|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Tak i cierpnę na samą myśl co to będzie jak wrócę ze szpitala a on z nimi po przebywa.Chociaż wiem dziadkowie to skarb i wiele razy pomogli, to z ich rozpieszczaniem nie mogę dać rady.
|
#4742 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba w życiu bym nie zostawiła dziecka z dziadkami
Jak słyszę ich pomysły to od razu mi się drobne w kieszeni nie zgadzają
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po pprodzie to bede szukać przedszkola, ale dla noworodka. Ponoć już po porodzie się rezerwuje miejsce w żłobku, u nas jest żłobek dla pracowników i można dzieci już od 9tygodnia oddawać. Ja planuję po 1,5 roku, ale muszę od razu zapisać. Jedyny gdzie można oddać małe dłużej niż do 14 ale ceny straszne- 10% dochodów netto obydwojga rodziców. Dziadków niestety nie mamy blisko i nawet gdyby rozpieszczali to byłaby to jakaś alternatywa.
Fasolka po bretońsku udana. Trochę za dużo ziół, ale tz i tak już zjadł dwie porcje a jak u Ciebie, Alexxadra?
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia81 Wszystkiego najlepszego! Spóźnione,ale szczere.
![]() U nas dzisiaj wielkie rodzinne sprzątanie. powoli przymierzamy się do reorganizacji naszej przestrzeni. Wyrzucamy to co niepotrzebne. Wstrętne chomiki! Jeszcze ja bez żalu wyrzucam, a tż najchętniej wszystko by zostawił. Później zrobimy malowanie, właściwie takie odświeżenie jednego pokoju. Nie zamierzamy jakoś szaleć remontowo, skoro i tak będziemy za jakiś rok się stąd wyprowadzać.
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jakoś się smutno zrobiło bo wywiozłam tż na imprezę i dzisiaj sama siedzę. Rzadko nam się zdarzają soboty oddzielnie
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A gdzie się wyprowadzacie? Ja mam się stad od 3 lat wyprowadzać ale jakoś nam schodzi. ....
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie panstwowe żłobki i przedszkola są takie drogie? Moja siostra co prawda za przedszkole, ale zdecydowanie mniej placi.
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też wybył, umówił się z kolegą. Nie jest mi smutno, może zabrzmi to dziwnie, ale jestem przyzwyczajona do samotnych wieczorów. Tż długo pracuje.Z resztą dzisiaj mam tyle roboty, że nawet nie zdążę zatęsknić. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
To takie oczyszczające! Jestem zdziwiona ile człowiek rzeczy tak naprawdę potrzebuje, wiele tego nie ma. Tak naprawdę to większość d.upereli jest całkowicie zbędna. Nie chcę zabierać wszystkiego i zagracać nowego miejsca. Budujemy dom, ciągnie nam się strasznie ale mam nadzieję że jakoś dobrniemy szczęśliwie do końca i zamieszkamy w im we trójkę. Myślę, żeby do pokoju dziecka zamiast komody kupić szafę ale z półkami. Będzie więcej miejsca, a do komody nie zmieści mi się za wiele. Wydaje mi się, że komoda zajmuje więcej miejsca, wolałabym chudą a wyższą szafkę. Ale mi się chce jabłek... Do sklepu za daleko i za ciemno.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-01-24 o 19:18 |
||
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, zależy jakie komody. My mamy te z ikei, malm i one sporo mieszczą. Ja całą wyprawke dla blanki schowalam w taką 3szufladowa. Teraz dalej ja ma i taką mała szafę z ikei i większość tam na wieszakach wisi.
I jutro podjade po farbe do sklepu, jedzie do babci a my przemalujemy jej pokój. Mieliśmy już nie malowac ale strasznie nas o to meczy ![]() Ja za przedszkole, od 8 do 16 płace ok 180zl z angielskim, tancami i gimnastyka. Tylko problem z zapisami i miejscami. |
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zastanawiam się jeszcze nad komodami z Ikei, sama nie miałam, ale właśnie słyszałam że są pojemne. Musimy pojechać i zobaczyć na żywo. Wcześniej trzeba zmierzyć co nam się zmieści do tego mikro pokoiku.
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się malm podoba. My początkiem lutego malujemy mieszkanie, trzeba je trochę odświeżyć, do białej sypialni dodamy trochę jasnoszarego, w salonie szarego i czerwieni, bo póki co mamy wszędzie biały i drewno (poddasze :/). Na jaki kolor jej malujecie? Pisałaś, ale już nie pamiętam przepraszam. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-01-24 o 19:30 |
||
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Państwowych jest mało i ciężko się dostać..
A w prywatnych czesne w wawie np.są kosmiczne. Ok 1000zl, najtańsze widzialam na targowku 700zl. U mnie 500. My teraz odświeżalismy salon bo po roku wygladal okropnie aż wstyd. No i chciałam przemalowac blanki róż ale potem miałam darować sobie bo za rok przeprowadzić się mamy ale widzę że nam nie podaruje. I na wiosne w sypialni musimy zlikwidować moja toaletkowa półkę co idzie latanie dziur i też trzeba odmalowac. |
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Przedszkole owszem moze i jest tanie ale zlobek cos ty. U nas to albo jest tanio bo na popoludnie albo w cholerke drogo bo jak kolezanka chciala dziecko zapisac to na miesiac wychodzilo chyba z 2 tys :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Prywatne to oczywiście, że są drogie, wszędzie.
To tutaj jest mniejsza różnica cenowa między przedszkolem a żłobkiem. Ale tysiąc... tak naprawdę niewiele osób na to stać. Znowu malowanie będzie. Dlaczego likwidujecie toaletke? Mi się marzy, ale póki co nie ma na nią miejsca w sypialni. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-01-24 o 19:39 |
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
mi na tym nowym telefonie nie działa tapatalk i się mecze przez przeglądarkę....A właśnie siedzę w Poznaniu na dworcu i czekam na pociąg do domu Niestety odjeżdża dopiero o 20.56.... Pochodzilam trochę po sklepach ale juz mnie boli wszystko, nawet mojemu dzieciaczkowi nic nie kupiłam, mam wrażenie ze wszystko okropnie drogie!
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest jeden państwowy żłobek. Ale jak pytałam kiedyś to wychodzilo tak samo jak przedszkole.. a potem weszła ta zmiana ze do 13 za darmo a potem każda dodatkowa godz 1zl. To nie wiem czy to żłobków też dotyczyło, ale wtedy jak liczyłam żłobek ok 250 zł wychodził.
Likwidujemy a raczej przenosimy, bo teraz jest na tej scianie co będzie lozeczko. Damy na druga stronę. To raczej dwie półki na kosmetyki, lustro i krzeselko a i tak sie nie maluje tam haha |
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
W pewnym momencie przestałam Was czytać, bo się strasznie głodna zrobiłam. Koniec końców kupiliśmy pieczone ćwiartki z kurczaka.
Za miesiąc idę zapisać Wiki do przedszkola. Mam nadzieje, że mi bardzo brzuch nie wyskoczy, bo jak zobaczą, że w ciąży to mogą mi jej nie przyjąć do przedszkola. Ciągnie ją do dzieci, więc nie chce jej trzymać w domu. |
|
|
|
#4758 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to wlasnie ogladamy z tz pilke reczna i wcinamy chipsy ktore bardzo mi podchodza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My odkad mieszkamy razem z tz to tez nie lubie zostawac sama wieczorami
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba przekonałyście mnie do tych komód z Ikei
Z tego co się orientuję to mojej znajomej dzieci nie dostały się do państwowych przedszkoli. Bardzo ciężko jak się nie ma znajomości, jak wszędzie Z tego co mówiła korzystniej cenowo wyglądało wynajęcie niani do tych dzieciaczków niż prywatne przedszkola. A i tak musiała poświęcić praktycznie całą pensję dla tej niani.
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ciezko dostac sie nawet do prywatnego przedszkola. Julka zapisywalam jak skonczyl rok, teraz juz sa listy rezerwowe. Przedszkole u nas 350zl, zlobek bez dofinansowania 600, a z dofinansowaniem z UE placi sie jedynie za wyzywienie (8-10zl dziennie).
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
My się dostałysmy normalnie całe szczęście.. tzn normalnie może nie.. musiałam wpisać.że jestem samotnym.rodzicem bo ja wtedy nie pracowałam a nie moglam zacząć pracy nie mając przedszkola i oo..
Siacha spokojnie, nawet jak będziesz miała brzuszek to papiery się sklada di sekretariatu i tyle rodziców się przewali ze do rekrutacji nie pamietaja kto jest kim. Chyba ze mieszkasz w malutkim miasteczku.. |
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ponoć popularne są nianie, do ktorych przychodzi więcej niż jedno dziecko,ale one też 7-13, 14 zajmują się dziećmi. Też niezły pomysł.
Kaja ja maluję się w kuchni tam jest najjaśniej. Mimo wszystko brakuje mi miejsca na kosmetyki, łazienkę mam malutką.
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Z resztą ta znajoma opowiadała, że jej dzieci ciągle coś przynosiły ze żłobka, a to jakieś przeziębienie, grypę żołądkową itp. Więc i tak musiała wynajmować nianię do opieki, przecież nikt jej nie da tyle wolnego
Płaciła za prywatny żłobek i za nianię. A nie chcę zostawiać dziecka z babcią, wiadomo że lepiej się rozwija wśród rówieśników, codziennie poznaje nowe rzeczy, nabywa samodzielność itp.
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na wszystko brakuje miejsca i kosmetyki trzymam k koszach ale juz teraz sie zastanawiam jak my sie z malenstwem tam pomiescimy
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie. Ja tez mam w koszach. Kupilam wiszące półki w ikei do szafy i chyba będę tam upychać.
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie łazienka też mała i ciemna.
I taka duszna, mimo wentylatora. Nie lubię się tam malować. Wolę w salonie przy duży oknie.Dziewczyny, myślicie że taki stojak pod wanienkę jest bezpieczny? Widziałam na all i jakoś nie wydawał mi się stabilny. Chyba kupię wanienkę z Ikei i będziemy kąpać małego na stole.
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka oglądaliśmy dzisiaj w smyku wanienkę na stojaku i dość stabilne to było(może nie tak jak stół). Znajoma sobie bardzo chwaliła to rozwiązanie
|
|
|
|
#4769 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję! Ja też wyrzucam to i owo Ale stopniowo, szafa po szafie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja za to prywatne teraz mam płacić jakoś 560 zł I to na wsi Muszę pójść do przedszkola i popytać o wszystko.Cytat:
Nigdy nie używałam stojaka, więc nie pomogę.
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

Jak słyszę ich pomysły to od razu mi się drobne w kieszeni nie zgadzają
a jak u Ciebie, Alexxadra?

powoli przymierzamy się do reorganizacji naszej przestrzeni. Wyrzucamy to co niepotrzebne.
Jeszcze ja bez żalu wyrzucam, a tż najchętniej wszystko by zostawił. Później zrobimy malowanie, właściwie takie odświeżenie jednego pokoju. Nie zamierzamy jakoś szaleć remontowo, skoro i tak będziemy za jakiś rok się stąd wyprowadzać.
06.09.2014

To takie oczyszczające! Jestem zdziwiona ile człowiek rzeczy tak naprawdę potrzebuje, wiele tego nie ma.
Tak naprawdę to większość d.upereli jest całkowicie zbędna. 

za to wlasnie ogladamy z tz pilke reczna i wcinamy chipsy ktore bardzo mi podchodza
na wszystko brakuje miejsca i kosmetyki trzymam k koszach ale juz teraz sie zastanawiam jak my sie z malenstwem tam pomiescimy
I taka duszna, mimo wentylatora. Nie lubię się tam malować. Wolę w salonie przy duży oknie.