|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 552
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Utrzymanie
175,waga 52,ruch 10 min tiffany na boczki+godzina powolnego truchtu i 100przysiadow sniadanie 22;g twarogu poltlustego+4pomidory+6pl astrow szynki+peczek szczypioru z sosem joogurtowo czosnkowym 2 pajdy chleba razowego(grube 2cm) zapieczone z 3plastrami sera plesniowego II otreby zurawinowe,500ml mleka+szklanka kukurydzianych+lyzka kokosu obiad omlet z 4 swojskich jaj z kurczakiem200g +pieczarki podwieczorek serek wiejski 200 g +tost z dwoch pajd razowca posmarowane grubo serem smietankowym i cebula kolacja 2 pajdy razowca z 3 plastrami szynki,odrobina majonezu,200g serka piatnica z ogorkiem i koperkiem +cala makrela wedzona wieczorem jeszcze wciagnelam troche orzechow wloskich i 2pomarancze myslicie,ze utrzymam wage? Ja jem dziennie caly chleb,ale nie lubie cienkich kanapek... |
|
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 671
|
eReczka, cztery posi趾i bo p騧no dzi wsta豉m
![]() I: chyba ju tradycyjna owsianka 4. p豉tk闚, 1. otr帳 gryczanych, mleko, p馧 wielkiego jab趾a, serek wiejski, po 造瞠czce pestek dyni i s這necznika.II: ry br您owy, filet z kurczaka sma穎ny na oleju kokosowym i uduszony w przecierze pomidorowym z pieczarkami, zielonym groszkiem i papryk; plus dojedzone jab趾o ze 郾iadania. III: sa豉tka grecka z po這w puszki tu鎍zyka (sos do sa豉tki oczywi軼ie na oliwie). IV: dwa jajka na twardo z broku豉mi i pomidorem. Nikt ostatnio nie ocenia moich jad這, nie wiem czy to dobrze, czy wr璚z przeciwnie
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 819
|
Dzisiejsza R, prosz o ocen
好iadanie: twar鏬 ze szczypiorkiem, i mini-owsianka z bananem, kawa z mlekiem 3,2% II 郾iadanie: grahamka z mas貫m, pol璠wic drobiow, szczypiorkiem, og鏎kiem i rzodkiewk godzina aerob闚 Przek御ka: banan i 2 plastry ananasa z puszki Obiad: sa豉tka z ry簑, kurczaka, kukurydzy, ananasa i curry Podwieczorek: grahamka z mas貫m i jajem na twardo i rzodkiewk Kolacja: sa豉tka z rukoli, cebuli, pomidora i tu鎍zyka polana oliw z oliwek czy dwie bu趾i w ci庵u dnia to nie jest przesada?
|
#4744 | |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 5 832
|
Cytat:
Pisanie jad這spisu i za ka盥ym razem "nie jem X, Y, Z bo nie lubi, ani A, B, C bo jad豉m wczoraj a za du穎 tego nie mog, D, E i F z kolei odpadaj zupe軟ie bo szkodz zawsze" te nie ma chyba sensu ![]() 2. Nie twierdz 瞠 twar鏬 to t逝szcz wi璚 nie rozumiem o co Ci chodzi Opr鏂z tego twarogu jest tam przecie jeszcze m. in. majonez kt鏎y w ramach t逝szczu do tego posi趾u doradzi豉 mi Erena. Mas這 te czasem jem ale to raczej kilka razy w miesi帷u maksymalnie. B璠 dok豉da te inne rzeczy (pestki, siemi lniane, orzechy te spr鏏uj ale nie wszystko naraz )3. Odpowiadasz mi i nie czytasz. Nie b璠 je嗆 kasz bo ich nie jem, bo nie lubi i tyle Da豉m linki z opisami co jadam z takich w璕lodowanowych rzeczy w poprzedniej wypowiedzi, mo瞠 nie czyta豉. W sumie wychodzi chyba, 瞠 mog豉bym je嗆 makaron do obiad闚, ale czytam to forum i widz 瞠 makarony s teraz bardzo nie na czasie Na I 郾iadania rzeczywi軼ie wcinam p豉tki owsiane ca造 czas ale rano jestem zbyt zaspana 瞠by si tym przyjmowa, wr璚z jest to wygodne W sumie w II 郾iadaniu chyba mam wychodzi na to najwi瘯sze pole manewru w r騜nych rodzajach pieczywa.Dalej nie wiem w czym szkodzi ma豉 gama produkt闚 z danej grupy w takim razie. Nie urozmaicam nie wiadomo jak mojego jedzenia, ale przywyk豉m do tego i nie przestawi si z dnia na dzie nawet je郵i ma to jakie sensowne uzasadnienie inne ni "bo tak" Moim najwi瘯szym problemem jest to, 瞠 sporo rzeczy kt鏎e uwielbiam mi szkodzi. St康 mo瞠 na razie jest tego wszystkiego ma這 bo wyrzuci豉m sporo sk豉dnik闚 i szukam nowych. Wiem 瞠 mo瞠 tego nie wida ale naprawd jak wprowadz sobie w jednym tygodniu 10 nowych rzeczy i co mi zaszkodzi to b璠 musia豉 zrezygnowa ze wszystkich 10 bo nie b璠 wiedzie co jest przyczyn. 4. Nie szkodzi ![]() 5. Przecie nie traktuj go jako g堯wnego 廝鏚這 bia趾a Jem jajka, mi瘰o, czasem ryb (zazwyczaj jako past). Z podrobami nie by豉m pewna czy mo積a je je嗆 na redukcji, ale w takim razie sobie nied逝go nakupi w徠r鏏ki drobiowej Str帷zki jem bardzo rzadko ![]() Dzisiejszy jad這spis (redukcja): I 郾iadanie: 4 造磬i p豉tk闚 owsianych z 造磬 wi鏎k闚 kokosowych, kilkoma rodzynkami i szklank mleka, jab趾o II 郾iadanie: grahamka z twarogiem, pol璠wic z indyka i majonezem, czerwona papryka III 郾iadanie: sa豉tka: sa豉ta wymieszana z 造磬 majonezu, groszkiem, kukurydz, pomidorami koktajlowymi, og鏎kiem i trzema plastrami pol璠wicy z indyka obiad: pier z indyka 150 g usma穎na na dw鏂h 造磬ach oliwy z mozzarell i musztard, sa豉tka z og鏎k闚 i papryki podwieczorek: serek homogenizowany naturalny z wi鏎kami kokosowymi i malinami kolacja: to co na obiad (ale 100 g mi瘰a) Edytowane przez 201606270916 Czas edycji: 2014-03-20 o 18:51 Pow鏚: Czego za ma這, co do zmiany |
|
|
|
|
#4745 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 499
|
moja R
1) 2 jajka na oleju z pestek winogron ze szczypiorkiem, do tego kanapka na s這dko z chleba pe軟oziarnistego z figami, serkiem naturalnym almette i odrobin konfitury pomara鎍zowej + kawa z mlekiem 3,2% 2) w璠zony dorsz na sa豉tce z lodowej, awokado, pomidork闚 koktajlowych i gotowanej fasolki szparagowej, ocet balsamiczny, pestki dyni 3) krupnik z kaszy gryczanej, z kawa趾iem wo這winy i warzywami 4) serek wiejski z selerem naciowym i pomidorkami koktajlowymi + sok marchewkowo jab趾owy 5) kanapka taka sama jak na 郾iadanie bo kombinacja smak闚 warta powt鏎zenia a jutro sk豉dnik闚 mo瞠 ju nie by
|
#4746 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 375
|
hej hej, wrzucam U!
好iadanie: 2 placki owsiane z jab趾iem - jeden z jogurtem greckim, orzechami nerkowymi i malinami, drugi z 造瞠czk mas豉 migda這wego i konfitur wi郾iow II 好iadanie: sa豉tka caprese (mozzarella, bazylia, pomidory, pini, oliwa) + grzanka razowa z past z soczewicy i papryki, kilka winogron przek御ka: 3 kostki ciemnej czekolady z orzechami laskowymi, kawa z mlekiem, gruszka Obiad: I) porcja sa豉tki z roszponki, sa豉ty rzymskiej, jajka, pomidor闚, papryki, oliwek, rzodkiewki i awocado II) kawa貫k tarty pe軟oziarnistej z cukini, serem kozim i szpinakiem godzina zaj耩 fitness z obci捫eniem Kolacja: zupa norweska z 這sosiem, porem, m這dymi ziemniakami i koperkiem, na bulionie warzywnym Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-03-20 o 19:34 |
|
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 254
|
Redukcja
I Woda z cytryn nad czczo , 2 brzuszki z w璠zonego 這sosia ( II 2 duuu瞠 jab趾a (i wiecej nie zmiescilam ;D ) III Pier z kurczaka na parze , kasza , kalafior r闚nie na parze 2 h si趾i IV 2 brzuszki z 這sosia i ciemna kromk z sa豉t ) + jab趾o bo gastro i jak ? co uwa瘸cie na temat tych w璠zonych 這sosi ? Pyyyszne s , ale naddaj sie na redukcj ?
impossible is nothing jem mniej - od 2015 produkuj sam rozmiar XS i S ![]() Edytowane przez Ily Czas edycji: 2014-03-20 o 19:59 |
|
|
|
#4748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) jest jednak do嗆 skromnie. 郾iadanie super, do drugiego doda豉bym w璕le (sama fasolka to ma這), podwieczorek i kolacja te troch ubogie, bior帷 pod uwag niewielki obiad. nie wiem, czy to spe軟ia Twoje zapotrzebowanie kaloryczne. w ka盥ym razie w drugiej po這wie dnia koniecznie dodawaj troch t逝szczu, bo w Twoim jad這spisie pojawia si tylko rano. swoj drog - mo積a wiedzie ile masz wzrostu?
Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-03-20 o 19:41 |
|
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Prosz o zerkni璚ie, moja R
好iadanie: - owsianka na mleku kokosowym, 4 造磬i p豉tk闚, 1 banan, gar嗆 rodzynek, siemienie lniane, jagody goji - kawa z mlekiem 2% II 好iadanie: - 2 nalesniki z bia造m serem trening 50 min Obiad: - pier kurczaka gotowana, w sosie pomidorowym z zio豉mi - kasza jaglana - sa豉tka z pomidork闚 koktailowych, z czerwon cebul i 鈍ie膨 bazyli (+ odrobina oliwy) zielona herbata Kolacja: - tortilla z rukol, pomidorkami koktaliowymi, cebul, sa豉t + kilka kawa趾闚 kurczaka z obiadu w sosie pomidorowym + odrobina sosu s這dko-kwa郾ego zielona herbata
|
#4750 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
dzisiejszy jad這spis R
I - jajecznica z 3 jajek i szynki na ma郵e, kromka chleba razowego, og鏎ek 鈍ie篡 II - placuszki broku這wo - kalafiorowe z dipem z jogurtu greckiego, sur闚ka z kapusty surowej oraz z marchwi III - 2 klementynki IV - kiszka ziemniaczana z szynk, sur闚ka z kapusty kiszonej, kefir (mo瞠 wam si teraz kichy przewracaj jak to czytacie ale my tak jemy na Podlasiu, dzi t gotuje haha) V - smootkie z owoc闚 (poamara鎍ze, truskawki, maliny), orzechy w這skie
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-03-21 o 13:26 |
|
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 162
|
REDUKCJA:
Zdj璚ie nie zawiera 郾iadania: 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych na wodzie, ma造 banan, du瞠 jab趾o, cynamon pierwsze pude趾o: kalafior, gotowany indyk, pomidorki ko這 jogurtu le篡 kuskus z cynamonem zielona breja to awokado, pe軟oziarnisty chleb, pomidorki jajko, papryka, tu鎍zyk Sama nie wiem, za ma這? za du穎? zawsze mam problem z porcjami.. kubek dodany do zdj璚ia 瞠by zobrazowa wielko嗆 pude貫k. Przyda豉by mi si waga, wtedy wszystko mo積aby policzy. wiek 24, waga 57, codziennie co tam 獞icz
Edytowane przez perobelka Czas edycji: 2014-03-21 o 09:48 |
|
|
|
#4753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak na razie takie jedzenie mi s逝篡, wiadomo mam lepsze dni i gorsze, ale og鏊ny bilans wydaje mi si dobry i waga delikatnie spada obiad te nie w moim gu軼ie - ale jad豉m u rodzic闚 by spory![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
chyba nie mog豉bym tak je嗆a wag polecam, sama wa瞠 codziennie wszystkie produkty
|
|
#4754 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 2 279
|
wczorajsza eRka
rzuci kto na to okiem? I 2 kromki 篡tnie z domow pieczeni z piersi i 1/2 pomidora, 2 morele suszone II jab趾o, 造磬a orzech闚 ziemnych, 4 morele suszone III miska roso逝 z makaronem pe軟oziarnistym, udko, mizeria z pomidora polane sosem czosnkowym z jogurtu nat, ma造 placek ziemniaczany ![]() IV 2 szklanki warzyw na patelnie podsma穎ne na 造盧e oleju rzepakowego, ok 80g serka wiejskiego, kawa貫k pieczeni z piersi V kromka 篡tnia posmarowana domowym mas貫m orzechowym z orz. ziemnych, 1/2 laski kie豚asy drobiowo-wieprz- domowej roboty, troszk serka wiejskiego wymieszanego z 1/2 pomidora |
|
|
|
#4755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam zamiaru je軼 tak do ko鎍a 篡cia ale przynajmniej do uzyskania satysfakcjonuj帷ej sylwetki, p騧niej b璠 kombinowa. Narazie to chyba najlepszy spos鏏 na jako takie kontrolowanie si..
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jak Ty, ale ja jem oczami i nawet lubi czasami przedobrzy posypuj帷 zio豉mi czy skrapiaj帷 talerz octem balsamicznym niczym w drogiej restauracji nawet jak go nie zjem to mam wra瞠nie, 瞠 to moje jedzenie jest takie wyj徠kowe wtedy jest nawet satysfakcja z tak banalnej potrawy jak kanapka z awokado i pomidorkami. Sama przyznaj, 瞠 samo s這wo 'breja' nie brzmi apetycznie i jak tu potem nie mie napad闚 dodatkowe jedzenie
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
ale clean eating nie polega na takim umartwianiu sie
|
|
|
|
#4758 |
|
Wtajemniczenie
|
R, mo瞠 dzi kto zerknie?
![]() cztery posi趾i, bo p騧no wsta豉m. I: owsianka - 3. p豉tk闚 owsianych, 2 domowej granoli i 1 otr帳 gryczanych na mleku z jajkiem, jab趾iem, cynamonem, ziarenkami chia i pestkami dyni. II: p馧 woreczka ry簑 br您owego z truskawkami, serkiem wiejskim i p豉tkami migda堯w III: odchudzona sa豉tka gyros - filet z kurczaka sma穎ny na oleju kokosowym, kapusta peki雟ka, korniszony, pomidory, sos z 造瞠czki majonezu, jogurtu greckiego i ketchupu. IV: pieczony morszczuk z sur闚k z kiszonej kapusty z oliw. |
|
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem 瞠 clean eating to nie jest umartwianie si i pakowanie jedzenia w plastikowe pude貫czka jak w szpitalu. Tylko w豉郾ie tu le篡 m鎩 problem, 瞠 dla mnie w polaniu talerza w pi瘯ne wzory z octu balsamicznego nie ma 瘸dnej przyjemno軼i, zero. Dla mnie przyjemno軼 to jest wch這ni璚ie p馧 s這ika specouleousa z bia陰 bagietk albo wci庵ni璚ie p馧 pude趾a lod闚, pizzy czy wielkikej miski owsianki z jogurtem itd. M鎩 problem tkwi w tym, 瞠 aby nie przyty b璠 musia陰 do ko鎍a 篡cia si hamowa moje zachcianki i 瘸den pi瘯ny talerz ani ocet balsamiczny jak w restauracji ani nawet kilogram zi馧 na 這sosiu tego nie naprawi, rozumiecie to?
