|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Ja średnio wyspana śpię dużo ale nie wysypiam się bo jakoś podświadomie cały czas myślę o porodzie co się budzę w nocy to jedna myśl chyba mnie stres łapie
![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Aaa chwale się ze mamy w końcu kołyske w święta przywiezlismy od brata TZ. Maz odrazu skręcił i jest piękna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() W koncu wtorek!!!!!! A mnie plecy nad ranem rozbolaly heh i pospane ![]() A i od pewnego czasu mam dziwna sytuacje :O troszkę ją olewalam myśląc ze przejdzie ale zaczyna sie nasilać, mianowicie boli mnie glowa w jednym miejscu i tylko wtedy gdy sie klade czyli prawie mam juz ja na poduszce i boli nadal jak leze. Musze się tak obrócić twarzą do góry to nie czuje. Ale jak właśnie klade sie bokiem i trzymam ja bokiem to boli. Olalam to bo dziwne to bylo dla mnie, jednakże noc po nocy coraz mocniej to odczuwam. No nic ... W zasadzie nie mam nawet pomuslu co z tym zrobić i czemu tak wiec chyba dalej bede bagatelizować i liczyć ze samo przejdzie. Ja dzis po lekarzu do Ikei kicam z mężem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Patryska och fajnie by bylo jakby sie samo zaczelo rozkręcać ![]() ![]() Najbardziej sie boje oksytocyny, jesli mi ja podadzą chce zzo i kurczę musze o tym pogadać z polozna
![]() |
#4743 |
Zadomowienie
|
Hej! Jak minęły Wam święta??? Dzieciaczki zarówno te w brzuszku jak i te już na świecie dały wam poswietowac???
Moja córeczka była grzeczna, w nocy tylko 2-3 pobudki na karmienie ![]() ![]() Za chwilkę jadę do USC zarejestrować maluszka, mam czas jeszcze zmienić imię 😁 muszę też wpaść do smykanlub innego 5-10-15 i kupic czapeczkę, bo wszystko co mamy spada nam na oczka ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Och ![]() To nie dużo razy wstajesz do Karolci ![]() Będziesz z małą do sklepu jechala czy zostawiasz córeczkę z mężem? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Mama Land
|
Margueri: Na zmianę imienia masz pół roku 😁 coś czuje że ja z tej możliwości skorzystam 😎
Poli: Dopytaj gina o te bóle głowy! Brzmią niebezpiecznie. Mój mnie zawsze kieruje do specjalistów jak się na coś uskarżam. Ja też najbardziej boję się wywoływania oksy. Patulinka: Podejrzewałam, że Zośka już w Twoich ramionach, więc szukałam tej informacje, a tu klops. Oby Cię mocno nie wymęczyła, Chudzino :-* Malos lub Tabaska: Śniło mi się, że któraś z Was była tydzień po terminie ![]() Agnesssa: Wtf?! Jak można tak w ciemno planować CC i to na kilka dni przed?! Mam nadzieję że nie chodzi o Ciebie, bo wtedy tylko strzelić komuś w łeb *-* Patryska, Kropcia: ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Tz oczywiście dotarł cały, zdrowy i tuż po 23 ![]() Dzięki za słowa otuchy i wsparcia :-* ❤
#4746 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
AsiaPo myślisz ze to cos co warto mówić gin? W sumie powiedziec moge.
A co do zmiany imienia to mi się wydaje ze jest znacznie mniej czasu niz pól roku ;P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2-3 pobudki? Dużo... A jak wstaje to o której i na ile czasu? Moj jadł od 22-22.40 potem o 3 i o 6. W piątek zgłosiłam małego przez tel w przychodni, ciekawe kiedy położna przyjdzie...moze zadzwonię. Z mała jedziesz do sklepu? Ja mam nadzieje jak najdłużej trzymać sie z dała od sklepów z młodym. No ale wyjdzie jak wyjdzie. Wczoraj mi maz powiedział, za dostaniemy tez becikowe. Prawda to? My rejestracje mamy 1.04 maz wtedy nie moze a mi sie srednio widzi jechac. Wiec spróbuje przełożyć. Dzieci zachwycone małym. Głaskali go, cieszyli sie, ze oczka otwiera. Patrzyli jak kapiemy. Kuba zrobił mu auto z klocków, chciał pożyczyć swoje hot wheelsy do kapieli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry po świętach
![]() Od 2 w nocy nie spie i będę padnięta w dzień.... Siku kilka razy,wierce sie,przekręcam sie i mam już dosyć. Wizyta dzisiaj ostatnia. Rozwarcia brak,przepływy ok,łożysko jak było 3 stopnia tak jest,z młodym wszystko dobrze. 6 na oddział a 7 Cięcie Powodzenia dla wizytujących dzisiaj,powodzenia w szpitalach i szczęśliwych rozwiązan ![]()
#4751 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Myslalam, ze wejdę z rana na forum i juz nowe dzieciaczki beda a tu jednak wiekszosc z nich czeka na kwiecień ![]() ![]() ![]() Święta leniwie ale pogoda śliczna była wiec sporo spacerowaliśmy ![]() Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, które dzisiaj czekają na dobre wieści w szpitalach i na wizytach i czekamy dalej na te nasze bobaski ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale w takim razei to ja chcę tak jak Ty masz z Antosiem ![]() Zdrówka dla Hani! I jak słodko, że dzieci chcą się Antosiem opiekować ![]() Cytat:
o raju na którą?! No to gratuluje wyników! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
PS: dziewczynki a jest tak, że skurcze mogą się po prostu zacząć w dzień porodu? Czy muszą zawsze być poprzedzone przepowiadającymi?
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Wtajemniczenie
|
Leżę na ginekologii. Jestem po usg nadal pośladki wiec jutro CC
![]() Jestem przerażona ... Ciśnienie 160/100 mam teraz. Leżę pod ktg. Nic nie idzie tak jak zaplanowałam sala VIP zajęta i juz 2 kolejne dziewczyny na nią czekają ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Poli nie musi być przepowiadaczy możesz po prostu zacząć prawdziwa akcje ![]()
#4754 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Polinezyjka mnie sie tez wydaje ze jest mniej czasu na zmiane imienia
![]() ![]() ![]() Kropcia ja podekrzewam ze u mnie z sala bedzie tak samo ![]() ![]() Gosia dasz rade ![]() ![]() Nieidealna no to duzo czasu juz nie zostalo ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-29 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
Poli mój gin na NFZ przyjmuje raz w tyg od 7.30 więc o 8 byłam już w domu.
Mały był ważony tydzień temu (3300g) a teraz gin nic nie mówił a ja też nie wnikałam. Kropcia wiem że nerwy masz ale nie ma odwrotu.Wszystkie z tym planowanym CC mają stresa,ja też bede mieć gacie pełne...
#4756 |
Wtajemniczenie
|
Chyba lepiej miec planowane cc niz byc po terminie i czekac czekac czekac
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||||
Matka Smoka
|
Faktycznie poważnie się ten tydzień zaczyna - trzymam kciuki za wszystkie wizyty i planowane cc
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem tak wzdęta po świętach, że zastanawiam się czy bym poczuła coś ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Wtajemniczenie
|
Smarrita a Ty dzisiaj nie mialas sie klasc do szpitala czy mi sie cos po.ierd.lił. ?
![]()
#4759 | |
Winter is coming
|
witam się po tragicznej nocy
![]() kropcia to już jutro ![]() na zmianę imienia na 100% jest pół roku, sprawdzałam niedawno ![]() patulinka kciuki dla ciebie, bardzo jestem ciekawa, jak się sytuacja rozwinie! NieIdealna82 gratuluję wizyty ![]() gosiaczek071 na pewno wam się należy 1000 zł z programu 500+, a becikowe, jednorazowe 1000 zł to zależy od dochodów Fajnie macie te z cc planowanym, że znacie terminy. Ja to się czuję jakbym siedziała na bombie. Cytat:
![]() 2 tygodnie do terminu od dziś ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-29 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Wtajemniczenie
|
Tak. Jestem w szpitalu od wczoraj. Robia mi prowokacje ale lipa. Juz 3 zastrzyki dostalam i nic.
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Rozeznanie
|
Patryska kciuki
![]() ![]() Agnessa koniecznie sie dowiedz i wiesz jak by co to akcja ewakuacja ![]() Gosiulka pokaz kolyske ![]() Agata mi wyszły na piersi i na razie spokoj. Brzuch jak smaruje to taka gruba warstwa i leżę z gołym az sie wchłonie balsam ![]() ![]() Gosiaczek ale cudnie ![]() ![]() Kropcia nie smutaj! Widocznie ma byc cc i tez bedzie dobrze ![]() ![]() ![]() Smarrita mysle tak samo. Ja bym wolała znac konkretny dzien🤔 Imię Do terminu niecałe 2 tyg a my nadal nie możemy sie zdecydować! Mam nadzieje, ze jak sie urodzi to bede wiedziała ![]() Mi chyba opadł brzuch. Hmm rudno stwierdzić, bo oddychało mi sie dobrze cały czas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Wtajemniczenie
|
Smarrita no wlasnie! Kurcze, mocne kciuki za lekki porod
![]()
#4763 |
Wtajemniczenie
|
Velika no nie wiem czy fajnie wjechac z pelnym rozwarciem na porodowke
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Wtajemniczenie
|
Kopycio tu sa sale 2-osobowe wiec tragedii nie ma ale głownie chodziło mi o odwiedziny ze moj tz w VIP mógłby ze mną cały czas siedzieć i mała sie zajmować a tak to tylko w godzinach odwiedzin w wyznaczonym miejscu
![]()
#4765 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Ja też dwa tygodnie do terminu od dzisiaj i pewnie minimum te dwa tygodnie sobie poczekam na mojego księcia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Wtajemniczenie
|
Jutro najpozniej urodze hihihi nie no moj gin ma dzis krotka zmiane i pomiedzy umowionymi cesarkami do mnie zajrzal. Jutro z samego rana da mi kroplowke i obiecal ze jutro urodze
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 | ||
Mama Land
|
NieIdealna: Świetnie, że znasz termin
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do becikowego to racja - dochód na osobę nie może przekraczać 1922 zł netto. PIT Z roku 2014 ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4769 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry kochane
![]() Nie jestem niestety na bieżąco, ale z tego co pamiętam Kropcia i Patulinka trzymam kciuki, bo spotkanie z bobaskami juz niedługo ![]() Chciałam Wam napisać jak to u nas było. Jak wiecie w zeszły czwartek wypuścili mnie ze szpitala po wyciszeniu skurczów z zaleceniem leżenia. W domu oczywiście posłusznie odpoczywalam i wstawalam tylko do łazienki. Cały piątek odchodził mi czop i czułam lekkie bóle jak na okres, dość regularnie ale nie nasilaly się ani nic. Wzięłam kąpiel i zasnelam w ciągu dnia na trzy godzinki. Jedyne co mnie zastanowiło to podły humor, normalnie wszystko mnie irytowalo a szczególnie mój mąż. Koło 21:00 po raz kolejny wyszłam siku, położyłam się do łóżka i nagle poczułam jak mała mocno gmera mi tam w dole. Po chwili chlusnely wody. Zerwalam się z łóżka, krzyknelam na męża. Ten prawie spadł ze schodów biegnąc do mnie. Ze mnie lało się i lało. Mąż szybko przebral z piżamy naszego syna i poprosił sąsiada żeby się nim zajęli. Mi ogarnął jakieś ubranie. Ubieralam się, wszystko i tak zalewajac wodami. Ale miałam w nosie. Wody nie były przejrzyste tylko takie lekko różowe, wiec chciałam jak najszybciej być juz w szpitalu. Dojechaliśmy w ciągu 5 minut. Tam mnie od razu zabrali na porodowke a mąż wypełniał dokumenty. Położne sprawdziły rozwarcie, było 4 cm, a mnie już mocno bolało, skurcze co 2 minuty. Babka mówi do mnie żebym się nie spinala bo to dopiero początek. Pomyślałam sobie ze jak mnie boli tak już teraz to przy 7 cm chyba umrę. Proszę ja o znieczulenie, ta ze nie ma. Zalamalam się. Męża jeszcze gdzieś trzymali. Po paru minutach czuje ze będę przec i mówię do położnej ze zaraz urodze. Spojrzała ma mnie jak na kosmitke, ale sprawdziła. Aż krzyknęła ze juz pełne rozwarcie. Zawołała mojego męża i lekarza, ledwo zdążyła rozłożyć bety do odebrania małej. Pola urodziła się przy drugim parciu ![]() Niestety nie urodziłam całego łożyska i lekarz musiał mnie oczyścić, ale to już pod pełnym znieczuleniem. Gdy się obudziłam mąż był przy mnie. Pole musieli zabrać do inkubatora i dostałam ja dopiero w sobotę rano. Od tego czasu jesteśmy razem, mogę patrzeć i patrzeć na ta słodka buziunię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.