![]() |
#4741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Tak i cierpnę na samą myśl co to będzie jak wrócę ze szpitala a on z nimi po przebywa.Chociaż wiem dziadkowie to skarb i wiele razy pomogli, to z ich rozpieszczaniem nie mogę dać rady.
#4742 |
Konto usunięte
|
Ja chyba w życiu bym nie zostawiła dziecka z dziadkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
Ja po pprodzie to bede szukać przedszkola, ale dla noworodka. Ponoć już po porodzie się rezerwuje miejsce w żłobku, u nas jest żłobek dla pracowników i można dzieci już od 9tygodnia oddawać. Ja planuję po 1,5 roku, ale muszę od razu zapisać. Jedyny gdzie można oddać małe dłużej niż do 14 ale ceny straszne- 10% dochodów netto obydwojga rodziców. Dziadków niestety nie mamy blisko i nawet gdyby rozpieszczali to byłaby to jakaś alternatywa.
Fasolka po bretońsku udana. Trochę za dużo ziół, ale tz i tak już zjadł dwie porcje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Irmusia81 Wszystkiego najlepszego! Spóźnione,ale szczere.
![]() U nas dzisiaj wielkie rodzinne sprzątanie. ![]() ![]() Wstrętne chomiki! ![]()
#4745 |
Zakorzenienie
|
Mi jakoś się smutno zrobiło bo wywiozłam tż na imprezę i dzisiaj sama siedzę. Rzadko nam się zdarzają soboty oddzielnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A gdzie się wyprowadzacie? Ja mam się stad od 3 lat wyprowadzać ale jakoś nam schodzi. ....
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Poważnie panstwowe żłobki i przedszkola są takie drogie? Moja siostra co prawda za przedszkole, ale zdecydowanie mniej placi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też wybył, umówił się z kolegą. Nie jest mi smutno, może zabrzmi to dziwnie, ale jestem przyzwyczajona do samotnych wieczorów. ![]() Z resztą dzisiaj mam tyle roboty, że nawet nie zdążę zatęsknić. ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie chcę zabierać wszystkiego i zagracać nowego miejsca. Budujemy dom, ciągnie nam się strasznie ale mam nadzieję że jakoś dobrniemy szczęśliwie do końca i zamieszkamy w im we trójkę. ![]() Myślę, żeby do pokoju dziecka zamiast komody kupić szafę ale z półkami. Będzie więcej miejsca, a do komody nie zmieści mi się za wiele. Wydaje mi się, że komoda zajmuje więcej miejsca, wolałabym chudą a wyższą szafkę. Ale mi się chce jabłek... Do sklepu za daleko i za ciemno. ![]()
Jaś 20.06.2015 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-01-24 o 18:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Rybka, zależy jakie komody. My mamy te z ikei, malm i one sporo mieszczą. Ja całą wyprawke dla blanki schowalam w taką 3szufladowa. Teraz dalej ja ma i taką mała szafę z ikei i większość tam na wieszakach wisi.
I jutro podjade po farbe do sklepu, jedzie do babci a my przemalujemy jej pokój. Mieliśmy już nie malowac ale strasznie nas o to meczy ![]() Ja za przedszkole, od 8 do 16 płace ok 180zl z angielskim, tancami i gimnastyka. Tylko problem z zapisami i miejscami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zastanawiam się jeszcze nad komodami z Ikei, sama nie miałam, ale właśnie słyszałam że są pojemne. Musimy pojechać i zobaczyć na żywo. Wcześniej trzeba zmierzyć co nam się zmieści do tego mikro pokoiku.
![]()
#4751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się malm podoba. My początkiem lutego malujemy mieszkanie, trzeba je trochę odświeżyć, do białej sypialni dodamy trochę jasnoszarego, w salonie szarego i czerwieni, bo póki co mamy wszędzie biały i drewno (poddasze :/). Na jaki kolor jej malujecie? Pisałaś, ale już nie pamiętam przepraszam. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-01-24 o 18:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Państwowych jest mało i ciężko się dostać..
A w prywatnych czesne w wawie np.są kosmiczne. Ok 1000zl, najtańsze widzialam na targowku 700zl. U mnie 500. My teraz odświeżalismy salon bo po roku wygladal okropnie aż wstyd. No i chciałam przemalowac blanki róż ale potem miałam darować sobie bo za rok przeprowadzić się mamy ale widzę że nam nie podaruje. I na wiosne w sypialni musimy zlikwidować moja toaletkowa półkę co idzie latanie dziur i też trzeba odmalowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
Przedszkole owszem moze i jest tanie ale zlobek cos ty. U nas to albo jest tanio bo na popoludnie albo w cholerke drogo bo jak kolezanka chciala dziecko zapisac to na miesiac wychodzilo chyba z 2 tys :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Prywatne to oczywiście, że są drogie, wszędzie.
To tutaj jest mniejsza różnica cenowa między przedszkolem a żłobkiem. Ale tysiąc... tak naprawdę niewiele osób na to stać. Znowu malowanie będzie. Dlaczego likwidujecie toaletke? Mi się marzy, ale póki co nie ma na nią miejsca w sypialni. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-01-24 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() A właśnie siedzę w Poznaniu na dworcu i czekam na pociąg do domu ![]() Niestety odjeżdża dopiero o 20.56.... Pochodzilam trochę po sklepach ale juz mnie boli wszystko, nawet mojemu dzieciaczkowi nic nie kupiłam, mam wrażenie ze wszystko okropnie drogie!
#4756 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest jeden państwowy żłobek. Ale jak pytałam kiedyś to wychodzilo tak samo jak przedszkole.. a potem weszła ta zmiana ze do 13 za darmo a potem każda dodatkowa godz 1zl. To nie wiem czy to żłobków też dotyczyło, ale wtedy jak liczyłam żłobek ok 250 zł wychodził.
Likwidujemy a raczej przenosimy, bo teraz jest na tej scianie co będzie lozeczko. Damy na druga stronę. To raczej dwie półki na kosmetyki, lustro i krzeselko a i tak sie nie maluje tam haha |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
W pewnym momencie przestałam Was czytać, bo się strasznie głodna zrobiłam. Koniec końców kupiliśmy pieczone ćwiartki z kurczaka.
Za miesiąc idę zapisać Wiki do przedszkola. Mam nadzieje, że mi bardzo brzuch nie wyskoczy, bo jak zobaczą, że w ciąży to mogą mi jej nie przyjąć do przedszkola. Ciągnie ją do dzieci, więc nie chce jej trzymać w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My odkad mieszkamy razem z tz to tez nie lubie zostawac sama wieczorami
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Chyba przekonałyście mnie do tych komód z Ikei
![]() Z tego co się orientuję to mojej znajomej dzieci nie dostały się do państwowych przedszkoli. Bardzo ciężko jak się nie ma znajomości, jak wszędzie ![]()
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
U nas ciezko dostac sie nawet do prywatnego przedszkola. Julka zapisywalam jak skonczyl rok, teraz juz sa listy rezerwowe. Przedszkole u nas 350zl, zlobek bez dofinansowania 600, a z dofinansowaniem z UE placi sie jedynie za wyzywienie (8-10zl dziennie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
My się dostałysmy normalnie całe szczęście.. tzn normalnie może nie.. musiałam wpisać.że jestem samotnym.rodzicem bo ja wtedy nie pracowałam a nie moglam zacząć pracy nie mając przedszkola i oo..
Siacha spokojnie, nawet jak będziesz miała brzuszek to papiery się sklada di sekretariatu i tyle rodziców się przewali ze do rekrutacji nie pamietaja kto jest kim. Chyba ze mieszkasz w malutkim miasteczku.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
U nas ponoć popularne są nianie, do ktorych przychodzi więcej niż jedno dziecko,ale one też 7-13, 14 zajmują się dziećmi. Też niezły pomysł.
Kaja ja maluję się w kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Z resztą ta znajoma opowiadała, że jej dzieci ciągle coś przynosiły ze żłobka, a to jakieś przeziębienie, grypę żołądkową itp. Więc i tak musiała wynajmować nianię do opieki, przecież nikt jej nie da tyle wolnego
![]() ![]() ![]()
#4765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
No właśnie. Ja tez mam w koszach. Kupilam wiszące półki w ikei do szafy i chyba będę tam upychać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
U mnie łazienka też mała i ciemna.
![]() Dziewczyny, myślicie że taki stojak pod wanienkę jest bezpieczny? Widziałam na all i jakoś nie wydawał mi się stabilny. Chyba kupię wanienkę z Ikei i będziemy kąpać małego na stole. ![]()
#4768 |
Zakorzenienie
|
Rybka oglądaliśmy dzisiaj w smyku wanienkę na stojaku i dość stabilne to było(może nie tak jak stół). Znajoma sobie bardzo chwaliła to rozwiązanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję! ![]() Ja też wyrzucam to i owo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja za to prywatne teraz mam płacić jakoś 560 zł ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nigdy nie używałam stojaka, więc nie pomogę.
![]() |
#4770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.