|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Bezaczek widzę, że Ty to taki sam nocny marek jak i ja :-D
<3 |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Rozeznanie
|
a ja wczoraj pół dnia w szpitalu.........
Jestem przywiązana do łóżka i nie wiadomo na jak długo..A im ciąża będzie większa tym może być gorzej. Jestem załamana. Ból w krzyżu. Do tego stopnia że nie byłam w stanie się ruszyć. Tata znosił mnie ze schodów i niósł do samochodu...a w szpitalu na wózku. To był koszmarny ból do tego stopnia że wyłam z bólu... Zdiagnozowano lumbago. i nic z tym zrobić się nie da ![]() ![]()
#4743 |
Zakorzenienie
|
Latte,ja wszystkie Adamsa lubię
![]() ![]() Monika,przez ból w krzyżu wylądowałaś ? Masakra,strasznie Ci współczuję ![]() ![]() Wiecie co,może jestem przewrażliwiona,ale dzisiaj w nocy tak leżałam i nagle znowu w brzuchu zaczęło robić się takie gul,gul,gul i położyłam rękę i tak z pół godziny trzymałam aż w końcu poczułam takie coś... jakby mrówka przebiegła tak szybko. I po 20 minutach znowu to samo poczułam. A wczoraj pół dnia od rana miałam takie dziwne dźwięki z brzucha. W sumie zaraz 15 tydzień a ja znam swój organizm jak mało kto,więc może to jest ta moja mała "mrówka" ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() napisałaś o nosidełku, dobre jest? bo ja przy pierwszym dziecku nie miałam ani chusty ani nosidełka. A teraz się zastanawiam, czy jednak nie kupić. Warto z Twojego punktu widzenia? nie rób mi smaka na kisiel, w zeszłym tygodniu jadlam ze 3 razy ![]() Cytat:
o kurcze, nieciekawie ![]() budzę się o 5 rano a tu miedzy mną a meżem córeczka śpi, nawet nie wiem kiedy do nas przyszła ![]() ![]() ![]() ![]() wlazlam na hurtownie ![]() ![]()
![]() |
#4745 |
Raczkowanie
|
witam z rana.
ale narobilyscie mi smaka na te truskawki, dzis zajze do lidla, na szczescie mam jeszcze ze 4 kiwi i juz sa takie mieciutkie i mam nadzieje slodziutkie ze pewnie zaraz znikna. Mo_onika_ika bardzo ci wspolczuje i mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie. ja ostatnio tez mam problemy z pieczeniem podczas stosunku i wydaje mi sie ze to przez ciaze, i zwiekszana ilosc naczyn krwionosnych. chyba mam akiegos wirusa na kompie bo co chwila wlaczaja mi sie jakies strony z grami i innymi glupotami, musze zawolac szwagra moze cos z tym zrobi. dzis Tz znowu wyjezdza, myslalam ze jeszcze tylko ten tydzien ale okazalo sie ze sie nie wyrobi z robota i zostanie w wawie jeszcze nastepny. nawet na weekend nie przyjedzie bo cos tam ale moze i dobrze bo ja mam zjazd o nie bedzie mnie, dziewczyny beda u mojej mamy, ale dla niej tez bedzie ciezko bo beda u niej od piatku. dajcie mi kopa na poped musze wziasc sie do pisana prac zaliczeniowych w wcale mi sie nie chce i juz 3 tydzien zwlekam, zawsze jest cos wazniejszego.
#4746 |
Przyczajenie
|
Właśnie czytałam o Krapkowicach, że jest najlepszy na opolskim i chciałabym się dowiedzieć czy w tym szpitalu położna potrafi odebrać poród bez nacinania krocza (czytałam że nie każda potrafi) i nie wiem czy wypada pojechać tam i wypytywać o różne rzeczy..
Słyszałaś może coś o szpitalu wojskowym w Opolu ? Dowiedziałam się, że lekarz do którego chodze tam pracuje, a jest najlepszym lekarzem u jakiego kiedykolwiek byłam i czułabym się bezpiecznie gdybym wtedy też była pod jego opieką. Ale za bardzo nie wiem co on robi w tym szpitalu, bo chodze prywatnie i w sumie od kiedy pamietam chodziłam prywatnie do lekarzy i stąd będzie moje głupie pytanie: on tam może pracować na zasadzie przyjmowania pacjentek, które chodzą na kase chorych czy jest tam lekarzem, który zajmuje się pacjentkami ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax tez myslimy zeby sobie jakies gry planszowe kupic to potem tez z dzieciaczkiem sie pogra jak bedzie wieksze
![]() a i puzzle tez fajna sprawa,my ukladalismy 1000 puzzli niedawno ![]() tylko mi np na podlodze to się ciezko uklada,plecy bola Witam was ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze ta pogoda sie poprawi,bo wczoraj bylam nieprzytomna ![]() Zreszta mialam taki milosny weekend, stwierdzilam ze mam ukochanego TZta i nie wyobrazam sobie zycie bez niego ![]() ![]() A w ogole bylismy u znajomych w sobote,gdzie dziewczyna jest w ciazy i maja juz 6letnia corke i tak sie zastanowilam ze ja w ogole nie mam pojecia o wychowaniu dzieci ![]() ![]() ![]() Mo_onika_ika ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-24 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się po weekendzie ![]() Sobota była piękna, więc zebraliśmy całą rodzinę i były generalne porządki na naszej działce... Kto wie, może kiedyś stanie tam nasz wymarzony domek... :marzy: Było kupę śmiechu i roboty, więc dzień zleciał baaaardzo szybko. Niedzielna pogoda masakryczna była, to zapakowaliśmy się w auto, zabraliśmy moją siostrę i jej 3letniego synka na zakupy. Znowu cały dzień łażenia, ale w końcu majty o rozmiar większe kupione ![]() ![]() Aaa, i zapomniałam się pochwalić: Tż, w końcu, po 4 dnia nieodzywania się postanowił mnie przeprosić ![]() ![]() Po tak intensywnym weekend wieczorem no spa musiała pójść w ruch, bo brzuch miałam bardzo twardy... No to tyle moich wywodów weekendowych ![]() Miłego dzionka dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Rozeznanie
|
ojjj ja po szpitalu też kocham Tżta najmocniej na świecie... teraz leżę i gniję w łóżku i mam problem żeby szklankę z piciem przenieść bo rozlewam po drodze bo równowagi nie trzymam
![]() Najgorszy był lekarz ginekolog który mnie badał.... Co za palant i niedouk!!!! Potrafił tylko dać serca dzidzi posłuchać! Bo tak nic innego na sprzęcie nie widział! Miał 3D d dyspozycji i nic! Jak zapytałam czy się prawidłowo rozwija i rośnie to odpowiedział że to mi powie mój lekarz! Ale że serduszko bije prawidłowo to chociaż to mnie trzyma przy życiu do środy. Poza tym wizyta u ortopedy i neurologa... Porażka... Nigdy więcej tego szpitala i wiem że w tym szpitalu za chiny nie urodzę!!!! Nigdy więcej ! Same patałachy przyjmują nagłe przypadki.... No to teraz nadrobię to co straciłam wczoraj ![]() ![]() ![]() Dobrze że babcia blisko mieszka i tata i teściowie... To może podrzucą jakieś żarełko :P
#4750 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Monika trzymaj się ![]() Współczuję Ci ogromnie. Cytat:
Kupilismy nosidlo Tula i u nas super się sprawdziło. Przede wszystkim dlatego, że dość często gdzieś jeździliśmy i nie zawsze można byli swobodnie poruszać się wózkiem. Do tego jak mała zaczęła chodzić to można było wziąć ja na spacer na nóżkach a jak dziecię się zmęczylo można wpakowac do nosidla. Już nie wspominając o tym, że noszenie dziecka przy sobie jest cudownym uczuciem ![]() A i do naszego nosidla można dokupić wkładkę niemowlęca i będzie można nosić malutkie dzieciatko. Cytat:
Do szpitala zadzwoń i zapytaj czy możesz przyjsc z kimś porozmawiać. Polozne na ogół mają dużo pracy i moŻe zdarzyć się że nie będzie z kim rozmawiać. Ewentualnie możesz isc tam do szkoły rodzenia, o ile jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Rozeznanie
|
Mogę paracetamol... Koszmar jakiś... Narazie leżę i nic nie biorę. Jest już trochę lepiej niż wczoraj bo nie płaczę przy ruchu jakimkolwiek
![]() Oglądam serial kości... ![]() ![]()
#4752 |
Rozeznanie
|
Wczoraj podczas spacerku z Tż weszliśmy do lidla a tam truskaweczki w dobrej cenie. Wszyscy którzy wchodzili do sklepu brali, więc szybciutko w ostatniej chwili złapałam jedną z ostatnich sztuk opakowań
![]() ![]() Też mam dziewczynki dużo wolnego czasu dlatego zastanawiałam się co by tu tworzyć w wolnych chwilach, do szydełkowania, do robienia na drutach nie mam chyba cierpliwości, ale lubię malować dlatego kupiłam zestaw do decoupage i zaczęłam swoją przygodę z nim ![]() Mo_onika_ika wracaj szybciutko do zdrowia ![]() Latte ale na tej stronce nie ma rozmiarów(wymiarów) ani jak to zamówić ![]() ![]() mała Paulina wiesz, ja mimo iż zawsze w pracy miałam kontakt z dziećmi mniejszymi bądź większymi, przez pewien czas pracowałam nawet w żłobku z dziećmi 5 miesięcznymi, to mimo że mam jakieś obycie, doświadczenie też sobie czasem zastanawiam się czy sobie poradzę, czy dobrze wychowam...bo własne to chyba inaczej. Damy radę, bo jak nie my , to kto ![]()
![]() |
#4753 |
Raczkowanie
|
Monika - współczuję, mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie
![]() Hej dziewczyny. Nie było mnie kilka dni. Nie miałam nawet kiedy pisać. W sobotę byłam cały dzień w szkole, wieczorkiem wyskoczyłam na piwko z koleżanką (oczywiście tylko ona piła ![]() Wczoraj byliśmy z kolei połowę dnia na zakupach mimo tego, że średnio się czułam - głowa mnie paskudnie bolała. Już w sobotę szłam spać z bólem głowy, myślałam, że prZejdzie ale obudziłam się z takim samym albo nawet gorszym. Wieczorem już nei wytrzymałam i wzięłam tabletkę. Później z kolei poszliśmy do moich rodziców i to był chyba błąd (intuicja podpowiadała żeby nie iść...). Pożarłam się z matką- w zasadzie to powiedziałam jej tylko co o niej myślę i to ona się obraziła, popłakała (wcale nie było mi jej żal... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Rozeznanie
|
dzisiaj będę do Was pisać co chwilę :P Tak mi się nudzi... A równocześnie czas mi się tak dłuży
![]() ![]()
#4755 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Trochę ostatnio rzadziej zaglądam, zaganiana jestem. Witam nowe dziewczyny ![]()
#4756 |
Wtajemniczenie
|
Mo_onika_ika jak lubisz takie klimaty to polecam ksiazki Simona Becketta
![]() ja to znowu mało oglądam bo raz ze nie mam tv a dwa mam internet mobilny wiec jest kiepsko ![]() właśnie skończylam wczoraj czytac ta pierwsza częśc millenium "Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet" i jeszcze musze przeczytac 2 nastepne ![]() ![]() Miminek przykro ![]() ![]() A w ogole dziewczyny to ostatnio wlaczylam pralke i wiecie czego zapomnialam zrobic ![]() ![]() a tak swoja droga to mam lodowke do umycia,ktos mi pomoze? ![]()
#4757 |
Zakorzenienie
|
Mandragorrka. dziękuję za opinię o nosidełkach. A kręgosłup nie boli? bo ja po pierwszej ciaży przez parę miesięcy miewałam bóle kręgosłupa, zwłaszcza jak np brzuszki robiłam.
Moja przyjaciółka miała chustę i sobie chwaliła i jak widziałam, jak fajnie mój chrześniak w tej chuście sobie jest to zaczęłam się zastanawiać teraz, czy jednak chusty/nosidelka nie kupić jednak. małaPaulina, mi się też kiedyś zdarzyło prać w pralce bez proszku ![]() ![]()
#4758 |
Raczkowanie
|
ja tez mam ostatnio faze na rzeczy dla malenstwa, ale jeszcze nie wiem czy kupowac rozowe czy niebieskie i musze sie wstrzymac jeszcze 2 tyg.
ja wlasnie wcielam zurek i lece po kiwi. co do nosidelek ja mialam chuste i Tz jak tylko gdzies wychodzilismy bralOle w chuste, bylismy nawet nad oceanem w zimny wietrzny dzien a jej bylo cielutko, teraz tez chyba kupie ale elastyczna. na nude polecam kwiaty z krepiny ja dzis jade po druty bibule i reszte potrzebnych rzeczy i do dziela.
"Małżeństwo to związek, w którym jedno ma zawsze rację, a drugie to mąż" Edytowane przez basia_83 Czas edycji: 2014-03-24 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
ja dzis robię zupę pomidorową
![]() ja myślałam też o chuście, zwłaszcza na początku, ale ja mam zerowe zdolności manualne i obawiam się, żebym nie potrafiła dobrze omotać się w tę chustę ![]()
#4760 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, w weekend nie zaglądałam bo jakoś nie miałam czasu i ochoty na komputer, bo głowa daje mi w kość...
![]() dziś siedzę w pracy i też boli ![]() ja mam od dziś II trymestr ![]() i wiecie co ochoty na seks nie mam w ogóle, tylko jeden jedyny raz się kochaliśmy od początku ciąży... żal mi mojego męża ale jest wyrozumiały, mam nadzieję że ta ochota za niedługo powróci, bo zawsze miałam ochotę większą niż mój mąż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
Monika - bidulko! wszystko będzie w porządku! Dobrze że już jest troszkę lepiej. Ale zachowanie w szpitalu lekarza to masakra... dobrze wiedzą jak kobiety w ciąży strasznie się martwią, zero człowieczeństwa w niektórych!
![]() Ja też mam fazę na ubranka, już bym buszowała po sklepach, trzymie mnie tylko fakt że dopiero 14.04 mam wizytę i wtedy doktorek ![]() ![]() małaPaulina - ja kiedyś przez pomyłkę płyn do prania wlałam do przedziałki z płynem do płukania oczywiście nie oszczędzając bo lubie pachnące i pralka zażygała mi całą łazienkę pianą... ![]() Ja się zaopatrzyłam w truskawki w tesco, tylko takie troche chemiczne... U Was też tak strasznie buro i zimno? ![]()
#4762 | |||
Raczkowanie
|
Cześć kochane! Znowu po weekendzie Was nadrabiam. U mnie całkiem ok, poza tym, że w piątek wylądowałam na pogotowiu ze skręconą kostką. Nie zrobili mi prześwietlenia, bo ciążówkom podobno robi się tylko w przypadku ratowania życia, ale lekarz wszytko dokładnie obejrzał i powiedział, że nie ma nic złamanego, trochę są tylko ponadrywane i nadwyrężone ścięgna i przyczepy, więc kazał przykładać altacet i 2 tygodnie chodzić o dwóch kulach.
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Wtajemniczenie
|
humant
![]() a co do ksiazek to ja kocham jeszcze Cooka, Palmera, Alex Kave, Tess Gerristen, Karin Slaughter, Kinga no i Simona Becketta ![]() Własnie zrobilam pedicure ![]() ![]()
#4764 |
Raczkowanie
|
ja prz pierwszym dziecku chusty nie miałam, miała za to moja siostra i to jest naprawdę fantastyczna sprawa. W chuscie jej córka spała nawet 4 h. No a dzieci nie zawsze chcą lezec w wózku. u nas tak bylo - spacer trwał max 0,5h. także teraz ja na pewno będe miała chustę, tym bardziej ze synek będzie miał 1,5roku - wiec jemuwózek tez się przyda.
#4765 |
Wtajemniczenie
|
Monika musi byc dobrz trzymamy kciuki
![]() Paulina to masz podobnie jak ja z dzieckiem nie za bardzo mam jakikolwiek kontakt z małymi dziećmi, chociaż zawsze bardzo chciałam mieć dzieci. Dlatego wybieram się do skzoły rodzenia do tego szpitala w którym będę rodzić, nawet juz pytałam mojej gin i powinnam sie zapisac i od 2o ktorego tygodnia bym zaczelam, tam oprocz jak rodzic to tez ucza co i jak z dziecmi postepowac. Z racji ze jestem na l4 to sie wybiore maz nie bardzo ma czas ale sama tez moge uczeszczac ![]() u nas z mezem tez poprawa, ostatnio nadrabiamy zaleglosci ![]() ![]() ![]() ![]()
#4766 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Polecam Ci serial The Following ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle... Teściowie zadzwonili, ze za 5 minut bedą bo kupili nam sztuczna trawę na balkon... Fajnie, fajnie ale k.....a mać...czy ja moge u siebie w domu posiedzieć jeden dzień bez odwiedzin ??? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
Co do kryminałów to ja polecam Erice Spindler. Kryminały dla kobiet. Przeczytałam wszystkie jej książki jednym tchem. Moge jeszcze polecic Harlana Cobena, też świetny autor kryminałów. W obu przypadkach książki czyta się szybko (czasami za szybko) i do końca trzymają w napięciu
![]() Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, nie martwcie się brakiem doświadczenia w opiece nad dzieckiem. Ja bylam kompletnie zielona, zero do czynienia z niemowlakami, w życiu dziecka na rękach nie mialam. Dzieci zawsze lubiłam, ale takie powyżej 3 roku życia ![]() ![]() ![]() ![]() moja mama opowiadała mi, że przy moim bracie (pierwsze jej dziecko) naczytała się mądrych książek o dzieciach (m.in. jak przeczytała, że mięso należy przez sitko przecierać to przecierała-teraz się z tego śmieje- choć miała mikser w domu i by się tyle nie narobiła). Mój brat chowany "książkowo" i cały czas jakieś problemy były, a to kolki, a to zdrowie coś nie tak itp. Jak ja się urodziłam, mama olała wszelkie książki i mądrości i żadnych problemów ze mną nie miala ![]()
![]() |
#4769 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo Ci współczuję :-( wiem co to za ból sama mam skrzywienie ls i dużą przerwę między kręgiem nie daj Boże coś nie fortunnie podniose i chodzę jak babula. Mi pomagał mydocalm ale pewnie w ciąży zakazany bo jest rozkurczowy. Trzymaj się Kochana jestem z Tobą :-* Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie Kobietki :-* ale się wyspapalam. Całe łóżko dla mnie hihi :-D <3 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zadomowienie
|
Witamy na początku 17 tygodnia
![]() Jeszcze dwa dni i wizyta ![]() ![]() Na szczęście nie mam żadnych dolegliwości- jedynie wieczorem bolą mnie krzyże. Bóle głowy na szczęście ustąpiły ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.