Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-13, 15:21   #4741
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Zanet - tak, piorę te elementy (chodzi mi o materiałowe) - mamy wózek używany
Dzieki za odp., hmm to ja trochę inaczej to odczuwam, ale może też to przez to.

Kostka - mi radzili na czczo Chyba, że szykujesz posiłek białkowy to 1,5h po.
Zdrówka dla Was

Alekaz - dobrze, że macie pozytywne wieści.

Indra - leż leż, dobrze, że mała się rusza! Mój dziś mniej aktywny, ale tak się dzieje jak ja więcej jestem na nogach.

czekoladka - dzień ziemniaka?

mgds
- nie, nie boję się, dady czy takich bałabym się, ale Pampers najzwyklejszych nie (więcej sztuk mamy 2, a wcześniej mamy jeszcze 1 małe op. jedynek, także jak 1 uczulą, to 2 w ogóle nie będę otwierać. Zresztą nawet jeśli by uczuliły, to odsprzedam albo zamienię się z koleżanką A pieluchy jedyne co moga zrobić to odparzyć pupę bądź swpowodowac uczulenie.

martha - to chyba miało być do kostki, a nie do mnie
Ja owszem, mam obrzęki, ale od dłuzszego czasu (pogarszają się z biegiem ciąży), lecz gin i tym wie. Asparginu biorę największą możliwą (według gina) dawkę, a wody piję myśle, że więcej niz któarkolwiek z Was, także u mnie to już kwestia hormonalna i "uroki" ciąży niestety.

Kasia - też niecierpię klawiatury dotykowej i pisania z tel. :/ KOSZMAR
ładna ta komoda, tylko szkoda że zdjęcie takie hmm bardziej grafika a nie zdjęcie, bo przez to nie wiadomo jak wygląda naprawdę
oo serio (Kaufland)? U nas własnie do Kaufa daleko, ale ile razy byłam tyle baardzo dużo obsługi, więc mimo sporej liczby kupujaych kolejki nie były duże. Uwielbiam Kaufland, szkoda, ze mamy tak daleko :/

Ela - tez mam problemy straaaszne ze zgagą Orientujesz się czy można brac Manti? Bo Rennie to wiem, tylko że własnie mam w domu samo Manti, a za dużo leków na zgagę i tak nie chcę brac, bo gastroenterolog mi kiedyś powiedział, że rozleniwiają przełyk i później jest jeszcze gorzej, no ale jak już tak mnie na maxa dopada to bym coś wzięła czasem :/

Aleaa
- super, że jesteście w domu

My zrobiliśmy dziś 2 prania, na razie na kolejne nie ma miejsca. Złożyliśmy wszystkie wczorajsze i pospisywałam rozmiarami ile czego mam (z takiej stronki korzystałam i mierzyłam cm, bo na oko jak zauważyłam można sie pogubić )

Muszę dziś zajrzeć do mojej listy wyprawkowej, sprawdzić czego jeszcze nam potrzeba.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 15:22   #4742
alekaz1
Zakorzenienie

Kurde zeby chociaz lepiej karmili i o innych porach. Kolacje wlasnie jem a jest chwile po 16 dwie kromki chleba maselko i kawalek pasztetowej i to ma byc jedzenie dla ciazarnych. Na snaidanie o 8 bylo to samo tylko za miast pasztetowej plasterek sera i wedliny. Obiad tez dziwny ale zjadliwy.
Stary 2014-09-13, 15:39   #4743
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Kurde zeby chociaz lepiej karmili i o innych porach. Kolacje wlasnie jem a jest chwile po 16 dwie kromki chleba maselko i kawalek pasztetowej i to ma byc jedzenie dla ciazarnych. Na snaidanie o 8 bylo to samo tylko za miast pasztetowej plasterek sera i wedliny. Obiad tez dziwny ale zjadliwy.
No tak, w szpitalu mozna sie odchudzic :p
Jeszcze z miesiac i pewnie zaczna sie u nas porody.
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 15:48   #4744
sloneczko_1201
Zadomowienie

Aleaa dobrze, że już w domku jesteś w domu jednak najlepiej. Oby ostatni to był Twój pobyt przed porodem

Alekaz wracaj szybko do domku, a o jedzeniu szpitalnym nie wspomnę, bo jak ja byłam to też był koszmar i to jeszcze na takich porysanych plastykowych talerzach ble.

Kiara ja też dzisiaj od rana miałam zgagę masakryczna, ale przeszło mi po miętowej herbacie. W sumie w ciąży nie brałam jeszcze żadnych leków na zgagę.

Wcoraj kupiłam pierwsze pieluszki wzięłam te z tesco, ale małą paczuszkę 25 szt, a potem to już chyba kupię dwójki od razu, albo dady albo z rossmanna. Nie kupuję żadnych dużych paczek, bo wolę popróbować kilku firm i w razie czego nie będzie szkoda.

Kupiłam sobie też stanik do karmienia na bazarku za 15 zł ten taki flaczek bawełniany. Wzięłam biały, a chciałam też czarny tylko rozmiaru nie było. Jak będzie dobry i się sprawdzi to najwyżej mamę wyśle mi kupi, ale póżniej myślę chociaż o takim z fiszbinami, bo biustu za dużego nie mam i wogóle nie lubię takich nieusztywnianych, ale jak mnie będą bolały cycki po porodzie to może zmienię zdanie

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 15:56   #4745
Monian
Zakorzenienie

Dziewczyny podobno zgaga = włoski u dziecka przetestujemy czy to prawda Ja zgagi nie mam = łysolka
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 15:56   #4746
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
znam to z autopsji
My któregoś razu dostaliśmy okropnie śmierdzącą wędzonkę na patologii ciąży...
no i tradycyjnie w niektórych szpitalach jest na obiad II danie w wersji mini (ach te potłuczone, skamieniałe ziemniaki ) + 1 kubek zupy
Kiedyś liczyłam ile warzyw dają w szpitalu, to przez tydzień nie naliczyłam się nawet 1 całego pomidora, tylko albo nic nie było albo po 1-2 plastry neciutkie tego pomidora.
później skomentowałam to głośno to... rano dostałam tackę z zawiniętym w folię CAŁYM pomidorem

słoneczko - ja też na razie nic nie brałam, ale czasami to już nie wiem co ze sobą zrobic. Próbowałam ciepłego mleka, migdałów, siemię - nic nie działa. Tez mam jedne z tesco ale większy rozmiar (takie zielone) i bardzo mi przypasowały póki co
Ja w pon muszę gdzieś iśc rozejrzeć się za koszulą i stanikiem.
Stary 2014-09-13, 15:58   #4747
alekaz1
Zakorzenienie

A no na szpitalnym jedzonku mozna sie odchudzic i jak bym nie miala czegos swojego to do jutra do sniadania bym umarlaz glodu
Stary 2014-09-13, 15:58   #4748
Monian
Zakorzenienie

Na porodówkach też dają tak jeść? Masakra
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 16:12   #4749
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Na porodówkach też dają tak jeść? Masakra
Nie wiem jak na porodówce, ale kumpela leżała na Polnej na jakimś innym oddziale i mówiła, że jedzenie dobre i dużo, a ziemniaków to dostawała tyle jakby co najmniej w kopalni pracowała Najwyżej będzie się trzeba w swoje zaopatrywać. Ja do torby chyba sobie włożę jakieś biszkopty od razu, albo coś

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 16:25   #4750
alekaz1
Zakorzenienie

Na samej porodowce raczej nie. U mnie jest ze przyjmuja na patologie ciazy np i potem ida na porodowke chyba ze ktos na izbie wyladuje juz z zawansowanym porodem.

Wczoraj od rana lezala babeczka ktora byla tydzien po terminie miala cewnik czy balonik na rozwarcie wczoraj miala 5 cm i skurcze poszla na porodowke po hmm dwoch godzinach wrocilo bo wszystko ustalo i dzis dopiero kolo 12 ja zabrali z 6 cm rozwarcia
Stary 2014-09-13, 16:31   #4751
Indra83
Wtajemniczenie

My dziś byliśmy na naszej działce nad jeziorem, ale grzecznie leżałam na leżaczku, TŻ zabrał Stasia do lasu na grzyby, kilka przynieśli, bo strasznie sucho.

Teraz wróciliśmy i chłopaki poszli uczyć się jeździć na rowerku bez bocznych kółek, oj będzie się działo.

Kiara, zapomniałam napisać, swoje rzeczy też prałam w dziecięcym, trochę z rozpędu, a trochę bo stwierdziłam, że staniki będą piersi dotykać, a dziecko piersi, ale potem już normalnie będę prać, o ile jeszcze je ubiorę, zwłaszcza te koszule

Aleaa,
dobrze, że jesteś w domu

Ja u mnie na porodówce dostałam na śniadanie kiełbasę o niezidentyfikowanym składzie mięsnym i chleb, na obiad jakieś mięcho, gotowaną marchewkę z kukurydzą. Mama przynosiła mi pieczone jabłka z ryżem. A jak leżałam na laryngologii po wycięciu migdałków, to na obiad była wątróbka i sałata ze śmietaną, ekstra dla podrażnionego, obolałego gardła. Nie wiem jak miałabym sobie pokroić wątróbkę tą jedyną plastikową łyżką. Zupa była jakimiś resztkami zupnymi z całego obiadu, zamaskowanymi dla niepoznaki koperkiem, ale zjadłam, bo była rozgotowana i przeszła mi przez gardło. Oczywiście śniadanie o 7, obiad po 12, a kolacja przed 17.

Ogólnie to menu jest identyczne dla wszystkich oddziałów, nie uwzględnia żadnych potrzeb żywieniowych i dietetycznych.
Pamietam jak na oddziale pediatrycznym zdarzali sie chłopcy po 13-14lat, to pielęgniarki dodatkowe porcje dla nich załatwiały, bo tymi dla 5latków to tylko apetytu sobie narobili.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-13, 16:34   #4752
Kostka09
Zakorzenienie

Alaea - nareszcie w domu odpoczywaj teraz

Kiara - wlasnie tez tak doczytalam, ze na czczo i tak wypilam, ale goni mnie do wc caly dzien zobaczymy jutro..

Alekaz - zaopatrz sie w walowke lepiej

Czekoladko i jak festyn ziemniaka? Udal sie?

Dziewczyny z okolic katowic wybieracie sie na te warsztaty w poniedzialek?

Frau - dziekuje za namiary na worki z Pepco sa genialne

Czy ktoras uzywa jakiegos zelu chlodzacego do opuchnietych nog? kiedys chyba pisalysmy o Ziaji..?

Silesiana - Ty chyba pisalas o herbatce z pokrzywy na obrzeki, pomaga Ci cos? Bo tez kupilam i zamierzam pic, czuje sie jak balon z woda

Mam dzisiaj dalszy ciag dooola, zaczynam plakac w trakcie rozmowy z tzetem bo sie ze mna sprzecza, zmeczona jestem po wczorajszej imprezie bo siedzielismy do 2 w nocy u znajomych a on mnie ciagnie dzisiaj jeszcze do swojego brata nogi jak balony, to samo dlonie, jak je podniose wyzej to mi cierpna...plecy bola od sprzatania po malowaniu, no tak sie jeszcze fatalnie nie czulam od poczatku ciazy

Nie smuce ide obejdzec moja liste z wyprawka...

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-09-13 o 16:37
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 17:20   #4753
szybkawolna
Rozeznanie

Zadam dziwne pytanie /glupie/
Czy jak sie robi lasagne to ten makaron sie gotuje czy nie ?
Bo znalazlam przepis na lasagne z kurczkiem i szpinakiem i zdziklam
Stary 2014-09-13, 17:35   #4754
Kasia427
Wtajemniczenie

Kiara no właśnie ja tą komodę na żywo widziałam i ona dokładnie tak wygląda jak na tym zdjęciu.. i jest mega pakowna
Czekoladka tak, tak szpinak i feta to jest to!
Alekaz jest na fejsie taki profil posiłki w szpitalach możesz zrobić fotkę i do nich wysłać.. zawsze się uśmieję z komentarzy ludzi
Kostka przytulam olej tżta, jak nie masz ochoty, to nigdzie nie idź!
Szybkawolna ja jak robiłam to nie gotowałam tego makaronu, tylko dobrze sosem zalałam, wtedy się ładnie zmięknie

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

A my wróciliśmy ze spaceru z plaży, ciepło ale pochmurno, a fala taka wysoka na morzu ... ale się dotleniłam, chłopaki pobiegali po parku, pokarmili kaczki, a późniek chcieli je złapać na obiad mąż kilka fotek cyknął, matko jaki ja mam brzuch wielki! Dopiero na zdjęciach widzę :P
Stary 2014-09-13, 18:13   #4755
alekaz1
Zakorzenienie

Ja sie smieje bo zalecenie jest 3 raz ktg a polozna juz sie denerwuje bo i ja i ona tracimy nerwy tylko bo mala ucieka jak tylko glowice sie przystawi do brzucha i sie smieja ze gdzie ona nieruchliwa to ja im ze szpitala sie wystraszyla
Stary 2014-09-13, 18:15   #4756
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
szpinak jest dobry ale musi byc dobrze przyprawiony- ja smaze na patelni z oliwa, dodaje sol, pieprz, czosnek i troche "magi" w plynie
dla mnie idealne polaczenie to szpinak i feta, uwielbiam omlet wlasnie ze szpinakiem i feta

a swiezy szpinak jest swietny jako dodatek do salat, wystarczy taki miks salat i szpinaku wymieszac i polac dresingiem slodko-kwasnym -pycha

pochwal sie sweterkiem

narobilyscie mi teraz ochoty na szpinak! amniam! mniam!

pewnie zrobie w nadchodzącym tygodniu... i pochwale się efektami!

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Dziewczyny podobno zgaga = włoski u dziecka przetestujemy czy to prawda Ja zgagi nie mam = łysolka
u mnie mega zgagi!
no staram się w miare rozsądku brac ten gascovin, ale nie chce się uzalezniac z drugiej strony i nie wiem, co lepsze....

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Kiara no właśnie ja tą komodę na żywo widziałam i ona dokładnie tak wygląda jak na tym zdjęciu.. i jest mega pakowna
Czekoladka tak, tak szpinak i feta to jest to!
Alekaz jest na fejsie taki profil posiłki w szpitalach możesz zrobić fotkę i do nich wysłać.. zawsze się uśmieję z komentarzy ludzi
Kostka przytulam olej tżta, jak nie masz ochoty, to nigdzie nie idź!
Szybkawolna ja jak robiłam to nie gotowałam tego makaronu, tylko dobrze sosem zalałam, wtedy się ładnie zmięknie

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

A my wróciliśmy ze spaceru z plaży, ciepło ale pochmurno, a fala taka wysoka na morzu ... ale się dotleniłam, chłopaki pobiegali po parku, pokarmili kaczki, a późniek chcieli je złapać na obiad mąż kilka fotek cyknął, matko jaki ja mam brzuch wielki! Dopiero na zdjęciach widzę :P
Kasia pokazuj zdjęcia! ja nie mam ochoty na pozowanie i od dawna zdjęc nie było

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 18:16   #4757
szybkawolna
Rozeznanie

5-10-15 ma wypredaz do -80 % ;p
http://www.51015kids.eu/dziewczynka-...ale&cid=km0140
Stary 2014-09-13, 18:30   #4758
manieczka1
Zakorzenienie

Szybkawolna oooo nieeee ja juz nie moge nic kupowac! a taka obnizka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 18:35   #4759
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Szybkawolna oooo nieeee ja juz nie moge nic kupowac! a taka obnizka
no wlasnie lipa bo ja tez juz wszysto mam i nie mam potrzeby nic kupowac bo teraz jak juz czlowiek tak naprawde nie potrzebuje to mu wyskakuja reklamy z taaaakimi obnizkami jak na zlosc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-13, 18:40   #4760
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kiara no dzien ziemniaka mozna sprobowac regionalnych potraw wlasnie z ziemniaka, sprzedaja placki ziemniaczane i frytki "domowe", glowna atrakcja byl pokaz kulinarny Remigiusza Rączki
u nas od kilku lat jest festyn z tej okazji

bylysmy na chwile bo zaczelo grzmiec i padac a nie zabralam parasolki....

makaron do lasagne daje suchy , tylko kazda warstwe makaronu zalewam sosem beszamelowym

na temat zgagi = wloski juz kiedys pisalysmy, to czysty zabobon aczkolwiek ja mialam zgage fest i mala urodzila sie z czarna czuprunka wiec moze cos w tym jest

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 18:44   #4761
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja zgagi nie miałam w poprzednich ciążach a chłopaki owłosieni jak małpy :P
Stary 2014-09-13, 19:41   #4762
martha330
Zakorzenienie

A co robie, kiedy nie mam co robic
Ukladam kolejne ciuszki i rozmiarami je rozkladam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00698.jpg (115,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00641.jpg (90,3 KB, 25 załadowań)

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 19:47   #4763
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Kostka - żelazo raczej zatyka w wc a nie idzie w drugą stronę, także trochę dziwne... może po czymś innym tak masz?
Ja Ci powiem, że ostatnio w żadnych ciuchasz nie jest mi wygodnie i nie czuję się dobrze. Aż strach patrzeć w lustro No chyba wygodnie mi tylko w dresach albo koszulach nocnych. I mam tak samo jak Ty popuchnięte ciało :/

Indra - hmm ja chyba nie będę tak robic, bo jednak tak czy siak dziecko będzie dotykac moich ubrań - a to jak je przytulę, a to jak będe głaskac, no cokolwiek tak naprawdę. Stanik to jeszcze faktycznie może i lepiej wyprać, bo jednak pierś dziecko bierze do buzi i ma z nią kontakt częsty, ale reszty ubrań myśle, że nie będę prała w Dziudziusiu.
mmm pychota w szpitalu :P Z moich obserwacji wynika, że menu szpitale jest na różnych oddziałach, a raczej dla różnych przypadków nieco inne, aczkolwiek bez szału. Kiedyś byłam przy tym jak kobeita z cukrzycą dostała chleb z dżemem z kolei pani na diecie lekkostrawnej dano kotlet schabowy w panierce... no ale czego tu wymagać.. potrafia kroplówki pomylić, to co dopiero jedzenie.

słoneczko, Monian - akurat na Polnej jedno co dobre (jak na szpital), to jedzenie. Powód jest taki, że oni nie mają cateringu (chyba jako jedyni w mieście), a swoją kuchnię. Niestety zdarzają się tam pomyłki w kuchni (patrz wyżej) i ja miałam taką sytuacje, że dla mnie raz śniadania wcale nie było, bo zgubili... Na Polnej z plusów to taki, że możesz powiedzieć, że jesteś wegetarianką i będziesz miała bezmięsne jedzenie (koleżanka tak zrobiła na oddziale i wszystkie jej zazdrościłyśmy, bo miała takie dobre i warzywka jakieś a my takie średnie).
Natomiast w jednym szpitalu u nas w mieście notorycznie wylewają zupy - dają posiłki w takich pojemnikach plastikowych zamykanych (catering) i za każdym razem jak otwierasz to połowę jak nie 3/4 zupy masz poza miską...
co do szpitalnego jedzenia, to polecam wejść na : https://www.facebook.com/szpitalnyposilek?fref=ts
są tam też zdj. z Polnej :P

Kasia - to bierz!
Stary 2014-09-13, 19:48   #4764
manieczka1
Zakorzenienie

Martha no pieknie. Ja mam wszystko poprane, czeka mnie prasowanie i ukladanie

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 19:53   #4765
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

Kasia - to bierz!
Ale co? bo nie zajarzyłam

U nas burza, chłopcy zasnęli akurat, a ja już też bym odleciała to muszę czekać do 21.15 i zrobić pomiar cukru po kolacji.. dzisiaj na kolację zjadłam pół brzoskwini :/ nie mam apetytu coś ..
Stary 2014-09-13, 19:55   #4766
Indra83
Wtajemniczenie

Kiara, ja też nie mam zamiaru moich ubrań prać w Dzidziusiu, trochę z rozpędu wrzuciłam te rzeczy i tylko te do szpitala, tak to w normalnym, a dzieciece też mam zamiar szybko prać w jakimś Vizirze sensitive itp., żeby wszystkie rzeczy w tym samym prać proszku i nie mieć w łązience jak w sklepie chemicznym

Ja tee płaty do lazanii obgotowuję lekko w wodzie, a sos robię dość rzadki, żeby makaron dobrze naciągnął.

Mój syn przeżył jazdę na rowerze, ma problem ze skręcaniem i ruszaniem jeszcze, ale żadnych uszkodzeń ciała nie ma
Stary 2014-09-13, 20:18   #4767
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Kasiu - no komodę chyba, że cena jednak za duża, no to

Indra - hehe ja jestem wdzięczna, że w mieszkaniu mamy maaaasę schowków :P

Brzuch mi strasznie urósł w ostatnich dniach!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-13, 20:18   #4768
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Mój syn przeżył jazdę na rowerze, ma problem ze skręcaniem i ruszaniem jeszcze, ale żadnych uszkodzeń ciała nie ma
oł je !!! dobry jest ze nie ma zadnych obrazen zuch chlopak
Stary 2014-09-13, 20:19   #4769
AnetkaIzabell
Rozeznanie

na Polnej na patologi ciąży mi jedzenie nie smakowało... na dole jest bufet z żarciem, ale to też nie to.....może na porodówce jest inaczej... w ogóle się zastanawiam, czy można sobie zamawiać żarcie z zewnątrz ??- z jakimś "zdrowym jedzeniem", albo, żeby ktoś dowoził jedzenie.... inaczej z głodu umrę, a tego świństwa szpitalnego po prostu nie tknę..
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-13, 20:20   #4770
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Alaea - nareszcie w domu odpoczywaj teraz

Kiara - wlasnie tez tak doczytalam, ze na czczo i tak wypilam, ale goni mnie do wc caly dzien zobaczymy jutro..

Alekaz - zaopatrz sie w walowke lepiej

Czekoladko i jak festyn ziemniaka? Udal sie?

Dziewczyny z okolic katowic wybieracie sie na te warsztaty w poniedzialek?

Frau - dziekuje za namiary na worki z Pepco sa genialne

Czy ktoras uzywa jakiegos zelu chlodzacego do opuchnietych nog? kiedys chyba pisalysmy o Ziaji..?

Silesiana - Ty chyba pisalas o herbatce z pokrzywy na obrzeki, pomaga Ci cos? Bo tez kupilam i zamierzam pic, czuje sie jak balon z woda

Mam dzisiaj dalszy ciag dooola, zaczynam plakac w trakcie rozmowy z tzetem bo sie ze mna sprzecza, zmeczona jestem po wczorajszej imprezie bo siedzielismy do 2 w nocy u znajomych a on mnie ciagnie dzisiaj jeszcze do swojego brata nogi jak balony, to samo dlonie, jak je podniose wyzej to mi cierpna...plecy bola od sprzatania po malowaniu, no tak sie jeszcze fatalnie nie czulam od poczatku ciazy

Nie smuce ide obejdzec moja liste z wyprawka...
Cieszę się, że worki pasują. Ja dziś też jeszcze jeden nabyłam

Elu, M.dziś lepiej, ale jak mieliśmy próbę to nie chciała z nami być bo bała się skrzypiec, choć wczoraj przy nich zasnęła . Mnie do tego znów zatoka się zatkała, nie wiem jak jutro ten ślub i śpiewanie na nim przeżyję. Jeszcze mnie mega lewe biodro zaczęło boleć, nie wiem od czego. Poważnie jestem już zmęczona tą ciążą, nie wiem co mnie jeszcze dopadnie za ból. Tż też zmierzył. Te ostatnie dni są jakieś do kitu :-(

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości