|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
właśnie miałam pisać, niby miesiąc tylko ale ogromna różnica w dziecku, mój niby wiem że coś tam czai to mimo to jakiś taki nemo się przy Amelce wydaje
|
|
|
|
|
#4742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Jak sie robi smalec? ![]() Cytat:
Nie wiem czy juz pisalam pewnie tak, ale moja chrześnica, ma taki pokoj...... Matko wyglada jak sklep z zabawkami do tego tapeta w ksiezniczki disneya, posciel, koc, firanki, poduszki... To fascynacja jak byla mniejsza, teraz my little pony i ma mnostwo tych konikow! Jak tam kiedys bede chociaz pewnie nie predko to zrobie fotke ![]() Ogolnie teraz jak dostaje zabawke to pierwsze pytanie "co ona robi" .... Nie chce zeby Hania miala milon zabawek i nie potrafila sie bawic taka ktora nic nie robi... Ja dziecinstwo wspominam z moja ukochana lalką nie mialam duzo przez co bardziej cieszylo mnie jak cos dostalam. A teraz? Kupuje sie dziecom zabawke na byle okazje lub bez okazji a potem problem co kupic na urodziny/komunie etc... Pstryczku absolutnie Cie nie krytykuje! Poki masz gdzie klasc te zabawki to kupuj! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4743 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po sprawie Kubus kimnal jeszcze do 9:30, oczywiscie z przerwami na zarelko co 1h ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pobili wszystkich! To, co zrobili to jedno, a ciekawe jak go uspokajaja jak sa sami.... Cytat:
Na szczescie lagodny. Bylam u niej kilka razy, pomagalam jej sie umyc, itp. Na szczescie juz jej coraz lepiej. Wlasnie, czekoladka.... Ja to samo ![]() Cytat:
Niedlugo wyrosnie co nieco na dzialce Cytat:
Ale poklocilismy sie o chrzestna (on nie chce tej co ja wybralam, a ja nie chce zadnej innej), wiec cisza od kwietnia. Nikt tematu chrzcin nie porusza... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czatuj na powtorke
|
|||||||||
|
|
|
#4744 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pięknie!MUSZĘ Darię też przesiąść ![]() Cytat:
za wagę !a pogrubione, u nas od paru dni jest tak samo. Dlatego trzeba będzie przesiąść się do spacerówki Cytat:
![]() Pstryczku, moja Daria też dostała strasznych potówek Przez te upały...mimo że ubierałam ją naprawdę cieniutko![]() Lady, kciuki dla koleżanki !!Charlizz, ![]() insolito, mała za skończone 5 m-cy !!!meneq, Yae ma świetną fryzurkę
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tam po lekarzu? Byliście już? i zdrówka dla t. |
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dyktatorka ale jednak babciaCytat:
Marsi, ale smaki robisz.... Nawijko- dałam marchew, ziemniaczka, troszeczke buraczka i pora i koperku, zajadał tak ze łyzeczke by połknał ponawiam pytanie- czy mozna juz kiwi? i top tyle na razie z mojej strony bo siedzi mi łobuz na kolanie i wali grzechotka po głowie...... |
||
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
moj jest taki ze poki co to jeszcze bawi sie normalnymi zabawkami ale szybko sie nudzi a widze ze te z dzwiekiem bardziej go inetresuja. no i sa wybawieniem podczas jedzenia. tez nie chce go "zagracac". mam juz sporo tych zabawek i mysle ze do roczku juz mu nic nie kupie. bede mu dawac jedna "nowa" co jakis czas a stare chowam i potem bede te stare wyciagac jak te juz sie znudza...
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sylwietta1988;41462 651
ponawiam pytanie- czy mozna juz kiwi? i top tyle na razie z mojej strony bo siedzi mi łobuz na kolanie i wali grzechotka po głowie......[/QUOTE] z tego co pamietam to Szaja jadla kiwi ale qpa pozniej byla chyba luzniejsza;>
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo drobno siekam wędzonkę dodaję też troszkę słoniny jeśli mięso jest bardzo chude- tak właśnie jest z podgardlem, samo mięcho prawie
![]() wytapiam na wolnym ogniu na sam koniec dodaję 2 jabłka pokrojone w kosteczkę bez skorki i cebulkę, smażę aż się rozpadną, dodaję majeranek, studze- jak już lekko ostygnie dodaje zmiażdzony ząbek czosnku,przekładam do garnuszka glinianego lub słoiczka i voila! |
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
o jej, rzeczywiscie mega zwyklak ale opinie ma naprawde bardzo dobre
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
mam jeszcze do Was pytanie techniczne- po tej naprawie kompa i wgraniu od nowa oprogramowania teraz mam takie jakby rozciągnięte zdjecia, jak to ogarnąc? bo ja tempa dzida informatyczna jestem.....
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4752 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiesz, bo... co pokolenie, to słabsze. Myśmy nie jedli modyfikowanej żywności, za to Czernobyl był. No i te nasze dzieci mają przewalone, stąd reakcje takie różne. Cytat:
![]() Moje o 1, 4, 5, 6 uff Cytat:
Możliwe, że 3dniówka (temp. mieliście? bo nie byłam w stanie całości doczytać ), podobne też do różyczki, a to ten sam wirus. Sprawdź, czy nie są węzły chłonne powiększone z tyłu główki/kark.Ale chyba naprawdę 3dniówka, Agatka miała w wieku 11mcy - spokojnie, to lajcik. Nic się nie podaje na to, do jutra zacznie schodzić w takim wypadku. U nas śmiesznie było, bo temp. max. 37,3 była ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziecko samo siada ok. 8mca dopiero. Często i później. Mając 6mcy wcale nie musi nawet usiedzieć posadzone
|
|||||
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na brzuszek się nie obraca. Na bok, kombinuje nogami ale jeszcze nic z tego. A - nie mówiłam Wam : od paru dni dzieje się coś śmiesznego - Mała robi kupę po kilku minutach bujania w huśtawce ![]() ![]() Tym sposobem wczoraj kupki były 3 Teraz też ją włożyłam bo coś się siłuje i nie może, a bujak ma moc |
|
|
|
|
#4754 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Buziaki dla Ciebie Piękna Dziękujemy Cytat:
Ja nie pomogę. Trzymam kciuki za wizytę i żeby to nie było nic poważnego Cytat:
Oj współczuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękujemy
|
|
#4755 | |||
|
Zakorzenienie
|
hmm, ja nie wiem co to może być. Napewno nie potówki.
Cytat:
Cytat:
![]() a pogrubione mocno zaciśnięteCytat:
![]() u nas też little, moja znajoma teraz chrzciła. I właśnie zaprosiła tylko chrzestnych na ciacho i kawe i nie przejmowała się ![]() pstryczku,ale zaszalałaś z tymi zabawkami ale za taką cenę
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Oskar dziękuje Ciociom za gratki i życzenia ![]() Sarah-chrzcimy 30 czerwca. Meneq-naprawdę masz fach w ręku może byś się zajęła moimi kudłami? Bo ciężko je ujarzmić Fajnie że jesteś już z nami. Deli- za dyktatorke![]() Eff-gratuluje skończonych 5 miesięcy ![]() Pstryczku- a mi się wydaje że to nie koniecznie trzydniówka-ostatnio moja chrześnica miała i bratowa mi pokazywała jak to wygląda. To były drobne grudki ale tylko w okolicach brzuszka i plecków-temperaturę wtedy miała bardzo wysoką bo blisko 40 stopni. Ale skoro masz umówioną dziś wizytę to wszystko się wyjaśni-trzymam kciuki żeby było ok i czekam na relacje
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bokeh, będę dziś oglądać pierwszy odc "Devious Maids" Oglądałaś już?
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-24 o 11:29 |
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas często jest kupa jak leży na macie
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Nancy z tym alkoholem to pod opiekę społeczną się nadaje!
I brawa za obrót ![]() Marsi jakbym czytała przepis mojego męża. Pychą! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41462837]
Możliwe, że 3dniówka (temp. mieliście? bo nie byłam w stanie całości doczytać ), podobne też do różyczki, a to ten sam wirus. Sprawdź, czy nie są węzły chłonne powiększone z tyłu główki/kark.Ale chyba naprawdę 3dniówka, Agatka miała w wieku 11mcy - spokojnie, to lajcik. Nic się nie podaje na to, do jutra zacznie schodzić w takim wypadku. U nas śmiesznie było, bo temp. max. 37,3 była ![]() Ejjjj młoda, ale jak to siadać? ![]() Dziecko samo siada ok. 8mca dopiero. Często i później. Mając 6mcy wcale nie musi nawet usiedzieć posadzone [/QUOTE]no u nas max 37,5 wlasnie, w uchu tylko 38. wiem, wiem ale jak widze ze inne juz siedza a mojemu to w ogole nie w glowie, nawet jak "podciagam" za lapki to sie denerwuje narazie spi juz 2,5 godz to nie sprawdze ![]() --- dziekujemy za kciuki |
|
|
|
#4761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm moze masz zle proporcje obrazu ustawione? Cytat:
![]() Cytat:
Ja od ponad godziny zbieram sie do urzedu miasta a mala spi a ja obok niej w pizamie
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku u nas tez zwykłe zabawki szału nie robia, muszą sie tłuc, brze4czec, grzechotac itp...
aaaaaaa, zapomniałam pochwalic mojego Bartunia- wracam wczoeaj z koscioła a ten sam robi kosia kosia na hasło pieknie klaszcze w łapki, na razie bez dzwieku ale zawsze wie o co chodzi tesciowa go naumiała
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne rzeczy - dzieć spał godzinę. Obudziła się, zjadła, pobawiła ze mną, potem chwilkę bujaczek w kupnym celu..patrzę a ona trze oczka i taaaka śpiąca jest O_O
I znowu śpi. A może ze 40 minut aktywności było. Dziwne. |
|
|
|
#4765 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczności Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuje Filip śpi a ja sobie wizażuje
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Nie oni to do zusu muszą wysłać podpisane przez Ciebie.
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Blanka nauczyła się leżeć na boczku,jak zmieniam jej pieluche i rozpinam szelki to jest szał na leżenie na boku. I nie byłoby nic w tym złego,że po pierwsze leży na tym bardziej chorym bioderku a po drugie za nic w świecie nie da zapiąc z powrotem szelek
![]() Jeszcze chciałam powiedzieć że Blanka odrzuciła piers na wszelkie sposoby już próbowałam ale nie chce i koniec. Więc ściągam mleko i jej podaje ile się da . A jest już coraz mniej. Wcześniej z palcem w nosie ściągałam 150ml x jednej piersi a teraz jak z dwóch ściągnę 80 to jest sukces...Dzisiaj jedziemy złożyć wniosek o dowód dla Małej. Mam nadzieję że zrobia przez dwa tyg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

,a moja wsadza palce do oczu (innym
), guga do każdego i ciekawska taka się zrobiła

nie wiem co mu sie poprzestawialo...... teraz lezy autentycznie przy uchu M.i jojczy jojczy jojczy......

myślałam że padne. Powiedziałam to mężowi, to nie skomentował, tylko później się pytał teścia że może jeszcze schabowego jej chciał dać, a teść że nie, on tylko tak myślał że taki koktajl już moze pic :banghead::banghead::bang head:
Ja to samo 
szukałam na jutubie jego przeboju 

dyktatorka ale jednak babcia

i nie przejmowała się