|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
do niedzieli włacznie, dwa razy dziennie, w sumie jak tyle razy poszło to damy radę te 5 jeszcze , ale fajne to nie jest, aczkolwiek jak mówię, jak pomyślę o dzieciach na chemii i ich rodzicach przy łóżku w szpitalu to aż mi wstyd ,że sieję panikę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to muszę matę na podłodze czymś "ograniczać", bo Ewelinka z niej ucieka ![]() ![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-07-20 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mialam taki plan rozpisany jak malego Adasia smarowalam i zawsze nam sie takie smarowanie sprawdzalo, zreszta tutaj dermatolog powie Ci to samo. Mozesz sobie poszukac informacji w necie na ten temat. Ale ja wiem na 100% ze przy masciach sterydowych tak sie robi ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki,
Kajulka po szczepieniu troszkę marudna była, ale i tak ogólnie dobrze zniosła ten czas, także kamień z serca. Cieszę się że w końcu się udało, bo chciałam żeby w końcu bez strachu isć "do ludzi", poza tym to już ostatni gwizdek na rota.. W dzien szczepienia Kaja pobiła rekord spania w nocy - od 21 do 6.30! Musiała Biedulka odreagować ten stres. No ale dziś juz standardowo obudziła sie koło 5. Już czytam co u Was ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- gkatarzynka, Tikki, no jestem w szoku jak czytam że Wasze dzieciaczki już chwytają zabawki, Kaja trzyma tylko jak się Jej włoży do rączki, no ale daję Jej jeszcze czas, bo urodziła się wcześniej, a poza tym cały czas jednak z tym napięciem jeszcze problem, choć juz robi postępy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Viki tez jeszcze nie chwyta a ja sie wogole nie martwie! Zacznie chwytac jak przyjdzie na to czas ![]() Ale sobie pospalas po tym szczepieniu ![]()
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
A ja muszę pochwalić Antka bo w końcu nauczył się załatwiać wszystkie sprawy na ubikację a nie na nocnik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4751 | |
Wtajemniczenie
|
Monia - tutaj masz co znalazlam na poparcie mojej wiedzy
![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/12-23-mies/...terydowe-masci Tylko nie martw sie tymi skutkami ubocznymi bo ja sie martwilam ale to mi wielu lekarzy potwierdzalo ze to chodzi o dlugie stosowanie i na duze powierzchnie ciala! ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Nalezy mu sie porzadny gril jutro ![]()
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Ewcisz brawa dla Juli
![]() ![]() Nam lekarz powiedział, że dopiero przy nastepnym szczepieniu (za 6 tyg) pogadamy o wprowadzeniu czegoś nowego do diety (czyli Kaja będzie miała ok 4,5 miesiąca). Już sie nie mogę doczekac Jej reacji na marcheweczki itp. ![]() Ah no i jak się uda to mówił że mogę wrócić do cycusia, zobaczymy co mi mój lekarz powie- czy pozwoli mi karmic, czy każe wyciszyc laktacje.. Flower trzymam kciuki za powrót do formy i dobrego samopoczucia! ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() nie wchodziłam jeszcze na pocztę ale zdjęcie w avatarku prześliczne ![]() Tynka to super, że Mati zdjadł tak dzielnie jabłuszko ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-07-20 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki zebys mogla wrocic do karmienia piersia ![]()
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
To caly stragan Jego bedzie
![]()
![]() |
#4756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz znalazlam ten link, ta masc ktora uzywalysmy ma malutka ilosc sterydow, no i na narzad plciowy (??) Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-07-20 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() U nas w koncu nocka jak dawniej, Mateuszek spał do 5 , i sam sobie wlaczyl karuzelke i sie bawil ![]() ![]() Dziewczyny czy jak jest bardzo duzy wiatr to wychodzicie z dziecmi na spacer? bo my mieszkam w takich polach i u nas zawsze mocniej wieje i TZ mi gada ,ze dziecko ebdzie chore itd i juz sama nie wiem, ale chyba jezeli cieplo ubrane to nic sie nie powinno dziac. Aguska ![]() ![]() Ja dzis znowu lece pocwiczyc na stepie, po takiej gimnastyce odrazu inaczej sie człowiek czuje. my z komputerem nie mam problemu ![]() ![]() Gosia gratulacje dla Eryczka ![]() Nowaken Brawo dla Antka ![]() ![]() Lenka ,super ze Kajunia tak ładnie zniosła szczepienie, Mateuszkowi dałam ze sloiczka bobovita, taki słoicze moze stac w lodówce 48 godzin, wiec akurat przez te dwa dni zjadł tak żeby sie nie zmarnowało. Mine miał ciekawa, troche sie krzywił, a później ładnie otwierał dziubka ![]() Kaszki z łyzeczki nie chciał jesc , a jabłuszko mu spasowwało, dzis kupie marcheweczke ![]() Zamierzam w przyszlosci sama trzec, ale nie wiedzialam czy bedzie chcial w ogole ruszyc i czy oplaca mi sie brudzic maszynke- mam taka maszynke do miesa z nakładkami do tarcia, miedzy innymi na taka miazge i jej bede uzywac, tylko poczekam az zacznie wiecej zjadac. jeszcze mam pytanie ![]() ![]() pisałam tego posta od 4 godzin na raty i w koncu sie udało ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-07-20 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Aguśka kochana, nie martw się, wiem jak Ci musi być przkro bo też przeżywam przerwanie laktacji , ale musimy się cieszyć, że udało się przez ten czas dac naszym maluszkom, to co mogłyśmy najlepszego. Też mam dołki ostatnio często, ale musimy się trzymać dla Dzieciaczków, żeby nie wyczuły stresu i nerwów ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A jak tam Nineczka Koni? Udało się przemycić leki? Jak się czuje Córcia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Mój na pewno będzie z watą cukrową
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- aalegna oby skok szybko sie u Was skończył, bys mogła troszke odpocząc! Gosia, wszsystkiego najlepszego dla Eryczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() A na chwytanie też cierpliwie poczekam, wszystko w swoim czasie ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Wtajemniczenie
|
Aguśka kochana nie zamartwiaj się, twoje emocje są naturalne. Ja odstawiałam Gabrysię już po miesiącu i to karmienia mieszanego i miałam taaaakie wyrzuty sumienia i mi tak przykro było również ale nie dane mi było karmić niestety. Teraz już podobnie jak Tynka jestem z tym pogodzona ale dłuuuugo to zajeło niestety.
Cytat:
![]() Ja cały czas podaję słoiczki i wczoraj chciałam podać jakbłuszko takie starte z naszej jabłonki ale choć tarłam na najmniejszych oczkach to i tak tam takie drobne kawałki jabłuszka były i Gabrysia się nimi krzytusiła więc w końcu wyjęłam słoiczek i podałam. Nie wiem co z tym jabłkiem zrobić żeby była taka gładziutka papka jak ze słoiczka.. ![]() Tynka moja Gabi cały czas korzysta z maty i jeszcze pewnie chwilę jej poużywa. A jak zacznie siedzieć to będę tą matę zamiast kocyka rozkłądać pewnie i wysypywać zabawki bo jest dość duża a matę mam Tiny Love Move & Play ![]() Konia serce Ci się krajało na pewno ale to wszystko dla Ninki dobra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A matę mam, myślę, że warto kupić, choc to pewnie zależy od dzieciaczki, co który polubi, Kaja swoja lubi, ale np.leżaczka bujaczka z Fp nie bardzo, i chyba sprzedamy. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- mniaaam... ![]() O rany, ale zapachy z kuchni już dochodzą.. Idę, może trochę uda mi się pomóc męzulkowi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zadomowienie
|
a Mateusz uwielbia lezec w lezaczku, czesto go wnim usypiam, po za tym jak cos robie w domu w roznych pomieszczeniach to on wedruje w lezaczku ze mna
![]() musze pomyslec na ta mata, bo narazie rozkladam Mateuszkowi kocyk i dziecko musi sie nacieszyc widokiem żyrandola ![]() Ja wiele razy na te maszynce tarłam jabłko i marchewke do obiadu i wychodziła taka papka jak ze słoiczka.
![]() |
#4764 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam mate Tiny Love i Eryk bardzo ja lubi.Jak bedzie wiekszy wyjmiemy palaki i bedzie korzystal z samej maty.A poza tym planuje jeszcze jedno dziecko,wiec bedzie jeszcze w przyszlosci wykorzystana.
![]() |
#4765 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesli jest slaba a pomogla to super, ale jesli problem po odstawieniu powrocil to ja bym jeszcze kilka razy posmarowala zeby skore odzwyczaic od duzej dawki, czyli zmniejsz czestotliwosc smarowania az wogole przestaniesz Cytat:
Nam zawsze w szwecji mowili ze male dziecko nie moze byc zwrocone twarza w kierunku wiatru, znaczy zeby mu w twarz nie wialo bo pluca chyba nie sa na takie ekscesy gotowe czy cos, ale u nas w Pl nigdy tego nie slyszalam ![]() Co do matki to ciezko powiedziec wlasnie czy dlugo Wam posluzy my mamy FP rainforest , Viki bardzo ladnie sie na Niej bawi ![]() Lec cwiczyc, lec - dobre samopoczucie po wysilku fizycznym murowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4766 |
Zadomowienie
|
Konia super że udało się Ninusi zpodać lekarstwo..najważniejsze że lepiej się czuje...
Lenka serdeczne życzenia urodzinowe dla męża ![]() Tynka mój uwielbia żyrandol u mojej mamy w pokoju ![]() My dziś byliśmy na pobieraniu krwi Morfika z paluszka...zobaczymy jak tam hemoglobina bo ostatnio była kiepska i lekarz kazał monitorować..syncio był dzielny i nawet nie zapłakał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My dzis po szczepieniu, po pierwszym zastrzyku nawet nie zaplakala, po drugim troche a po trzecim bardzo. Ale zanim wyszlismy z pokoju juz bylo dobrze. Moja dzielna dziewczynka ![]() Koniakonia nam mama podawala czasem antybiotyk w truskawce z kompotu, ale to tableta, a syrop to nie wiem...ale widze ze sobie jakos radzisz. Wyjscia nie ma... Aguska to przykre co piszesz, ale niestety pewne rzeczy sa od nas niezalezne. Ja mialam dola jak malutka odrzucila piers, po 2 dniach podawania butli, miala wtedy 2 dni (leczylam sutki). Na szczescie podlapala spowrotem piers i teraz swiata poza nia nie widzi, a raczej poza nimi ![]() ![]() ![]() nowaken gratki dla Antka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogole jakies uczulenie Hani wyskoczylo na brzuszku na wysokosci gdzie zapina sie pieluche - boje sie ze to moze od tego kremu wlasnie, bo jak doczytalam to jednak krem a nie masc ten daktacort. zadzwonilam do przychodni i teraz czekam na telefon nieszczesnego GP. zobacze co powie - jak mi sie nie spodoba co powie to znow bedzie trzeba jechac do polskiego pediatry 200km w jedna strone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Chciałam Was nadrobić i nie udało mi się
![]() Lena_mi ![]() Konia ![]() Ja po spotkaniu z kumpelką ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.