|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W nowym roku nareszcie ujrzę dwie kreski na teście. Staraczki 2016
Teczowa - a co się stało że nie zdałaś? Moj tz zdawał 3 razy u tego samego egzaminatora i oblal go za każdym razem za wymuszenie pierwszeństwa w tym samym miejscu, ewidentna chęć zarbku, w końcu sprawa w sądzie jest.
Jak tam u Was? U mnie w końcu słońce wyszło. Aż człowiek inaczej się czuję ![]()
#4742 |
Zakorzenienie
|
Fasolka - gratluję synka
![]() ![]() teczowa - do trzech razy sztuka! masz rację, najlepiej jak najszybciej zdawać ![]() raduska - no to nieźle Twoja mama powiedziała, też bym nie była zachwycona, ale zobaczymy, co będzie u mnie... ja do rodziców Tz na pewno będę mówić mamo/tato, ale nie wiem szczerze mówiąc jak to będzie w drugą stronę malajaa - u mnie na razie pochmurno i sennie, ledwo wstałam Poza tym już tylko czekam aż przyjdzie lipiec i będzie po weselu... mamy na głowie remont i stresuję się, że nie zdążą do wesela, jeszcze załatwiamy sporo spraw weselnych, zabraknie miejsca dla gości, trzeba szukać innego hotelu, martwię się jak usadzić gości itp. ![]() ![]() raduska - zmieniłabym na Twoim miejscu ginekologa - możesz iść na wizytę do kogoś innego i pewnie będzie tak, że jak zobaczysz różnicę to poczujesz, że to była dobra decyzja bojatoja - a mieliście rozmowę z rodzicami/teściami jak się będziecie do nich zwracać? Edytowane przez decorail Czas edycji: 2016-05-18 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Wtajemniczenie
|
Decorail - no teraz to już masz przedślubną gorączkę. U mnie jeszcze spokojnie ale ten czas tak leci że już się boję co to będzie
![]()
#4744 |
Zakorzenienie
|
Decorail niedługo dołączysz aktywnie do nas starających sie
![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim hotel chcecie zagwarantować? My tylko najbliższej rodzinie a znajomi i reszta sami sobie organizowali albo spanie albo dojazd do domu. Jesli chodzi o usadzenie to ja moim rodzicom zalecilam rozplanowanie naszej cZwsci rodziny kto Z kim a tesciowej tz części . |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() dłuuugo mnie nie było, ale na obronę mam fakt ze nie mogłam korzystać z żadnego urzadzenia o odrazu ból głowy i nudności. Ehh ale juz przechodzi ![]() ![]() 25.05 mam pierwsze prenatalne i dowiem się w końcu kto tam jest w srodku ![]()
#4746 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Doktor google podpowiedział mi, że mogę mieć coś z prolaktyną. Długie cykle, możliwy brak owulacji, ból piersi można właśnie z nią powiązać. I chciałam ją zbadać. Miałam w końcu dzisiaj jechać, ale że auto mi szwankuje to musiałabym jechać busem a taka ulewa, że nie chciało mi się. Pojadę jutro- będzie 3dc, koszt badania coś około 27zł, jak pójdę na wizytę to zapytam gina, najwyżej powtórzę pod koniec cyklu. Tak chyba będzie najlepiej. Cytat:
![]() W piątek za tydzień mamy zaproszenie na dzień mamy i taty. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2016-05-18 o 10:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na 90% w czerwcu sie wprowadzamy do swojego domku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Zaborcza hej hej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
my za tydzien na dobre wprowadzamy sie do naszego
![]() (bez garderoby, z ubraniami ktore nie w kartonach lezaly tam 5 miesiecy, bez umywalek w lazience ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() raduska to powodzenia na ostatniej prostej!! ![]()
#4749 |
Zakorzenienie
|
Super dziewczyny
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Raduska ekspresowo Wam poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my dopiero wysłaliśmy dokumenty do banku o kredyt.. Cytat:
![]() ale macie fajnieee ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez bez umywalek sie wprowadzimy haha mycie zebow w wannie bedzie :p bo chce na szafce miec umywalki a narazie nas nie bedzie stac na szafkę taka na wymiar robiona :p ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Noooo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- My za gotówkę wszystko robiliśmy cześciowo swoja a cześciowo pożyczona od tzta chrzestnego ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Kamisha bedziecie sie budować czy mieszkanie kupujecie ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
my tez za gotowke
