![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ale tak jest, nie ma zmiłuj. Czujesz się gorzej, ale starszak wymaga uwagi. Raz obiadek ze słoiczka można dać, ale nie jestem zwolenniczką, żeby zastępować słoiczkiem normalne obiady, więc ugotować trzeba. Najwyżej robię coś "na szybko". Dzięki ciąy zrezygnowałyśmy tez z wysokiego krzesełka do karmienia, żebym nie musiała jej wsadzać. Ma swoje malutki krzesełko i je przy stoliku kawowym ![]() Ja się akurat dość dobrze czuję w tej ciąży, najgorszy był dla mnie 7 miesiąc. Najgorzej jak ma się takie problemy jak Lobofylia gdzie trzeba leżeć. Mi też sporo pomagali rodzice. Przychodzili popołudniami zabrać córę na plac zabaw. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaczuszka fajne malowidła, ja nie mam ani ściany ani pokoju na takie cuda
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
KASZUSZKA super pomysł i wykonanie
KORTISIA podziwiam ciebie i inne mamy, wyobrażam sobie że jest ciężko. I kurczę naprawdę doceniam ten komfort jaki mam teraz. Kiepski dzień mam dziś. Martwiłam się tym cukrem moim, tak późno te badania zrobiłam a pytałam wcześniej. Już od miesiąca mogłam ten cukier kontrolować teraz się boję że małemu mogłam zaszkodzić. Muszę się pozbierać szybko bo zły nastrój nic dobrego nie daje, ale naprawdę nie wiem jak kobiety mogą w ciąży pić i palić, tak świadomie szkodzić. Ja tu się martwię że dziecku ziemniakami szkodziłam
#4746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja o jak na ulicy widzę kogoś z fajką to oddech wstrzymuję, żeby nie wdychać. A jakbym się alkoholu napiła to wyrzuty sumienia by mnie zabiły. Jak dla mnie to trzeba mieć coś nie tak z głową, żeby sie nie przejmować i świadomie szkodzić.
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy to przez pogode czy co ale dosłownie zasypiam na siedząco. Juz nawet kawe sobie zrobiłam ale jakos nie pomogła eh
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja zawsze powtarzam zeby pierwsza ciaza sie cieszyc i odpoczywac bo przy drugiej jesli nie jest duza roznica wieku, jest to nierealne.
Najgorzej jest jak ma sie bezwzgledny nakaz lezenia. Moja mala w lutym konczy 4 lata wiec spora dziewczynka. Ale uwagi wymaga duzo. Dobrze ze jest przedszkole te 5h dziennie to mam czas zeby poelzec albo ogrnac w domu. Ale tak jaku pisze koritsia. Obiad ugotowac trzeba, czasem na rece tez ja wezme ale raczej juz kucam i przytulam. Jak bylo cieplo ba dworzu to tz malo czasu spedzal w domu. Teraz w sunie o 17 wraca z pracy i przejmuje opieke nad Hania. A ja wtedy leze chwilke, szykuje kolacje, kapiel a potem ba zmiane czytamy ba dobranoc bajki. Czasem sa takie dni ze mowie jej ze namusia zle sie czuje i musi polezec. To klade sie u niej na lozku a ona np gotuje mi cos ba swojej mini kuchence albo bawi sie w lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Raczkowanie
|
http://demotywatory.pl/4561988/Takie...howujac-dzieci
tak odnosząc się do przyszłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zadomowienie
|
A mam jeszcze takie pytanie, czy zwolnienie od rodzinnego liczy sie tak samo w ciąży jak od gina? Nie po drodze mi w tym tyg do gina i myślałam żeby wziąć tydzień od rodzinnego ale nie wiem czy tak można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że Was nie cytuję i nie odnoszę się w żaden sposob, ale nie dam rady byc na bieżąco, bo nie ma tu wifi i tylko na chwile wlaczam internet.
Dzis tez mialam USG. W związku z tym, ze na wczorajszym byla troche kicha, szybko zrobione i nie byliśmy zadowoleni to sie nie odzywałam, ze wczoraj mialam. I fajnie tak porównać jak w ciagu dnia zmienia sie dziecko ![]() Inka rośnie jak szalona. Wczorajsza waga: 1510, dzisiejsza 1570. Wczorajszy termin porodu 16.12 dzisiejszy 14.12 (mimo, ze wiem, zeby sie nie sugerowac). Wczoraj wg.usg 30t5d a dziś już 31t1d ![]() I wreszcie pokazala swoja sliczna buzie! Wiec teraz juz wiem, ze jest calkiem zdrowa ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#4752 |
Zakorzenienie
|
Benita tak ale musi Ci wpisac kod B z tego co sie orientuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zadomowienie
|
Mi ta druga ciąża to po prostu jakoś umyka. Nie wiem kiedy zleciały mi te 33tygodnie. Mały ma już skończone dwa lata więc nie jest tak źle bo sporo potrafi sam sie pobawić. Ale i tak czasem marzy mi sie zeby moc tak na chwile polozyć sie w ciągu dnia, a on jak na złość właśnie zakończył etap drzemek w ciągu dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do pytania benity !
Zmieniam "lokal" gdzie pracuje mój gin i będę miała tydzień do tylu ze zwolnieniem i myślę czy rodzinny może mi wystawić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dokładnie, mi na początku ciąży lekarz rodzinny wypisywal i wlasnie trzeba powiedzieć, żeby B wpisał ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- A to o elektronicznej niani przerażające!! Normalnie dreszcze na plecach miałam jak czytałam ;/;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
Hey
![]() można dołączyć ![]() ![]() ![]() Jestem w 31tc- termin na 19.12 ![]() ![]() Poza tym jestem już mamą Hani-19mcy ![]() Mam nadzieję, że przygarniecie mnie ponownie i przymkniecie oko, że będę trochę z doskoku ![]() Widzę, że akurat temat II ciąży i małego dziecka. To jak u nas- Hania 12.10 skończyła 19m-cy, a raptem dopiero od 1,5 tygodnia chodzi sama! Wcześniej tylko i wyłącznie za rękę, co możecie mi wierzyć było dla mnie męczące. Tak jak Koritisi_a noszenie ograniczyłam do minimum-choć mam z tego powodu wyrzuty sumienia, bo przecież Hania to jeszcze maluch. I macie rację trzeba być na każde zawołanie, choćby był gorszy dzień. Trzeba wstawać po 6-bo Hania tak zaczyna dzień. Trzeba mieć oczy w tyłku bo wszędzie się wspina i wszystko ją ciekawi ![]() ![]()
Żona od 23.07.2011 ![]() Edytowane przez frogutka Czas edycji: 2015-10-13 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
Hej frogutka
Twoj Wojtek ma przyjsc na swiat tego samego dnia co i moj ![]() I nawet starsze siostry to samo imie ![]() Jak przechodzisz ta ciaze ? Lepie czy gorzej niz pierwsza? |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ubranka mam już poprane, poprasowane i poukładane w szafce. Wyprałam dzisiaj też pieluchy i rożek. I w sumie większość mam już ogarniętą, zostaje mi się spakować w torbę ![]() Ale jednak rozmiar rozmiarowi nierówny i trzeba będzie po prostu do dziecka dopasowywać wszystko.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Raczkowanie
|
w temacie starszych dzieci moja ma już prawie 4 lata i bardzo lubi mi pomagać, jak jej powiem że źle się czuję i muszę odpocząć zdrzemnąć się to bawi się sama w swoim pokoju, rano jak nie mam siły czasem podnieść się zrobić śniadania wchodzi na taboret i sama bierze kromkę chleba albo wyciąga jogurt z lodówki i później razem jemy coś konkretniejszego, wytłumaczyliśmy jej zaraz na początku że musi być teraz ostrożna i nie wskakiwać na mnie, uważać na siostrzyczkę w brzuszku i że nie mogę brać jej na ręce, no wiadomo że czasem trzeba przypomnieć bo za bardzo się rozbawi,
i już widać po niej że bardzo nie może się doczekać siostrzyczki tęskni do niej, często przychodzi do mnie i przytula się do brzucha z taką tęsknotą właśnie w oczach i buziaki daje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
Witam nową koleżankę
![]() L4 moze wypisać rodzinny ![]() Kortisia zdaje sobie sprawę z tego, ze jakis blad pomiaru jest, ale tak jak piszesz fajnie widziec, ze Malenstwo rośnie ![]() No i inny lekarz robil usg i tez widzi dziewczynke ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#4763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sylwoha, dobrze pamiętam, że miałas problem z rozstępami ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tą ciążę znoszę dużo gorzej ![]() ![]() ![]() Z Hanią było dużo łatwiej, na końcówce ciąży przeprowadzaliśmy się o nowego domu, więc zakupy, urządzanie, wykańczanie, sprzątanie i jakoś bez problemu.
![]() |
#4765 | |
Wtajemniczenie
|
Ja sie witam ponownie z migrena...
ale walcze cocodamolem.. i magnezem... szalu ni ma... jeszcze szef wczoraj egoista przyszedl ak zasmarkany do roboty ze mimo proszenia zeby zaslanial nos jak kicha i wgl ja tez czuje ze smarki nadhcodza... IGNORANT. Mielismy miec dzisiaj spotkanie odwolalam wlasnie ze wzgledu na to ze ja w zarazkach siedziec nie bede. nadrabialam nie jestem w stanie pocytowac wszystkiego ale Aniqa Trzymaj sie cieploooo !!! Lobo i Zaneta sie odzywaly cos ? do kogos ? benita ja miesiac temu zasuwalam 300km za kierowce ![]() I dalam rade ![]() arisah super ze w labo okej ! jejku juz wam maluchy dostaja do zeber? jajeszcze Krzysia tam nie poczulam... ktory tyg jestes ? bo nie ogarniam, Cytat:
![]() kaczuszka po pierwsze witam nowa mamusie ! Matko kochana naprawde mam zaleglosci skoro nowej mamy nie zauwazylam !! Piekne malunki! ![]() http://demotywatory.pl/4561988/Takie...howujac-dzieci odnosza sie do punktu 10 - moja siostra lykala drobne i guziki ![]() ![]() frogutka witam witam !!!
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
Ja też dziś kiepska. Głowa boli i powieki od tego,a od paru dni jak poleże to mi w głowie coś się dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Raczkowanie
|
adka jutro zaczynam 30 tydz
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Witam.. niedospana, zmęczona.. i w ogóle marudna
![]() ![]() Aniqa - trzymaj się. Biedna jesteś, że musisz w szpitalu siedzieć. Oby bylo wszystko ok. Oenedue wspominalas coś o karuzelce - my naszej pod choinkę kupiliśmy Fisher Price Rainforest. Kocham te serie i polecam jeśli się wahasz. Rudaska - ziemniakami nie zaszkodzisz ![]() ![]()
#4769 |
Zakorzenienie
|
frogutka hej
![]() ja się kiszę w łóżku, wypiłam już litr wody z miodem i cytryną i będę dalej pić bo wcale jakoś nie sikam w sumie nie czuję się lepiej od rana, ale nie jest też gorzej mam nadzieję, że pozbieram się na sr
#4770 |
Zakorzenienie
|
Dorosea tak mam, coraz wiekszy problem
Ale liczylam sie z tym, a duzo nie przytylam-4,5 plus smaruje sie 2 razy dziennie. A to maslami naturalnymi, a to kremem ktory polecila halwaya, a to kolagenem Wody pije hektolitry i co i nic ![]() Jak wygran w totka i porodze co mam porodzic to sobie usune :p ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- A ja mimo tego ze ruszam sie z predkoscia swiatla to nie czuje sie jakos fatalnie, ale mobilna to ja nie jestem :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.