![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część X
Cytat:
![]()
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
To polecam u wetów często użwywany środek
![]() Ponoć nie raz podrażnia skórę u zwierząt , to mi mówiła znajoma ze schornu tam też jest to używane , ale u moich zwierzaków ok . Tam masz ilość psików na kg masy ciała i ja to potem wcieram w futro ![]() rękawiczek nie używam a niby się powinno na moją skórę też ok , nic się nie dzieje . Kurde nigdy nie widziałam przeziębionego kota ![]() a zawsze miałam takie co wyłaziły .
#4743 |
Zakorzenienie
|
jw nie kombinuj. Ta w proszku jest syntetyczna: http://www.news-medical.net/health/T...roduction.aspx
Nikomu nie opłaca się ekstrakcja ![]() Nie dysponuje nadmiarem czasu żeby szukać, ale jak się coś dowiesz to napisz. ![]()
#4744 |
Wtajemniczenie
|
A u nas przyszedł barfowy kryzys
![]() Misia nie chce jeść, nawet pomieszanego. Mam nadzieję, że to tylko taki dzień, ma tak co jakiś czas. Zjadła trochę, jak jej rzucałam pojedyncze kąski na podkładkę, ale to tak z połowę porcji, kolacji wczoraj też już nie zjadła ![]() Kusum, a jak u Ciebie na barfie przedstawiają się sprawy kuwetowe? Bo Misia odkąd jest na barfie dwójeczkę robi raz na dwa dni (dawniej raz na dobę) i jest znacznie mniejsza. Wiem, że to pewnie dlatego, że samo mięso, więc wszystko co się da zużywa, ale tak z ciekawości pytam. I nie wiem co zrobić z tym sikaniem, rozwadnianie barfa nie działa, mogę dodać zaledwie ociupinkę wody, bo inaczej nie zje. I znowu jest jeden sik na dobę, a już na puszkach były chociaż dwa ![]()
![]() |
#4745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fakt, przy jedzeniu puszek jest więcej wody (bo więcej karmy kot zjada), w barfowej mieszance mniej. A jakbyś jej rosół podawała? Nie wypije? Albo galaretkę z rosołu?
![]() |
#4746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale muszę przyznać, że to co piszą o aromatach z kuwety to prawda. Nie było źle, bo jadła całkiem niezłą karmę, ale mimo to coś tam czułam zanim zakopała, gdy urzędowała akurat w kuwecie. A teraz nic, małe, suche, od razu zakopane, nawet się nie zdążę zorientować. ![]() Próbowałam z rosołem to albo zliże tylko tłuszczyk, a jak wyłapię go wcześniej, to liźnie kilka razy i już jest be. Dzisiaj nie zjadła barfa, to piła z fontanny (ostatnio w ogóle nie widziałam jej pijącej). Ona ma jakiś uraz do płynów, tak jak pisałam pierwsze 2 dni z barfem wyglądały tak, że jak tylko trafiła na mokre to rezygnowała. Jakoś udało się mi to pokonać, zostawiałam mięso na chwilę, żeby trochę wchłonęło wodę i było ok. Nie wiem co takiego się stało, że ma takie nastawienie do wody i wszelkich mokrych rzeczy. Mokra ścierka/ręcznik/wanna/umywalka też są be i nawet na nich łapki nie postawi. ![]() Widziałam na barfnym przepis na galaretkę dla kota jako zamiennika jak nie chce pić, może coś takiego upichcę i spróbuję. Taką galaretkę jak czasem powstaje po odstaniu mięsa nawet zjada, więc może się uda.
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio przy porządkach znalazłam AC. Kot zjadł z chęcią. Dopiero teraz widzę różnicę między puszką, a barfem: 2 dużo większa niż na barfie i bardziej śmierdząca. Czuć było w domu jak przyszłam z pracy. To co piszesz jest realne. A w mieszance masz jakiś balast? Czy samo mięso? Siku jest dwa razy na dobę. Moim zdaniem wody w barfie jest wystarczająco. Daję tyle ile jest w przepisie i potem jeszcze odrobinkę żeby łatwiej wylać z torebki. W naturze kot też mało pije. Co do jedzenia to raz jedzą więcej, a raz mniej. Daję im 3 razy dziennie. Rano, po pracy i późnym wieczorem. Czasem jeszcze dopominają się chrupek przed snem. Sypię im do karuzeli i mam z głowy ![]() Ile Misia je barf? Kilka dni? Poczekaj jeszcze trochę wszystko powinno się ustabilizować ![]()
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Różnica jest taka, że kot w naturze krótko żyje i ma w dupie to czy będzie miał chore nerki
![]()
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice mają persa 15 letniego . Kot karmiony whiskasem , w życiu poza szczepieniami weta na oczy nie widział . Kuzynów kot żył 18 lat też whiskasami karmiony - bo o innych karmach mało kto słyszał , też super zdrowiem się cieszył . W sumie sporo takich kotów znam . A tu jak poczytać , to cuda wianki i ciagle wet , bo ciągle jakiemuś kotu coś dolega ![]() i nie napisałam tego żeby komuś jechać w jaki kolwiek sposób , tylko mnie to dziwi ![]() ![]()
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Wiesz, też znam ludzi, co zdrowo się nie odżywiają, a są zdrowi. Są też tacy, co są najbardziej eko jak się da, a i tak raka będą mieli. Mimo wszystko fakt, że beznadziejna dieta może nie przyczynić się do przedwczesnej śmierci i chorób nie przyzwala - moim zdaniem - na beznadziejne karmienie, bo skąd wiadomo, że akurat na naszego podopiecznego nie trafi?
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez powodu zwierzaka do weta nikt nie ciągał , bo to się bało za drzwi domu wyleźć .
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Krew, mocz, kał do analizy?
#4753 |
Zakorzenienie
|
Kretka nie kumam po kiego kłuć kota siedzącego w domu któremu nic nie dolega
![]() ![]() Ja swoim bez powodu też takich badań nie robię ... ![]() Nie widzę powodu ... i nie wyobrażam sobie bez powodu fundowania takiego stresu zwierzakowi . Moje miały na poczatku badania robione zanim do mnie trafiły , i wet nie widzi powodu do robienia ich bez powodu .
#4754 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koty trzeba regularnie badać. Inaczej nic nie wiadomo o stanie zdrowia kota ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Dokładnie...
![]() |
#4756 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomasowałam trochę brzuszek, podałam większą porcję oleju z łososia i wyszła kupka, twarda i trochę się męczyła jak ją robiła. Później jak wróciłam, to była jeszcze mała trochę rzadsza. Ale boję się, że to nie to. W ogóle nic dzisiaj nie jadła tzn. rano dwa kąski mięsa, potem ze 20g Animondy Exotic, nawet swojego ulubionego RC nie chce ![]() Teraz zjadła trochę fast-foodowych przysmaków i kilkanaście chrupek suchego RC dla kocich staruszków. Martwię się i boję, u Grubcia też się zaczęło od spadku apetytu ![]() Zgadzam się, że profilaktyka ważna. Kot nie powie jak go coś boli, dopiero jak to się robi przewlekłe to widać. Wcześniej może mieć i momenty, że się gorzej czuje, ale to większość pomyśli, że kot tak ma, czasem jest mniej ruchliwy i bardziej śpiący. U Misi też nie było widać, a dzięki badaniom przynajmniej mogę zareagować wcześniej i może uda się zdusić ewentualną chorobę w zarodku. Ciekawe czy Monika i Sonia dojechały już na miejsce? Mam nadzieję, że obyło się bez komplikacji.
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z mojego punktu widzenia - Sonia przezyla to lepiej od swojej panci ale detale to Monika sama juz opowie. Sonia polubila pokoj a to najwazniejsze. Monike wyslalam do mycia, potem kolacja i spac. No prawie, nie powstrzymalam sie i strzelilam Soni kilka fotek zanim zostawilam je same ![]() Aha - Sonia nie uciekala ode mnie i dala sie glaskac. Prawdziwa kocia krolowa. Monika dopowie sama reszte jutro.
![]() |
#4758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję też, że dałaś znać. Tak myślałam, że Monika musi być padnięta, ale wreszcie chociaż jakaś dobra wiadomość na koniec dnia. Sonik nawet nie ma pojęcia jak daleko jest ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
... choć nie Westwood
|
Sonia wygląda super, mam nadzieję, ze jej pancia rowniez wyglada na wypoczeta
![]() ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2015-02-13 o 02:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
daktylku, a może ona tylko tak stroi fochy, bo jest sama?
Ale śliczna Sonia ![]()
#4761 |
Zakorzenienie
|
Robie soboe badania ale od pewnego wieku .
Jakoś nie wyobrażam sobie moich dzieci badać co chwilkę ![]() Ze stresu też zwierzak może chorować . Jak to mówią kota na śmierć też można zagłaskać . Ciekawe czy mając dzieci byście im co chwilkę badania krwi robiły , czy niosły kał do analizy , bo widzę że większość tu chyba nie ma ![]()
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To się nazywa profilaktyka.
![]() |
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja tam jednak współczuję troszkę zwierzakom tego ciągłego pobierania i badania ![]() we wszystkim trzeba mieć umiar i dystans. Moje koty w takim razie to są mega biedne ![]() Piją deszczówkę , łapią myszy , nie zawsze mam się czas z nimi bawić , bawią się z psem ![]() Do tego im pewnie troszkę syfu serwuję , bo bywam w schroniskach dwóch ![]() dzieci odrobaczam regularnie razem z kotami :P właśnie z powodu schronu . A no i jedzą fast food w postaci cosmy w galarecie - kot starszy odmówił jedzenia zdrowego mokrego jego zdaniem świństwa ![]() Oby do wiosny bo Luckowi z racji przez zimę przebywania w domu to oczy wygniją od ciągłego spania . Już patzry tęsknie przez okno kiedy będzie mógł się na teren wypuścić . ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Ale u mnie to wszystko chyba wynika też troszkę z ropędu ![]() Dwójka dzieci , spory dom , trzy szt zwierzaków .. do tego praca plus wolontariat , masa zajęć dodatkowych z dziećmi - baseny , karate itp ![]() Ale mi pasi taki rozpęd ... a no i sporo wyjazdów - zwierzyniec wtedy w domu na szczęście ![]() Bo jakbym jeszcze miała zabierać towarzystwo ... to już by był dom wariatów ![]() Mieliśmy jeszcze chomika ![]()
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2015-02-13 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja współczuję zwierzakom, które ciężko chorują i umierają przez późne wykrycie choroby. Umiar i dystans to badania co rok, a nie co 2 tygodnie. Badanie pozwala na wczesne wykrycie choroby i kontrolowanie stanu zdrowia. Niebadanie podopiecznych, którzy są od nas zależni to brak wyobraźni i odpowiedzialności ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2015-02-13 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie napisałam nigdzie że nie badam ![]() A kotów póki młode nie mam zamiaru kłuć ![]() jeden ma 1,5 roku drugi pół , na razie im podaruję . Zresztą jeśli wet mi powie że należy zbadać , to wtedy to zrobię Póki co muszę towarzystwo zaszczepić na wściekliznę ![]()
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2015-02-13 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to Twoje koty, Twoje decyzje, Twoje problemy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już samo wychodzenie z domu moich zwierząt jest dla ciebie wielkim złem ![]() ![]() ![]() Ale jak to mówią ile ludzi tyle gustów i całe szczęście , bo by nudno na świecie było . Oby wszystkie koty miały wygodny ciepły domek , nawet jedząs whiskasa ![]() A problem mam , pies kradnie kotom suche żarcie !!!! chyba będą miały jedzenie gdzieś na wysokośći ... Koty kradną psie RC ... Dom wariatów !!!
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2015-02-13 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Nie depcze krokusów
|
Myślę dużo o Soniku i Monice.
Jak je przyjęło ZOO?
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nigdzie nie pisałam, że żwirek silikony jest złem
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.