Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 01:22   #4741
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Bezaczek widzę, że Ty to taki sam nocny marek jak i ja :-D

<3
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 06:00   #4742
Mo_onika_ika
Rozeznanie

a ja wczoraj pół dnia w szpitalu.........
Jestem przywiązana do łóżka i nie wiadomo na jak długo..A im ciąża będzie większa tym może być gorzej. Jestem załamana. Ból w krzyżu. Do tego stopnia że nie byłam w stanie się ruszyć. Tata znosił mnie ze schodów i niósł do samochodu...a w szpitalu na wózku. To był koszmarny ból do tego stopnia że wyłam z bólu... Zdiagnozowano lumbago. i nic z tym zrobić się nie da Także leżę i kwiczę...dosłownie...bo każdy ruch sprawia ból, dojście do toalety jest po ścianach na wpół zgięta

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 06:42   #4743
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Latte,ja wszystkie Adamsa lubię szkoda,że niektórzy faceci nie są takimi romantykami

Monika,przez ból w krzyżu wylądowałaś ? Masakra,strasznie Ci współczuję To musi być coś okropnego... A najgorzej,że nie da rady ciągle tak leżeć. trzymaj się mocno

Wiecie co,może jestem przewrażliwiona,ale dzisiaj w nocy tak leżałam i nagle znowu w brzuchu zaczęło robić się takie gul,gul,gul i położyłam rękę i tak z pół godziny trzymałam aż w końcu poczułam takie coś... jakby mrówka przebiegła tak szybko. I po 20 minutach znowu to samo poczułam. A wczoraj pół dnia od rana miałam takie dziwne dźwięki z brzucha. W sumie zaraz 15 tydzień a ja znam swój organizm jak mało kto,więc może to jest ta moja mała "mrówka"

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 07:17   #4744
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Z tym,że on nigdy mi nie odmówił,mimo,że kiedyś o 2 w nocy przyjechał z podróży i o 8 rano już dzwoniłam po niego,że ma szybko przybiec do mnie "na kawkę" Ale twierdzi,że obojętnie jakby nie był wypompowany to mi nie ma serca odmówić
Oni chyba wszyscy tacy sami,ehh .
jaki miłosierny

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Jesteś pod baczną obserwacją a tak serio, to chwilę się musisz poudzielać i kontaktować z Niestabilną

Po południu pojechaliśmy pod Rzeszów na spacer wzdłuż starego Wisłoka - niby szlak, jakieś rzeźby miały być, ale chyba jacyś wandale się uporali... Staraliśmy się córkę trochę w nosidełku turystycznym ponosić, żeby się przyzwyczaiła. Oczywiście wolała sama chodzić, nie zmuszaliśmy jej. Zbuntowała nam się ostro pod koniec jak nie chcieliśmy jej pokazać zdjęć na aparacie foto... stała i wyła! Ech! Dzieci
to ja też niedługo zgłoszę swoją kandydaturę do klubu

napisałaś o nosidełku, dobre jest? bo ja przy pierwszym dziecku nie miałam ani chusty ani nosidełka. A teraz się zastanawiam, czy jednak nie kupić. Warto z Twojego punktu widzenia?

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość

Narobiłyście mi ochoty na owoce, więc zrobiłam sobie kisiel
nie rób mi smaka na kisiel, w zeszłym tygodniu jadlam ze 3 razy

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Jestem przywiązana do łóżka i nie wiadomo na jak długo..A im ciąża będzie większa tym może być gorzej. Jestem załamana. Ból w krzyżu. Do tego stopnia że nie byłam w stanie się ruszyć. Tata znosił mnie ze schodów i niósł do samochodu...a w szpitalu na wózku. To był koszmarny ból do tego stopnia że wyłam z bólu... Zdiagnozowano lumbago. i nic z tym zrobić się nie da Także leżę i kwiczę...dosłownie...bo każdy ruch sprawia ból, dojście do toalety jest po ścianach na wpół zgięta

o kurcze, nieciekawie trzymaj się, mam nadzieję, że jednak bedzie szybka poprawa i będziesz mogla normalnie funkcjonować. Wiem, co to znaczy leżeć w ciąży, w poprzedniej leżałam 3 miesiące, bo krwawiłam. To była masakra.

budzę się o 5 rano a tu miedzy mną a meżem córeczka śpi, nawet nie wiem kiedy do nas przyszła a w moich nogach pies się rozłożył a już dawno nam nie wskakiwala do łózka niedlugo chyba ja sama przeniosę się na podłogę

wlazlam na hurtownie fajne ciuchy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 07:40   #4745
basia_83
Raczkowanie

witam z rana.
ale narobilyscie mi smaka na te truskawki, dzis zajze do lidla, na szczescie mam jeszcze ze 4 kiwi i juz sa takie mieciutkie i mam nadzieje slodziutkie ze pewnie zaraz znikna.

Mo_onika_ika bardzo ci wspolczuje i mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie.

ja ostatnio tez mam problemy z pieczeniem podczas stosunku i wydaje mi sie ze to przez ciaze, i zwiekszana ilosc naczyn krwionosnych.

chyba mam akiegos wirusa na kompie bo co chwila wlaczaja mi sie jakies strony z grami i innymi glupotami, musze zawolac szwagra moze cos z tym zrobi.

dzis Tz znowu wyjezdza, myslalam ze jeszcze tylko ten tydzien ale okazalo sie ze sie nie wyrobi z robota i zostanie w wawie jeszcze nastepny. nawet na weekend nie przyjedzie bo cos tam ale moze i dobrze bo ja mam zjazd o nie bedzie mnie, dziewczyny beda u mojej mamy, ale dla niej tez bedzie ciezko bo beda u niej od piatku.

dajcie mi kopa na poped musze wziasc sie do pisana prac zaliczeniowych w wcale mi sie nie chce i juz 3 tydzien zwlekam, zawsze jest cos wazniejszego.
Stary 2014-03-24, 07:50   #4746
_niuniek
Przyczajenie

Właśnie czytałam o Krapkowicach, że jest najlepszy na opolskim i chciałabym się dowiedzieć czy w tym szpitalu położna potrafi odebrać poród bez nacinania krocza (czytałam że nie każda potrafi) i nie wiem czy wypada pojechać tam i wypytywać o różne rzeczy..
Słyszałaś może coś o szpitalu wojskowym w Opolu ? Dowiedziałam się, że lekarz do którego chodze tam pracuje, a jest najlepszym lekarzem u jakiego kiedykolwiek byłam i czułabym się bezpiecznie gdybym wtedy też była pod jego opieką. Ale za bardzo nie wiem co on robi w tym szpitalu, bo chodze prywatnie i w sumie od kiedy pamietam chodziłam prywatnie do lekarzy i stąd będzie moje głupie pytanie: on tam może pracować na zasadzie przyjmowania pacjentek, które chodzą na kase chorych czy jest tam lekarzem, który zajmuje się pacjentkami ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
_niuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 07:53   #4747
małaPaulina
Wtajemniczenie

Metamfetaminax tez myslimy zeby sobie jakies gry planszowe kupic to potem tez z dzieciaczkiem sie pogra jak bedzie wieksze
a i puzzle tez fajna sprawa,my ukladalismy 1000 puzzli niedawno
tylko mi np na podlodze to się ciezko uklada,plecy bola

Witam was Ja wlasnie od samego poczatku ciazy jem bardzo duzo kiwi,gruszek i jablek(twarde kwaśne) za to w ogole nie moge patrzec na moje ulubione kiedys pamelo czy banany...Truskawki tez ostatnio jadlam bo byly w tesco, zreszta ja uwielbiam truskawki, wisnie, czeresnie, porzeczki, agrest, jagody, brzoskwinie, nektarynki, maliny, jezyny, arbuza wszystko
Mam nadzieje ze ta pogoda sie poprawi,bo wczoraj bylam nieprzytomna Ogolnie do was zagladalam ale nie mialam sily pisac...
Zreszta mialam taki milosny weekend, stwierdzilam ze mam ukochanego TZta i nie wyobrazam sobie zycie bez niego ale i tak w klubie jeszcze nie raz cos napisze na niego
A w ogole bylismy u znajomych w sobote,gdzie dziewczyna jest w ciazy i maja juz 6letnia corke i tak sie zastanowilam ze ja w ogole nie mam pojecia o wychowaniu dzieci przeraza mnie to... ja w ogole nie mam pojecia o dzieciach, nigdy nie przepadalam za dziecmi,nie zajmowalam sie dziecmi, nie trzymalam na rekach niemowlaka, jestem zielona i generalnie jestem w

