Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-17, 14:10   #4741
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Znalazłam teraz ogłoszenie o tytule:
Przedstawiciel handlowy (męski/żeński)

Nie wiem po co ten nawias, chyba, że jak ktoś jest nijaki to ma nie kandydować.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 14:16   #4742
201606270916
Konto usunięte

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50691187]Znalazłam teraz ogłoszenie o tytule:

Nie wiem po co ten nawias, chyba, że jak ktoś jest nijaki to ma nie kandydować. [/QUOTE]

To chyba takie pokazanie, jacy są niedyskryminujący (pomijając wszelkie inne kombinacje gender) Strabag ma przy wszystkich chyba ogłoszeniach - bo nie znalazłam takiego z jedną literką - "(m/k)". Już mogliby sobie darować i nic nie dopisywać
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 14:45   #4743
uniperfect
Rozeznanie

Przechodziłam dziś obok, chwilówek, które nie dawno otworzyli. Byłam u nich na rozmowie nie dawno, było nas 10 dziewczyn. Przechodząc zerkłam z ciekawości , która z 9 dziewczyn została zatrudniona. Rozmowa była grupowa, na raz wykonywałyśmy zadanie. Pisałam wam o tym. Mi napisali e-mail, ze się nie dostałam. Patrzę a tam siedzi jakaś dziewczyna, której nawet na rozmowie nie było Z niektórymi dziewczynami co były na rozmowie się znam. Może rozmowa była dla picu,m a kierownik oddziału wepchał swojego do pracy.
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 14:49   #4744
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
Przechodziłam dziś obok, chwilówek, które nie dawno otworzyli. Byłam u nich na rozmowie nie dawno, było nas 10 dziewczyn. Przechodząc zerkłam z ciekawości , która z 9 dziewczyn została zatrudniona. Rozmowa była grupowa, na raz wykonywałyśmy zadanie. Pisałam wam o tym. Mi napisali e-mail, ze się nie dostałam. Patrzę a tam siedzi jakaś dziewczyna, której nawet na rozmowie nie było Z niektórymi dziewczynami co były na rozmowie się znam. Może rozmowa była dla picu,m a kierownik oddziału wepchał swojego do pracy.
a moze po prostu, ktoras z tamtych dostala te prace. pozniej zrezygnowala szybko. wiec zatrudnili kogos nowego. praca w chwilowach nie jest fajna i zadne zdziwienie, ze ktos by po tygodniu zrezgynowal.
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 14:53   #4745
uniperfect
Rozeznanie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;50691187]Znalazłam teraz ogłoszenie o tytule:

Nie wiem po co ten nawias, chyba, że jak ktoś jest nijaki to ma nie kandydować. [/QUOTE]
Wiesz, jedna pani z rządu, najpierw była facetem, a teraz stała się kobietą , więc może to jest nijaki rodzaj i o takich im chodziło

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
a moze po prostu, ktoras z tamtych dostala te prace. pozniej zrezygnowala szybko. wiec zatrudnili kogos nowego. praca w chwilowach nie jest fajna i zadne zdziwienie, ze ktos by po tygodniu zrezgynowal.
Nie zdążyła by zrezygnować, bo to dopiero kilka dni jest otwarte. Jeszcze nie wiele ludzi wie o ich istnieniu, by walili tłumami po pożyczki. Ewentualnie rekrutowali w inne dni jeszcze, oprócz tego co ja byłam.
Stary 2015-03-17, 15:03   #4746
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz, jedna pani z rządu, najpierw była facetem, a teraz stała się kobietą , więc może to jest nijaki rodzaj i o takich im chodziło

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Nie zdążyła by zrezygnować, bo to dopiero kilka dni jest otwarte. Jeszcze nie wiele ludzi wie o ich istnieniu, by walili tłumami po pożyczki. Ewentualnie rekrutowali w inne dni jeszcze, oprócz tego co ja byłam.
To może mieli więcej niż jedną taką grupową rozmowę Chociaż jeśli dobrze pamiętam to pisałaś o takiej wyszczekanej dziewczynie, która nie dała innym dojść do słowa? Bo jak tak, to może była również na tyle wygadana, żeby zrezygnować, bo jej się nie podobały przedstawione po rozmowie warunki To już powód żeby szukać dalej.
Stary 2015-03-17, 15:10   #4747
uniperfect
Rozeznanie

