|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Witamy po długiej przerwie
![]() ![]() ![]() Rzadko tu zaglądam, czasu nie ma na rozrywkę ![]() ![]() Zaczynam nadrabiać, co tam u was słychać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Mam pytanko do mamusiek które dają przygotowane przez siebie jedzonko:
Chciałam dzisiaj małej dać kaszkę z jabłuszkiem - potarłam drobniutko dosłownie pół łyżeczki wyszło jabłka i był odruch wymiotny :/ i było po jedzeniu :/ Na obiad przygotowałam warzywka i je zblendowałam, dałam łyżkę i 1/3 słoika - to samo, do tego ryk że nie będzie tego jeść. Mam próbować dalej? czy dać kilka dni spokoju. Napomknę że przygotowałam się na kolejne 2 dni ze swoim żarełkiem i nie ma chętnych na zjedzenie go ![]() Ale znowu nie chcę żeby była na samym mleku bo będzie mi dzioba zaciskać. Kiedy dziecku mija ten odruch? Jutro kończy 7 miesięcy ![]()
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakiej temperaturze?? Bo moj ma taki odruch jak jest za zimne... a jak za gorące to się jakby krztusi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
z tym chciałam poczekać aż będzie siadać
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Ale kaszkę na śniadanie, jak tak zaczęła robić, specjalnie jeszcze trochę podgrzałam bo też pomyślałam że może za zimna, dodałam też trochę wody - bo może za gęste, ale i tak nie chciała :/
![]() |
#4746 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
ja tam sobie wieczorem nie odmawiam alkoholu już od jakiegoś czasu. a odkąd karmię tylko w nocy (póki co jeszcze) to tym bardziej
![]() ![]() ![]()
#4748 |
Wtajemniczenie
|
nie nadrabiam dziś bo dopiero siadłam na tyłku od rana .... ale miło spędziłam dzień, mama nas odwiedziła, potem koleżanka .... potem lody w galerii
![]() ale MUSZĘ się pochwalić: http://allegro.pl/show_item.php?item=3797078227 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4750 | |||||
Wtajemniczenie
|
eee tak mało naprodukowałyście że nadrobiłam i idę spać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaglądaj częściej, w pracy ![]() kiedy zaczynasz pracę w domu? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://oliwka.przepisy.net/swiateczne-potrawy-2/ A my sanki pod choinkę dostaniemy... Właśnie u nas zaczął padać śnieg, zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4752 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj wstąpiłam do ciuszków, upolowałam kilka rzeczy, na żywo ładnie wyglądają, jak nówki
![]() kilka nowych body ![]() bluzę NIke za 4,50zł bluzę z kapturem early days 2,50zł bluzę TU nówka z metką 7 zł spodnie chicco 5,50 zł spodnie dresowe adidas 1 zł ![]()
#4753 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam okazji wybrać się na takie polowanie. Czekam z niecierpliwością aż w smyku będzie -50% bo w zasadzie to 74 robi się ciasne :-o Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4754 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przeczytałam tego co pogrubione ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4755 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4756 |
Zadomowienie
|
Kuba ostatnio też tak ma, na macie owszem, ale ja obok
![]() ![]() ![]() dzisiaj byłam u lekarza, i opóźnienie godzinę ! to Kuba co tylko dziecko zobaczył, to mówił heeej ![]() ![]() ![]() U mnei to ostatnio ja sprżątam w nocy, mąż raczej nie porządkuje, bo jakby posprzatał to i ja nie wiedziałabym co gdzie jest ani on ![]() Musze jutro iść zaopatrzeć Kubę na święta w pałki kukurydziane ) strasznie je uwielbia, zaczełam mu troszkę dawać, a najlepsze, ze masują dziąsła ![]()
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocwiczylam, porobilam angielski, wyszorowalam dupsko kawa, nasmarowalam cycki glinka, zaraz zmywam, jeszcze musze psiuknac sie olejem wspanialym i opierd..o..lic meza jak wroci z popijawy i moge isc spac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Wtajemniczenie
|
Hej
wpadłam dosłownie na momencik,wyżalić się, a co... w sumie to nie mam komu ![]() bo chyba nikt mnie nie rozumie ostatnio kompletnie na nic nie mam czasu, nawet na odpalenie na chwilę o ludzkiej porze kompa.. Młody daje czadu... zasypia w okolicach 23 ![]() budzi się o 7-8 , mało śpi, ryczy nie wiadomo czemu, i ciągle chce jeść, rzuca sie na wszystko... tak jak wcześniej lubiłam kp, teraz zaczyna mnie już to wkurzać, mleko nie leje się już strumieniami tak jak kiedyś (nawet wkładek już nie nosze) Wojtek strasznie długo ssie, nie może się wręcz odkleić ode mnie, mnie bolą sutki, co chwilę on mnie gryzie albo straszliwie ciągnie, w nocy je co 1,5 godziny ![]() tzn budzi się z rykiem, mi nie chce się go nosić , lulać, bujać, skakać, wiec daję cycka...;/ jakaś masakra w lodówce mam tylko światło, a w mieszkaniu nieposprzątane , nie sądziłam , że tak to będzie wyglądało... a teraz po całym dniu walki jestem wykończona, nie mam sił ani ochoty na nic w poniedziałek mam zrobić rybę po grecku i pierogi z kapustą i grzybami, ale szczerze mówiąc to za cholerę nie wiem kiedy ![]() ![]() ![]() nie wiem czy dam radę wpaść tu jesszcze przed Świętami zagłosowałam w sondzie no i jeśli mnie nie będzie to życzę Wszystkim Wesołych i Radosnych Świąt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jaka sumienna jesteś, fajnie, bo to własnie bycie konsekwentnym przynosi największe efekty ![]() Cytat:
Współczuję ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() bo mi się już ryczeć chce ![]() to nie tak miało być ![]() niestety nikt nie może mi pomóc... każdy ma swoje sprawy niestety... ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- tż właśnie sobie ogląda film zamknięty w drugim pokoju, a mi ciekną łzy ![]() ![]() aa Wojtuś dzisiaj kończy 8 miesięcy... oo sorki spóźniłam się 6 minut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że naprawdę niedługo wszystko się u Ciebie odmieni na pozytywniejsze i tego Ci życzę na święta ![]() ![]() U nas trochę też marudnie, a właściwie dużo bardziej marudnie niż dotychczas. Osobiście wydaje mi się, że te kolejne zęby, które idą ( górne jedynki) dają mu się tak we znaki, ale trochę też zastanawiam się czy jakiś skok nie ma miejsca, gdyż moje dziecko od 1,5 tygodnia zaczęło płakać przy przewijaniu. Mam absolutną pewność, że nic go nie boli, nie ma żadnych odparzeń ani nic...a z tego co czytałam w którymś tam skoku mogą pojawiać się takie zachowania.
![]() |
#4762 |
Wtajemniczenie
|
idę spać, bo jak zwykle na pewno czeka mnie ciężka noc ... a potem ciężki dzień ...
dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z za wami ![]() Cytat:
ale fajnie ![]() Cytat:
kuupp co to za wigilia bez karpis chociaz kawalek ![]() Cytat:
Czekam na tz poszedl.na zakrPiana wigilie " i jeszcze go nie ma ehh a m. Wlasnie zjadl butle ciekawe do ktorej pospi.. Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to fakt, płaczu jest dużo , odkąd skończył 2 tygodnie (czyli juz prawie 8 miesiecy ![]() ![]() tylko,ze teraz wcale lepiej nie jest, jest chyba wrecz gorzej, bo wtedy włożyłam windi i było po sprawie, a teraz to chyba tylko Bóg wie co mu jest albo ...moze po prostu za bardzo przezywam i marudzę?, przecież inni rodzice mają gorsze problemy, chore , niepełnosprawne dzieci... ![]() terraz to juz naprawdę idę spac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biedna ty jestes ale i silna ja po 3 mc bylam wykonczona znerwicowana a ty 8 mc :banghead: A tz dlaczego sam oglada film?? Razem ogladnijcie ![]() W razie co takze Zdrowych i Wesolych Swiat zycze aa i oby W. Zrobil sie na maxa pogodnym brzdacem ![]() Cytat:
haaa o slysze moj wrocil ide go tez opi..lic ![]() Cytat:
moj w tyle z siedzeniem i raczkowaniem za to sylaby ma opanowane juz ponad wiek hee gadula po mamusi neurolog nadziwic sie nie mogla jak on gada ![]() ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4766 | |
Raczkowanie
|
od stycznia mogę jeden tydzień w miesiącu przepracować w domu ![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
fajne ciuszki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też daję pałki, dobrze wchodzą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Jupii mamy śnieg ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() Ciężko masz, współczuję, ja przez miesiąc po zabiegu jak mały codziennie bardzo płakał byłam kłębkiem nerwów a co dopiero u ciebie... Ale chyba najważniejsze jest że masz swojego skarbka, ja w ciężkich chwilach sobie myślę jak to było smutno jak czekaliśmy na ciążę i nic z tego nie wychodziło. Jesteś silna mama, jak zaświeci pierwsza gwiazdka wszystkie problemy miną, czego z całego serca życzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4768 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też kupiłam pałki kukurydziane ale jeszcze nie dawałam, chyba zaryzykuję i dostanie 2 nowości w wigilię - barszczyk i pałkę ![]() Vil - ale Przemek też tak jakby na wymioty? bo ona wyczuwa te grudki i jej przez gardło nie chcą przejść. A mam nowego blendera i bardzo dobrze blenduje. no ale konsystencja nie jest taka jak w słoiczku. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny - świetne łupy! Co do lumpków to ja tu blisko takiego taniego nie mam, jest biga ale tam wiecie jakie ceny... a na wagę to same łachy. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() nie wiem jak to jest, i sobie nawet nie umiem wyobrazić. Wojtuś to taki nasz mały wrażliwiec i tak mamusi potrzebuje. Moja też beze mnie nie przeżyje, ale ona nie płacze ale jęczy ![]() Veronic ![]() Uciekam bo mam zgodę od małżonka na wyjście z domu bez dziecka ![]()
![]() |
#4769 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, dokładnie tak ![]() ![]() miłego wyjścia, korzystaj z wolności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.