Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-26, 21:10   #4741
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

A ja gruba jak futro eskimosa :P i też czuję ruchy ale najbardziej je czuje jak prowadzę samochód i nie omijam dziur to moje dziecko skaczę w brzuchu jak szalone i mój tż też ze złości
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 21:11   #4742
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
A teraz jestem głodna i mi sie nie chce isc nic zrobic ...
To samo miałam ale przezwyciężyłam lenia i szamię kanapuszki wiosenne i kiwi
Może Twoje małe to jednak chłopak,że tak się denerwuje jak nie omijasz dziur ? Każdy facet ma to do siebie Mój Tż aż czerwony jest ze złości wtedy hahha.
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja zaczełam czuć od 2-3 dni, ale nie regularnie , a mam tp ten sam co Ty

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

a moje dziecie nic sie nie rusza nawet po całej tubce mleczka czekoladowego ale po kanapusi, albo po soczku to prędzej
Moje czasem po jedzeniu normalnym rusza,ale ja pierwsze teraz ruchy takie ambitne poczułam po zjedzeniu czekolady Nussbeisser Potem po merci,kawce itp.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Malgosia mi sie nie wydaje zeby to bylo uzaleznione od sylwetki. Ja jestem gruba jak beczka a czuje ruchy. W sumie to pierwsze delikatniutkie poczulam 2 tyg temu. Potem mialam tydzien przerwy a teraz od 3 dni juz wiem ze to napewno moj maly lokator
Nie czuje ich czesto i jakos moj dziec nie reaguje szczegolnie na slodkie ale z czasem napewno z czasem beda bardziej regularne
Masz rację a moja siostra chuda jak szczypior,wysoka poczuła ruchy w 23-24 tygodniu... Nie ma reguły na to każdy poczuje kiedy ma poczuć i żaden podręcznik medyczny czy poradniki ciążowe tu nie doradzą

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 21:13   #4743
ZygaEffka
Zadomowienie

Ogólnie to 3 dzien kiedy mam tak dobry humor że aż mnie to przeraża
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-26, 21:15   #4744
88Ekaterina88
Zakorzenienie

A ja zjadłam 5 kromek z pomidorkiem, zapiłam herbatką i sokiem pomarańczowym i myslę aby udać sie na spoczynek

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 21:37   #4745
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Malgosia mi sie nie wydaje zeby to bylo uzaleznione od sylwetki. Ja jestem gruba jak beczka a czuje ruchy. W sumie to pierwsze delikatniutkie poczulam 2 tyg temu. Potem mialam tydzien przerwy a teraz od 3 dni juz wiem ze to napewno moj maly lokator
Nie czuje ich czesto i jakos moj dziec nie reaguje szczegolnie na slodkie ale z czasem napewno z czasem beda bardziej regularne
Ja też jestem disc gruba jak beczka. Nic na to nie poradzę. A bym chciała a nie czuje i jestem juz czasem poddenerwowana wybaczcie mi czasem ale nie wytrzymuje...
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 21:43   #4746
Niestabilna
Wtajemniczenie

dziewczynki ja tylko na chwilke.

jezeli chodzi o nowy watek to jutro z wieczorka on powstanie wiec mam nadzieje ze starczy 250 postow
jezeli chodzi o tytul:

"Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci"

Jezeli nie to prosze o inne propozycje.

wszystkie info uzupelnione beda w nowym watku wiec prosze o wiadomosci prywatne

Dobranoc
Stary 2014-04-26, 21:49   #4747
Misstic
Wtajemniczenie

Meta swieta racja

Malgosia nic sie nie martw

Zjadlam wlasnie 3 jajeczka na miekko i zaraz jeszcze kisielek wisniowy wtrabie mniam

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Niestabilna dla mnie tytul wporzo, dodala bym tylko na koncu ''mamusie wrzesniowe 2014"

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 22:35   #4748
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Meta swieta racja

Malgosia nic sie nie martw

Zjadlam wlasnie 3 jajeczka na miekko i zaraz jeszcze kisielek wisniowy wtrabie mniam

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Niestabilna dla mnie tytul wporzo, dodala bym tylko na koncu ''mamusie wrzesniowe 2014"
No to tak czy siak oczywiście by znalazło sie na końcu.

Ja juz spakowana jutro o 7 pobudka i o 9 ruszamy. Jak dobrze pójdzie to o 19-20 będziemy w domu. Potem przeprowadzka i 2 maja polowkowe

Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-26, 22:52   #4749
Mo_onika_ika
Rozeznanie

KFC, krówki, orzeszki ziemne solone
No ale co zrobić... to na pocieszenie bo znowu trzasnęło mi w krzyżu To samo co miesiąc temu Moja macica naciska na nerw i jeszcze jest spokojnie... wtedy też 2 dni było tak że kulałam, a jak pierdyknęło wkońcu to myślałam że umrę... Także już wiem że znowu będę chodzić na czworakach, będę zwijać się z bólu, nic sama nie będę w stanie zrobić
Idę spać bo jestem strasznie zła na ten ból. Po pierwszym razie lekarz powiedziała że jak się będzie powtarzało to cesarka... No i się powtórzyło
Oczy mi odjeżdżają mimowolnie na drugą stronę
Dobranoc

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-26, 23:36   #4750
Latte88
Zakorzenienie

Niestabilna piękny tytuł
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 06:33   #4751
małaPaulina
Wtajemniczenie

aaaaaaaa padł mi komp jak was cytowalam

ania gratuluje wizyty będzie dobrze
agnes mam to samo,w ogole nie czuje smaku,nie umiem popieprzyc ani osolić a co dopiero mowić tu o innych przyprawach... zresztą nienawidzę soli
frezyjka85 witaj
Misstic aha szkoda że nie będzie już LIMO
Niestabilna tytuł jest ok

Witam się i ja...miałam okropne sny...snilo mi sie ze do Mojego Tz zadzwonila jego jakaś była i się z nią umowil Widziałam ją we snie i generalnie to była zmyślona przez moj umysl postać ale obudzilam się lekko zła...jak zasnelam to znowu mi się sniło to samo takze nie śpie od godziny i juz spac chyba nie pojde...TZ mowil ze faktycznie bylo widac ze mam zly sen bo miauczalam coś i miałam gęsią skórke
Po obudzeniu czuje sie jakas mega nieatrakcyjna i ogolnie mam ch**owy poranek
Nie wiem czy te sny sie rodzą z naszych kompleksów czy co

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 07:45   #4752
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Nadrobiłam, trochę wczoraj tu naskrobałyście

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
ja też jest w lodówce, ale nie ruszona. przy czym ja za bardzo za smakowymi nie przepadam, jedynie redds jabłkowy albo żurawinowy-ale po nich miałam problemy z zębami bo mam wrażliwe przy czym nawet jeśli mi zasmakuje, to ja tylko parę łyczków, resztę tż niech dopije, za karę lub w nagrodę, zależnie czy będzie mu smakować
widziałam nawet bawarię
Też nie dałam rady wypić całej. Mogliby robić te pifka w puszkach 0,33 Właśnie próbowałam znaleźć bawarię ale nie było :/ a wolałabym nie smakowe, bo w tej Warce to faktycznie praie sama lemoniada Ale dzidzia nie protestowała
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja odkad weszłam w 5ty miesiac to codziennie jestem na takich obrotach jak nigdy dotąd i czasami sie obawiam co na to moje dziecko że matka tak szaleje, bo ono nie miało tyle ruchu od czterech miesięcy
Też mam przypływ energii nareszcie Oby jak najdłużej tak zostało, bo przed te ostatnie 2 miesiące się sama nie poznawałam
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ej tak się nie robiUwielbiam krokiety, ale nie umiem sama robić.
Ciasto prościutkie: szklanka mąki, szklanka mleka, jajko, trochę wegety A farsz już wedle uznania i aktualnych smaków Ja robiłam też ze szpinakiem i fetą, za☠☠☠iaszcze są feta jest tak słona, że nie trzeba już nic doprawiać
Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
witam
bylismy dzisiaj na polowkowym. Wszystko jest w porządku

dzidzia ma niestety jeszcze te torbiele 4mm, ale nie maja one wpływu na jego rozwój. Do 4 tyg. Wchłoną sie samoistnie. Gdybym o nie nie zapytała to dr nic by nie powiedział na ich temat. Podobno wiekszosc dzieci je ma ale lekarze nie mówią o nich bo nie stanowią zagrożenia i same zanikają
Za parę tygodni po torbielach nie będzie śladu Super że wszystko w porządku
Cytat:
Kochana takie krokiety robi sie bardzo prosto. Smazysz normalne nalesniki (troche tylko mniej slodkie niz do np nalesnikow z serem czy dzemem i ciut ciensze zeby latwiej sie zwijaly). Odstawiasz do ostygniecia. Wmiedzy czasie robisz farsz. Obrane i pokrojone pieczarki podsmazasz z cebulka, doprawiasz sola i pieprzem do smaku. Nastepnie na kazdy nalesnik kladziesz troche farszu i zawijasz. Takiego krokieta obtaczasz w rozmaconym jajku i bulce tartej i podsmazasz na patelni.
Smacznego
Ja wole naleśniki od razu faszerować, na ciepło lepiej mi się zwijają i do tego farszu dodaje żółty ser, mmmm

Witam nową mamusię Frezyjkę

Ja już po urodzinach mężulka wczoraj było 16 osób, ale dałam radę Najgorsze to sprzątanie, ale została siostrzyczka i to jakoś szybko ogarnęliśmy Potem jeszcze jedna flaszka pękła do 1 w nocy, ale to ja już usypiałam Kurcze wczoraj tak mi spuchły nogi, a dokładnie w okolicy kostek, że się bałam że tak zgrubłam już masakra i takie małe siniaczki mi się porobiły na stopach... Ostatnio mi tak nogi spuchły jak się wybraliśmy z 6 lat temu autobusem do Bułgarii 27h, to była jazda

Dzisiaj odpoczywam Będę robić nic, nic będę robić...

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-04-27 o 07:48
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:24   #4753
frezyjka85
Zakorzenienie

Dzień dobry

Przede mną jeszcze cały tydzień wolnego... jestem na L4 z powodu zapalenia gardła :/ chodzę zasmarkana do kolan (choć teraz już nieco lepiej jest). Bleh, nie lubię chorować!

Ćwiczycie coś w ciąży? Kiedy wybieracie się do szkoły rodzenia?
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:25   #4754
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Witam się i ja...miałam okropne sny...snilo mi sie ze do Mojego Tz zadzwonila jego jakaś była i się z nią umowil Widziałam ją we snie i generalnie to była zmyślona przez moj umysl postać ale obudzilam się lekko zła...jak zasnelam to znowu mi się sniło to samo takze nie śpie od godziny i juz spac chyba nie pojde...TZ mowil ze faktycznie bylo widac ze mam zly sen bo miauczalam coś i miałam gęsią skórke
Ja myślę że nasze sny to właśnie nasze kompleksy, obawy. Wczoraj np. śniło mi się że już urodziłam naszego Mikołajka, był śliczny i taki malutki. Ale to nie był za bardzo fajny sen bo śniło mi się że nie umiałam się nim zająć, cały czas mi płakał, nie umiałam go nawet nakarmić i tylko u mojej mamy się uspokajał a do mnie nie chciał w ogóle.
Misstic fajny tytuł
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:28   #4755
frezyjka85
Zakorzenienie

Question Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
aaaaaaaa padł mi komp jak was cytowalam

ania gratuluje wizyty będzie dobrze
agnes mam to samo,w ogole nie czuje smaku,nie umiem popieprzyc ani osolić a co dopiero mowić tu o innych przyprawach... zresztą nienawidzę soli
frezyjka85 witaj
Misstic aha szkoda że nie będzie już LIMO
Niestabilna tytuł jest ok

Może być to sen podswiadomie wywolany zburzonym poczuciem bezpieczeństwa... co jak co, ale przybieranie gdzieniegdzie kilka kg, ale najważniejsze żeby uświadomić sobie, że masz obecny stan jest piękny dla naszych ukochanych

Na sny nie mamy wpływu... ale nie denerwuj się jesteś najpiekniejsza kobietą dla swojego mężczyzny
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 08:35   #4756
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przede mną jeszcze cały tydzień wolnego... jestem na L4 z powodu zapalenia gardła :/ chodzę zasmarkana do kolan (choć teraz już nieco lepiej jest). Bleh, nie lubię chorować!

Ćwiczycie coś w ciąży? Kiedy wybieracie się do szkoły rodzenia?
ja w ciązy chodzę 4 razy w tygodniu na zajęcia dla kobiet w ciązy plus 3 razy w tygodniu na streching plus szybkie marsze po bieżni plus jezdze na rowerze jak jest pogoda,tak do 20km
A do szkoly rodzenia kiedys sie moze wybiore

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 08:41   #4757
ZygaEffka
Zadomowienie

Heelllooł
Mam dobry humorek bo wczoraj w końc było male co nie co

Dziś jedziemy za telewizorem do Sony Center , a później może na działeczkę na kawkę do rodziców
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-27, 08:53   #4758
Aliszcze
Zakorzenienie

Dzień dobry

my po wspólnym niedzielnym śniadaniu, które jedliśmy w trójkę w pidżamach teraz przeglądam w necie inspiracje do pokoju dla mlodej. W sierpniu młoda jedzie nad morze na kilka dni z moimi rodzicami. Zwykle ja też jeździłam z nimi no ale teraz w 8 miesiącu ciąży to lepiej już nie podróżować. No i w tym czasie chcemy odnowić jej pokoik mój mąż z kolegą pomalują pokój i pomogą mi w dekorowaniu cieszę się na myśl, jak wróci z nad morza i zobaczy śliczny pokoik zastanawiam się nad motywem przewodnim, mi się podoają wszechobecne teraz sowy, moja córcia też bardzo lubi sowy, wiec może motywy wróżkowe zamienie na sowie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:04   #4759
WwikIi
Raczkowanie

Dzień dobry
Witam się po tygodniowej nieobecnosci.
Na początek gratuluję wszystkim mamusiom podglądania maluchów. W ostatnim tygodniu poszalałyście z wizytami .

U mnie wczoraj nocowała koleżanka,która ma rocznego synka więc pół nocy przegadałyśmy na temat porodów, maluszków, obaw, które wiążą się z początkowym macierzyństwem. Dziś rano jechała na szkolenie, więc wczesna pobudka i odrobinę niewyspana jestem. Pewnie nadrobię w ciągu dnia .

Niestabilna super tytuł nowego wątku
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 09:06   #4760
elffirka
Rozeznanie

Witam się i ja...
Miałam iść do szkoły ale od 5 nie spałam bo ciągnęła mnie macica i dziecię kopało a jak usnęłam to nawet nie wiem kiedy i teraz się obudziłam... Wczoraj zaczęłam sprzątać i złapał mnie częstoskurcz serca no i leżałam. Na szczęście dość krótki bo niecałe dwie godziny ale w pewnym momencia miałam odlot i myślałam, że zemdleję. A dziecie tak kopało strasznie, chyba się bało co się dzieje, że tak szybko serce bije. Małż nie odstępował mnie na krok tylko głaskał, całował, aż w końcu zaczął przepraszać. Wiedział, że to przez Niego tylko szkoda, że po fakcie się domyślił, że nie mogę się denerwować... Ale już dobrze wszystko...
A propo snów. Wiecie że jak śni nam się osoba, której nie znamy to mózg sam jej nie wymyśla? Jest to osoba, która widzieliśmy gdzieś do 5lat wstecz np. przechodząc obok niej... My tego nie pamiętamy a nasz mózg tak... Uczyłam się tego na anatomii...
Niestabilna super tytuł...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:29   #4761
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam

Co by tu dzisiaj porobić jak pada na dworzę ? hm...

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Spodobała mi sie ta lampa i chyba sie w nia zaopatrze do pokoju małego, akurat taka pod sufitowa mi tylko pasuje
pokoik będzie biało bezowy z niebieskimi dodatkami subtelnymi, także mysle że powinna podpasować hm... http://images10.fotosik.pl/3589/2e25125ddcc1ba10.jpg najwyżej z czasem upierdziele te samoloty

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-27, 09:30   #4762
elffirka
Rozeznanie

Katerina najlepiej leżeć i odpoczywać...
Stary 2014-04-27, 09:30   #4763
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Aliszcze sowy są super Oglądałam zestawy pościeli na Allegro i widziałam właśnie motyw z sowami, czadowo to wygląda

U nas dziś pięknie słonko świeci, mam nadzieję ze tak zostanie, może namówię mojego na jakiś wypad nad jeziorko...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:33   #4764
elffirka
Rozeznanie

Ładna lampa... Kurcze szkoda, że moje dzieciątko narazie nie będzie miało swojego pokoju, póki mój brat swoich rzeczy nie zabierze... A i to nie wiem kiedy to nastąpi...
Stary 2014-04-27, 09:39   #4765
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Katerina najlepiej leżeć i odpoczywać...
no chyba zrobimy sobie dzien piżamkowy

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46196879]Aliszcze sowy są super Oglądałam zestawy pościeli na Allegro i widziałam właśnie motyw z sowami, czadowo to wygląda

U nas dziś pięknie słonko świeci, mam nadzieję ze tak zostanie, może namówię mojego na jakiś wypad nad jeziorko... [/QUOTE]
te sowy są śliczne, sama miałam na nie ochotę, ale nie chce robic misz maszu w pokoiku :P bo i tam metrażowo malutki jest a tu takie sowki by go jeszcze przytłoczyły ale może jakies bodziaki w sowe - czemu nie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-27, 09:47   #4766
ania9106
Zadomowienie

Witam
któras z was pytała się mnie wczoraj co to za torbiele są to torbiele splotu naczyniówkowego wielkości 3,7 mm

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-27, 09:49   #4767
ZygaEffka
Zadomowienie

Ogólnie podobają mi się typowo dziecięce pokoje i ogolnie jesli chodzi o kolory to też ale jestem zwolennikiem wszystkiego co neutralne , i to sie tyczy tez wózków , łóżeczek , kolorów na ścianach i wyposażenia , lubie rzeczy które pasują do wszystkich może dlatego że dzieci tak szybko wyrastają a kupowanie nowych sprzętów dla nich jest drogie , dlatego że mimo iż będzie dziewczynka nie wiele różu się pojawi to samo było by w przypadku chłopca , jak wchodzę np na interenetowe "bazary " typu allegro czy tablica to ciężko znaleźć coś neutralnego bo wszyscy wyprzedają wózki jak nie mega różowe to mega niebieskie .. a ja nie wiem ile dzieci będę mieć więć zmieniać przy każdym wózek albo wyposażenie z księżniczek na samochodziki jest dla mnie zbyt kosztowne . Ale fajnie jeśli ktoś ma takie możliwości że może zrobić dziecku typowo dzieciecy pokoik
nasz kawałek nieba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-27, 10:02   #4768
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie podobają mi się typowo dziecięce pokoje i ogolnie jesli chodzi o kolory to też ale jestem zwolennikiem wszystkiego co neutralne , i to sie tyczy tez wózków , łóżeczek , kolorów na ścianach i wyposażenia , lubie rzeczy które pasują do wszystkich może dlatego że dzieci tak szybko wyrastają a kupowanie nowych sprzętów dla nich jest drogie , dlatego że mimo iż będzie dziewczynka nie wiele różu się pojawi to samo było by w przypadku chłopca , jak wchodzę np na interenetowe "bazary " typu allegro czy tablica to ciężko znaleźć coś neutralnego bo wszyscy wyprzedają wózki jak nie mega różowe to mega niebieskie .. a ja nie wiem ile dzieci będę mieć więć zmieniać przy każdym wózek albo wyposażenie z księżniczek na samochodziki jest dla mnie zbyt kosztowne . Ale fajnie jeśli ktoś ma takie możliwości że może zrobić dziecku typowo dzieciecy pokoik
Tematyczne pokoje są bardzo fajne, tylko wiadomo 2-3-4 lata i dziecku moze sie juz odmienić, że nie lubi tego a zaczyna mu sie podobać tamto i trzeba przerobic pokój i tak co jakiś czas - no chyba, że dziecko ciągle bedzie za np. spidermanem czy za jelonkiem czy za księżniczką Mam znajoma, która urodziła chłopca ma ciągle na fb zdjęcia tego dziecka ubranego całego na niebiesko Jak smerfiątko To raczej też nie dla mnie, ja stawiam na uniwersalne ciuszki, z których można zrobić fajne zestawy pasujące do siebie, żeby też za pstrokato nie było- bo tak osobiscie sama nie lubie sie ubierać :brzydal; poki oczywiście to ja mam głos w doborze garderoby i meblowania pokoju dziecku A potem, potem to sie zacznie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-27, 10:10   #4769
ZygaEffka
Zadomowienie

Ciesze sie ze wiesz co mam na myśli tak jak piszesz pokoje tematyczne są dość ryzykowne , bo z dziećmi bywa różnie to co puszczają w tv to im się podoba np, nigdy nie pozwoliłabym mojej córce mieć wszystkiego w tych wampirowatych lalkach , choć sama kupuję mojej chześnicy takie gadźety to jednak nie moje dziecko i ja na to patrzeć nie musze przed 24 h na dobe a znalazłam coś na wzór neutralnego pokoiku dla dziecka o jakim ja marzę ale wiadomo dziecko i tak będzie spało z nami w sypialni więc pewnie za nim zrobimy porządny pokoiok to jak już bedzie miało roczek jak nie więcej
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-27, 10:19   #4770
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze sie ze wiesz co mam na myśli tak jak piszesz pokoje tematyczne są dość ryzykowne , bo z dziećmi bywa różnie to co puszczają w tv to im się podoba np, nigdy nie pozwoliłabym mojej córce mieć wszystkiego w tych wampirowatych lalkach , choć sama kupuję mojej chześnicy takie gadźety to jednak nie moje dziecko i ja na to patrzeć nie musze przed 24 h na dobe a znalazłam coś na wzór neutralnego pokoiku dla dziecka o jakim ja marzę ale wiadomo dziecko i tak będzie spało z nami w sypialni więc pewnie za nim zrobimy porządny pokoiok to jak już bedzie miało roczek jak nie więcej
Fajny
Ja własnie bede miec białe ściany i beżowy pasek poziomy a na jednej scianie na tym pasku imie dziecka Dodatki niebieskie , jakaś lampka, jakis misio, itd. ale nie za wiele
Mebelki też chce białe, bo uniwersalne a i tez do 3 roku życia spokojnie wystarczą no i sie nie poniszczą A potem szaleństwo
wogule ładne te mebelki z Twojego zdjęcia u nas też bedzie spało najpierw w sypialni w łóżeczku, ale potem przeprowadzka do pokoiku

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości