|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Dzisiaj ma być
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Konto usunięte
|
Mam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87754271]Mam
![]() ![]() ![]() podziwiam twojego męża. ja nie znoszę prasowania. Wolę myć naczynia ![]()
#4744 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Jest moja paczka z Zooplus
![]() Chciałam zrobić zamówienia na Empik.com, ale jest info, że mają dużo zamówień i nie wiadomo, kiedy wyślą paczkę, to się zniechęciłam i nic nie zamawiam. Ale kupiłam za to na Allegro 3 płyty CD i czekam na nie, oby szybko doszły ![]()
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co chcialas z Empiku?
![]() |
#4747 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja płyt juz dawno nie słuchałam. ![]() Z tymi przesyłkami to chyba w większości sklepów sa takie długie oczekiwania. Ciekawe jak długo będzie moja paczka szła. Bo jeszcze w realizacji. A miałam nic nie kupować w tym okresie. Ale teraz kiedy ludzie kupuja online to sa duże braki. Taki H&B ma duże pustki... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
A nic szczególnego tylko prasę, książki i płyty. Ale poczekam, jak się sprawy uspokoją. Nie spieszy mi się.
#4749 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87761330]Ja płyt juz dawno nie słuchałam.
![]() Z tymi przesyłkami to chyba w większości sklepów sa takie długie oczekiwania. Ciekawe jak długo będzie moja paczka szła. Bo jeszcze w realizacji. A miałam nic nie kupować w tym okresie. Ale teraz kiedy ludzie kupuja online to sa duże braki. Taki H&B ma duże pustki...[/QUOTE] ja sobie nie wyobrażam dnia bez słuchania muzyki. Zawsze musi mi coś lecieć. To jedyny mój nałóg ![]()
#4750 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Muzyka u mnie leci prawie cały czas. Ale nie z płyt CD ![]() Mam w domu radio podłączone do internetu i mogę słuchać Polskie stacje muzyczne. Jednak najcześciej słucham na Apple Music tym bardziej jak jeżdzę na rowerku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem, ze lubisz plyty, ja tez czasem kupuje, bo w aucie mam jeszcze cd ![]() ![]()
![]() |
#4752 |
Konto usunięte
|
Od kiedy mam czytnik to czytam tylko ebooki.
Pamietam kiedy kupowałam papierowe wersje ale wyprowadzając sie z domu musiałam je zostawić. Potem wszystkie oddałam do biblioteki. A miałam ich bardzo duzo. Myśle, ze z ponad 500szt było. Panie bibliotekarki były bardzo zadowolone ![]() Potem kupowałam papierowe wersje tylko takie które nie wyszły w formie ebooka. A od czasu palących sie lasów stwierdziłam, ze nie kupuje wcale bo człowiek chce dbać o środowisko, a ksiazki to drzewa. Wiem, ze to igła w stosie siana ale czuje sie z tym lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mon Cherry, ja się przerzuciłam w ostatnich latach na książki z biblioteki i tym sposobem zaoszczędziłam 10-12 000 zł. Serio, tyle kasy zaoszczędzone. Jednak czasem coś jeszcze kupię np. ostatnio biografię Beyonce i Rihanny, wolę takie rzeczy mieć papierowe. Też dostałam ostatnio autobiografię Jennifer Lopez i cudna jest, wydanie piękne ![]() ![]()
![]() |
#4754 |
Konto usunięte
|
Beeets wiadomo, ze eBook to nie to samo. Jako miłośniczka papierowych przeżywałam na początku katusze. Ale jest sporo plusów czytnika.
![]() Ja tez sporo zaoszczędziłam kasy na książkach. Ale jak sobie przypomnę ile ja kasy wydałam i potem oddałam te ksiazki... mieszkając w UK kupowałam i podawałam je dalej znajomym, mamie pod warunkiem, ze tez komuś je oddadzą. A teraz to syn kupuje sobie ksiazki. Duzo tez ludzi wyrzuca i w ten oto sposób ja mam ksiazki papierowe w domu. Ostatnio przyniosłam cała torbę dla dzieci. Bo ktos wystawił wiec przygarnęłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87764642]Beeets wiadomo, ze eBook to nie to samo. Jako miłośniczka papierowych przeżywałam na początku katusze. Ale jest sporo plusów czytnika.
![]() Ja tez sporo zaoszczędziłam kasy na książkach. Ale jak sobie przypomnę ile ja kasy wydałam i potem oddałam te ksiazki... mieszkając w UK kupowałam i podawałam je dalej znajomym, mamie pod warunkiem, ze tez komuś je oddadzą. A teraz to syn kupuje sobie ksiazki. Duzo tez ludzi wyrzuca i w ten oto sposób ja mam ksiazki papierowe w domu. Ostatnio przyniosłam cała torbę dla dzieci. Bo ktos wystawił wiec przygarnęłam ![]() ![]() Mon Cherry, ja tylko teraz inwestuję w książki, które wiem, że mi długo posłużą, że nie oddam je ani nie wyrzucę. A CD u mnie to inwestycja. Tak sobie ćwiczę język angielski. Zresztą tak się zaczęłam uczyć języka. Oglądałam MTV i byłam ciekawa, o czym śpiewają moje zespoły i piosenkarki ![]() Chciałam mieć płyty szybko, więc zamówiłam na Allegro, a tu się okazało, że pracują sklepy na Allegro jak EMPIK. Jedna płyta ma info - dostawa w ciągu 10 dni, a druga - wysyłka w ciągu 14 dni ![]()
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza ![]() Podróże Duszy ![]() Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2020-04-21 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
#4757 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Strona nie została znaleziona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87777514]Strona nie została znaleziona.[/QUOTE]
Wpływ koronawirusa na branżę beauty Obowiązkowe ograniczenie relacji międzyludzkich będzie miało ogromny wpływ na globalną gospodarkę, a także popyt na konkretne kosmetyki. Oprócz wpływu na funkcjonowanie gospodarki rozprzestrzenianie się koronawirusa zmieni również zachowania i wybory konsumentów. Pandemia spowoduje z pewnością, że zapotrzebowanie na niektóre kategorie kosmetyków nadal będzie spadało w najbliższym czasie. Wpływ na kosmetyki do makijażu oraz perfumy Konsumenci ostatnio rzadziej sięgają po kosmetyki kolorowe, ponieważ większość kobiet pozostaje w domu. Co prawda popularność wideokonferencji i transmisji na żywo w mediach społecznościowych sprawia, że nadal wiele młodych osób wykonuje makijaż, mimo że zostają w domu, jednak większość kobiet daje skórze odpocząć, unikając nakładania podkładu czy tuszowania rzęs. Podczas trwającej pandemii oraz po jej zakończeniu zapotrzebowanie na ten rodzaj kosmetyków będzie dalej niewielkie, bowiem będziemy bardziej skoncentrowani na ochronie twarzy, a nie na jej upiększaniu. Długie godziny noszenia maseczek na twarzy będą przyczyną wielu problemów ze skórą. Zmniejszona liczba kontaktów towarzyskich poza domem sprawia, że używanie perfum również znacznie się zmniejsza. Długotrwałe przebywanie w domu bez wychodzenia i praca zdalna sprawiły, że ludzie zmniejszyli częstotliwość mycia włosów. Dość popularnym hasłem w Internecie jest #nowashhair. Można przewidywać, że zapotrzebowanie na preparaty takie jak szampon czy odżywka do włosów w najbliższym czasie będzie nadal mniejsze, jednak w dłuższej perspektywie czasu, wraz z ustępującą pandemią i możliwością powrotu do pracy, popyt na tę kategorię produktów wkrótce zacznie wzrastać. Wzrost zapotrzebowania na preparaty do higieny osobistej Według Mintela, producenci preparatów kosmetycznych zapewniających ochronę osobistą zauważyli obecnie gwałtowny wzrost popytu na całym świecie na tę kategorię produktów. Wpłynęło to na zachowania klientów, modyfikując nawyki zakupowe, ale także priorytety. Ludzie od razu zaczęli zmieniać swoje podejście w sektorze higieny osobistej, kupując środki chroniące i zapobiegające zakażeniu. COVID-19 wpływa na sposób, w jaki konsumenci podchodzą do produktów kosmetycznych i higieny osobistej, zwłaszcza jeśli biorą pod uwagę bezpieczeństwo składników, czystość i trwałość – pisze na swym blogu Clare Hennigan, analityk Mintela. Dodaje także, że trwająca pandemia koronawirusa spowodowała wzrost zapotrzebowania na bezpieczne i niezawodne produkty. Przez ostatnie tygodnie nastąpił wzrost zapotrzebowania na mydło oraz preparaty do dezynfekcji rąk. Zauważono też zwiększony popyt na kremy do rąk. Jest to efekt wysuszenia dłoni po częstszym ich myciu i dezynfekcji, które są jednymi z kilku możliwości ochrony przed zakażeniem. Kremy do rąk chroniące przed nadmierną utratą wody z naskórka oraz nawilżające już wysuszoną skórę z pewnością znajdą się na liście zakupów większości ludzi przez najbliższe kilka miesięcy. Nawyk częstszego mycia dłoni sprawi, że także mydło oraz preparaty dezynfekcyjne w najbliższym czasie będą wciąż najczęściej wybieranymi preparatami kosmetycznymi. Kosmetyki naturalne Pojawienie się nowego koronawirusa jeszcze bardziej pogłębi pogląd, że naturalny nie zawsze jest lepszy, jeśli chodzi o bezpieczeństwo składników kosmetyków i okres przydatności do użycia. To samo będzie dotyczyło naturalnych produktów spożywczych. Koronawirus niewątpliwie będzie miał wpływ na popularne w ostatnim czasie kosmetyki naturalne. Wielu konsumentów dotąd unikało składników sztucznych oraz konserwantów ze względu na możliwy negatywny wpływ na zdrowie. W związku z niepokojem dotyczącym koronawirusa konsumenci będą chętniej wybierać te składniki, pod warunkiem potwierdzenia skuteczności i bezpieczeństwa, zarówno dla zdrowia, jak i środowiska. Również będzie wzrastało zapotrzebowanie na kosmetyki tworzone bez użycia wody, ponieważ eliminuje to potrzebę zastosowania konserwantu. Kosmetyki eliminujące potrzebę dotykania twarzy Trwająca pandemia sprawia, że ludzie są bardziej świadomi, iż mikroorganizmy żyją na powierzchniach. Przez to będzie wzrastał popyt na produkty kosmetyczne w opakowaniach eliminujących potrzebę dotykania twarzy. Kosmetyki w sprayu oraz sztyfcie będą najbardziej pożądane. Niepewność, którą wywołała pandemia, sprawi, że preparaty gwarantujące konsumentom dłuższą trwałość wyróżnią się jako bezpieczne i niezawodne.
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natomiast używam ciągle- mimo siedzenia w domu- filtrów i pudru- bo jednak wychodzę do ogrodu czy na rower. Poza środkami odkażającymi i dezynfekującymi nie zauważyłam, żebym kupowała czegoś więcej. Mydła, płyny do mycia rąk i tak zawsze były potrzebne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Konto usunięte
|
U mnie ida tak samo kosmetyki
![]() Myje włosy tak samo. Nie wyobrazam sobie nie myć włosów bo siedzę w domu. Po co myć ciało skoro nigdzie nie wychodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Na pewno jeszcze przez jakiś czas szafki z kolorówką będą bez testerów i otworzenie opakowania będzie zobowiązywało do zakupu. Co na pewno odbije się na sprzedaży, bo kto będzie chciał kupić w ciemno szminkę, podkład czy korektor.
Plus właśnie noszenie masek, przez które zapewne mniej kobiet będzie malować usta. Producenci i sprzedawcy mogliby też zdecydować się na jakieś jednolite rozwiązanie dotyczące zabezpieczeń przed otwieraniem i ewentualnie testerów kosmetyków pielęgnacyjnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Ja siedząc w domu nie myje tak często włosów jak chodząc do pracy. Zmieniło się choćby to że chodząc do pracy myłam włosy wieczorem, a teraz myje rano i są dłużej świeże. Nie pudruje się siedząc w domu, nie maluje paznokci, nie używam perfum albo sporadycznie. Reszta kosmetyków bez zmian. Mam natomiast coś nowego w domu czyli mydło dezynfekujące do mycia rąk z wysoką zawartością alko. Przez tą dezynfekcję schodzi mi więcej mydła w kostce i płynie i kremów do rąk. Nawet kupiłam sobie takie rękawiczki-maski na wysuszone dłonie bo ciężko mi się doprowadzić do ładu.
Pozytywną stroną pandemii jest większe zwracanie uwagi na higienę, od mycia rąk, przez dezynfekcję różnych rzeczy (klamki, przyciski, poręcze) po właśnie plombowanie kosmetyków. Szyby w miejscach obsługi klienta też są na plus (i higiena i bezpieczeństwo). |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Jedzie do mnie 1 z 3 CD, we wtorek u mnie będzie
![]()
#4767 |
Konto usunięte
|
Ja wymieniłam klucze z tkm. Bo dni zleciały. W ofercie nic ciekawego ale trzeba było wymienić aby nie przepadły. No i wzięłam kubek
![]() Paczka przyszła 6 dni temu ale zamiast kubka to jajo z Lindt (też mieli w ofercie do wyboru) ![]() Myśle no trudno, dzieci zjadły wiec o reklamacji nie ma mowy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87785720]Ja wymieniłam klucze z tkm. Bo dni zleciały. W ofercie nic ciekawego ale trzeba było wymienić aby nie przepadły. No i wzięłam kubek
![]() Paczka przyszła 6 dni temu ale zamiast kubka to jajo z Lindt (też mieli w ofercie do wyboru) ![]() Myśle no trudno, dzieci zjadły wiec o reklamacji nie ma mowy ![]() ![]() ![]() ![]() to u ciebie tk maxx już działa ![]()
#4769 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87785771]Tkm jest zamknięty. Online tez. Te rzeczy z wymiany kluczy wysyłają zupełnie z innego miejsca
![]() A jeszcze przed zamknięciem miałam 5 kluczy ![]() Teraz sobie poczekam na uzbieranie...[/QUOTE] a to takie buty ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.