szczescie nie pije. Ja tez zawsze nawet w klotni mam ochote sie przytulic. Dlaczego nasze klotnie szybko sie koncza bo ja wytrzymac nie moge za dlugo, a poza tym on w nocy i tak sie wali na moja polowe lozka. Ale dzis w nocy ciagle go przeganialam  a mi sie po prostu wygodniej spi na jego ramieniu niz na poduszce. Fajnie, ze od Glam taka wiadomosc  ona jest niesamowita. Na dodatek karmi pierscia dwa maluchy!  ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Ja mojemu Tz robie co jakis czas przez jakis czas jedzonko do pracy. Jak robilam regularnie to go rozpiescilam. Do tego pisalam mu romantyczne lisciki czasami, ze go kocham etc. Ale jak sie przyzwyczail to zaczal sie dowalac, ze szynka nie ta, ze masla za duzo/malo... wiec wtedy koncze z kanapeczkami na jakis czas   | 
|     | 
|  2011-11-07, 09:59 | #4760 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Dobra laski ja już jade....jak coś to będę pisać do myszeczki  trzymajcie kciukasy.....   
				__________________  23.10.2010 Razem na Zawsze  10.11.2011 Mikołajek już jest z nami   | 
|     | 
|  2011-11-07, 10:01 | #4761 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Miasto marzeń :) 
				 | 

Cytat: 
 Darusia jestem identyczna  Ma rączki to niech sobie szykuje  proste Glam super że juz jutro byście wyszli , ale fajowo ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat: 
 Basiulka to trzymamy kciukasy   
				__________________ Bartoszek 30.11.2011   Juleczka 06.07.2007  Czas na walke  76 - .  70  62,400 20.04.2013  wymarzona osiagnięta 58  a nawet mniej 55,500  | ||
|     | 
|  2011-11-07, 10:06 | #4762 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
 Glam  a ja się oparzyłam w brzuch  woda z gotowanego ryżu mi chlapnęła, boli jak diabli, bąbel się zrobił i pękł. Już nie mogę sie doczekać komentarzy gina i położnych na KTG  . Ale jestem niziutka i teraz z tym brzuchem to mi nie wygodnie cokolwiek zrobić. | |
|     | 
|  2011-11-07, 10:07 | #4763 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-08 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

witam z rana w nocy wstawałam z 6 razy, i w ogóle połamana jestem. od 3 mam bóle jak na miesiączkę, ale już sama nie rozeznaję czy to są ciągłe małe skurcze, czy coś innego  na 12 idę do gin właściwie tylko chyba po receptę na leki na ciśnienie, bo rodzinny nie chciał wypisać, a mi zostało kilka sztuk poproszę- bo ja właściwie jestem już poza jej opieką- tak mi powiedziałą, o badanie, czy jakieś rozwarcie jest i co dalej ze mną Darusia ja też jak nie zrobię kanapek to mój nie je, więc bardzo często nie je nic aż do obiadu albo sobie coś kupi a kanapki robię jak zdążę, przy okazji robienia kanapek dziecku do szkoły teraz ma wolne 23 dni za odbyte służby, no i ma to swoje blaski i cienie nieraz działa mi na nerwy  generalnie ciągle sprząta, modernizuje coś w piwnicy, czy na strychu, chodzi do sklepu, zmywa naczynia, nawet kurcze podłogę umyje  ja jak mam gorszy dzień to np płaczę bez powodu, albo jestem nie do zniesienia.wtedy on mówi, że rozumie moje tzw" bicia" na głowę, że to hormony i nie kłóćmy się. | 
|     | 
|  2011-11-07, 10:10 | #4764 | 
| Zakorzenienie | 

dokladnie, dorosly jest. Goldika to ty taka romantyczka, u nas to rola tz, jakas rozyczke do sniadania czy cos, ja tam za kwiatami nie przepadam, ale to zawsze mily gest. Wiadomo ze jak robie sobie sniadanie to jemu tez jakies kanapki aletoprzewaznie tylko w soboty, niedziela jest jego,onrobi kolacje i sniadania a na obiedzie jestesmy albo u tesciowej albo u mojej mamy, a w tygodniu wychodzi wczesnie do pracy i zaprzeproszeniem nasrane w glowie musialabym miec zeby o 5 wstac i mu kanapesie robic, jak nie zdazy, to trudno,nauczka, nastepnym razem wstanie wczesniej. On tez robi u nas pranie i prasujemy po polowie , ja nie jestem taka dobra zeby wszystko samej robic a cycus na gotowe przyjdzie... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- moj tz znalazl prace na miejscu nie wyjazdowa ale w tym tygodniu kladzie plytki dodatkowo, wiec od 7 kladzie plytki a na 15 jest w pracy i do 23-24, nie wiem czy zrobil sobie kanapki jak nie-wspolczuje. 
|     | 
|  2011-11-07, 10:15 | #4765 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

