Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-04, 10:41   #4741
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Widzę, że temat staników się pojawił.
Ja wczoraj właśnie byłam na zakupach - kupiłam jeden stanik taki normalny jeszcze na teraz w odpowiednim rozmiarze coby mi się nic nie wylewało bokami i drugi do karmienia (http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...del-1334,.html). W sklepie była promocja + mam koleżankę, która tam kiedyś pracowała i jeszcze kierowniczka dała zniżkę i wyszło mi po 50 zł za stanik i tylko się uświadomiłam, że nie ma co kupować przez internet. Ten zwykły - rozm. 70F, a do karmienia 75G (w tym mam w miseczce zapasu trochę). A jeszcze inny mierzyłam 70F i w obwodzie stanowczo za szeroki, a w misce za mały. I bądź tu mądry.

Nemosek, będziemy trzymały kciuki w czwartek!
Antibia, przynajmniej wiesz, że ciotce więcej nie ma co pożyczać pieniędzy. nie rozumiem takiego zachowania. Na jej miejscu stanęłabym na głowie, żeby oddać skoro obiecałam i to jeszcze wiadomo w jakiej sytuacji jesteście Wy i że potrzebujecie te pieniądze.

Jak coś, to ja mogę się podjąć tego zadania Termin mam na koniec listopada i dostęp do internetu też mam non stop (jak nie w domu to w komórce).

Ale mam ochotę na winogrona!
Jaki seksi

Dzięki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:41   #4742
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dzien dobry
Siedze wlasnie mba przystsnku z córka i czekam az moja mama i babcia wyjdą z przychodni.
Fajnie słońce świeci

za wszystkie tygodnie
za wizyty i egzamin

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:42   #4743
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki!

Wczoraj miałam wizytę - mały klocek waży już ponad 2kg jest dalej Majeczką - nie Guciem jest dłuuuga, poza tym wszystko dobrze, szyjka długa, zamknięta, Mała się nie spieszy na świat Za trzy tyg. kolejna wizyta, bo trzeba zrobić posiew na paciora i żeby wyniki były przed 37 tyg. Jutro zaczynamy 34 tydz.... leci strasznie szybko, na szczęście kupiliśmy już część rzeczy - wczoraj w Ikei łóżeczko, komodę jakieś pierdółki, pościel itp, z "grubszych" spraw został nam wózek - chyba Bebetto weźmiemy, rożek, kocyk, przewijak i dla mnie koszule, stanik do karmienia. Wczoraj wróciliśmy po 22 i Małż musiał poskręcać jeszcze komodę (żeby być bohaterem w swoim domu) i w ramach niespodzianki skręcił łóżeczko mimo, że rano o 6 wstawał do pracy... Kochany jest
Jejku, powiem Wam, że jak widzę opisy porodów na wrześniówkach to aż mi się wierzyć nie chce, że jeszcze moment i my startujemy....
No pięknie, duża dziewczynka
I dla męża!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:43   #4744
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no to faktycznie dzień stracony... hahaha nawet nie sądziłam ze tam tak robią..
ale w Belgii podoba mi sie to że mozesz zrobić taką listę co potrzebujesz, zanieść do sklepu i jak ktoś będzie chciałCi coś kupić to może podejsć do sklepu i wybrać z listy i wtedy oni to wykreślają, prezenty sie nie powielają.. nie wiem czy to ich zwyczaj czy tylko ta znajoma tak robi, ale ona już bedzie miała 3 dziecko i za każdym razem tak robi, wtedy rodzina i znajomi idą do danego sklepu i kupują to na co ich stać.
No taką listę też robimy właśnie tak chce kupić łóżeczko, materac, butelki, przewijak itp. itd i jeszcze jest coś takiego że rodzice po narodzinach kartki papierowe wszystkim wysyłają, a jak ktoś przyjdzie w odwiedziny to dostaje takie malutki okrągłe czekoladki w jakimś słodziusieńkim opakowaniu, właśnie idziemy to dziś wybierać do sklepu
tak że przyszli rodzice tutaj muszą się trochę napracować

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:44   #4745
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
hej Dziewczynki!

Wczoraj miałam wizytę - mały klocek waży już ponad 2kg jest dalej Majeczką - nie Guciem jest dłuuuga, poza tym wszystko dobrze, szyjka długa, zamknięta, Mała się nie spieszy na świat Za trzy tyg. kolejna wizyta, bo trzeba zrobić posiew na paciora i żeby wyniki były przed 37 tyg. Jutro zaczynamy 34 tydz.... leci strasznie szybko, na szczęście kupiliśmy już część rzeczy - wczoraj w Ikei łóżeczko, komodę jakieś pierdółki, pościel itp, z "grubszych" spraw został nam wózek - chyba Bebetto weźmiemy, rożek, kocyk, przewijak i dla mnie koszule, stanik do karmienia. Wczoraj wróciliśmy po 22 i Małż musiał poskręcać jeszcze komodę (żeby być bohaterem w swoim domu) i w ramach niespodzianki skręcił łóżeczko mimo, że rano o 6 wstawał do pracy... Kochany jest
Jejku, powiem Wam, że jak widzę opisy porodów na wrześniówkach to aż mi się wierzyć nie chce, że jeszcze moment i my startujemy....
za wizytę

Rybka
ale brzucholek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 10:45   #4746
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do ZUSu, poczekałam 10 minut na rozmowę i dowiedziałam się od miłego Pana że pieniądze mam przyznane za chorobowe ( miałam postępowanie wyjaśniające) i jeszcze w tym tygodniu powinny się znaleźć na moim koncie.
Ostatnio jak zadzwoniłam i poprosiłam o oddzwonienie konsultanta to owszem pani zadzwoniła ale powiedziała mi tylko tyle że oni mają 30 dni na przelew, ale od dostarczenia ostatniego niezbędnego im dokumentu i tyle. A pan sprawdził dokładnie moją sytuację, poprosił o pesel i inne te pierdołki. Zobaczymy. Fajnie by było dostać pieniądze za zwolnienie które miałam od 12lipca :/ A wczoraj dałam szefowej już czwarte zwolnienie.
Jak to dużo zależy na kogo trafisz na tych powalonych infoliniach. Dobrze, że tym razem trafiłaś na miłego pana Pieniążki na pewno się przydadzą

Cytat:
dobre.
myślałąm ze kłócicie sie tak słownie
Słwonie też trochę, ale na razie wszystko jakby w żartach. Ciekawe kiedy przestanie być zabawnie
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A ja odszczekuję wszystko co marudziłam na moją szkołe rodzenia w Polsce. Wczoraj byliśmy w tej belgijskiej i maaaasakra

Przede wszystkim bardzo mała grupa, tylko 5 par nie lubię takich kameralnych bo ktoś zaczyna ciągle gadać nie za bardzo na temat i wszystko się rozłazi

No więc to mi się już na początku nie spodobało, no ale dobrze....zaczęło się od zabawy na początek żeby się lepiej poznać, podzieliła nas i mieliśmy wybrać 3 wspólne rzeczy między sobą. To się przeciągnęło na pól godzinną rozmowę, wypytała wszystkich o warunki mieszkaniowe, sporty jakie kto uprawia itp. itd. ja się pytam po co????

Potem kazała wyciągnąć książeczki ciązy i zadawała pytania w stylu, jak idziesz do lekarza to jakie masz badania? dlaczego lekarz robi USG? powiedizałam że w Polsce miałam o wiele więcej badan zlecanych niż tutaj a ona na to że tu się robi za każdym razem jakieś inne badanie więc taka z nią rozmowa bez sensu

Po czym każdy musiał wymienić dolegliwości ciążowe jakie go spotykają, normalnie jak na spotkaniu anonimowych alkoholików czy coś
Aha i jeszcze pytała czy zamierzamy pracować do końca ciąży, ale na szczęście nie drążyła i nie przepytala wszystkich, bo jak bym poinformowała że ja prawie od początku na zwolnieniu to nie wiem co by odpowiedziała, dwie dziewczyny z tego co zrozumiałam będą pracować do końca.

A na koniec meeeega hit- wyjęła taki papierówy jak by centymetr i rozdała każdemu zdjęcia i karteczki z informacjami, i mieliśmy przyłożyć do tego centymetra poszczególne etapy rozwoju dziecka i tak się bawiliśmy do końca : mdleje:

Tak więc ja nie dowiedziałam się nic nowego TŻ tak samo, no oprócz informacji gdzie mieszkają pozostałe pary i ze jakiś Timothy mocno śpi w nocy i nie można go dobudzić, że jego żonie urosły piersi o pięć rozmiarów itp. itd.

