![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
widziałam reklame w gazecie, słoiki, faktycznie. co komu przeszkadzaja tuby...?! Droższe? czy uwazaja, ze konsumentki wola słoiki...?!
dwa dni stosowałam ten lotion z kwasami Pauli, potem dawałam maskę z kwasami Yonelle, bo skoro kupiłam trzeba zuzywac. i co dzis widze...? broda mi się łuszczy ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-09-04 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Konto usunięte
|
Tak, Kama, tak sądzą, zwróć uwagę na niektóre opinie, nie tylko tutaj - często kobiety/dziewczyny piszą,-ładny sloiczek, ładnie na półce wygląda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Beata- jakby nie patrzeć serum parabeny ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Staram się wybierać tubki (dzięki wam), ale w zasadzie słoiczki nie zaszkodziły mi jakoś nigdy. Większy wybór jest kosmetyków w słoiczkach..
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Remont może przerodzić się w stan permanentny. Zawsze można coś zmienić, ulepszyć... ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Kama, ja czytałam taką opinię: słoiczek jest praktyczny, bo można zużyć krem do samego końca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zadomowienie
|
Kama - na kwestii smaku jest tego mnóstwo, ale ja polecam te roladki: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html
i jeszcze szybsze ale naprawdę smaczne: http://www.mniammniam.com/Poledwiczk...o_-14071p.html Pozdrawiam z kuchni ![]() Szykuję na jutro placek drożdżowy ze śliwkami i kawałkami czekolady, kaszotto z zieloną fasolką oraz makaron muszle nadziewany kurczakiem i kurkami, zapiekany na sosie pomidorowym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Dircik polędwicę w sosie śmietanowo- musztardowym już chwaliłam wielokrotnie.Przepis tez parkorotnie wrzucałam..Pysia
![]() Mecz ..więc emocje w domu.. ![]() Aussie z remontami koniec.Aranżacja jeszcze potrzebuje kropki nad I Stopniowo -kropkuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
A u nas włoskie primitivo, brie i winogrona. Pycha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zadomowienie
|
Miszka - wiek zaawansowany to i pamięć szwankuje
![]() Faktycznie polędwiczki w sosie śmietanowo- musztardowym to od Ciebie tu na forum wyczytałam. Ślinka mi leci na samą myśl. Caffe -proste i smaczne, popieram. Dziś u mnie na kolację samo winko ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Dircik - kaszotto
![]() Co za przepyszne słówko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zadomowienie
|
Bonjour Mesdames
![]() Standardowo kawa z rana. Trzeba wykorzystać dzisiejszy dzień, bo podobno jutro ma być pogoda do luftu..... Życzę Wam wszystkim udanego weekendu ![]()
![]() |
#4754 |
Konto usunięte
|
U mnie też ładnie, słońce, temperatura jak należy.
Wieczory chłodne, wczoraj zmarzły mi stopy.. Kawa. Nie ostatnia dzisiaj w moim przypadku...Za dużo pijam kawy, znika mi niepokojąco szybko z pojemnika, niestety...Ale lubię, to piję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U mnie pada, ale to nawet lepiej, bo nadrobię zaległości w polu i zagrodzie ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Miszka, ten pan który przygotowuje polędwiczki jest po prostu uroczy. Rozbrajający wręcz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Gang Iren
|
Dzień dobry. Kawa numer 2
![]()
#4757 |
Przyczajenie
|
witam jestem nowa .chcialam sie dowiadziec o peelingi chemiczne na przebarwienia (pieeling mlekowy)czy ktoras miala z nimi jakies doswiadczenie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=170118&page=45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Gosia, te w słoiczkach nie szkodzą, po prostu maja mniej substancji aktywnych
![]() Pewnie znowu zrobie te w sosoe musztardowym, chciałam poeksperymentować z pieczonymi. może za długo...? tz smakują, dla mnie sa włókniste. Kupiłam sobie strój kąpielowy Freyi, na przyszły rok, rzecz jasna. Dokładnie to, co lubie i co pasuje do mojej figury - stanik wiązany na szyi, a figi po bokach. Natomiast dla osób pulchniejszych standardowo proponują wyższe figi albo szorty. standardowo wygląda się w tym zle albo gorzej. dobrym przykładem sa zdjęcia modeli Freyi z netu, gdzie, o dziwo, dali pulchnijesze modelki, a nie wieszaki. no to wygladaja, jak osoba, która je kupuje, czyli kiepsko ![]() W szczecinie pogoda full wypas - zimno, słonce, deszcz, wichura i tak na przemian ![]() Dircik, przepis na placek drozdzowy ze sliwkami poprosze ![]() przepis na ciastka. już obmyślam, jak go zmodyfikowac, bo 3/4 szkl cukru w zyciu nie dam ![]() http://kingaparuzel.pl/blog/2014/07/...tylko-70-kcal/ Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-09-05 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Gang Iren
|
Kama no ale jak tubkę otwierasz też jakiś dostęp powietrza jest. A słoiczek to też na chwileczkę się otwiera i zaraz zamyka. No nie wiem, wydaje mi się to ciut przesadzone.
#4761 |
Irenosława Pierwsza
|
A ja lubie słoiczki, lubię... im bardziej kolorowe, szklane i błyszczące
![]() ![]() Tubki - tez kilka mam ale ciągle mi spadają, stawiam je gdzieś z boku, z tyłu... i nie lubię na końcu rozcinać tubek, żeby wszystko wybrać do końca. Albo mi wtedy kosmetyk wysycha, albo stoi w woreczku foliowym i straszy ![]() A znów nienawidzę tych buteleczek z pipetami ![]() ![]()
#4762 |
Gang Iren
|
Mag, bo ty taka trochę sroczka jesteś
![]() ![]()
#4763 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]()
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2015-09-05 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Gosia, ja tego nie wymysliłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
Kama:
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html Tylko ja daję zdecydowanie więcej śliwek - tak dwa razy więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dzien dobry z koktailem bananowym i woda z cytryna
![]() Cytat:
Nieeeeee!!!! Kojarzy mi sie to z Amishami I jeszcze wredniejszym socjalizmem. Wszyscy rowni wrecz wygladajacy tak samo. KOSZMAR! Nie bede skromna, za zadne skarby nie dam sie wcisnac w szereg. Takie granie skromnosci nie rozni sie niczym od przerysowanego show off w stylu Kardashian, tylko zamiast ojej jaka jestem strojna, jest ojej jaka jestem skromna, az do wyrzygania. Chore tak samo. Od zawsze bylam przeciwna 'siedz w kacie, a znajda cie', dlatego mentalnie nie mieszkalam w Polsce nigdy, nie nadawalam sie do wdrozenia w schematy. Jak wszyscy byli Poppersami to ja bylam Punk, no cos w ten desen ![]() Andy Warhol od zawsze moim idolem, innosc, innosc, innosc, kreacja samego siebie I zabawa kiczem, zabawa zyciem, pelne szalenstwo. Zycie jest piekne, nie marnuje sie go na szarosc I stanie w szeregu. Cytat:
Mam Eyelash Extensions - po Polsku to jak jest? Nie sa naklejane ale pojedyncze wloski sa doczepiane do rosnacych rzes. Jakby to nie nazwal mam je od kilku lat, co 3 tygodnie uzupelniam w salonie, wygladaja bardzo naturalnie, poza tym nie maluje rzes tuszem nigdy bo nie moge. Kamlisa, co to za sklep Freya? Dasz linka? Pokaz bikini. Mam przepis na poledwiczki wieprzowe z jablkami, zrobilam go w Piatek, zamiast wieprzowiny zrobilam z cielecina, wyszlo genialnie. Przepis mam od kolezanki, jest po polsku. http://kobieta.onet.pl/kulinaria/wie...ablkami/pt9m3d Dalam Calvados I piwo jablkowe, a zamiast cukrem to polalam jablka miodem. Aussie, remont wyglada powaznie, trzymam kciuki. Jak mlody w szkole? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Moje spojrzenie ![]() Kazdy czlowiek jest wyjatkowy I inny, piekne jest gdy moze rozwijac swoja innosc I nie byc zrownywany z innymi. Uwazam, ze tez jestem wyjatkowa ![]() Rowno skoszony trawnik? Jeden jest kwiatem inny trawa, rowni jestesmy lecz to nie znaczy mamy byc tacy sami. Kazdy uwaza sie za kogos madrzejszego wzgledem innych, mozna powiedziec, ze skoro sa ludzie dla ktorych sport I osigniecia sportowe sa wazniejsze od nowego nowego Ferrari ![]() Hehehehehe ![]() Czyli niczym sie nie roznia ![]() Alez bzdura, kazdy jest lepszy w czyms, jeden jest lepszym lekarzem, inny lepszym kierowca sportowycm a inny lepszym klamca, poczucie bycia lepszym jest swietne. Stad rywalizacja kto zdobedzie pierwszy Korone Ziemi. Super uczyc sie od ludzi, ktorzy wiedza wiecej, tak jak I super jest przekazywac ta wiedze tym, ktorzy mniej wiedza. Im dluzej zyje, tym wydaje mi sie, z emniej wiem, LOL najmadrzejsza bylam jako nastolatka I dorosli w mojej ocenie byli taaaacyyyy glupi ![]() Abolutnie kazdy jest czyms wiecej, poczucie wlasnej wartosci jest piekne. Nie tylko dobra, ale sa rzeczy w ktorych jestem najlepsza I jestem z tego dumna ![]() ![]() O raaaanyyyy... wiecej dystansu, Kabarety zakazane? Smiac sie trzeba z innych I samych siebie, przymrozone oko na rzeczywistosc. Pierwsza rzecz, z ktora sie ZGADZAM ![]() Naiwne jest myslenie, ze komukolwiek na nas zalezy. Dlatego zalezy mi na samej sobie. Wystarczy mi Ja. Aby kogos czegos nauczyc, to ta druga strona musi wykazac chec nauki... wiec jesli ktos ma twarda skorupe na glowie I klapki na oczach to niczego sie nie nauczy, twardo bedzie stal na strazy swoich punktow widzenia I negowal kolorowy, wesoly swiat. Tipsy sa be, biale kozaczki to wiocha... ojej ojej jestem taka daleka od proznosci ![]() Super, ludzie zazwyczaj wiedza o nas wiecej nim my sami o sobie, oni nawet widza wiecej niz my sami widzimy. Chetnie przeczytam swoja biografie ![]() To tak fajnie laskocze moje poczucie proznosci, mrrauuu..
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2015-09-06 o 08:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, Tż zabrał Małą na rower, więc mogę sobie spokojnie celebrować poranną kawę. Za oknem szaleje słońce. Czyli już dwa powody do radości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Gang Iren
|
Ja mam 2/3 dzieci u babci.
Z jednym luzik. To też sobie celebruję picie kawki ![]()
#4769 |
Zakorzenienie
|
Eva, nie wiem czy dobrze zrozumiałaś kwestię Janteloven. Chodzi tu o mentalność Skandynawów, która ukształtowała się na przestrzeni stuleci poprzez wpływ idei Protestantyzmu, życie w małych społecznościach, odciętych od świata lodowatym morzem lub niedostępnymi górami, gdzie wszyscy się znali i byli zmuszeni koegzystować w niejakiej symbiozie. Sandemose, opisując prawo Jante, przeprowadza ostrą krytykę owej mentalności, a raczej jej zdegenerowanej postaci.
Minęło prawie 100 lat - a Skandynawowie nie zmienili swojego sposobu myślenia, co wyraźnie widać na scenie politycznej. Mam dla nich ogromny podziw za wiele rzeczy: umiejętność funkcjonowania w grupach, skromność (w zdecydowanej większości przypadków autentyczną) ogromny szacunek do drugiego człowieka. Nie jest jednak tak, że Skandynawia nie zdaje sobie sprawy z tej wykrzywionej przez hipokryzję wersji ideałów. Czy oglądałyście 'Dogville' Larsa von Triera? Genialny film właśnie na ten temat. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Eva, ja również jestem fanką Warhola. Właśnie na przykładzie jego postaci można udowonić, że nie masz racji ![]() Cała jego genialna twórczość oraz kolorowy, ekscentryczny styl życia jest niczym innym niż wewnętrzną walką z kompleksami, wielkim krzykiem rozpaczy. Aura gwiazdy ma pokryć nadwrażliwość chłopca z biednej rodziny niewykształconych imigrantów, oszpeconego przez chorobę hipochondryka. Epatowanie seksem, łamanie tabu - to nic innego jak zmaganie z surowymi zasadami religii katolickiej, według których został wychowany przez matkę-dewotkę, i w które w głębi serca wierzy. Wątek dekonstruowania symboli religijnych jest świetny, moim zdaniem najciekawszy. Cynizm, tak jak drogie gadżety, którymi się otacza - to tylko kostium, w którym się ukrywa. Właśnie po to istnieją ekskluzywne gadżety - to zbroja, za pomocą której tworzy się dystans. To jest jak najbardziej na miejscu w sytuacjach formalnych, gdzie dystans jest wręcz niezbędny. Obserwuję osoby, które wiele w życiu osiągnęły i mają poczucie wewnętrznej wolności - one często wręcz odrzucają jakąkolwiek 'kreację' swojej zewnętrzności. |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
Eve
http://ebras.pl/ pieke ciasteczka owsiane. oczywiscię z modyfikacjami - płatki kokosowe, oprócz borówek rodzynki, maliny, jabłko, słodzik zamiast cukru, mnie oliwy, za to 2 łyzki masła orzechowego... Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-09-06 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.