Mo_onika_ika to sie odzywaj co tam z Tobą się dzieje

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-24 o 07:56
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-24, 08:08   #4748
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _niuniek Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam o Krapkowicach, że jest najlepszy na opolskim i chciałabym się dowiedzieć czy w tym szpitalu położna potrafi odebrać poród bez nacinania krocza (czytałam że nie każda potrafi) i nie wiem czy wypada pojechać tam i wypytywać o różne rzeczy..
Słyszałaś może coś o szpitalu wojskowym w Opolu ? Dowiedziałam się, że lekarz do którego chodze tam pracuje, a jest najlepszym lekarzem u jakiego kiedykolwiek byłam i czułabym się bezpiecznie gdybym wtedy też była pod jego opieką. Ale za bardzo nie wiem co on robi w tym szpitalu, bo chodze prywatnie i w sumie od kiedy pamietam chodziłam prywatnie do lekarzy i stąd będzie moje głupie pytanie: on tam może pracować na zasadzie przyjmowania pacjentek, które chodzą na kase chorych czy jest tam lekarzem, który zajmuje się pacjentkami ?

O wojskowym nic nie slyszałam i nie mam pojęcia na jakiej zasadzie lekarz tam przyjmuje... Pomysł żeby się wybrać do szpitala i popytać jest bardzo dobry, w końcu masz prawo wiedzieć wszystko o miejscu i ludziach którzy mają przyjmować Twój poród.

Witam się po weekendzie
Sobota była piękna, więc zebraliśmy całą rodzinę i były generalne porządki na naszej działce... Kto wie, może kiedyś stanie tam nasz wymarzony domek... :marzy:
Było kupę śmiechu i roboty, więc dzień zleciał baaaardzo szybko.
Niedzielna pogoda masakryczna była, to zapakowaliśmy się w auto, zabraliśmy moją siostrę i jej 3letniego synka na zakupy. Znowu cały dzień łażenia, ale w końcu majty o rozmiar większe kupione , a i kilka ubrań też się znajdzie. Ciężko jest mi się przestawić na oglądanie rzeczy większych niż XS i czasami Tż czy siostra musieli mnie upominać, że to już nie mój rozmiar
Aaa, i zapomniałam się pochwalić: Tż, w końcu, po 4 dnia nieodzywania się postanowił mnie przeprosić wszystko wyjaśnił, przeprosił mnie i Wiercipiętka i już jest o niebo lepiej niż było... Więc przez weekend znów zaczęłam kochać mojego męża najbardziej na świecie
Po tak intensywnym weekend wieczorem no spa musiała pójść w ruch, bo brzuch miałam bardzo twardy...
No to tyle moich wywodów weekendowych
Miłego dzionka dziewczynki
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 08:33   #4749
Mo_onika_ika
Rozeznanie

ojjj ja po szpitalu też kocham Tżta najmocniej na świecie... teraz leżę i gniję w łóżku i mam problem żeby szklankę z piciem przenieść bo rozlewam po drodze bo równowagi nie trzymam
Najgorszy był lekarz ginekolog który mnie badał.... Co za palant i niedouk!!!! Potrafił tylko dać serca dzidzi posłuchać! Bo tak nic innego na sprzęcie nie widział! Miał 3D d dyspozycji i nic! Jak zapytałam czy się prawidłowo rozwija i rośnie to odpowiedział że to mi powie mój lekarz! Ale że serduszko bije prawidłowo to chociaż to mnie trzyma przy życiu do środy. Poza tym wizyta u ortopedy i neurologa... Porażka... Nigdy więcej tego szpitala i wiem że w tym szpitalu za chiny nie urodzę!!!! Nigdy więcej ! Same patałachy przyjmują nagłe przypadki....

No to teraz nadrobię to co straciłam wczoraj Chyba nic innego nie mam do roboty więc.... Nie wiem kto zrobi pranie....kto pozmywa naczynia, kto zrobi zakupy Kto mi obiad ugotuje
Dobrze że babcia blisko mieszka i tata i teściowie... To może podrzucą jakieś żarełko :P

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-24, 08:38   #4750
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

Monika trzymaj się to jakoś się leczy? Środki przeciwbólowe możesz jakieś brac?
Współczuję Ci ogromnie.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
napisałaś o nosidełku, dobre jest? bo ja przy pierwszym dziecku nie miałam ani chusty ani nosidełka. A teraz się zastanawiam, czy jednak nie kupić. Warto z Twojego punktu widzenia?
Pytanie nie do mnie, ale też mamy nosidlo. Fakt, że miękkie natomiast Dorissri pisała o turystycznym.
Kupilismy nosidlo Tula i u nas super się sprawdziło. Przede wszystkim dlatego, że dość często gdzieś jeździliśmy i nie zawsze można byli swobodnie poruszać się wózkiem.
Do tego jak mała zaczęła chodzić to można było wziąć ja na spacer na nóżkach a jak dziecię się zmęczylo można wpakowac do nosidla.
Już nie wspominając o tym, że noszenie dziecka przy sobie jest cudownym uczuciem
A i do naszego nosidla można dokupić wkładkę niemowlęca i będzie można nosić malutkie dzieciatko.

Cytat:
Napisane przez _niuniek Pokaż wiadomość

U nas w większości przypadków nacinaja kurcze. Niestety. W trakcie porodu możesz się na to nie zgodzić to wtedy popękasz.
Do szpitala zadzwoń i zapytaj czy możesz przyjsc z kimś porozmawiać. Polozne na ogół mają dużo pracy i moŻe zdarzyć się że nie będzie z kim rozmawiać. Ewentualnie możesz isc tam do szkoły rodzenia, o ile jest.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 08:56   #4751
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Mogę paracetamol... Koszmar jakiś... Narazie leżę i nic nie biorę. Jest już trochę lepiej niż wczoraj bo nie płaczę przy ruchu jakimkolwiek Jaka nudaaaaaaaaa!!!!
Oglądam serial kości... Uwielbiam morderstwa i kości, zwłoki itp

Mój kalendarz ciąży

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-24, 09:01   #4752
NATALUSIA14
Rozeznanie

Wczoraj podczas spacerku z Tż weszliśmy do lidla a tam truskaweczki w dobrej cenie. Wszyscy którzy wchodzili do sklepu brali, więc szybciutko w ostatniej chwili złapałam jedną z ostatnich sztuk opakowań i opakowanie gruszek też wzięłam

Też mam dziewczynki dużo wolnego czasu dlatego zastanawiałam się co by tu tworzyć w wolnych chwilach, do szydełkowania, do robienia na drutach nie mam chyba cierpliwości, ale lubię malować dlatego kupiłam zestaw do decoupage i zaczęłam swoją przygodę z nim

Mo_onika_ika wracaj szybciutko do zdrowia

Latte ale na tej stronce nie ma rozmiarów(wymiarów) ani jak to zamówić nigdy nie zamawiałam w taki sposób ubrań więc za bardzo nie wiem jak to się robi

mała Paulina wiesz, ja mimo iż zawsze w pracy miałam kontakt z dziećmi mniejszymi bądź większymi, przez pewien czas pracowałam nawet w żłobku z dziećmi 5 miesięcznymi, to mimo że mam jakieś obycie, doświadczenie też sobie czasem zastanawiam się czy sobie poradzę, czy dobrze wychowam...bo własne to chyba inaczej. Damy radę, bo jak nie my , to kto

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:03   #4753
Miminek
Raczkowanie

Monika - współczuję, mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie

Hej dziewczyny.
Nie było mnie kilka dni. Nie miałam nawet kiedy pisać. W sobotę byłam cały dzień w szkole, wieczorkiem wyskoczyłam na piwko z koleżanką (oczywiście tylko ona piła ). W sobotę też bolał mnie przez większość dnia brzuch i nie wiedziałam czy to jelita czy macica. Na szczęście przeszło.
Wczoraj byliśmy z kolei połowę dnia na zakupach mimo tego, że średnio się czułam - głowa mnie paskudnie bolała. Już w sobotę szłam spać z bólem głowy, myślałam, że prZejdzie ale obudziłam się z takim samym albo nawet gorszym. Wieczorem już nei wytrzymałam i wzięłam tabletkę. Później z kolei poszliśmy do moich rodziców i to był chyba błąd (intuicja podpowiadała żeby nie iść...).

Pożarłam się z matką- w zasadzie to powiedziałam jej tylko co o niej myślę i to ona się obraziła, popłakała (wcale nie było mi jej żal... ) w ogóle jak tak teraz siedzę i myślę to nie wiem czy ja mam jeszcze z nią cokolwiek wspólnego. Przykre, ale prawdziwe. Aktualnie chyba jesteśmy w stanie wojny...

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:18   #4754
Mo_onika_ika
Rozeznanie

dzisiaj będę do Was pisać co chwilę :P Tak mi się nudzi... A równocześnie czas mi się tak dłuży Ja już chcę środę popołudnie i wizytę u mojej ginki. Chcę zobaczyć dzidzię i usłyszeć że rośnie dobrze i że wszystko ma na miejscu Coś czuję że pół dnia spędzę na allegro oglądając rzeczy dla dzidzi :P

Mój kalendarz ciąży
Stary 2014-03-24, 09:23   #4755
katiusza1985
Raczkowanie

Hej dziewczyny nie jestem w stanie was nadrobić.
Trochę ostatnio rzadziej zaglądam, zaganiana jestem. Witam nowe dziewczyny
Stary 2014-03-24, 09:25   #4756
małaPaulina
Wtajemniczenie

Mo_onika_ika jak lubisz takie klimaty to polecam ksiazki Simona Becketta
ja to znowu mało oglądam bo raz ze nie mam tv a dwa mam internet mobilny wiec jest kiepsko za to czytam ogromnie dużo
właśnie skończylam wczoraj czytac ta pierwsza częśc millenium "Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet" i jeszcze musze przeczytac 2 nastepne i zaraz sie biore za 'Sklepik z marzeniami" Kinga

Miminek przykro ja osobiscie sie dogaduje lepiej z tata niz z mama i dziwie sie ze moj tata jeszcze z nia wytrzymuje bo jest ciężką kobietą... zachowuje sie czesto jak rozpieszczona 10latka

A w ogole dziewczyny to ostatnio wlaczylam pralke i wiecie czego zapomnialam zrobic wsypac proszku i płynu
a tak swoja droga to mam lodowke do umycia,ktos mi pomoze?

Stary 2014-03-24, 09:26   #4757
Aliszcze
Zakorzenienie

Mandragorrka. dziękuję za opinię o nosidełkach. A kręgosłup nie boli? bo ja po pierwszej ciaży przez parę miesięcy miewałam bóle kręgosłupa, zwłaszcza jak np brzuszki robiłam.
Moja przyjaciółka miała chustę i sobie chwaliła i jak widziałam, jak fajnie mój chrześniak w tej chuście sobie jest to zaczęłam się zastanawiać teraz, czy jednak chusty/nosidelka nie kupić jednak.

małaPaulina, mi się też kiedyś zdarzyło prać w pralce bez proszku dobrze, że to był szybki program

Stary 2014-03-24, 09:35   #4758
basia_83
Raczkowanie

ja tez mam ostatnio faze na rzeczy dla malenstwa, ale jeszcze nie wiem czy kupowac rozowe czy niebieskie i musze sie wstrzymac jeszcze 2 tyg.

ja wlasnie wcielam zurek i lece po kiwi.

co do nosidelek ja mialam chuste i Tz jak tylko gdzies wychodzilismy bralOle w chuste, bylismy nawet nad oceanem w zimny wietrzny dzien a jej bylo cielutko, teraz tez chyba kupie ale elastyczna.

na nude polecam kwiaty z krepiny ja dzis jade po druty bibule i reszte potrzebnych rzeczy i do dziela.

Edytowane przez basia_83
Czas edycji: 2014-03-24 o 09:37
basia_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:41   #4759
Aliszcze
Zakorzenienie

ja dzis robię zupę pomidorową

ja myślałam też o chuście, zwłaszcza na początku, ale ja mam zerowe zdolności manualne i obawiam się, żebym nie potrafiła dobrze omotać się w tę chustę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-24, 09:43   #4760
elizka_m
Raczkowanie

cześć dziewczyny, w weekend nie zaglądałam bo jakoś nie miałam czasu i ochoty na komputer, bo głowa daje mi w kość...

dziś siedzę w pracy i też boli jak ja chciałabym być w domku, ale to już ostatni tydzień i zmykam na L4, może lepiej się wtedy poczuje

ja mam od dziś II trymestr nudności nawet chyba mi minęły, i samopoczucie byłoby lepsze lecz ta głowa nadal boli i boli....

i wiecie co ochoty na seks nie mam w ogóle, tylko jeden jedyny raz się kochaliśmy od początku ciąży... żal mi mojego męża ale jest wyrozumiały, mam nadzieję że ta ochota za niedługo powróci, bo zawsze miałam ochotę większą niż mój mąż
elizka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 09:48   #4761
Amelie
Raczkowanie

Monika - bidulko! wszystko będzie w porządku! Dobrze że już jest troszkę lepiej. Ale zachowanie w szpitalu lekarza to masakra... dobrze wiedzą jak kobiety w ciąży strasznie się martwią, zero człowieczeństwa w niektórych!

Ja też mam fazę na ubranka, już bym buszowała po sklepach, trzymie mnie tylko fakt że dopiero 14.04 mam wizytę i wtedy doktorek da znać czy ta dziewczynką którą ostatnio wypatrzył to prawie na bank dziewczynka Ja od początku wiedziałam że to będzie córeczka, i mam nadzieję że mnie nie zaskoczy.

małaPaulina - ja kiedyś przez pomyłkę płyn do prania wlałam do przedziałki z płynem do płukania oczywiście nie oszczędzając bo lubie pachnące i pralka zażygała mi całą łazienkę pianą...

Ja się zaopatrzyłam w truskawki w tesco, tylko takie troche chemiczne...

U Was też tak strasznie buro i zimno?
Stary 2014-03-24, 09:57   #4762
humant
Raczkowanie

Cześć kochane! Znowu po weekendzie Was nadrabiam. U mnie całkiem ok, poza tym, że w piątek wylądowałam na pogotowiu ze skręconą kostką. Nie zrobili mi prześwietlenia, bo ciążówkom podobno robi się tylko w przypadku ratowania życia, ale lekarz wszytko dokładnie obejrzał i powiedział, że nie ma nic złamanego, trochę są tylko ponadrywane i nadwyrężone ścięgna i przyczepy, więc kazał przykładać altacet i 2 tygodnie chodzić o dwóch kulach. Normalnie nie radzę sobie z tym dziadostwem, mało się o nie nie zabiłam ostatnio, więc kuśtykam bez nich jakoś pomału. No cóż, gamoń jestem i tyle

Cytat:
dzień dobry młoda wstała o 6 rano, budząc mnie słowami "mama, nie jest już ciemno, można się bawić", no więc od 6 rano jestem na nogach
A moja córka w sobotę wstała o 6.00, a wczoraj zbudziła się o 6.15, przychodzi i pyta się: śpisz? mamo, śpisz? mamoooo, śpisz? otworzyłam oko, a ona: no wiedziałam, że nie śpisz, to choć i włącz mi bajki. A dzisiaj za nogę musiałam ją ściąg z łóżka żeby wstała do przedszkola. Normalnie szok!

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
A dziewczyny pytanie...
Zbliza sie koniec watku... jescze 345 postow.
Moje pytanie mam otwierac nastepny watek czy moze chcecie zeby to kto inny zrobil ?
Zakładaj kochana!!!!!

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Mo_onika_ika jak lubisz takie klimaty to polecam ksiazki Simona Becketta
ja to znowu mało oglądam bo raz ze nie mam tv a dwa mam internet mobilny wiec jest kiepsko za to czytam ogromnie dużo
właśnie skończylam wczoraj czytac ta pierwsza częśc millenium "Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet" i jeszcze musze przeczytac 2 nastepne i zaraz sie biore za 'Sklepik z marzeniami" Kinga
Mo_onika_ika jak lubisz morderstwa, dochodzenia i inne policyjno-kryminalne klimaty to POLECAM książki Jo Nesbo. Jest niesamowity!!! Pisze zarąbiste książki o morderstwach, śledztwach i wykrywaniu zabójstw. Przeczytałam już trzy jego książki i wszystkie polecam: Człowiek Nietoperz, Policja i Upiory. Po autorze Millenium (też doskonałe książki!!!) to drugi najlepszy autor kryminałów.
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:26   #4763
małaPaulina
Wtajemniczenie

humant to wracaj szybko do zdrowia

a co do ksiazek to ja kocham jeszcze Cooka, Palmera, Alex Kave, Tess Gerristen, Karin Slaughter, Kinga no i Simona Becketta

Własnie zrobilam pedicure Tz sie ucieszy bo on to jest zbok i ma bzika na punkcie moich stop,faceci...

Stary 2014-03-24, 10:39   #4764
katiusza1985
Raczkowanie

ja prz pierwszym dziecku chusty nie miałam, miała za to moja siostra i to jest naprawdę fantastyczna sprawa. W chuscie jej córka spała nawet 4 h. No a dzieci nie zawsze chcą lezec w wózku. u nas tak bylo - spacer trwał max 0,5h. także teraz ja na pewno będe miała chustę, tym bardziej ze synek będzie miał 1,5roku - wiec jemuwózek tez się przyda.
Stary 2014-03-24, 10:39   #4765
etusiaaa
Wtajemniczenie

Monika musi byc dobrz trzymamy kciuki

Paulina to masz podobnie jak ja z dzieckiem nie za bardzo mam jakikolwiek kontakt z małymi dziećmi, chociaż zawsze bardzo chciałam mieć dzieci. Dlatego wybieram się do skzoły rodzenia do tego szpitala w którym będę rodzić, nawet juz pytałam mojej gin i powinnam sie zapisac i od 2o ktorego tygodnia bym zaczelam, tam oprocz jak rodzic to tez ucza co i jak z dziecmi postepowac. Z racji ze jestem na l4 to sie wybiore maz nie bardzo ma czas ale sama tez moge uczeszczac

u nas z mezem tez poprawa, ostatnio nadrabiamy zaleglosci jakos wczesniej brak ochoty a teraz to szok nawet codzinnie odrau czuc wiosne witaminka D działa

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:47   #4766
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Mogę paracetamol... Koszmar jakiś... Narazie leżę i nic nie biorę. Jest już trochę lepiej niż wczoraj bo nie płaczę przy ruchu jakimkolwiek Jaka nudaaaaaaaaa!!!!
Oglądam serial kości... Uwielbiam morderstwa i kości, zwłoki itp

Polecam Ci serial The Following wciąga jak nie wiem co i właśnie u mnie leci 2 sezon z laptopa i czekam jak głupia na każdy następny odcinek zarazilam juz tym serialem dwie koleżanki, mamę i siostrę a nawet TŻ ale on pozostał na pierwszym sezonie bo nienawidzi filmów z napisami a 2 sezon ma tylko napisy

A tak w ogóle... Teściowie zadzwonili, ze za 5 minut bedą bo kupili nam sztuczna trawę na balkon... Fajnie, fajnie ale k.....a mać...czy ja moge u siebie w domu posiedzieć jeden dzień bez odwiedzin ??? trafi mnie chyba w końcu i czuje, ze będzie zadyma jak urodzę i bede miała codzienne wizytacje

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:48   #4767
nmartyna
Zadomowienie

Co do kryminałów to ja polecam Erice Spindler. Kryminały dla kobiet. Przeczytałam wszystkie jej książki jednym tchem. Moge jeszcze polecic Harlana Cobena, też świetny autor kryminałów. W obu przypadkach książki czyta się szybko (czasami za szybko) i do końca trzymają w napięciu

Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 10:58   #4768
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle... Teściowie zadzwonili, ze za 5 minut bedą bo kupili nam sztuczna trawę na balkon... Fajnie, fajnie ale k.....a mać...czy ja moge u siebie w domu posiedzieć jeden dzień bez odwiedzin ??? trafi mnie chyba w końcu i czuje, ze będzie zadyma jak urodzę i bede miała codzienne wizytacje

chyba za blisko teściowie mieszkają rozumiem, że na emeryturze, że mają tyle czasu?

dziewczyny, nie martwcie się brakiem doświadczenia w opiece nad dzieckiem. Ja bylam kompletnie zielona, zero do czynienia z niemowlakami, w życiu dziecka na rękach nie mialam. Dzieci zawsze lubiłam, ale takie powyżej 3 roku życia mniejsze zachwycaly mnie ale bardziej na odległość. Nie bylam z tych, co mogą stać nad wózkiem i rozczulać się nad maluszkiem. Ale wszystko przyszło naturalnie, oczywiscie pytalam się czasem mamie, czy położnej, czy net trochę poczytalam (mi się trafiła super położna środowiskowa, czułam, że mogę ją o wszystko pytać i nie wyjdę na kretynkę ). Ale przed porodem mało co czytałam o dzieciach, jakoś tak wszystkie siły spożytkowałam na zajście w ciążę a potem jakoś stwierdziłam, że jakoś to będzie nie mówię, że gaf nie popełniałam, że nie potrafiłam body od pajacyka na początku rozróżnić, no ale tyle radości sprawiają te wszystkie nasze pierwsze razy z maluszkiem, że naprawdę nie ma się co bać

moja mama opowiadała mi, że przy moim bracie (pierwsze jej dziecko) naczytała się mądrych książek o dzieciach (m.in. jak przeczytała, że mięso należy przez sitko przecierać to przecierała-teraz się z tego śmieje- choć miała mikser w domu i by się tyle nie narobiła). Mój brat chowany "książkowo" i cały czas jakieś problemy były, a to kolki, a to zdrowie coś nie tak itp. Jak ja się urodziłam, mama olała wszelkie książki i mądrości i żadnych problemów ze mną nie miala

Stary 2014-03-24, 11:52   #4769
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo Ci współczuję :-( wiem co to za ból sama mam skrzywienie ls i dużą przerwę między kręgiem nie daj Boże coś nie fortunnie podniose i chodzę jak babula. Mi pomagał mydocalm ale pewnie w ciąży zakazany bo jest rozkurczowy. Trzymaj się Kochana jestem z Tobą :-*

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Latte,ja wszystkie Adamsa lubię szkoda,że niektórzy faceci nie są takimi romantykami

No szkoda wielka :-( może trzeba ich uczyć

Cytat:

nie rób mi smaka na kisiel, w zeszłym tygodniu jadlam ze 3 razy

:-*

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Wczoraj podczas spacerku z Tż weszliśmy do lidla a tam truskaweczki w dobrej cenie. Wszyscy którzy wchodzili do sklepu brali, więc szybciutko w ostatniej chwili złapałam jedną z ostatnich sztuk opakowań i opakowanie gruszek też wzięłam

Też mam dziewczynki dużo wolnego czasu dlatego zastanawiałam się co by tu tworzyć w wolnych chwilach, do szydełkowania, do robienia na drutach nie mam chyba cierpliwości, ale lubię malować dlatego kupiłam zestaw do decoupage i zaczęłam swoją przygodę z nim

Mo_onika_ika wracaj szybciutko do zdrowia

Latte ale na tej stronce nie ma rozmiarów(wymiarów) ani jak to zamówić nigdy nie zamawiałam w taki sposób ubrań więc za bardzo nie wiem jak to się robi

mała Paulina wiesz, ja mimo iż zawsze w pracy miałam kontakt z dziećmi mniejszymi bądź większymi, przez pewien czas pracowałam nawet w żłobku z dziećmi 5 miesięcznymi, to mimo że mam jakieś obycie, doświadczenie też sobie czasem zastanawiam się czy sobie poradzę, czy dobrze wychowam...bo własne to chyba inaczej. Damy radę, bo jak nie my , to kto
Jak wejdziesz Kochana w kolekcję damską to będzie napisane czy jest dostępny np tylko s czy l. A jak nie będzie nic to znaczy, że full rozmiarowka

Witajcie Kobietki :-* ale się wyspapalam. Całe łóżko dla mnie hihi :-D

<3
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 11:53   #4770
ania9106
Zadomowienie

Witamy na początku 17 tygodnia
Jeszcze dwa dni i wizyta jutro muszę zrobić badania. Ogólnie mam masę energii. W sobotę sama wysprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam trzy prania wyprałam dywaniki, umyłam trzy okna i w ogóle :P Dzisiaj zabieram się za śledzie w zalewie octowej i po japońsku
Na szczęście nie mam żadnych dolegliwości- jedynie wieczorem bolą mnie krzyże. Bóle głowy na szczęście ustąpiły

pozdrawiam

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości