Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-13, 10:06   #4741
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Masakra...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:09   #4742
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Właśnie dziś doczytałam jak mi nazwe przypomnialas

U mnie na szczescie na ktg nie rysuja sie skurcze porodowe tylko niewielkie odchylenia. Nie wiem jak wczoraj.
Skoncze magnez i dadza mi jakies tabletki, ale oczywiście zapomnialam nazwe- dzialaja podobnie do magnezu.

Dzis druga i ostatnia dawka sterydow.

Co do wyjscia to nic jeszcze nie mowia.
A ja pytac nie chce bo dopiero mnie przyjeli. Pewnie jutro jeszcze bede lezec. Liczę ze wyjdę w czwartek jeśli wszystko bedzie ok.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
pewnie co najmniej 3 doby, bo poniżej NFZ nie zwraca kasy

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co jak jest male dziecko i jestes w coazy z 2? Nie ma wymowek, nosisz, robisz, bawisz
Tak sobie mysle, podziwiam wWas dziewczyny i siebie w przyszlosci
ograniczyłam dźwiganie do minimum, ale nie ma opcji czasem podnieść trzeba. Na plac zabaw zabrać. Ale przez to że nie mogę tak za nią biegać i non stop trzymać za rączkę to się usamodzielniła. Bawimy się dużo na podłodze. Mój mąż to z nią biega i szaleje, a ja tak spokojniej. Rysujemy, śpiewamy, układamy klocki
No ale tak jest, nie ma zmiłuj. Czujesz się gorzej, ale starszak wymaga uwagi. Raz obiadek ze słoiczka można dać, ale nie jestem zwolenniczką, żeby zastępować słoiczkiem normalne obiady, więc ugotować trzeba. Najwyżej robię coś "na szybko".
Dzięki ciąy zrezygnowałyśmy tez z wysokiego krzesełka do karmienia, żebym nie musiała jej wsadzać. Ma swoje malutki krzesełko i je przy stoliku kawowym
Ja się akurat dość dobrze czuję w tej ciąży, najgorszy był dla mnie 7 miesiąc. Najgorzej jak ma się takie problemy jak Lobofylia gdzie trzeba leżeć. Mi też sporo pomagali rodzice. Przychodzili popołudniami zabrać córę na plac zabaw.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:10   #4743
kaszuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Ale super malunek, jakimi farbami malowalyscie?

Ja też ciągle mam ochotę na coś takiego od siebie? Na początku chciałam na lozeczku, ale nie wiem jak z farbą no i chyba nie będę dała już rady? Ale jak będzie miała swoj pokoj to na pewno coś zrobie

Kciuki za wizyty!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Malowalysmy farbami akrylowymi. Dzieki za mile komentarze

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:15   #4744
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
straszne i trochę śmieszne

kaczuszka fajne malowidła, ja nie mam ani ściany ani pokoju na takie cuda

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:17   #4745
rudaska
Zakorzenienie

KASZUSZKA super pomysł i wykonanie

KORTISIA podziwiam ciebie i inne mamy, wyobrażam sobie że jest ciężko. I kurczę naprawdę doceniam ten komfort jaki mam teraz.

Kiepski dzień mam dziś. Martwiłam się tym cukrem moim, tak późno te badania zrobiłam a pytałam wcześniej. Już od miesiąca mogłam ten cukier kontrolować teraz się boję że małemu mogłam zaszkodzić. Muszę się pozbierać szybko bo zły nastrój nic dobrego nie daje, ale naprawdę nie wiem jak kobiety mogą w ciąży pić i palić, tak świadomie szkodzić. Ja tu się martwię że dziecku ziemniakami szkodziłam
Stary 2015-10-13, 10:23   #4746
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a co jak jest male dziecko i jestes w coazy z 2? Nie ma wymowek, nosisz, robisz, bawisz
Wszystkie koleżanki mi mówią, że drugiej ciąży to sie juz spokojnie nie przechodzi - chyba, że róznica spora i dziecko pół dnia spędza w przedszkolu/szkole.

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Kiepski dzień mam dziś. Martwiłam się tym cukrem moim, tak późno te badania zrobiłam a pytałam wcześniej. Już od miesiąca mogłam ten cukier kontrolować teraz się boję że małemu mogłam zaszkodzić. Muszę się pozbierać szybko bo zły nastrój nic dobrego nie daje, ale naprawdę nie wiem jak kobiety mogą w ciąży pić i palić, tak świadomie szkodzić. Ja tu się martwię że dziecku ziemniakami szkodziłam
Też tego nie ogarniam!

