|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Cytat:
ja za wszelką cenę chciałam uniknąć rozcięcia krocza dlatego zdecydowałam się na znieczulenie w kręgosłup żeby współpracować z położną i nie panikować Na usg w dniu porodu powiedzieli że córka może mieć 4kg....przeraziłam się ale urodziła się 3,5kg bez nacięcia...i byłam meeega szczęśliwa choć poród sam w sobie dłużej trwałkreolka7 dziękuję |
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
tak z innej beczki - dziewczyny ma któraś kapelusze z Cartersa może - chodzi mi o 2-4 i 4-6 jaki obwód głowy mają
![]() ja się nacięcia bałam najbardziej i zszywania go - a jak przyszło co do czego to było tak - pierwszy skurcz party- zaczęło się, drugi nacięcie - i to jeszcze instruowałam kiedy mnie naciąć mają w trakcie skurczu , a przy trzecim Lilka była już na świecie...tylko, że była Mała niespełna 3 kg
Edytowane przez Aalicia24 Czas edycji: 2014-02-07 o 12:26 |
|
|
|
#4743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
również gratuluję, mój drugi porod był krótszy ale za to bardziej intensywny.. ale synka wychowuje mi się o niebo lepiej, niż moją Księżniczkę ![]() Can nie moge uwierzyć, że Twój Michaś zrobił juz pierwsze kroczki, to na wiosnę będziecie mieli wesoło Mój grubasek jest leniwy, skonczył 7 miesięcy i posiedzi chwilę a potem zwija się w kulkę i krzyczy---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- ja mam z ubiegłego roku 4-6 ma 56cm na dole a na górze 53-54cm; to zdecydowanie jeden z najlepszych kapeluszy jakie miałyśmy Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2014-02-07 o 12:28 |
|
|
|
|
#4744 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
jak to zycie weryfikuje plany - zakłądaliśmy z tż , że będzie przy porodzie, do 3 w nocy siedział ze mną na porodówce ale prawdę powiedziawszy nic mi jego obecność nie pomagała a wręcz przeciwnie denerwowała i położna pogoniła go do domku bo stwierdziła, że rozwarcie u mnie słabe ( długo było 1 cm ) i , że urodzę nie wcześniej niż ok południa następnego dnia ....okazało się co prawda inaczej ale cieszę się, że ściągnęłam go na sam koniec....wtedy faktycznie przy tych śmiesznym wyginaniu i ćwiczeniach gimnastycznych przy łóżku pomagał bo miałam w nim oparcie ![]() jeśli chodzi o przybieranie na wadze to dość szybko zaczęłam w ciąży tyć, w sumie przytyłam ok 18 kg i urodziłam na samym początku 37 tygodnia natomiast po porodzie zrzuciłam wszystko strasznie szybko, jak 1,5 tyg po porodzie odwiedziła nas położna to już nie miałam praktycznie nic, teraz ważę mniej niż przed ciążą i po brzuchu ani śladu ... u każdej inna bajka
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Mam 2-4 wykopię z pudełka i zaraz Ci zmierzę ale są dość duże. Na mojego nawet teraz jest luźny.
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja 52 nosiła do tej pory i chyba jeszcze też będzie - ma mały obwód czyli pewnie jedna 2-4 podobają mi się te ich kapelusze, lubię też z Gymbo - mają takie mega szerokie rondo i chronią też kark dzięki temu![]() Hally Berry żebyś wiedziała, że ssacz pożeracz - jak była Mała to od cycka jej odciągnąć nie mogłam, po 1,5h mnie zjadła aż w końcu się Tż zapytał jak czekał na mnie ponad 1,5 h, żeby gdzieś wyjść czy ja słonia karmię
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do porodu i tż to mi bardzo pomógł choć początkowo położna się z niego śmiała że siedzi z tabletem na swoim forum na którym udzielają się tylko najbliżsi przyjaciele ( taka szybka forma komunikacji ) i relacjonował poród bo mnie ogólnie denerwował a on nie wiedział jak mi pomóc. Kiedy skurcze już były bardzo silne poszedł ze mną pod prysznic, kroplówkę poprowadził, rozebrał, stał żebym się nie wywróciła potem pomagał na tych piłkach masować. U mnie rozwarcie bardzo wolno szło. Miałam skurcze od nocy (bo ból już mnie obudził )i leżałam już ze dwa dni na patologii bo miałam ciążę przenoszoną a na porodówkę trafiłam o 21 z rozwarciem 1cm...no i tak za bardzo mi nie szło więc dali oksytocynę bo bóle były straszne i skurcze na ktg też spore. Nie wiem ile te fazy u mnie trwały, byłam bardzo zmęczona, nie wnikałam, ale wiem że córka urodziła się o 2,15 i z tego szczęścia i tak nie mogłam zasnąć tylko cały ranek patrzyłam na nią w tym wózeczku ![]() Położna u mnie była suuuuper. Taki hitler jugen ale mnie to cieszyło bo nie cackała się tylko mówiła co mam robić i przywoływała do porządku jak zaczynałam panikować Tż się wtedy śmiał bo słuchałam się jej naprawdę Po porodzie powiedziałam że jeśli miałabym jeszcze raz rodzić to bym chciała jeszcze raz z nią.
Edytowane przez kikuska Czas edycji: 2014-02-07 o 13:14 |
|
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
ja się nie mogę pochwalić porodem i nawet nie wiem o czym piszecie (np. o skurczach), bo nie doświadczyłam tego
![]() mi po prostu młodego wyciągnięto ustalonego dnia i o prawie ustalonej godzinie ![]() miałam ułożenie pośladkowe, cała ciąża w ogóle super, mój mąż śmiał się, że mogę co chwilę być w ciąży, zero rzygania, zero podjadania, do tego chodziłam na fitness. Dopiero jak w 7 miesiącu ułożył się tyłkiem do dołu przy długich spacerach i po całym dniu czułam niezłe naciski na macicę. Jakoś na początku 9 miesiąca zrobiłam sobie spacer 3 godzinny i potem cała noc odchorowałam tak mnie bolało. A jeśli chodzi o cesarkę to akurat w moim wypadku super, nic nie czułam, po 8 h wstałam i wzięłam prysznic, na drugi dzień normalnie się poruszałam jakbym nie rodziła
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kapeluszy z cartersa to może ktoś ma rozmiar 12-24? |
|
|
|
|
#4751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i on ma w obwodzie na tym pasku jakieś 50cm - teraz na mojego prawie 3 latka jest w sam raz.
|
|
#4754 |
|
Rozeznanie
|
ale fajny temat się wywiązał
![]() Ja niestety nie mogę nic powiedzieć na temat skurczy porodowych , bólu ... U nas na 3 tygodnie przed planowanym terminem porodu (cc) odeszły mi wody i po około 7 godzinach od tego momentu miałam zrobioną cesarkę. Samą operację wspominam jednak okrooopnie, miałam wrażenie, ze wszystko "czuje"... Po "wyjęciu" Wikusi ostatecznie mnie uśpiono i obudziałam się juz na sali ![]() Wstałam dopiero po 24 godzinach, początkowo było ciężko, ale potem już w porządku. Tym bardziej, że moje słoneczko miało spore kłopoty po porodzie (wewnątrzowodniowe zakażenie płodu ... ![]() Zawsze marzylam o dwójce dzieciaczków, ale niestety ja juz troszkę wiekowa jestem, więc pozostanie to tylko w sferze marzeń ... Pozdrowienia dla wszystkich mamuś
Edytowane przez pistacja07 Czas edycji: 2014-02-07 o 13:43 |
|
|
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że pobiłam rekordy długości karmienia - pocieszyło mnie dopiero to, że na świecie średnia wieku karmienia piersią jest 4 i pół roku---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja teraz tak myślę, że ktoś tam nad nami czuwał, że mi CC zrobili. 10h rodziłam i brak postępu porodu.. już rzygać mi się chciało za przeproszeniem. Dziecko nawet do kanału główką nie zeszło a on do mnie dawaj dalej.. Pewnie dlatego mam takie złe wspomnienia, mały cały czas się darł bo był głodny. Z resztą do tej pory potrafi sieknąć sobie obiad zbliżony wielkością do mojego. Lekarza to myślalam, że pogryzę!! Ale u mnie taki szpital.. co się dziwić. Jak mi dziecko ze złamaną nogą pogonili do domu z pogotowia
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej rodzice do niej przychodzili i mama nad nią płakała 'bo jej córeczka musi tak cierpieć' nie lubie czegoś takiego wierze że ją bolało że okropnie się czuła ale tym jęczeniem sama sobie nie pomagała ![]() mój poród to w szpitalu jako anegdotkę będą opowiadać przyjechaliśmy kobieta pyta co ile skurcze ja mówie że jakąś godz temu były co 5min a teraz nie wiem bo booooli.. 'zaraz ktoś przyjdzie' klęczałam przed krzesłem w tej poczekalni a tż nie wiedział co ma robić jak mi pomóc ![]() położna nas przyjęła zaczęła wypełniać dokumenty (z tż) i mówi do niego Pan będzie wypełniał a żona niech sobie rodzi później mnie zbadała i stwierdziła że poprzecznie jestem strasznie wąska lekarz po niej krzyczy że pewnie źle mierzy że za mało... już miałam wizje że mordowałam się caly dzień na darmo bo teraz mnie potną lekarz zrobił usg przewracał oczami jak miałam skurcze (bo przecież napewno mnie aż tak bardzo nie boli! ) jak zbadał rozwarcie to rura mu zmiękła ![]() i jechała ze mną przez ten korytarz krzycząc że wiezie pełne rozwarcie miałam za☠☠☠iste położne zaczęły mi się przedstawiać że mam się nie martwić bla bla bla... na ktg nie było już czasu, weszłam na fotel i po 10 może 15 min urodziłam Igora wody mi odeszły a raczej wystrzeliły w trakcie partych tż mi wtedy pomógł bo trzymał mnie za ręke podawał wode no i psychicznie się cieszyłam ze jest ze mną a nie jestem tam sama z obcymi ludzmi ![]() później jak już byłam na sali to co przychodziła pielęgniarka to 'aaaa to Pani przyjechała z pełnym rozwarciem i urodziła w 15min' a jak mnie nacięli to myślałam że będę kobiete po stopach całować ![]() po porodzie z wrażenia całą noc nie spałam tylko się patrzyłam w niego czy wszystko ok ![]() ojj jak tak sobie teraz to przypominam to jednak pomimo tego mega cholernego bólu to było fajnie aha no i jak to oczywiście ja obudziłam się w niedziele o 8 rano i myśle cholera skurcze ? niemożliwe... jeszcze mam 2 tyg czasu.. no ale zaczęłam prasować ubrania i pakować torbe do szpitala - dobrze zrobiłam
|
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Brydzia czytając Twoją opowieść czuję się jakbym na filmie była hahahaha ale super na prawdę
. Przynajmniej miałaś ciekawie co i jest co wspominać.
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Aalicia24;45031760]ja nie jestem ekspertem - moje dziecko jak przestało mnie ssać, było już na tyle duże, żeby mu to wytłumaczyć, a i tak był płacz
Myślałam, że pobiłam rekordy długości karmienia - pocieszyło mnie dopiero to, że na świecie średnia wieku karmienia piersią jest 4 i pół rokuzdaję sobie sprawę, że co dziecko to inny obyczaj ale podpytuję tak na zaś a i tak musze się sama z tym ogarnąć
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień wcześniej jeszcze zaprawiałam z babcią buraki z mamą na zakupach byłam, w niedziele dzwonie że jade do szpitala a moja mama myślała że ją wkrecam ![]() ja się strasznie bałam tego siedzenia w szpitalu że przed porodem bede sie tam męczyć kilkanaście godzin :P mówie tż że będziemy się zbierać bo mam skurcze co 7min... poszłam się jeszcze wykąpać, umyłam wysuszyłam włosy i zebraliśmy się... tż mnie tylko poganiał bo urodze w aucie jak będę tak zwlekać ![]() przynajmniej poród miałam w miare bezproblemowy... bo ciąża to była dla mnie masakra... dla mnie wymioty to jest koniec świata a od rana do wieczora rozmawiałam z muszlą dobra lecimy na spacer ![]() ale się tu ciążowo porodowo zrobiło.... hehehe
|
|
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Hally_berry;4503219 6]
Cytat:
Brydzia, świetny miałaś poród
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Brydzia dobrze, że na korytarzu nie urodziłaś albo po drodze
spodziewali się, że wieczorem urodzę, bo rozwarcie nie było - okazało się, że po oksytocynie było mega szybko - jestem bardzo wrażliwa na oksytocynę - poród sobie wywołałam testem na szczypanie brodawek w czasie ktg dzień wcześniej wieczorem. W nocy zaczęłam wymiotować, ze mną na sali leżała położna i mówiła, że po teście to normalne, ale ja już czułam, że coś się dzieje. I była totalnie chamska zmiana położnych na porodówce w nocy i chciałam tylko doczekać, aż się zmieni na fajną - tylko się zmieniła, a już się bóle zaczęły![]() Ogólnie to wesoło w tym szpitalu było - leżałam na sali naprzeciw sali porodowej. Raz była konkretna awantura z policją nawet, jak pijany Tatuś wtargnął na salę porodową w nocy (nie było wspólnych porodów wtedy i nie wpuszczali na oddział nikogo ze względu na świńską grypę) i nie chciał wyjść, jak jego laska rodziła i lekarza gdzieś nawet uderzył, w końcu go policja wyprowadziła ![]() Kreolka też mi się wydaje, że 2-4 i dobrze, bo miętowego nie ma na 4-6
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
aa Brydzia lux poród
Jakbym miała taki albo taki jak antoinette to bym mogła rodzić co tydzień a tak.. to nie dziękuję. ![]() Jak mnie w..a ten tvn24 kiedy go nie włączę to p..ą o Trynkiewiczu. Jakby coś to miało zmienić i jakby on był jedynym groźnym przestępcą w Polsce ![]() Boli mnie gardło i nie śpię przez to już 2 noce :/
|
|
#4764 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=antoinette;45032429][QUOTE=Hally_berry;4503219 6]
Ja Laurę wciąż karmię (w nocy) i nie zanosi się, że szybko ja odstawie ;/ Kochana, a jak często budzi się Twoja córeczka, regularnie czy różnie no i ile ma ząbków? Ja podejrzewam, że u mojej zaczynają wyłazić 3 lub 4, dziąsła dziwnie nabrzmiałe i może stąd takie rozdrażnienie w nocy ????
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też 10h skurczy i brak postępu... potem cesarka i w porównaniu ze skurczami to był tylko lekki dyskomfort i też pamiętam głównie to, że moja córka bardzo dużo płakała i wymagała bardzo dużo uwagi... Do tej pory lubi żeby z nią siedzieć, nawet jak się sama bawi to chce żeby ktoś siedział obok.
|
|
|
|
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Can wszystkiego najlepszego dla Zuzi, bo z tego co pamiętam to dziś ma urodziny
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy któraś z Was ma szklany blat kuchenny? Bo straaaasznie mi się podoba i mam na niego chrapkę: c38f9aa31b24b6a18f997ead7ded9935.jpgszklany-blat-744x457.jpgtrendy_713_szklany_blat_kuchenny_szklane_blaty_kuchenne.jpg
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

kilka miesięcy przed ciążą miałam poważny problem z kręgosłupem, właśnie w okolicy tego nerwu, gdzie dają to znieczulenie zewnątrzoponowe. Bóle porodowe przy tym co wtedy przeszłam - m.in. mdlałam z bólu przy próbie pójścia do łazienki to jest nic - i dlatego dla mnie poród nie był żadną tragedią chyba też. Najlepsze było to, że mi lekarz odradzał planowanie dziecka przez rok/dwa, żeby się mógł kręgosłup wzmocnić, a 2 miesiące później już w ciąży byłam

, a przy trzecim Lilka była już na świecie...tylko, że była Mała niespełna 3 kg

więc tycie to nic dziwnego nawet jak się żyje o chlebie i wodzie
jej rodzice do niej przychodzili i mama nad nią płakała 'bo jej córeczka musi tak cierpieć'
wierze że ją bolało że okropnie się czuła ale tym jęczeniem sama sobie nie pomagała