Jednym słowem żenada roku, i to jeszcze ta szkoła ma nas kosztować 30 euro, spróbujemy się może jeszcze wypisac bo zostało 5 spotkan a na razie nie placilismy za to jeszcze
Ojj mnie też by się nie spodobało. To już wole puszczanie kaset video z 94 roku Wypisz się jeśli jeszcze można, bo bez sensu tracić czas i pieniądze i tylko się wkurzać.

Dziewczyny jak możecie wrzućcie mi linki kremów do pupy, które kupiłyście na codzień. Bo już zgłupiałam. Np. taki ma mój sprzedawca, ale chyba inne u was widziałam http://allegro.pl/linomag-krem-piele...508009894.html
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:45   #4747
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
MOJE 124CM ;D zrobione przed chwilą
Jaka śliczna piłeczka
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:46   #4748
NEWTREND
Rozeznanie

cześć dziewczyny, staram się was czytać na bieżąco ale masakra jak lecicie. Gratuluje rozpoczętych tygodni, boże jak ten czas leci niedawno jeszcze pawiami rzucałyśmy na prawo i lewo a teraz z brzuchalami się mordujemy

Byłam dziś na badaniach, najpierw o 7 rano u rodzinnego po skierowania a później od razu do labo. masakra ile miałam tych badan zleconych. Mam nadzieję że będzie ok. Zapytałam w rejestracji czy mogę bez kolejki bo jestem w ciąży i nie mogę za dużo chodzić bo mam leżeć i o dziwo dostałam się bez czekania i do labo też Głupio mi było bo miny czekających były bezcenne.

Mierzyłam się dziś w pępku i mam 92cm dopiero a już zaczynam 29 tydzień, wydaje mi się jakiś mały brzusio mój.
3 trymestr zaczęłam zgagą i pewnie już mnie do końca nie opuści.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:47   #4749
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Taszanta taka SR by mnie nieźle wkurzyła :x przecież to nie klub towarzyski tylko chodzi się tam żeby się czegoś dowiedzieć, tak jak piszesz.

No masakra jak chodziłam w Polsce to był konkretny wykład, tez trochę interaktywnie, ale dużo informacji a nie takie ględzenie bez sensu nie na temat, poza tym każde zajęcia były z inna osoba, a tu ma prowadzić wszystko ta sama dziewczyna, młódka taka nieprzekonująca i sama nigdy nie rodziła, to co ona mnie może nauczyć ja się pytam

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:47   #4750
ryba91
Zakorzenienie

]

Cytat:
No taką listę też robimy właśnie tak chce kupić łóżeczko, materac, butelki, przewijak itp. itd i jeszcze jest coś takiego że rodzice po narodzinach kartki papierowe wszystkim wysyłają, a jak ktoś przyjdzie w odwiedziny to dostaje takie malutki okrągłe czekoladki w jakimś słodziusieńkim opakowaniu, właśnie idziemy to dziś wybierać do sklepu
tak że przyszli rodzice tutaj muszą się trochę napracować
hahaha, troche?
ja sie zawsze zastanawiam po co w innych krajach robią takie "przedstawienia" jakieś wystawianie bocianów, ksiażek, strojenie wszystkiego jak jakas okazja..
( moja szwagierka wystawiła bociana w PL,.. ja sobie pomyślałam ze chodzi o prezenty. bo kurde normalnie nikt nie wiedziałby dopóki by nie wyszła z domu, a tak Ci "lepsi" sąsiedzi byli "zmuszeni"- takie odebrałam wrazenie, bo prawie cała ulica()ok 20 domów) coś przynieśli.. a żyją dobrze moze z 2-3 sąsiadami.. )
Stary 2013-09-04, 10:49   #4751
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dziewczyny od wczoraj mój mały zamiast kopać, to te ruchy są takie inne, jakby się rozpychał, wypychał, przewracał... To chyba wszystko okej?

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:50   #4752
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
ooo no to widze ze nie bedzie z tym problemu. Może na 1 stronie umieści się info kto zbiera info z porodówek na okres- wrzesień,październik i połowe listopada? ;>

Agateczka - za wizytę

ale kuleczka wygląda jakbyś mega piłkę połknęła super
Stary 2013-09-04, 10:50   #4753
Dzastin08
Wtajemniczenie

Anoula, jedną nogą już w III trymestrze

Rybka... ale Kacperek rośnie! Brzuszek pokaźny!

Ja dziś sobie zmierzyłam i mam 106cm na wysokości pępka

Babku, ja kupiłam w aptece Linomag maść (zieloną), jak tym będe smarować to już wtedy nie potrzebuje żadnych kremów na odparzenia?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-09-04, 10:51   #4754
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Jak to dużo zależy na kogo trafisz na tych powalonych infoliniach. Dobrze, że tym razem trafiłaś na miłego pana Pieniążki na pewno się przydadzą

Słwonie też trochę, ale na razie wszystko jakby w żartach. Ciekawe kiedy przestanie być zabawnie

Ojj mnie też by się nie spodobało. To już wole puszczanie kaset video z 94 roku Wypisz się jeśli jeszcze można, bo bez sensu tracić czas i pieniądze i tylko się wkurzać.

Dziewczyny jak możecie wrzućcie mi linki kremów do pupy, które kupiłyście na codzień. Bo już zgłupiałam. Np. taki ma mój sprzedawca, ale chyba inne u was widziałam http://allegro.pl/linomag-krem-piele...508009894.html
Linomag ale zielony.
w aptece 7 zø kosztuje ta tubka
http://www.linomag.pl/produkt/92/0
Stary 2013-09-04, 10:51   #4755
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny od wczoraj mój mały zamiast kopać, to te ruchy są takie inne, jakby się rozpychał, wypychał, przewracał... To chyba wszystko okej?
może mu się robi ciasno i się przeciąga na pewno wszystko ok
Stary 2013-09-04, 10:53   #4756
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
taaak, moæe zmienia pozycje? ej no kurde polskie znaki mi wcielo
jak czujesz to raczej nic zøego sie nei dzieje..
moj tez ma takie fazy.
Stary 2013-09-04, 10:55   #4757
Kabriela
Zadomowienie

Z tego co wiem Adosieńko ale tak to teraz będzie wypychanie a nie kopanie, choć z kopniaka pewnie jeszcze oberwiesz....
A ja dalej ogarniam....chciałabym wyjść na miasto ale czekam na paczkę, ktora powinna być w tamtym tygodniu i już dostaję świra.
Poza tym moja jakże ogarnięta wizyta u lekarza skończyła się zwolnieniem oczywiście chciałam, ale specjalnie poprosiłam o to by wpisać mi możliwość wychodzenia z domu....i oczywiście wracam do domu i mój mąż a dlaczego masz 1 zamiast 2 na zwolnieniu...

???????????????!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!i jestem zła z tego powodu nie uśmiecha mi się siedzieć w domu do godz. 16:00 aż ZUS pójdzie z pracy do domu...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

brzunio piękny
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:55   #4758
kyte
Wtajemniczenie

Witam się z Wami
Z TŻtem jestem na wojennej scieżce..a zaczęło się od tego że poszedł do sklepu wieczorem i kupił sobie ciasto bo miał ochotę.Wkurzyłam się,bo cały czas sobie coś kupuje słodkiego je przy mnie, coasteczka pierdólki a wie że ja nie mogę a strasznie mam ochotę.Co to jest kuźwa za wspieranie?!I się wkurzyłam, bo gdybym ja się tak zachowywała to byłaby obraza majestatu.I niech sobie spada na szczaw.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Odpisuję po trochu i lecę dalej....

Napiszę Wam jedno udało się ustalić datę odbioru kluczy na 12 września

Dobrze że mieszkanie w stanie takim że tylko mały remoncik bo tak to sobie nie wyobrażam jakby to było.Chcemy pomalować pokój dziecinny bo pewnie tam niezbyt czysto będzie po wyprowadzce(urzędował tam 8 latek).Zamierzamy tam urządzić tymczasowo naszą sypialnię i młodego.
Chciałbym pomierzyć sobie jaką pralkę zamówić,lodówkę bo są wnęki.A tak stoję w miejscu
A wiadomo na zamówienie też trzeba poczekać.
Super że się dogadaliście!! Już niedługo będą klucze Jak zamawiałam sprzęt cały do domu w MediaExpert to czekałam zaledwie 3 dni.
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To tak jak ja

Lezymy w łozku I moj Tz mowi : Ciekawe kiedy mala sie urodzi ? Moze w piatek?
A ja mu mowie : Dobrze ze nie ma piatku 13
Otwieram kalendarz I co? Jest! Przyszly piatek! Takze juz Wam zapowiadam ze to z pewnoscia jest moja data wyklucia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hahah ale sobie przepowiedziała Wiesz, ja się urodziłam 13-tego, mój brat też się urodził 13 a ja w dniu jego urodzin mam imieniny też 13-tego, i moja córcia termin porodu również ma na 13 Uważam że piątek 13 to super data nic mnie nigdy złego nie spotkało tego dnia
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
u mnie też słonecznie i mówili w prognozie że przez tydzień najbliższy będzie ciepło i bezdeszczowo.. podobno
mmhhmm..u mnie miało być 24 stopnie i słoneczko, a jest pochmurno i padał deszcz
Cytat:
Lineczko- niestety. nie wiem czy ja nie mogę jeść czy co, ale zawsze po pierwszym posilku tak mam, czasem przechodzi a czasem trzyma caly dzień :/
Też tak mam czasami że po śniadaniu z pól godziny bite nie moge zejść z toalety...zupełnie jakbym coś zjadła..dziś też tak miałam,tylko zjadłam śniadanko i bieggiieemmm.
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Wczoraj jeszcze jeden taki ból w podbrzuszu miałam, ale to było jak usiadłam i podkurczyłam nogi - i te poprzednie bóle też były w takiej pozycji, więc może po prostu Mała solidnie mi coś uciskała? Ale tak regularnie?
W każdym razie przeleżałam cały wieczór i było ok. W nocy jak wstałam to czułam takie lekkie ćmienie brzucha, ale już sama nie wiem, czy to było takie ćmienie jak do tej pory (czasem jak Mała się inaczej ułożyła to tak miałam) i ja po prostu schizuję, czy rzeczywiście to było coś innego...
Dziś dostałam od męża zakaz robienia czegokolwiek i nakaz totalnego odpoczywania. Aż mi dziwnie
No ale już sobie z Niną porozmawiałam i niech się dziewucha weźmie w garść i posiedzi jeszcze co najmniej 6 tygodni

Ale powiem Wam, że solidnie się wystraszyłam

No się nie dziwię że się wystraszyłaś, powiem Ci że sama myślałam o Tobie czy Ci przeszło, i bałam się rano odpalać lapka co by się nie dowiedzieć że na porodówce jesteś.Ale dobrze że się skończyło, a teraz odpoczywaj.
Cytat:

Po czym każdy musiał wymienić dolegliwości ciążowe jakie go spotykają, normalnie jak na spotkaniu anonimowych alkoholików czy coś
Aha i jeszcze pytała czy zamierzamy pracować do końca ciąży, ale na szczęście nie drążyła i nie przepytala wszystkich, bo jak bym poinformowała że ja prawie od początku na zwolnieniu to nie wiem co by odpowiedziała, dwie dziewczyny z tego co zrozumiałam będą pracować do końca.

A na koniec meeeega hit- wyjęła taki papierówy jak by centymetr i rozdała każdemu zdjęcia i karteczki z informacjami, i mieliśmy przyłożyć do tego centymetra poszczególne etapy rozwoju dziecka i tak się bawiliśmy do końca : mdleje:

Tak więc ja nie dowiedziałam się nic nowego TŻ tak samo, no oprócz informacji gdzie mieszkają pozostałe pary i ze jakiś Timothy mocno śpi w nocy i nie można go dobudzić, że jego żonie urosły piersi o pięć rozmiarów itp. itd.
Jak w przedszkolu
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Oczywiście wkleję zdjęcia
Dopiero w przyszłym tygodniu się za to weźmiemy,jak przyjdzie łóżeczko itp

No i dziś wkraczamy w 33 tydzień!
Czyli masz 8 miesiąc
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
hehe mój też by chciał, żebym dużo jadła, jem więcej niż wcześniej (dużo więcej) ale ileż można

Dzień dobry Zaczynamy dziś z małą ostatni tydzień drugiego trymestru i jeszcze dzisiaj się przekonam ile urosła żebym się nie nudziła mam robić po powrocie z dziekanatu gołąbki

Zazdroszę Wam że pożecie sobie pojeść Wczoraj byłam na mieście, wszyscy z lodami, z goframi, a mi ślina ciekła..Dziś zjadłam delikatne śniadanie i jestem głodna A za możliwość zjedzenia snickersa oddałabym ostatnie gaciochy
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 10:57   #4759
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze wam napisze, że wojna o imię idzie zaciekle. Mamy taki folder na pulpicie ze zdjęciami, podpisany imieniem dziecka. Na razie jest tam tylko zdjęcie testu ciążowego i usg Przez dłuższy czas był podpisany Janek, a później zmieniłam na Tymek. Wchodzę za jakiś czas patrze Janek znów, więc pomyślałam, że się nie zmieniło. Znów zmieniłam. Po drugiej takiej akcji domyśliłam się, że Tż sukcesywnie to poprawia. I tak co któreś siądzie przy komputerze, to nazwa folderu się zmienia Do brzuszka też ja mówię Tymek, a mąż Janek. Znając życie będzie to jakieś 3 zupełnie inne imię
Ale wojenka ciekawe na jakim imieniu stanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Super kiedy będzie?
Wózek jest dostępny od ręki, przelew już zrobiłam, to jak dadzą znać wysyłam kuriera Jakby odebrał wziął wózek w piątek to w następny piątek może by był u mnie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!
Dziękuję za każde dobre słowo
Odpukać nocka minęła spokojnie - o ile moje "doszukiwanie się" można spokojem określić
Wczoraj jeszcze jeden taki ból w podbrzuszu miałam, ale to było jak usiadłam i podkurczyłam nogi - i te poprzednie bóle też były w takiej pozycji, więc może po prostu Mała solidnie mi coś uciskała? Ale tak regularnie?
W każdym razie przeleżałam cały wieczór i było ok. W nocy jak wstałam to czułam takie lekkie ćmienie brzucha, ale już sama nie wiem, czy to było takie ćmienie jak do tej pory (czasem jak Mała się inaczej ułożyła to tak miałam) i ja po prostu schizuję, czy rzeczywiście to było coś innego...
Dziś dostałam od męża zakaz robienia czegokolwiek i nakaz totalnego odpoczywania. Aż mi dziwnie
No ale już sobie z Niną porozmawiałam i niech się dziewucha weźmie w garść i posiedzi jeszcze co najmniej 6 tygodni

Ale powiem Wam, że solidnie się wystraszyłam

Poleń się cały dzień
Jakby się bóle pojawiły(tfu tfu) to gnaj na IP

Cytat:
Przede wszystkim bardzo mała grupa, tylko 5 par nie lubię takich kameralnych bo ktoś zaczyna ciągle gadać nie za bardzo na temat i wszystko się rozłazi
to faktycznie nie ma sensu chodzić na takie zajęcia

Cytat:
Ale mnie glowa napieprza... musiałam wziąść paracetamol bo nie daję rady.
Dziś wlazłam na wagę i przez tydzień przytyłam prawie 2 kg... no masakra... wychodzi teraz jedzenie slodkości... jestem wściekła na siebie i w tym tygodniu mega ograniczam ciasta,ciasteczka i batoniki!

No i dziś wkraczamy w 33 tydzień!
po tabli przeszło?
Wagą się nie przejmuj, teraz musimy sobie dogadzać, bo po porodzie czeka nas dietka

Cytat:
hej Dziewczynki!

Super, że wszystko dobrze u Was
Stary 2013-09-04, 10:58   #4760
babku
Zadomowienie

Cytat:
Ryba ale apartament Mój to jakby kawalerka skromna przy twoim

Cytat:
Mój tak już od jakiegoś czasu. Mniej kopie, ale za to próbuje wyjść przez skórę
Cytat:
hej Dziewczynki!

Fajny klocuszek. Gratuluję udanej wizyty i że Majeczka nie przekształciła się w Gucia.
Cytat:
Babku, ja kupiłam w aptece Linomag maść (zieloną), jak tym będe smarować to już wtedy nie potrzebuje żadnych kremów na odparzenia?
Aaa znaczy, że w aptece muszę kupić A powiedz jaka pojemność i cena mniej więcej?
Stary 2013-09-04, 11:00   #4761
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Z tego co wiem Adosieńko ale tak to teraz będzie wypychanie a nie kopanie, choć z kopniaka pewnie jeszcze oberwiesz....
A ja dalej ogarniam....chciałabym wyjść na miasto ale czekam na paczkę, ktora powinna być w tamtym tygodniu i już dostaję świra.
Poza tym moja jakże ogarnięta wizyta u lekarza skończyła się zwolnieniem oczywiście chciałam, ale specjalnie poprosiłam o to by wpisać mi możliwość wychodzenia z domu....i oczywiście wracam do domu i mój mąż a dlaczego masz 1 zamiast 2 na zwolnieniu...

???????????????!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!i jestem zła z tego powodu nie uśmiecha mi się siedzieć w domu do godz. 16:00 aż ZUS pójdzie z pracy do domu...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

brzunio piękny
do mojej szwagierki raz kontrola z zus wpadała później jeszcze po godzinach pracy bo akurat od kogoś wracali i im dłużej zeszło i mieli jeszcze ją w planach. dobrze że była w domu.
Stary 2013-09-04, 11:00   #4762
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

brzunio piękny
a moze podejdziesz do lekarza i poprosisz o zmiane? czy nie da rady? powiedz ze nie masz jeszcze wyprawki albo cos tam wymyßl :P

babku- u mnie w aptece 7 zl, chyba 200mg tam jest, nie chce mi sie isc do pokoju kuknac. ;p

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-04 o 11:02
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:01   #4763
Dzastin08
Wtajemniczenie

kyte, ja bym mojemu nie mogła zabronic słodkiego bo to jego uzależnienie... codziennie coś słodkiego musi zjeść,wkurza mnie to bo przez Niego ja jem razem z Nim... ostatnio w pracy zjadl 6 pączków i po pracy poleciał sobie jeszcze do cukierni... ciągle mu malo

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-09-04, 11:02   #4764
iskra75
Raczkowanie

hej Kobiety odzywam się sporadycznie bo nie nadążam z nadrabianiem... wyskoczy mi jeden dzień i potem to już kaplica
dziś miałam pobudkę o 5:30.. czkawka.. oczywiście nie moja
w ogóle Maluch zrobil się nad wyraz pobudliwy.. pewnie za Mamusią ale mam to samo co pisałyście mam wrażenie jakby się rozpychał...
a dziś zaczynamy 28 tc
idziemy dziś do SR na odrabianie zajęć.. a nie chce mi się jak nie wiem.. z resztą w ogóle ostatnio nic mi się nie chce
Stary 2013-09-04, 11:03   #4765
Olenka_24
Zadomowienie

Hej dziewczyny ! Cytowałam , cytowałam i mi wszystko wcieło
Ehh ale trochu pamiętam

Rybka ja o dziwo też dziś w nocy ani razu siku nie byłam, jak się obudziłam rano to się zastanawiałam czy mi się to przyśniło czy naprawdę Nasi synowie dziś byli łaskawi dla naszych pęcherzy w nocy no i kochana piękny brzusio !

Adosieńka nic się nie martw na pewno wszystko jest ok, po prostu ma już mniej miejsca - mój cały czas tak się wypycha

Agateczka to już duża dziewczynka z Twojej córy Super że wszystko ok

Kyte współczuję Ci tej diety masz silną wolę kobito !

Lineczka 120 - imponujące, muszę się też zmierzyć bo dawno tego nie robiłam

hmm i nie pamiętam co dalej
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:03   #4766
NEWTREND
Rozeznanie

Trele ja urodziłam drugiego synusia w piątek 13 i to był szczęśliwy dzień dla mnie.
Stary 2013-09-04, 11:04   #4767
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
a nie przemęczyłąs sie wczoraj?
Odpoczywaj teraz
Pół dnia sprzątałam

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Widzę, że temat staników się pojawił.
Ja wczoraj właśnie byłam na zakupach - kupiłam jeden stanik taki normalny jeszcze na teraz w odpowiednim rozmiarze coby mi się nic nie wylewało bokami i drugi do karmienia (http://sklep.lupoline.pl/product,pl,...del-1334,.html). W sklepie była promocja + mam koleżankę, która tam kiedyś pracowała i jeszcze kierowniczka dała zniżkę i wyszło mi po 50 zł za stanik i tylko się uświadomiłam, że nie ma co kupować przez internet. Ten zwykły - rozm. 70F, a do karmienia 75G (w tym mam w miseczce zapasu trochę). A jeszcze inny mierzyłam 70F i w obwodzie stanowczo za szeroki, a w misce za mały. I bądź tu mądry.
Śliczny jest! I ta cena
Nie chcesz mi jakiegoś kupić?

Cytat:

Pochwal się zakupami!

Cytat:
Jaki kształtny!

Cytat:
Ja kupiłam Bepanthen, planuję smarować po kąpieli, ale nie wiem, czy codziennie, czy raz na 2 dni... To się zobaczy...

Cytat:
Ja tak mam już od jakichś 2 tygodni

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-04, 11:04   #4768
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
O dzięki, muszę się zorientować, a jeśli chodzi o polską TV za granicą to zawsze rozczulają mnie anteny Cyfrowego Polsatu

Umarłam widzę żę zajęcia bardzo wciągające skoro mieliście czas na obserwowanie jej stópek

A ja odszczekuję wszystko co marudziłam na moją szkołe rodzenia w Polsce. Wczoraj byliśmy w tej belgijskiej i maaaasakra

No więc to mi się już na początku nie spodobało, no ale dobrze....zaczęło się od zabawy na początek żeby się lepiej poznać, podzieliła nas i mieliśmy wybrać 3 wspólne rzeczy między sobą. To się przeciągnęło na pól godzinną rozmowę, wypytała wszystkich o warunki mieszkaniowe, sporty jakie kto uprawia itp. itd. ja się pytam po co????

Potem kazała wyciągnąć książeczki ciązy i zadawała pytania w stylu, jak idziesz do lekarza to jakie masz badania? dlaczego lekarz robi USG? powiedizałam że w Polsce miałam o wiele więcej badan zlecanych niż tutaj a ona na to że tu się robi za każdym razem jakieś inne badanie więc taka z nią rozmowa bez sensu

Jednym słowem żenada roku, i to jeszcze ta szkoła ma nas kosztować 30 euro, spróbujemy się może jeszcze wypisac bo zostało 5 spotkan a na razie nie placilismy za to jeszcze
Jakoś pominął mi się Twój post o SR...

Może tylko pierwsze zajęcia to taka zabawa a później będzie bardziej konkretnie
Nie pytałaś?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-04, 11:05   #4769
babku
Zadomowienie

Cytat:
Linomag ale zielony.
w aptece 7 zø kosztuje ta tubka
http://www.linomag.pl/produkt/92/0
To nawet nie dużo kosztuje w takim razie. Czyli (wiem, że już sto razy było pisane ) codziennie tym linomagiem po kupce, a jak coś tam się pojawi niepokojącego, wtedy sudocrem?
Mam jeszcze w domu krem bambino z tlenkiem cynku. Przyda się?
Stary 2013-09-04, 11:05   #4770
Kociak85
Zadomowienie

newtrend, dobrze, że badania za Tobą. Co do brzuszka, też nie mam jakiegoś wielkiego. Co chwila ktoś z otoczenia jest zdziwiony, że to u mnie już 7 miesiąc leci!

Cytat:
Myślę, że wszystko okej Może po prostu się przeciąga, albo zmienia pozycje

babku, ja również mam tą maść Linomagu zieloną, którą wkleiła rybka

rybka, super brzuchol masz czym się chwalić
A z tymi telefonami, to jak tylko dziewczyny nie będą miały nic przeciwko, to można mnie wpisać na pierwszą stronę i może niech dziewczyny, które chcą się wymienić telefonami wyślą do mnie na PW swoje nr (żebym też wiedziała później kto do mnie pisze) a ja im odeślę mój nr telefonu

aaby, ten stanik z Lupo to koniecznie mierzyć trzeba :P bo on dziwną rozmiarówkę ma. Ja noszę pod biustem normalnie 65 albo max 70. W tym z Lupo w 70 nie mogłam się dopiąć.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-09-04 o 11:10
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości