Miłośniczki picia herbat:) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-31, 19:00   #4741
Eluvtus
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki picia herbat:)

To po prostu brak wychowania jedyne co zaproponowali to kawa...

od jutra dieta, znowu
Stary 2014-08-31, 19:40   #4742
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Pocieszę Cię... dużo zależy od piekarnika u siebie wyczułam piekarnik i robię wszystko wręcz perfekcyjnie, ale u mamy za cholerę nie jedno mi nie wychodzi, szczególnie typowe ciasta ucierane, choćbym nie wiem jak trzymała się przepisów i zasad...

poducz się na biszkopcie, łatwe ciasto i zrobisz z niego naprawdę wiele przepis bardzo prosty mogę Ci zapożyczyć, jako 9 latka nauczyłam się piec, więc na pewno Tobie się uda
Robiłam biszkopta razem z teściowa ( świetnie piecze ), miałyśmy ten sam przepis, ten sam piekarnik, wszystko to samo. Jej wyszedł taki, że przekroiła go na dwie części i obłożyła kremem, a mój hmmm co tu dużo mówić mój telefon komórkowy był grubszy niż ten biszkopt.
Poproszę o Twój przepis

Co do piekarników masz rację, ja mój już poznałam bardzo dobrze przy moich pieczeniach i zapiekankach

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
Mi zupy za to tak sobie wychodzą, mam parę sprawdzonych przepisów i tyle., ekspertem być nie muszę
Wędzona jak smakuje? Mój brat mówi,że jak kiełbasa To taki charakterystyczny smak, coś jak skóra.
Mąż mówi, że moje zupy lepsze niż jego mamy i mojej ( a to cud, bo wiadomo u mamusi najlepiej smakuje ), do tego różne pieczenie i zapiekanki oraz makarony w różnej postaci opanowałam do perfekcji

Hmmm herbata o smaku kiełbasy , to ja chyba jednak podziękuję

Cytat:
Nightmare, znajomi Męża. On sam był zaskoczony negatywnie ich postawą zmarnowany czas, tort i 0,7 rumu, ot co ;D
Nie rozumiem takich ludzi, do mnie jak goście przychodzą to oddałabym wszystko co mam żeby tylko byli zadowoleni i źle o mnie nie pomyśleli, a jak czegoś słodkiego brakuje ( raczej się to nie zdarza, bo szafka słodyczy zawsze pełna no ale... ) to zaraz ja albo mąż lecimy do sklepu żeby chociażby jakieś najzwyklejsze ciastka postawić do kawy.

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 20:07   #4743
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość

Nie, nie ma się czego bać, kiełbasą nie smakuje. Ale jednak specyficznie, mój tata wypluł. Ja się zachwycam, taka ostra, zdecydowana, jakby zamszowa-ale to głupio brzmi
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 20:11   #4744
Arwen123
Rozeznanie

Nie, czemu głupio! Brzmi jak na miłośniczkę herbaty przystało! Aż znowu nabrałam ochoty na wędzoną, ale u mnie nigdzie nie widziałam

A u mnie znowu ceylon z żurawiną i imbirem- ostatnio chyba najczęściej ją piję, bo moja jaśminowa się kończy
Arwen123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 01:33   #4745
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Nie, nie ma się czego bać, kiełbasą nie smakuje. Ale jednak specyficznie, mój tata wypluł. Ja się zachwycam, taka ostra, zdecydowana, jakby zamszowa-ale to głupio brzmi
Zamszowa herbata ciakwe ale no z opisu ma tak dziwaczny spmak, że spróbowałabym
201604250949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 09:27   #4746
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam biszkopta razem z teściowa ( świetnie piecze ), miałyśmy ten sam przepis, ten sam piekarnik, wszystko to samo. Jej wyszedł taki, że przekroiła go na dwie części i obłożyła kremem, a mój hmmm co tu dużo mówić mój telefon komórkowy był grubszy niż ten biszkopt.
Poproszę o Twój przepis

Co do piekarników masz rację, ja mój już poznałam bardzo dobrze przy moich pieczeniach i zapiekankach

