|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które już się doczekały :) część XI
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5310912 3]Jak dobrze pójdzie to w listopadzie zdejmuję aparat
![]() Tez chcialabym aparat na zebole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5310912 3]Jak dobrze pójdzie to w listopadzie zdejmuję aparat
![]() Super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Mother of Cat
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;53101445]Witam się
![]() Ostatnio nie mam weny na wizaż. ![]() ![]() Co do czystka to słyszałam dużo dobrego, ale jeszcze nie udało mi się go wypróbować. ZNacie jakąś herbatkę na schudnięcie? ![]() na schudnięcie dziewczyny, to nie herbata, a zbalansowane posiłki 5x dziennie w małych porcjach i dużo ruchu! ![]() [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5310912 3]Jak dobrze pójdzie to w listopadzie zdejmuję aparat ![]() no to super! ![]() Wszystkie tu jakieś przełomowe ![]() To ja powiem, że u nas w pracy jest 6 osób w moim zespole sprzedażowym - a ja i koleżanka odchodzimy w tym miesiącu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Mother of Cat
|
to nie mit
![]() ![]()
![]() |
#4746 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja też schudłam 10kg, a ani mnie to nie kosztowało za dużo ruchu ani nie zawracałam sobie głowy 5 posiłkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Mother of Cat
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mówię tylko o zdrowym i prawidłowym chudnięciu ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Góra równo 2 lata, dół półtora roku. Walczymy 3 miesiące z jednym zębem, który nie chce się zsunąć (dolna dwójka). Gdyby nie to już bym śmigała w ruchomym ![]() Planuję scaling i piaskowanie i być może wybielanie przed weselem. Na mnie działa doskonale od 10 lat ![]() Wagę mam taką samą jak w gimnazjum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Konto usunięte
|
Sama sobie zaprzeczasz czy mi się wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Konto usunięte
|
Ja jem 4-5 posiłków. 3 to dla mnie zdecydowanie za mało, bo po zjedzeniu owsianki o 7 rano na pewno nie wytrzymam do pory obiadowej. Jem o 7, potem około 11, 15 i 18-19. Niestety na wieczór chce mi się jeszcze wpitraszać, a to średnia pora, bo o 22-23 muszę spać (więc najpóźniej powinnam jeść o 19-20, a tak się nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
Ja jem co chwile
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
wredna wizażanka
|
Też jak kiedyś jadłam 5 posiłków dziennie i pilnowałam, żeby jeść mniej wiecej co 3-4h to chudłam
![]()
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak na uczelni.
Mogę zjeść mega sycacy obiad przed zajęciami a po zajęciach burczy mi w brzuchu. A w weekend mogę zjeść tylko 3 posiłki i nie jestem glodna przez te 4h do następnego posilku
![]() |
#4756 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja na jedzeniu w równych odstępach czasu, takie porcje żeby się najeść ale nie przejeść schudłam w niecałe 2 miesiące 15 kg. Zaznaczę, że nie zmieniłam swojego trybu życia, tzn nie zaczęłam się ani trochę więcej ruszać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
No właśnie jak ktoś przyzwyczai organizm do jedzenia stałych posiłków to potem jak wprowadzi zmianę, czyli np.zacznie jeść 3 duże posiłki dziennie zamiast pięciu małych to metabolizm się ruszy
![]() A jak ktoś wcześniej jadł jak popadnie i wprowadził regularne posiłki to też schudnie, bo też mu ruszy metabolizm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Przyczajenie
|
Ja również jak jadłam 5 posiłków dziennie i pilnowałam godzin jedzenia to udawało mi się schudnąć.. ale niestety teraz czas za bardzo mi na to nie pozwala i troszkę się opuściłam i zbędę kilogramy mnie z powrotem odwiedziły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie należę do tych którzy jedzą, jedzą i nic po nich nie widać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Po sobie stwierdzam, że nie tyle liczy się ilość posiłków, ile właśnie regularność, nieobjadanie się na noc i w ogóle dopasowanie tego, co jemy, do pory dnia. Ja najwięcej w swoim życiu przytyłam, jak na studiach uczyłam się do późna i zajadałam węglowodany na noc. Jakieś chrupkie chlebki, słodzone przekąski... Schudłam dopiero jak to odstawiłam i mój ostatni posiłek każdego dnia nie zawierał cukrów (np. jajo i serek wiejski z warzywami). I miał on miejsce o w miarę wczesnej porze, max 19-20.
#4763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrzuć więcej! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Konto usunięte
|
Ja do wszystkiego co czytam podchodzę z dystansem.
Dziś przeczytałam artykuł, w którym napisano, że jedząc 5x dziennie myśli ciągle krążą wokół jedzenia dlatego warto jeść 3x dziennie. Dla mnie to bzdura. Ja nie myślę przez większość czasu o jedzeniu bo mój tryb życia by na to nie pozwolił. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Konto usunięte
|
Tak jest, kolacja powinna być białkowa. Jajka, rybka wędzona, kurczak, twaróg itp. Ja mam z tym problem, ale walczę.
Przy 5 posiłkach warto pamiętać o tym, że mają to być nieduże porcje. Nie jadam już jak kiedyś obiadu złożonego z połowy wora kartofli i wielkiej porcji mięcha. 100-125 g kurczaka, albo indyka, max 50 g skrobii (około 30g suchego ryżu) + dużo warzyw to mój standardowy posiłek ok. 14-15. W innych porach np. serek wiejski lekki (150 g) z warzywami, kanapki z chrupkim żytnim pieczywie (takie lubię), czy sałatki różnego rodzaju (najlepiej z jaglanką). Owoce najlepiej do południa i z czymś białkowym - ja czasem jem popijane maślanką, albo kefirem. Warto jeść grapefruity. Ja mocno muszę się trzymać kaloryczności, bo miałam skłonności do przesady. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5311178 3]Ja do wszystkiego co czytam podchodzę z dystansem. Dziś przeczytałam artykuł, w którym napisano, że jedząc 5x dziennie myśli ciągle krążą wokół jedzenia dlatego warto jeść 3x dziennie. Dla mnie to bzdura. Ja nie myślę przez większość czasu o jedzeniu bo mój tryb życia by na to nie pozwolił. ![]() Jakbym miała jeść 3x dziennie to bym ciągle była głodna i wtedy bym non-stop myślała o jedzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;53111805]Tak jest, kolacja powinna być białkowa. Jajka, rybka wędzona, kurczak, twaróg itp. Ja mam z tym problem, ale walczę.
Przy 5 posiłkach warto pamiętać o tym, że mają to być nieduże porcje. Nie jadam już jak kiedyś obiadu złożonego z połowy wora kartofli i wielkiej porcji mięcha. 100-125 g kurczaka, albo indyka, max 50 g skrobii (około 30g suchego ryżu) + dużo warzyw to mój standardowy posiłek ok. 14-15. W innych porach np. serek wiejski lekki (150 g) z warzywami, kanapki z chrupkim żytnim pieczywie (takie lubię), czy sałatki różnego rodzaju (najlepiej z jaglanką). Owoce najlepiej do południa i z czymś białkowym - ja czasem jem popijane maślanką, albo kefirem. Warto jeść grapefruity. Ja mocno muszę się trzymać kaloryczności, bo miałam skłonności do przesady. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Jakbym miała jeść 3x dziennie to bym ciągle była głodna i wtedy bym non-stop myślała o jedzeniu ![]() O to to. Kolacja nie powinna być smażona i ciężkostrawna, bo jest wysoce prawdopodobne, że rano wstaniemy zmęczeni i niewyspani właśnie przez wysiłek jaki organizm włożył w trawienie. Dodam jeszcze od siebie, że na kolację absolutnie nie powinno się jeść owoców. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;53111805]Tak jest, kolacja powinna być białkowa. Jajka, rybka wędzona, kurczak, twaróg itp. Ja mam z tym problem, ale walczę.
Przy 5 posiłkach warto pamiętać o tym, że mają to być nieduże porcje. Nie jadam już jak kiedyś obiadu złożonego z połowy wora kartofli i wielkiej porcji mięcha. 100-125 g kurczaka, albo indyka, max 50 g skrobii (około 30g suchego ryżu) + dużo warzyw to mój standardowy posiłek ok. 14-15. W innych porach np. serek wiejski lekki (150 g) z warzywami, kanapki z chrupkim żytnim pieczywie (takie lubię), czy sałatki różnego rodzaju (najlepiej z jaglanką). Owoce najlepiej do południa i z czymś białkowym - ja czasem jem popijane maślanką, albo kefirem. Warto jeść grapefruity. Ja mocno muszę się trzymać kaloryczności, bo miałam skłonności do przesady. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Jakbym miała jeść 3x dziennie to bym ciągle była głodna i wtedy bym non-stop myślała o jedzeniu ![]() Kocham ziemniaki ![]() Mam kasze jaglana i jakie sałatki polecasz?
![]() |
#4768 |
Konto usunięte
|
ja wszystko ważę, przeliczam na B/T/W i trzymam się zasady, że węgli ma być najmniej.
na kolację w ogóle zero węglowodanów, a najwięcej sobie mogę zjeść na śniadanie. teraz już tego tak restrykcyjnie nie przestrzegam i jak zjem pizzę na obiad to się nie katuje, ale też wybieram taką żeby była na cieniutkim cieście i z naturalnymi składnikami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Konto usunięte
|
Do jaglanki pasuje wszystko - wystarczy wybrać takie warzywa jakie lubisz. Np. cukinię, bakłażana i pomidora z kurczakiem. Ja robię "śmieciówki" - wrzucam ulubione warzywa z lodówki i dodaję kurczaka, albo tuńczyka. Warzywa wcześniej podduszam. Surowe wolę w surówkach lub sałatkach z sałatą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Konto usunięte
|
Ja w sumie nie wiem jak opisać swoją dietę... Rano śniadanie w domu płatki z mlekiem najczęściej, potem drugie w pracy kanapka + warzywo, potem jakiś jogurt + owoc + miód, obiad, a po obiedzie to już czasem do samego wieczora nic nie jem, bo nie jestem głodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.