|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Mona, jak bedziesz miala czas, to wpisz mi 30.09 amniopunkcje na 08.15. Moich wizyt nie bede raczej wpisywac, do kalendarza, bo bede sie umawiac z moja kolezanka w szpitalu, jak ona bedzie miala dyzur lub ja
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć Kobiety
![]() Siedzę w poczekalni i dopiero mam czas do Was zajrzeć. Nie wiem nawet ile stron jestem do tyłu, a bardzo chciałabym byc na bieżąco z Wami. Ale ostatnio jakieś mega zmęczenie i zniechęcenie mnie dopadło. A jeszcze dziecko mi się przeziębilo i prosto od gina gnam do pediatry. Kciuki za dzisiejsze wizyty. wysłane z fona
|
|
|
|
#4743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fosforany w akwarium, to ja wiem co to jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
super brzuszek
![]() Rossa, bebe Macie rację toxo powinno się zlecać obowiązkowo przed ciąża. Ja na szczęście miałam zrobione, razem z innymi infekcyjnymi chorobami. Ale tak z drugiej strony chyba niezbyt dużo jest kobiet co idą do gina przed staraniami i wprost mówią, że chcą się starać i pytają o radę w sprawie badan. |
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
|
|
|
#4746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do porodu wiosną też widzę duzo plusów Spacery, coraz ładniejsza pogoda, no i dziecię za rok pójdzie na nogi a w lecie bedzie smigac po ogrodzie ale mam dalekosiężne plany ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Musicie mi wybaczyć, ale nie nadrobię dzisiaj. O 5.30 nad ranem przeżyłam traumę, tak mnie kuł brzuch po prawej stronie że nie mogłam się ruszyć, nawet nogą 0 6.30 zaczęło przechodzić..dzwoniłam do gin, kazała brać nospę i leżeć. I uciekam zaraz z kompa lezeć
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Strasznie długo trzymał Cie ten ból, więc nie dziwię się, że przeżyłaś traume... Wypoczywaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzidzia urosła i ma się dobrze, serducho biło głośno i wyraźnieJestem umówiona na kolejną wizytę 7.10.2013r. godz. 15.15 - Mona dopisz proszę ![]() wtedy będę miała robione badania genetyczne, te testy podwójne potrójne i w zależności od wyników tych badań gin rozważy amniopunkcję powiedział mi, że sama toxo nie jest wskazaniem do amniop. W każdym razie trochę mnie uspokoił. Nadto powiedział, że miał już sporo pacjentek z toxo i żadna nie urodziła chorego dziecka - jakby nie patrzeć statystyka jest pozytywna ![]() Gorsza wiadomość jest taka, że przez 3 tyg. urosłam o 2 kg ![]() Koziemleko, na amniopunkcję mam najbliżej do Lublina, ale usłyszałam, że w tym roku wyczerpały się badania na NFZ , więc jakby co (a oby nie) do do Warszawy. Do Gdańska mam najdalej niestety. Dziewczyny ja mam dziecko kwietniowe i wiem co mówię - wiosna to super pora na dzieciaczka. Od razu można wychodzić na spacery, w lecie nie trzeba ubierać ciepło tylko bodziak, czapka i go i jak to już było podnoszone, akurat jesienią można wprowadzać do diety owoce i warzywka z własnej działki a potem, gdy dzidzia nauczy się chodzić, znowu robi się ciepło i wypuszczamy na dwór roczne bobo na własnych nóżkach
|
|
|
|
|
#4751 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale praca cię męczy biedactwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajny!! Krąglutki A majtki sexiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przerzuciłam się na leginsy i o niebo lepiej się czuję bo w jeansy się mieszczę, na stojąco jest ok, ale przy siadaniu już mnie wkurzają
|
|||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam właśnie od lekarza
W końcu doczekałam się karty ciąży i terminu porodu ![]() Ogólnie widziałam rączki, nóżki, serduszko i jest git ![]() Jedna wizyta, a tak poprawia humor ![]() ![]() ps. do ciężarówek, które tak jak ja ciągle odczuwają lekkie bóle i kłucie - mój gin potwierdza macica się rozrasta i jeśli nie ma innych objawów to jest to normalne ![]() PROSZĘ O WPISANIE NA LISTĘ nivka (26 lat) OM 1.07.2013, TP 10.04.2014 [1 dziecko] |
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem po wizycie. Dzidek ma się dobrze, ma juz prawie 6cm, a serducho waliło aż milo - tetno 170, ale gin mówił, ze to normalne ze tak dużo.
Zlecił mi na następny raz morfologię, WR, przeciwciała i HBs (co to jest to ostatnie?). Sama wspomniałam o toksoplazmozie, stwierdził, ze w takim razie mam sobie zrobić. W piątek 20 września mam usg genetyczne, a następna wizyta u gina 14 października o 13.30.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-09-16 o 19:56 |
|
|
|
#4754 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Rośnijcie zdrowo nie patrząc na kilogramy ![]() Mąż właśnie wrócił ze sklepu, więc biorę się za czekolade truskawkową ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. Ja mam teraz 15 tydzień 2 dzień, więc mówię, że jestem w 15 tygodniu. Jakoś tak sobie założyłam i zawsze tak mówię. Cytat:
za wizytęHBS - wirusowe zapalenie wątroby typu B Cytat:
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
podczytuje was ale rzadziej-mąz wyjechal i jestem sama z dzieckiem 10miesiecznym wiec jak możecie sie domyslać kiepsko z czasem u mnie. ogolnie jakoś mam gorszy nastroj, straszne humory, raz mnie mdli raz nie ijeszcze mam problemy z żolądkiem przez duphaston :// w środę idę do gina i mam straszne schizy ze coś nie tak ...mam nadzieje ze krwiak się wchlonął ![]() brawa za wizyty, serduszka i witam nowe mamusia ![]() jako że dzieć mi padł ide ugotowac ziemniaki i coś zjem
|
|
|
|
#4757 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kolejne wizyty wpisałam do kalendarza rzućcie okiem czy nic nie pomyliłam.Bebe dobrze że lekarz Cię uspokoił, to co powiedział na pewno podniesie na duchu wszystkie dziewczyny zmagające sie z toxo |
|||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
co do toxo to ja w poprzedniej ciązy rok temu nie mailam tego badania wogole.
teraz tez jeszcze nie mailam, ale zasanawiam sie czy nei zrobic, zobaczymy. |
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd dokładanie jesteś? jesli planujesz wizytę w lublinie, może masz ochotę na kawkę i ploty ciążowe ![]() wybaczcie, że po raz kolejny dokładnie nie nadrobię - w pracy urwania dupy ciąg dalszy; na dodatek w pt wyjeżdżam na drugi koniec polski na dwudniowe szkolenie. Pogrzało moich pracodawców, żeby tak daleko je organizować. w moim stanie (czyt. mdłości i choroba lokomocyjna) nie marzę o niczym innym, niż o kilkugodzinnej podróży. w weekend byliśmy na weselu - rany... stołówka szkolna i ławy do siedzenia. tyłek mi cierpł i barszcz z krokietami... Gratuluję wszystkim udanych wizyt. moje dziecię zakatarzone cały czas do mamy chce, a ja się zastanawiam jak się od niej nie zarazić... obiecuję być od jutra na bieżąco
|
|
|
#4760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4761 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Trzymam kciuki za was wszystkie i za siebie tez ![]() Moj TZ rozchorowal sie na calego. Nie poszedl do pracy i jutro idzie do lekarza. Biedny, ledwo zywy,marudny, wszystko go drazni. Powiedzialam mu: ja tak się mniej więcej czuje od 3 miesięcy. .. Mam nadzieje ze to nie wirus bo bedzie kiepsko. Na razie nic mi nie jest. Pije sok z aronii od tesciowej i mleko z miodem. Co moge wiecej zrobic. |
|
|
|
#4762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napisz nam jutro jak się czujesz
|
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() Ja byłam z tż po nowy stanik wiecie że cycki urosły mi kolejny rozmiar?! Wracając w samochodzie zjadłam marsa i wiecie co? Majka mnie kopneła zaraz po tym jak skończyłam |
|
|
|
#4764 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
jak katar ich dopadnie to prawie umierający są, zwykle niewyspanie się i cały dzień przetacza się po domu taka maruda, doskonale to znam i oby Cię nie zaraził żadnym paskudztwem ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() cieszę się, że jednak wszystko jest w porządku może Majka potrzebowała trochę odpoczynku i dlatego była taka spokojna, ważne, że już znowu jest aktywna. niedługo będziesz miała pewnie dość tego jej kopania jak będzie na tyle silna, że będzie bolało
|
|
|
#4765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy przypadkiem w ciąży nie masz prawa odmówić wszelkich szkoleń i delegacji poza miejscem zamieszkania? W I ciąży w pracy zrezygnowałam z wszelkich dyżurów, wyjazdów i nikt mnie nie mógł do nich zmusić. A zapomniałabym. W poradni zakaźnej, gdzie spędziłam 3,5 godz. w kolejce z 20 innymi towarzyszami niedoli jedna z pań odstąpiła mi krzesło, coś w stylu: "bo w pani stanie..." A gin wypomniał mi moje lata, coś w stylu: "bo w pani wieku..." z tego wynika, że nie tylko brzuch mam gigantyczny ale i zmarszczki też... Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 19:08 |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten kopniak był cudowny obiecuje na żadne kopniaki nie narzekać to taka piękna sprawa Już niedługo pewnie poczujesz obiecuje |
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam że dzisiejsze wizyty udane
super, u mnie też wszystko dobrze. Moja "baba" ma już 3cm i musi to być baba bo uparcie trzymala jedną pozycję-na głowie- i nie chciała jej zmienić no to czy to nie baba? może na następnej wizycie się dowiem. Mona 8.10 11.30 Ja też w 3 tyg złapałam 2kg No i Gin kazał mi odstawić dziecko od piersi. Ciężko będzie... Maggie ja też byłam na weselu w sobotę i również pozeralam śledzie. A wczoraj kupiłam sobie cały słoik i juz go nie ma. I chce jeszcze! ![]() wysłane z fona
|
|
|
|
#4769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podkreślone- padłam a ja już nie chcę żeby rosły ![]() też boję się, że potem będą takie 'flaki' dlatego postanowiłam być aktywna w ciąży i delikatnie ćwiczyć jjej, ja też bym już chciała kopa! a jeszcze trochę poczekam, bo dopiero 13tc, tak dziś ginekolog potwierdził ![]() i dostałam jeszcze od pana świetną radę powiedział, że jeżeli chcę zostać [!] taka szczupła w ciąży to mam co tydzien jednego wolnego dnia jeść dużo owoców i jarzyn, a potem zapijać to mlekiem mówi, że będę piękną, szczupłą mamą w ogóle nie rozumiem czemu ubzdurał sobie, że jestem szczupła skoro już mam +6kg (ważę aktualnie 57kg przy 168cm, a przed ciażą ważyłam 51!)
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale weź jak tu tak zrób jak Ja pożeram wszystko Co mi na drodze staje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

Któraś wie, co to fosforanty? 
więc narazie nigdzie dalej nie lece i poobserwuje brzuch...

0 6.30 zaczęło przechodzić..dzwoniłam do gin, kazała brać nospę i leżeć. 

Przesyłam jego fotę 

Perfect Housewife 

za wizytę. Ja mam teraz 15 tydzień 2 dzień, więc mówię, że jestem w 15 tygodniu. Jakoś tak sobie założyłam i zawsze tak mówię.