|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Ola_la witamy trzymam kciuki żeby to byl ten cykl udany .
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Kasia ja również daje biodaron
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziewczyny już po lekarzu
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Co powiedział?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz z jajem jak ja takich lubie
mówił że mi nogi nie amputuje bo ku się jeszcze przyda mam moczyc w wodzie z solą i mydlem przez 20 minut i później masc i w bandarz aż do kolana. Jakiś mam poważny uraz---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- A i nogą do góry jak najczęściej
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka wszystkiego NAJ
Iza cieszę się, że z Domisiem wszystko Ok, moja koleżanka też ma ostatnio problem, bo mały nie chce jesć, dzieciaczki czasem tak mają
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Iza dobrze że Wam zalecili badania i dobrze że jest zdrowy Dominik
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Ola hej
Muszę spadać, mały niespokojny, budzi się co chwilę z płaczem .. Dobrej nocki
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu oszczędzaj się
![]() Ola no niestety często namowienie faceta na badania jest trudne. znam to, ale jak ja dałam radę to i Ty dasz tylko spokój i cierpliwość będzie potrzebnamiałam farbować włosy a mi się nie chce
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4750 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ola Witam nową koleżankę! A te wątki, o których piszesz to chyba znam. Te z działu ginekologia/ czy jestem w ciąży. Udzielałam się tam kiedyś aby dawać rady i dzielić się swoją wiedzą. Ale właśnie takie maniaczki od pocierania, plemników terminatorów i inne idiotki mnie kompletnie zniechęciły. A co do starań, no to teoretycznie szukać przyczyny trzeba po roku. Ja żeby się nie nakręcać to znajdowałam sobie różne zajęcia. A na sam koniec pomogło mi picie ziółek. A! I jeśli mierzysz temperaturę i inne takie - to przestań! To do niczego nie prowadzi a tylko pogarsza. No i też musisz naprawić sprawy z TŻtem, bo coś widzę że on się stawia za bardzo. Cytat:
Ja po rozmowie, poszło nadzwyczaj gładko. Chyba mu powiedzieli. Nie robi żadnych problemów, nie nienawidzi mnie. Będę im pomagać zdalnie. I jeszcze mnie zwolnią na własne życzenie (dostanę wtedy od ręki zasiłek). I mogę jechać szukać mieszkania kiedy chce i ohhh i ahhhh. Poza tym byłam dziś u TŻta w pracy. W poniedziałek zmarł taki facet, który z nim pracował. No i dziś był pogrzeb i byłam TŻtowi zawieźć ubrania na przebranie. No i oczywiście zapomniałam butów o które prosił .I jeszcze w ramach przygód dnia, to jak złaziłam z roweru pod domem to się na niego wywaliłam i otarłam sobie łydkę i piecze I to chyba koniec przekazu. Jutro mam to spotkanie z psycholog i ciekawe o czym ja będę z nią rozmawiać, skoro tryskam energią i wszystko jest super. |
|||||
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jaki kolor?
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Kur.wa dziewczyny kotlet wcale nie smakowal!!!stracilam smaki wszystkonjest dla mnie tluste i bleee!
Nata zjadla na kolacje 180ml kaszki Kasiu ja nie jadlam bo na kp podobno nie wolno ale kaxda tam mama po swojemu idzie.moje dziecko jest takie wrazliwe ze bardzo reaguje na wszystko a po kolkach balam sie cokolwiek nowego, widzisz ma juz 5mies a np ostatnio zjadlam pomidora i nata cala obsypana po kurczaka smazonym bol brzucha i kolka wiec kurcze ciezko z nia ale czego sie nie robi dla kp i swojego babelka ja juz mam depresje ze cycek tylko w nocy bedzie juz dzisnmi tak brakuje ze tylko czekam jak wstanie w nocy na jedzonko![]() Wit D musi miec 400jm. Jesli nie ma zadnych innych zalecen od lekarza i jesli jest kp to dajemy 400jm.przy karmieniu mieszanym trzeba przeliczyc jednostki wit d z mleka i wtedy zdozowac te z kapsulki lub poprosic o krople dr zeby latwiej dozowac a niekiedy przy karmieniu butla w okresie letnim w ogole nie podaje sie wit d bo w mleku jest duzo plus slonce i sie rezygnuje ale to juz kwestia indywidualna i trzrba z dr pogadac.ogolnie 400jm.preparat nie ma znaczenia wszystkie to suplementy diety. Ewciu zebys wiedziala moja Natka to ma charakterek ![]() Kluska kurde nie ma nigdzie tego lovi musze do tesco goclaw pojechac bo tam byl duzy wybor zawsze moze bedzie.poki co ciagnie z lovi 3+ lub z niekapka. Ola hej bardzo mloda dziewczyna z Ciebie , podziwiam za dojrzalosc. Wiesz u kazdego te starania wygladaja inaczej raz dluzej raz krocej, grunt to sie nie poddawac i starac sie nie nakrecac wiem ze jest ciezko ale trzeba sprobowac.u nas np 1cs byl trafiony i przytulanki byly co dzien przez 5dni wiec tutaj raczej nie ma reguly.Iza jak Domis ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Yss super ze tak ladnie w pracy sie zachowali ale nie ma sie co dziwic bylas dobrym pracownikiem wiec pewno im szkoda ze sie zegnasz z nimi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Basiu uwazaj na siebie i nie szalej!!!teraz prosze sie stosowac do zalecen dr i juz nie nadwyrezaj sie nam kochana ![]() Ewciu a jak twoja noga? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
jestem wieczornie.
basiu oj uwazaj na te swoje śliczne nóżki,bo wiesz-szkoda amputowac ![]() kasia nad morze jedziesz???my tez ale we wrzesniu,o ile mi isę nie odwidzi ![]() a jak załątwiłaś domek? przez neta? bo my w ciemno pojdziemy ale we wrzesniu chyba juz nie bedzie problemu znalezc nocleg, a i orientujecie sie czy za Lenke byśmy płacili? chyba nie. a co do wit D to ja mam wogóle Devikap. ola witaj u nas niestety tu prawie kazda z nas wie co czujesz,co przechodzisz,nie wiem czemu ale zycie jakie stakie jest niesprawiedliwe...tak jak ju z napisała yss to nie wiem czy jest sens zebys szła do lekarza bo prawdopodobnie bedzie ci kazał przyjsc jak do roku czasu wam sie nie uda,nie chca dawac skierowań na badania.takie nasze polskie prawo cholera jasna. a yss tez pisała o mierzeniu tempki,mnie to akurat bardzo pomogło,nie zajsc w ciaze ale kontrolowac owu,co fakt tez ryje psyche bo raz skacze raz spada i tak jak pisałas juz pełno objawów ciażowych,najlepiej wysłac głowe na urlop. yss fajne masz szefostwo ![]() kuzwa ja nie wiem co z tym internetem,wczoraj działał,dzis chwilke potem nie,w końcu pojechalismy pogadac z pania która nam go sprzedała no i moze byc wadliwy i oddalismy do serwisu na ok 2 tyg,do końca lipca mam jeszcze stary. Lenka dzis mi zrobiła 3 razy kupke,moze to byc po jabłuszku? kupa normalna jak codzień,no rano była zielona a potem juz normalna zółta,ale czesto robi zielonkawe. dzwoni dzis no mnie pielegniarka ze mozemy na szczepienie przyjechac bo pan dr wrócił
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Izus juz doczytalam ze Domis zdrowy!
super ze wszystko ok. Dobrze ze dala skierowanie na badanie zawsze to sprwdzicie czy wszystko ok.Ziajka to udanego wieczoru, swietujcie ![]() Magda kurcze dasz rade silna babak z Ciebie!!! Kochana wytrzymaj ten czas i juz bedziesz miec to z glowy i wszystko wroci do normy, trzymaj sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moim rossmanie były te smoczki do kaszki z Lovi.Ale ja mam buteli canpol babys wiec takie smoczki wziełam. Domiś dobrze już słodko śpi ![]() Bede kombinować jak go przekonać do wieczornej kaszki z butli
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Mysiu dziękuję, że pytasz
![]() Yss a razem z tż będziecie rozmawiać z tą psycholog? z tego co pisałaś to jemu się przyda takie wsparcie a i niestety to że dziś jesteś radosna to nie znaczy, że to nie siedzi głęboko i nie czeka na słabszy momento cieszę się, że rozmowa poszła gładko ![]() Izuniu, jak zawsze 'jasny brąz'. a wychodzi jasny jak cholera
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem,Młody śpi-nawet mleka nie wypił tylko od razu się utulił i odlot
mam chipsy i piwo bez%-zapraszam![]() Mysiu wybacz Nie ma butów i zaproszeń ![]() Ola już badania? nie za wcześnie? odpocznijcie trochę od tematu starań i cieszcie się sobą Gianka wow ile kaki poszło dla Natki-zuch dziewczynka z charakterkiem ![]() Ziajka tylko nie do porzygu udanego wieczorkuBasiu weź mi nic nie mów o bólu nogi Zmykam do k
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko ale kwas z tym dr kurde ja nie wiem jak tak mozna!!! A kupka pewno po jablku nie martw sie jak zwykla kupa niewsiakajaca w pampersa to jest ok.
Kluska mama bedzie w niedziele rano tz po nich jedzie, strasznie sie ciesze.a potem my jedziemy do nich na tydzien i bedziemy 2dni na Sielpi i nad jezioro pojedziemy na domki na 2dni i wycieczki jednodniowe do Bałtowa na dinozaury planuje i pojechac na sw.katarzyne i maz obiecal mi dzien w spa w Chlewiskach Spadam do wyra bo senna jestem. A wiecie co tak sie rozplywam nad Nacia bo ostatnio jak ja trzymam przodem to sie odchyla do tylu patrzy na mnie i mnie obejmuje rekami i daje buziaka tzn ja to nazywam buziak a ona ssie policzek i sie cieszy strasznie kocham tego pierdka ![]() Spokojnej nocy Lofka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę Cię pocieszać, bo na pewno tego nie potrzebujesz. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą! Cytat:
Pa ![]() Cytat:
Takie teściówki działają mi na nerwy!! I też jestem ciekawa miny teściówki jak pojedziesz ![]() Ziajka, wszystkiego najlepszego! Iza, kciuki trzymam żeby się małego udało odstawić chociaż na wieczór od piersi Podobno gorzej jest łapać siuśki u dziewczynek. Na pewno Ci się uda A jak się rozwiązał konflikt o obiadki dla Domisia? Tż będzie gotował? Ruda, Basia co Wy macie z tymi nóżkami? Jakieś urazy? Co się stało? Bo mnie wysiadło lewe kolano, ledwo chodzę Kluska, na mnie też czeka farbowanie, bo mam takie odrosty, że szok! A najlepsze jest to, że wypadło mi połowa włosów jakie miałam na głowie. Miejscami mam takie odrosty, jakbym sobie je maszynką przejechała na 0,5cm Arletka... nie wierzę w to co czytam! Lekarz pediatra i takie akcje... Nie poszłabym do niego nigdy w życiu! U nas trochę akcji poszczepiennych... Wczoraj Jaś gorączka wieczorna ponad 39 stopni, dziś Krzyś wieczorem 39 stopni... Mam nadzieję, że jutro już wszystko wróci do normy, bo umęczona jestem strasznie. Na szczęście już śpią. Do tego ciągle nam neta wyłączają.. Chyba wcześniej się dziś położę. Nawet skalpela nie zrobiłam dziś, bo kolano mi nawala no i chłopaki nie do życia. Pogoda też nie dopisała Dobrze, że dzisiejszy dzień się kończy! |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Nacia kaszke z butli pije nie dawalam jeszcze z lyczeki bo sie denerwuje a dr kazal na razie ze sloiczkami stanac wiec lyzeczka idzie na drugi plan poki co.A Domis tez na pewno przekona sie do butli z kaszka musisz probowac i sie nie poddawac ja 3tyg uczylam w ogole butle zlapac;/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
gianka no nie wiem czy on ma układy czy co???powinni go odwolac ze stanowiska przeciez...
Twoja Natka bystrzaczek kochany,kilka dni różnicy a moja tyle nie potrafi,ja na razie rozpływam sie jak ja poloze na plecki a ona hops na boczek i dwie raczki składa razem i sobie gada.
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Kami i dobrze, jedź do mamy a wiedźma niech spada ze swoimi uwagami
![]() Ewciu jak przygotowania do ślubu? macie już zaproszenia? znalazłaś krawcową co dopasuje Ci sukienkę?
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
ten lekarz to nie pediatra,to rodzinny,no ten..jak to sie mówi, kurde zabrakło mi słowa...
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Yss super że wszystko poszło ok
![]() Arletko pójdziesz do tego alkomata na szczepienie? masakryczny jest Misti o kurde-biedne te Twoje Skarby ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Arletko internista ![]() Klusiu no krawcową mam ale u niej nie byłam jeszcze,zaproszenia wybrane w tym tyg lub następnym będę zamawiać
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no pojde,musze małą zaszczepic,a on tak i tak tylko przychodzi popatrzy,pomaca i mówi "szczepic".
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
o masz nie nadążam dziś normalnie..
Gianka w tesco Gocław mały wybór był lovi, chciałam smoczek do butli i zwykły na 6+ i nie było ani tego anictego no ale na kaszkowy mie patrzyłam.super że teraz taki aktywny czas będziesz mieć Ewciu zdublowałam się z Mysią :p przygotowania pełną parą ![]() Mysti oby jutro lepiej już było ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() to niebezpieczne chyba. u nas zawsze osłucha, brzuszek pomaca, zajrzy do buzi + wywiad. no i ważenie mierzenie.
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kostka boli jak cholera!! Współczuje! Przygotowania do ślubu są fajne, najlepsze jest wybieranie sukni...
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, no to juz sporo macid i tak! Pochwal sie fotkami obraczek miecki i zaproszenia jak juz beda. Jesgem ogromnie ciekawa!!
Mysti, mam nadzieje, ze chlopaki jutro juz beda w pelni sil kochana. Odpoczywaj. Ty to jestes turbo mamuska dopiero ![]() Arletko,no jak to dr przywrocili!!! Kuzwa! Masakra. Ziajka, szampan. Uuu! Romantico Ja juz w wyrku. Pozyczylam ksiazke od kumpla, ale nie mam sily czytac dzisiaj. Zaraz ide w kime. A w sobote lece zbadac prolaktyne. Musze do medicovera skoczyc do jakiegos gina po recepte na bromergon
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki niemu zyje mój brat. rozwazam z tz przeniesc sie do innej przychodni ale pare km od nas a tam kolejki zawsze,nimerki i inne pierdoły. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- uciekam do wyrka bo mi sie mordka drze. jak bedzie net bede jutro,pa
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę być, bo chłopaki to TurboChłopaki ![]() Zazdroszczę tego relaksu w łóżeczku...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

mówił że mi nogi nie amputuje

tylko spokój i cierpliwość będzie potrzebna

Cieszę się bardzo. Bierzemy mojego brata nastolatka i mam nadzieję że odpocznę. Jak myślicie do 12 będzie można poplażować z Olą??

mam chipsy i piwo bez%-zapraszam