Takiego formularza rekrutacyjnego jeszcze nie widziałam. Znalazłam ogłoszenie na sekretarkę, minimum 2 lata doświadczenia W formularzu rekrutacyjnym takie punkty 1. Stan cywilny 2. Wiek dzieci 3. Prawo jazdy a w nawiasie ( wypadki, mandaty, doświadczenie) 3 . Miejsce i data urodzenia 4. Wynik końcowy ze studiów. Wiek dzieci to chyba po to, tylko, że jak są małe to trzeba z nimi iść do lekarza czy można L4 wziąć , a jak są duże to same pójdą się zbadać.
Ja już wiek dawno ze CV usunęłam, jestem już po 30, to już babcia ze mnie, co musi zacząć używać kremy przeciwzmarszczkowe hehe. Dobrze, że jeszcze staro nie wyglądam. Jeden gościu co ma 28 lat myślał, że mam tyle samo co on. A ciotka jedna to mi jeszcze mniej dawała.

Edytowane przez uniperfect
Czas edycji: 2015-03-17 o 15:15
Stary 2015-03-17, 15:14   #4748
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Takiego formularza rekrutacyjnego jeszcze nie widziałam. Znalazłam ogłoszenie na sekretarkę, minimum 2 lata doświadczenia W formularzu rekrutacyjnym takie punkty 1. Stan cywilny 2. Wiek dzieci 3. Prawo jazdy a w nawiasie ( wypadki, mandaty, doświadczenie) 3 . Miejsce i data urodzenia 4. Wynik końcowy ze studiów. Wiek dzieci to chyba po to, tylko, że jak są małe to trzeba z nimi iść do lekarza czy można L4 wziąć , a jak są duże to same pójdą się zbadać.
A jak brak to starczy ksero recepty na tabletki antykoncepcyjne co miesiąc, czy trzeba złożyć w depozyt wyciętą macicę?
Stary 2015-03-17, 15:21   #4749
uniperfect
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
A jak brak to starczy ksero recepty na tabletki antykoncepcyjne co miesiąc, czy trzeba złożyć w depozyt wyciętą macicę?
Brak to chyba też nie dobrze, bo jak nie masz 40 lat to jeszcze możesz urodzić dziecko z jedno. Teraz to i po 4o chyba rodzą. Ja to się dzieci nie doczekam, bo ani chłopa ani pracy nie mam, a nie wiele mi na dzieci pozostało. Dobrze, że w rodzinie mam małe dzieci , to się nimi nacieszę. Więc moge recepty w zamian za zatrudnienie przynosić. :Przecież recepta nie świadczy o tym, że ktoś je zażywa. Receptę kobieta może mieć, a oszukiwać i nie jeść tabletek. No ale wtedy mogą posądzić o oszustwo
Stary 2015-03-17, 16:26   #4750
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Bosh, posłanka, nie widzisz różnicy?

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Na stronie PUP czasem widzę coś takiego i zastanawiam się- po co?
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 17:16   #4751
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Farisss Pokaż wiadomość
Czy ktoś pracował/pracuje jako konsultant ds wdrożeń systemów ERP itp ?
A co cię konkretnie interesuje? Z mojego doświadczenia wynika, ze w takich przypadkach "konsultant" oznacza czesto po prostu "programistę", tak czy siak - typowo informatyczne stanowisko
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 20:59   #4752
mi.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
A co cię konkretnie interesuje? Z mojego doświadczenia wynika, ze w takich przypadkach "konsultant" oznacza czesto po prostu "programistę", tak czy siak - typowo informatyczne stanowisko
u mnie to raczej analityk systemowy z konkretną wiedzą na temat systemów ERP
nie każde 'typowo informatyczne stanowisko' to programista

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 21:03   #4753
dryda
Rozeznanie

to klasyczny "dupochron".
Zgodnie z prawem nie wolno na żadne stanowisko rekrutować wyłącznie mężczyzn ano wyłącznie kobiet (dyskryminacja), więc piszący ogłoszenie podumał, podumał i doszedł do wniosku, że "przedstawiciel" brzmi męsko, a więc w nawiasie doprecyzował
wariactwo?
dryda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 21:12   #4754
201606270916
Konto usunięte

Ale skoro nie można dyskryminować, to chyba nie ma sensu precyzować płci w ogłoszeniach? Kiedyś widziałam ogłoszenie "Poszukujemy osoby na stanowisko sekretarka/pracownik sekretariatu" - no jak to brzmi w ogóle?
Stary 2015-03-17, 21:45   #4755
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mi.a Pokaż wiadomość
u mnie to raczej analityk systemowy z konkretną wiedzą na temat systemów ERP
nie każde 'typowo informatyczne stanowisko' to programista
Właśnie o to mi chodziło, często programista, a jeśli nie programista, to i tak typowo informatyczne
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 22:11   #4756
Megi_87
Raczkowanie

Hahaha, a potem w cv sobie wpisać można: żeński przedstawiciel handlowy Ja szukam pracy od pół roku, wysyłam CV wszędzie, byłam na kilku rozmowach i trafiają się perełki typu : planuje pani wyjść za mąż? myśli pani o tym żeby mieć dzieci? ale mistrzowskie pytania to: na co wydawałaby pieniądze zarobione u nas? i jakie ma pani plany na przyszłość w sferze życia prywatnego? Aż się zastanawiam czy na rozmowy nie zacząć chodzić z dyktafonem. I przez takie podejście pracodawców czuję się bezsilna- pracy nadal nie dostaję, lata lecą, potrzebuję stabilizacji a oni się pytają czy chcę rodzinę zakładać. Tracę siły powoli, oj tracę.
Megi_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 08:31   #4757
kasia1608
Zakorzenienie

Wczoraj byłam 1 dzień w pracy, mogło być..4h patrzylam na kasjerke,potem już dostalam swoją kasetke i siadlam na kase
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:13   #4758
_Aneta
Zakorzenienie

Byłam wczoraj na rozmowie. Jak zobaczyłam ogromny błyszczący szklany biurowiec z bramkami, ochrona i czterema osobami na recepcji to myślałam, że zawału serca dostanę. Gdyby tż ze mną nie przyjechał to bym uciekła chyba. Dla wielu z was to pewnie norma, ale ja nie byłam kompletnie przygotowana na takie bogactwo babka mnie spisała z dowodu, dzwoniła dowiedzieć się czy na pewno jestem umowiona i poszłam na miejsce przeznaczenia oczywiście gubiac się po drodze. Pod drzwiami zonk, pełno przycisków. Domyśliłam się, że muszę zadzwonić, bo moja karta gościa nie otwiera żadnych drzwi. Ale co mam wcisnąć? bałam się, że jakiś alarm włączę czy coś. Na szczęście ktoś wychodził, to weszłam. Pani zaraz zaprowadziła mnie do szatni, potem do sali konferencyjnej, zaproponowała kawę. Punktualnie przyszła managerka, rozmowa była miła ale trochę zawaliłam. Nie znałam odpowiedzi na jedno pytanie. Tzn nie że kompletnie pojęcia nie miałam o co chodzi, ale nie jestem zadowolona. Najlepsze, że znalazłam później to ogłoszenie i patrząc na zakres obowiązków pytania były bardzo łatwe do przewidzenia. A że szłam w ciemno to wyszło jak wyszło. Warunki bardzo dobre, praca tam byłaby dla mnie wielka szansą, wiec zła jestem na siebie. Będą dzwonić zarówno z negatywną jak i pozytywną informacją. Zobaczymy, ale nie nastawiam się. Jakby tego było mało, to wyszłam bez płaszcza z tych emocji. I musiałam się wracać, czym zwróciłam uwagę całego biura. Pech to pech
Stary 2015-03-18, 09:22   #4759
de_wu
Rozeznanie

Byłam dzisiaj na rozmowie na stanowisko laboranta. Wydaje mi się, że dobrze wypadłam, ale są jeszcze inne kandydatki. Ehh teraz oczekiwać na telefon, aż MOŻE zadzwonią.
de_wu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-18, 10:31   #4760
Dagusia18
Raczkowanie

Do posłuchania dla wszystkich sfrustrowanych bezrobotnych:
https://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0

Dagusia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 11:00   #4761
de_wu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Do posłuchania dla wszystkich sfrustrowanych bezrobotnych:
https://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0

Dzięki sama prawda.
de_wu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 11:19   #4762
zaksy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na rozmowie. Jak zobaczyłam ogromny błyszczący szklany biurowiec z bramkami, ochrona i czterema osobami na recepcji to myślałam, że zawału serca dostanę. Gdyby tż ze mną nie przyjechał to bym uciekła chyba. Dla wielu z was to pewnie norma, ale ja nie byłam kompletnie przygotowana na takie bogactwo babka mnie spisała z dowodu, dzwoniła dowiedzieć się czy na pewno jestem umowiona i poszłam na miejsce przeznaczenia oczywiście gubiac się po drodze. Pod drzwiami zonk, pełno przycisków. Domyśliłam się, że muszę zadzwonić, bo moja karta gościa nie otwiera żadnych drzwi. Ale co mam wcisnąć? bałam się, że jakiś alarm włączę czy coś. Na szczęście ktoś wychodził, to weszłam. Pani zaraz zaprowadziła mnie do szatni, potem do sali konferencyjnej, zaproponowała kawę. Punktualnie przyszła managerka, rozmowa była miła ale trochę zawaliłam. Nie znałam odpowiedzi na jedno pytanie. Tzn nie że kompletnie pojęcia nie miałam o co chodzi, ale nie jestem zadowolona. Najlepsze, że znalazłam później to ogłoszenie i patrząc na zakres obowiązków pytania były bardzo łatwe do przewidzenia. A że szłam w ciemno to wyszło jak wyszło. Warunki bardzo dobre, praca tam byłaby dla mnie wielka szansą, wiec zła jestem na siebie. Będą dzwonić zarówno z negatywną jak i pozytywną informacją. Zobaczymy, ale nie nastawiam się. Jakby tego było mało, to wyszłam bez płaszcza z tych emocji. I musiałam się wracać, czym zwróciłam uwagę całego biura. Pech to pech
Kiedyś jeszcze na studiach byłam na rozmowie w budynku, gdzie winda jechała tylko za pomocą karty i każda winda jechała do określonego piętra. Pani z recepcji głównej zaprowadziła mnie do konkretnej windy, coś tam zrobiła za pomocą karty i poszła sobie. W tym czasie zjechał na dół jakiś pracownik z innej firmy inną windą, to pomyślałam sobie, że pojadę nią po co czekać na tamtą. Wsiadłam, drzwi się zamknęły i winda nigdzie nie pojechała i stałam tak póki tamten pracownik nie wrócił (palił). Na rozmowę się spóźniłam, ale pracę dostałam, tylko musiałam z niej potem zrezygnować, bo nie mogłam pogodzić ze studiami.

ktoś do mnie dzwonił, niestety w tym czasie ćwiczyłam i nie słyszałam. potem kilka razy oddzwoniłam, ale jest cały czas zajęte. mam nadzieję, że to nie było w sprawie pracy
zaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 12:39   #4763
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaksy Pokaż wiadomość
Kiedyś jeszcze na studiach byłam na rozmowie w budynku, gdzie winda jechała tylko za pomocą karty i każda winda jechała do określonego piętra. Pani z recepcji głównej zaprowadziła mnie do konkretnej windy, coś tam zrobiła za pomocą karty i poszła sobie. W tym czasie zjechał na dół jakiś pracownik z innej firmy inną windą, to pomyślałam sobie, że pojadę nią po co czekać na tamtą. Wsiadłam, drzwi się zamknęły i winda nigdzie nie pojechała i stałam tak póki tamten pracownik nie wrócił (palił). Na rozmowę się spóźniłam, ale pracę dostałam, tylko musiałam z niej potem zrezygnować, bo nie mogłam pogodzić ze studiami.

ktoś do mnie dzwonił, niestety w tym czasie ćwiczyłam i nie słyszałam. potem kilka razy oddzwoniłam, ale jest cały czas zajęte. mam nadzieję, że to nie było w sprawie pracy
Ale technika

A próbowałas wpisać ten numer w google? Może jakiś telemarketer. Też się tak kiedyś schizowalam, ale znalazłam w necie info, że to jakieś zaproszenia na pokazy i się uspokoiłam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-18, 13:37   #4764
Nemme
Raczkowanie

Słuchajcie, koleżanka ma problem i może wy wiecie jak go rozwiązać

Studiuje dziennie na studiach magisterskich i stwierdziła, że nie chce się obijać bo nie ma zbyt wiele zajęć i chciałaby powysyłać CV do kilku firm.
Tylko, że chciałaby dostać pracę albo ostatecznie iść na staż/praktyki.
I teraz zastanawia się, jak napisać list motywacyjny. Bo jeżeli napisze, że szuka pracy, to mogą nie odezwać się w sprawie stażu/praktyk. A w liście nie napisze, że szuka pracy lub praktyk, bo to aż śmieszne
I jak to rozwiązać - najpierw pisać listy w sprawie pracy, a jak nikt się nie odezwie - to za miesiąc wysyłać listy, ale już w sprawie praktyk?
Sama nie wiem, jak to zrobić, więc może pomożecie
Nemme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 14:14   #4765
20160901857
Konto usunięte

Moze w ogole nie pisać listu tylko wysyłać samo cv, a w treści maila kilka zdań o sobie plus info, ze jest zainteresowana praktykami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 14:31   #4766
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Mnie też stresują miejsca, których nie znam, a co dopiero jak taka technologia jest. Raz jak poszłam na rozmowę to nie umiałam z parkingu wyjechać bo to zbyt skomplikowane było dla takiej kury jak ja.

A na jakie stanowisko to było?
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 15:46   #4767
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zaksy Pokaż wiadomość

Miałam w zeszłym roku szkolenie w takim inteligentnym budynku. Wszystko pięknie ładnie, ale zaczynało się o godzinie, jak recepcjonista z parteru jeszcze nie pracował, a budynek teoretycznie był zamknięty dla odwiedzających - no cóż, fajnie. W mailu o szkoleniu zero namiarów na osobę szkolącą lub recepcjonistkę firmową siedzącą kilka pięter wyżej - tylko namiary na kobitę z Warszawy. Nie znam miasta, ani budynku, bo to też kilkaset kilometrów od mojej siedziby. Musiałam wypytywać ludzi przy windach dokąd jadą Na szczęście nie tylko ja, a jedna dziewczyna to w ogóle weszła na klatkę schodową, wpakowała się na górę, zamknięte, zeszła na dół też zamknięte i utknęła, aż sprzątaczka nie wróciła W ogóle co za głupota, bo mamy firmowe identyfikatory, i już pal licho otwierać sobie biuro, ale żeby nie móc wjechać windą na właściwe piętro w którejkolwiek siedzibie to już śmiechu warte Tylko nie, dajmy dodatkowe identyfikatory
Stary 2015-03-18, 15:56   #4768
zaksy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nemme Pokaż wiadomość

Studiuje dziennie na studiach magisterskich i stwierdziła, że nie chce się obijać bo nie ma zbyt wiele zajęć i chciałaby powysyłać CV do kilku firm.
I teraz zastanawia się, jak napisać list motywacyjny. Bo jeżeli napisze, że szuka pracy, to mogą nie odezwać się w sprawie stażu/praktyk. A w liście nie napisze, że szuka pracy lub praktyk, bo to aż śmieszne
I jak to rozwiązać - najpierw pisać listy w sprawie pracy, a jak nikt się nie odezwie - to za miesiąc wysyłać listy, ale już w sprawie praktyk?
Może niech pisze, że szuka pracy, a jak w danej chwili nie prowadzą żadnych rekrutacji na interesujące ją stanowisko, również jest zainteresowana odbyciem praktyj u nich. Albo podzieli firmy na 2 grupy, do pierwszej niech wysyła list, że szuka pracy, do drugiej, że praktyk.

Edytowane przez zaksy
Czas edycji: 2015-03-18 o 21:09
zaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 16:54   #4769
nightcrawler123
Przyczajenie

Dostałam ostatnio maila z Biura Karier o Letnich Praktykach Badawczych w PAN w Warszawie, ktoś był na nich w poprzednich edycjach?
nightcrawler123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 18:21   #4770
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez Nemme Pokaż wiadomość

Tylko żeby się nie zdziwiła, jak nikt nawet nie odpisze. Ja jestem w takiej samej sytuacji i odzew był zerowy. Ludzie oddzwaniają dopiero jak składam aplikacje na konkretną ofertę, odpisywaniem na maile w zapytaniu o praktykę/staż sobie głowy nie zawracają, przynajmniej w moim przypadku.

Zdecydowałam, że zaczynam dzwonić.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2015-03-18 o 18:45
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości