|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki picia herbat:)
To po prostu brak wychowania
jedyne co zaproponowali to kawa... od jutra dieta, znowu
|
#4742 | |||
|
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
Poproszę o Twój przepis ![]() Co do piekarników masz rację, ja mój już poznałam bardzo dobrze przy moich pieczeniach i zapiekankach ![]() Cytat:
![]() Hmmm herbata o smaku kiełbasy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie ma się czego bać, kiełbasą nie smakuje. Ale jednak specyficznie, mój tata wypluł. Ja się zachwycam, taka ostra, zdecydowana, jakby zamszowa-ale to głupio brzmi
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
#4744 |
|
Rozeznanie
|
Nie, czemu głupio! Brzmi jak na miłośniczkę herbaty przystało!
Aż znowu nabrałam ochoty na wędzoną, ale u mnie nigdzie nie widziałam ![]() A u mnie znowu ceylon z żurawiną i imbirem- ostatnio chyba najczęściej ją piję, bo moja jaśminowa się kończy
|
|
|
|
#4745 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedni klasę mają, inni nie jak ich kiedyś zaprosimy (póki co mamy za małe mieszkanie i za dużo gratów ) to zrobię takie przyjątko, że im się głupio zrobi. przepis z mojego bloga: - 5 jajek, żółtka i białka osobno - 1/3 szklanki cukru - 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej - 4/5 szklanki mąki pszennej tortowej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na bardzo sztywną pianę i stopniowo dodawaj cukier. Ma wyjść bardzo sztywna, lśniąca beza. Dodawaj żółtka po jednym z minutowymi odstępami. Dodaj aromat. Ubijaj jeszcze około minuty i dodaj przesiane mąki, delikatnie wymieszaj szpatułką w jedną stronę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i piecz około 25 minut. Ostrożnie, wiele zależy od piekarnika. Po prostu obserwuj skórkę biszkoptu. Nie może być ciemnobrązowa, a jeśli po 25 minutach ma ładny odcień, wystarczy już pieczenia ![]() Wyjmij biszkopt z piekarnika i upuść go na podłogę z wysokości około 70 cm, po czym znowu włóż do wyłączonego piekarnika i tam pozwól mu studzić się stopniowo całą noc. sekret to bardzo sztywne białka z cukrem. Beza musi być taka, że jak obrócisz miskę do góry nogami, to nic się nie ruszy ani odrobinkę metoda rzucania podpatrzona z mojewypieki.com, przydatna, rzeczywiście nie opada
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko jest określić jej smak. Zapach rzeczywiście wędzenia, komuś może kojarzyć się z mięsnym sklepem
Ale smak ma zupełnie inny, dla mnie cudowny.
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
#4748 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Wiesz co, to nie od regionu Polski zależy, ale od kultury, wychowania i charakteru człoweka. Takie mam zdanie. Dzisiaj u mnie zielona cytrynowa i czarna sypana
|
|
|
#4749 | |
|
Konto usunięte
|
Witam się z jagodową
![]() Cytat:
![]() no mi też się tak skojarzyło
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
Jaka to jagodowa?
![]() A mi ciągle ten rooibos chodzi po głowie, gdzie go kupujecie??
|
#4751 |
|
Konto usunięte
|
http://marketbio.pl/dn-herbatka-jagodowa-100g.html
jagodowa, takie wspomnienie lata
|
|
|
|
#4752 | |
|
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() Witam się z kubkiem earl greya
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Sprobuj
duzo skladnikow nie ubedzie, wiec warto.kawa kokosowa
|
#4754 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie weselnym
![]() Mama opowiadała, że jak pojechała do rodziny ojca do Janowca Wielkopolskiego, to najpierw podali ciasto drożdżowe a potem obiad... Marzy mi się jakaś rozgrzewająca herbata, bo zimno, mokro, a na wyjeździe wyboru brak - Lipton bądź kawa...
|
#4755 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Witam po rooiosie z mango i jogurtem i po zielonej sypanej
|
|
|
#4756 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ogólnie jest dobra.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za mną dzisiaj już jedna zielona, czerwona, jagodowa i jedna pokrzywa z plasterkami imbiru (dzisiaj właśnie poleciła mi przyjaciółka i powiem Wam, że serio bardzo smaczna!). Za to wczoraj wpadł do mnie znajomy i ożłopaliśmy się herbat jak głupi.
|
|||
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście
byłam na tygodniowych wakacjach i tak na szybko nadrobiłam, co naskrobałyście Ja siedzę teraz u rodziców i popijam na zmianę jakąś mieszankę ziołową, białą liczi & imbir i dokupiłam jeszcze rooibos z pomarańczą i cynamonem. Nie chcę za dużo kupować, bo tu tego nikt nie wypije, a u siebie mam mnóstwo innych. Ale po zieloną to chyba jeszcze skoczę Nightmare666, takie ciacha w Lidlu chyba też są, w wielu sklepach podobne widziałam
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Biała-liczi-imbir? Jestem zainteresowana marką i smakiem
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Lipton
Całkiem ok, choć pijałam lepsze ![]() Muszę się w tym tygodniu wybrać do sklepu z sypaną herbatą, może coś fajnego upoluję
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Z rozgrzewającej herbaty zrobił się duży gar żurku
![]() Sklepy z herbatami omijam, funduszy po weselach brak, ale do Czasu na herbatę pewnie niedługo zajrzę, bo coś na jesienne wieczory mieć trzeba ![]() Zwykła zielona i czarna za mną.
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też staram się nie kupować herbat, ale tak zachwalacie ten Czas na herbatę, że może się skuszę na jedno opakowanie - potem pewnie dopiero na Boże Narodzenie będę miała okazję, bo u mnie nie ma tego sklepu
![]() Popijam teraz zieloną z melisą i cytryną
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję, bo nie mam miejsca
kuchnię bardzo małą, jeden blat wymiarów około 30x50, dwie szafki... nie żartuję. Jestem trochę zdenerwowana, bo w tym bloku (prywatnym) gdzie mieszkamy są inne mieszkania gdzie po prostu mają przedpokój z kuchnią połączony, i tam kuchnie mają super duże, a u nas nie dość że kuchni właściwie brak, to jeszcze płacimy drożej, no bo przecież przedpokój mamy ![]() więc na około 10 herbatach muszę poprzestać
|
#4763 | ||
|
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() Witam po rooibosie i po zielonej z cytryną ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#4764 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
No to chyba też sobie kupię, bo ostatnio mam fazę na jagódki, a ten hibiskus wyprowadza mnie z równowagi...
![]() Za mną dzisiaj jaśminowa i 2x "Blue Moon"- czarna Yunnan z bławatkiem (bosko pachnie! chyba dołączy do moich ulubieńców). A zaraz lecę zaparzyć sobie pokrzywę z imbirem. Dzisiaj znowu zachciało mi się ciasta to zrobiłam jogurtowe z malinami, bo akurat mamy wysyp malin.
|
|
|
|
#4766 | |
|
Szanelowa Madżesti
|
Za mną dzisiaj zielona z dodatkami i ostatnio moja ulubiona "Madera", lato sobie poszło i też muszę się wybrać do "Czasu..." lub "Five o'clocka" po coś rozgrzewającego na chłodniejsze wieczory
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A że my mamy akurat te późne maliny to teraz właśnie robi się ich najwięcej. Dzisiaj to zebrałam chyba ze 3 litry a to jeszcze nie koniec ![]() Ja właśnie przeglądam sobie stronkę "Five o'clocka" i zaintrygowały mnie na razie dwie herbatki: "hollyłódzka"- http://www.fiveoclock.eu/herbata/pro...odzka-209.html i "spacer po warszawie"- http://www.fiveoclock.eu/herbata/pro...zawie-213.html. Ciekawie brzmi też o ta- http://www.fiveoclock.eu/herbata/pro...iaca-1277.html. W życiu nie spotkałam się z obecnością drzewa sandałowego czy buraczków w herbacie. Chyba kupię za jakiś czas
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Szanelowa Madżesti
|
Świetne mają te nazwy, w związku z tym, że jestem z Wrocławia chyba skuszę się na tą: http://www.fiveoclock.eu/herbata/pro...vetea-193.html i w końcu znowu są wiśnie w rumie
![]() Buraczki w herbacie - hmmm może być ciekawie
|
|
|
|
#4769 |
|
Rozeznanie
|
Wiśnie w rumie
Też właśnie patrzyłam na tą wroclovetea Ja prawdzie z Wrocławia nie jestem, ale tam studiuję i też chętnie ją nabędę.
|
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałyśmy o takich herbatniczkach z czekoladą z jednej strony
![]() Dziewczyny, przepadłam Poszłam do Czasu na herbatę, bo pisałyście ostatnio, że rewelacyjna jest ta "green orange" i miałam ją wziąć, ale wyszło na to, że wzięlam dwie inne ![]() Dopiłam przed chwilą mieszankę ziołową Wybieram się dziś z koleżanką na kawę, może będą mieli jakieś dobre herbatki
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

jedyne co zaproponowali to kawa...

przepis bardzo prosty mogę Ci zapożyczyć, jako 9 latka nauczyłam się piec, więc na pewno Tobie się uda 

Ale ogólnie jest dobra.
Chyba kupię za jakiś czas
Poszłam do Czasu na herbatę, bo pisałyście ostatnio, że rewelacyjna jest ta "green orange" i miałam ją wziąć, ale wyszło na to, że wzięlam dwie inne