![]() ![]() za tydzien wracamy.... bylismy na swieta i majowke, maz w tzw wolnej chwili a to pomalowal, a to drzwi wmontowali, a to przykrecil kontakty..no ale ile mozna zrobic w lacznie 5 dni w trakcie swiat gdy rodzina i znajomi chca sie spotkac... nasze rzeczy sa rozwalone po calej gorze, tylko lozko przykyte folia zeby sie nie kurzylo.. teraz na przyszla sobote robimy zakupy od wacikow, wyklaczek, po jedzneie, kosmetyki, wegiel do grila, rzeczy do mycia domu i aut ![]() ![]() ![]() nigdy bym sie na budowe nie wprowadzila, ale wyjazd zmienil wszystko ![]() jaram sie na maxa... moze wrocimy w 3 ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sQuaara Czas edycji: 2016-05-18 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn. dom stoi w stanie surowym to dobudówka do domu dziadka tż, oddzielne wejście itp. tylko nasze dwa pokoje sa jakby na domu dziadka. Mieli tam mieszkać rodzice tż jakieś 30 lat temu zaczeli go robić no i nie skończyli od X lat stoi... i nam przypadł bo nikt go nie chciał z rodzeństwa ![]() Cytat:
cóż w PL chyba nie można bez kredytu.. to już niedługo będzie na swoim ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
oh ja mowilam tylko o wykonczeniu. zakup domu (bo my kupilismy blizniak) za kredyt
![]()
#4755 |
Zakorzenienie
|
aa no tak, to my w drugą stronę za dom nie płacimy jako budynek no ale na wykończenie trzeba zebrać kase
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Lepiej płacić ratę kredytu niz komuś czynsz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
dokladnie (choc u mnie hierarchia jest 1. na swoim, 2. wynajem 3. u rodzicow)
![]() my mamy na 30lat, smiejemy sie ze predzej potencjalne dzieci sie wyprowadza z domu niz kredyt splacimy ![]() ![]()
#4759 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
pewka. ja nie mam bolu zycia pt 'musialam wziac kredyt'
traktuje to jako normalny koszt zycia niczym woda, gaz, jedzenie. takie czasy, kazdy tak ma. luz ![]() ja chcialam jeszcze zaptac czy sa trzymane kciuki za starnia wszelakie ! ![]()
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kciuki cały czas za was trzymam! ![]() nie będę sama wymiotować co rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zadomowienie
|
Kamisha,my także póki co u moich rodziców. Ale jak będzie bobo, to już wtedy przyspieszamy decyzje o mieszkaniu. Póki co chcemy powiększyć kwotę wkładu własnego.
#4763 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zadomowienie
|
Oczywiście, kciuki są trzymane cały czas, aby każdej z Nas się udało
![]() ![]() Czasami odbiegamy w naszych rozmowach od tematu wątku, ale takie jest życie: pragniemy maleństw, ale funkcjonujemy normalnie, przeżywamy wiele sytuacji, a tu na forum to trochę jak w gabinecie psychoterapeuty :P
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my chcemy ogarnac remont do porodu, nie bedziemy mieszkac daleko od zadnych rodzicow.. od moich ulice, od tesciow dalej hehe u nas wkladem wlasnym jest dom wiec to plus Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
ah wiem wiem nie napisalam tego zeby zakonczyc cos co jest offtopem
![]() po prostu u mnie starania na 100% aktualnie - ten czas ![]() ![]() a my wczoraj dostalismy film ze slubu ![]()
#4767 |
Zakorzenienie
|
malajaa - 120 osób mniej więcej
![]() raduska - tak, hotel zapewniamy wszystkim przyjezdnym akurat ![]() raduska - to wspaniale ![]() ![]() squara - bosko ![]() My też mamy kredyt na 10 lat, ale mnie też to wcale nie przeraża - nie wiem ile musielibyśmy odkładać na mieszkanie - a mimo, że rodziców mamy kochanych to dla nas ogromnym komfortem psychicznym jest mieszkanie osobno ![]() Byłam właśnie dziś obejrzeć, co zrobił hydraulik i okazuje się, że nie schował mi rurek od kaloryfera w ścianie - oszaleje chyba... Już miałam machnąć ręką, ale jednak jutro mu powiem, że ma to zmienić, bo jak mam patrzeć na te rury całe życie to ... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz dokładnie w tym samym miejscu już się bardzo skupiłam i chcę ten pas zmienić gapię się lusterko żeby mi nie powiedział że znów za blisko jakiegos samochodu i tak się gapiłam że z lewej strony dotknęłam kołem krawężnika i koniec, nic nie uderzyło , nie wjechałam tyko dotknęło koło krawężnika no wiem ![]() i on mi gada trzeba było lewym jechać a jak za długo jadę lewym to oblewają że się prawym nie jedzie no masakra ! ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4769 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze chciałam mieć swój domek ale poki co mieszkanie nam spokojnie wystarcza, bo i tak z jednego pokoju nie korzystamy wcale. Tak sobie założyliśmy że jak uda się mieć dwójkę dzieciaczków (lub wiecej
![]() ![]() U mnie minął pierwszy tydzień brania anty- narazie nie widzę, żadnych skutków ubocznych. Mam nadzieję że przeżyję te pół roku bez niespodzianek ze strony pigułek. ![]()
#4770 | |
Rozeznanie
|
12 tydzień
![]() Cytat:
![]() Co u mnie...hmm wszystko w porządku, czasami oczywiście świruje bo nie chce w zaden sposób zaszkodzić maleństwu i zarówno siostra jak i Tż nie mogą czasem mnie zniesc ![]() Trzymam za Was kciuki dziewczynki i za wasze wprowadzki ![]() My wzieliśmy kredyt na małe mieszkanko na 30 lat ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.