![]() |
#4741 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Polecam spanie na wznak i poduszke/koc pod lydki. Mi zawsze pomagalo. Mozna tez spac na boku z poduszka miedzy kolanami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego najpierw rozmawiam z moim, czy taki stan kręgosłupa wystarcza do cc - wedle wielu informacji jakie zebrałam, tak. Ale jeśli mi odmówi... ...to opcja nr 2 to rezygnacja z jego opieki i wybranie lekarza z prywatnej kliniki, który mi doprowadzi ciąże do końca i któremu zapłacę za cesarkę. Mam na tyle oszczędności, po prostu jak nie muszę to nie chcę ich wyciągać. Twoja to też jakieś wyjście, ale musieliby mi wszyscy odmówić, żebym się na nie porwała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zadomowienie
|
Dostałam receptę na duphaston od internistki bez problemu, ale i tak zaleciła skontaktowanie sie z ginekologiem, więc jadę zaraz. Jakiś naprawdę zły psychicznie mam dzień dzisiaj, chyba po powrocie zabiorę się za jakieś sprzątanie, to przestanę o czymkolwiek myśleć.
A propos pozytywnego myślenia - po diagnozie, że ma się myśli katastroficzne, nad którymi na dodatek nie umie się panować, ciężko zachować optymizm... I to dotyczy wszystkiego, dużych i małych spraw. Pieniądze, które do tej pory wydawałam na terapię, idą na suplementy i ginekologa, więc oswajanie potworów będzie musiało jeszcze długo poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i zrobiłaś mi ochotę na ryż ale na słodko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3
Wcisnęłam się do ginekologa na 3 minuty, przeczytał informację ze szpitala, kazał kontynuować duphaston i przyjść normalnie za dwa tygodnie. Na moje pytanie, czy ustąpienie mdłości i bólu piersi w 10 tc jest normalne wzruszył ramionami i powiedział, że do 12 tc te objawy zazwyczaj są. Ale może to osobnicza sprawa i nic niepokojącego. Moja mama mówi, że w ciąży ze mną mdłości miała od 5 do 8 tc, więc też skończyła wcześnie. Tak mnie jakby troszkę mdli momentami, zbyt długie mycie zębów dalej stanowi problem. Ale jestem dumna z siebie - poszłam do sklepu po "coś". Obejrzałam wszystko, nawet konserwy i marynowane pieczarki, czipsy, ciastka k dżemy. Czytałam wszystkie składy (dość przerażające). Ostatecznie kupiłam tylko litr soku pomidorowego. Brawa dla mojej żelaznej (albo żelazowej...) woli.
Małż mi zasnął w dużym pokoju, a ja tam mam komputer i konsolę i wszystko! ![]()
This sky, this bend in the river, Slows down and delivers me, the tide rolls back, And all my memories fade to black (...). /Sting Edytowane przez Samarinda Czas edycji: 2016-02-19 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ziewam i sie nudze. Siedze w słodyczach, a na dworze plucha to i klientow brak. Nie dziwie im sie, tez wolalbym kocyk, herbatke i kluski slaskie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Teraz też planujesz cc czy chcesz naturalnie próbować?
![]() |
#4751 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak masz problemy z kręgosłupem to powinni Ci dać zaświadczenie, zresztą może lepiej zapytać na tym etapie jak to wygląda. Wsumie się nie dziwię, że nie chcesz naturalnego. Różne są historie. Ja teraz tylko cc, pierwszą ciąże przenosiłam 2 tygodnie, zielone wody już były, ordynator czekał na kopertę, a nie chciał ciąć, wymęczyli mnie ostro, 2 tygodnie na oddziale, wkońcu nie miał wyjścia bo już był 42t1d i musiał zrobić, chwała, że dziecko zdrowe, ale drugi raz nie będę przez to przechodzić. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
A jak się robi budyń jaglany?
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#4754 |
Zadomowienie
|
Kuchnia indyjska - uwielbiam! Jak tylko mój organizm się przystosuje do funkcjonowania bez woreczka to będę jeść i jeść, do tego czasu może i będę miała siłę gotować.
#4755 |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś robiłam budyń jaglany z bananem ale średnio mi podszedł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz powiedział, że jak mu jego ortopeda zaopiniuje, że w przypadku takiego kręgosłupa cc jest wymagane, to on zdecydowanie to cc wykona. Ale dopiero na kolejnej wizycie będę pytać, kiedy to ustalimy. Mnie zależy jak najwcześniej, nawet jeśli nie będzie jeszcze wskazań się śpieszyć, bo chcę mieć z tym spokój jak najszybciej. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Np. tak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Szczęśliwa Czerwcówka
|
Jadłabym ten budyń jaglany
![]() ![]() ![]() Nie chce mi się teraz ogólnie potraw wymyślać, robię co najprostsze i oby jak najdłużej starczyło ![]() Dobrze, że w weekendy jemy u mojej mamy. To mój mąż chociaż lepszego jedzenia się może najeść :P A dziewczyny, nie wiem czy widziałyście: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=859016 Ja w ogóle w tej ciąży staram się jak najmniej myśleć negatywnie. Inaczej bym zwariowała. I tak zdarzają się głupie myśli mimo wszytko ![]()
#4758 | |
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Bardzo Ci zazdroszczę. Ja widuje sie z muslą srednio co 2 dzien. Najczescie woda wymiotuje...
![]() |
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak więc idealnie też nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Konto usunięte
|
Ja tez po cc. I bardzo bym teraz chciała sn, bo czułam się tak jakbym nie urodziła tego dziecka. To wszystko działo się tak szybko, jakby obok mnie. Na chwilę dziecko pokazali, potem na chwile do piersi przystąpili jeszcze na stole operacyjnym i tyle. A potem jeszcze wymioty na stole pomimo wypicia wcześniej tego środka przeciw wymiotom. Rana strasznie długo mi się gola, zakażenie wdało się jeszcze w szpitalu. Także teraz chce rodzic w szpitalu, gdzie jak najbardziej naturalnie podchodzą do porodu, bo boję się, że po jednym cc automatycznie zakwalifikują mnie do drugiego. Na żelaznej bym chciała w domu narodzin rodzic, ale jeśli sama nie zacznę rodzic, to nie ma szans, żeby tam wzięli na wywoływanie porodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Rozeznanie
|
Matki karmiące i przyszłe karmiące! Jest nadzieja!!w esotiq sa przepiękne wzory staników do karmienia! Kupiłam jeden i jest przepiękny nawet jako ciążowy !!! Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zadomowienie
|
Ani w Triumphie ani w Esotiq nie ma mojego rozmiaru (70E)
![]() ![]() P.S.Sprawdziłam na ich stronach i ponoć mają jakieś sztuki tego rozmiaru, ale w sklepie idą zawsze w zaparte, że nie ma. Albo ja mam takie "szczęście", albo to jakaś dziwna polityka rozmiarowa w sklepach stacjonarnych ![]() Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-02-19 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Rozeznanie
|
Wrześniówki 2016 <3
W esotiq kupiłam sekundę temu 70H i 75G wiec 70E powinni miec
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Kupiłam dwa staniki, rozmiarów maja od ciula, serio aż sama byłam w szoku! A takie promocje ze za dwa staniki zapłaciłam troche ponad 110zl ![]() ![]() Edytowane przez aisot Czas edycji: 2016-02-19 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Witam asię i awgustę, miło, że z nami jesteście ![]() ![]() Byłam dziś na wizycie, jest super ![]() ![]() Nazwanie bąbla kosmitą, jest jak najbardziej adekwatne - mój ruszał się i podskakiwał, a następnie usiadł po turecku z rączkami do góry ![]() ![]() Co do zaleceń powizytowych - dostałam receptę na clexane i jestem przerażona. Jak ja mam sobie zrobić zastrzyk? ![]() ![]() Dodatkowo dostałam skierowanie na badania antykoagulantów jakichśtam, generalnie chodzi o zespół antyfosfolipidowy - poczytałam w internetach, trochę nieciekawie, ale jutro z rana idę do laboratorium z nadzieją że wyniki jednak będą ok ![]() I mam absolutny zakaz farbowania włosów - farba przedostaje się przez skórę i lepiej nie ryzykować. No i spoko, przynajmniej przypomnę sobie mój naturalny kolor ![]() Po raz kolejny wyszłam z wizyty zachwycona - niby na NFZ, a wizyta trwała jakieś 30 minut. Na każde pytanie usłyszałam wyczerpującą odpowiedź, nawet było "jeśli ma pani przygotowaną listę pytań to proszę się nie wstydzić tylko wyciągnąć z torebki i pytać". Dobre 5 minut oglądałyśmy Kosmitę na ekranie i śmiałyśmy się z tego co wyczynia z nóżkami. Naprawdę, cud nie lekarz, oby więcej takich ![]() Edytowane przez cherriebomb Czas edycji: 2016-02-19 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zadomowienie
|
Macie pomysł jak wywabić plamy z farby do włosów z czarnej bluzy? W tipach każą moczyć tkaninę w wybielaczu, ale przecież jak wrzucę czarny do wybielacza, to już zupełnie będzie dramat...
A na klubie mogę pokazać moje bezpieczne ciążowo ombre ![]() Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-02-19 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do clexane to pocieszę Cię, ja go sobie wstrzykuję od 1,5 miesiąca i mam tak do końca ciąży się bawić ![]() W dodatku mój lekarz nie chciał mi dać skierowania na ten zespół antyfosfolipidowy bo stwierdził, że w ciąży tego się nie robi. No i wypisuje mi receptę 100% płatną ![]() Ale za to drugi lekarz, NFZ-owski, nie miał oporów przed wypisaniem mi ze zniżką ale daje mi tylko 20 mg a mój mi każe brać 40 mg. I tym sposobem jeśli chcę zaoszczędzić 300 zł miesięcznie muszę się kłóć dwa razy ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() Jak mi fryzjerka upaprała jasną bluzkę farbą to zeszło bez żadnego problemu w zwykłym praniu. Pewnie to zależy od farby. Edytowane przez Manddy Czas edycji: 2016-02-19 o 21:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zadomowienie
|
Czy solidny (i niespełniony) odruch wymiotny po myciu zębów dalej kwalifikuje się jako mdłości?...
Przypomniał mi się demotywator chyba z pierwszego roku studiów: dziewczyna zwinięta w kłębek w środku i podpis "Boże, błagam, niech nawet boli..." ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I recepta tez niby miała być pełnopłatna a w aptece okazało się ze nastąpiła miła dla mnie pomyłka i jest refundacja ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- A powiedz mi jeszcze, w jakie miejsce najlepiej się wkłuwać? Czytałam ze w brzuch, ale mam jakieś takie opory, żeby nie zaszkodzić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Moderator
|
Cytat:
Mąż mnie dziś z łóżka wywali jak nic... leczę przeziębienie mlekiem z miodem i czosnkiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zastrzyków to tak jak napisała gr8ania, chwytasz skórę między dwa palce, taką fałdę robisz, no i wbijasz. Czasem bardziej ukłuje, czasem nawet nie czuć, zależy jak się wbije ![]() ![]() Ja to robię w okolicach pępka czyli zakres kilku centymetrów w lewo, prawo dół i górę ![]() Już mam cały brzuch posiniaczony i muszę szukać miejsca. Mój gin mówi, że mogę robić np. w ramię a mój TŻ chce pomóc i mi w tyłek wkłuwać ale ja mam opory, wydaje mi się, że na brzuchu najmniej boli. I dopóki tam znajdę miejsce tam będę to robić ![]() ![]() Aha, i nie martw się, że wbijając w brzuch zaszkodzisz. Cały sens tych zastrzyków polega na tym, że są podskórne a nie jakieś domięśniowe czy żylne. Wbijasz tylko w skórę, nie ma szans, żebyś tym zaszkodziła jakoś kosmicie. Do niego jeszcze daleka droga ![]() Edytowane przez Manddy Czas edycji: 2016-02-19 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.