|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Tż przysłał smska że "wygląda obiecująco ..." cokolwiek to znaczy
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Moje oczy wyobraźni siedzą na tarasiku rano i piją kawkę, oglądają sobie ogrom wody i piękny kolor piasku... a w oddali Mrówka pomyka na wierzchowcu, mmmmmmmmmmmm. Marzenia są piękne
|
#4742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.lidowicie.pl/
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Ania kojarzę że tam jedziecie. Nawet sobie juz jakiś czas temu linka zapisałam . Cena jeszcze wyższa
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja latem planuję Gdańsk , okolice Złotoryi , Koszalin , ale to wszystko po rodzinie i znajomych No a potem czekam na wrzesień . Za rok mamy w planach wyjazd do Rumuni . JUż się znajomi po głowie pukają :P A jak ktoś ma chęć w lato i chce zobaczyć wawkę to zapraszam do mnie . Póki co do pracy się nie wybieram . Więc może się któraś szanowna koleżanka zdecyduje i mnie odwiedzi !! .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2014-03-07 o 12:32 |
|
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4746 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Czytam ale pisać nie mam weny,żle się czuję ,Ala bawi się sama na szczęście ,kupiłam jej kilka nowych puzzli,gier i ma zajęcie a ja zdycham .Antybiotyk mam do środy.Obym w końcy wyzdrowiała bo mam tego dosyć!![]() .Jestem taka słaba,że wszystko się mnie czepia.Kiedys chorowałam rzadko,w ciązy ani razu nie kichnęłam nawet!A posypało się po karmieniu dziecka.Tak bardzo długo nie karmiłam bo 13,5 mca ale zdrowie mi po tym siadło jak widać no i stres,nerwy.Z tym moich chłopem niżle się miałam ,ciężki przypadek .
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
iza to jak się zdecydujesz to zapraszam na kawę do siebie
![]() w jakieś mniej słoneczne popołudnie!!
|
|
#4748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Rok temu byliśmy w łebie w hotelu z grupona..hotel super,jedzenie bajka i cena fajna bo promocja 50% była .A standard bardzo wysoki.
|
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bawi się wiec jest dobrze. zdrowiej kobieto, jaki masz antybiotyk? |
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwinia no oczywiście że jak tylko będę w pobliżu to Cię odwiedzę, możesz być pewna
![]() Oczywiście, że będąc na urlopie wolałabym się nie zajmować posiłkami dla rodziny ale ja jestem z tym co wolą same sobie zrobić Zresztą kto w wakacje gotuje wyszukane obiady ? Nie ja Wolę sama upichcić makaron i sos pomidorowy niż iść i kupić na mieście, niewiadomego pochodzenia i życia
|
#4751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja mam Duomox 1g po 1,5 tabl. 2 razy na dobę.Dostałam największą dawkę z możliwych.konsultowałam z bratem ,powiedział,że jest ok i dawka i antybiotyk. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-07 o 13:22 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ja mam opanowane własne żarło do perfekcji po pobytach na zagranicznych kampach Hotele też lubię , ale nie zawsze jest na to hajs .
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może kiedyś ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Wyszukane nie musi być ale smaczne i zdrowe i tak trafiamy,że wybór jest duzy zawsze ,stół szwedzki i co kto lubi.Zanim zamówię jakieś miejsce to sprawdzam na 1 miejscu czystość hotelu i jedzenie.Opinie na necie i to się sprawdza.pasowało nam to,wracalismy z plaży ,do pokoju umyc się przebrać i obiadokolacja 7 dań do wyboru i wszystko super dobre.Kiedys pojechaliśmy z 1 posiłkiem i była klapa .Zresztą chociaż raz w roku miło jest nic nie robić w kuchni i przyjść na gotowe pod warunkiem,ze jest to smaczne .Zapłącilismy za 8 noclegów 3 tys za 3 osoby.A pełne wyżywienie było,kelnerzy,nawet niania dla dziecka w sali sabaw jak się chciało na godzinę być samemu.. Takich okazji szukamy.Chyba się już starzeje bo zaczynam lubić wygodne wakacje .
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Libra tak też zrobię żeby się za bardzo nie "przemęczać" a kasiorkę za gotowe obiady wolę na inne cele wydać
![]() Już tak jeździliśmy i było fajnie
|
#4756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Przestało mnie bawić stanie przy garach jak on leży.Jak facet cokolwiek zrobi to co innego.Gdyby mój mąż chociaż pomagał w kuchni a on ma problem by zakupy zrobić.Męża sobie wybrałam jak kulą w płot ale nie będę się rozpisywała na forum .---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
.Nie umyje kubka,ze wszystkim ma problem a ja nie mam ochoty na wakacjach wszystkiego sama robić.To rasowy leńA w te wakacje chyba Tż nie będzie mogł wziąśc urlopu i na majówkę chcę gdzieś wyjechać ale u nas będzie jeszcze zimno,rozważam wyjazd zagaraniczny.jeszcze nie byliśmy z Alicją ,zawsze nad polskie morze. Rok temu byliśmy tutaj http://www.hotelleba.pl/leba i wszystko było super.Nie mogłam się przyczepić do niczego.Wiem,że ludzie ,którzy płacili normalnie nie z grupona tylko sobie przyjechali normalnie płacili 2razy tyle co my bez jedzenia.Zebysmy na taką ofertę znowu trafili to byłoby super. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-07 o 14:16 |
||
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy kto co lubi. Ja akurat nie znoszę hotelowego jedzenia
I niestety ale 3 tyś za 3 osoby na 8 dni to dla mnie kiepska okazja choć dla niektórych może taką być.
|
#4758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście każdy wybiera ofertę stosownie do swojej rodziny pod roznymi względami... Obok hotelu był kemping i ludzie spali w przyczepach,robili sobie jedzenie i suszyli ubrania na sznurkach i też byli zadowoleni.Poszlismy tam obejrzeć i pełna rodosc a mąż do mnie z takim tekstem ,że on po takich wakacjach to by musiał miesiąc odpoczywać ja nie ale ona wygodny jest i nie chce mu się nic a ja nie chce na wakacjach być jego służącą.Ja wiem jak bym się umęczyła z moim chłopem w takich warunkach a dobre hotele lubię.Niektorzy hoteli nie trawią już przez samą wielkość ilość pokoi itd. Edit.Wybaczcie,żle Wam napisałam.3 tyś nam wyszło z przejazdem za benzynę do wawy w obie strony.To nie wiem ile wychodzi.zapytam Tżta jak wroci.Pokręciłam .Na miescie kupiłam sobie kilka razy gofra i raz loda.Tyle wydałam poza opłatą na hotel.owoce też były na posiłkach.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-07 o 14:31 |
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba mieć fajnego chłopa
![]() I nie wiem gdzie nieszczęście w tym że coś tam się suszy na sznurku ? Ludzie spędzający wakacje poza hotelami nie muszą być nieszczęśliwi. Ja to bym i chętnie pod namiot pojechała a w ogóle moim marzeniem jest z camperem Europę zwiedzać.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2014-03-07 o 14:30 |
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Fasola z udkami dzisiaj .
LIBRA Rowerem po Rumuni
|
|
|
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja gdybym miała innego mezą to też bym nie pogardziła kempingiem...Ale w mojej sytuacji byłoby to dla mnie mało przyjmne,bo wszystko zwaliłby na moją głowę i tylko narzekał jak mu niewygodnie,że go robaki gryzą itp. ![]() paradoksalnie nie pochodzi z bogactwa ale wymagania to ona ma.Szkoda gadać.Marudzi i chce niewiadomo czego.Ja nie jestem wcale wymagająca.Zawsze mu znajduje oferty i mi je odrzuca bo pokoje za brzydkie albo mały basen.A zaznaczam,że nie pochodzi z bogactwa i mnie to dziwi.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-07 o 14:43 |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz ale byliście obejrzeć na własne oczy bo w waszych głowach to się nie mieści (ło) że na campingu może być fajnie
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
toś mi smaka zrobiła
![]() bar dzo lubie fasolę ale ani mąz ani Ala nie trawią jej.Ja dzisiaj mam piers z kurczaka w szpinaku. |
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
CURLY sa tacy chłopi jak twój , ktory nie jest wyjątkiem, a wakacje na campingu to juz hardcorowe przeżycie . Dla niektorych wakacje = nic nie robienie i wszystko podane na tacy plus wygody 5 gwiazdkowe jak nie wiecej.
Dla innych nie ma znaczenia czy camping czy hotel ważne ,zeby było inaczej niz w domu, dobre towarzystwo , atrakcje i minimum obowiązków , plus wygody mniej lub bardziej do zaakceptowania. I co najwazniejsze kazdy odpoczywa na własna kieszeń . Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma i tyle , oczywiście szuka sie wygod w tej granicy maximum na jakie nas stać . Nie stać mnie na hotele za noc po pare / parenascie tysięcy dolarow ,wiec szukam takich na jakie mnie stać - tyle . Apetyt rośnie w miarę jedzenia i im wiecej sie ma tym wiecej sie oczekuje i wymaga. |
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No musisz mieć niezły wzrok jak z tarasu domku będziesz patrzeć na morze oddalone o 800m ![]() P.S. a jak oczy mogą siedzieć na tarasiku i pić kawkę? Oj, nataszka...skończyłam książkę o nim czytać i jestem pod jeszcze większym wrażeniem niż byłam. Dużo bym dała, żeby ją przetłumaczyć dla jakiegoś wydawnictwa... po raz kolejny się z Tobą zgadzam-zamieniłabym tylko Europę na Stany
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2014-03-07 o 14:52 |
|
|
|
|
#4766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście każdy patrzy na swoją rodzinę i swoją sytuację.Nie wyobrażam sobie wakacji na kempingu z moim mężem ale jakby był inny to czemu nie.jakby gotował i pomagał to tak. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-07 o 15:00 |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
CURLY możesz dać do dania ciecierzyce, bo tez tak jemy, zamiast fasoli.
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=izazula;45483566]Wszystko zależy kto co lubi. Ja akurat nie znoszę hotelowego jedzenia
I niestety ale 3 tyś za 3 osoby na 8 dni to dla mnie kiepska okazja choć dla niektórych może taką być.[/QUOTE] 3 tyś toż to prawie 3 moje wypłaty ![]() przy dwójce dzieci to ja moge zapomnieć o takim wyjeździe jak przy jednym mnie stać nie było... tylko że jakoś wolęjechac z przyjaciółki którzy też mają dzieci do drewnianego domku oby była łązienka i plac zabaw... wieczorem ognisko albo grill w dzien nawet gotowanie obiadu a w warunkach polowych to sama radość i atrakcja ![]() i koniec sierpnia taki wyjazd planujemy gdzieś jezioro kaszubskie blisko i pięknie!Tylko kwestia czy zgramy sie z urlopami czy w ogóle chłopy dostaną urlop? PS. Ja mam złotego chłopa poza prasowaniem i wstawieniem pralki to robi wszystko. i NIGDY na mnie nie krzyknął.. a szkoda.. czasami bym chciała aby mną ktoś "porzadził i ustawił do pionu" ![]()
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Mi by się marzyly wakacje takie dluzsze na...rowerze pod namiotem z nastawieniem na zwiedzanie, a na obiad zapiekanka
![]() W tym roku jak zawsze będą kajaki to obowiazkowo ze spaniem pod namiotem, kielbaski z kija pachnace ogniskiem i zimne piwno. Hotelowo też pewnie będzie bo POP ladnie Rzym zareklamowala to muszę pojechac.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

,Ala bawi się sama na szczęście ,kupiłam jej kilka nowych puzzli,gier i ma zajęcie a ja zdycham

Wolę sama upichcić makaron i sos pomidorowy niż iść i kupić na mieście, niewiadomego pochodzenia i życia