witam  gratuluje kolejnym rozpakowanym  zazd  roszczę wam  moja mała rusza się ochoczo całymi dniami tak, że mam ochotę ogromną mieć ją już w ramionach  ale wiem, że to ciut za wcześnie więc czekam cierpliwie  Co do prania to ja prałam bawełnę w 60st, zarówno kolorową jak i białą. Inna materiały w 40st. Pieluchy tetrowe 90. Koce i inne niewiadome też w 40st. Nie było mnie ostatnimi czasy, bo jakoś tak nie mam ochoty na necie siedzieć. Dużo leże, bo boli mnie tzw. kość c**na i kręgosłup. I jakoś senna jestem zmęczona  Zaczęłam mieć skurcze w nocy zwłaszcza, niezbyt bolesne, ale do przyjemnych nie należą. Kupiłam już sobie wszystko do szpitala, żeby się spakować i być gotową nieco wcześniej. Dla małej też już większość rzeczy mam. 
				__________________ http://suwaczki.maluchy.pl/li-56585.png  Żona od 17 maja 2008r.      Mama od 25 grudnia 2011r.     | 
|     | 
|  2011-11-07, 10:30 | #4766 | 
				 | 

Po przemyśleniu sprawy stwierdzam, że na czas kiedy będę jeszcze w świecie żywych mogę założyć ten nowy wątek za Anię. Najwyżej jakby szybciej ze mną poszło, to ta, która wpisze drugą wiadomość w nowym wątku przejmie tymczasowo obowiązki aktualizacji listy rozpakowanych.  A potem to się zobaczy. Tyle, że ostrzegam, że bez wpadek pewnie się nie obejdzie, bo ja jestem zielona w tych sprawach  No i może zauktualizuję troszkę listę mamową, bo widzę, że sporo mamus zniknęło ostatnio, to może posprawdzam ich aktywność na wizazu? 
				__________________ Anielka 6.12.2011r. Hania 20.11.2013r. i Leon w drodze...   | 
|     | 
|  2011-11-07, 10:31 | #4767 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Ja jestem na etapie robienia listy co jeszcze kupic? Wkurzam sie bo nie moge spakowac małej ani siebie bo musze lezec a samo sie nie uprasuje i nie upierze.Tylko czesc mam uprana. Wiszka u Nas 1 dzien róznicy jak widze 
				__________________ Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011  ))    | 
|     | 
|  2011-11-07, 10:38 | #4768 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
    ja w narzeczeństwie to taka dobra byłam, że jak u mnie na noc zostawał to kanapeczki do pracy dostawał, ale to dlatego, że był gościem  sobie do pracy kanapek nie robię, bo za duży śpioch ze mnie i każde 5 min w łóżeczku rano to dużo. Ale moja mama i siostra to są za dobre dla swoich mężów - zawsze robią im kanapeczki do pracy, herbatkę mają już przestudzoną jak wstaną, no i oczywiście śniadanko na stole już czeka, żeby z domu głodni nie wyszli; ja taka dobra nie jestem  a kiedyś myślałam, że tak powinna żona się zachowywać    i że ja też tak będę robiła  Goldi mój na szczęście normalnie też nie pije, akurat była "okazja", a tak to nie pamiętam kiedy się upił  chyba z rok temu na wakacjach, a tak to lajtowo  co do spania to on uważa że ja się rozpycham to mu tłumaczę, że nas jest dwoje a on jeden to my potrzebujemy więcej miejsca   i ostatnio mi zarzucił, że strasznie chrapie   | ||
|     | 
|  2011-11-07, 10:39 | #4769 | |
				 | 

Cytat: 
  dzielna jestes  na dobra sprawe jak nawet przez jakis czas lista bedzie niekompletna to nic sie nie stanie. Tez uwazam, ze warto zaktualizowac liste Mam i usunac niekotre. | |
|     | 
|  2011-11-07, 10:47 | #4770 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
  , i już nie ma wojny. I też podobno zaczełam chrapać, trochę nie wierzyłam w to ale wczoraj przysypiałam i chrapnięcie mnie obudziło a TŻ nie było jeszcze w łóżku  Kanapeczek też nie robię, jeszcze jak chodziłam do pracy to razem robiliśmy szybkie śniadanie i kanapki do pracy. A teraz jak on sam wstaje to nie robię śniadania ani kanapek, albo sobie zrobi, albo kupi bułkę i obiad w pracy. Rojku  za odwagę | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.