|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Lolita-gratulacje
![]() A ja stracilam slawetnego czopusie i mam sluz lekko podbarwiony krwia....Chyba zaczynam sie stresowac... |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Rozeznanie
|
gosia ale on cały czas ssie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Raczkowanie
|
No w końcu mam chwilę na napisanie posta
![]() Witam, Smerf śpi, ja zjadłam kolację (baardzo zdrowo o 23.00 ![]() Gratuluję wszystkim rozpakowanym ! ![]() ![]() ![]() ![]() Fajne opisy porodów co of kors nie jest równoznaczne z tym, że porody były fajne (Paula23 - masakra, bardzo Ci współczuję, ja też uważam, że nie powinnaś tego tak zostawić). Co do otulaczy- mam woombie i bardzo polecam, Smerf śpi dużo lepiej w tym ustrojstwie niż bez tego - zakładam tylko na noc. Można kupić używkę (ja kupiłam), wychodzi ciut taniej. Em ma, dzięki za info o hamaku chustowym - nie wiedziałam, że można takie cuś zrobić, patent wydaje się być fajny, jutro będę testować ![]() Roane, jak tam po usg? Śliczne te Wasze dzieci i ładnie przybierają ![]() pilotka, ja po powrocie ze szpitala usiadłam na kanapie i nakarmiłam Smerfa ![]() Co do chust - posiadam chustę Azimi, jest fajna, ciekawe tylko jak będzie się sprawować na dłuższą metę. Dołączam do grona mam, których dzieci mają wzdęcia ![]() Potwierdzam -muszle laktacyjne są super, duża ulga dla bolących sutów ![]() Co do leżaczków, chyba będzie trzeba zainwestować w taki z wibrą, póki co mamy taki zwykły bez niczego. jaszczurka, będziesz szczęśliwa że juz bez brzucha będziesz (no przynajmniej ja jestem tym faktem zachwycona - można się schylać i zginać pod różnymi kątami ![]() ![]() Dobra, spadam spać póki jeszcze mogę ![]()
#4744 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Oooo coś się dzieje! Dawaj! ![]() ![]() ![]() No tak prawie,co jakiś czas mu zabieram,odbekuję go,próbuję dawać smoczka,zabawiać,uspokaja ć,ale nie na długo,bo on chce do cycka. Nie cały czas ssie aktywnie,trochę przysypia ,ale chce mieć cycek w buzi. Codziennie tak jest przez kilka godzin,a przez resztę czasu super śpi: po 4-5 godzin.
![]() |
#4745 |
Rozeznanie
|
Płakać mi się chce Dziewczyny.... Moje kp to porażka. Jestem poraniona już od pierwszego dnia (jaką Mały ma siłę ssącą!
![]() ![]() ![]() I stanęło na tym, że nie przystawiam już Krzysia, bo mało zawału nie dostałam jak zobaczyłam, że wymiotuje krwią... moją zassaną krwią... w dużej ilości ![]() Cały dzień wczoraj przepłakałam. Nie przypuszczałam, że to może być takie trudne, nawet nie brałam innej opcji niż kp pod uwagę. Odciągam się laktatorem - boli trochę mniej, a z brodawek zaczynają powoli znikać strupki i krwiaczki. I niestety muszę dokarmiać mm. Nie życzę nikomu takich przejść. Normalnie czuję się przez to niepełnowartościową matką ![]()
![]() |
#4746 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja torba jeszcze do końca nierozpakowana czeka ![]() O ile dobrze pamiętam, to weszliśmy, pokazaliśmy małego mamie na dole, weszliśmy do nas, rozebraliśmy go i... Czarna dziura... Chyba położyliśmy gdzieś syna i na pewno robiliśmy przemeblowanie, żeby łóżeczko w sypialni się zmieściło (mąż je złożył i naprawił, mama wywietrzyła materac, ale jakoś nie wpadli na to, żeby je wnieść do pokoju i ustawić), zjedliśmy coś i na pewno karmiłam) Cytat:
I gratulacje dla dziecia ![]()
![]() |
#4747 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tym sposobem mamusie styczniowe nam się skończyły ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Gang Iren
|
Kukurydziana współczuję problemów z karmieniem
![]()
#4749 | |
Rozeznanie
|
kukurydzianaaa nie wiem co Ci napisać. chyba tylko że właśnie tak bardzo często wygląda kp i nie wiem dlaczego tak mało się o tym mówi/pisze!
co ja mogę Ci poradzić hmm po pierwsze nie czuj się gorszą matką! a co do kp.. tabletki przeciwbólowe i dostawianie żeby nie stracić mleka. albo laktator do odciągania póki nie wygoisz brodawek. ja miałam tak zmasakrowaną prawą brodawkę. też miałam strupki i krwiaczki:/ doskonale Cię rozumiem, bo oamiętam że miałam odruchy bezwarunkowe: strachu że złapie i będzie bolało i odpychania od sutka! i też myślałam że nigdy to nie minie i że całe moje macierzyństwo kręci się wokół piersi, karmienia, odciągania i ratowania tej laktacji! ale udało się (ufff aż boję się tak pisać) i powiem Ci że satysfakcja jaką poczułam i czuję jest ogromna ![]() ![]() chyba wtedy w największym kryzysie laktator mnie uratował i oczywiście determinacja. bo odciąganie tak nie bolało jak ssanie, na którym zaciskałam zęby i pięści zajmując się czymkolwiek tylko żeby nie myśleć o tym ssaniu i bólu! aaaa jeżeli chodzi o czas na inne rzeczy... ja mogłam sobie pozwolić na cudowanie przy karmieniu, bo powiedziałam mężowi to jest dla mnie teraz najważniejsze, czym innym się nie zajmuję.. poza tym miałam szczęście, bo to samo powiedział mu lekarz pediatra ![]() ![]() aaa i jeszcze coś, pamiętaj żeby nie szorować brodawek mydłem tylko samą wodą i przecierać szałwią bo działa antybakteryjnie. dobre są też gorące odkłady przed karmieniem a zimne po. no i powodzenia nieważne jaką byś decyzję podjęła! Cytat:
aaaa jeszcze banan dla guapissima ![]() ![]() i idę w kimę ![]() chociaż zaraz zapewnie karmienie będzie ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-07 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Rozeznanie
|
Hey Dziewczęta,
przyjechał mój mąż, zabral mnie do domu i zgodnie z zaleceniami lekarza spróbowaliśmy seksu... Efekt jest taki, że od godziny mam skurcze co 5 minut. Nie są jakieś specjalne, nie przybierają na sile, nie są coraz częściej. Nie wiem czy rodzę ![]()
#4751 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam się nie znam, ale skoro są regularne to może to, TO? Koniec opitalania, biorę się za pracę mgr, żeby chociaż rozdzialik przed porodem machnąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
My już na pierwszym karmieniu, cos wcześnie dzisiaj
![]() Cytat:
![]() kukurydziana ![]() ![]()
![]() |
#4753 |
Rozeznanie
|
Kolejny odcinek mąż obejrzał sam, a ja urządziłam sobie spacery po domu, bo już i tak nie mogłam skupić się na akcji. Zrobiłam też kąpiel, po której skurcze zrobiły się rzadsze. Może to jakaś próba generalna
![]()
#4754 |
Zadomowienie
|
Lolita GRATULUJE LENKI!
Kukurydziana fakt nie karmienia piersia wcale nie swiadczy o tym jakimi matkami jestesmy. jesl masz sile to powalcz jeszcze troche. brodawki sie zahartuja i bolec przestanie. Perfuzja u nas tez karmienie dzis wzesniej niz zwykle. Vacuity doping! po przyjsciu do domu pierwsze co to nakarmilam Mloda, a potem walczylam z nawalem i ogarnialam dom.
11.11.2007 razem 23.06.2012 ślub 10.01.2014 Marysia ![]() Edytowane przez forester Czas edycji: 2014-02-08 o 01:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
1:48 do teraz probuje uspic borysa....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 04:15 ---------- I znow jedzenie... o co chodzi....?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4756 |
Zadomowienie
|
Matko dziewczyny! Jak ja Wam współczuje! Ale z racji wieku Dominika mogę Wam powiedziec ze to minie! Dominik ma juz swój własny nie koniecznie odpowiadający mi rytm dnia i stał sie bardziej przewidywalny. I o ile nic go nie meczy to ładnie sie go trzyma. I powiem Wam szczerze ze pokrywa sie to z tym co było w brzuszku.. Najbardziej kopał miedzy 18 a 22 i teraz to czas jego największej aktywności,
Lolita gratki!! Doczekalas sie!! Kciuki dla wszystkich u ktorych cos sie zaczyna dziać! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
ja usiadłam ma łóżku a potem zrobiłam sobie kawę i kanapkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Send from my IPhone ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- A jeszcze w bonusie mam teraz bardziej opuchniete stopy niz kiedykolwiek ![]() ![]() Send from my IPhone ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do stop to siedzisz moze duzo na lozku ze stopami opuszczonymi w dol? Bo mnie sie tez tak zrobilo, mialam balony jak cholera, az sie wystraszylam i pielegniarka mi powiedziala, ze to schodzi ta woda, co sie w ciazy nagromadzila.To Ci zejdzie, spokojnie.
![]() |
#4762 | |
Zadomowienie
|
Kukurydziana -
![]() Nowe mamusie - Gratulacje! ![]() Lolitko - wreszcie się doczekałaś ![]() ![]() ![]() Mąż wczoraj "opijał" córkę. Ze znajomymi, kolegą -sąsiadem, i żoną drugiego kolegi z dzieciństwa ![]() ![]() ![]() Mama przyjechała o 21 pomóc wykąpać Zuzę, pobawiła się z nią, pogadała, pośpiewała, dziecko się najadło, i zasnęła o 11, spała do 4 rano - obudziłam ją, bo myślałam że prawy cycek mi odpadnie z przepełnienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Najlepiej gdyby mąż kupił Ci nakładki - kapturki, pomaga... Ja polecam z Lovi - kilka dziurek, dziecko fajnie zasysa. Na górze są takie płaskie - nie przeszkadza. TT - są beznadziejne, mają wcięcia po bokach, i dziecko może w tedy dodatkowo drażnić sutek I jeszcze mam z czegoś na C... ( zapomniałam... ![]() ![]() I nakładki Avent - dla mnie za długie. I trzymam kciuki!!!
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za nami udana noc. Mala najadla sie kolo 20 i poszla spac, potem o 23-24 na cycku i spanie. O 3:30-4 znowu cycek i spanie , 5:30 tez cycol i spi do tej pory ... Az dziwne ![]() Send from my IPhone ![]()
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na brodawki bardzo polecam balsam do ust Tisane, moim zdaniem goi najlepiej. W mniej ostrych stanach Bepanthen. Purelan niespecjalnie mi podszedł.
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
Lolita, gratulacje!!! Doczekalas się
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za radą Perfuzji również polecam tisane - mi także pomogło ![]() ( kiedyś nawet na suche dłonie w wersji HARD pomogło, kiedy żaden krem nie dał rady. ) Ja myłam na początku Zuzę w oilatum, i nie byłam zadowolona. Skórka nadal schodziła, a dziecko mi.. heh.. nie pachniało dzieckiem, tylko skarpetkami ![]() ![]() A teraz myję w mydle Bambino - skóra super, podrażnień brak, i zapach dziecka jest ![]() tak na marginesie ![]()
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
Lolita gratulacje, witamy Cesarzowa Lenke.
Mój syn też w 2 tyg +800g Ja jestem na bieżąco ale mniej pisze. Kukurydziana ja oprócz krwawiacych piersi to wszystkie skutki kp miałam co ty, jedna piers nadal mnie boli, a minęły 3 tyg...ale powiem ci ze tego małego dokarmialam przez tydzień i to robienie mleka,studzenie wody jak syrena się zalacza ...masakra...odciagalam też z tej 1 piersi...trzeba wstać przed syreną ...masakra. Walcz dasz radę!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Gang Iren
|
Cześć. Kaaawa!
Śpię. Mam chore dzieciaki. Tzn to niby "tylko" przeziębienie. Wiki w sumie już prawie nie ma,bo to od niej się zaczęło i w sumie tylko katar i trochę gardło. A od wczoraj wieczora Eryk,który nie chce sobie dać psiknąć do nosa,ani odciągnąć smarków. Całą noc mi charczał,źle mu się oddychało. Budził się ciągle,a na dobre wstaliśmy już o 5:30. Kacperek też coś pskikać zaczyna i słychać,że w nosie mu przeszkadza. W sumie to może ze 2 godz w ratach spałam. Miałam ambitne plany sobotnie,ale mam gdzieś wszystko. Brak mi sił. Mam nadzieję,że dzieciaki zsynchronizują się w południe i będę mogła pospać razem z nimi. Cytat:
W wielu sprawach idę "na skróty",np sprzątanie to u mnie takie raczej pobieżne,raz na miesiąc-dwa coś mnie bierze i wtedy czyszczę wszystko co się da. Obiad mam z reguły tylko z jednego dania... a i często na dwa dni. Prawie nic nie prasuję,chyba ze koniecznie już coś trzeba. Dzięki temu mam trochę czasu dla siebie,np na wizaż czy poczytanie książki. A ten czas dla siebie jest mi bardzo potrzebny,muszę się zrelaksować,bo wtedy mam lepszy humor i jestem lepszą matką ![]() Emolienty to są wszystkie te specjalistyczne płyny na suchą skórę. Emolium jest tańsze od Oilatum,a to to samo.Nie wiem co tam jeszcze jest w Polsce dostępnego.
![]() |
#4769 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja po kolejnej fatalnej nocy, chyba popełnię harakiri ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Nooo lolita doczekalas sie, a nid mowilam!! Kto jeszcze zostal i czeka
![]() Nasza noc koszmar..... borys pojadl przed 23, po 1 zaczal cos kwiczec lekko, subtelnie - obudzilam sie ale czekalam co z tego bedzie. O 1:50 wrzask, ok jedzenie, odbijanie przebieranie i ... nagle oczy jak piec zeta, za moment mina w kopytko i leee leeee leeeee mysle se kurde cycek jeszcze. Ok daje cyca chwile ssie, skupienie, kopytko i leee leeee leeee. Mysle moze musi mu sie jeszcze odbic... biore do gory leeee leeee. Po ok godzinie walki ide po hsutawke.,. Otulilam wsadzilam smoka i dawaj hustu hustu nagle oczy odplywaja mysle zasnie. Jak pomyslalam zerknelam znow leeee leeeee leeeee. Biore i husiam ale nic te mu sie nie podoba. Budze tz mowie zeby go wzial i ide do drugiego pokoju. Tz uspal imprezowicza ok 4:15, i tak chwile pospal moze 2-3 min. I znow zaczal kwiakac - kupa w produkcji. Ja oczywiscie nie zasnalam, czuwalam. O 5:30 wrzask- jedzenie, spanie. 6:30 Jedzenie znow, 7:30 znow. Do tego ostro poklocilam sie z tz mam ochote wyrzuvlcic mu wszysykie zale ktore mi sie zbieraja, ale jestem zmeczona na tyle ze nawet nie mam sily. Gosiu wspolczuje chorobska ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.