|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
O to, to to, święte słowa
![]() Mnie naprawdę nie interesuje, co kto robi ze swoim ciałem w imię wyznawanych przez siebie zasad. Może się osobiście wykastrować, może seksu nie uprawiać w ogóle, może rodzić dzieci tak często, jak na to biologia pozwala. Ale po kiego ch.u.ja narzucać te zasady wszystkim, którzy myślą inaczej?!!!!!! A druga rzecz, która mnie przeraża: przecież mimo wszystko rządu nie stanowią sami mężczyźni, są w nim (jeszcze) kobiety! OK, nawet niech będzie, ze już nie w wieku rozrodczym - ale mają przecież częstokroć dzieci. Córki. Mają, zdawałoby się, mózgi. I co? Zero protestu, pełna akceptacja, "ja urodziłam i wychowałam to i ty możesz"?
#4742 |
Zakorzenienie
|
Nie liczyłabym na posłanki z PISu.
Dla nich każdy zarodek, to dar. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Konto usunięte
|
Prawa nie ma, ale to robi na naszych oczach, bo religia doszła do władzy, a jak wiadomo większość religijnych oszołomów lubi narzucać komuś swoją wole i przekonania. Pod przykrywą troski o naród niedługo wprowadzą nakaz rodzenia, albo chociaż bykowe, bo jak wiadomo poród to najlepsze lekarstwo na wszelkie dolegliwości intymne.
A co do kobiet w rządzie, one mają albo takie same poglądy, albo uważają, że zdanie mężczyzn bardziej się liczy Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-02-16 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa czy na tym wątku jest ktoś, kto popiera obecne rządy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Konto usunięte
|
Wątpie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ewentualnie załatwią sprawę w prywatnej klinice zagranicą, coby córcia wygodniej miała. A biedniejsze warstwy społeczne niechaj sobie skaczą ze schodów albo załatwiają sprawę w pokątnych gabinetach, bez przyzwoitej opieki medycznej. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
I oczywiście, ze prawo dla elit jest i będzie inne. Tak było zawsze i wszędzie, niezależnie od oficjalnie obowiązującego ustroju. Kto przy korycie, ten korzysta. W końcu nawet świętoje.bliwy prof. Chazan (zeby go pokręciło) w poprzednim ustroju wykonywał aborcje.
![]() |
#4749 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
niecnotliwa dziewica
|
Muszę ten wątek - a zwłaszcza ostatni twój post, pokazać swojemu A.
Raz, ze się pośmieje, dwa - będzie miał materiał do następnego odcinka..... Jestem pewna, że parsknie śmiechem na myśl, ze jest traktowany jako zabawka seksualna ![]()
#4752 |
Raczkowanie
|
Ciekawe, że większość z tych puszczalskich co się antykoncepcją karmią to osoby żyjące w stałych związkach. Dziwnym jest odkrycie, że sypianie od nastu lat z jednym i tym samym facetem robi ze mnie puszczalską
![]() Margot ja mężowi wiecznie mówię, że jest dla mojej przyjemności i zabawy. A on wydaje się z być z tego zadowolony, tak chłopa ogłupiłam ![]() kasia2209 i jeszcze coś było kiedyś w jednym temacie, że krwawienie miesiączkowe to łzy macicy tęskniącej za ciążą czy jakoś tak. Co my grzeszne robimy z tymi naszymi ciałami... |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Dla odprężenia: widziałam się z A. 2 stycznia a potem dopiero wczoraj. Tak wyszło. Przez ten czas u mnie cisza i gdyby okoliczności były inne, mogłabym się zacząć stresować ![]() ![]()
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2017-02-16 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
niecnotliwa dziewica
|
Widzę, ze nie tylko moja pierwsza myśl, była taka:
A od kiedy prezerwatywy na receptę z pisemną zgodą proboszcza ? To jest komentarz pod artykułem na temat decyzji rządu o wprowadzeniu recept na ellaOne. Naprawdę mam ochotę walić łbem o ścianę, tylko nie swoim, a tych kretynów ![]() ![]() ![]()
#4758 |
Konto usunięte
|
Taka tabletka bez recepty kosztowała ok. 120 zł. Powiedzcie mi, która nastolatka ma takie kieszonkowe, żeby kupować tabletki po kilka razy w tygodniu?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
lise-kotta
|
Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Zadomowienie
|
Tutaj pewien aptekarz się o tym mądrze wypowiedział:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater Szkoda tylko, że do tych co powinny to takie słowa nie docierają.
#4761 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast cała reszta ich polityki... Ręce opadają. Gdybym mieszkała w Polsce załamałabym się chyba albo już bym się dawno pakowała. Ale tak się składa, że mieszkam za granicą i te problemy osobiście mnie nie dotyczą, a jak wrócę na starość do Polski to chcę sobie w spokoju żyć na niemieckiej emeryturze w kraju bez zamachów terrorystycznych i bez oglądania co drugiej mijanej na ulicy osoby w postaci Buki z widocznymi jedynie oczami i bez tablic w moim mieście z nazwami zapisanymi "szlaczkiem". Tak to z mojej perspektywy widzę, choć bardzo współczuję kobietom w Polsce i po cichu mam nadzieję, że do następnych (lub kolejnych) wyborów wyklaruje się jakaś sensowna opcja szanująca kobiety i opowiadająca się przeciw ideologiom które kobiecie odbierają prawa człowieka.
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Konto usunięte
|
<stale news>
Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 Czas edycji: 2017-02-18 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Uwaga, coming out
![]() Ja z ElleOne korzystałam dwa razy. Raz w Polsce (z 10 lat temu). Pękła nam prezerwatywa. Nie chcieliśmy być z ex rodzicami. Musiałam wszystko załatwić sama i sama za wszystko zapłacić. Głupia byłam, że chodziłam z takim bucem, który nawet w takiej chwili nie potrafił mnie wesprzeć. W obcym mieście (na studiach) musiałam szukać lekarza w niedzielę, który by mi wypisał taką tabletkę. Lekarka od razu wypisała mi receptę na yaz (bez żadnych badań). Z ex rozstaliśmy się kilka miesięcy później. I drugi raz - na wakacjach za granicą. Prezerwatywa została w środku (do tej pory nie wiem jak to możliwe). Poszliśmy z TŻ do apteki. Farmaceutka zapytała czy na coś choruję i czy jestem na coś uczulona. Dostałam tabletki od ręki. Jak sobie pomyślę jakim nieszczęśliwym człowiekiem mogłabym teraz być... A tak na marginesie. W Polsce mamy spory problem z edukacją społeczną. Jak jeszcze pracowałam w Polsce, to po godzinach udzielałam korepetycji. Uwielbiam poruszać kontrowersyjne tematy i jednym z nich jest feminizm. Uwierzcie mi, w ciągu 8 lat udzielania korepetycji tylko JEDNA kobieta wiedziała co to znaczy feminizm.
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba mi się również prawo, które właśnie weszło: możesz sobie legalnie wyciąć drzewo na własnej posesji. Wcześniej nie było to takie proste. Oczywiście wielkie oburzenie ekologów. Uważam, że na własnej działce mam prawo wyciąć i posadzić co mi się podoba. Także są decyzje, które mi się podobają. Ale większość niestety jest niezgodna z moimi poglądami. Jestem przeciwna socjalistom, rozdawnictwu, zakazywaniu kupowania jakichkolwiek środków medycznych czy odurzających. Zdecydowanie mam poglądy wolnosciowe, absolutnie nie lewicowe. Dlatego też nie mogę się zgodzić z wieloma postulatami feministek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
lise-kotta
|
O, a z jakimi postulatami się nie zgadzasz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
Gdyby nie niemiecka polityka wobec imigrantów, to nie miałabyś najmniejszym szans na tę słodka niemiecką emeryturkę, która tak ci się marzy. Obrzydliwa hipokryzja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wzięłam raz Escapelle kilka lat temu. Dowiedziałam się, że pękła gumka dopiero jak mój chłopak dał mi na drugi dzień tabletkę, nie chciał mnie martwić wcześniej. Ale wiem, że załatwił bez recepty bo zna farmaceutę. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Potem zaczęłam brać pigułki, które mnie nie zawodzą ![]() Edytowane przez pasikoniszka Czas edycji: 2017-02-18 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja brałam raz, ale bardzo dawno temu. Jakieś 17 lat temu. Zadzwoniłam do ginekologa, był już na emeryturze. U niego w domu wypisał mi receptę, bez problemu kupiłam w aptece.
#4770 |
she-wolf
|
też raz brałam, też Escapelle, jakieś 2 lata temu, jak pękła nam gumka i też zupełnie nic mi nie było
na całe szczęście lekarka bez problemu wypisała mi receptę i również bez problemu sprzedali mi tabletkę w aptece
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.