|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Gawa - niestety czasem tak bywa. Polecam herbatke z imbirem mi pomogla w 2giej ciazy i przeszlo mi prawie bez mdlosci.
Jaka bedzie roznica miedzy twoimi maluchami? |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Gawa---gratulacje!!!!!
Neave--- to już???? jeju ale to szybko zleciało ![]() U nas 3 dzień żłobka. Jest w miarę ok ale dziś wyszłam na 5 minut i Adaś płakał bardzo ![]()
#4743 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję mdłości... znam aż za dobrze to uczucie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a wy nie jedziecie na wakacje we wrześniu? nie boisz się, że będzie go trzeba przyzwyczajać od nowa do żłobka? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Magnusia napewno nje jest latwo ale zobaczysz szynko sie Antos przyzywyczai do nowego miejsca i dzieciakow.
Ja na szczescie nie wiem co to mdlosci w ciazy ![]() Dziewczyny dostalam oferte pracy. W spolce podlegajacej pod urząd miasta. Praca od 7,30 do 15,30. Samodzielne stanowisko. Tylko kasa zdecydowanie mniejsza i sie zastanawiam. Co byscie zrobily??? Z szefowa raz lepiej raz gorzej. Obecna oczywiscie.
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli niższe zarobki bardzo waszej sytuacji finansowej nie pogorszą a masz możliwość rozwoju w nowej pracy i lepsze perspektywy, do tego jakąś stabilizację zawodową to bym poważnie to rozważyła. W pracy nie tylko zarobki są ważne - warto spojrzeć na to perspektywicznie, rozważyć wszystkie potencjalne plusy i minusy.
![]() |
#4746 |
Rozeznanie
|
Staraliśmy się tak na serio 3 miesiące za drugim razem się udało ale szybko poroniłam. Dosłownie po kilku dniach . Mimo to dość mocno to oboje przeżyliśmy. No ale już w następnym miesiącu znowu się udało. Bardzo się cieszymy ale jakoś tak inaczej już niż z Antkiem bo przy tej radości wciąż odczuwamy strach i niepewność przez te przeżycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Ojej gawa teraz musi byc wszystko dobrze. Dbaj o siebie. Mysl pozytywnie duzo sie usmiechaj do Antka i wszystko bedzie ok
![]()
#4748 |
Zakorzenienie
|
Małgoś--- będzie musiał się od nowa przyzwyczaić. Na szczęście ja do pracy wracam pod koniec października więc spoko. Opiekunki też powiedziały że Adaś potrzebuje więcej czasu i bez problemu zmodyfikujemy mu okres adaptacji. Dziś było już lepiej. Cały czas bawił się zdala ode mnie ale próba mojego wyjścia nie powiodła się. Zaczął płakać po kilku sekundach.
#4749 |
Zakorzenienie
|
Justyna--- zależy jakie masz perspektywy. Czasem mniejsza kasa jest lepsza w zamian za spokój, stabilizację i możliwości rozwoju i awansów.
#4750 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny alez te dzieci rosna. Najpierw ciaza ekspresowa a za chwile malenstwo juz 8 tygodni bedzie mialo a mi juz teskno do czasu kiedy dopiero do domu wrocilismy i taki malusi byl i mam wrazenie ze nie pamietam wszystkiego, nie wszystko uwiecznilam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - pewnie za drugim razem będzie mu już łatwiej się przyzwyczaić, bo już miejsce nie będzie takie obce... a może w ogóle nie będzie problemu
![]() Robisz już przygotowania na wakacje? Gawa - ojej ... szkoda, że to takie smutne przygody, ale tak widocznie miało być. Cieszę się, że tak szybko udało się za kolejnym razem Justyna - przychylam się do opinii dziewczyn ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Neave - no nieźle, już 2 miesiące... kiedy zleciało? rzeczywiście szybko czas mija. A jak ogólnie radzisz sobie z dwójką dzieciaczków? jak znajdujesz na wszystko czas? |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
a to mój szogun dziś rano
#4753 |
Zakorzenienie
|
kurde z tel dodają mi się odwrócone zdjęcia :/
#4754 |
Zakorzenienie
|
pierwszy dzień w żłobku
#4755 |
Raczkowanie
|
Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Malgos - nawet nie wiem kiedy zlecialo, jakos mi to ekspresowo mignelo
Jako ze sa wakacje, starszy jest u dziadkow ![]() Przymusowo bo w upaly zaczeli robic u nas wymiane rur i odlaczyli wode... Sent from my iPhone using Tapatalk
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2012092900800830.png http://www.suwaczek.pl/cache/12bd0db9f8.png Edytowane przez Neave Czas edycji: 2015-08-23 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Neave - czyli troszkę pomocy masz-to dobrze.
Magnusia - Adaś jest przesłodki i robi się coraz bardziej podobny do ciebie ![]() dziewczyny czy któraś z was stosowała tabletki anty o nazwie cerazette? |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Magnusia jaki słodziak z twojego synusia
![]() Małogś ja od zawsze brałam Harmonet a po ciąży jestem na vibin mini. o tych które ty napisałś nie słyszałam. Co do pracy to jest to bardziej stabilna praca ze względu na posadę w spółce należącej do miasta. 13 pensja, socjalne, premie itp. Natomiast to praca jako zarządca nieruchomośc (blokami) więc praca z ludzmi nie zawsze łatwymi... i tak się waham... jeszcze próbuje się dowiedzieć coś więcej o spółce itp zobaczymy...
#4758 |
Raczkowanie
|
Malgos - ja zawsze bylam na Yasminelle
Justyna - jesli ta roznica w wybagrodzeniu jest dla Was do zaakceptowania to bym sie zdecydowala. Stabilna praca przy dzieciach jest moim zdaniem bardzo wazna. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Neave no wlasnie z ta kasa tak roznie wyglada. Raz lepiej raz gorzej... i w tym tkwi caly problem...
#4760 |
Raczkowanie
|
Oj to rzeczywiscie ciezko doradzic...
Ja teraz jak szlam na macierzynski tez dumalam ktora opcja lepsza caly rok 80% czy pol roku 100% i potem 60% Pomimo tego ze mialam juz sie decydowac na opcje 80% koniec koncow wybralam jednak wersje 100% teraz. Uznalam ze ze wzgledu na remont i zaczynajacy sie rok szkolny jednak te 20% zrobi mi roznice. Ja bym jeszcze wzirla pod rozwage ktora opcja bedzie mniej stresujaca, w ktorej bedziesz szybciej w domu. Ja planowalam jeszcze rok temu zmiane pracy nawet na gorsza ale zalezalo mi by majac godziny pracy od/do rzeczywiscie tak pracowac, a nie wychodzic np ze 2h pozniej (czasem nawet lepiej). I dla mnie to bylo jednak priorytetem, bo mama wracajaca z pracy np o 21 to nic fajnego Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Neave wlasnie godz pracy sa tutaj argumentem. Od 7 do 15. Teraz pracuje do 17 i w domu jestem o 17,30 nawet. Wiec kicha. Ponadto ta nowa praca to zawod w ktorym mam licencje ale do tej pory nie mialam okazji zdobyc doswiadczenia wiex nowe wyzwanie - tylko czy podolam ?
Lubie obecna prace ale szefowa czesti jest nie fair. Po 3 latach pracy zero podwyzki. Zero jakis premii (jedyne jakie dostałam to w trakcie ciazy zeby mi podnieść macierzynski i to na moja prosbe). Jestem filarem tej firmy bo ja stworzylam z szefowa od podstaw i ona to wie... ale nie uwaza zeby z tego powodu jakos mnie wynagrodzic. Nowa praca to dodatkowa kasa min 13 pensja. Socjalne itp. Ale nizsze o jakies 500-800 zl mc wynagrodzenie... I tak moge pisac i piaac...
#4762 |
Raczkowanie
|
Chyba pozostaje ci metoda na wypisanie plusow i minusow nowej i starej pracy
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Justyna - a co twój mąż na to?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Neave chyba tak
![]() Malgos ostatnio z moim mezem trudno nawiazac dialog ![]()
#4765 |
Zakorzenienie
|
ku*** dziś tragedia w żłobku. Nie chciał dziś wejść do budynku i uczepił się moich nóg. Płakał i kręcił głową że nie chce
![]() ![]()
#4766 |
Zakorzenienie
|
Ojej magnusia wspolczuje. Nawet sobie nie chce wyobrazac jak sir czujesz... mam nadzieję ze z kazdym dniem bedzid lepiej.
![]()
#4767 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - tule mocno... dacie rade! Niestety poczatki sa trudne... wiem ze serce ci sie kraje ale nic nie poradzisz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Raczkowanie
|
Malgos - bez pomocy bym nie dala rady, zwlaszcza na poczatku
![]() Magnusia - ojej, ja bym chyba nie dala rady... Moj starszy poszedl dopiero do przedszkola, z mlodszym bedzie pewnie podobnie ale to tylko dzieki moim rodzicom i temu ze moj maz moze pracowac z domu. Zreszta ja sobie kompletnie nie wyobrazam oddac moje malenstwo komus do opieki. Taka matka lwica sie zrobilam przy drugim ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
dziś było jeszcze gorzej
![]() Ku*** mać wykończy mnie to. Serce mi pękło dziś. Serio.
#4770 |
Zakorzenienie
|
Jejku magnusia wspolczuje... kurde biedni oboje jesteście. Kiedy wracasz do pracy??? Od kiedy Adas mialby chodzic do zlobka...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.