|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
A co mam robić . Mam pobić ojca za to, że długi robi. Ma mi jeszcze rękę złamać. Już całą rodzinę obdzwoniłam, żeby z nim porozmawiali i co to dało nic. Nikt nie chce się wtrącać i mu przegadać. Jutro jedna ciotka ma przyjechać do nas, to zobaczymy co mu powie.
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu Twoja mama nie weźmie rozwodu?
|
|
|
|
|
#4743 |
|
BAN stały
|
Bo to jest taka katoliczka, z pierwszej ławki w kościele , że nawet jakby ją młotem bił po głowie, to się nie rozwiedzie, bo kościół zabrania i wstyd się rozwieść. Lepiej żyć w takim małżeństwie , niż wstydu się najeść, bo co ludzie powiedzą jak się dowiedzą o rozwodzie. Typowe myślenie ludzi, którzy pochodzą z małych miast. Szkoda, że 15 lat temu się nie rozwiodła albo wcześniej jak jeszcze mieszkanie lokatorskie było. Teraz połowę mieszkania jest ojca,. Aby się wyprowadził musiała by go spłacić by mieć całość mieszkania. On cały czas powtarza, że mamy go spłacić z połówki mieszkania, to pójdzie z domu, Ale znając życie i tak by nie poszedł.
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Przyczajenie
|
Czesc. Przyjmiecie mnie do rozmowy?
Edytowane przez Tantra Masseur Czas edycji: 2013-08-07 o 11:28 |
|
|
|
|
#4745 |
|
Raczkowanie
|
tajkuna za życia ojca koncentrujesz się tylko na tym, co będzie jak Twój ojciec umrze, upierasz się, że nie będziesz dziedziczyć jego długów, a nie bierzesz pod uwagę faktu, że zanim on umrze komornik może zabrać Wam wszystko co macie? Zrobiłaś cokolwiek w kierunku tego, żeby rodzice przepisali na Ciebie mieszkanie? Ojciec umrze, zrzekniesz się spadku, ale zrzeczenie się spadku nie polega tylko na zrzeczeniu się długów, a dziedziczeniu mieszkania, zostaniesz bez niczego. Nie rozumiem jak dorosła kobieta ze względów religijnych może tkwić w związku z alkoholikiem, który znęca się nad nią fizycznie i robi długi, które ona będzie musiała za niego spłacać. Weź kartkę, dlugopis i zanotuj wysokość wszystkich długów ojca, porozmawiaj z mamą i zanotuj wysokość jej pensji, przyszłej emerytury, stałe wydatki na mieszkanie, opłaty i życie. Oblicz, czy za kilka/kilkanaście lat z jej emerytury będzie w stanie pokryć wydatki stałe, raty kredytów męża i utrzymać Ciebie. Jeżeli tak to w porządku, słodkiego, miłego życia, jeżeli nie, zastanówcie się co możecie zrobić. A co zrobisz, gdy mama zachoruje, nie będzie mogła pracować, a utrzymanie jej, siebie i ojca, spadnie na Ciebie? Jeżeli nie chcesz walczyć o lepszą przyszłość dla siebie to przynajmniej zawalcz o lepszą przyszłość dla mamy.
Edytowane przez liittleedeviil Czas edycji: 2013-06-23 o 21:31 |
|
|
|
|
#4746 |
|
Raczkowanie
|
Tajkuna zatrudnij się w McDonald's w Rzeszowie. Będziesz mieć umowę o pracę, pensję na czas. I nie, nie przyjmują samych studentów ani ludzi z orzeczeniem
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzeldo zapomniałaś o znajomościach
![]() Tajkuna, twoja ciotka ma rację. Gdyby twoja mama nie wyszła za mąż i nie urodziła ciebie to miałaby lżejsze życie. Wstydziłabyś się! Opisujesz tu takie historie a nie jesteś lepsza od ojca. Siedzisz na tyłku i w żaden sposób nie pomagasz matce. Już to pisałam - jedź na pomidory do holandii! .
|
|
|
#4748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4749 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Tajkuna, jak nie zrobisz nic TERAZ to zostaniesz z długami, kartonem zamiast domu, stłamszonym strzępem człowieka zamiast matki. Czy ja dobrze pamiętam, że nie chciałaś iść na rozmowę(?) o pracę, bo musiałabyś po wyjeździe dzielić z kimś pokój, a przecież studentką już nie jesteś czy to była inna wizażanka?
Sorry - uciekniesz teraz ciągnąc za soba matkę albo zostaniesz z tym do końca życia. Nigdy nie bedzie tak, że ojciec umrze a jego długi pójda w niepamięc, bo w najlepszym przypadku spłacisz je całym dobytkiem. Mam nadzieje, ze moje słowa chociaż trochę Cię otrzeźwią. Poszukaj informacji o DDD - dorosłych dzieciach z rodzin dysfunkcyjnych.
|
|
#4750 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj na zakupach, wydałam chyba z połowę przyszłej pensji, ale muszę jakoś prezentować się na tym szkoleniu. Wypakowuję teraz zakupy.. w Pull&Bear kupiłam 3 koszule i bokserkę i we wszystkich 3 koszulach mam klipsy plastikowe! Nie pikałam jak wychodziłam ze sklepu, potem byłam w Stradivarius, a to ta sama firma, więc powinna wychwycić klipsy, potem w H&M i New Yorker i też nie pikałam. Kurczę, potrzebuję tę koszulę, nie mogę podjechać tam przed szkoleniem. Jak na złość portfele i torebki namagnesowują się nawet rok po zakupie (mają wewnętrzne wszyte klipsy) i pikają w najniej odpowiednich okolicznościach.
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny.
Tajkuna jest na tym Forum slawna. Szok. Edytowane przez Tantra Masseur Czas edycji: 2013-08-07 o 11:26 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
dla mnie to wogóle poronione jest że ktoś ma spłacać nie swój kredyt? no , sorry... nabrał ktoś kredytów z własnej głupoty i umiera i płać teraz za głupotę jakiegoś za przeproszeniem debila. Jakbym nakradła w sklepie albo zabiła kogoś to też rodzice będą za to sądzeni?
|
|
|
|
|
#4753 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie no, wiesz co, to jest mniej wiecej tak, ze chcac wziac wiekszy kredyt, konsolidujac male kredyty w wiekszy itp musisz "pochwalic sie" co posiadasz by miec zdolnosc kredytowa.
Czysto hipotetycznie: jesli ojciec tajkuny ma np. całościowe prawo do domu (jako jedyny wlaściciel) to taki majątek moze stanowic zabezpieczenie kredytu, a z okazji polisy na zycie mógł miec np. marze promocyjna (bo jest to niejako dodatkowe zabezpieczenie, ale tez oblozone roznymi warunkami). W normalnej sytuacji Tajkuna dziedziczylaby z mama ów majątek (np. rzeczony dom), a w takim wypadku jesli byl zabezpieczeniem kredytu/kredytu konsolidacyjnego to dom przepada => tajkuna z mama lądują na bruku, dom jest już całkiem banku. Nie wiem jak to wygląda dokladnie, ale to nie są sprawy proste i banalne. Zeby dostac kredyty musial móc "pochwalic sie" przed bankiem czymś na zabezpieczenie kredytu.
|
|
#4754 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4755 |
|
maszyna, nie człowiek
|
No niestety tak to wygląda:/
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2013-06-24 o 00:46 |
|
|
|
|
#4756 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Zostało mi 5 dni pracy. |
|
|
|
|
#4757 | |
|
BAN stały
|
Dopisujecie fakty, ktoś tu pisał, że ojciec alkoholikiem jest, a gdzie ja coś takiego pisałam
wizaż, służy tworzeniu nowych faktów Pod względem alkoholu to on nigdy alkoholu w ustach nie miał. U mnie jest tylko jedna firma telemarketingowa i tyle. Wysyłałam kilkakrotnie do nich CV , ale bez odzewu niestety. Mieszkanie raz mówili, że przepiszą na mnie, ale póki co nic nie robią na razie w tym kierunku.---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4758 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, ale są też kredyty - chwilówki, ich raczej nie obchodzi dochód ani inne zobowiązania finansowe, niestety, a wziąć jest łatwo. |
||
|
|
|
|
#4759 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Dokładnie. W małych bankach to nawet przy kredytach gotówkowych nie bardzo patrzą na dochody. Dziś w banku chodzi o złapanie klienta, bo konkurencja jest duża wśród banków. O kredyt trudniej jest np w Pekao S.A, bankach spółdzielczych itp. |
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Oj Tajkuna.... Maguda ma rację, sama z nudów potrafisz wywlec cudzą wypowiedź z innego wątku, przeinaczyć i zrobić raban. Jak ktoś coś przekręci to po prostu prostuj, nie obrażaj się - ja np. nie prowadzę sobie notatek co kto kiedy napisał a jak nie mam pewności a coś mi świta to staram się jakoś zaznaczyć, że nie jestem pewna czy dobrze pamiętam. Każdy z nas ma swoje problemy o których tu nawet nie wspomina i chodzi czasami zakręcony
Wyluzuj ![]() Tajkuna, możesz wiec zweryfikować tamtą sprawę z bodajże niechceniem pójscia na rozmowe bo gdyby byla z tego praca, to trzebaby się wynieść i prawdopodobnie poki nie znajdzie sie nic lepszego dzielic z kims mieszkanie albo pokoj? Proszę o to z ciekawości, bo kojarzę taką awanturę ale nie wiem czy Ci jej błędnie nie przypisuję, a nie chciałabym zostać posądzona o tworzenie alternatywnej historii dziejów... ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Zwróć uwage na to co napisałam: Czysto hipotetycznie: jesli ojciec tajkuny ma np. całościowe prawo do domu Nie wiedząc o jakie rodzaje kredytów, pożyczek itp chodzi dałam tylko przykład jak można wszystko stracić.
|
|
|
#4761 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Nicru nie było takiej sytuacji, że nie chodziłam na rozmowy, jak dzwonią chodzę na rozmowy, chyba, że jest to praca na prowizję, praca w terenie typu szukanie klientów na ubezpieczenia, akwizycja i wszystko za prowizję lub nie oferują całego etatu za najniższą w obcym mieście to wtedy odmawiam bo np za prowizję się nie utrzymam. Jak na razie nikt do mnie nie dzwoni, ostatnio dzwonili z ubezpieczeń z Tarnowa praca za prowizję np. I z rzeszowa dzwonili z agencji, miałam rozmowę przez tel jakieś 3 tyg temu, ale widzę, że od nowa dali ogłoszenie na neta, na to stanowisko, na które miałam rozmowę. Widocznie nikt im się nie spodobał z osób, do których wcześniej dzwonili. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-06-24 o 09:22 |
|
|
|
|
|
#4762 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda, że nie ma podstawy do ubezwłasnowolnienia, chociaż częściowego. Może trochę ostry pogląd, ale takie jest moje zdanie. A co z mamy ręką, zgłaszałyście to gdzieś? |
|||
|
|
|
|
#4763 |
|
BAN stały
|
Wysłałam CV na fajne stanowisko. Ogłoszenie wczoraj wieczorem się pojawiło. Aż nie mogę uwierzyć, że normalne ogłoszenie się pojawiło. dawno takiego fajnego ogłoszenia nie widziałam. Ciekawe ile CV dostaną(na takie stanowisko to może być nawet 500 CV) i czy moje CV wogóle przeczytają .Oby przeczytali tylko moje CV.
Wymogi spełniam wszystkie---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Nie ale ojciec się przejął ręką tak bardziej na pokaz. Wczoraj jak przyjechałyśmy z receptą na lek przeciwbólowy, to się przeją i poszedł do apteki po lek. W aptece farmaceuta nie potrafił odczytać recepty, bo tak lekarz nabazgrał a wypisu jeszcze nie ma. Więc przyszedł do domu i dzwonił do pielęgniarki , żeby mu z kartoteki przeczytała nazwę leku i szedł drugi raz do apteki. Ale to jest robione na pokaz, za pare dni znów będzie taki jak zawsze. Dziś nawet po wypis chciał jechać, ale mu nie pozwoliłyśmy. Właśnie idę się zbierać i jadę do szpitala po wypis. Chyba, że go ta sytuacja odmieni. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-06-24 o 09:38 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
tajkuna do Matrasa były przyjecia oraz do Hebe- wysłałaś CV
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
prawda jest taka że te wszystkie chwilówki, providenty i inne gówna powinni prawnie zlikwidować bo to jest chujostwo jak się patrzy panstwo powinno cos z tym zrobić
|
|
|
|
|
#4766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Rany, nóż mi się w kieszeni otwiera... |
||
|
|
|
|
#4767 |
|
BAN stały
|
Matras to księgarnia wysyłam CV do nich. Bodajże na gazeta. praca.pl było ogłoszenie. Do księgarni NOVA też wysyłałam CV, do wszelkich drogerii zaczynając od drogeria natury, rossman itp też wysyłałam CV. Na wszystkie ogłoszenia odpowiadam. Ale niestety konkurencja jest duża. Np w skoku, jak byłam w zimie na rozmowie, która trwała nie całe 5 minut, to co chwila co 10 minut przychodziły nowe osoby na rozmowę. Ja byłam z rana, to do wieczora mogło się bardzo dużo osób przewinąć.
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Zgadzam się. Oni tylko czyhają na ludzi, którzy lubią zaciągać kredyty albo na takich, co się nie znają za wiele na kredytach i biorą u nich kredyty bo pracownik takiej instytucji powie, że u nich kredyt jest najtańszy i starsza osoba w to uwierzy. Najfajniejsze i najbezpieczniejsze banki, to Pekao S.A, banki spółdzielcze itp. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-06-24 o 09:54 |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4769 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Tajkuna, dziekuje za sprostowanie. W kazdym razie dalej proponuje być poczytala o DDD i zdecydowałą czy chcesz gnić tu gdzie jesteś czy z tego wyjść.
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Tajkuna może opisz swoją sytuację na jakimś forum prawnym? Zakładając, że nie masz pieniędzy na wizytę u prawnika, ani nie masz nikogo znajomego w tej branży, to myślę, że możesz spróbować.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

wizaż, służy tworzeniu nowych faktów
Pod względem alkoholu to on nigdy alkoholu w ustach nie miał. U mnie jest tylko jedna firma telemarketingowa i tyle. Wysyłałam kilkakrotnie do nich CV , ale bez odzewu niestety. Mieszkanie raz mówili, że przepiszą na mnie, ale póki co nic nie robią na razie w tym kierunku.