|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dzien dobry
Siedze wlasnie mba przystsnku z córka i czekam az moja mama i babcia wyjdą z przychodni. Fajnie słońce świeci ![]() za wszystkie tygodnie za wizyty i egzaminWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
duża dziewczynka![]() I dla męża!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak że przyszli rodzice tutaj muszą się trochę napracować
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęRybka ale brzucholek
|
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pieniążki na pewno się przydadzą ![]() Słwonie też trochę, ale na razie wszystko jakby w żartach. Ciekawe kiedy przestanie być zabawnie ![]() Cytat:
Wypisz się jeśli jeszcze można, bo bez sensu tracić czas i pieniądze i tylko się wkurzać.Dziewczyny jak możecie wrzućcie mi linki kremów do pupy, które kupiłyście na codzień. Bo już zgłupiałam. Np. taki ma mój sprzedawca, ale chyba inne u was widziałam http://allegro.pl/linomag-krem-piele...508009894.html |
||
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, staram się was czytać na bieżąco ale masakra jak lecicie. Gratuluje rozpoczętych tygodni, boże jak ten czas leci niedawno jeszcze pawiami rzucałyśmy na prawo i lewo a teraz z brzuchalami się mordujemy
![]() Byłam dziś na badaniach, najpierw o 7 rano u rodzinnego po skierowania a później od razu do labo. masakra ile miałam tych badan zleconych. Mam nadzieję że będzie ok. Zapytałam w rejestracji czy mogę bez kolejki bo jestem w ciąży i nie mogę za dużo chodzić bo mam leżeć i o dziwo dostałam się bez czekania i do labo też Głupio mi było bo miny czekających były bezcenne. Mierzyłam się dziś w pępku i mam 92cm dopiero a już zaczynam 29 tydzień, wydaje mi się jakiś mały brzusio mój. 3 trymestr zaczęłam zgagą i pewnie już mnie do końca nie opuści. |
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No masakra
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
]
Cytat:
ja sie zawsze zastanawiam po co w innych krajach robią takie "przedstawienia" jakieś wystawianie bocianów, ksiażek, strojenie wszystkiego jak jakas okazja.. ( moja szwagierka wystawiła bociana w PL,.. ja sobie pomyślałam ze chodzi o prezenty. bo kurde normalnie nikt nie wiedziałby dopóki by nie wyszła z domu, a tak Ci "lepsi" sąsiedzi byli "zmuszeni"- takie odebrałam wrazenie, bo prawie cała ulica()ok 20 domów) coś przynieśli.. a żyją dobrze moze z 2-3 sąsiadami.. )
|
|
#4751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny od wczoraj mój mały zamiast kopać, to te ruchy są takie inne, jakby się rozpychał, wypychał, przewracał... To chyba wszystko okej?
|
|
|
|
#4752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula, jedną nogą już w III trymestrze
![]() Rybka... ale Kacperek rośnie! Brzuszek pokaźny! ![]() Ja dziś sobie zmierzyłam i mam 106cm na wysokości pępka ![]() Babku, ja kupiłam w aptece Linomag maść (zieloną), jak tym będe smarować to już wtedy nie potrzebuje żadnych kremów na odparzenia?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w aptece 7 zø kosztuje ta tubka http://www.linomag.pl/produkt/92/0
|
|
#4755 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak czujesz to raczej nic zøego sie nei dzieje.. moj tez ma takie fazy.
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem Adosieńko ale tak to teraz będzie wypychanie a nie kopanie, choć z kopniaka pewnie jeszcze oberwiesz....
![]() A ja dalej ogarniam....chciałabym wyjść na miasto ale czekam na paczkę, ktora powinna być w tamtym tygodniu i już dostaję świra. Poza tym moja jakże ogarnięta wizyta u lekarza skończyła się zwolnieniem oczywiście chciałam, ale specjalnie poprosiłam o to by wpisać mi możliwość wychodzenia z domu....i oczywiście wracam do domu i mój mąż a dlaczego masz 1 zamiast 2 na zwolnieniu... ???????????????!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!i jestem zła z tego powodu nie uśmiecha mi się siedzieć w domu do godz. 16:00 aż ZUS pójdzie z pracy do domu... ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- brzunio piękny
|
|
|
|
#4758 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami
Z TŻtem jestem na wojennej scieżce..a zaczęło się od tego że poszedł do sklepu wieczorem i kupił sobie ciasto bo miał ochotę.Wkurzyłam się,bo cały czas sobie coś kupuje słodkiego je przy mnie, coasteczka pierdólki a wie że ja nie mogę a strasznie mam ochotę.Co to jest kuźwa za wspieranie?!I się wkurzyłam, bo gdybym ja się tak zachowywała to byłaby obraza majestatu.I niech sobie spada na szczaw. Cytat:
Cytat:
Wiesz, ja się urodziłam 13-tego, mój brat też się urodził 13 a ja w dniu jego urodzin mam imieniny też 13-tego, i moja córcia termin porodu również ma na 13 Uważam że piątek 13 to super data nic mnie nigdy złego nie spotkało tego dnia![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli masz 8 miesiąc![]() Cytat:
![]() Zazdroszę Wam że pożecie sobie pojeść Wczoraj byłam na mieście, wszyscy z lodami, z goframi, a mi ślina ciekła..Dziś zjadłam delikatne śniadanie i jestem głodna A za możliwość zjedzenia snickersa oddałabym ostatnie gaciochy
|
||||||||
|
|
|
#4759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe na jakim imieniu stanie ![]() Wózek jest dostępny od ręki, przelew już zrobiłam, to jak dadzą znać wysyłam kuriera Jakby odebrał wziął wózek w piątek to w następny piątek może by był u mnie Cytat:
![]() Jakby się bóle pojawiły(tfu tfu) to gnaj na IP Cytat:
to faktycznie nie ma sensu chodzić na takie zajęcia Cytat:
Wagą się nie przejmuj, teraz musimy sobie dogadzać, bo po porodzie czeka nas dietka ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4760 | |||
|
Zadomowienie
|
Ryba ale apartament
Mój to jakby kawalerka skromna przy twoim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A powiedz jaka pojemność i cena mniej więcej?
|
|||
|
|
|
#4761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babku- u mnie w aptece 7 zl, chyba 200mg tam jest, nie chce mi sie isc do pokoju kuknac. ;p
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-04 o 11:02 |
|
|
|
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
kyte, ja bym mojemu nie mogła zabronic słodkiego bo to jego uzależnienie... codziennie coś słodkiego musi zjeść,wkurza mnie to bo przez Niego ja jem razem z Nim... ostatnio w pracy zjadl 6 pączków i po pracy poleciał sobie jeszcze do cukierni... ciągle mu malo
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
hej Kobiety
odzywam się sporadycznie bo nie nadążam z nadrabianiem... wyskoczy mi jeden dzień i potem to już kaplica ![]() dziś miałam pobudkę o 5:30.. czkawka.. oczywiście nie moja ![]() w ogóle Maluch zrobil się nad wyraz pobudliwy.. pewnie za Mamusią a dziś zaczynamy 28 tc idziemy dziś do SR na odrabianie zajęć.. a nie chce mi się jak nie wiem.. z resztą w ogóle ostatnio nic mi się nie chce
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ! Cytowałam , cytowałam i mi wszystko wcieło
![]() Ehh ale trochu pamiętam ![]() Rybka ja o dziwo też dziś w nocy ani razu siku nie byłam, jak się obudziłam rano to się zastanawiałam czy mi się to przyśniło czy naprawdę Nasi synowie dziś byli łaskawi dla naszych pęcherzy w nocy no i kochana piękny brzusio ! Adosieńka nic się nie martw na pewno wszystko jest ok, po prostu ma już mniej miejsca - mój cały czas tak się wypycha ![]() Agateczka to już duża dziewczynka z Twojej córy ![]() Kyte współczuję Ci tej diety masz silną wolę kobito ! ![]() Lineczka 120 - imponujące, muszę się też zmierzyć bo dawno tego nie robiłam ![]() hmm i nie pamiętam co dalej
|
|
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
Trele ja urodziłam drugiego synusia w piątek 13 i to był szczęśliwy dzień dla mnie.
|
|
|
|
#4767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pół dnia sprzątałam
![]() Cytat:
![]() Nie chcesz mi jakiegoś kupić? ![]() Cytat:
Pochwal się zakupami! Jaki kształtny! Cytat:
Cytat:
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tylko pierwsze zajęcia to taka zabawa a później będzie bardziej konkretnie Nie pytałaś? |
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) codziennie tym linomagiem po kupce, a jak coś tam się pojawi niepokojącego, wtedy sudocrem?Mam jeszcze w domu krem bambino z tlenkiem cynku. Przyda się?
|
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
newtrend, dobrze, że badania za Tobą. Co do brzuszka, też nie mam jakiegoś wielkiego. Co chwila ktoś z otoczenia jest zdziwiony, że to u mnie już 7 miesiąc leci!
Cytat:
Może po prostu się przeciąga, albo zmienia pozycjebabku, ja również mam tą maść Linomagu zieloną, którą wkleiła rybka rybka, super brzuchol masz czym się chwalić A z tymi telefonami, to jak tylko dziewczyny nie będą miały nic przeciwko, to można mnie wpisać na pierwszą stronę i może niech dziewczyny, które chcą się wymienić telefonami wyślą do mnie na PW swoje nr (żebym też wiedziała później kto do mnie pisze) a ja im odeślę mój nr telefonu aaby, ten stanik z Lupo to koniecznie mierzyć trzeba :P bo on dziwną rozmiarówkę ma. Ja noszę pod biustem normalnie 65 albo max 70. W tym z Lupo w 70 nie mogłam się dopiąć.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-04 o 11:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

i tylko się uświadomiłam, że nie ma co kupować przez internet. Ten zwykły - rozm. 70F, a do karmienia 75G (w tym mam w miseczce zapasu trochę). A jeszcze inny mierzyłam 70F i w obwodzie stanowczo za szeroki, a w misce za mały. I bądź tu mądry. 
za wszystkie tygodnie
za wizyty i egzamin
jest dalej Majeczką - nie Guciem

Wczoraj byłam na mieście, wszyscy z lodami, z goframi, a mi ślina ciekła..Dziś zjadłam delikatne śniadanie i jestem głodna
to faktycznie nie ma sensu chodzić na takie zajęcia