Ja o jak na ulicy widzę kogoś z fajką to oddech wstrzymuję, żeby nie wdychać. A jakbym się alkoholu napiła to wyrzuty sumienia by mnie zabiły.
Jak dla mnie to trzeba mieć coś nie tak z głową, żeby sie nie przejmować i świadomie szkodzić.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:35   #4747
benita84
Zadomowienie

Nie wiem czy to przez pogode czy co ale dosłownie zasypiam na siedząco. Juz nawet kawe sobie zrobiłam ale jakos nie pomogła eh
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 10:35   #4748
czubasek20
Zakorzenienie

Dlatego ja zawsze powtarzam zeby pierwsza ciaza sie cieszyc i odpoczywac bo przy drugiej jesli nie jest duza roznica wieku, jest to nierealne.

Najgorzej jest jak ma sie bezwzgledny nakaz lezenia.

Moja mala w lutym konczy 4 lata wiec spora dziewczynka. Ale uwagi wymaga duzo. Dobrze ze jest przedszkole te 5h dziennie to mam czas zeby poelzec albo ogrnac w domu.
Ale tak jaku pisze koritsia. Obiad ugotowac trzeba, czasem na rece tez ja wezme ale raczej juz kucam i przytulam.
Jak bylo cieplo ba dworzu to tz malo czasu spedzal w domu. Teraz w sunie o 17 wraca z pracy i przejmuje opieke nad Hania. A ja wtedy leze chwilke, szykuje kolacje, kapiel a potem ba zmiane czytamy ba dobranoc bajki.

Czasem sa takie dni ze mowie jej ze namusia zle sie czuje i musi polezec. To klade sie u niej na lozku a ona np gotuje mi cos ba swojej mini kuchence albo bawi sie w lekarza

Stary 2015-10-13, 10:36   #4749
arisah
Raczkowanie

http://demotywatory.pl/4561988/Takie...howujac-dzieci

tak odnosząc się do przyszłości
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 10:36   #4750
benita84
Zadomowienie

A mam jeszcze takie pytanie, czy zwolnienie od rodzinnego liczy sie tak samo w ciąży jak od gina? Nie po drodze mi w tym tyg do gina i myślałam żeby wziąć tydzień od rodzinnego ale nie wiem czy tak można
Stary 2015-10-13, 10:41   #4751
Ani_qa
Zakorzenienie

Wybaczcie, że Was nie cytuję i nie odnoszę się w żaden sposob, ale nie dam rady byc na bieżąco, bo nie ma tu wifi i tylko na chwile wlaczam internet.

Dzis tez mialam USG. W związku z tym, ze na wczorajszym byla troche kicha, szybko zrobione i nie byliśmy zadowoleni to sie nie odzywałam, ze wczoraj mialam.

I fajnie tak porównać jak w ciagu dnia zmienia sie dziecko
Inka rośnie jak szalona.
Wczorajsza waga: 1510, dzisiejsza 1570.
Wczorajszy termin porodu 16.12 dzisiejszy 14.12 (mimo, ze wiem, zeby sie nie sugerowac).
Wczoraj wg.usg 30t5d a dziś już 31t1d
I wreszcie pokazala swoja sliczna buzie! Wiec teraz juz wiem, ze jest calkiem zdrowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 10:41   #4752
czubasek20
Zakorzenienie

Benita tak ale musi Ci wpisac kod B z tego co sie orientuje

Stary 2015-10-13, 10:45   #4753
benita84
Zadomowienie

Mi ta druga ciąża to po prostu jakoś umyka. Nie wiem kiedy zleciały mi te 33tygodnie. Mały ma już skończone dwa lata więc nie jest tak źle bo sporo potrafi sam sie pobawić. Ale i tak czasem marzy mi sie zeby moc tak na chwile polozyć sie w ciągu dnia, a on jak na złość właśnie zakończył etap drzemek w ciągu dnia Najtrudniej pewnie jest jak się ma tak dzieciaczki rok po roku i tu końcówka ciąży a tu starsze jeszcze dobrze nie chodzi i trzeba cały czas asekuriwać, zginać sie, schylać to brzuch nieźle przeszkadza.
Stary 2015-10-13, 10:59   #4754
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Wybaczcie, że Was nie cytuję i nie odnoszę się w żaden sposob, ale nie dam rady byc na bieżąco, bo nie ma tu wifi i tylko na chwile wlaczam internet.