Mąż mówi, że moje zupy lepsze niż jego mamy i mojej ( a to cud, bo wiadomo u mamusi najlepiej smakuje ), do tego różne pieczenie i zapiekanki oraz makarony w różnej postaci opanowałam do perfekcji

Nie rozumiem takich ludzi, do mnie jak goście przychodzą to oddałabym wszystko co mam żeby tylko byli zadowoleni i źle o mnie nie pomyśleli, a jak czegoś słodkiego brakuje ( raczej się to nie zdarza, bo szafka słodyczy zawsze pełna no ale... ) to zaraz ja albo mąż lecimy do sklepu żeby chociażby jakieś najzwyklejsze ciastka postawić do kawy.
DOKŁADNIE.
Jedni klasę mają, inni nie jak ich kiedyś zaprosimy (póki co mamy za małe mieszkanie i za dużo gratów ) to zrobię takie przyjątko, że im się głupio zrobi.

przepis z mojego bloga:
- 5 jajek, żółtka i białka osobno
- 1/3 szklanki cukru
- 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 4/5 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na bardzo sztywną pianę i stopniowo dodawaj cukier. Ma wyjść bardzo sztywna, lśniąca beza. Dodawaj żółtka po jednym z minutowymi odstępami. Dodaj aromat. Ubijaj jeszcze około minuty i dodaj przesiane mąki, delikatnie wymieszaj szpatułką w jedną stronę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i piecz około 25 minut. Ostrożnie, wiele zależy od piekarnika. Po prostu obserwuj skórkę biszkoptu. Nie może być ciemnobrązowa, a jeśli po 25 minutach ma ładny odcień, wystarczy już pieczenia
Wyjmij biszkopt z piekarnika i upuść go na podłogę z wysokości około 70 cm, po czym znowu włóż do wyłączonego piekarnika i tam pozwól mu studzić się stopniowo całą noc.

sekret to bardzo sztywne białka z cukrem. Beza musi być taka, że jak obrócisz miskę do góry nogami, to nic się nie ruszy ani odrobinkę metoda rzucania podpatrzona z mojewypieki.com, przydatna, rzeczywiście nie opada
Stary 2014-09-01, 09:31   #4747
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Ciężko jest określić jej smak. Zapach rzeczywiście wędzenia, komuś może kojarzyć się z mięsnym sklepem Ale smak ma zupełnie inny, dla mnie cudowny.
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Stary 2014-09-01, 14:43   #4748
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez _alison Pokaż wiadomość
Matko serio z nich sknery... Zaproś ich i zaproponuj tylko paluszki chociaż za tak zachowanie to i tak dla nich za dużo to może tylko po cukierku lodowym
Wielkopolskie na pewno nie, bo połowę rodziny mam z wielkopolski i wszyscy bardzo gościnni
Jak w Koglu- Moglu

Wiesz co, to nie od regionu Polski zależy, ale od kultury, wychowania i charakteru człoweka. Takie mam zdanie.

Dzisiaj u mnie zielona cytrynowa i czarna sypana
Stary 2014-09-01, 15:16   #4749
201604250949
Konto usunięte

Witam się z jagodową

Cytat:
Ciężko jest określić jej smak. Zapach rzeczywiście wędzenia, komuś może kojarzyć się z mięsnym sklepem Ale smak ma zupełnie inny, dla mnie cudowny.
Hm jak napotkam to kupie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Jak w Koglu- Moglu
no mi też się tak skojarzyło
Stary 2014-09-01, 21:20   #4750
viva
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z jagodową

Jaka to jagodowa?
A mi ciągle ten rooibos chodzi po głowie, gdzie go kupujecie??
Stary 2014-09-01, 23:36   #4751
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez viva Pokaż wiadomość
Jaka to jagodowa?
http://marketbio.pl/dn-herbatka-jagodowa-100g.html
jagodowa, takie wspomnienie lata
Stary 2014-09-02, 09:33   #4752
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
DOKŁADNIE.
Jedni klasę mają, inni nie jak ich kiedyś zaprosimy (póki co mamy za małe mieszkanie i za dużo gratów ) to zrobię takie przyjątko, że im się głupio zrobi.

przepis z mojego bloga:
- 5 jajek, żółtka i białka osobno
- 1/3 szklanki cukru
- 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 4/5 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na bardzo sztywną pianę i stopniowo dodawaj cukier. Ma wyjść bardzo sztywna, lśniąca beza. Dodawaj żółtka po jednym z minutowymi odstępami. Dodaj aromat. Ubijaj jeszcze około minuty i dodaj przesiane mąki, delikatnie wymieszaj szpatułką w jedną stronę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. C i piecz około 25 minut. Ostrożnie, wiele zależy od piekarnika. Po prostu obserwuj skórkę biszkoptu. Nie może być ciemnobrązowa, a jeśli po 25 minutach ma ładny odcień, wystarczy już pieczenia
Wyjmij biszkopt z piekarnika i upuść go na podłogę z wysokości około 70 cm, po czym znowu włóż do wyłączonego piekarnika i tam pozwól mu studzić się stopniowo całą noc.

sekret to bardzo sztywne białka z cukrem. Beza musi być taka, że jak obrócisz miskę do góry nogami, to nic się nie ruszy ani odrobinkę metoda rzucania podpatrzona z mojewypieki.com, przydatna, rzeczywiście nie opada
Dziękuję, będę musiała wypróbować, szczególnie to z upuszczaniem, o tym nie słyszałam

Witam się z kubkiem earl greya

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

Stary 2014-09-02, 09:39   #4753
Eluvtus
Zakorzenienie

Sprobuj duzo skladnikow nie ubedzie, wiec warto.

kawa kokosowa
Stary 2014-09-02, 11:59   #4754
Elessar
Wtajemniczenie

Witam po weekendzie weselnym
Mama opowiadała, że jak pojechała do rodziny ojca do Janowca Wielkopolskiego, to najpierw podali ciasto drożdżowe a potem obiad...
Marzy mi się jakaś rozgrzewająca herbata, bo zimno, mokro, a na wyjeździe wyboru brak - Lipton bądź kawa...
Stary 2014-09-02, 13:06   #4755
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Jaka to jagodowa?
Ja kupuję torebkowe, lubię te z Biedronki. Wiem, że to nie 100% rooibos, ale mi odpowiada.

Witam po rooiosie z mango i jogurtem i po zielonej sypanej
Stary 2014-09-02, 15:26   #4756
Arwen123
Rozeznanie

Cytat:
I jak smakuje? Mocno jagodowa? Ja dzisiaj kupiłam jagodową z Malwy, bo pięknie pachniała przez folijkę, ale znowuż naładowali tego hibiskusa od groma Ale ogólnie jest dobra.

Cytat:
Jaka to jagodowa?
Ja kupowałam w Aldim na ogół, też torebkowy. Ale raz kupiłam w "czasie..." sypany

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie weselnym
Mama opowiadała, że jak pojechała do rodziny ojca do Janowca Wielkopolskiego, to najpierw podali ciasto drożdżowe a potem obiad...
Marzy mi się jakaś rozgrzewająca herbata, bo zimno, mokro, a na wyjeździe wyboru brak - Lipton bądź kawa...
Oj :< Dla mnie najbardziej rozgrzewająca jest zwykła czarna ze świeżym imbirem i najlepiej jeszcze kilkoma goździkami, cynamonem i kardamonem... Mniam.

Za mną dzisiaj już jedna zielona, czerwona, jagodowa i jedna pokrzywa z plasterkami imbiru (dzisiaj właśnie poleciła mi przyjaciółka i powiem Wam, że serio bardzo smaczna!). Za to wczoraj wpadł do mnie znajomy i ożłopaliśmy się herbat jak głupi.
Stary 2014-09-02, 19:47   #4757
lovebird
Zakorzenienie

Ale się rozpisałyście byłam na tygodniowych wakacjach i tak na szybko nadrobiłam, co naskrobałyście Ja siedzę teraz u rodziców i popijam na zmianę jakąś mieszankę ziołową, białą liczi & imbir i dokupiłam jeszcze rooibos z pomarańczą i cynamonem. Nie chcę za dużo kupować, bo tu tego nikt nie wypije, a u siebie mam mnóstwo innych. Ale po zieloną to chyba jeszcze skoczę
Nightmare666, takie ciacha w Lidlu chyba też są, w wielu sklepach podobne widziałam

