Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-23, 12:39   #4741
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Ją będąc na wizycie w śr miałam.idealną szyjkę.w pt już miałam nieprzyjemne skurcze a w śr już pessar.Szyjka bardzo szybko przynajmniej moja reaguje na skurcze.
olkma a co Ci boli po tym pessarze?mnie nic nie było.
Stary 2015-06-23, 12:41   #4742
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ją będąc na wizycie w śr miałam.idealną szyjkę.w pt już miałam nieprzyjemne skurcze a w śr już pessar.Szyjka bardzo szybko przynajmniej moja reaguje na skurcze.
Mnie boli ale podobno dzień dwa może być dyskomfort.. Tak się pocieszam :-(
Stary 2015-06-23, 12:41   #4743
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
U nas na ip jest tak ze jak przyjezdzasz to juz ze spakowana torba, inaczej cie nie przyjma. Musisz być w szpitalu conajmniej 1 dzień, nawet gdybys przyjechała tylko na badanie bo np brzuch cie pobolewa...

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

A ja mam ochote na ciasto z rabarbarem, takie kwaskowate ale nie mam żadnego przepisu, nawet nie wiem co i jak bo ciasta nigdy nie piekłam bo to wydaje mi sie trudne, mąka jakas tam i jakas tam normalnie jakby po chinsku do mnie mówiono ;(
mmm z rabarbarem też bym pożarła. Ale, że dostalam wczoraj skrzynkę jablek to musze je jakos wykorzystać. z wiekszosci bede robic sobie codziennie soki w sokowirowce, a machne wlasnie dzisiaj sobie chyba to ciasto.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 12:44   #4744
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie mam pessera ( nie wiem jak to sie pisze). Od wczoraj po prostu brzuch mnie ciągnie na doł, do tego mi sztywnieje ale sztywnieje juz od kilku tygodni. No a od dzisiaj mnie boli, ale nie wiem czy to nie z nerwów, boli mnie na dole w miejscu tam gdzie boli przed okresem. Tak bardzo nie chce isc do szpitala; ( juz wole w domu plackiem leżec ;(
Stary 2015-06-23, 12:47   #4745
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Wszystko już z Shauna oglądałam : łącznie z filmem na którym byłam w kinie

Jałowe są jałowe Czyli są wydezynfekowane, nie ma tam zarazków. Niejałowe to takie po prostu jak płatki kosmetyczne. Coś tam na nich może być.

Jak masz możliwość to maluj zmywalną. Ja z mojej ściany już zmywałam kawę, wino, ketchup i jest bez śladu.
Aha no tak się zastanawiałam, bo w necie widziałam do pielęgnacji pępka niejałowe a przecież powinny być jałowe

A tej soli fizjologicznej to się używa jak, rozcieńcza? Zapomniałam mamy ostatnio spytać.
Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
My mamy pomalowane mieszkanie beckersem lateksowym i śnieżką satynową, zarówno jedna jak i druga zmywalne, ale beckers wygrywa pod tym kątem. Wszytsko da sie delikatnie zmyć zmoczoną gąbeczką i jak wyschnie nie ma śladu wycierania
Ooo dziękuję, zapiszę sobie nazwę gdzieś.
Cytat:
U nas na ip jest tak ze jak przyjezdzasz to juz ze spakowana torba, inaczej cie nie przyjma. Musisz być w szpitalu conajmniej 1 dzień, nawet gdybys przyjechała tylko na badanie bo np brzuch cie pobolewa...

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

A ja mam ochote na ciasto z rabarbarem, takie kwaskowate ale nie mam żadnego przepisu, nawet nie wiem co i jak bo ciasta nigdy nie piekłam bo to wydaje mi sie trudne, mąka jakas tam i jakas tam normalnie jakby po chinsku do mnie mówiono ;(
To beznadziejnie. Nic się nie dzieje a musisz i tak leżeć...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Ale mi ciężko na brzuchu, aż nie mogę

A ja bym zjadła kanapkę z dżemem, moja mama była na truskawkach i pochwaliła się, że będzie babcią, to jej dała kobieta dla mnie dżem z dyni. Pierwszy raz w życiu jadłam i powiem Wam, że pyszny jak nie wiem wczoraj wtrząchnęłam z nim z 5 kanapek, a teraz muszę czekać aż mi się chleb rozmrozi...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 12:53   #4746
party_girl7
Zakorzenienie

