![]() |
#4741 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dlatego, ze Tz sie podoba akcent irnaldzki, sam mowi z amerykanskim, ale jak popije to mu sie przelacza na irlandzki. Jak sie poznalismy, to myslalam ze jest irolem, ale byl zbyt przystojny i cos mi nie gralo.. ![]()
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
hahaha ojj znaleźć porządną Irlandkę to będzie problem w dzisiejszych czasach xD 15latki naśladują postacie z Geordie Shore xD No i akcent zależny od stron z których pochodzi z Galway nikomu nie życze spotkać ludzi xD Mają swój własny angielski, nawet mój brat po 5 latach pracy i studiów w Irlandii nie rozumie co drugiego słowa :P
Ale niektóre irlandki są serio przyjazne i miłe, nastawienie do dzieci też raczej mają dobre (bo większość wychowuje się w rodzinach wielodzietnych) ![]() ![]()
#4743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() + też bym chciała kiedyś Au-Pair, w ogóle chciałabym swoje dziecko wychować na dwujęzyczne. Edytowane przez channy Czas edycji: 2013-04-04 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
dwu? Mi jak życie się ułoży według tego co teraz, to będę miała trzyjęzycznie, a w szkole jeszcze czwarty - irlandzki lol xD
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz ja ją przemagluje... ![]() loltez sie zastanawialam, w ilu jezykach moje biedne dziecko bedzie musialo mowic. dzizasss, jeszcze nie mam stalej pracy a juz jezyki dziecku wybieram ![]() ale z pewnoscia po polsku, Tz bedzie pewnie paplal po portugalsku, w domu rozmawiamy po angielsku, a w szkole bedzie mialo francuski i niemiecki... ![]() w takim razie zastanawiam sie, kiedy zacznie mowic haaha bo dzieci dwujezyczne zwykle zaczynaja pozniej, ale..za to ich mozgi sie lepiej rozwijaja i pozniej sa bardziej kreatywne i zdolne.. ale nic to, znam i dwujezycznych tumanow ![]() kurde wlasnie przeczytalam co napisalam i zdalam sobie sprawe z tego, ze brzmie dosc powaznie. lol Tz bylby dumny
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2013-04-04 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam dopiero 19 lat to jeszcze o dzieciach nie myślę! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
Apropos dwujęzycznych dzieci, odezwała się do mnie Polka, ma męża Irlandczyka, szuka dziewczyny z Polski, bo dzieci mówią po polsku i angielsku. Któraś zainteresowana? Spytała, czy nie mam jakiejś koleżanki chętnej. Ja mam swoją rodzinkę upatrzoną i tylko czekam na decyzję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moj Tz jest co prawda 3 jezyczny, ale oprocz tego ma dwa inne jezyki na dobrym poziomie i...uczy sie polskiego. zdumiewajace jak szybko wszystko lapie..juz teraz niestety go nie poobgaduje..przez tel z kolezankami ![]() jaa strasznie zazdroszcze dzieciom dwujezycznym...chcialabym byc takim ![]()
![]() |
#4749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj mam rozmowę na skypie z tą rodziną z Mediolanu, bardzo mi się podobają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice mówią po polsku, z jego strony rodzina po afrykańsku (to chyba suahili?XD) po angielsku rozmawiamy miedzy sobą, a irlandzki jest obowiązkowy w szkołach, tak jak jeden dodatkowy język (hiszpański, włoski, chiński lub rosyjski) LOL ![]() I nie martw się, że planujesz za wczasu bo ja robię to samo hahha ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- ja pamiętam mój samouczek niemieckiego... fanka Tokio Hotel hahaha ![]() ![]()
![]() |
#4751 |
Rozeznanie
|
dziewczynyy, znam już charakter dzieci, co lubią, co rodzina robi w wolnym czasie, że będę miała swój pokój, wiem ile płacą, znam godziny, w których miałabym się zajmować dziećmi, wiem co opłacają, czego nie, o co jeszcze mogę zapytać na skypie? helppp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
ja bym zapytała, jakie jest ich ulubione ciasto
![]() ![]()
#4753 | |
Zadomowienie
|
A pytałaś o Twoje obowiązki dot. sprzątania? Czy są w okolice inne au pair?Czy dzieci (wybacz, nie pamiętam w jakim wieku) mają kolegów z którymi lubią spędzać czas (chodzi o to czy potrafią same sobie zorganizować czas czy może wymagają ciągłego podsuwania zabaw), gdzie pracują rodzice, ja też zawsze pytałam o to, czy mają jakieś specjalne zasady w domu typu godzina mojego powrotu do domu w weekend. Dobrze jest mieć wszystko jasne. Gdybyś mogła mi przybliżyć gdzie jedziesz, na ile i ile dzieci to byłabym wdzięczna, bo jestem tu od wczoraj a chciałabym was poznać
![]() A ja mam bilet - lecę 11 czerwca! ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
swietne pytania, murka! czesto sie o nich zapomina, a sa wazne!
![]() moze jeszcze czy wystepuja z dziecmi jakies trudnosci i jak sobie z nimi radzic ( np. placze przed snem, protesty przy jedzeniu, wymuszanie czegos placzem etc. ), albo jak generalnie rodzice radza sobie w trudnych sytuacjach z dziecmi. To dosc wazne, bo wbrew wszelkim przekonaniom nie wszyscy rodzice stosuja sie do oglnie akceptowanych rad. Np. moje dzieci z jednej rodziny nie mogly zasnac bez trzymania ich za reke przed snem( nie moim zadaniem bylo zmienienie tego przywyczajenia)...W innej z kolei rodzinie mialam polozyc dziecko do lozeczka, powiedziec " dobranoc" i wyjsc. Mimo placzow itd. a teraz zajmuje sie dziewczynka, ktora...sama idzie do lozka. W sensie ona decyduje..jest na tyle duza, ze wie kiedy juz czas spac...( choc ja tam uwazam, ze dziecko powinno miec stala pore). Wiec co dla jednego rodzica bedzie norma, dla innego bedzie czyms nie do pomyslenia...
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4756 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pisałyście tu jakiś czas temu o aupairkowych romansach ? Powiecie coś więcej jak do nich doszło? w jaki sposób się poznaliście etc?
a poza tym to jak poznawałyście znajomych oprócz kursu językowego (ludzie min.10 lat starsi) i innych au pairek (same filipinki, wolą się trzymać swoich) ? Pozanłyście też miejscowych znajomych ? Jak ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() rodzinka z Mediolanu, dzieci dziewczyny 6 i 3 latka i chłopczyk 3 latka, więc raczej nie mają kolegów, z którymi wychodzą na podwórko ![]() jechałabym na 9 miesięcy od września ![]() też zazdroszczę murka, szukam rodzinki na lato w Anglii, najlepiej blisko Londynu od końca maja albo początku czerwca, ale cosik nie idzie, pewnie moje aplikacje toną w morzu innych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzi to latwo poznac, jak znasz au pairki ktore juz kogos znaja, to tak.. Albo na forach internetowych- ja wlazlam na polskie forum w szwajcarii, poznalam jedna dziewczyne, a przez nia caaala mase ludzi. poznalal takze jednego chlopaka, studenta na forum. On mnie przedstawil ludziom z akademika i tak poznalam kolejna mieszanke, z wiekszoscia sie przyjaznie do dzis. Przez te wyzej wspomniana polke poznalam Tz! Ona udziela koerpetycji z francuskiego, a on do niej chodzil...Kiedys wyladowalysmy na koncercie w knajpie, pamietam ze zwrocilam na niego uwage zaraz jak weszlysmy do pubu...a tu nagle on idzie w nasza strone i ..wita sie z nia! A pozniej mnie wyratowal od pana, ktory sie o mnie masturbowal...i od tego dnia wlasciwie nie rozstajemy sie hehe...czyli juz ponad 1.5 roku z czego pol mieszkamy razem ![]() ![]() poprzedniego Tz, jak bylam au pair we Francji poznalam ...idac z parku z nocnego picia wina z kolezanka. Siedzial na przystanku, a ja sie przegladalam w swietle latarni w szybie przystanku i go ie zauwazylam. Uslyszalam, jak zaczal sie ze mnie smiac. Wystraszylam sie, bo jak wyszedl to nie dosc ze byl czarny, wyysookiii okropnie, plus byl na rolkach to jeszcze nieco ( hmm) starszy ode mnie. Ale...powiedzialam mu, ze jak mi cos zrobi to mu wloze otwieracz do wina w brzuch ( na tyle mnie bylo stac po butelce wina) i zaczelam uciekac..i tylko slyszalam smiech za soba. ![]() Rano go spotkalam w parku...i zagadywal zagadywal przez jakis czas i w koncu sie z nim umowilam. Boszz..co to bylo za love story...podrozowanie do paryza, on do polski...no i kilak faktow, ktore sie ani ojej rodzinie ani przyjaciolom nie podobaly...heh..po 2 latach chyba sie rozpadlo, ale nadal rozmawiamy ze soba. Chyba sie znowu ozenil nawet niedawno ![]() prawda jest taka ze przez ludzi poznajesz innych ludzi..wiec..im wiecej ludzi poznajesz tym wiecej... ![]() ![]()
![]() |
#4759 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() łaaaaał ![]() "im wiecej ludzi poznajesz tym wiecej" hahaha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Wtajemniczenie
|
Będąc 1 raz mieszkałam na obrzeżach i dużo nie wychodziłam... znajomi hostów mieli rumuńską au pair i z nią czasem umawiałyśmy się na jakiś clubbing. Poznała mnie też z kilkoma znajomymi z Rumunii, ale prostacy jakich mało, serio. Chamscy i nachalni byli, więcej więc razem nie chodziłyśmy nigdzie.
Drugi raz mieszkałam w super okolicy, i stamtąd było łatwiej poimprezować. Plus dziewczyny (nasze z tego forum ![]() ![]() ![]() ![]() Na kurs nie chodziłam, ale moja host rodzinka miała sporo znajomych z au pairkami, zawsze było się z kim spotkać.. ale w sumie jak sie miałam z kimś spotykać to głównie z chłopakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a gdzie jedziesz? ;> ja powiedziałam wczoraj tacie, że taka jedna rodzinka chce, żebym głównie gotowała obiady i pilnowała dzieci, ale tak luźno, bo mają 13 i 15 lat (spod Manchesteru) to mi powiedział, że mało gotuję normalnie i chciałabym obcym gotować? tak to mówił jakbym miała zamiar się zatrudnić co najmniej jako szef kuchni w pięciogwiazdkowej restauracji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
|
ech no właśnie z tym poznawaniem przez poznawanie to wiem, jednak te au pairki co tu są to filipinki i one znają tylko inne filipinki i tak się ze sobą trzymają, gadają po filipińsku, oglądają filipińskie filmy i jedzą filipińskie jedzenie... ; p
Ja nie wiem dziewczyny czemu Wy do Danii nie chcecie jechać, super są tu warunki, darmowe kursy językowe, blisko, wszyscy świetnie mówią po angielsku, pełno bonusów - w ogóle same zalety ![]() i właśnie nie istnieją tu żadne grupy na face , a fora polonii to same matki polki się wypowiadają o tutejszym wychowaniu dzieci.. I tak jakoś słabo z tym wszystkim ; p |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- a nie chcę do Danii, bo... akcent brytyjski <3 chcę się uczyć włoskiego i francuskiego ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- właśnie przeglądam Twój blog ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
Phantom nie martw się bo pamiętam jak ja przeżywałam jednego dnia, że nikt mnie nie chce i że nie znajdę żadnej rodziny, a drugiego dnia dostałam 3 pozytywne odpowiedzi także.. tak to jest że najpierw musimy się pomartwić żeby później móc się cieszyć 100x bardziej
![]() laczupakabra (zawsze jak widzę Twój nick to w głowie mam już piosenkę La Cucaracha ![]() ![]() roux już kiedyś wspominałam że uwielbiam Twoje historie, pamiętam te sytuacje z Twoim byłym Tż z Francji, jego koncerty itd. Nadal nie mogę uwierzyć, że ten wyjazd zmienił praktycznie całe Twoje życie. Jesteś idealnym przykładem na to, że jedna decyzja może mieć ogromny wpływ na przyszłe życie ![]()
#4766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4767 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to w ogóle nie gotuję i w tym problem. Umiem tylko różne jajecznice i kanapki... Tak, pełnia szczęścia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
hahahahhaha! super historia ! Test z otwieraczem najlepszy !! Jak czytam takie coś to od razu bardziej chce mi się jechać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
nie powiedziałam, że nie
![]()
#4770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.