|
|
#4741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
ehh ciśnienie mi facet popsuł aż spać nie mogę, a wstałam o 6 Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie zobaczę nigdy dwóch ciężarnych porównujących swoje brzuchy, żeby spr, która powinna pierwsza wejść
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Ania- ja nie mam z tym problemu bo jakby poprosiła to bym ja przepuściła. To nie był 9 mc kiedy rozumiem że trudno stać. Miedzy nami na oko było jakieś 5 tyg różnicy. Ale cóż........ Kiedyś byłam świadkiem jak sie starsi ludzie przed gabinetem kłócili kto wejdzie pierwszy. Argumentem była ilość ran odniesionych podczas II wojny światowej.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli chodzi o laboratorium to u mnie nie ma takiej kartki i ja normalnie wchodzę jak kolejka wypada. Najgorsze jest tylko to ze są tylko 4 krzesła i jak są emeryci to trzeba stać dosyć chwile, a ja po pobraniu wole na trochę usiąść i poczekać aż przestanie lecieć... Cytat:
niedługo juz nie będzie takich kłótni bo to pokolenie juz się kończy :p
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie do gin wizyty są na godziny i ona wywołuje z gabinetu. Wiec problemu nie ma
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą Moj Gin bardzo miły! aż z przyjemnością do niego idę
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chodziłam do takiej gin prywatnie, która miała na godziny, ale wizyty strasznie się przeciągaly i mimo umowionej godziny wchodziło się o 45min do 1,5h później... Chociaż nie można było zarzucić że wizyta trwa zbyt krótko :p
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj przeżyłam najgorszy ból głowy ever do tego z wymiotami ;/
Dziś zostałam w domu, ku niezadowoleniu osoby zarządzającej działem, która już zrzuciła na mnie połowę swoich zadań (mam home office). wczoraj stwierdziła, że w przyszłym tygodniu jak jej nie będzie (wyjazd służbowy, nikt inny nie może jechać) to mamy siedzieć do 20.00 ma być wszystko zrobione - czy to już mobbing? Dziewczyny, a co sądzicie o wózkach Camarelo? Moje koleżanki mają i chwalą, kostz ok 1500 zl.
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Też tak myślę. Poród naturalny to standard, chociaż okrutny. Mojego kolegi szwagierka też tak rodziła. Dziecko umarło 3 dni przed porodem. Chociaż dla mnie czekanie do 42 tygodnia to też nie jest zdrowe podejście....poza tym jak można nie czuć ruchów dziecka?
|
|
|
#4749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też miałam taką sytuację ale to z kolei młody facet się do mnie przyczepił że przecież nie widać i że ciąża to nie choroba to go olałam bo naprawdę nie miałam siły na kłótnie (jeju, jak nie ja normalnie ).Cytat:
![]() ![]() U mnie jest umawianie na godziny i tyle. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle że z tym czekaniem do 42 tygodnia to też nie do końca jest wina lekarzy bo ona sama się tak późno do szpitala zgłosiła. Inna rzecz że tak jej kazała zrobić jej "lekarz" o wątpliwych kompetencjach.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przepuszczam i już. Poza tym starsi ludzie przeważnie przychodzą posiedzieć i pomarudzić. Większość z nich jak dla mnie jest bezczelna w takich sytuacjach i uważają, że tylko oni mają prawo się źle czuć czy być zmęczonym.---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- No właśnie. No nie wiem dla mnie to ci ludzie są ciemni. Przecieżto jest era internetu. Sa gazety, ma się znajomych. Informacja jest na wyciągnięcie ręki. A to nie byli jacyś biedni ludzie. No i rzecz podstawowa. To była jej druga ciąża!
|
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ahh ta ciaza. .. No też jestem ciekawa .. 😁
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i zrobiłam fotę brzuszka dzisiaj, połowa 14 tc.
|
|
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
ooo nie zaczynam jeść ogórki!!
hahahaco do L4 to mnie lekarz zapytał gdzie pracuje i czy chce zwolnienie a teraz co wizytę sam wypisuje. nie wyobrażam sobie stać i smażyć frytek albo poganiać tych ludzi żeby pracowali ![]() ja muszę zrobić CRP miałam dzisiaj ale nie chciało mi się wstać i zostaje mi piątek bo w pon już wizyta a jutro na 8 na uczelnie. |
|
|
|
#4756 |
|
Raczkowanie
|
u mnie nic nie widać bo jestem przy sobie więc tylko spodnie mnie cisną
![]() piersi jakoś specjalnie też nie urosły bo nie uciekają ze stanika ![]() ale kto wie.. czasami z dnia na dzień się budzisz i wszystko większe
|
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Śliczny brzuszek ! ![]() Wracam na dobre tory żywieniowe. Przed pracą kupiłam winogrona, mandarynki i jabłka i będę się zajadać cały dzień. Na obiad chyba będą warzywa na patelnię z makaronem pełnoziarnistym. Zlituję sie nad mężem i kupię mu do tego filet z kurczaka albo indyka, bo już narzeka na brak mięsa. Znalazłam fajne zajęcia dla ciężarnych, muszę tylko w piątek zapytać ginekologa, czy już moge ćwiczyć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez AaaMarta Czas edycji: 2015-02-25 o 10:00 |
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
A to twoja która ciąża ? Jestes na tym samym etapie co ja z ciążą ale brzusio masz mniejszy choć odstaje juz 😊😙 nosisz juz większe spodnie ?
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Aha mam jeszcze info dla dziewczyn, które narzekały na suchą skórę. Zamówiłam sobie krem emolient Stelatopia Musteli i chyba nie ma na rynku niczego bardziej nawilżającego niż to. Używam trzeci dzień a skóra wygląda jak nie moja. Pytałam położnej czy można używać i mówi że jak najbardziej bo to w sumie jest preparat do pielęgnacji niemowląt. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-25 o 10:04 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
Owieczka jaki masz śliczny brzuszek!!!
Ja na razie cieszę się z mojego biustu To jedyna widoczna oznaka ;D bo urósł już o 1 rozmiar i jest taki pełniejszy![]() Aż zazdroszczę Wam zachcianek;P Ja miałam tylko przez dwa tygodnie fazę na buraczki na ciepło a tak to nic. No może jedynie bardziej mi słone rzeczy smakują niż słodkie. Co do przychodni to u mnie są zapisy na godziny więc to trochę ułatwia życie. Jedyna walka to rano do rejestracji na pobranie krwi ;p ale odkąd jest oddzielne stanowisko z wielkim napisem "pierwsze w kolejności kobiety w ciąży" to już nie ma takiego kłopotu.
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Matko ten krem mega drogo jest ponad 20 euro aaa
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- U mojego gina są zapisy ba konkretna godzinę i koniec, to był dla mnie główny powód dlaczego nie poszłam na NFZ tylko prywatnie. Idę na 17.15 i wchodzę o 17.15, wiadomo że może się zdarzyć drobne opóźnienie ale nie na ludzi "tylko po recepte" "tylko po skierowanie" albo "ja tu czekam od godziny". Nienawidzę tego. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widzę u was z ginekologa mi to masakra u mnie szybko idzie dzwonie mowie ze potrzebuje recepte na to i na to za godzin parę idę odebrać i tyle
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bianeczka, to że jest ich dużo na mieście, odbieram jako +, bo to znaczy, że się sprawdzają. Nie chcę unikalnego bubla, tylko dlatego, żeby się nie powtarzał.. owieczka, jak Ty pięknie wyglądasz
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Mi w oko wpadły bugaboo cameleon i joolz day ;D i cierpię bo one są cholernie drogie
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż jest zakochany w cameleonie 3, wybór chyba padnie na ten wózek, bo jak jemu się już coś spodoba, to nie ma siły ![]() Mi się jeszcze podobają wózki Navigation. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podoba bebetto Silva (chociaż ma paskudny podnóżek w spacerowce) i bebetto flavio, z tako: city move i moonlight. Podoba mi się tez coletto marcello bo ma łatwa zamianę spacerówki przód/tył. I jeszcze kilka których nazw nie pamiętam. Ogólnie oglądam wózki do 2000zl.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z moim mężem to nie wiadomo. On jest fanem technicznym i nie mam pojęcia co mu wpadnie w oko ;D
|
|
|
#4770 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie te wszystkie nazwy wózków to czarna magia... Ja nie chcę robić tych dziecięcych zakupów |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

ochota na jabłka, winogrona, truskawki i ten nieszczęsny ARBUZ 
. 

niedługo juz nie będzie takich kłótni bo to pokolenie juz się kończy :p

coś ostatnio tu blisko tragedie, najpierw to dziecko bez rączek i nozek, teraz to...
Wisi karteczka przed pkt pobrań, kto ma pierwszeństwo: kobiety w ciąży i ci, którzy idą na podwójny cukier. W ciąży byłyśmy dwie, powiedziałam, że ja też poza kolejnością, bom w ciąży
. Mój mąż się wk***ł, wstał i spytał, czy ma coś do jego żony
cudownie!
07.02.2015r.