Przeglądam Rossmanna na necie i widzę że tego kremu Babydream na odparzenia nie ma już w ofercie, a Hippa też nie ma w rossku... właśnie u Sroki nie podoba mi sie tylko to że niektóre anailzy są już nieaktualne... bo albo wycofane, albo nowe składy są.
Stary 2015-06-23, 13:00   #4747
fatal21
Wtajemniczenie

http://m.aliexpress.com/item/3233175...bilesitedetail
Owieczkąaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Party girl myślę że sa te kosmetyki bo ją też w necie szukalam Hilla i nie było a w sklepie tak

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Ją wczoraj miałam dzień strachu.na obiad zjadlam kalafiora kotleta z tzazikami i potem miche truskawek taką byłam rozdęta że ucisk miałam wszędzie w końcu zaczęła mnie bolec tzn nie wiem do końca lewa nerka i po myslalam że to koniec tzn że kolka.do tego brzuch ciągnący więc idąc spać wzięła spaMoline wg wskazań gin.rano jak młody bóg więc nie będę jadła czosnku i kalafiora

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 13:02   #4748
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Dobrze, że masz krążek, to będziesz troszkę spokojniejsza, no i łatwiej będzie funkcjonować. Zawsze to lepiej niż leżeć plackiem! Szybko zleci, głowa do góry!

A dla mnie też to trochę dziwne... Gdybym jechała gdzieś za granicę, gdzie nie wiadomo czy będzie do dostęp do leków i jakich, to bym to rozważała, ale tak to nigdy nie biorę antybiotyków na zaś. Wcale nie jest łatwo odróżnić infekcję wirusową od bakteryjnej, u nas w przychodni zazwyczaj lekarka zleca crp, czasem wymaz z gardła, żeby się upewnić czy antybiotyk będzie dobrze dobrany.

Nie zamartwiaj się na zapas! Najważniejsze, że z u malucha wszystko ok, że prawidłowo się rozwija!

Ja też tak mam Już nie kupuję 3 maści do pupy na zapas, ale i teraz też jest łatwiej, bo już wiele rzeczy mam w domu. Jakieś gaziki, octanisept, sudocrem chyba też jeszcze mam. Nie jest źle

Ja też mam zmywalne, ale prawda jest taka, że jak się czyści, któryś raz z rzędu to samo miejsce, to na kolorowej ścianie jednak widać różnicę potem w odcieniach farby. Tam gdzie w kuchni czyściłam parę razy łapki córki widać, że jest jaśniejsza plama
Ale cóż, dom to nie muzeum

Na kraśnickich można tak długo leżeć? Właśnie to jest jedyne co mnie odstrasza na Staszica, bo tam się nie cykają i po kilku dniach matkę wypisują. Wtedy leżałam tydzień i to już był ostatni dzień, ordynatorka powiedziała, że jak wyniki nie będę ok u córki, to ona zostaje,a mnie wypisują. Jak mają miejsca to matkę przenoszą na patologię, piętro niżej, i tam można też ewentualnie trochę poleżeć, ale też chwilę. Wkurza mnie, że to taki mały oddział, no i niby rozumiem, że muszą mieć miejsca do nowych rodzących, ale bez przesady.
I nie wiem czy z tego powodu nie pójdę jednak na Lubartowską, sama jeszcze nie wiem.
Ten wcześniak leżał w szpitalu 5 mcy, więc nie sądzę, żeby matka tyle czasu spędziła na położnictwie. Nie znam szpitala, gdzie matka by tyle leżała, w takich przypadkach wypisują i się do dziecka przyjeżdża.
Ale czym różni się wyjazd za granicę od tego w Polsce? I tu i tu można mieć kłopoty z dostepem do medycyny. Jakiś czas temu mój tż chciał skorzystac z wizyty i nie został przyjęty, pomimo, że powinien. Powiedziano mu, że oni mają swoich pacjentów i najpierw muszą obsłużyć ich, a numerków jest za mało. Przecież logiczne jest, że jeśli działo by się coś co by mnie bardzo zaniepokoiło i nie wiedziałabym co to, to nie pchałabym antybiotyku, tylko jechała do szpitala, jednak teraz weszła nowa głupia zasada, że antybiotyk można przypisać po 2 tygodnich nieskutecznego leczenia zwykłymi lekami. Dla mnie to jest chore, bo np moja pediatra jest taka, że jak nie trzeba, to nie da antybiotyku, ale jak trzeba to trzeba. Zresztą jest tylu lekarzy z Bożej łaski, że strach iść do obcego :/ U tż na wsi jest jedna taka. No chore dziecko leczyła aviomarinem!
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Mi jeszcze nigdy żaden lekarz nie zrobił wymazu przed przepisaniem antybiotyku. Chyba ze jak byłam mała i nie pamiętam. Tam gdzie pracowałam wymaz był robiony za każdym razem. Serio nigdy, a chodziłam do różnych. Skąd niby wiedzieli czy to wirus czy bakterie?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Ja miałam 2 razy, jak miałam ciągłe nawracające zapalenia ucha. A tak nigdy. Moja młoda nie miała jeszcze wcale. Zresztą do naszej lekarki są takie kolejki, że jakby tak każdy chciał przychodzić z dnia na dzień z wynikiem, to ja nie wiem. Normalnie jak jest sezon to czasem na tydzień do przodu nie ma numerków.

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn chodzacych lub ktote juz skonczyly zajecia w szkole rodzenia.
czy byly jakies dziewczyny bez partnerow ?
Dzis zaczynam i nie wiem czy nie jest wstyd isc samej. Beda się na mnie patrzec jak na biedna samotna matke ??
Hihi
A co w tym złego? Nie każdy może chodzic z kimś Nie każdy kogoś ma
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do prania ciuszkow. Powiedzcie mi jak jest plyn do prania to dodatkowo kupic plyn do plukania? Jakie w ogole macie plyny do plukania?

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Etam czym tu sie przejmowac ja bym miala wyrabane gdyby nie to ze szkoly w moim miescie nie ma i nie chodzę, tez bym chodzila sama bo moj chłop to sie ciagle wykreca. No ale ja nie chodzę wiec ci nie powiem;-)
Płyn jest to to samo co proszek tylko konsystencja inna. Jak chcesz mieć ładny zapach to płyn jest potrzebny. Ja bym dała, bo on dodatkowo zmiękcza materiał. Ja piorę w zwykłym proszku i płynie.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 13:05   #4749
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczkąaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Party girl myślę że sa te kosmetyki bo ją też w necie szukalam Hilla i nie było a w sklepie tak

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Ją wczoraj miałam dzień strachu.na obiad zjadlam kalafiora kotleta z tzazikami i potem miche truskawek taką byłam rozdęta że ucisk miałam wszędzie w końcu zaczęła mnie bolec tzn nie wiem do końca lewa nerka i po myslalam że to koniec tzn że kolka.do tego brzuch ciągnący więc idąc spać wzięła spaMoline wg wskazań gin.rano jak młody bóg więc nie będę jadła czosnku i kalafiora
tylko ten babydream nie ma na KWC żadnej nowej opinii od kilku lat, więc chyba faktycznie wycofany, jedynie może ten Hipp jeszcze gdzieś będzie...
Stary 2015-06-23, 13:12   #4750
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Owieczkąaaaaaaaaaa

Ja też się wystrzegam w ciąży kalafiora jak mogę (mimo, że uwielbiam!!) każde moje zjedzenie go nie kończyło się fajnie. Pomijam już walory zapachowe oraz dzwiekowe
ale zawsze jestem wzdęta, boli mnie brzuch jakby miał eksplodować... ogólnie samopoczucie po kalafiorze na nie.

Ja ostatnio wyczytałam tutaj, że któraś miala na szybko obiad, ziemniaczki i kielbaske smażoną... caly weekend o tym myślalam, że aż dzisiaj robie! Ziemniaczki mlode oskrobałam, a kielbaske na patelki z cebulą ogarne... mrrrr... juz sie nie moge doczekać, aż TŻ wroci z pracy bo czekam na niego z tym obiadem.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Aaa no i ostatnio robiłam z TŻ losowanie odnośnie imienia dla naszej Niuni. Ja byłam za EWĄ - TŻ sie podoba ale woli swoją sugestię NATALIA. Jego też mi się podoba, ale wolalam swoj wybór więc zrobiliśmy losowanie... padło na Natalię. Ale mimo, że mi się w miarę podoba, to jakoś mi nie pasuje... nie przechodzi mi to imie jakoś przez gardło jak gadam do brzuszka. Podoba mi sie ale to chyba nie to. A znow jak będzie EWA to TŻ będzie mial podobne odczucia jak ja teraz... inne imiona odpadają... nie wiem jak wyjść z tej sytuacji
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 13:15   #4751
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Tylko odrazu wybierz się na chirurgie. Powiedz też ze mialas usg i z dzieckiem wszystko w porządku itd i niech cie żbadaja pod kątem tego. Lepiej to wykluczyć niż się przekrecic :/
Nie daj się spławić. Niech sprawdzą dokładnie.

Nie wiem jak w polsce ale tu mnie koleś badał z góry na dół i pytał o wszystko dosłownie żeby wykluczyć czy zdiagnozować
No i okazało się, że albo ucisk dziecka albo rozciąganie. Jeśli chodzi o kręgosłup to przez moje łożysko na tylnej ścianie dodatkowo dają o sobie znać moje zwyrodnienia- rwa kulszowa i to też często promieniuje do nogi. Nie ma gorączki, wymiotów, żadnego bólu przy przywodzeniu nogi i powiedział, że boli za nisko na to żeby to mógł być wyrostek. Cóż, chyba z takim bólem się muszę pogodzić do rozwiązania.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 13:19   #4752
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To jak nie pomaga po nospie i magnezie to ja bym sprawdziła.

Ogólnie to naczytalam sie ostatnio o tym odklejajacym sie łożysku i nawet może nie być krwawienia i od tego czasu jak mi nie przechodzi po rozkurczowych to jade idrazu na ip albo do lekarza.

Przykre to, że kobiety z niewiedzy nawet tracą dzieci w dniu terminu albo od któregoś tam tygodnia.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

A nie bolą cię jeszcze plecy na dole do tego albo biodro, noga u góry?
Dla mnie nospa i magnez to żadne lekarstwo, jakos na mnie na TE bóle nie pomagały. Za to scopolan super A bóle bioder czy pachwin są normalne, mnie też często bolą, ale tak to ok na usg wszystko.

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Namisek ja leze na Jaczewskiego Przywożą tu pacjentki z zagrozonymi ciazami z okolic i z Lubelskich innych szpitali m.in. z Lubartowskiej Kazdy odradza ten szpital A slyszalam o Lubartowie ze sam porod ok jak wszystko w porzadku najgorzej jak cos sie dzieje to odsylaja do Lbn . Wogole sa tu takie przypadki ze wlos sie jezy na glowie ale dbają i pacjentki i walczą o każdego dzidziusia Wczoraj 2 urodzilo sie w 32 tc i mają sie dobrze
Hehe, takie przypadki są wszędzie A z tym dbaniem, to są różne opinie. Siostra leżała na patologii i nie była zadowolona. Jak leżałam na Kraśnickiej to była dziewczyna z ryzykiem pęknięcia macicy i musieli jej robić szybką cc. Miałam sale obok pokoju lekarzy i sali konferecyjnej i się też nasłuchałam. I niestety, ale już parę ciężkich przypadków z Jaczewskiego było odesłanych na Kraśnicką bo sobie nie dawali rady, co mnie zdziwiło. Najbardziej bym sie bała rodzić na Staszica i na Lubartowskiej. Lubartowska to jest fabryka. Dzieci lecą taśmowo, kopertki też. Na Staszica słyszałam wiele niepochlebnych opinii, zresztą moje 2 znajome tam rodziły i jedna prawie umarła. Doprowadzili ja do takiego stanu, ze teraz nie może mieć dzieci, bo macica jest cała w zrostach.
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czym różnią się te drogie maści do pośladków typu Bepanthen, Sudocrem, od tych tańszych? słyszałam np dużo pochlebnych opinii o Ziajce maści pośladkowej z tlenkiem cynku, czy linomagu i zastanawiam się co kupić.
Każda ma inne zastosowanie. Bephanten i Linomag są tłuste - nawilżaną, natłuszczają, regenerują i łagodzą, Sudocrem jest taki suchawy i właśnie ma takie działanie wysuszające. Dwie pierwsze można używać w różnych podrażnieniach, suchości skóry a S. tyko w odparzeniach. Ja używałam Linomagu i sobie chwalę. Teraz jak córka jest starsza też używam linomagu jak ją np pipka piecze. Moja mam też używała tylko tego na mnie. Linomag jest bardzo tłusty i sie tak nie wchłania ale wydaje mi się, że jest bardziej leczniczy niż bephanten. B. to jest bardziej kremowy, tamten to typowa maść.

Ciągle pada....ale niech się wypada i od poniedziałku chcę mieć piękna pogodę :P

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 13:22   #4753
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w mieście dokładnie to samo. Najpierw schodzi na IP położna i trzeba podpisać wszystkie dokumenty o przyjęciu na oddział itd i dopiero idzie się do góry gdzie jest wywiad i badanie lekarskie. I przynajmniej 3 doby. Ostatnio leżała ze mną dziewczyna której się delikatna wysypka zrobiła na ręce. Spanikowała i przyjechała na IP. Po 3 godzinach wysypki nie było a ona kiblowała 3 doby.
Stary 2015-06-23, 13:27   #4754
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
No i okazało się, że albo ucisk dziecka albo rozciąganie. Jeśli chodzi o kręgosłup to przez moje łożysko na tylnej ścianie dodatkowo dają o sobie znać moje zwyrodnienia- rwa kulszowa i to też często promieniuje do nogi. Nie ma gorączki, wymiotów, żadnego bólu przy przywodzeniu nogi i powiedział, że boli za nisko na to żeby to mógł być wyrostek. Cóż, chyba z takim bólem się muszę pogodzić do rozwiązania.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dla mnie nospa i magnez to żadne lekarstwo, jakos na mnie na TE bóle nie pomagały. Za to scopolan super A bóle bioder czy pachwin są normalne, mnie też często bolą, ale tak to ok na usg wszystko.

Hehe, takie przypadki są wszędzie A z tym dbaniem, to są różne opinie. Siostra leżała na patologii i nie była zadowolona. Jak leżałam na Kraśnickiej to była dziewczyna z ryzykiem pęknięcia macicy i musieli jej robić szybką cc. Miałam sale obok pokoju lekarzy i sali konferecyjnej i się też nasłuchałam. I niestety, ale już parę ciężkich przypadków z Jaczewskiego było odesłanych na Kraśnicką bo sobie nie dawali rady, co mnie zdziwiło. Najbardziej bym sie bała rodzić na Staszica i na Lubartowskiej. Lubartowska to jest fabryka. Dzieci lecą taśmowo, kopertki też. Na Staszica słyszałam wiele niepochlebnych opinii, zresztą moje 2 znajome tam rodziły i jedna prawie umarła. Doprowadzili ja do takiego stanu, ze teraz nie może mieć dzieci, bo macica jest cała w zrostach.
Każda ma inne zastosowanie. Bephanten i Linomag są tłuste - nawilżaną, natłuszczają, regenerują i łagodzą, Sudocrem jest taki suchawy i właśnie ma takie działanie wysuszające. Dwie pierwsze można używać w różnych podrażnieniach, suchości skóry a S. tyko w odparzeniach. Ja używałam Linomagu i sobie chwalę. Teraz jak córka jest starsza też używam linomagu jak ją np pipka piecze. Moja mam też używała tylko tego na mnie. Linomag jest bardzo tłusty i sie tak nie wchłania ale wydaje mi się, że jest bardziej leczniczy niż bephanten. B. to jest bardziej kremowy, tamten to typowa maść.

Ciągle pada....ale niech się wypada i od poniedziałku chcę mieć piękna pogodę :P
O jeny.

Mówię, że na usg nie widać tego!
Gdyby było widać to nie byłoby taj trudne do określenia czy to wyrostek u kobiet w ciąży. Mi babka w szpitalu robiła usg prawie 2 godziny sprawdzając wszystko i wysłała do chirurga żeby on to zobaczył. Nie na usg tylko normalnie macajac i robiąc badania z krwi i moczu.

A gorączka bie zawsze musi być tak jak i inne.

Napisałam tylko że to może być to jeśli nie miala wycinanego

A to albo, albo to ja też słyszałam w szpitalu. Ze może to być wyrostek albo nie musi.
No i dla bezpieczeństwa zostałam, zrobili badania i nie był wyrostek.

A że boli za nisko ?
Mnie też bolało i jakoś to ginekolog razem z chirurgiem zobaczyli,bo tak jak mówię. Na usg nie widac tego bo mamy to gdzie indziej i ból jest w dole i dlatego tak ciężko to określić u kobiety w ciąży!

Więc jak się tam coś dzieje to lepiej sprawdzić niż ufać tylko ginowi ktory na usg nic nie widzi bo nie ma szans tam tego zobaczyć

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 13:36   #4755
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Przeglądam Rossmanna na necie i widzę że tego kremu Babydream na odparzenia nie ma już w ofercie, a Hippa też nie ma w rossku... właśnie u Sroki nie podoba mi sie tylko to że niektóre anailzy są już nieaktualne... bo albo wycofane, albo nowe składy są.

Hmm, to dziwne bo ja kupiłam babydreama dwa albo trzy tygodnie temu, no a hippa mi mama przywiozła z niemiec, więc nie wiem gdzie w polsce można go dostać, ale fakt nie widziałam go w rossmanie.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 13:37   #4756
Małgosia89
Zakorzenienie

Powiedzcie mi dlaczego nasze ciąże nie są po prostu nudne? Ciągle coś... A jeszcze tyle tygodni przed nami..

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 13:37   #4757
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
" U kobiet w ciąży powiększająca się macica sprawia, że wyrostek zostaje przesunięty do góry i wtedy ból może pojawić się nawet w okolicy prawego podżebrza, a to może sugerować np. ostre zapalenie pęcherzyka żółciowego. Z tego powodu trudniej jest diagnozować kobietę w ciąży. Kiedy jednak diagnoza się potwierdzi, niezbędna jest operacja (przeprowadza się ją niezależnie od stanu zaawansowania ciąży), bowiem "rozlanie się" wyrostka powoduje groźne dla kobiety i płodu zapalenie otrzewnej. "

" Wyrostek robaczkowy znajduje się w dole prawej strony jamy brzusznej.
Tak, ale… Nie u wszystkich ludzi wyrostek robaczkowy położony jest dokładnie w tym samym miejscu. Właśnie stąd czasem wynikają kłopoty z właściwym rozpoznaniem, gdy pojawia się zapalenie wyrostka robaczkowego. Po prostu boli nie tam, gdzie teoretycznie powinno boleć. Wyrostek jest dość długi (ma 8–10 cm), ale wąski (ma zaledwie 3–7 mm średnicy) i zwykle zwisa swobodnie w obrębie prawego dołu biodrowego w kierunku miednicy mniejszej. Jednak u niektórych wyrostek bywa przesunięty i może być schowany np. za kątnicą albo za pęcherzem moczowym."

" Stan zapalny objawia się u wszystkich w ten sam sposób.
Nie. U ok. 70 proc. chorych zapalenie przebiega typowo. Zaczyna się od złego samopoczucia i bólu w okolicy pępka, w nadbrzuszu. Ból szybko narasta i koncentruje się w dole brzucha, po prawej stronie. Nasila się podczas kaszlu czy poruszania się, łagodnieje, gdy chory leży na lewym boku z podkurczonymi nogami. Potem zwykle dołączają się nudności, wymioty, rośnie temperatura. Może pojawić się biegunka (częściej u dzieci) lub zaparcie (częściej u dorosłych). Lekarz, badający chorego, uciska okolice prawego dołu biodrowego, bo to najbardziej bolesne miejsce przy zapaleniu wyrostka. Przy ostrym stanie zapalnym bardziej boli, gdy lekarz odrywa ręce od brzucha, niż gdy go uciska. Może też poprosić o podniesienie do pionu prawej nogi – ból narasta. Przy nietypowym położeniu wyrostka – np. za pęcherzem moczowym – mogą dominować dolegliwości ze strony układu moczowego, m.in. parcie na pęcherz, częste oddawanie moczu."

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-06-23, 13:42   #4758
loudres
Zadomowienie

Kto lubi fasolkę szparagowa to w tesco promo. 2.99 a ostatnio namiętnie o niej pisałyście wiec podaje info.
Zmobilizowalam się z rana i pojechałam na zakupy w sumie mało rzeczy kupiłam. Ale wydałam jak zwykle mnóstwo kasy, i tak będę musiała na gemini dokończyć zakupy bo sporo rzeczy jest tańszych z tego co widziałam.

Takie pytanie czy nie wiecie czy herbatka Hipp rumianek jest teraz tylko w tych saszetkach? Nie ma w tym opakowaniu co zwykle herbatki.. nie mogę jej znaleźć i nie wiem czy kupować w tych saszetkach czy czekać na opakowanie jeszcze.. ?

Ah i nie wiecie po ile teraz dady w biedrze? 2?

Hippa widziałam w hebe chyba...

Edytowane przez loudres
Czas edycji: 2015-06-23 o 13:47
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 13:48   #4759
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
kto lubi fasolkę szparagowa to w tesco promo. 2.99 a ostatnio namiętnie o niej pisałyście wiec podaje info.
Zmobilizowalam się z rana i pojechałam na zakupy w sumie mało rzeczy kupiłam. Ale wydałam jak zwykle mnóstwo kasy, i tak będę musiała na gemini dokończyć zakupy bo sporo rzeczy jest tańszych z tego co widziałam.

Takie pytanie czy nie wiecie czy herbatka hipp rumianek jest teraz tylko w tych saszetkach? Nie ma w tym opakowaniu co zwykle herbatki.. Nie mogę jej znaleźć i nie wiem czy kupować w tych saszetkach czy czekać na opakowanie jeszcze.. ?

Ah i nie wiecie po ile teraz dady w biedrze? 2?
29,99

JULEK 16.08.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-23, 13:49   #4760
didi9
Raczkowanie

O taki dokładnie mam:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hutzcreme.html

i są o nim opinie nawet z 2015 roku
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 13:51   #4761
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
U mnie w mieście dokładnie to samo. Najpierw schodzi na IP położna i trzeba podpisać wszystkie dokumenty o przyjęciu na oddział itd i dopiero idzie się do góry gdzie jest wywiad i badanie lekarskie. I przynajmniej 3 doby. Ostatnio leżała ze mną dziewczyna której się delikatna wysypka zrobiła na ręce. Spanikowała i przyjechała na IP. Po 3 godzinach wysypki nie było a ona kiblowała 3 doby.
Jak ja byłam u nas na jednej IP to mi babka na wstępie, zanim cokolwiek powiedziałam, że u nich nie ma miejsc i mam się przygotować psychicznie na inny szpital... Przyjechałam o 18, siedziałam tam do 22:30... W międzyczasie pogotowie przywiozło babkę ze skurczami, to też jej od razu z takim tekstem wyskoczyli. A potem przywieźli jeszcze inną i dla niej się jakoś znalazło miejsce...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 13:51   #4762
Sandrusia91
Zadomowienie

Te produkty z dady to można sobie na stronie biedronki sprawdzić

Widziałam że mają fajne rzeczy takie jak kremy, plyny do kapieli i wiele innych dla noworodków i zmierzam je kupić. Cena za kazdy to 14,99 jak dobrze pamiętam

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-06-23, 13:54   #4763
melawen
Rozeznanie

Ważna informacja dla mam z własną działalnością. Cieszcie się, że poród we wrześniu. Wymyślili. ..
http://m.money.pl/wiadomosci/artykul...0,1836625.html

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dlaczego nasze ciąże nie są po prostu nudne? Ciągle coś... A jeszcze tyle tygodni przed nami..
Ciaza to chyba taki wyjątkowy stresowy czas. Normalnie wieloma rzeczami się nie przejmujemy a teraz chuchamy na zimne. Ja w sumie nie miałam żadnych problemów a i tak mam spiny czy wszystko będzie ok. Mąż i matka tez na mnie bardzo uważają. Jak poszłam w weekend na 3 godziny pospacerować i zrobiłam ok 15 km to aż dostałam ochrzan
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 13:54   #4764
Sandrusia91
Zadomowienie

http://www.dada.pl/?_ga=1.188429280....733.1433243497

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-06-23, 14:00   #4765
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
" U kobiet w ciąży powiększająca się macica sprawia, że wyrostek zostaje przesunięty do góry i wtedy ból może pojawić się nawet w okolicy prawego podżebrza, a to może sugerować np. ostre zapalenie pęcherzyka żółciowego. Z tego powodu trudniej jest diagnozować kobietę w ciąży. Kiedy jednak diagnoza się potwierdzi, niezbędna jest operacja (przeprowadza się ją niezależnie od stanu zaawansowania ciąży), bowiem "rozlanie się" wyrostka powoduje groźne dla kobiety i płodu zapalenie otrzewnej. "

" Wyrostek robaczkowy znajduje się w dole prawej strony jamy brzusznej.
Tak, ale… Nie u wszystkich ludzi wyrostek robaczkowy położony jest dokładnie w tym samym miejscu. Właśnie stąd czasem wynikają kłopoty z właściwym rozpoznaniem, gdy pojawia się zapalenie wyrostka robaczkowego. Po prostu boli nie tam, gdzie teoretycznie powinno boleć. Wyrostek jest dość długi (ma 8–10 cm), ale wąski (ma zaledwie 3–7 mm średnicy) i zwykle zwisa swobodnie w obrębie prawego dołu biodrowego w kierunku miednicy mniejszej. Jednak u niektórych wyrostek bywa przesunięty i może być schowany np. za kątnicą albo za pęcherzem moczowym."

" Stan zapalny objawia się u wszystkich w ten sam sposób.
Nie. U ok. 70 proc. chorych zapalenie przebiega typowo. Zaczyna się od złego samopoczucia i bólu w okolicy pępka, w nadbrzuszu. Ból szybko narasta i koncentruje się w dole brzucha, po prawej stronie. Nasila się podczas kaszlu czy poruszania się, łagodnieje, gdy chory leży na lewym boku z podkurczonymi nogami. Potem zwykle dołączają się nudności, wymioty, rośnie temperatura. Może pojawić się biegunka (częściej u dzieci) lub zaparcie (częściej u dorosłych). Lekarz, badający chorego, uciska okolice prawego dołu biodrowego, bo to najbardziej bolesne miejsce przy zapaleniu wyrostka. Przy ostrym stanie zapalnym bardziej boli, gdy lekarz odrywa ręce od brzucha, niż gdy go uciska. Może też poprosić o podniesienie do pionu prawej nogi – ból narasta. Przy nietypowym położeniu wyrostka – np. za pęcherzem moczowym – mogą dominować dolegliwości ze strony układu moczowego, m.in. parcie na pęcherz, częste oddawanie moczu."

Wiem wiem dlatego pojechałam. Ale wierzę chirurgowi, że to nie to
Stary 2015-06-23, 14:06   #4766
olkma
Raczkowanie

Brzuch mnie przestał boleć i nie wiem co robić... Czy jechać do tego gina czy nie. W dół też jakby mniej ciągnie, no ale twardy dalej jest...
Stary 2015-06-23, 14:06   #4767
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Wiem wiem dlatego pojechałam. Ale wierzę chirurgowi, że to nie to
No to super.
I tak bez zadnych badań krwi i moczu itd ?

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-06-23, 14:07   #4768
ali_ma
Rozeznanie

Witam
ale paskudna pogoda, cały dzień pada i nic się nie chce

a ja ostatnio przeglądając gemini wyczaiłam linomag żel do mycia ciała i głowy, niby jest przeznaczony od pierwszych dni życia i zaczęłam się zastanawiać czy go nie zamówić, bo maść linomag niby jest polecana, a może którać z Was miała doczynienia z tym żelem ??

a tak przy okazji, wiem, że już pisałyście o tym, (ale nie mogę znaleźć) a dopiero teraz dowiedziałam się co to zgaga i mam prośbę napiszcie co Wam pomaga, bo u mnie w dzień jest oki, a od 3 dni w nocy problem, spię na siedząco prawie, najpierw myślałam, że w sobotę przez grila, w niedzielę sobie pozwoliłam na pizzę, ale wczoraj uważałam na to co jem i w jakich ilościach, a tu znowu to samo

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-06-23 o 14:14
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 14:12   #4769
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuch mnie przestał boleć i nie wiem co robić... Czy jechać do tego gina czy nie. W dół też jakby mniej ciągnie, no ale twardy dalej jest...
Ja bym pojechała sprawdzić co i jak.

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-23, 14:14   #4770
olkma
Raczkowanie

Pójdę, teraz ide spac na godzinke. Później umyć się i do gina czekać az się kolejka skonczy ;/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości