|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() właśnie miałam pisać, niby miesiąc tylko ale ogromna różnica w dziecku, mój niby wiem że coś tam czai to mimo to jakiś taki nemo się przy Amelce wydaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Jak sie robi smalec? ![]() Cytat:
Nie wiem czy juz pisalam pewnie tak, ale moja chrześnica, ma taki pokoj...... Matko wyglada jak sklep z zabawkami do tego tapeta w ksiezniczki disneya, posciel, koc, firanki, poduszki... To fascynacja jak byla mniejsza, teraz my little pony i ma mnostwo tych konikow! Jak tam kiedys bede chociaz pewnie nie predko to zrobie fotke ![]() Ogolnie teraz jak dostaje zabawke to pierwsze pytanie "co ona robi" .... Nie chce zeby Hania miala milon zabawek i nie potrafila sie bawic taka ktora nic nie robi... Ja dziecinstwo wspominam z moja ukochana lalką nie mialam duzo przez co bardziej cieszylo mnie jak cos dostalam. A teraz? Kupuje sie dziecom zabawke na byle okazje lub bez okazji a potem problem co kupic na urodziny/komunie etc... Pstryczku absolutnie Cie nie krytykuje! Poki masz gdzie klasc te zabawki to kupuj! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4743 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po sprawie Kubus kimnal jeszcze do 9:30, oczywiscie z przerwami na zarelko co 1h ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pobili wszystkich! To, co zrobili to jedno, a ciekawe jak go uspokajaja jak sa sami.... Cytat:
Na szczescie lagodny. Bylam u niej kilka razy, pomagalam jej sie umyc, itp. Na szczescie juz jej coraz lepiej. Wlasnie, czekoladka.... ![]() ![]() Cytat:
Niedlugo wyrosnie co nieco na dzialce ![]() Cytat:
Ale poklocilismy sie o chrzestna (on nie chce tej co ja wybralam, a ja nie chce zadnej innej), wiec cisza od kwietnia. Nikt tematu chrzcin nie porusza... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czatuj na powtorke ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() MUSZĘ Darię też przesiąść ![]() Cytat:
![]() a pogrubione, u nas od paru dni jest tak samo. Dlatego trzeba będzie przesiąść się do spacerówki Cytat:
![]() ![]() ![]() Pstryczku, moja Daria też dostała strasznych potówek ![]() ![]() Lady, kciuki ![]() Charlizz, ![]() ![]() ![]() insolito, mała ![]() meneq, ![]() ![]() Yae ma świetną fryzurkę ![]()
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tam po lekarzu? Byliście już? i zdrówka dla t. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Marsi, ale smaki robisz.... Nawijko- dałam marchew, ziemniaczka, troszeczke buraczka i pora i koperku, zajadał tak ze łyzeczke by połknał ![]() ponawiam pytanie- czy mozna juz kiwi? i top tyle na razie z mojej strony bo siedzi mi łobuz na kolanie i wali grzechotka po głowie...... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
moj jest taki ze poki co to jeszcze bawi sie normalnymi zabawkami ale szybko sie nudzi a widze ze te z dzwiekiem bardziej go inetresuja. no i sa wybawieniem podczas jedzenia. tez nie chce go "zagracac". mam juz sporo tych zabawek i mysle ze do roczku juz mu nic nie kupie. bede mu dawac jedna "nowa" co jakis czas a stare chowam i potem bede te stare wyciagac jak te juz sie znudza... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sylwietta1988;41462 651
ponawiam pytanie- czy mozna juz kiwi? i top tyle na razie z mojej strony bo siedzi mi łobuz na kolanie i wali grzechotka po głowie......[/QUOTE] z tego co pamietam to Szaja jadla kiwi ale qpa pozniej byla chyba luzniejsza;>
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
bardzo drobno siekam wędzonkę dodaję też troszkę słoniny jeśli mięso jest bardzo chude- tak właśnie jest z podgardlem, samo mięcho prawie
![]() wytapiam na wolnym ogniu na sam koniec dodaję 2 jabłka pokrojone w kosteczkę bez skorki i cebulkę, smażę aż się rozpadną, dodaję majeranek, studze- jak już lekko ostygnie dodaje zmiażdzony ząbek czosnku,przekładam do garnuszka glinianego lub słoiczka i voila! |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
o jej, rzeczywiscie mega zwyklak ale opinie ma naprawde bardzo dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
mam jeszcze do Was pytanie techniczne- po tej naprawie kompa i wgraniu od nowa oprogramowania teraz mam takie jakby rozciągnięte zdjecia, jak to ogarnąc? bo ja tempa dzida informatyczna jestem.....
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A wiesz, bo... co pokolenie, to słabsze. Myśmy nie jedli modyfikowanej żywności, za to Czernobyl był. No i te nasze dzieci mają przewalone, stąd reakcje takie różne. Cytat:
![]() Moje o 1, 4, 5, 6 uff Cytat:
Możliwe, że 3dniówka (temp. mieliście? bo nie byłam w stanie całości doczytać ![]() Ale chyba naprawdę 3dniówka, Agatka miała w wieku 11mcy - spokojnie, to lajcik. Nic się nie podaje na to, do jutra zacznie schodzić w takim wypadku. U nas śmiesznie było, bo temp. max. 37,3 była ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziecko samo siada ok. 8mca dopiero. Często i później. Mając 6mcy wcale nie musi nawet usiedzieć posadzone ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na brzuszek się nie obraca. Na bok, kombinuje nogami ale jeszcze nic z tego. A - nie mówiłam Wam : od paru dni dzieje się coś śmiesznego - Mała robi kupę po kilku minutach bujania w huśtawce ![]() ![]() ![]() Tym sposobem wczoraj kupki były 3 ![]() Teraz też ją włożyłam bo coś się siłuje i nie może, a bujak ma moc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buziaki dla Ciebie ![]() Piękna ![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
Ja nie pomogę. Trzymam kciuki za wizytę i żeby to nie było nic poważnego ![]() Cytat:
Oj współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękujemy ![]()
![]() |
#4755 | |||
Zakorzenienie
|
hmm, ja nie wiem co to może być. Napewno nie potówki.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a pogrubione ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas też ![]() ![]() little, moja znajoma teraz chrzciła. I właśnie zaprosiła tylko chrzestnych na ciacho i kawe ![]() ![]() pstryczku,ale zaszalałaś z tymi zabawkami ![]() ![]() ![]() ale za taką cenę ![]()
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Oskar dziękuje Ciociom za gratki i życzenia ![]() Sarah-chrzcimy 30 czerwca. Meneq-naprawdę masz fach w ręku ![]() ![]() Fajnie że jesteś już z nami. Deli- ![]() ![]() Eff-gratuluje skończonych 5 miesięcy ![]() Pstryczku- a mi się wydaje że to nie koniecznie trzydniówka-ostatnio moja chrześnica miała i bratowa mi pokazywała jak to wygląda. To były drobne grudki ale tylko w okolicach brzuszka i plecków-temperaturę wtedy miała bardzo wysoką bo blisko 40 stopni. Ale skoro masz umówioną dziś wizytę to wszystko się wyjaśni-trzymam kciuki żeby było ok i czekam na relacje ![]()
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bokeh, będę dziś oglądać pierwszy odc "Devious Maids" Oglądałaś już?
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-24 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas często jest kupa jak leży na macie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Nancy z tym alkoholem to pod opiekę społeczną się nadaje!
I brawa za obrót ![]() Marsi jakbym czytała przepis mojego męża. Pychą! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41462837]
Możliwe, że 3dniówka (temp. mieliście? bo nie byłam w stanie całości doczytać ![]() Ale chyba naprawdę 3dniówka, Agatka miała w wieku 11mcy - spokojnie, to lajcik. Nic się nie podaje na to, do jutra zacznie schodzić w takim wypadku. U nas śmiesznie było, bo temp. max. 37,3 była ![]() Ejjjj młoda, ale jak to siadać? ![]() Dziecko samo siada ok. 8mca dopiero. Często i później. Mając 6mcy wcale nie musi nawet usiedzieć posadzone ![]() no u nas max 37,5 wlasnie, w uchu tylko 38. wiem, wiem ale jak widze ze inne juz siedza a mojemu to w ogole nie w glowie, nawet jak "podciagam" za lapki to sie denerwuje ![]() narazie spi juz 2,5 godz to nie sprawdze ![]() --- dziekujemy za kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm moze masz zle proporcje obrazu ustawione? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja od ponad godziny zbieram sie do urzedu miasta a mala spi a ja obok niej w pizamie ![]()
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
#4763 |
Zakorzenienie
|
Pstryczku u nas tez zwykłe zabawki szału nie robia, muszą sie tłuc, brze4czec, grzechotac itp...
aaaaaaa, zapomniałam pochwalic mojego Bartunia- wracam wczoeaj z koscioła a ten sam robi kosia kosia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Dziwne rzeczy - dzieć spał godzinę. Obudziła się, zjadła, pobawiła ze mną, potem chwilkę bujaczek w kupnym celu..patrzę a ona trze oczka i taaaka śpiąca jest O_O
I znowu śpi. A może ze 40 minut aktywności było. Dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||||||||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuje ![]() Filip śpi a ja sobie wizażuje
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Nie oni to do zusu muszą wysłać podpisane przez Ciebie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Blanka nauczyła się leżeć na boczku,jak zmieniam jej pieluche i rozpinam szelki to jest szał na leżenie na boku. I nie byłoby nic w tym złego,że po pierwsze leży na tym bardziej chorym bioderku a po drugie za nic w świecie nie da zapiąc z powrotem szelek
![]() Jeszcze chciałam powiedzieć że Blanka odrzuciła piers ![]() Dzisiaj jedziemy złożyć wniosek o dowód dla Małej. Mam nadzieję że zrobia przez dwa tyg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.