Edytowane przez perobelka Czas edycji: 2014-03-21 o 13:44 |
|
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
Cytat:
ja te tak mia豉m, 瞠 zjad豉bym 造磬 s這ik mas豉 orzechowego z bagietk, albo bagietk z topionym serem ple郾iowym, albo wielk paczk czipsow dla ca貫j rodziny. przyjemno嗆 sprawia這 mi napchanie si w璕lowodanami i t逝szczem. mog豉m np ugry潭 mas這 i bardzo mi to smakowa這. p霩niej ogarn窸am, 瞠 po prostu mia豉m niedobory, i ch耩 napchania si by豉 znakiem od organizmu. kazda nienaturalna proba ograniczenia si to psychoza, bardzo 陰two si w ni wp璠zi, i zacz望 od czego co pozornie wygl康a niewinnie i zdrowo a jest tak naprawd zaburzeniem. skrupulatne dbanie o to, by w jedzeniu by這 wszystko co potrzeba eliminuje i niedobory i zachcianki, wszelkie ulomnosci typu matowe wlosy, pryszcze czy lamiace sie paznokcie. ale potrzeba na o czasu, i to sporo ) teraz mam tak, 瞠 na deser wystarcza mi kostka gorzkiej czekolady albo 造瞠czka mas豉 orzechowego ))) bo organizm nie ma chcicy, nie chce si nahapa na zapas
|
|
|
#4761 | |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 2 279
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja nie mam niedobor闚, od kilku miesi璚y jem przez 90% czasu tylko zdrowe i "czyste" jedzenie. Nie przeszkadza mi to wcale w my郵eniu o np. trzech bu豉ch z mas貫m orzechowym i d瞠mem albo wielkim talerzu makaronu czy czymkolwiek innym w ilo軼iach "na napchanie si"
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
perobelka moim zdaniem jesz za ma這, st康 te natr皻ne my郵i o napchaniu si. Po prostu organizm si domaga tego, czego mu brakuje. Nie wiem, czy liczysz kalorie, ale je郵i nie to podlicz z jednego przyk豉dowego dnia i zobacz, jak to wygl康a - bo je郵i jesz za ma這, to nie ma bata, niedobory s na pewno a i cia這 si w ko鎍u upomni o swoje.
|
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
Ok, moje zdj璚ie ju niezbyt aktualne, po powrocie z uczelni zjad豉m zaplanowane rano pude貫czko plus dodatkowo: jab趾o (ju drugie dzi) i wieeelk owsiank z du膨 ilo軼i kakao (naturalne bezcukrowe) czyli co najbardziej przypominaj帷e s這dycze co mog豉m zrobi z tego co by這 w domu (przynajmniej na zakupach trzymam si zasad
)Pi瘯nie. Chyba nie ma dla mnie ratunku.
|
#4765 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
A ja go wol zdecydowanie w wersji wytrawnej np. z pomidorami i mozzarell ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Du穎 te ser闚 ple郾iowych jadlam... Potem wszystko si unormowa這, tylko sobie trzustk rozregulowa豉m bo za du穎 tego t逝szczu by這 w zbyt kr鏒kim czasie... ale popi豉m zio豉 i ju jest oki
|
|
#4766 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzi瘯uj za opini, 篡tnie nale郾iki robi tak: p馧 szklanki m彗i 篡tniej razowej (opcjonalnie)造磬a m彗i pszennej ok 150 ml mleka, fajnie wychodz te z odrobin jogurtu lub ma郵anki 造瞠czka roztopionego mas豉, ma豉 szczypta sody lub proszku do pieczenia szczypta soli miksuj sk豉dniki na g豉dk mas, rozlewam chochelk na rozgrzan patelni z odrobin mas豉 klarowanego. po przysma瞠niu brzeg闚 odwracam na drug stron zawsze wychodz, chocia przyznaj, 瞠 to te zas逝ga dobrej patelni ceramicznej, kt鏎a jest bardzo 豉skawa dla wszelkich plack闚, racuch闚 i nale郾ik闚 Cytat:
tak g這d闚k nie wyleczysz swoich problem闚 z od篡wianiem. poprzygl康aj si na w徠ku dobrze ocenianym jad這spisom Rkowym. naprawd mo積a zrzuci wag jedz帷 smacznie, r騜norodnie i zdrowo. Je郵i b璠ziesz syta, jedz帷 pe軟owarto軼iowe posi趾i, ryzyko niekontrolowanego rzucania si na jedzenie b璠zie mniejsze. Ile masz wzrostu? Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
masz absolutn racj z tym obracaniem ale ja wol jak jest lekko przyrumieniony z obu stron, wtedy zdecydowanie mniej przypomina mi jajeczniczk
|
||||
|
|
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
Mam 160 cm wzrostu.
Mo瞠 kto si zlituje i odwa篡 zrobi dokumentacje zdj璚iow paru przyk豉dowych dni na redukcji 瞠by widzie ile to jest normalnie? Jad這spisy przegl康am, ale co z tego skoro kto pisz kurczak z warzywami jak nie wiem ile tego jest?
Edytowane przez perobelka Czas edycji: 2014-03-21 o 17:27 |
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
|
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trudno po prostu z dnia na dzie zmieni ca趾owicie nawyki 篡wieniowe, a tym bardziej przej軼ie z jedzenia p馧 pude趾a lod闚 na co tak nieapetycznego wydaje si z g鏎y skazane na pora磬. To, 瞠 te zachcianki Ci przejd jest jak najbardziej realne u mnie p馧 pude趾a lod闚 swego czasu to by豉 jedynie przystawka![]() natomiast z tym dekorowaniem potraw to ka盥y musi znale潭 sw鎩 spos鏏, wiadomo, 瞠 to nie jest kwestia tego octu czy zi馧 a nastawienia
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
fusiacola, agaczini, ervisha - przybijmy pi徠k
![]() perobelka, powiem Ci pokr鏒ce tak - jesz ma貫 porcje, za ma這 w璕li i za ma這 t逝szczu, Twoje jedzenie wydaje si strasznie ja這we i mam wra瞠nie, 瞠 nie masz z takiego od篡wiania przyjemno軼i. Mo瞠 powiem Ci pokr鏒ce, jak ja si przestawia豉m na clean eating (je郵i za mocno offuj, to prosz niech mnie kto 軼ignie ). Zacz窸am po prostu wprowadza jak najmniej przetworzone zamienniki. Czyli pieczywo na zakwasie (dobra, widz, 瞠 jesz razowiec, to nie jest przytyk), samodzielnie robione marynaty do mi瘰a, w kt鏎ym momencie pozby豉m si z jad這spisu kupnych w璠lin (w du篡m stopniu dlatego, 瞠 wyostrzy mi si smak i wi瘯szo嗆 zrobi豉 si za s這na, a nie dlatego, 瞠 s "fuj", 瞠by nie by這). Nadal zdarza mi si np. je嗆 nale郾iki (z tym 瞠 z m彗i gryczanej albo z ciecierzycy, a nie z pszennej), nie pogardz domowej roboty Monte (p豉tki owsiane, mleko, od篡wka bia趾owa, kakao i 瞠latyna), piek czasami w豉sn pizz, ozdabiam owsiank kostk gorzkiej czekolady (od 70% w g鏎, tutaj szukam ulubionych smak闚 i mam z tego kup frajdy), bawi si kombinowaniem z doborem przypraw itp. Zamiast lod闚 robi sobie np. w豉sny sorbet bananowy (banan zmiksowany z mas貫m orzechowym). Dok豉dnie to samo robi豉m na redukcji (kt鏎 w豉郾ie zako鎍zy豉m) i cieszy豉m si jedzeniem ![]() Co do ilo軼i - nie lubi takiego wyliczania, no i niekoniecznie jestem dobrym przyk豉dem, bo pakuj, ale przyk豉dowo powiedzmy tak (podaj ilo軼i z czas闚 redukcji): - jak kurczak, indyk czy prosiak, to po prostu "porcj" - filet, plaster schabu itp.; podobnie z rybami - jak p豉tki owsiane, to 5-6 造瞠k, kaszy czy ry簑 p馧 woreczka albo nieco wi璚ej - jak jajecznica, to 2-3 jaja - warzyw w og鏊e nie liczy豉m, tylko jad豉m ich jak najwi璚ej (a w g這dzie potrafi sama op璠zlowa ca貫go broku豉, wi璚 wiesz ), wpada i wpada nadal pewnie blisko kg dziennie, dodawanych po trochu do ka盥ego posi趾u- oliwa, olej kokosowy czy jakikolwiek inny t逝szcz - 鈔ednio 造磬a (zdarza這 si wi璚ej) |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

4. p豉tk闚, 1. otr帳 gryczanych, mleko, p馧 wielkiego jab趾a, serek wiejski, po 造瞠czce pestek dyni i s這necznika.

)
Na I 郾iadania rzeczywi軼ie wcinam p豉tki owsiane ca造 czas ale rano jestem zbyt zaspana 瞠by si tym przyjmowa, wr璚z jest to wygodne 

chyba nie mog豉bym tak je嗆

)