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 20:10   #4758
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Biała-liczi-imbir? Jestem zainteresowana marką i smakiem

Mój kulinarny kącik
Stary 2014-09-02, 22:46   #4759
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Biała-liczi-imbir? Jestem zainteresowana marką i smakiem
Lipton Całkiem ok, choć pijałam lepsze
Muszę się w tym tygodniu wybrać do sklepu z sypaną herbatą, może coś fajnego upoluję

Wymianki
Stary 2014-09-03, 10:10   #4760
Elessar
Wtajemniczenie

Z rozgrzewającej herbaty zrobił się duży gar żurku
Sklepy z herbatami omijam, funduszy po weselach brak, ale do Czasu na herbatę pewnie niedługo zajrzę, bo coś na jesienne wieczory mieć trzeba
Zwykła zielona i czarna za mną.
Stary 2014-09-03, 10:59   #4761
lovebird
Zakorzenienie

Ja też staram się nie kupować herbat, ale tak zachwalacie ten Czas na herbatę, że może się skuszę na jedno opakowanie - potem pewnie dopiero na Boże Narodzenie będę miała okazję, bo u mnie nie ma tego sklepu
Popijam teraz zieloną z melisą i cytryną

Wymianki
Stary 2014-09-03, 11:09   #4762
Eluvtus
Zakorzenienie

Ja nie kupuję, bo nie mam miejsca kuchnię bardzo małą, jeden blat wymiarów około 30x50, dwie szafki... nie żartuję. Jestem trochę zdenerwowana, bo w tym bloku (prywatnym) gdzie mieszkamy są inne mieszkania gdzie po prostu mają przedpokój z kuchnią połączony, i tam kuchnie mają super duże, a u nas nie dość że kuchni właściwie brak, to jeszcze płacimy drożej, no bo przecież przedpokój mamy
więc na około 10 herbatach muszę poprzestać
Stary 2014-09-03, 11:26   #4763
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
Nightmare666, takie ciacha w Lidlu chyba też są, w wielu sklepach podobne widziałam
Przepraszam, ale nie pamiętam o jakich ciastkach pisałam

Witam po rooibosie i po zielonej z cytryną

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Ja nie kupuję, bo nie mam miejsca kuchnię bardzo małą, jeden blat wymiarów około 30x50, dwie szafki... nie żartuję. Jestem trochę zdenerwowana, bo w tym bloku (prywatnym) gdzie mieszkamy są inne mieszkania gdzie po prostu mają przedpokój z kuchnią połączony, i tam kuchnie mają super duże, a u nas nie dość że kuchni właściwie brak, to jeszcze płacimy drożej, no bo przecież przedpokój mamy
Przecież możesz pakować w skrzynię od łóżka
Stary 2014-09-03, 11:53   #4764
201604250949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Arwen123 Pokaż wiadomość
I jak smakuje? Mocno jagodowa? Ja dzisiaj kupiłam jagodową z Malwy, bo pięknie pachniała przez folijkę, ale znowuż naładowali tego hibiskusa od groma Ale ogólnie jest dobra.
Dobra, same jagodkimoje 3 opakowanie

Cytat:
Na studiach też mieszkałam w mieszkaniu z taką kuchnią i połowę rzeczy typu herbaty trzymaliśmy w pokoju
Stary 2014-09-03, 15:42   #4765
Arwen123
Rozeznanie

Cytat:
Dobra, same jagodkimoje 3 opakowanie
No to chyba też sobie kupię, bo ostatnio mam fazę na jagódki, a ten hibiskus wyprowadza mnie z równowagi...

Za mną dzisiaj jaśminowa i 2x "Blue Moon"- czarna Yunnan z bławatkiem (bosko pachnie! chyba dołączy do moich ulubieńców). A zaraz lecę zaparzyć sobie pokrzywę z imbirem. Dzisiaj znowu zachciało mi się ciasta to zrobiłam jogurtowe z malinami, bo akurat mamy wysyp malin.
Stary 2014-09-03, 15:48   #4766
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Za mną dzisiaj zielona z dodatkami i ostatnio moja ulubiona "Madera", lato sobie poszło i też muszę się wybrać do "Czasu..." lub "Five o'clocka" po coś rozgrzewającego na chłodniejsze wieczory

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Arwen123 Pokaż wiadomość
No to chyba też sobie kupię, bo ostatnio mam fazę na jagódki, a ten hibiskus wyprowadza mnie z równowagi...

Za mną dzisiaj jaśminowa i 2x "Blue Moon"- czarna Yunnan z bławatkiem (bosko pachnie! chyba dołączy do moich ulubieńców). A zaraz lecę zaparzyć sobie pokrzywę z imbirem. Dzisiaj znowu zachciało mi się ciasta to zrobiłam jogurtowe z malinami, bo akurat mamy wysyp malin.
Uwielbiam

Stary 2014-09-03, 16:02   #4767
Arwen123
Rozeznanie

Cytat:
Za mną dzisiaj zielona z dodatkami i ostatnio moja ulubiona "Madera", lato sobie poszło i też muszę się wybrać do "Czasu..." lub "Five o'clocka" po coś rozgrzewającego na chłodniejsze wieczory

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Uwielbiam
Ja też uwielbiam malinki właśnie. Wszystko w nich uwielbiam: poczynając od zapachu (), przez malinowe przetwory (jogurty, syropy, nalewki itp itd), kończąc na świeżutkich malinkach prosto z krzaka. . A że my mamy akurat te późne maliny to teraz właśnie robi się ich najwięcej. Dzisiaj to zebrałam chyba ze 3 litry a to jeszcze nie koniec

Ja właśnie przeglądam sobie stronkę "Five o'clocka" i zaintrygowały mnie na razie dwie herbatki: "hollyłódzka"- http://www.fiveoclock.eu/herbata/pro...odzka-209.html i "spacer po warszawie"- http://www.fiveoclock.eu/herbata/pro...zawie-213.html.
Ciekawie brzmi też o ta- http://www.fiveoclock.eu/herbata/pro...iaca-1277.html. W życiu nie spotkałam się z obecnością drzewa sandałowego czy buraczków w herbacie. Chyba kupię za jakiś czas
Stary 2014-09-03, 16:19   #4768
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Świetne mają te nazwy, w związku z tym, że jestem z Wrocławia chyba skuszę się na tą: http://www.fiveoclock.eu/herbata/pro...vetea-193.html i w końcu znowu są wiśnie w rumie http://www.fiveoclock.eu/herbata/pro...rumie-217.html uwielbiam ją, kiedyś miałam i potem długo nie mogłam jej znaleźć, jutro zaraz po nią lecę

Buraczki w herbacie - hmmm może być ciekawie

Stary 2014-09-03, 16:27   #4769
Arwen123
Rozeznanie

Wiśnie w rumie . Już ostatnio chciałam kupić, ale w końcu wyszłam z inną. Ale w końcu ją kupię.
Też właśnie patrzyłam na tą wroclovetea Ja prawdzie z Wrocławia nie jestem, ale tam studiuję i też chętnie ją nabędę.
Stary 2014-09-03, 17:09   #4770
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale nie pamiętam o jakich ciastkach pisałam
Rozmawiałyśmy o takich herbatniczkach z czekoladą z jednej strony
Dziewczyny, przepadłam Poszłam do Czasu na herbatę, bo pisałyście ostatnio, że rewelacyjna jest ta "green orange" i miałam ją wziąć, ale wyszło na to, że wzięlam dwie inne "dziecięce wspomnienia" i "miłosny uśmiech". Jakoś tak wyszło, bo były tańsze, a na drugą zieloną było -50%, więc mam te dwie za tyle, ile bym dała za tą "green orange". Ale po nią też przy okazji skoczę!

Dopiłam przed chwilą mieszankę ziołową Wybieram się dziś z koleżanką na kawę, może będą mieli jakieś dobre herbatki

Wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości