Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-01, 06:53   #4741
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Dokładnie, zatkane kanaliki. I tak jak piszesz przed karmieniem ciepłe okłady a po karmieniu poszatkowania kapusta z lodówki. Więc tylko wymieniam wkład stanika. A ja głupia myślałam, że jak wszystko będzie ok po porodzie z Małą to już nic zabić mnie nie może. Martwił am się o zupełnie inne rzeczy takie jak czy będę w stanie wstać podcięta i zająć się Małą. A tu jak się okazuje zupełnie inne rzeczy wychodzą w praniu. Koło Małej już 12 godzin po cc byłam w stanie zrobić wszystko, jeździłam z nią i spacerowałam z tym wózeczkiem po korytarzu, całował am, cały czas czuwałam ... gdyby nie te kanaliki i chwytanie samej brodawki przy karmieniu to pewnie bym opowiadała tutaj jak super jest i jakie różowe jednoroźce są na porodówce. A na dzień dzisiejszy nawet uwaga salowej że kapustę wrzucam do złego kosza na śmieci doprowadziła mnie do rozpaczy. Bo jak się okazuje inny kosz jest na odpadki zwykłe, inny na odpadki medyczne, podpaski itp i jeszcze jest taki ala kosz na brudną bieliznę niemowlęcą bo u mnie nie trzeba mieć swoich ubranek i jeszcze jest czwarty kosz na strzykawki zużyte i coś tam jeszcze. Oczywiście żaden z nich nie jest opisany tylko mają inne kolory a ja tępa baba Nie wiedziałam który kosz na co i chyba w piernicze łam tą kapustę tam gdzie nie trzeba. Jednym słowem w domu by było łatwiej przynajmniej kwestię koszów na śmieci ogarniam. Siedzę i się modlę żeby dostać wypis.
Czekoladki jesteś mega dzielna. Cudownie ze jestescie juz razem. Teraz juz szybko do domku i tam wszystko sie ułoży. Trzymamy kciuki za wypis.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczekbtm Pokaż wiadomość
Hej majóweczki wczoraj o 22.15 przyszedł na świat mój synuś a jeszcze przedwczoraj lekarz mówil ze przed terminem nie urodze i tak oto mój syn pokazał kto tu rządzi hihi
Trzymam kciuki za wszystkie rodzące i gratuluje mamusiom które już urodzily
Rose zmien mi proszę planowany tp na 9 maja bo ten 25 to byla pomyłka
Brawo daj znać jak poszlo.

Chłopaki biorą nas z zaskoczenia
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 06:56   #4742
Rudziack
Raczkowanie

Gratki dla Mamuś

Ja wczoraj posiedziałam na działce ale wieczorem złapały mnie jakieś bóle w podbrzuszu. Już miałam na ip jechać ale jakoś przeszło... Dzisiaj też trochę czuje zobaczymy jak bedzie pozniej
Rudziack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 07:02   #4743
Monanka83
Zakorzenienie

No jak to? A gdzie cała rozmowa z fb? Asta meldowala na fb ale widzę że ani śladu po dyskusji ok 4 tej pisała że wody jej odeszły, już była w szpitalu ale co najmniej do 5. 30 jak się znów kladlam to nie miała jeszcze skurczy tylko czekała na rozkręcenie akcji. ..może usunęła wpis z fb
Stary 2016-05-01, 07:08   #4744
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Dokładnie, zatkane kanaliki. I tak jak piszesz przed karmieniem ciepłe okłady a po karmieniu poszatkowania kapusta z lodówki. Więc tylko wymieniam wkład stanika. A ja głupia myślałam, że jak wszystko będzie ok po porodzie z Małą to już nic zabić mnie nie może. Martwił am się o zupełnie inne rzeczy takie jak czy będę w stanie wstać podcięta i zająć się Małą. A tu jak się okazuje zupełnie inne rzeczy wychodzą w praniu. Koło Małej już 12 godzin po cc byłam w stanie zrobić wszystko, jeździłam z nią i spacerowałam z tym wózeczkiem po korytarzu, całował am, cały czas czuwałam ... gdyby nie te kanaliki i chwytanie samej brodawki przy karmieniu to pewnie bym opowiadała tutaj jak super jest i jakie różowe jednoroźce są na porodówce. A na dzień dzisiejszy nawet uwaga salowej że kapustę wrzucam do złego kosza na śmieci doprowadziła mnie do rozpaczy. Bo jak się okazuje inny kosz jest na odpadki zwykłe, inny na odpadki medyczne, podpaski itp i jeszcze jest taki ala kosz na brudną bieliznę niemowlęcą bo u mnie nie trzeba mieć swoich ubranek i jeszcze jest czwarty kosz na strzykawki zużyte i coś tam jeszcze. Oczywiście żaden z nich nie jest opisany tylko mają inne kolory a ja tępa baba Nie wiedziałam który kosz na co i chyba w piernicze łam tą kapustę tam gdzie nie trzeba. Jednym słowem w domu by było łatwiej przynajmniej kwestię koszów na śmieci ogarniam. Siedzę i się modlę żeby dostać wypis.
Ojejku, jejku ja trzymam kciuki. Mnie z równowagi wyprowadzała współlokatorka, która była jakaś nieogarnięta i udawała tylko, że chce karmić piersią a do tego non stop marudziła przez telefon z rodziną. Masakra, o wiele lepiej się czułam jak poprosiłam o zmianę sali.

Ja sobie ułatwiałam okłady - zimne z cold packów a ciepłe z takich ogrzewaczy na kliknięcie (do rąk). A i brodawki to mi pomagała lanolina (nie trzeba zmywać) - na początku smarowałam brodawki a dopiero później doradczyni pokazała mi żeby też wkładkę laktacyjną hojnie posmarować
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 07:11   #4745
Monanka83
Zakorzenienie

Martunia, spokojnie, no zaraz chłopak wyjdzie, nie ma innej opcji u mnie też cisza jak makiem zasiał ja to nawet jestem w siebie dumna że tak pięknie mi poszło z tą ciążą i malusiej u mnie dobrze, choć już od dziś mogłaby smarować wrotki z mojej macicy pewnie jak juz będę 6 dni po terminie to będę z wkur***nia po ścianach chodziła ahhaha
Stary 2016-05-01, 07:12   #4746
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Dzień dobry, mój relaks z wczoraj poszedł się paść - od 6 nie mogę już spać, mąż też i chociaż się jeszcze "relaksowaliśmy" to i tak mi ze stresu cukier na czczo na 94 wyjechał. Za jakąś godzinę mam dzwonić na oddział, ale pietra mam...nie wiem czy wolę żeby mi powiedzieli że dziś nie ma miejsc czy kazali jechać...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 07:24   #4747
fruzjape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
No jak to? A gdzie cała rozmowa z fb? Asta meldowala na fb ale widzę że ani śladu po dyskusji ok 4 tej pisała że wody jej odeszły, już była w szpitalu ale co najmniej do 5. 30 jak się znów kladlam to nie miała jeszcze skurczy tylko czekała na rozkręcenie akcji. ..może usunęła wpis z fb

A nie śniło Ci sie to? ja tez wchodziłam w nocy na fb, ale nic takiego nie pamietam

U mnie noc lekko frustrująca, chyba ze 4 razy budziły mnie skurcze, oczywiscie pojedyncze. Mam jakieś rozdwojenie jaźni, z jednej strony odpoczywam bez dziecka i jest super, a z drugiej chciałabym juz urodzić. Z trzeciej boje sie porodu jak cholera, a z czwartej nie mogę sie go doczekać. Zrozum kobietę
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-01, 07:25   #4748
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej majóweczki wczoraj o 22.15 przyszedł na świat mój synuś a jeszcze przedwczoraj lekarz mówil ze przed terminem nie urodze i tak oto mój syn pokazał kto tu rządzi hihi
Gratulacje!!!! Czekamy na foto Księciunia

czeko nad ranem przeczytałam Twój wpis odnośnie problemów z kp...strasznie współczuję....łzy mi same poleciały....mogę sobie tylko wyobrazić przez co przechodzisz, ale tak jak napisałaś: dla naszych Skarbów zniesiemy wszystko.... mam nadzieję, że niedługo z kanalikami będzie ok!!!

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 07:28   #4749
Monanka83
Zakorzenienie

Fruzja hahahahaha, też o tym pomyślałam ale na pewno była tam jeszcze Bona i chyba jeszcze jedna, pewnie karmiąca o tej godzinie mamusia, więc może dziewczyny okażą się ratunkiem i nie będże konieczności wiązania mnie w kaftan bezpieczeństwa
Stary 2016-05-01, 07:32   #4750
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Fruzja hahahahaha, też o tym pomyślałam ale na pewno była tam jeszcze Bona i chyba jeszcze jedna, pewnie karmiąca o tej godzinie mamusia, więc może dziewczyny okażą się ratunkiem i nie będże konieczności wiązania mnie w kaftan bezpieczeństwa

Ja też mam powiadomienie na fb, że Asta dodała wpis( około 3 w nocy) ale jak wchodzę to nic nie ma.
Także kaftan niech leży spokojnie

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

Gratulację wydajesz się być w dobrej formie czekamy na szczegóły
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 07:34   #4751
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale sie dzieje! ;D
Ja wstałam bo oczywiście jakaś nieznana mi istota waliła mi po żołądku i domagała się śniadania.. zero litości, że dziś niedziela! że dziś święto pracy! ;P jak żyć? ;D

No tak.. segregacja odpadów to no jest dosyć skomplikowana, jak nie jest podpisana. Dziwię się, że na salach nie jest to podpisane :/ Nie przejmuj się tym serio ;*
Więc:
Czerwony/Różowy - odpady medyczne,zakaźne
Czarny - odpady zwykłe
Niebieski - to najczęściej są ciuchy
Plastikowe czerwone pudełka - igły,strzykawki

Czasami czarny może być zmieniony z niebieskim, albo zamiast niebieskiego są białe tkane worki.

Kciuki za naszą pierwszą majówkę

GRATULACJE!!!

Urodzisz Odpręż się i nie myśl nad tym Polecam kąpiel w wannie ^^ Mnie wczoraj mąż zrobił, ja co prawda nie jestem wannowa bo mi się szybko słabo robi, ale fajnie było się popluskać

A teraz.. czas na szukanie ciuchów na urodziny teściowej, myślicie że jak się owinę namiotem z cyrku to będzie ładnie?
Totalna załamka ;P Walnęłabym se kielona, ale tutaj Iwonia pilnuje i melduje do mopsu ;D
A w ogóle to.. gdzie Iwonia? ;D
Nie mam wanny

Żadnego powiadomienia na fb nie miałam dlatego się zdziwiłam

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-01, 07:35   #4752
Monanka83
Zakorzenienie

Madlenka! Dzięki Ci dobra kobieto!

Może asta w ferworze walki, zamiast w appkę ze skurczami, klikala w post na fb aż coś zepsuła

Pytałam nawet o tp bo nie ma jej na pierwszej stronie - planowo była na 08.05

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-05-01 o 07:40
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 07:45   #4753
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Madlenka! Dzięki Ci dobra kobieto!

Może asta w ferworze walki, zamiast w appkę ze skurczami, klikala w post na fb aż coś zepsuła

Pytałam nawet o tp bo nie ma jej na pierwszej stronie - planowo była na 08.05
Własnie też jej szukałam na pierwszej stronie i zonk. Miejmy nadzieję że napiszę jak urodzi

Swoją drogą ciekawe czy Twoja Nina będzie pierwsza czy mój Tymek. Ja się panicznie boję wywoływania i odmawiam wtedy porodu!

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Dzień dobry, mój relaks z wczoraj poszedł się paść - od 6 nie mogę już spać, mąż też i chociaż się jeszcze "relaksowaliśmy" to i tak mi ze stresu cukier na czczo na 94 wyjechał. Za jakąś godzinę mam dzwonić na oddział, ale pietra mam...nie wiem czy wolę żeby mi powiedzieli że dziś nie ma miejsc czy kazali jechać...
Daj znać co tam powiedzą

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-05-01, 07:48   #4754
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
A nie śniło Ci sie to? ja tez wchodziłam w nocy na fb, ale nic takiego nie pamietam

U mnie noc lekko frustrująca, chyba ze 4 razy budziły mnie skurcze, oczywiscie pojedyncze. Mam jakieś rozdwojenie jaźni, z jednej strony odpoczywam bez dziecka i jest super, a z drugiej chciałabym juz urodzić. Z trzeciej boje sie porodu jak cholera, a z czwartej nie mogę sie go doczekać. Zrozum kobietę
Opisałaś to idealnie.

Ja też miałam jakieś powiadominie w nocy,ale nie wchodziłam. Byłam zbyt zaspana. Pierwszy raz aż milion razy chodziłam do wc i jestem bardziej zmęczona niż przed nocą.

Gratulacje dla następnej mamusi!
Stary 2016-05-01, 07:50   #4755
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Własnie też jej szukałam na pierwszej stronie i zonk. Miejmy nadzieję że napiszę jak urodzi

Swoją drogą ciekawe czy Twoja Nina będzie pierwsza czy mój Tymek. Ja się panicznie boję wywoływania i odmawiam wtedy porodu!

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Daj znać co tam powiedzą
Ja stawiam na Tymka moja magiczna dziewczynka jakaś taka leniuchowo-susełkowa mi się wydaje, po tatusiu
Stary 2016-05-01, 07:53   #4756
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mam nadzieje ze nie zgubie zadnych informacji jak bede uzupelniac pierwsza strone.
Od rana znowu mam przepowiadacze. Nie chce mi sie zwlekac z lozka.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 07:58   #4757
Monanka83
Zakorzenienie

Jest maj, jest maj, jak się cieszę ze jest maj nawet moja mama dziś przed 7 mą już zadzwoniła i mówi " chciałam tylko powiedzieć że już masz ten swój wymarzony maj, udało Ci się Wariatko ))" taaaak chciałam maj
Stary 2016-05-01, 08:01   #4758
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest maj, jest maj, jak się cieszę ze jest maj nawet moja mama dziś przed 7 mą już zadzwoniła i mówi " chciałam tylko powiedzieć że już masz ten swój wymarzony maj, udało Ci się Wariatko ))" taaaak chciałam maj
To najpiękniejszy miesiąc w roku
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 08:02   #4759
zabciajs
Zakorzenienie

Maj piękny miesiąc. Mona dotrwałaś.Albo Nina dotrwała
Ja chcialam być gotowa do 1 maja ze wszystkim, a nie jestem..no coz daje sobie masymalny czas do nastepnego tygodnia.
Dziś mi mąż polki nie przykreci, bo caly dzien projekty do szkoly.
Bede czytac, podkreslac najwazniejsze. Starac sie zapamietac co nieco o kp. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale czuje sie zle, bo chcialam miec gotowe.

Kto tu pisał o namiocie do ubrania?? Ja za tydzień idę na komunie

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-05-01 o 08:04
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 08:03   #4760
lourose
Wtajemniczenie

Hoho, dziewczęta szalejecie! GRATULACJE Adisco i Gosiaku!

Czekoladki, jesteś mega dzielna! Naprawdę, przy odrobinie determinacji, wszystko się ułoży. Pamiętam moje łzy, zaciskanie zębów, spanie z termoforem, okładanie się kapustą i ziemniakami, okłady gorące, zimne, takie, srakie... ale zobaczysz, zobaczysz że wszystko za jakiś czas będzie tylko złym wspomnieniem. Każde przystawienie córki do piersi powodowało ból, krew, frustrację, ale minęło! Potem przez 8 m-cy cieszyłam się z tego, że mogę karmić piersią, warto znieść cały ten ból na początku.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 08:04   #4761
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Maj piękny miesiąc. Mona dotrwałaś.Albo Nina dotrwała
Ja chcialam być gotowa do 1 maja ze wszystkim, a nie jestem..no coz daje sobie masymalny czas do nastepnego tygodnia.
Dziś mi mąż polki nie przykreci, bo caly dzien projekty do szkoly.
Bede czytac, podkreslac najwazniejsze. Starac sie zapamietac co nieco o kp. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale czuje sie zle, bo chcialam miec gotowe.

Kto tu pisał o namiocie do ubrania?? Ja za tydzień idę na komunie
Ja mojemu obiecałam jedną pracę zaliczeniowa, muszę się za nią zabrać
Stary 2016-05-01, 08:06   #4762
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze nie zgubie zadnych informacji jak bede uzupelniac pierwsza strone.
Od rana znowu mam przepowiadacze. Nie chce mi sie zwlekac z lozka.
Leż, leż też zalegam mam fajny serial - fortitude. Córka z mężem na basenie

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Ja mojemu obiecałam jedną pracę zaliczeniowa, muszę się za nią zabrać
Mona, to nielegalne co za to dostaniesz? takie odstępstwo od prawa musi mieć swoją cenę
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 08:08   #4763
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Leż, leż też zalegam mam fajny serial - fortitude. Córka z mężem na basenie

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Mona, to nielegalne co za to dostaniesz? takie odstępstwo od prawa musi mieć swoją cenę
Liczę na najcudniejszą córeńkę pod Słońcem
I sznikersa!

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-05-01 o 08:09
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 08:10   #4764
martunia_199
Zakorzenienie

Ja też jeszcze leżę w łóżku. Córki nie ma to nie ma kto nas zwlec z lozka No może krolik domagajacy się jedzenia ale może chwilę poczekać. Za to mnie już ssie konkretnie więc chyba wstaje...

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-05-01, 08:12   #4765
zabciajs
Zakorzenienie

A ja dostane śniadanko do łozka. Kolacja to już standard
Stary 2016-05-01, 08:21   #4766
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A ja dostane śniadanko do łozka. Kolacja to już standard
Mój nie z Tych. Jeśli chodzi i kładzenie się spać i wstawanie to jesteśmy na dwóch różnych biegunach, tu się absolutnie nie zgrywamy, tym bardziej z kolacyjkami i sniadaniami, zresztą jakbyśmy się zgrywali to też tego nie widzę żeby mi tu nosorozcem zalecialo
Stary 2016-05-01, 08:27   #4767
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Mój nie z Tych. Jeśli chodzi i kładzenie się spać i wstawanie to jesteśmy na dwóch różnych biegunach, tu się absolutnie nie zgrywamy, tym bardziej z kolacyjkami i sniadaniami, zresztą jakbyśmy się zgrywali to też tego nie widzę żeby mi tu nosorozcem zalecialo
Ja to większy śpioch Mój to ranny ptaszek. Choć teraz przy ciazy moja pobudka o 8 to szok.
Co do jedzenia to może mi zalatywać największym nosorożcem nawet, wtedy tak smakuje omomommomm
Stary 2016-05-01, 08:30   #4768
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-05-02 o 08:55
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-01, 08:30   #4769
Monanka83
Zakorzenienie

Martunia! Wyciągam piłkę! Nie zawaham się jej użyć! Parzę malinę i idę kręcić sutem hahah. Combo!
Stary 2016-05-01, 08:30   #4770
urshoola
Zadomowienie

I wcielo mi caly post znowu. Nie wiem co mialam odpisac komu. Gratuluje kolejnych dzieciaczkow co do KP zycze szybkiego unormowania, mowia ze warto zaciskac zeby i pchac ten wozek dalej.
Dziewczynki ktore juz urodzily czy mezowie sa z Wami?robili sobie pępkowe? Mnie maz wczoraj zapytal.czy jak bede w szpitalu juz po porodzie czy moze zaprosic do nas chlopakow. Tak mnie to zajezylo ze nie mam ochoty sie do niego odzywac. Nie podoba mi sie ta glupia "tradycja" co jesli bede potrzebowac jego pomocy? A na rodzicow i siostre nie mam co liczyc. Rodzice w innej miejscowosci teraz mieszkaja. Siostra wyjezdza za pare dni akurat na termin naszego porodu. I juz sie teraz tym faktem stresuje ;(

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości