|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Rzeczywiście ten żel to lipa. Mam nadzieje że chociaż szyjkę ładnie przygotował. Czuje jakieś tam pobolewanie jak na okres ale skurcze to to nie sa. Jutro o 7:30 idę na kroplowke z oksy. Oby poszło po tym! Moja położna mówi ze zrobi wszystko co się da żeby jutro było po wszystkim
boje się bólu jak nie wiem co, no ale Wy wszystkie dalyscie rade to chyba ja też dam?
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
alekaz u nas roznie z tym karmienia, czasem 10 minut i mala puszcza cyca, a teraz dla przykladu jednego cycka trzymala 1 h 20minut! I gdzie tu logika? I teraz ttzyma drugiego cycka...
kasia jak to robisz, ze sara tak chetnie spi? ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- [B]sweet[B] trzymaj sie. Moja kolezanka dzis tez poszla na wywolywanie, jest 7 dni po tp. Zaplacila za zel 150zl i teraz mi napisala, ze nic sie nie ruszylo po 8 h :-/ rano czeka ja oxy, podobnie jak ciebie. Trzymamy kciuki!!!!!!
|
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I gratulacje dla Anetki bo chyba zapomnialam ![]() Moj synu duzo spi i w ogole prawie nie ryczy, nawet jak jest aktywny to glownie sie gapi na cienie, marudzi tylko jak jest glodny i tak ogole Cud miod i orzeszki. Normalnie mam wynagrodzone po biednej, wrzeszczacej i wijacej sie z bolu Malwisce. Oby tak zostalo Alergie juz widze, ze ma, na nieprzetworzone mleko, ale poki co objawy leciutkie. A na reszte poki co reakcji brak, ani na pomidory ani na prsetworzony nabial. I tez - oby tak zostalo! Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-11-19 o 22:10 |
||
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka też buliła mnóstwo kasy za ten żel i nic on nie dał. A jeszcze nie użyli całego i zabrali resztę 'na rzecz szpitala'
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ogromnie dziekuje za wsparcie
Kasia, ale masz super z mezem, ze tak pomaga i masz mega grzeczna corcie ale ciiiiicho, nie chwale, zeby nie bylo ![]() Sweet ogromne kciuki! Oby szybko poszlo ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Kurde boje sie migren, bo przed ciaza walczylam z nimi kilka lat...oby nie wrocily
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Pol godzinki przerwy i znow cycek... ehhhh, dzis hanka wykonczy mame...a tz znow w pracy...
|
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Manieczka, nie jestem w temacie ale moje wsparcie tez masz ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet jesteśmy z Toba!
manieczka u mnie mala masakra, mala ciagnela blisko dwie godziny z cyckow, już czułam ze nic tam nie ma, a ona biedna dalej wolala... wkoncu zrobiłam mm i dopila 30ml, choć czuje, ze i wiecej by wypila.... jakie macie sposoby na czkawki? jak podanie persi nie pomaga. a czkwaka utrzymuje się prawie 10 minut!
|
|
#4751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), to kolejnego dnia rano miały oxy/przebijanie pęcherza.Sweet - kciuki ![]() manieczka - Tobie tez ja nie rodzę póki co ale miałam brązowe plamienie, więc może chociaż szyjki już prawie nie ma.
|
|
|
|
|
#4752 |
|
Zadomowienie
|
Rosalie moje wyrazy współczucia
Sweet ma pewno dasz radę ! Kochana jak nie Ty to kto pomysł ze to już ostatnie zadanie do wykonania przed Tobą. Ostatnia prosta ![]() Silesianna to mój wczesny dziec nietypowy bo też się łuszczy Ale smarować to czymś czy zostawić samo sobie ? Coś Wam te położne zasugerowaly? Martha moja też ma czkawkę. Nie ma karmienia bez czkawki. I przepojenie cycem pomaga ale nie zawsze niestety. Może któraś doświadczona mamusia zdradzi niezawodny sposób na pozbycie się namolnej czkawki ![]() Godzinę temu zaliczyliśmy pierwszego bełta w życiu. Karmilam malutka i była taka niespokojna.... preżyła się, wyginala. Widać było że coś jest nie tak. I po skończonym cycowaniu przełożyłam ja przez ramię do odbicia. Niby ciut odbiła ale ja ja jeszcze trzymałam w pionie. I nagle zaczęła się dlawic i chlustnelo z niej jak cholera. Podejrzewam że cała treść z brzuszka bo była tego duża kałuża. Zaniepokoilo mnie to ![]() Do tej pory nie ulewała ani żadnych takich problemów nie było. Odbijanie maluchy po każdym karmieniu? Zawsze im się odbija? Bo ja swoją próbuje zawsze odbić ale nie zawsze beknie
|
#4753 | |||||
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki i nie urodziłam dziś;p
zaliczyłam koło, były te same pytania ![]() ale slicznotka )Cytat:
![]() Cytat:
![]() jest zapis, że młodzi powinni mieć bierzmowanie a powinien nie znaczy musi. Tak samo jest tutaj, musi być jedynie biermowanie zeby zostać chcrzestnym. z tego co wyczytalam zgodnie z prawem kanoniczny kan. 874 § 1. Do przyjęcia zadania chrzestnego może być dopuszczony ten, kto: 1° jest wyznaczony przez przyjmującego chrzest albo przez jego rodziców, albo przez tego, kto ich zastępuje, a gdy tych nie ma, przez proboszcza lub szafarza chrztu, i posiada wymagane do tego kwalifikacje oraz intencję pełnienia tego zadania; 2° ukończył szesnaście lat, chyba że biskup diecezjalny określił inny wiek albo proboszcz lub szafarz jest zdania, że słuszna przyczyna zaleca dopuszczenie wyjątku; 3° jest katolikiem, bierzmowanym i przyjął już sakrament Najświętszej Eucharystii oraz prowadzi życie zgodne z wiarą i odpowiadające funkcji, jaką ma pełnić; (NA TO MOGĄ SIE POWOŁYWAĆ JEŚLI CHODZI O ŚLUB CYWILNY ale nie wiem czy słusznie;p) 4° jest wolny od jakiejkolwiek kary kanonicznej, zgodnie z prawem wymierzonej lub deklarowanej; 5° nie jest ojcem lub matką przyjmującego chrzest. § 2. Ochrzczony, należący do niekatolickiej wspólnoty kościelnej, może być dopuszczony tylko razem z chrzestnym katolikiem i to jedynie jako świadek chrztu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() z góry dziekujemy za porady ![]() http://doma.otomoto.pl/mazda-6-bezwy...C35125517.html http://www.autogielda.pl/sprzedam_au...,II4EC33F.html ale slodziara
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam sppsobu na czkawke
Justana, super ze zaliczylas ![]() ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Ja nie odbijam, bo moj nie odbija. Probowalam kilka razy i moze z raz mu sie zdarzylo odbic. A jak dlugo nosicie do odbicia??
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Fiorella moja tez nie chce odbijac
raz na x razy jej sie samo odbije,ale reguly na to nie ma...
|
|
#4756 |
|
Zadomowienie
|
Mam bóle od 23 najpierw co 13 teraz co 6-7 minut. Nie wiem czy są też skurcze czy nie. Nie spałam juz ponad 24 godziny i jestem wykończona. A nawet jeszcze nie jestem na porodówce
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Justana gratulacje zdanego koła
![]() Kiara no może u Ciebie po tym plamieniu w końcu ruszy. Sweet ogromnie wspieram ![]() Ja się witam 9 dni po tp jadę na 9 do szpitala, dam znać czy mnie zostawili czy z pow. braku miejsc odesłali. Spać już nie mogę. Zaraz wstaję i idę pod prysznic. Trzymajcie kciuki, abym już tam została
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
Manieczka zaciskam kciuki na calego 😄
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Manieczka, sweet
|
#4761 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Manieczka, kciuki!!! Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4763 |
|
Rozeznanie
|
Sweet czekamy na relacje porodowa 😄
Z serii budyn..jakie macie mleko??wodniste,tlustawe, biale??? Tesciowa mi zasugerowala ze moje mleko to lura i dziecko to mi na tym na bank nie przybierze tak jak trzeba...
|
#4764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie stalo w butelce odciagniete z obydwoch cyckow do konca ile sie dalo i jest totalnie biale,wodniste...teciowa chciala to wylac bo myslala,ze to mm ja jej mowie,ze to moje i wtedy dala mi wyklad...i chyba ma racje...zadnego osadu niema...
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze Frau mówi... na początku ja tez mam taką prawie przezroczystą niebieskawą wodę (dziecko ma sie tym napić) a pozniej robi sie tłuste aż takie żółtawe... mi jak leci z cycków to na bluzce nawet widać że to tłuste plamy, które po wyschnięciu są dalej widoczne.. jakby byla woda to by śladu na ubraniu nie bylo..
|
#4767 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa i to nie jest mamusiaaa 😜 ja sie zwracam bez osobowo a w sumie teraz bede mowic babcia i tym oto sposobem ani raz nie padlo z moich ust slowo mamo 😀😀
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do spania Sary to nic nie robię, po prostu taki "egzemplarz" mi się trafił
ona marudzi tylko wtedy kiedy ma mokrą pieluchę i jak jest głodna. A tak to leży sobie albo śpi. Miła odmiana po pierwszym synku gdzie pierwsze 4 miesiace mialam wyjęte z życia.. nie spał caaaałe noce i w sumie w dzien tez za duzo nie spał takze ja juz to przerabiałam
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
manieczka, sweet kobietki dacie rade!!!
Co na brzusio dla takiego malenstwa?
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Kasia to dziecko aniol . Mojej teraz cos odwidzialo dwie pierwsze doby w domu ok a teraz. Przed wczoraj brzuszek. Wczoraj tez dwie h na cycku potem kolejna godzina uspokajanie w nocy. Ale cos przestaje mi chciac jesc z nakladki chyba.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

boje się bólu jak nie wiem co, no ale Wy wszystkie dalyscie rade to chyba ja też dam?

i masz mega grzeczna corcie
23.06.2011
01.06.2013
), to kolejnego dnia rano miały oxy/przebijanie pęcherza.
ale miałam brązowe plamienie, więc może chociaż szyjki już prawie nie ma.

jadę na 9 do szpitala, dam znać czy mnie zostawili czy z pow. braku miejsc odesłali. Spać już nie mogę. Zaraz wstaję i idę pod prysznic. Trzymajcie kciuki, abym już tam została