Dzis tez mialam USG. W związku z tym, ze na wczorajszym byla troche kicha, szybko zrobione i nie byliśmy zadowoleni to sie nie odzywałam, ze wczoraj mialam.

Inka rośnie jak szalona.
Wczorajszy termin porodu 16.12 dzisiejszy 14.12 (mimo, ze wiem, zeby sie nie sugerowac).
I wreszcie pokazala swoja sliczna buzie! Wiec teraz juz wiem, ze jest calkiem zdrowa

bardzo fajne porównanie masz Super że z małą ok i że mogłaś buźkę zobaczyć
Stary 2015-10-13, 11:17   #4755
ogolnie
Zakorzenienie

Dołączam się do pytania benity !
Zmieniam "lokal" gdzie pracuje mój gin i będę miała tydzień do tylu ze zwolnieniem i myślę czy rodzinny może mi wystawić.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 11:21   #4756
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dlatego ja zawsze powtarzam zeby pierwsza ciaza sie cieszyc i odpoczywac bo przy drugiej jesli nie jest duza roznica wieku, jest to nierealne.

Najgorzej jest jak ma sie bezwzgledny nakaz lezenia.

Moja mala w lutym konczy 4 lata wiec spora dziewczynka. Ale uwagi wymaga duzo. Dobrze ze jest przedszkole te 5h dziennie to mam czas zeby poelzec albo ogrnac w domu.
Ale tak jaku pisze koritsia. Obiad ugotowac trzeba, czasem na rece tez ja wezme ale raczej juz kucam i przytulam.
Jak bylo cieplo ba dworzu to tz malo czasu spedzal w domu. Teraz w sunie o 17 wraca z pracy i przejmuje opieke nad Hania. A ja wtedy leze chwilke, szykuje kolacje, kapiel a potem ba zmiane czytamy ba dobranoc bajki.

Czasem sa takie dni ze mowie jej ze namusia zle sie czuje i musi polezec. To klade sie u niej na lozku a ona np gotuje mi cos ba swojej mini kuchence albo bawi sie w lekarza
Jeju ale to takie słodkie co piszesz, jak się Tobą córeczka opiekuje

Cytat:

Inka rośnie jak szalona.

To faktycznie jest różnica, a to tylko jeden dzień! No i extra wiadomość, ze pokazała pyska, też bym chciala, żeby nasza Lila była tak grzeczna i za tydzień pokazała
Cytat:
Benita tak ale musi Ci wpisac kod B z tego co sie orientuje
Dokładnie, mi na początku ciąży lekarz rodzinny wypisywal i wlasnie trzeba powiedzieć, żeby B wpisał

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

A to o elektronicznej niani przerażające!! Normalnie dreszcze na plecach miałam jak czytałam ;/;/

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 11:22   #4757
frogutka
Zadomowienie

Hey
można dołączyć a raczej powrócić napisałam w Icz. 2-3 posty i jakoś tak mi zleciało ale podczytuje Was i mam nadzieję, że uda mi się więcej udzielać.
Jestem w 31tc- termin na 19.12 będzie Syn-Wojtek
Poza tym jestem już mamą Hani-19mcy
Mam nadzieję, że przygarniecie mnie ponownie i przymkniecie oko, że będę trochę z doskoku

Widzę, że akurat temat II ciąży i małego dziecka. To jak u nas- Hania 12.10 skończyła 19m-cy, a raptem dopiero od 1,5 tygodnia chodzi sama! Wcześniej tylko i wyłącznie za rękę, co możecie mi wierzyć było dla mnie męczące. Tak jak Koritisi_a noszenie ograniczyłam do minimum-choć mam z tego powodu wyrzuty sumienia, bo przecież Hania to jeszcze maluch. I macie rację trzeba być na każde zawołanie, choćby był gorszy dzień. Trzeba wstawać po 6-bo Hania tak zaczyna dzień. Trzeba mieć oczy w tyłku bo wszędzie się wspina i wszystko ją ciekawi I choć czasem cierpliwości brakuje to nawet jak padam wieczorem to cieszę się, że Hania jest z nami

Edytowane przez frogutka
Czas edycji: 2015-10-13 o 11:23
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 11:47   #4758
czubasek20
Zakorzenienie

Hej frogutka

Twoj Wojtek ma przyjsc na swiat tego samego dnia co i moj
I nawet starsze siostry to samo imie

Jak przechodzisz ta ciaze ? Lepie czy gorzej niz pierwsza?

Stary 2015-10-13, 11:52   #4759
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Inka rośnie jak szalona.

Ubranka mam już poprane, poprasowane i poukładane w szafce. Wyprałam dzisiaj też pieluchy i rożek. I w sumie większość mam już ogarniętą, zostaje mi się spakować w torbę

Ale jednak rozmiar rozmiarowi nierówny i trzeba będzie po prostu do dziecka dopasowywać wszystko.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 11:53   #4760
arisah
Raczkowanie

w temacie starszych dzieci moja ma już prawie 4 lata i bardzo lubi mi pomagać, jak jej powiem że źle się czuję i muszę odpocząć zdrzemnąć się to bawi się sama w swoim pokoju, rano jak nie mam siły czasem podnieść się zrobić śniadania wchodzi na taboret i sama bierze kromkę chleba albo wyciąga jogurt z lodówki i później razem jemy coś konkretniejszego, wytłumaczyliśmy jej zaraz na początku że musi być teraz ostrożna i nie wskakiwać na mnie, uważać na siostrzyczkę w brzuszku i że nie mogę brać jej na ręce, no wiadomo że czasem trzeba przypomnieć bo za bardzo się rozbawi,

i już widać po niej że bardzo nie może się doczekać siostrzyczki tęskni do niej, często przychodzi do mnie i przytula się do brzucha z taką tęsknotą właśnie w oczach i buziaki daje aż mi kolana miękną na ten widok
Stary 2015-10-13, 12:00   #4761
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Inka rośnie jak szalona.
takie różnice to w granicy błedu pomiaru ale fajnie widzieć jak maluszek rośnie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
w temacie starszych dzieci moja ma już prawie 4 lata i bardzo lubi mi pomagać, jak jej powiem że źle się czuję i muszę odpocząć zdrzemnąć się to bawi się sama w swoim pokoju, rano jak nie mam siły czasem podnieść się zrobić śniadania wchodzi na taboret i sama bierze kromkę chleba albo wyciąga jogurt z lodówki i później razem jemy coś konkretniejszego, wytłumaczyliśmy jej zaraz na początku że musi być teraz ostrożna i nie wskakiwać na mnie, uważać na siostrzyczkę w brzuszku i że nie mogę brać jej na ręce, no wiadomo że czasem trzeba przypomnieć bo za bardzo się rozbawi,

i już widać po niej że bardzo nie może się doczekać siostrzyczki tęskni do niej, często przychodzi do mnie i przytula się do brzucha z taką tęsknotą właśnie w oczach i buziaki daje aż mi kolana miękną na ten widok
bo to właśnie wszystko zależy w jakim wieku jest starszak. Moja córka ma 22,5 miesiąca. Jak się maluszek urodzi będzie 2 latka. Dopiero niedawno zrozumiała, że w brzuszku jest dzidziuś, ale to nie przeszkadza jej w tym, żeby na mnie włazić, żeby się bawić. No jest jeszcze za mała żeby to w 100% zrozumieć. Śniadania tez sobie sama nie zrobi, ale mimo wszystko cieszę się z takiej małej różnicy wieku między dziećmi
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 12:05   #4762
Ani_qa
Zakorzenienie

Witam nową koleżankę

L4 moze wypisać rodzinny

Kortisia zdaje sobie sprawę z tego, ze jakis blad pomiaru jest, ale tak jak piszesz fajnie widziec, ze Malenstwo rośnie
No i inny lekarz robil usg i tez widzi dziewczynke

Stary 2015-10-13, 12:25   #4763
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Ja też podziwiam bardzo mocno. Póki co drugiej dzidzi nie planuje, ale jak juz by miała być to minimum 4-5lat różnicy żeby już to pierwsze w miarę ogarniete było.

Sylwoha, dobrze pamiętam, że miałas problem z rozstępami ?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 12:34   #4764
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Hej frogutka

Twoj Wojtek ma przyjsc na swiat tego samego dnia co i moj
I nawet starsze siostry to samo imie

Jak przechodzisz ta ciaze ? Lepie czy gorzej niz pierwsza?
Faktycznie fajnie się złożyło Imiona mieliśmy wybrane jeszcze na długo przed planowaniem dzieci.

tą ciążę znoszę dużo gorzej prawie do 5m-ce było mi niedobrze i kilka razy w tyg. bolała mnie głowa. Już od 7-mca kiepsko śpie, bolą nie plecy i biodra i w ogóle jakaś strasznie ociężała jestem. A do tego Wojtek prawie codziennie ćwiczy karate, tańczy i gra w piłkę nożną-oczywiście wszystko jednocześniebrzuc h to mi wręcz lata od tych jego wygibasów.
Z Hanią było dużo łatwiej, na końcówce ciąży przeprowadzaliśmy się o nowego domu, więc zakupy, urządzanie, wykańczanie, sprzątanie i jakoś bez problemu.
Stary 2015-10-13, 12:41   #4765
adka_19
Wtajemniczenie

Ja sie witam ponownie z migrena...
ale walcze cocodamolem.. i magnezem...
szalu ni ma...
jeszcze szef wczoraj egoista przyszedl ak zasmarkany do roboty ze mimo proszenia zeby zaslanial nos jak kicha i wgl ja tez czuje ze smarki nadhcodza...
IGNORANT.
Mielismy miec dzisiaj spotkanie odwolalam wlasnie ze wzgledu na to ze ja w zarazkach siedziec nie bede.

nadrabialam nie jestem w stanie pocytowac wszystkiego ale Aniqa Trzymaj sie cieploooo !!!

Lobo i Zaneta sie odzywaly cos ? do kogos ?

benita ja miesiac temu zasuwalam 300km za kierowce
I dalam rade mozecie robic zawsze postoje albo znalezc wygodna pozycje a aucie.

arisah super ze w labo okej ! jejku juz wam maluchy dostaja do zeber? jajeszcze Krzysia tam nie poczulam...
ktory tyg jestes ? bo nie ogarniam,

Cytat:
Napisane przez karmazynova
Wczoraj gadałam z bratową i nasza wspólna znajoma przygotowała dla małego paczkę ciuchów jak tak dalej pójdzie to Młody będzie mieć więcej ciuchów niż ja z TŻ
Moj juz ma

kaczuszka po pierwsze witam nowa mamusie !
Matko kochana naprawde mam zaleglosci skoro nowej mamy nie zauwazylam !!
Piekne malunki!

http://demotywatory.pl/4561988/Takie...howujac-dzieci
odnosza sie do punktu 10 - moja siostra lykala drobne i guziki hahaha a potem ich... SZUKALA.

frogutka witam witam !!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 12:48   #4766
ogolnie
Zakorzenienie

Ja też dziś kiepska. Głowa boli i powieki od tego,a od paru dni jak poleże to mi w głowie coś się dzieje taka ciężka mi się robi.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 12:55   #4767
arisah
Raczkowanie

adka jutro zaczynam 30 tydz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 12:57   #4768
halwaya
Zakorzenienie

Witam.. niedospana, zmęczona.. i w ogóle marudna po nocce spalam tylko 4h i modlę się, by Evcia poszla spac dzis po poludniu, bo nie dam rady.. Tz zaraz wychodzi do pracy, więc ona ze mna caly dzien.. a potem ja do 4 rano w tyrze. Już nie moge się doczekać urlopu. Dobrze, że jako tako sie trzymam bo jak czytam jak wy cierpicie to ja bym chyba nie dała rady.

Aniqa - trzymaj się. Biedna jesteś, że musisz w szpitalu siedzieć. Oby bylo wszystko ok.

Oenedue wspominalas coś o karuzelce - my naszej pod choinkę kupiliśmy Fisher Price Rainforest. Kocham te serie i polecam jeśli się wahasz.

Rudaska - ziemniakami nie zaszkodzisz ja wczoraj po plackach ziemniaczanych że śmietana miałam cukier w normie.. to skacze różnie.. jednego dnia jest ok a drugiego juz podwyższone chociaż jadlam to samo. Ja mam unikać przede wszystkim soków, słodyczy, napój gazowanych, platkow i dżemu i miodu. Tak to jem normalnie. Waga caly czas stoi w miejscu, więc pozytywnie

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 12:58   #4769
Fionka_31
Zakorzenienie

frogutka hej

ja się kiszę w łóżku, wypiłam już litr wody z miodem i cytryną i będę dalej pić bo wcale jakoś nie sikam
w sumie nie czuję się lepiej od rana, ale nie jest też gorzej
mam nadzieję, że pozbieram się na sr

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-13, 13:05   #4770
sylwoha
Zakorzenienie

Dorosea tak mam, coraz wiekszy problem
Ale liczylam sie z tym, a duzo nie przytylam-4,5 plus smaruje sie 2 razy dziennie. A to maslami naturalnymi, a to kremem ktory polecila halwaya, a to kolagenem
Wody pije hektolitry i co i nic
Jak wygran w totka i porodze co mam porodzic to sobie usune :p

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

A ja mimo tego ze ruszam sie z predkoscia swiatla to nie czuje sie jakos fatalnie, ale mobilna to ja nie jestem :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości