|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Zanet - tak, piorę te elementy (chodzi mi o materiałowe) - mamy wózek używany
![]() Dzieki za odp., hmm to ja trochę inaczej to odczuwam, ale może też to przez to. Kostka - mi radzili na czczo ![]() Zdrówka dla Was ![]() Alekaz - dobrze, że macie pozytywne wieści. ![]() Indra - leż leż, dobrze, że mała się rusza! Mój dziś mniej aktywny, ale tak się dzieje jak ja więcej jestem na nogach. czekoladka - dzień ziemniaka? ![]() mgds - nie, nie boję się, dady czy takich bałabym się, ale Pampers najzwyklejszych nie (więcej sztuk mamy 2, a wcześniej mamy jeszcze 1 małe op. jedynek, także jak 1 uczulą, to 2 w ogóle nie będę otwierać. Zresztą nawet jeśli by uczuliły, to odsprzedam albo zamienię się z koleżanką ![]() martha - to chyba miało być do kostki, a nie do mnie ![]() Ja owszem, mam obrzęki, ale od dłuzszego czasu (pogarszają się z biegiem ciąży), lecz gin i tym wie. Asparginu biorę największą możliwą (według gina) dawkę, a wody piję myśle, że więcej niz któarkolwiek z Was, także u mnie to już kwestia hormonalna i "uroki" ciąży niestety. Kasia - też niecierpię klawiatury dotykowej i pisania z tel. :/ KOSZMAR ładna ta komoda, tylko szkoda że zdjęcie takie hmm bardziej grafika a nie zdjęcie, bo przez to nie wiadomo jak wygląda naprawdę ![]() oo serio (Kaufland)? U nas własnie do Kaufa daleko, ale ile razy byłam tyle baardzo dużo obsługi, więc mimo sporej liczby kupujaych kolejki nie były duże. Uwielbiam Kaufland, szkoda, ze mamy tak daleko :/ Ela - tez mam problemy straaaszne ze zgagą ![]() Aleaa - super, że jesteście w domu ![]() My zrobiliśmy dziś 2 prania, na razie na kolejne nie ma miejsca. Złożyliśmy wszystkie wczorajsze i pospisywałam rozmiarami ile czego mam (z takiej stronki korzystałam i mierzyłam cm, bo na oko jak zauważyłam można sie pogubić ![]() Muszę dziś zajrzeć do mojej listy wyprawkowej, sprawdzić czego jeszcze nam potrzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Kurde zeby chociaz lepiej karmili i o innych porach. Kolacje wlasnie jem a jest chwile po 16 dwie kromki chleba maselko i kawalek pasztetowej i to ma byc jedzenie dla ciazarnych. Na snaidanie o 8 bylo to samo tylko za miast pasztetowej plasterek sera i wedliny. Obiad tez dziwny ale zjadliwy.
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze z miesiac i pewnie zaczna sie u nas porody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
Aleaa dobrze, że już w domku jesteś w domu jednak najlepiej. Oby ostatni to był Twój pobyt przed porodem
![]() Alekaz wracaj szybko do domku, a o jedzeniu szpitalnym nie wspomnę, bo jak ja byłam to też był koszmar i to jeszcze na takich porysanych plastykowych talerzach ble. Kiara ja też dzisiaj od rana miałam zgagę masakryczna, ale przeszło mi po miętowej herbacie. W sumie w ciąży nie brałam jeszcze żadnych leków na zgagę. Wcoraj kupiłam pierwsze pieluszki wzięłam te z tesco, ale małą paczuszkę 25 szt, a potem to już chyba kupię dwójki od razu, albo dady albo z rossmanna. Nie kupuję żadnych dużych paczek, bo wolę popróbować kilku firm i w razie czego nie będzie szkoda. Kupiłam sobie też stanik do karmienia na bazarku za 15 zł ten taki flaczek bawełniany. Wzięłam biały, a chciałam też czarny tylko rozmiaru nie było. Jak będzie dobry i się sprawdzi to najwyżej mamę wyśle mi kupi, ale póżniej myślę chociaż o takim z fiszbinami, bo biustu za dużego nie mam i wogóle nie lubię takich nieusztywnianych, ale jak mnie będą bolały cycki po porodzie to może zmienię zdanie ![]()
#4745 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podobno zgaga = włoski u dziecka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My któregoś razu dostaliśmy okropnie śmierdzącą wędzonkę na patologii ciąży... ![]() no i tradycyjnie w niektórych szpitalach jest na obiad II danie w wersji mini (ach te potłuczone, skamieniałe ziemniaki ![]() ![]() Kiedyś liczyłam ile warzyw dają w szpitalu, to przez tydzień nie naliczyłam się nawet 1 całego pomidora, tylko albo nic nie było albo po 1-2 plastry neciutkie tego pomidora. ![]() później skomentowałam to głośno to... rano dostałam tackę z zawiniętym w folię CAŁYM pomidorem ![]() słoneczko - ja też na razie nic nie brałam, ale czasami to już nie wiem co ze sobą zrobic. Próbowałam ciepłego mleka, migdałów, siemię - nic nie działa. Tez mam jedne z tesco ale większy rozmiar (takie zielone) i bardzo mi przypasowały póki co ![]() Ja w pon muszę gdzieś iśc rozejrzeć się za koszulą i stanikiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
A no na szpitalnym jedzonku mozna sie odchudzic
![]() ![]()
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Na porodówkach też dają tak jeść? Masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak na porodówce, ale kumpela leżała na Polnej na jakimś innym oddziale i mówiła, że jedzenie dobre i dużo, a ziemniaków to dostawała tyle jakby co najmniej w kopalni pracowała
![]() ![]()
#4750 |
Zakorzenienie
|
Na samej porodowce raczej nie. U mnie jest ze przyjmuja na patologie ciazy np i potem ida na porodowke chyba ze ktos na izbie wyladuje juz z zawansowanym porodem.
Wczoraj od rana lezala babeczka ktora byla tydzien po terminie miala cewnik czy balonik na rozwarcie wczoraj miala 5 cm i skurcze poszla na porodowke po hmm dwoch godzinach wrocilo bo wszystko ustalo i dzis dopiero kolo 12 ja zabrali z 6 cm rozwarcia
#4751 |
Wtajemniczenie
|
My dziś byliśmy na naszej działce nad jeziorem, ale grzecznie leżałam na leżaczku, TŻ zabrał Stasia do lasu na grzyby, kilka przynieśli, bo strasznie sucho.
Teraz wróciliśmy i chłopaki poszli uczyć się jeździć na rowerku bez bocznych kółek, oj będzie się działo. Kiara, zapomniałam napisać, swoje rzeczy też prałam w dziecięcym, trochę z rozpędu, a trochę bo stwierdziłam, że staniki będą piersi dotykać, a dziecko piersi, ale potem już normalnie będę prać, o ile jeszcze je ubiorę, zwłaszcza te koszule Aleaa, dobrze, że jesteś w domu Ja u mnie na porodówce dostałam na śniadanie kiełbasę o niezidentyfikowanym składzie mięsnym i chleb, na obiad jakieś mięcho, gotowaną marchewkę z kukurydzą. Mama przynosiła mi pieczone jabłka z ryżem. A jak leżałam na laryngologii po wycięciu migdałków, to na obiad była wątróbka i sałata ze śmietaną, ekstra dla podrażnionego, obolałego gardła. Nie wiem jak miałabym sobie pokroić wątróbkę tą jedyną plastikową łyżką. Zupa była jakimiś resztkami zupnymi z całego obiadu, zamaskowanymi dla niepoznaki koperkiem, ale zjadłam, bo była rozgotowana i przeszła mi przez gardło. Oczywiście śniadanie o 7, obiad po 12, a kolacja przed 17. Ogólnie to menu jest identyczne dla wszystkich oddziałów, nie uwzględnia żadnych potrzeb żywieniowych i dietetycznych. Pamietam jak na oddziale pediatrycznym zdarzali sie chłopcy po 13-14lat, to pielęgniarki dodatkowe porcje dla nich załatwiały, bo tymi dla 5latków to tylko apetytu sobie narobili.
#4752 |
Zakorzenienie
|
Alaea - nareszcie w domu
![]() ![]() Kiara - wlasnie tez tak doczytalam, ze na czczo i tak wypilam, ale goni mnie do wc caly dzien ![]() Alekaz - zaopatrz sie w walowke lepiej ![]() Czekoladko i jak festyn ziemniaka? Udal sie? Dziewczyny z okolic katowic wybieracie sie na te warsztaty w poniedzialek? Frau - dziekuje za namiary na worki z Pepco sa genialne ![]() Czy ktoras uzywa jakiegos zelu chlodzacego do opuchnietych nog? kiedys chyba pisalysmy o Ziaji..? Silesiana - Ty chyba pisalas o herbatce z pokrzywy na obrzeki, pomaga Ci cos? Bo tez kupilam i zamierzam pic, czuje sie jak balon z woda ![]() Mam dzisiaj dalszy ciag dooola, zaczynam plakac w trakcie rozmowy z tzetem bo sie ze mna sprzecza, zmeczona jestem po wczorajszej imprezie bo siedzielismy do 2 w nocy u znajomych a on mnie ciagnie dzisiaj jeszcze do swojego brata ![]() ![]() Nie smuce ide obejdzec moja liste z wyprawka... ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-13 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Rozeznanie
|
Zadam dziwne pytanie /glupie/
![]() ![]() Czy jak sie robi lasagne to ten makaron sie gotuje czy nie ? Bo znalazlam przepis na lasagne z kurczkiem i szpinakiem i zdziklam ![]()
#4754 |
Wtajemniczenie
|
Kiara no właśnie ja tą komodę na żywo widziałam i ona dokładnie tak wygląda jak na tym zdjęciu.. i jest mega pakowna
![]() Czekoladka tak, tak szpinak i feta to jest to! ![]() Alekaz jest na fejsie taki profil posiłki w szpitalach ![]() ![]() Kostka przytulam ![]() Szybkawolna ja jak robiłam to nie gotowałam tego makaronu, tylko dobrze sosem zalałam, wtedy się ładnie zmięknie ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- A my wróciliśmy ze spaceru z plaży, ciepło ale pochmurno, a fala taka wysoka na morzu ... ale się dotleniłam, chłopaki pobiegali po parku, pokarmili kaczki, a późniek chcieli je złapać na obiad ![]()
#4755 |
Zakorzenienie
|
Ja sie smieje bo zalecenie jest 3 raz ktg a polozna juz sie denerwuje bo i ja i ona tracimy nerwy tylko bo mala ucieka jak tylko glowice sie przystawi do brzucha i sie smieja ze gdzie ona nieruchliwa to ja im ze szpitala sie wystraszyla
![]()
#4756 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
narobilyscie mi teraz ochoty na szpinak! amniam! mniam! ![]() pewnie zrobie w nadchodzącym tygodniu... i pochwale się efektami! Cytat:
no staram się w miare rozsądku brac ten gascovin, ale nie chce się uzalezniac z drugiej strony i nie wiem, co lepsze.... ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
5-10-15 ma wypredaz do -80 % ;p
http://www.51015kids.eu/dziewczynka-...ale&cid=km0140
#4758 |
Zakorzenienie
|
Szybkawolna oooo nieeee ja juz nie moge nic kupowac!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Kiara no dzien ziemniaka
![]() u nas od kilku lat jest festyn z tej okazji ![]() bylysmy na chwile bo zaczelo grzmiec i padac a nie zabralam parasolki.... makaron do lasagne daje suchy , tylko kazda warstwe makaronu zalewam sosem beszamelowym ![]() na temat zgagi = wloski juz kiedys pisalysmy, to czysty zabobon aczkolwiek ja mialam zgage fest i mala urodzila sie z czarna czuprunka wiec moze cos w tym jest
#4761 |
Wtajemniczenie
|
Ja zgagi nie miałam w poprzednich ciążach a chłopaki owłosieni jak małpy :P
#4762 |
Zakorzenienie
|
A co robie, kiedy nie mam co robic
![]() Ukladam kolejne ciuszki i rozmiarami je rozkladam ![]()
![]() |
#4763 |
Wtajemniczenie
|
Kostka - żelazo raczej zatyka w wc a nie idzie w drugą stronę, także trochę dziwne... może po czymś innym tak masz?
Ja Ci powiem, że ostatnio w żadnych ciuchasz nie jest mi wygodnie i nie czuję się dobrze. Aż strach patrzeć w lustro ![]() Indra - hmm ja chyba nie będę tak robic, bo jednak tak czy siak dziecko będzie dotykac moich ubrań - a to jak je przytulę, a to jak będe głaskac, no cokolwiek tak naprawdę. Stanik to jeszcze faktycznie może i lepiej wyprać, bo jednak pierś dziecko bierze do buzi i ma z nią kontakt częsty, ale reszty ubrań myśle, że nie będę prała w Dziudziusiu. mmm pychota w szpitalu :P Z moich obserwacji wynika, że menu szpitale jest na różnych oddziałach, a raczej dla różnych przypadków nieco inne, aczkolwiek bez szału. Kiedyś byłam przy tym jak kobeita z cukrzycą dostała chleb z dżemem z kolei pani na diecie lekkostrawnej dano kotlet schabowy w panierce... ![]() słoneczko, Monian - akurat na Polnej jedno co dobre (jak na szpital), to jedzenie. Powód jest taki, że oni nie mają cateringu (chyba jako jedyni w mieście), a swoją kuchnię. Niestety zdarzają się tam pomyłki w kuchni (patrz wyżej) i ja miałam taką sytuacje, że dla mnie raz śniadania wcale nie było, bo zgubili... Na Polnej z plusów to taki, że możesz powiedzieć, że jesteś wegetarianką i będziesz miała bezmięsne jedzenie (koleżanka tak zrobiła na oddziale i wszystkie jej zazdrościłyśmy, bo miała takie dobre i warzywka jakieś ![]() Natomiast w jednym szpitalu u nas w mieście notorycznie wylewają zupy - dają posiłki w takich pojemnikach plastikowych zamykanych (catering) i za każdym razem jak otwierasz to połowę jak nie 3/4 zupy masz poza miską... co do szpitalnego jedzenia, to polecam wejść na : https://www.facebook.com/szpitalnyposilek?fref=ts są tam też zdj. z Polnej :P Kasia - to bierz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Martha no pieknie. Ja mam wszystko poprane, czeka mnie prasowanie i ukladanie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4765 |
Wtajemniczenie
|
Ale co?
![]() ![]() U nas burza, chłopcy zasnęli akurat, a ja już też bym odleciała to muszę czekać do 21.15 i zrobić pomiar cukru po kolacji.. dzisiaj na kolację zjadłam pół brzoskwini :/ nie mam apetytu coś ..
#4766 |
Wtajemniczenie
|
Kiara, ja też nie mam zamiaru moich ubrań prać w Dzidziusiu, trochę z rozpędu wrzuciłam te rzeczy i tylko te do szpitala, tak to w normalnym, a dzieciece też mam zamiar szybko prać w jakimś Vizirze sensitive itp., żeby wszystkie rzeczy w tym samym prać proszku i nie mieć w łązience jak w sklepie chemicznym
![]() Ja tee płaty do lazanii obgotowuję lekko w wodzie, a sos robię dość rzadki, żeby makaron dobrze naciągnął. Mój syn przeżył jazdę na rowerze, ma problem ze skręcaniem i ruszaniem jeszcze, ale żadnych uszkodzeń ciała nie ma ![]()
#4767 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu - no komodę
![]() ![]() Indra - hehe ja jestem wdzięczna, że w mieszkaniu mamy maaaasę schowków :P Brzuch mi strasznie urósł w ostatnich dniach! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4769 |
Rozeznanie
|
na Polnej na patologi ciąży mi jedzenie nie smakowało... na dole jest bufet z żarciem, ale to też nie to.....może na porodówce jest inaczej... w ogóle się zastanawiam, czy można sobie zamawiać żarcie z zewnątrz ??- z jakimś "zdrowym jedzeniem", albo, żeby ktoś dowoził jedzenie.... inaczej z głodu umrę, a tego świństwa szpitalnego po prostu nie tknę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Elu, M.dziś lepiej, ale jak mieliśmy próbę to nie chciała z nami być bo bała się skrzypiec, choć wczoraj przy nich zasnęła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.