|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie przez te upały się przełamałam i biegam rano. W piątek było cudownie, las tak pięknie pachnie po świcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Konto usunięte
|
10,5km w równą godzinę. Uf, ciepło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
królikoholiczka
|
12 km i zdecydowanie za gorąco
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
U mnie 6,27 km
![]() ![]() Fajnie się biegło, u mnie trochę wiało od rzeki i mimo że na końcówce niemal nie odrywałam stóp od podłoża ( a przynajmniej takie miałam wrażenie) to jestem z siebie bardzo dumna. Po powrocie do domu mąż uraczył mnie tekstem że pewnie 4 km to przebiegłam ? Kazałam mu dodać jeszcze 2,30 i jego mina była taka mniej więcej ![]()
#4746 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Ja mam w polowie wrzesnia maraton a nie biegam NIC
![]() Madzia jak obozy? Alez Ci zazdroszcze.....
#4747 |
Zakorzenienie
|
Lady obóz super bo na różne możliwości, można do siebie dopasować. Ciekawe czy działa
![]()
![]() |
#4748 |
królikoholiczka
|
dziś 8 km i tak fajnie w końcu chłodkiem powiało
![]()
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
U mnie 7,40 km w 50 minut i też chłodniej trochę. W dzień była sauna, poszłam biegać o 20.30. Tydzień temu biegałam o 21, ale było bardzo ciężko i gorąco, dzisiaj już o wiele, wiele lepiej. No i biegłam sama, więc z nikim nie gadałam i szło mi dużo lepiej
![]() Po długich namysłach zainwestowałam w nerkę deutera z neoprenu, taką bez kieszeni na bidon, była (albo i jest dalej) w promocji w sklepie biegacza. Telefon, klucze, drobniaki i chusteczki się mieszczą bezproblemowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Przyczajenie
|
a propos kilka fajnych wskazówek dla początkujących znalazłam w tym artykule http://ar.pl/kulturystyka-i-fitness/...nego-joggingu/, wiedza z lekcji wf-u za czasów szkolnych to jeden wielki bullshit ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj 5 km
![]() ![]()
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj 5,67 km ale jakoś bez formy się czułam, pobiegłam znowu nową trasą po wzniesieniu i trochę mnie wieczorem kostka bolała mimo rozciągania po bieganiu.
W związku z tym mam pytanie - jakie ćwiczenia rozciągające możecie polecić/jakie ćwiczycie? Dziewczyny niektóre z Was są dla siebie za surowe, macie piękne wyniki ![]()
#4753 |
Przyczajenie
|
Jak sie meczycie: jedzcie wiecej tluszczow nasyconych, mniej weglowodanow w tym przede wszystkim odrzuccie slodycze i napoje kolorowe - powaznie da efekty. Mozg lepiej pracuje na tluszczach ponoc i ma sie wiecej energii. Na tluszczach tez mozna chudnac. Takze bez paliwka nie ma pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
ja się pochwale, wybiegłam w końcu na zewnątrz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Konto usunięte
|
15km w 1:30:00. Nie lubię biegać z wodą, ale na dwunastym kilometrze już mi się tak chciało pić, masakra. Poratowałam się izożelem, który mi został z jakiegoś zestawu izotoników z tkmaxxa.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Raczkowanie
|
To i ja się pochwalę, chociaż nie są to jakieś imponujące wyniki, w porównaniu do niektórych z Was, ale pobiłam swój rekord i zrobiłam 5,3km pierwszy raz w życiu!
![]() ![]() A mam pytanie, jak to jest z tym chudnięciem przy bieganiu? Kiedyś biegałam tak raz na jakiś czas, a teraz zaczęłam w miarę regularnie, od kilku tyg. staram się biegać co drugi dzień, ew. trzeci i pokonywać swoje słabości, ale nie zależy mi na tym, żeby schudnąc, wręcz chciałabym tego uniknąc, jedynie chciałabym bardziej wymodelować i ujędnić się. Runkeeper podaje wartości ile kcal się spaliło, i niewydają się to duże wartości, w porównaniu np. do kaloryczności jednego pączka. Czy jeżeli nie będe zmieniała diety zacznę tracić wagę? Mam na myśli, tak wizualnie bardziej, bo tam tłuszcz może się zamienić miejscem z mięsniami :P ale nie chcę za bardzo schudnąć, i całkowicie stracić biust ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Konto usunięte
|
Ja ćwiczę 4 razy w tygodniu od 1,5roku (bieganie, siłownia, rower, rolki, no co mi tylko przyjdzie do głowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym bieganie raczej nie jest sportem do wymodelowania sylwetki i nabrania mięśni ![]() ![]() Jestem jednak daleka od "hejtowania" biegania. Mi ono pomaga ze stresem i jest mega odprężające ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4760 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kwestia chudnięcia to w 80% sprawa diety. Nie da zrzucić się efektywnie kilogramów tylko ćwicząc/biegając etc. Mimo wszystko jeżeli jednak zależy ci na tym nie tracić nawet najmniej ilości wagi warto zainteresować się bliżej tym co ma się na talerzu, ponieważ musisz wyrównać nie tylko poziom zapotrzebowania energii, ale także poszczególnych składników: białka, węglowodanów, tłuszczy, minerałów, witamin. Przy bieganiu nie tylko spala się tłuszcz (takim powyżej 30 minut wybieganiu o średniej intensywności) ale ''niszczone'' zostają mięśnie. Jeżeli nie planujesz treningów na siłowni warto spojrzeć na to ile białka przyjmujesz dziennie. Gdzieś w sieci znajdziesz tabelki z wartościami poszczególnych składników. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
Z tym modelowaniem nie chodziło mi o nie wiem jaki zarys mięśni, 6-paki czy bicek jak arbuz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
gdzieś kiedyś w necie zobaczyłam takie zdjęcie - dwa tyłki: biegacza i fitnesski, biegacza był taki chudy i malutki, fitnesski duży, okrągły i sterczący
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Podtrzymuję pytanie o ćwiczenia na rozciąganie
![]() Ja w tej chwili kontuzjowana i od biegania robię przerwę, mam nadzieję krótką. Ale ćwiczyć nie zamierzam przestać zupełnie i rower jak już noga wróci do siebie ( nie wspominając o kilometrach spacerów z dziećmi) Moim zdaniem bieganie nieco wyszczupla nogi a w połączeniu z ćwiczeniami i rowerem pięknie centymetry lecą ![]() Mam koleżankę która biega już około 2 lat i jej ciało się zmieniło, miała sporą nadwagę a teraz przeciwnie, jej ciało jest już zbyt chude, w stronę żylastego.
#4764 |
Zakorzenienie
|
Bieganie nie wpłynie raczej pozytywnie na pośladki
![]() Moja koleżanka (zawsze była szczuplutka) zaczęła biegać jakiś rok temu i szczerze mówiąc teraz wygląda jak zasuszona. Serio. Optycznie wygląda dużo gorzej, starzej, takie kości obciągnięte skórą. Ale ona biega według mnie BARDZO dużo, bo 5-6 razy w tygodniu po min. 10 km, czasem zamiast biegania idzie na rower. Myślę, że biegając 2-3 razy w tygodniu taki efekt raczej nie grozi ![]() PS. Miałam zamiar iść wczoraj pobiegać, nawet zegarek sobie podłączyłam do ładowania, ale wróciłam z działki grubo po 20 i na dodatek przemarznięta (podlewaliśmy wężem działkę, zimna woda i wieczory też już nie takie ciepłe). Dzisiaj muszę nadrobić zaległości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Zurawinka, ja od zawsze, rozciaganie dynamiczne przed, a statyczne po biegu. Polecam na blogu trenerbiegania i na jego kanale na yt. Super pokazane i wytlumaczone.
Amatorka, gdzie ten bieg??? Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
#4767 |
królikoholiczka
|
12,5km zaliczone, byłoby więcej ale zaczęło się ściemniać i musiałam wracać
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
10,38 km w 1 g 15 minut.
Jednak jest progres ![]() ![]() I jakoś tak fajnie, lekko, przyjemnie mi się biegło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bieg sztafetowy, biorą w nim udział drużyny po 5 osób, każdy biegnie 400m. Wpisowe 5 zł, limit miejsc 300. My będziemy. Ja z dzieciakami a mąż przeleci się jedno kółko. http://www.pkobp.pl/aktualnosci/ogol...em-dla-dzieci/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś zrobiłam powrót do biegania ale delikatnie i starałam się biec wzdłuż chodnika po trawie, za mną 5km ale i tak jestem zadowolona, bardzo brakowało mi biegania. Bieganie po lesie to musi być rozkosz, a nie ... mijam piekarnię i czuję zapach ciastek, mijam blok i czuję że ktoś kotleciki smaży ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.